|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Do konca bolano!!!!
3.6.2010 14:59:29   
zvezdica_1
ja, se strinjam, da so dvoja erila glede mam in tašč. ampak nekatere pa res gredo v skrajnosti. matere in tašče. oboje so najbolj pametne, najbolj izkušene, imajo anjveč nasvetov ter rpedvsem dragocenih življenjskih izkušenj, ki so jih dolžna deliti z namim neizkušenimi smrkolini.
problem je verjetno v tem, da te mati bolj piozna in vsaj večina jih ve, kje je meja-in tako pritisk dvigujejo, ampak se pred vreliščem umaknejo-tašče pa, iz kdo ve kakega razloga, tega ne storijo. ampak to še ne pomeni, da smo jih dolžni prenašatio. no, sicer pa je mene moja dala na hladno, ker sem bila mnenja, da tza razmišljanje ne potrebujem njene glave, ampak svojo. user posted image
pa saj ne, da se sedaj kaj pitožujem. nama je prav lepo.... samo še kak dojenček manjka, pa bo sreča popolna

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Do konca bolano!!!!
3.6.2010 15:49:54   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: emma83

Takrat sem znorela nanjo, ji povedala kje je njeno mesto, naj se ne vtika v stvari, ki se je ne tičejo in da ni njena stvar, če bova sploh kdaj imela otroke. Seveda sem vse povedala svojemu partnerju in se je absolutno strinjal z mano. Jo je pa še moja mama nazijala na lep način, pa je blo to to.


Vcasih kar ne verjamem kako nezavedno hinavski so nekateri. Tasce se ne ticejo stvari, a tvoje mame se ticejo toliko, da si se vzame pravico nazjati tvojo tasco in to je ok????
Marsikdaj ocitno sploh ni tezava v tasci sami, ampak zgolj v dejstvu, da je tasca. Kot bi poslusala znanko (IMO nadarjeno), da je najslabsa mama boljsa od najboljse tasce.  Marsikoga, ki se tukaj zgraza nad tascami, bi se lahko zgrozil nad seboj. No to ogledalo se bo pojaviloo, ko bo hinavscina soocena s pravilom ali hinavscino njihovih snah.



ampak takšne ženske, ko bodo same tašče, ponavadi dobijo dobre snaheuser posted image

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Do konca bolano!!!!
3.6.2010 21:45:41   
ronja
ampak takšne ženske, ko bodo same tašče, ponavadi dobijo dobre snahe

Očtino svoje sinove vseeno dobro vzgojijouser posted image .

Jaz čaja za zanositev ne bi zamerila ne tašči ne mami. Ne bi jim postavljala pravil, predno se problemi sploh pojavijo.
Predno sem imela otroke, sva se s taščo precej bolje razumeli kot z mami, ni se mi sanjalo, da bi lahko kdaj imeli probleme. Pa smo jih in smo jih tudi več ali manj rešili. Kar ni rešeno, sem itak sama kriva, ker se še sekiram, če ji kaj ni prav, ampak to je moj problem. Marsikaj se da rešit, ampak samo pod pogojem, da probleme rešuje tudi sin/partner ali pa da se znata tašča in snaha sami zmenit (meni to, priznam, ne gre preveč dobro - ne znam dovolj zarenčat - na svojo mami lažjeuser posted image , pa mi zdaj niti ni treba, se je precej spremenila moja mami...user posted image )

tejča, najprej kar se dojenja tiče: dokler imaš še mleko, ga lahko tudi nazaj "prikličeš" oz. lahko povečaš produkcijo. Meni se je parkrat zgodilo, da je začelo mleko usihat, ker sem preveč terala oz. se preveč sekirala, ampak sem vsakič trmala s tem dojenjem, da je ratalouser posted image . Doji ful, na 1 uro, vmes si pa še stiskaj mleko, pij čaje za dojenje (najboljši je tisti tanegravžen od Galenskih lekarn), dovolj jej in ni vrag, da se ne bi spet vzpostavilo ravnovesje.

POslušaj srce in se postavi zase. Jaz te razumem, da si si želela 14 dni mira, tudi meni bi pasal. Ampak če jo že spustiš naprej, potem se pomiri s tem. Če ne pa reci možu, da sta se zmenila, da 14 dni mir in naj on z njo opravi.

Potem si naredi eno lestvico, kaj ti je pomembno in kaj ti ni. Če ti je krst zelo pomemben, vse okoli njega, od oblek do hrane, ki bo tam... potem to razloži partnerju in tašči (ali pa naj ji on) in da bi to pač rada sama izpeljala. Stvari, ki ti pa niso pomembne, pa pusti - let go! Naj jih organizirajo, kakor jim paše, naj prinese malemu oblekice, kakršne si želi, pa ga obleči vanje, kadar greste k njej na obisk - njej se bo fajn zdelo, tebe pa nič ne stane... Ne oklepaj se vsega, ker vse res ni pomembno. Naredi si lestvico in potem bojo bolj spoštovali tiste zgornje 3 stopničke in ti tam dali mir.

