|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
11.3.2010 22:09:51   
Jessy
Valen, kako lepo, da se je vendarle obrnilo na boljšo stran. Ti povem, da imam čisto solzne oči od veselja!!! Držte se, mi pa stiskamo pesti za Valentino, da jo bo čim bolje odnesla in da bo kmalu spet doma z vami! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Marčevke 2010
11.3.2010 22:47:49   
7lina7
valen - user posted image user posted image za izboljšanje in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za malo pikico, da se vse izteče kar se da dobro!!!

< Sporočilo je popravil 7lina7 -- 11.3.2010 22:48:40 >


_____________________________

Lin@


(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Marčevke 2010
12.3.2010 5:33:32   
3Sonček3
user posted image user posted image user posted image valentina. Oprosti valen ampak js sm mislna da je blo 100% tisto najhujše in da ni upanja... in sm tko vesela tvojih novičk da sm tut sama mal zajokala. Me je pa kr sram kr sm mela take črne misli, oprosti še enkrat. Vsem trem pošiljam user posted image user posted image user posted image in vam želim, da se boste čimprej crklali, Valentini pa povej da mislmo nanjo in jo polupčkej. 

_____________________________

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Marčevke 2010
12.3.2010 10:05:31   
t_anja
Valen - smozi mislim na vajin dogodek. Sem se tudi za najino pikico ustrašla. Mojega je tudi presenetilo, da kljub taki medicini pride do tega.
Prejšni teden sem šla k maši, čeprav mi je vedno slabo v tisti gužvi, in sem mislila na vajino malčico in na vse ki se jim je to zgodilo.
Valentina je močna punčka in ji bo uspelo, da bo živela popolno življenje. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mislita pozitivno in verjemita, da bo vse v redu.

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Marčevke 2010
12.3.2010 10:27:32   
blemma
Punce, ne mi zamerit, da takole vpadam na vaš forum.
Sem zasledila dobro novico od Valen in ji želim sporočiti, da je v mojih mislih in da držim pesti, da se bo vse dobro izteklo.
Punčka je velika borka in verjamem, da se bo njeno zdravstveno stanje izboljšalo.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

... in končno je prišla moja princeska Emma, 8.5.2008 ob 16.43.

(odgovor članu t_anja)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Marčevke 2010
12.3.2010 12:08:07   
Tjasa27
Valen ves čas ste v mojih mislih in vam želim čimboljše in čimhitrejše okrevanje. Sem zelo vesela da vam gre na boljše! Držim pesti, da so poškodbe čim manjše! user posted image user posted image user posted image user posted image za vas in malo valentino! Držite se!

(odgovor članu blemma)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Marčevke 2010
12.3.2010 13:57:21   
girl79
valen- jaz tudi jokam od veselja za Valentino, da se ji stanje vendarle izboljšuje....mislim na vaju, res sem full vesela da ji gre na bolje....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

no da se še jaz malo javim..... doma smo že od ponedeljka, en dan smo podaljšali v porodnišnici, ker nam dojenje ni steklo in je Neža precej izgubila na teži... sem imela tretji dan čisto prazne dojke še, no pa smo potem vendarle ugotovili zakaj...jaz sem namreč mislila da vsaj malo dojim, ampak v resnici sploh nisem, ker mi nihče v porodnišnici ni pokazal kako se to naredi in kako to mora potem izgledat!!!user posted image user posted image user posted image , potem mi je pa vendarle ena sestra "priklopila" ta malo pravilno na dojko in sem takoj občutila razliko. Nekaj časa smo bili potem na Aptamilu, pa zraven sem vseeno poskušala še dojit in očitno se je trud izplačal, saj smo zdaj že 3 dni samo na maminem mleku in smo se zredili 130guser posted image user posted image

Drugače je pa Neža kar pridna, lepo spi ponoči pa veliko tudi čez dan, tako da si lahko samo želim da tako tudi ostane....