Mene je tašče klicarila ves čas, ko je ugotovila, da ji sine reče, da ne more prit, jaz pa ji ne znam zabrusit nazaj, ampak samo lepo olikano povem, da bi si želeli imet mir - in se je strinjala, da mir res rabimo, zato bo ona prišla sem "pomagat", da si bom lahko spočila, itd... Sem ji povedala, da nisem utrujena, da se prav lepo folgava s tamalo, pa seveda ni nič pomagalo. Nisi sama v temuser posted image . Jaz sem zadevo rešila tako, da sem dala telefon na tiho (da ne bo male zbudil) in sem vračala klice (kadar sem jih) šele popoldne, ko je bil lubi že doma.

POtem se je ona kar tako oglasila, ker je bila ves čas v bližini (prej 3 leta tu na našem koncu ni imela nobenih opravkov;), ne živimo tako blizu). To sem rešila na ta način, da sva vedno, kadar je ona prišla, šli z malo ven, sem se zmenila s prijateljico, da se dobiva ali šla nekaj zrihtat, skratka potem naju ni bilo doma ali pa naju je dobila na vratih. Sem se naučila malo previt, preoblečt in zrihtat v 3 minutahuser posted image (vse ma svoje pluse;).

Na koncu je zrihtal lubi, ko je pop*.user posted image , to je nekak najbolj pomagalo. Jaz pač nisem človek, ki bi se znašel v takih situacijah, se učim, ampak še ne znam. Če si ti ista, ga prosi za zaščito, včasih jo rabimo, noben ni popolen na vseh področjih. Občudujem punce, ki so se znale s taščo vse same zmenit - jaz se ne znam, kadar sem se poizkušala kaj zmenit, je spremenila temo, se začela pogovarjat z Ronjo in me ignorirala in sem bila čisto bosa - nisem mela pojma, kaj naj pa zdaj, ona je pa videla, da to dobro laufa in to nadaljevala. Zato se zdaj on meni z njo, jaz pa je nikoli ne vabim, če smo same in se vedno zmenimo tako, da smo vsi skup. Pač tako šiba, sicer bi pa počilo.

Tudi moja tašča še vedno kliče (zdaj spet njega;),skoraj vsak dan, vsake par dni pa sigurno: če pridemo mi, če se ona oglasi... Ampak jaz sem se naučila, da me to ne moti več. Ker vem, da to ne bo rezultiralo v obisku, če to meni ne bo pasalo, ker me ima on rad in ve, kaj si želim. To ni moj problem, to se onadva menita. NJemu povem, kdaj bi rada imela mir, tako da ve, kdaj si jih ne želim tu oz. si ne želim, da gremo mi tja, kako se bosta pa onadva potem to zmenila, pa ni več moj problem, saj kliče njega, ne mene. Poskrbim, da se vidimo (vsaj) 1x na teden, več mi je pa preveč. Ne dam vsakega vikenda, ker so enostavno prekratki, sploh zdaj, ko sva oba v službi čez teden in ker si želimo izlete in še kaj drugega doživet kot pa preživet en dan na kavču pri njih... in se včasih vidimo rajši kako popoldne, da nismo vsak vikend tam. Vem, da ji to ni prav, ampak to ni več moj problem. To se moraš tudi ti naučit. Ti rečeš: krst bo takrat, ko bova midva želela, saj je najin otrok (kar se mene tiče, bi sploh pustila otroka, da se sam krsti, ko bo sam to želel, ampak to je druga tema) in se ne sekiraš več za razno vtikavanje. Ignoriraš, kot da ni. Delaš dalje, kot da ona ni nič rekla. Kuhaš svoje, čeprav je prinesla kosilo, če ti to pomeni. Organiziraš krst, kot bi ga sicer. Skratka, živiš svoje življenje in ona se bo sčasoma malo umirila. Ne čisto in kar nekaj časa traja, to je pa resuser posted image . Ampak je potem veliko lažje živet.

Tu imaš nekaj idej, kako lahko rešiš situacijo, poleg direktnega odkritega pogovora z njo, do česar pa ne vem, če si se pripravljena spravit, čeprav te zelo podpiram.

Vsekakor pa možu povej, kako se počutiš, ker je Ronja tudi jokala takrat, ko sem se jaz počutila ujeto, ker je non stop visela tu. Pa je sicer tak dobrovoljček, da si ne moreš mislit. NIkoli ni imela krčev, takrat je pa non stop jokala, edino v mojem naročju je bilo ok - logično, saj če se mama ne počuti varno, očitno da je neka huda nevarnost zunaj... Zato poskrbi, da se boš ti počutila ok in krči bojo izginili.

Želim ti vse najboljše in ne čakaj predolgo - rajši pusti, da takoj raznese pisker, bo manj škode, kot pa da kuhaš jezo, ki uničuje tiste, ki jih imaš najraje: otroka in tebe, pa verjetno tudi moža...

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 2:13:25   
Tejča05
Čau, ja vem da sem grozna in se tega popolnoma zavedam, samo ko bi bila vsaj ena en dan, ne pol moje nosečnosti v tem, ko sem se jaz presekirala zaradi nje pa da bo zraven in da je noben ne bo ustavu in da je vse že zmenjena pa da mo do konca življenja zameri če ne javi ko bom šla not bi mogoče drgač gledale.
Dejstvo pa je da me zdej vsaka zadeva ki je povezana z njo spravi iz tira, ker se mi j etakrat vse toliko zasralo. Veliko sva se prekregala zaradi nje.
Kar se pa mojega tiče bom pa tko rekla, njemu se ne zdi nič nenavadnega, da se ona vtakne v vsako stvar, ker je tako živel celo življenje, da je ona pač povsod bila zraven. In mu ni nič čudnega. Jaz imam pa take starše da me pustijo pri miru, da jaz odločam kar se mene tiče in stvari ki so povezane sama. Zato mi gre toliko bolj vse skup n aživce, ker kaj takega nisem vajena.
Sej bi napisala še marsikaj pa je že ta zgodba toliko očitna da me vseeno malo skrbi da me kdo ne spozna v njej. Ker ko bi malo več napisala bi mogoče še katera tu gor, ki me ima ta trenutek za psihopatko na vse skupaj malo drugače gledala. Probam bit dokaj mirna se spihat in vse samo vsake toliko časa to pač ni mogoče. In priznam veliko mi pomaga tudi pogovor tu gor, ker pač z mojim težko to razčistim, ker mu je to vse normalno in ne vidi kje je problem je le njegova mama in nočem, da se zdaj zaradi mene kregata. Jaz osebno ji še nisem nič rekla povem njemu. Če je kaj takega ji omeni s tem da imava najprej midva malo bolj pestre pogovore, zavedam pa se da enkrat bo prišlo do tega ko se bo tudi moje spoštovanje do nje malo spustilo in ji bom marsikaj povedala.
Pa me mejte za čudno ampak ko pride neka zamera jo težko pozabim in tuki bom rabila dolgo cajta.
Kar se pa tiče obiskov po porodu pa mislim da vsaka zase ve kdaj ji paše in kdaj ne. In definitivno po treh dneh ko sem pišla iz P mi niso pasali pa sem požrla in dovolila da pride da ne bo imel moj problemou. In evo spet niso ble poslušane moje želje. In tako se zadeva nadaljuje, samo se ne bo več. Če men neki paše kar se mene in mojih otrok tiče tako bo od zdaj naprej pa če mi date prav ali ne. Pa naj gleda grdo ali ne.
Ker potem je tko, če ni po njeno pade v jok in je hitro po njeno, ker se naredi tako. Take igrce pa pri men ne zaležejo vsaj pri odraslih osebah. Otrok me še prepriča ko vidiš da je res hudo. Pri odraslih osebah mi je pa to bolano izsiljevanje. Sicer konkretno takega primera pri meni osebno ni bilo pri njej je bil pa drugje zato vem da to tudi zna narest.
Sej vem težko je videti celotno stvar ko je samo napisana in je ne doživljaš, samo ko ti gre nekaj zares na živce ti gre potem na živce vse kar je povezano s tem pa če tudi je čisto vredu. In tako čutim tudi jaz. Pa mi je hudo, ker bi raje videla da bi blo vse ok. Ampak tako čutim in ne morem spremenit svojih občutkov.

Zdej grem pa spat ;)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 6:47:01   
Anonimen
Dokler nimaš razčiščene partnerske zveze je brez veze nekaj razčiščevat s taščo.

Sicer ti pa svetujem, da sklop računalnik za nekaj časa in uživaj z otrokom. user posted image Je več vredno kot branje vse te klobase:)

(odgovor članu Tejča05)
  Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 8:19:37   
vesna_b
ronja, enkratno si napisala user posted image user posted image user posted image

tejča, ne nas narobe razumet. kot sem že napisala, sem tam nekje, kot ti... user posted image user posted image user posted image
sam se trudim spregledat. oz jo preslišat. počasi se že navaja, da ni po njeno...
je trajalo 3 leta... pa še nismo čist tam...

kolk smo se z mojim prekregala. pa zakaj? kolikokrat pride, pa se pogovarja s tamalo, mene pa totalno ignorira. pa se obrnem stran, gledam TV, vzamem časopis... pol pa se oblačimo s tamalo, pa njo sprašuje, kam gre. jaz pa sam od zadaj rečem, da naj pove, da gre pa pa. in ji tamala to pove...

imaš pa prednost, sta na svojem, midva še ne. gremo v jeseni v gradnjo. MALE hiške, nobene viška sobe ne bo v njej... user posted image

glede obiskov pa sem jaz mislila - glede na to, da bi tud jaz nekoč rada vidla vnuke čimprej, da ji je treba pustit. drugače sem pa tudi jaz rekla, naj prvi mesec ne hodijo, razen tabližnjih. pa so se kar držali tega. me je pa motilo, ko je tašča vodila svoje obiske dol, pa je tamala spala, pa jo je v posteljici obračala, da so jo vidl. pa sem kar rekla...

POVEDAT je treba. in to na glas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 9:10:18   
Andromeda
Tejča, jaz te razumem. Sem bila v podobni situaciji, takrat smo živeli 500 m stran od tašče. Ko sem prišla iz porodnišnice, je bila čez 20 minut že pri nas. Čeprav sem ji na obisku v P odločno rekla, da hočem imet 3 dni mir. Tudi moja mama je prišla 4 dni kasneje, pa je tudi ona babica. V glavnem, jaz sem se tudi preveč obremenjevala s taščo, ker je prišla, kadar se ji je sprdnilo, ko ji pa enkrat nisem enostavno odprla vrat, niti se nisem javila na mobitel, je pač dojela, da vedno pa ni dobrodošla. Zlepa žal ni šlo, da bi poštekala.
Rada bi ti še reklat, da se NEHAJ sekirat, ker če preveč razmišljaš o problemu, se ta zdi dosti večji kot je v resnici. Sem bila sama na zelo podbnem. Ko sem si jo zbila z glave, sem zadihala. V tej situaciji si glavna ti, zmagala boš nad njo, ko se boš nehala obremenjevat. Do takrat pa te bo vodila ona, ker se pustiš.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 11:30:23   
ronja
je le njegova mama in nočem, da se zdaj zaradi mene kregata

A če se vidva zaradi nje, je pa ok?