No jaz se malo bolj matram s šivi in hemeroidi, tako da sedim lahko samo na šlaufu, pa še to poskušam čim manj, pa vse možne finte poskušam da bi šla res vsak dan na blato, tako da upam da bo kmalu bolje...me kar boli, ampak samo da je pikica OK, pa sem tudi jaz vredu user posted image user posted image user posted image

Lepo se imejte vse, cartajte svoje sončke da bodo zdraviuser posted image

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Marčevke 2010
12.3.2010 14:09:48   
lakaya
Valen pošiljam vam TISOČ user posted image ZA VASO BORKO VALENTINO, sm prov vesela da se stvari obračajo na bolje. Vi2 jo samo spodbujejta ostalo bo zborbala sama. Vse NAJ NAJ in čim manj posledic ji is srca želim. Dajmo Valentina!!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Marčevke 2010
12.3.2010 20:59:42   
Jessy
Počasi se bomo pa le nabrale tudi tu, da zaživimo še tle, pa čeprav nam malce časa primanjkuje.

Midva sva kar fajn. Jaz sem sicer še zelo švoh, tako da ga zvečer že komaj previjem, oblečt ga mora pa že ati, ker tudi stat ne morem. Se kar matram s to slabokrvnostjo. Zdaj imam vsak dan na meniju nekaj od naštetega: sveže kuhano rdečo peso, 1/2 dl terana, 5 dag jetrc, špinačo, sok rdeče pese. Poleg tega pa še 2x železov sirup. upam, da se bo obrestovalo.

Imava pa težave z nočnim hranjenjem, ki traja kar po 2 uri, ker mi vmes zaspi za nekaj minut in ga ne morem zbuditi, ko se zbudi, spet vleče in potem spet zaspi. To se kar ponavlja in ponavlja, dokler ne zaspi do konca.. Potem mi spi 3-4  ure. Je kar utrujajoče.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Marčevke 2010
12.3.2010 21:15:41   
neka_noč
IZVIRNO SPOROČILO: Tjasa27

Valen ves čas ste v mojih mislih in vam želim čimboljše in čimhitrejše okrevanje. Sem zelo vesela da vam gre na boljše! Držim pesti, da so poškodbe čim manjše! user posted image user posted image user posted image user posted image za vas in malo valentino! Držite se!


Se pridružujem napisanem.  Res, zelo sem vesela za vas. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Marčevke 2010
12.3.2010 21:59:31   
Tjasa27
Oj!

Da se še jz na hitro javim. Mali je zaspančkal, tako da bo zdej do ene 2 mir, pol pa hranjenje in spet do 6 spanje user posted image Jz sem nad dojenjem že skoraj naredila križ, ne gre in ne gre, pa če se razpočim. Pristavim ga še vedno vsak obrok ampak je bolj ali manj crkljanje, ker potem še 135 ml poje umetnega. Ah, važno da raste in se lepo redi, pa je vseen od česa, ne.

Sem imela pa dons že pregled pri ginekologu (ja punce 6 tednov je že mim, kr ne morm verjet) in je bila čist šokirana kok krvi sem zgubila. Je rekla, da se lahko samo hitri akciji zahvalim, da sem dons še tle user posted image . Jz sem bila itak čist v skrbeh za tamalega in se mi ni zdel da bi se slabo počutila, tko da v bistvu sploh nisem dojela, da je tok hudo. No ampak važno da smo vsi ok, ne? Drugače je pa rekla, da je dol brezhibno user posted image , kot da sploh ne bi šla rodit. Redni servis čez tri leta, če ne bomo prej še kaj zrihtali user posted image

Drugač smo imeli z malim že razvojno in se super razvija, pravijo da je vse ok, nas je pa poslala na fizioterapijo zarad njegovih stopalčkov, ki jih ima postran in pa da se bomo naučili pravilnega handlinga. Ja, dela je ogromno!

No in ko ima hudič mlade, mojmu user posted image je včeri padel sneg s strehe na glavo user posted image in je čist polomljen. Tako da nič ne more in imam poleg dela z malim še del s psom, kuhanjem in ostalim in seveda s pregovarjanjem naj počiva ker on bi kr vse delu, pol se pa prepogne pa se kr zvije od bolečin. Morm prov znoret da se pazi, ker drugač ne bo nikol boljš. Upam da bo čimprej bolš, ker sem že tko čist utrujena.

Aha, da vas ne pozabim spomniti še tle - do konc marca je treba oddat vloge za vrtec, tiste ki boste dale otroke v vrtec.

Nič šibam jz v mižule, pozdravček

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Marčevke 2010
12.3.2010 22:14:46   
Jessy
Tjasa27,je pa vaš user posted image  priden s spanjem! user posted image user posted image user posted image  Meni je danes popoldne najdlje spal - 4,5 ur. Bi bilo fajn, če bi se to zgodilo ponoči, pa se bojim, da ne bom videla te poravljice še doooolgo časa. user posted image
Drgač se pa ne spomnim, da bi kdaj brala tvojo porodno zgodbo, tako da to o izgubi krvi prvič slišim. Morda si kje napisala, pa sem spregledala. user posted image

Tobija je tudi že v posteljici, tako da se naša nočna kalvarija pričenja. Upam, da bo danes kaj hitreje jedel, da se vsaj malo naspim.

Grem vodoravno! Lepe sanje in spanje!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Marčevke 2010
13.3.2010 9:30:18   
Tjasa27
Jessy Urban je tud rabil skoraj en mesec, da je zamenjal in končno mal spimo ponoči. Se mi zdi, da ful pomaga zvečer kopanje, pa sprehodi čez dan.

Sem pa pozabila napisat, da mi je ginekologinja rekla, da naj bi v roku enega tedna že dobila menstro user posted image Halo? Pa ne že! Se mi zdi da mam že kšno leto skoz vložke pod ritjo!!! Najprej izcedek, pol čišča zdej pa že menstra. Sam že za vložke delam user posted image

Sem mislila, da sem že napisala svojo porodno zgodbo, no če ne jo bom pa še enkrat

Porod je zgledal pa takole. V sredo je bil ful lep dan, sonček in sem šla do prijateljice pogledat njeno bejbiko, ki je prišla an svet 15 dni pred Urbanom, pa še na eno kavico sem skočila in v knjižnico, sem si sposodila knjigo izziv poroda. Popoldne sva šla še v materinsko šola na predavanje psihologa, pol je imel pa user posted image vaje, (igra bobne pri eni skupini) jz sem šla pa še mal likat. Ob 20 sem bila ful noro zmatrana in sem šla v posteljo brat knjigo in sem zaspala. Ob 21 me zbudi pes ko laja ko nora. Ji zamrmrmram naj že enkrat utihne in začutim da mi neki teče, sem rekla spet ta izcedek! In se premaknem na drugo stran. V tistem se pa ulije !!! Kakšne pol litra po celem jogiju.... Mene panika. Začnem razmišlat, da ne smem še rodit! Da je prezgodaj! Kličem user posted image , naj pride, da se mi zdi da bo akcija. Jz vstanem s postelje, še kar teče in teče. Sem bila čist adijo, nisem vedla kaj naj sploh naredim. Sem šla pod tuš, v tistem je bil pa že user posted image doma. Iščem vložke, ker mi še kar teče, user posted image skače po stanovanju, išče kje imava torbo in še pakira. Šibava do avta, ob 21 30 bila v porodnišnici (do porodnišnice imava 5 minut z avtom). Pridem na sprejem, rečem, ne vem, če sem prav prišla, se mi zdi da mi je voda odtekla. Zoprna ginekologinja reče ja gospa pol ste pa sigurno prav prišla, če vam je voda odtekla! Slečte se! Me pregleda in reče: Gospa vi ste 2 cm odprta Peljejo me gor, na klistiranje (mi spet ni bilo tok zoprno kot sem mislila). Potem sva se še z mojim mal pogovarjala, hodila gor pa dol. Potem me peljejo v porodno, mi priklopijo ctg, mi rečejo naj zaspim, da če do 10 zjutarj ne bo popadkov, mi bodo dal umetne. Jz pa spet tulim babici, da ne grem še rodit in naj mi ustavijo, ker s tamalim ne bo vse ok, da je prezgodaj.... Babica je bila svetovna, me je skoz tolažila, da bo vse ok, da je 35 tedenski, da ni nobene panike. Pol so se pa takoj začel popadki, ki niso bili sploh grozni ampak je bilo čist za zdržat. Sem skoz čakala, kdaj bodo prišli uni ta grozni pa jih kar ni in ni bilo. No ob ene 2 sem se le sprijaznila da je to to in da bomo rodil. Ko sem naredila ta preklop je bilo pa vse brzinsko. Parkrat smo pritisnil in je bila glavica zunaj, še parkrat pa je bil cel.