Ker potem je tko, če ni po njeno pade v jok in je hitro po njeno, ker se naredi tako. Take igrce pa pri men ne zaležejo vsaj pri odraslih osebah. Otrok me še prepriča ko vidiš da je res hudo. Pri odraslih osebah mi je pa to bolano izsiljevanje.

To zelo dobro poznam in res je to bolano izsiljevanje, samo da je to pri meni palilo - enostavno si nisem mislila, da samo izsiljuje, ampak sem mislila, da ji je res grozno in sem se počutila strašansko grozna, da ji ne pustim te njene vnučke videt toliko, kot si je želi (ampak ko sem ugotovila, da več kot se vidita, več rabi, da je to kot droga in da pa mali pa to niti pod razno ni ok, sem se pa ustavila in zdaj jo vidim drugače). Zanimivo je to, da odkar vidi, da s tem ne doseže tega, kar želi, ji sploh ne gre več tako hitro na jok, je čisto normalna. Tako da to je res samo izsiljevanje.

Jaz sem si obljubila, da tega ne bom počela. Če bom žalostna zaradi kake odločitve mojih hčera (ali morebitnih sinov kdaj v prihodnosti) in njihovih izbrancev, se bom potrudila, da se bom zjokala lubiju na rami, ko bova sama, ne pa pred njimi.

Tudi moja tašča se je enostavno zjokala, kadarkoli se je hotel lubi kaj zmenit z njo. Takoj je začela jokat in se zaprla v drugo sobo, rekoč: "pusti me pri miru" in to je bilo to. Potem je enkrat mel on tega dosti in je ni pustil uit oz. ji je vseeno povedal, kar ji misli in od takrat se da kaj zmenit. Vseeno pa jaz tako stroga ne morem bit, ker ne znam, vsaj ne z nekom, s katerim si nisem tako blizu (svoje starše, brata, sestro... znam najurit, če me razjarijouser posted image , samo mi smo itak navajeni, da se zmenimo, če je kaj narobe, vsaj v gl.) oz. z nekom, ki tako izsiljuje, ker tega nisem navajena. Mogoče se bom naučila, bi bilo lepo...

sam se trudim spregledat. oz jo preslišat. počasi se že navaja, da ni po njeno...
je trajalo 3 leta... pa še nismo čist tam...

Hehe, podpis. Saj ko ugotovijo, da ne morejo z izsiljevanjem nič dosešt, ga omiljo. Samo moraš bit dosleden in vztrajen  -precej bolj kot pa pri malem otroku
, ti so mačji kašeljuser posted image , to vedno napišem;).

Tudi moja tašča je spraševala Ronjo vsakič, po 5x na teden, kolikor smo se na začetku videli, kdaj se bomo vendar spet videli, da nič ne vidi tamale... Ja, ronja, kdaj boš spet prišla. In tisti novorojenček ji je očitno hotel nekaj povedat, ker se je na veliko zjokalauser posted image . Ampak to, kar se oni menijo z otroki, je njihova stvar, jim naj pa še otroci odgovorijo. Se ne grem več. Ronja zdaj tako že govori in ji lahko sama pove.

Pri nas je malo pomagalo tudi to, ko jo je Ronja začela odrivat od sebe in bežat drugam, se mi zdi, da je en mičkeno ugotovila, da otrok, ko začnejo plazit, ne moreš več met privezanih nase... Otroci itak pokažejo. Se spomnim, kako je jokala, ko je ugotovila, da ima Ronja rajši mene, potem, ko smo prišli ponjo in je zlezla k meni in ni več hotela stran, sploh pa ne k njej, pa ne glede na to, kaj ji je ponujala, ji je šlo kar na jok! "a zdaj, ko je pa mami tu, pa babi nič več ne velja? A zdaj pa babi nimaš nič več rada, maš mamico rajši..."itd... (resnično ne vem, kaj je ona pričakovala...user posted image ). In potem še enkrat, ko je ugotovila, da se vedno zapodi k dedu in ne k njej... Ji je spet šlo na jok, ampak kriva si je bila pa izključno sama... Se je pa malo umirila potem in tudi Ronja jo ima zdaj rajši, odkar ji pusti vsaj malo dihat.

Jaz sem jo zdaj dala na distanco, ne mislim se sekirat, če ona nima svojega življenja, ker je to njena odgovornost, ne moja. Še vedno kliče in sforsira obisk, kadar je sama (če gre tast kam), takrat ima vedno krizo in vedno joka in potem nasedeva. Vendar sva se zdaj zmenila, da to ni ok, ker potem naslednji dan seveda hoče spet in še več in je še težje, ker še bolj teži, mi pa potem vse svoje plane v vodo vržemo in to ni ok, ker pač v teh svojih zadevah uživamo bolj kot pa pri njej. Zato sva se zmenila, da gre zdaj nekdo od naju k njej jo potolažit in se pogovorit, kaj jo muči, če bo žalostna, ne bojo pa tega otroci delali, ker ni fer in ker tako nobenega problema ne rešimo, samo "painkiller" je to.