Potem pa mali ni lepo zadihal ampak je stokal, men se pa posteljica ni hotla odluščiti in so mi jo na silo potegnil in ob tem sem zgubila več kot 2 litra krvi. Vidla sem samo še da je bila v sobi panika, kar neankrat 5 al 6 ljudi okrog, in mi dajal anestezijo. Jz pa spet tulim, naj raj malega rihtajo, naj mene pustijo, da jz sem v redu, naj malega rihtajo. No pol sem sam še zaspala in se zbudila prikljopljena na transfuzijo, Moj je imel pa melega v naročju. Jz nisem mogla pa nič! No, ko so me odklopili sem končno dobila malega za 2 minuti, potem so ga pa že odpeljali na intenzivno, mene pa na oddelek.

Tkole nekak je zgledalo!

lp


(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Marčevke 2010
13.3.2010 11:38:04   
Jessy
Tjasa27, to je bilo pa res zelo kritično!!! Drugače lep porod, zaključek pa črni scenarij! Še dobro, da se je vse lepo izšlo!!! A si rodila v LJ?

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Marčevke 2010
13.3.2010 15:29:33   
Zvezdici
tjaša - si zelo lepo opisala. Je pa bilo to zate kar naporno. Pa, da si še 2 litra krvi izgubila in nisi uspela svojga malega takoj stisnit k sebi.
No ampak na srečo se je vse končalo tako kot je bilo treba. user posted image user posted image
Ubistvu si tako v živo opisala zgodbo, da sem si kar predstavljala vse. user posted image


_____________________________

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Marčevke 2010
13.3.2010 19:03:33   
lakaya
Ojla

Tjaša si pa res mela kr pestro, važn daje na koncu koncev vse O.K.

Mi2 s Taro sva pe mele dons prov pestro, je bla 4 ure po joškah, pa nikakor se ni mogla umirit pa zaspat, pol smo ji pa dodal Aptamil in je zaspala v momentu user posted image pa so šle moje sanje o dojenju. Sej 14 dni nama je še šlo, pol sm ji zadnje 2 dni dodala sam zvečer, zdj bo pa očitno treba tud že čez dan user posted image Ne razumem te fore s ponudbo in povraševanjem, men je tamala skoz na joškah (tud ponoči vsaj 3X) pa zna vlečt, pa zredila se je v zadnjem tednu 300g mleka mam pa očitno še zmer premal user posted image al pa če je ratala večji požerušček v zadnjih dneh. Tiste k mate izkušnje mal napište kako gre to z mlekom, k men ni čist jasno. Aja pa jem pridno in veliko, popijem pa še več ( cca. 3l na dan).

Upam da gre to ostalim kej boljš, k res nočm čist obupat !!!!

Imejte se fajn*

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Marčevke 2010
13.3.2010 20:38:45   
Jassika
Valen, tudi danes brez besed, samo da tokrat od veselja za vašo družinico user posted image user posted image user posted image user posted image  Verjamem, da bo Valentina dobro okrevala in da bodo posledice minimalne, ker če se je že zdaj izkazala za tako borko, sploh ne dvomim, da bo pravi medicinski fenomen in navijam za vas močno, močno user posted image user posted image user posted image

Pa Tjaša tudi vama z Urbanom čestitke, tudi vidva sta borca user posted image user posted image user posted image  in čestitke za lepo napredovanje. Super, da se ne sekiraš glede dojenja, važno je po mojem najbolj to, da malega pristavljaš k prsim, da dobi pri tebi občutek varnosti in to je to.
Lakaya, praviš da mala non-stop ziza? Sicer nimam nekih izkušenj od prej, ampak razmišljam, kaj pa če se mala hoče le crkljati (saj veš občutek varnosti)? Ker če se pridno redi, zadosti poje in tudi ti imaš zadosti mleka. Meni je patronažna rekla, naj nikar ne zganjam panike če bo mali bolj jokal, naj ga pač dam k prsim in pocrkljam, samo potem pa nazaj v posteljo. Pa da tudi ne smem čisto na vsako jamranje odreagirati. Pa je res delovalo, se zbudi, malo godrnja, potem pa zaspi nazaj. Tako, da ne vem. Probej vprašat patronažno, kaj ti je za naredit. Daleč od tega pa, da bi obupala. Poglej kako vama gre fajn in se mala dobro razvija user posted image user posted image  Vse se bo uredilo, boš videla.
Mi smo tudi vsak dan boljše, pa čeprav še zmeraj nimam zadosti mleka, ampak ga vseeno vsak obrok najprej podojim, nato dodam Aptamil in je mali srečen, jaz pa z njim user posted image  Pridno se redi in dobiva polna lička in podbradek user posted image user posted image  Super, sem res vesela, da lepo napreduje, ker tisti prvi teden je bila grozljivka. Tako, zdaj pa bo počasi čas za zizanje, se mali že preteguje, tako da lep večer in lahko noč