Jaz nisem bila stroga glede obiskov, da bi jih dolgo ne smeli videt, res pa je, da pri Ronji nisem vedela, da to pomeni, da bo cel dan tu - šli smo skup iz porodnišnice in ona je kar ostala tu in poslala tasta domov (on je ubogal, kaj pa čeuser posted image , sicer je malo namignil, da bi lahko šla zraven, pa  ga je hitro napodila in je takoj spokaluser posted image ). Ona pa bi potem imela !svojega! otroka. Jaz bi lahko magari kam šla, ji ne bi bilo nič narobe;), ker to je bil vendar njen otrok, njena punčka, ki si jo je tako dolgo želela... Pa še milijon malenkosti tisti dan... Takrat sem ugotovila, da imamo problem in edino, kar mi je žal, je to, da sem poslušala vse dobronamerne nasvete, da so to hormoni, da se bo vse umirilo čez čas in da naj se ne sekiram. Če bi bolj eksplodirala že takrat, bi imela naslednjih par mesecev veliko lepših. In prišparanih precej živcev.

Tako pa sem se sekirala, ker sem čutila, da ima moč, saj sva ji vedno popusitla - oba! (isto je po moje pri tebi) Jaz še bolj kot on, ker pač nisem znala zarenčat nazaj in ker ona mojih ne sploh ni upoštevala, ker je vedela, da je ne bom nadrla. Kako se počutim, ji pa itak ni bilo prav dosti mar. Tega dolgo dolgo nisem skapirala, dokler mi ena ni LETOS (vidiš, kako dolgo je trajalo in še traja, da se popolnoma prepričam, da je tako prav in da imamo pravico bit srečni in če ona ne more bit srečna za nas, je pač to njen problem) napisala, da kaj se vendar toliko sekiram zaradi svoje tašče in kako se ona počuti, saj če bi se ona pol toliko zame, kako se jaz počutim, potem ne bi imeli nobenega problema. Takrat mi je kapnilo in sem se distancirala. Še zdaj sem hvaležna tisti januarčici za te besede!

Zato pa je zdaj tako, kot je, če nateguješ elastiko, enkrat poči, še tako prilagodljiva raztegljiva elastika bo enkrat počila. Se vidimo, vendar pa si mi tega v bistvu ne želimo veliko in se temu primerno vidimo precej manj, kot pa če na začetku ne bi težila. KOt si rekla: se ti priskuti, pa čeprav je zdaj kar ok (razen kadar je sama).

Zdaj vem, da nima moči, zato se ne sekiram več - vem, da bomo mi živeli tako, kot bomo mi želeli in da se menim in sklepam kompromise okoli tega samo z lubijem in otroki, kar ni prav težko, saj si želimo v gl. istih stvari. Navadila sem se bit kruto iskrena do njega, ker sem ugotovila, da je to boljše - saj prej zve, kako čutim, ker zvedel bo prej ali slej. Boljše, da prej.
Tudi ona to ve, zato se je umirila. Še probava, vendar veliiiko manj in veliko manj dramatično. Enostavno ne doživi histeričnega napada vsakič, ko vidi otroke oz. ko gremo domov, uspemo se poslovit kdaj celo v manj kot 1 uriuser posted image , itd...

Se je pa vseeno zadnjič totalno zjokala, ko so meli v Ronjini skupini vrtcu dan babic in dedkov in so bili vabljeni (valjda sem jima povedala in ona je seveda prišla), ampak ko je morala it, se je totalno zjokalauser posted image . Ja, med vsemi babicami in dedki samo onauser posted image . Seveda je potem jokala tudi Ronja, ampak vzgojiteljici seveda nista rekli, da naj pa kar gre z njo (ker ni bilo mišljeno, da grejo potem otroci domov ampak samo da se par ur skup igrajo in ker itak pridem ponju takoj po spanju) in sta povedali Ronji, da bo za kosilo sladoled in se je baje takoj pomirila, za babico pa nista bili tako ziher... Sem jo tisti dan klicala, da bi videla, če je ok, pa da ji povem, da je bila Ronja potem ok in jo vprašam, kako so se imeli, itd... ker vem, da se o tem verjetno ni imela s kom pogovarat, se pa rada. In ona je videla stvari čisto drugače: da ji je bilo hudo, ko je Ronja jokala (čeprav po besedah vzg. ni bila Ronja prva, ki je jokala...) in da je bilo potem tudi njej hudo, ampak da mala ni videla, da ona joka,... Mislim, da ona iskreno vidi stvari drugače kot neobremenjeni opazovalec (v tem primeru vzgojiteljici).

Meni se smili. Rada bi ji pomagala, pa ne vem, kako. Edino to vem, da s tem, da bi bili pri njej toliko, kot ona želi, ne bi rešili problema, ker bi potem lahko živeli tamuser posted image . Težko mi je, ker je fajn ženska, tudi ko se pogovarjava, se strinja z mano, vendar pa je bi morala veliko delat na sebi, da bi lahko to vse tudi sprejela, s čimer se racionalno strinja... Ne vem pa, če je pripravljena it čez vse bolečine, da bi prišla do tja...