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Marčevke 2010
13.3.2010 21:38:36   
Tjasa27
Jessy ja sem rodila v ljubljani, mi je najbljižje in nisem sploh razmišljala da bi šla drugam.

Men je bilo najbolj grozno res ko so mi malega odpeljali in od 8 do 15 sploh nisem vedla kaj je z njim niti ga nisem smela it pogledat user posted image Ker kao zarad tega ker sem preveč krvi izgubila nisem smela hodt, peljat me pa niso hotli. Na vse moje zahteve so odgovorili vas bo že mož odpeljal dol ob 15, ko pride. user posted image Groza res. Mam še vedno nočne more kr sanjam da so mi otroka vzeli in podobno user posted image . In pediatrinja je rekla da ni čudno da nimam mleka ker je bil to prevelik stres, ker nisem vedla sploh kaj je z mojim mladičkom.

Lakaya če ne veš kako in kaj z dojenjem, ti priporočam da pokličeš te svetovalke - telefon je na prvi starni. Drugač pa niti slučajno še ne obupat, še posebej ker super pridobiva na teži.

Jassika a ti si pol kej poklicala za dojenje?

zdej se je pa mali spet zbudil, sploh noče spat v zibki sam na men bi se crkljal user posted image . ko se crkljava zaspi v trdo, čim ga pa odložim pa tako dretje da ga cela soseska sliši user posted image kako pa ve uspavate otročke?

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Marčevke 2010
13.3.2010 22:03:20   
Jessy
Lakaya, prepričana sem, da imaš zadosti mleka in da se Tara samo crklja. Ponudi ji čaj ali pa vodo, če joče, pa tudi duda je dobrodošla. Ne bi bilo slabo, če bi jo kdo drug prijel v roke in malce potolažil, saj ti dišiš po mleku.
Tudi Tobija bi rad vlekel joško, pa jo parkrat povleče, pol se pa crklja. zdaj sem ga že pogruntala in ko vem, da je sit in on še kar joče, da enostavno dam v posteljo in grem stran. Pa joče in kriči kot sraka enih par minutk (3-4 min), potem pa utihne.
Prav ta večer je v postelji že več kot pol ure in se je pravkar že tretjič oglasil, pa nisem še šla tja, ker vedno odneha. ekola....ta četrtič....user posted image

Tjasa27, sem ravno pri Lakayi pisala, kako mi zvečer joče in kriči, ker bi se crkljal, ampak ga kar pustim, da se zdere za nekaj minutk, ker vem, da lačen ni. Uspavam ga ne, ker tudi ta prve nisem. Nahranim in dam v zibelko, pokrijem, zaprem luč in grem ven.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Marčevke 2010
14.3.2010 13:10:07   
lakaya
hey bejbe

Jassica, Tjaša in Jessy ful hvala za nasvete, bom probala ne obupat, tko da jo itak zmeri prstavim na zize, pa če ma slučajno premal bom pa dodala, ma ja me je včer kr mal žalost dajala zarad tega, sam nimaš kej, če bo dost bo, drugač pa Aptamil, moja je Aptamil Konfort celga izbruhala, tko da zdj uporabljam AR, ta se pa obnese in ostane v Želodčku, tko da če ma še od ktere user posted image težave s polivanjem priporočam tega user posted image