Zato tebi rečem, da zrihtaj danes, ne poizkušaj zadrževat in se mirit, ker to nima smisla. Ne boš se nehala sekirat samo zato, ker si rečeš, da bi bilo to fajn. Moraš zritat zadeve! Oz. jih mora tvoj dragi. Čimprej, tem bolje! Postavita pravila in se jih držita ne glede na njene solze (saj te izsiljujoče solze se neverjetno hitro posušijo, ko ugotovijo, da niso več dobro orožje;).

(odgovor članu Tejča05)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 11:33:19   
*miska.mcc*
samo medklic...

Ampak to, kar se oni menijo z otroki, je njihova stvar, jim naj pa še otroci odgovorijo.


ce mi gre pa kaj na zivce, je pa tole!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sprasujejo dojencka. pa tko ful naglas. in kar sprasujejo pa ponavljajo. in cakajo, da jaz odgovorim.

na ninika.....a ste kam sli vceraj?
kaj?
ste sli????
vas je oci kam peljal?
povej babici...a ste sli??????

pol pa mene vprasa

jst pa:
aja! a mene sprasujes? sem mislila da tamalo!user posted image

nikoli, nikoli ne odgovorim!!!!

agggrrrrh!!!!!!

< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 4.6.2010 11:34:49 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 11:38:24   
picola1
Tejča...vse lepo in prav...jst tebe razumem, da je ne moreš prebavljat...Samo morala se boš vprašat, če se tvoje sovraštvo do nje izplača. Če ne boš poštimala s svojimi občutki do ne, boš na slabšem samo ti in tvoja družina. Ona bo na istem, razumeš? Oz. tut ona ne bo imela priložnosti, da bi odnehala, ker boste skos igral eno in isto igrico in se boste skos vrteli v začaranem krogu. Ti bi rada, da se ona spremeni, te čist razumem...sam od NIKOGAR v življenju ne moremo izsilit tega. Tore, če boš hotela, da se kaj spremeni, boš morala ti samo sebe vzet v roke. Predvsem pa svojega moža. Ker če se njemu vse to zdi normalno...user posted image slej ko prej ti bo počil film in boš ali šla od njega stran, ker ne boš mogla več prenašat tega, da te ne podpira ali pa se ti bo zmešalo...oz.boš zbolela. Trpel v vsem tem pa bo najbolj tvoj otrok. Tega pa ne želiš, ane?


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 11:41:49   
vesna_b
ha ha ha user posted image user posted image user posted image
a ne da? naša še tolk ne govori, tako da tist pa pa ji podturim, ker mene ne sprašuje, al pa pravi na kavo - zdej itak kamor koli gremo, gremo na kavo...

in pol ni prav, ker ne izve, kam gremo... ja, mene vpraš, pa ti bom povedala...

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 11:50:25   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

samo medklic...

Ampak to, kar se oni menijo z otroki, je njihova stvar, jim naj pa še otroci odgovorijo.


ce mi gre pa kaj na zivce, je pa tole!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sprasujejo dojencka. pa tko ful naglas. in kar sprasujejo pa ponavljajo. in cakajo, da jaz odgovorim.

na ninika.....a ste kam sli vceraj?
kaj?
ste sli????
vas je oci kam peljal?
povej babici...a ste sli??????

pol pa mene vprasa

jst pa:
aja! a mene sprasujes? sem mislila da tamalo!user posted image

nikoli, nikoli ne odgovorim!!!!

agggrrrrh!!!!!!


Ok, po eni strani je res bedasto, da se sprašuje otroke, ki še ne znajo govorit...sam dejte se babe mal skulirat, no...ne mislijo zdej vsi nekej slabega s tem, ko sprašujejo...Jst tut včasih to nardim pa še ne pomeni, da zdej pa hočem kej izvlečt od otrok al pa da si ne upam njihove mame direkt tistega vprašat...Večinoma rečem kaj zato, ker se hočem tut z otrokom kej kao pomenit...pa ne vem, kaj naj mu rečem drugega...oz. če ga kaj vprašam je itak logično, da ali ne pričakujem odgovora sploh ali pa sprašujem mami in pol itak takoj njo pogledam...



_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 11:53:23   
*miska.mcc*
ja picola....
saj jo sprasujejo vse zivo. vse super. lepo, da se pogovarja z njo.

ampak, ko zacne pa nabijat z enim in istim vprasanjem, pa pogledovat proti meni, mi pa pritisk naraste.user posted image

ja, pa verjetno otrocka vprasa 1x, najvec 2x. v smislu...ja kaj pa je mami danes skuhala. in ce ni efekta, verjetno pol vprasas mamico . ane?


na zivce mi gre pa zato, ker se v bistvu sploh ni znala vec z mano pogovarjat. ampak se je vse z "nino zmenila". skoraj ni bilo vec dialoga med mano in njo.




< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 4.6.2010 11:56:38 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 12:06:25   
vesna_b
se podpišem - kot da me ni zraven...
in jo tud po 10* vpraša

pride dol, se s tamalo menjo, pol pa gre - jaz ne obstajam.
oz obstajam, pa bi rajš vidla, da ne bi - vsaj občutek mam takuser posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 12:42:47   
liliana
Ja kaj pa naj se tašče z vami menijo, ča pa karkoli povedo ni dobro......vsako vprašanje, vsak odgovor jemljete kot napad nase in kot vmešavanje v vašo vzgojo.....

A se ve niste nikoli z otrokom oz. dojenčkom pogovarjale, ga marsikaj spraševale.....v stilu "A te v trebušku črviči, ko tako jokaš? A si se pokakal?"....v bistvu ste že same vedele odgovor, pa ste vseeno "silile" v otroka, ki vam ni znal odgovoriti......samo ko se pa tašča na tak način pogovarja z vašim otrokom pa je ogenj v strehi......

Kot je že rekla picola.....malo se skulirajte no....tašče pa tudi niso VEDNO vsega krive.....in če med njimi ali vami ni ustrezne komunikacije, je verjetno del krivde tudi na vas......

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 12:47:24   
vesna_b
ok, sam ko pride dol, bi pa vsaj dober dan lahko rekla, a ne? ne vem, vsaj tako so mene učil.

bonton pa to...

jaz pa itak priznam, da že pretiravam, sam si ne morem pomagat.

it takes two to tango... bomo mogle OBE naredit spremembo, pol bo drugače, prej ne...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 12:51:39   
vesna_b
aja, pa še to - sem itak napisala, da jo spregledam, preslišim, pa gre življenje naprej, brez kreganja.
brez vsake nenujno potrebne komunikacije.
pa smo vsi srečni. sem vam pa fovš takih tašč, ki vam pustijo živeti svoje življenje brez vmešavanja...

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 13:00:33   
ronja
Jst tut včasih to nardim pa še ne pomeni, da zdej pa hočem kej izvlečt od otrok al pa da si ne upam njihove mame direkt tistega vprašat...


Ma, ja, včasih to vsi naredimo. Pa tudi povemo kaj, kar v bistvu ni mišljeno otroku, recimo jaz sem zadnjič sinu od prijateljice rekla: "kaj maš ti fajn mami!"user posted image . Tudi če sprašujejo otroka, kje smo bili in podobno, se mi ne zdi sporno. Meni to ne gre na živce, tako na splošno sploh ne. Če pa nekdo vztrajno sprašuje 1 mesečnega dojenčka: "no, povej, no, kdaj spet prideš! Jaz te nič ne vidim, kdaj spet prideš? A me ti kaj pogrešaš?  No, povej babi, kdaj prideš? Si tako malo tu, kdaj te bom spet videla? kaj pa delaš jutri? A boš prišla jutri?" tako ene 100x, pa veš, da v bistvu samo izsiljuje, potem pa verjemi, da se počutiš drugače.

In sem ugotovila, da sem čisto sama kriva, če se čutim dolžno odgovarjat na take provokacije in zato zdaj ne odgovarjam več - zato sem napisala, da je to potem njihova stvar, se bojo že zmenli s tistim dojenčkomuser posted image . če vpraša, "kje ste pa kaj bili" in ROnja še ne zna sama vsega razložit, ker se recimo ne spomni, potem ji pomagam razložit ali povem, jasno, ampak provocirat se pa ne pustim več. Kadar se nama ne da več poslušat, kdaj spet pridemo, pa kaj vse ima v planu, da se bomo videli, navadno lubi reče: "enkrat že" ali "ne vemo še" in to sem se od njega naučila tudi jaz. Se ne zagovarjam več, zakaj pa ne ta vikenda, pa zakaj ne jutri itd...

Tudi me njeni: "no, ta vikend si računajte, da pridete k nam," ne ganejo več. Ker vem, da lahko počnemo ta vikend kar nam pašeuser posted image . To je zelo fajn občutek, ki ga jaz nujno rabim za normalno funcioniranje, reče se mu pa: svoboda.

To, da sem zdaj bolj flegma, me je lubi naučil: enkrat mi je lepo razložil: "lubica, saj veš, da ona mora probat, taka pač je, ne se sekirat, saj to nič ne pomeni. Mi bomo delali to, kar nam paše, ona bo pač vsakič probala, če ji kaj ne paše, pa ji pač ne paše, so what." In ima prekleto prav, točno tako je.

Znajo bit namreč zvite ženske včasih;) Na začetku me je okoli prenašala, da je joj - navadno je klicala takole: "Torej smo zmenjeni, da danes pridem k vam/pridete vi sem/vam prinesem,..." Jaz sem seveda po tistem "torej smo zmenjeni" mislila, da se je to z njim zmenila in seveda nisem hotela kontrirat nečemu, kar se je on zmenil, zato sem rekla, ok. POtem sem kasneje zvedela, da on ni o tem nič vedel, niti si tega ni želel... Včasih sem jo še vprašala, če sta se zmenila in se je ona gladko zlagala: "ja, tko smo se zmenili, ja". Verjetno se je ona to zmenila s svojim možem, hehe;) Takrat seveda nisem vedela, da laže in sem bila malo huda na lubija, da mi ni nič povedal ali pa da se je zmenil, čeprav ve, da mi ne paše. On pa je bil jezen, da se jezim, saj vendar ni nič naredil, se nič zmenil,... Kar res ni bilo fer do njega! Njej je šlo zelo na roko, če se nisva prej menila in je to delala 100/h, skoz!
Potem sva se zmenila, da ga vedno prej vprašam, če je res kaj zmenjeno (hvalabogu za gtalk, sem ga včasih vprašala medtem, ko sem se z njo pogovarjala po tel. in je prav zanimivo, kako različne resnice obstajajouser posted image ), ker navadno ni, saj mi on itak pove, če se zmeni, tako da že prej vem. In potem sem dala telefon na tiho in zdaj se mora spet z njim menit in ne more več hvatat krivin. Še vedno včasih proba, pa ji lepo povem, da se morava najprej midva zmenit in da jo potem pokličem nazaj. In deluje. Včasih je pač treba okoli riti v žepuser posted image .