Jessy kulk je tvoja hčerka fletna, prov cute user posted image

Tjaša js Taro čez dan velik crkljam in je tud veliko na zizijih in po rokah, zvečer pa ni dileme, jo položim v pojstlco, prižgem uspavanko za 10 min, ugasnem luč in grem. Pa tud včasih joka sam jo kr pustim, k nej se navadi da je noč za spanje. Vidm Jessy da mava podoben princip user posted image Jo pa res ne mislim celi noči nosit, da bo zaspala...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Marčevke 2010
14.3.2010 21:25:39   
7lina7
oj!

se javljam na raport! user posted image

pri nas pa se je zakompliciralo s popkom. odpadel je sicer že 4.3. , četrti dan. v noči iz petka na soboto jebil mali ful nemiren, jokal je,da ga nisem mogla potolažit... v glavnem spali smo bolj malo..me je pa pol zjutraj skoraj kap.. ko sem ga slekla je imel okrog popka ful neke sluzi,krvi in gnoja. sva ga hitro porihtala in smo šibali v P. tam nama je rekla, da bi lahko bil gnojni žepek,ki je poln gnoja.je nekaj stiskala pa mučkala,pa se je spet ful vlilo. pol pa pravi, da bi pa lahko tud bila tista cevka,ki je bila povezava s posteljco,, odprta- nwepravilno zaprta in da se tam gnoji. če je to, bi moral na operacijo.. smo se morali it danes spet pokazat. je bil drugi zdravnik, ki pravi enako le da če je res gnojni žepek - bi moral v enem dnevu nehat gnoj iztekat...pa se malemu glih takrat spet ven vlije... bo treba UZ naredit, da vidijo kaj je, preden kr gor odprejo.. torej , jutri spet v P.... user posted image

tak da smo stari že 14 dni, pa se še nismo kopali...

smo pa bili v čeraj na sprehodu!!user posted image pa danes tudi! je prav fajn, ko lahko greš malo ven.user posted image


drugače pa jemo,spimo in sračkamo - ampak vedno v svežo plenico!! user posted image dojiva se 20min,pol pa tak zaaja. tisti čas vmes med hranjenjem pa mine ko šus! tak da se mi zdi, da kr v eno jeva. ne znam si predstavljat da bi ga mela na zizi tak dolgo,kot ene pravite..pol lahko dojim 18h na dan! user posted image edini problem imamo s kupčki - noče jih podirat. pol pa ga malo matra,ko se mu vozi gor pa dol..

dolžna sem še porodno zgodbo... jo bom probala napisat...

_____________________________

Lin@


(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Marčevke 2010
14.3.2010 22:01:00   
7lina7
s0bota 27.2. .. prelepo sončno jutro, pravšnje za kako kavico na sončku.. ob 8.20h sem bila pri G naročena na CTG ( ki ga opravi z UZ). med pregledom se mu je zdelo, da je mogoče malo premalo plodovnice in da bi bilo dobro,da s grem pokazat v P, za vsak slučaj. in šibava v P, da se čim prej rešiva in lahko greva na kavo in sprehod... v P me sprejme babica, ki me priklopi na CTG in pregleda. ugotovi, da sem 1 prst odprta,da pa je MV še ćvrst in nič skrajšan.pošlje me na UZ... pa spet čakava in gledava skozi okno, kako lepo sonček sije.. na UZ zdravnica ugotovi, da je plodovnice zelo malo,skoraj nič in da se ji zdi brez veze še čakat do jutri,ker je sploh več ne bo.. in da bo sprožila porod zdaj, ko je z user posted image še vse ok. hm...
pa je šla kava !! user posted image pridem v čakalnico in razložim user posted image ( ki je bil zmenjen s kolegom, da mu pride pomagat nekaj naredit na vikend), da nič ne bo z delom - rodit gremo!! na obrazu se mu je videlo, dsa je bil šok..
preden sva se vrnila v porodne sobe do sprejemne babice, sva še odšla pred P - sem morala enga skadit! priznam, da kolk sem si že pred tem želela it rodit, mi zdaj ni bilo več vseeno...me je kr presenetilo. roke so se mi tresle.. pa stojiva zunaj, tiho..kadiva... ja, nič, pa bomo te rodili!! dan je lep, pa naj bo! in tako odideva nazaj na sprejem, me preoblečejo, stvari dam user posted image , da jih odnese in mi prinese torbo - sem brez gumice za lase! user posted image
naselijo me v porodno sobo št.2, priklopijo na CTG .. čakam. hočem poklicat user posted image ,kaj še mora vse v torbo dat,pa ugotovim, da sem mu s stvarmi oddala še gsm... shit!... pa mi prijazna babica posodi njen telefon. user posted image nastopi drug problem - hm.. ne vem telefonske!! pa kličem domov na stacionarca..na srečo ga dobim!
ko mi je prinesel stvari, sva se naselila v dnevni prostor in sva morala počakat do 14h, da mi vstavijo tableto. vmes dobim kosilo - juha in puding....jooooj, zakaj sem pojedla samo banano zjutraj?!? lakotaaaaaaaa... pošljem user posted image na kosilo in naj mi prinese sendvič! na skrivaj seveda..
ob 14h mi vstavijo v MV tableto..no, ni bilo glih prijetno.. čez kake pol ure so se pojavili taki rahli popadki na 10min.
user posted image se je vrnil s sendvičem , ki je dal duška!! v dnevnem prostoru sva se razkomotila pred TV. popadki so še kr trajali, ampak ni so bili nič posebnega.. proti večeru sem user posted image poslala domov, brez veze, da je tam, ker itak se nič ne dogaja. ko pa se bo začelo, pa ga bom že poklicala. no, med čakanjem me vsako uro priklopijo na CTG in pogledajo,kolk se odpiram - nič!! pa mi pred večerno smeno babica začne masirat MV ... joj, če bi vedela ji ne bi pustila - boli ko user posted image !! baje pa da pomaga.. ja, odprta 1,5 prsta!! user posted image wow! muke pa take..
in tako se je nadaljevalo vse do 24h.. popadki na 3min - še vedno blagi, odprta pa še kr nič. takrat me spet zakablajo na CTG in reče babica, da pa zdaj ne bova več vstali in bom kr lepo ležala, da bo spremljala CTG in user posted image . user posted image

sem pol ugotovila zakaj... ko je hodla okrog naprave in skoz nekaj gledala, pa se zunaj šuntala z drugo sestro in so me hodle vse nekaj gledat...mi je postalo malo sumljivo.. pa začnem spremljat še jaz to čudo od CTG-ja.. ja, ni hudič, da je med vsakim popadkom malemu srce nehlo bit...,kjo je popadek popustil, pa mu je utrip našibalo na 170 - 180 in se pol umiril na okrog 145, pri naslednjem popadku - enako... in pol sem bila pozorna pri vsakem popadku in v strahu,kaj bo, če mu ne bo začel spet srček bit... čez čas pride še zdravnica, ki jo je babica poklicala, si vzame stol in sedi zraven pa bili v CTG liste i n čaka.. teta, to ne bo dobro, ali?? je rekla, da dobro je, da mu začne srček takoj spet bit in dokler je tak je ok, samo to ne more trajat v nedogled, ker popadki bodo vse pogostejši... če se ne normalizira, bo treba ukrepat! in tako sem podpisovala papirje za CR. ura je bila že okrog 4 - pol 5. bilo me je strah, popadki na 3min odprta še vedno samo 1,5prsta in sem poklicala user posted image da naj pride, da ne bom sama . okrog 5h je prišel in mu povem kaj se dogaja, da v bistvu rodili še ne bomo, sam mi ni bilo fajn, da sem sama..pol pa sva oba bulila v CTG kišto in zadrževala dih pri vsakem popdku...
popadke sem že po malem predihavala, a bili so še kr znosni.babica me pregleda zmasira MV ( juhuhu...) in pravi, da smo že na 3 cm!! jeeeeeee... pol pa mi v trenutku nastane fuuuul sila.. me babica vpraša kaj je?? mater mislim, da me sili na pritiskanje!!! je rekla, da pol pač naj pritisnem.. in sem! ležala sem na boku, mi dvigne nogo, pogleda, me v trenutku obrne na hrbet, sledita 2 hudičeva popadka in mali pade ven!! babica nepripravljena, mi2 tudi!! torej iz 3cm na 10cm v 2min!! user posted image
sem mislila, da me bo raztrgalo!!! pa so ugotovili zakaj je imel problem s srčkom - popkovnico je imel ovito okrog ramena in jo je pri vsakem popadku stisnil pod pazduho in si prekinil dotok kisika!
zajokaj ni, le usta je odpr!! no, čez kake 3 min je izustil rahel eeee. pa ga mamo, Lukca!!