in picola ima prav: njen ne moreš spremenit, lahko se pa distanciraš in živiš svoje življenje, to bi ti, tejča, res močno priporočala. Če se tvojemu možu to, da želi bit pri vsem zraven, vključno s porodom, ne zdi nič čudnega in nič narobe, potem moraš najprej tu razčistit, prej ne boš imela miru. Vidva se bosta kregala, dokler tega ne spucata!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 13:27:28   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

samo medklic...

Ampak to, kar se oni menijo z otroki, je njihova stvar, jim naj pa še otroci odgovorijo.


ce mi gre pa kaj na zivce, je pa tole!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sprasujejo dojencka. pa tko ful naglas. in kar sprasujejo pa ponavljajo. in cakajo, da jaz odgovorim.

na ninika.....a ste kam sli vceraj?
kaj?
ste sli????
vas je oci kam peljal?
povej babici...a ste sli??????

pol pa mene vprasa

jst pa:
aja! a mene sprasujes? sem mislila da tamalo!user posted image

nikoli, nikoli ne odgovorim!!!!

agggrrrrh!!!!!!



To tudi mene razpeni do amena. Še bolj pa me, ko govori v njegovem imenu češ:Jaz sem najlepši, jaz sem od babice in blablabla. In to so včasih pravi monologi. Naredi bebav ksiht in tako popači glas, da se jo otrok kar ustraši. Joj, kar zmrazi me, ko na to pomislim.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 13:31:47   
ronja
andromeda in ostale: ko porihtaš tisto, kar ti gre v resnici na živce, ti te bedarije navadno ne grejo več, so ti samo smešneuser posted image .

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 14:14:28   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

andromeda in ostale: ko porihtaš tisto, kar ti gre v resnici na živce, ti te bedarije navadno ne grejo več, so ti samo smešneuser posted image .


Določene stvari se vrtijo v začaranem krogu. Mi ima vso pravico it nekaj na živce, če me nervira in pika.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 14:32:07   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
in picola ima prav: njen ne moreš spremenit, lahko se pa distanciraš in živiš svoje življenje, to bi ti, tejča, res močno priporočala. Če se tvojemu možu to, da želi bit pri vsem zraven, vključno s porodom, ne zdi nič čudnega in nič narobe, potem moraš najprej tu razčistit, prej ne boš imela miru. Vidva se bosta kregala, dokler tega ne spucata!

Že nekaj časa berem tole "kačo" in lahko samo gladko pritrdim temule.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 15:12:10   
ronja
Določene stvari se vrtijo v začaranem krogu. Mi ima vso pravico it nekaj na živce, če me nervira in pika.


Ja, seveda ti ima, saj vidiš, da to ves čas zagovarjam. Samo navadno je vzrok nekaj zadaj in če tisto urediš, potem ti te bedarije ne grejo do živega in je lažje živet. To se splača zaradi nas, ne zaradi njih, njim ni nič hudega, če nam grejo na živce, ker tako in tako ne nazijamo njihuser posted image .

Meni je šlo na živce, ko je tašča mali non stop govorila: "moja, moja Ronja", itd... Pa samo po sebi se to ne sliši nič takega in mi prej in kasneje to ni šlo na živce - ne vem, ali zdaj res govori to z drugačnim tonom, ali samo jaz drugače slišim - no, vsekakor tega ne govori več non stop, 100x na minutouser posted image . Ampak takrat, ko sem pa jaz čutila, da ona dejansko misli, da je mala njena in samo njena in nič najina in se jo je trudila dejansko "vzet", takrat pa tega slišat nisem mogla, ej tudi v meni vrelo! Ampak problem ni bil v besedah, temveč v tistem zadaj - v vsiljevanju, omejevanju svobode, jemanju otroka... POtem ko smo to zajezili, mi mojamoja ni šel več nikoli na živce, niti malo, še fajn se mi zdi, da jo ima rada... To ti hočem rečt. Se splača.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 15:20:19   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*


na zivce mi gre pa zato, ker se v bistvu sploh ni znala vec z mano pogovarjat. ampak se je vse z "nino zmenila". skoraj ni bilo vec dialoga med mano in njo.





E, to je pa druga stvar...user posted image


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Do konca bolano!!!!
4.6.2010 17:23:51   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Tejča05

Ampak tako čutim in ne morem spremenit svojih občutkov.



Torej, če te prav razumem, se ti ne moreš spremenit, od nje pa to pričakuješ?


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Tejča05)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?