med nami - če bi bilo prvič tak, bi o drugič krepko zarmislila!! res, daso bili le 3 popadki na koncu a bili so


< Sporočilo je popravil 7lina7 -- 14.3.2010 22:24:02 >


_____________________________

Lin@


(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Marčevke 2010
14.3.2010 22:24:53   
7lina7
... user posted image boleči!!!

_____________________________

Lin@


(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Marčevke 2010
15.3.2010 9:38:37   
Jessy
7lina7, zelo lepo si opisala svojo porodno zgodbo!!! user posted image  Po besedah sodeč, je bil prav lep porod, čeprav poln skrbi! Važno, da je z Lukcem vse ok! Sam si se pa neverjetno hitro odprla! user posted image  A si pila malinovec? user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Marčevke 2010
15.3.2010 11:35:06   
lucika
pozdravljene še tukaj!

v tem tednu kar me ni bilo, se kar ne morem več vklopiti na prejšnji čvek. ne znese mi prebrati vse za nazaj, ne morem skapirati, kdo vse je že rodil...žal..najbolše da se kar sem priključim in probam spremljati koliko bo šlo:)

je kr malo drugače sedaj, ko imamo še enega škrata, in me tavečji kr okupira, tak da so proste minutke namenjene njemu... zdaj sta z atijem na sprehodu, mali bibek spi, jaz pa jem na šlaufku...

v ponedeljek sem imela rok, sla v p na ctg, pa so me seveda obdržali. sem kr prav predvidevala, da bo tako, čim bodo merilec ven potegnili...dva dni sem ležala na oddelku, delali so mi ctg-je, uz-je in dvakrat pregledali...pol se je doktorca odločevala, ali še malo počakamo, ali sprožimo. sem rekla, lahko pa čakamo in tudi sprožimo..torej nič čakat.

hvala bogu, ker če bi me pustli še kak teden, ne vem kak bi to naše čudo ven dobili. ko zdaj razmišljam, mi tudi ni jasno, kako se lahko tako užgejo pri kilaži. prvemu je isto kazalo cca 4 kg, zdaj drugemu isto. pa je prvi imel -0,5, drugi pa plus... porod je bil katastrofalen, tako kot sem bila po prvem optimist, da te hud porod doleti le enkrat..sem zdaj, ko me je že drugič obupala nad svojim reproduktivnim sistemom, ker očitno nekaj ne štima z njim. gremo še po punčko, če mi g predhodno carski rez predpiše, naravno pa ne grem več rodit, niti pod razno ne.

zdaj smo doma od sobote. tudi moje dojenje je kr naporno. en dan je mali bil na int, tako da nisva dojila takrat, so ga lepo z ad.mlekom filali. ko sem ga pa dobila, pa ni nič teklo. on je bil navajen jest, pa ni mel kaj. sem imela vredu kregarijo, da so dajali dodatek. čez noč sem dobila tristokilske joške, tak da jih komaj nosim, je pa spet problem, ker so take, da komaj zagrabi bradavico. pod pazduho imam bule v velikosti marelic, če pretiravam skor breskev. tja si moram dajat mrzle obhladke, na prsi tople, na šive mrzle...bi lahko samo ležala in obhladke menjavala...
zdaj kar sva doma, sva izključno na dojenju. kar tudi pomeni, na vsake pol ure, kak del dneva (no, saj sva šele slaba dva dni doma)...jaz mislim, da se mora zadeva sama uskladit...

no, zdajle vmes sem imela patronažno tukaj... mali je še malo izgubil na teži, vendar daleč od dovoljenih 10%. mi je hotela pustiti tehnico, pa sem rekla da raje ne. dva dobra dneva dojenja sta po moje absolutno premalo, da se vspostavi neko ravnovesje, in se sploh ne bo, če ga bom začela zdaj s flašami srat... se je strinjala, bomo počakali do srede kaj bo.



(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?