|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 11:21:01   
Foxina
IZVIRNO SPOROČILO: piko12

Meni je ideja malo mimo. 10h vožnje ni glih malo, kar se mene tiče bi itak prišla v poštev samo nočna varianta, da otrok spi. To, da bi 10h preživel z otrokom, ni sporno, ampak kaj pa če pride do zastoja, prometne nesreče, okvare avta...in moraš potem z otrokom stat po možnosti v kakšnem nalivu sredi ničesar in iskat pomoč. Ampak jaz itak vedno pomislim kaj pa če..., tako da najbrž nisem glih referenca.


isto...jst ne bi bila za

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 11:30:50   
posh
Hvala vsem za mnenja. Ene imate argumente identične mojim, dokler druge zvenite kot moj mož.
Po včerajšnjem "debatiranju", se je stvar končala takole: zaenkrat velja, da gresta, ker je to pač njegova velika želja in se smatra dovolj sposobnim za to. Bus, vlak, avion odpade-ker te zadeve ne peljejo, letijo do tja- edino pride v poštev ladja (otok). Šli naj bi čez poletje.

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 11:35:39   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Jaz imam občutek, da velika večina, ki tukaj piše še nikoli v življenju ni "pustila" možu peljati dveletnega otroka na 800 km dolgo pot z avtom......večina vas gre itak na leto enkrat ali dvakrat na dopust, pa še to kam blizu, da se daleč ne vozite, tu pa pametujete, da je otrok tudi možev in da ne potrebuje dovoljenja......da, če se mami ne ljubi iti, da ne sme omejevati moža in otroka......pa saj ni govora o 80 km ampak o 800......user posted image

Na vožnji 800 km smo ljudje sami zmatrani, ne pa da otrok ne bi bil.....in če na taki dolgi poti otrok nima zraven sebe nekoga, ki bi ga včasih malo "animiral" zna biti precej težko in obremenjujoče za voznika.....

Tu se sploh ne gre za nezaupanje ampak za uporabo zdrave pameti......voznik namreč mora biti skoncentriran na vožnjo in ga po nekaj urah vožnje otrokovo jokanje, dretje, vpitje lahko precej znervira......in verjemite, da je dveletni utrok lahko po nekaj urah v avtu lahko zelo siten.......






Se podpišem! Če že gresta, naj gresta za 1 teden ali vsaj 5 dni. Od dolge vožnje tudi jaz rabim še cel naslednji dan, da pridem k sebi...


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 11:37:01   
baguSka
Posh za koliko casa?

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 11:43:15   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Madona, kaj se mu bo zgodilo zaradi dretja?
A ti se še nikoli nisi vozila sama z avtom, otrok se je pa drl? Si z eno roko držala volan, z drugo pa otroka mirila? Upam, da ne.
Pustiš, da se otrok dere ali pa se zaustaviš.

Ampak ti možu pač ne zaupaš, in drugih mnenj nočeš slišati, a ne?





naja, se vidi, da imaš potrpežljivega otrokauser posted image  če bi se jaz mogla vedno ustavit, ko je mali naviral, potem bi prevozila kvečjemu 50 km...ostalih 750 pa sanjaj dušo.....ker po tvoje bi vedno stala ali pa se pshirala, ker se mi otrok duši in pomodreva od jokauser posted image

niti pod razno.

će stara dva lahko prideta enkrat dol, gor kamorkoli, potem bi lahko bila toliko uvidevna do otroka in si zmigala riti še tisto enkrat dol.  če so problem finance, naj da sin za bencin, pa zadeva rešena.

samo meni se bolj zdi, da tu ni nekega fajn familijarnega odnosa stari&mladiuser posted image




Ne, sploh ne. Zelo daleč od tega. Starejši se je drl v avtu do 2.leta satrosti na vsaki relaciji daljši od 20 minut. Mlajši je pa res nekoliko bolj potrpeđžljiv, zdrži eno uro. Saj sem napisala,daje bila moj pot v Srbijo noćčna mora, ampak ali naj zdaj zaradi tega ostanem doma? Ne hodim na obisk sorodnikom cca. do 4. leta starosti otroka?
Jaz ne.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 11:43:33   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Posh za koliko casa?


To za 2-3 dni je itak verjetno bilo rečeno kar tako (verjetno je mož mislil, da mi bo s tem kaj lažjeuser posted image ).
Najverjetneje za malo dlje.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 11:45:08   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: posh

Hvala vsem za mnenja. Ene imate argumente identične mojim, dokler druge zvenite kot moj mož.
Po včerajšnjem "debatiranju", se je stvar končala takole: zaenkrat velja, da gresta, ker je to pač njegova velika želja in se smatra dovolj sposobnim za to. Bus, vlak, avion odpade-ker te zadeve ne peljejo, letijo do tja- edino pride v poštev ladja (otok). Šli naj bi čez poletje.



Kam pa gresta? Grški otoki ali hrvaški?
Letalo sigurno pelje do nekam, potem pa od tam na ladjo.

Moja prijateljica je poročena z grkom, z Krfa. Vsako leto je ona šla z malim z letalom, mož pa z avtom na ladjo. 


(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 11:49:25   
posh
Hrvaški. Z letalom npr. do Splita ali Dubrovnika, potem še na ladjo..potem pa še kak kufer, dveletnik, vročina..odpade, živa tortura (probala, sicer ne z avionom, ampak bus- ubitačno).

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 11:55:10   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: Bonnie_RR

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

voznik namreč mora biti skoncentriran na vožnjo in ga po nekaj urah vožnje otrokovo jokanje, dretje, vpitje lahko precej znervira......in verjemite, da je dveletni utrok lahko po nekaj urah v avtu lahko zelo siten.......



To se mi zdi zelo odvisno od otroka. Pri nas ni bilo nikoli (ne na krajših, ne na daljših vožnjah) nobenega vreščanja, joka ipd., nasploh je velikokrat precejšen del poti kar prespal.





in kolikokrat točno si se sama peljala 10 ur z otrokomuser posted image


A to mora bit večkrat po točno tolk ur, da lahko rečem, da pač ni nujno, da so problemi? user posted image

Sama sem peljala malega malo več kot 6ur v eno smer, pa potem nazaj (ja, samo takrat sva bila čisto sama), predvidevam, da bi bilo tud pri vožnji kakšno uro ali dve več, enako stanje. Sva se imela čist fajn.

Pa tud, ko smo, recimo, vandrali naokoli z avtodomom po Italiji, Franciji, Švici in Avstriji, je bilo kljub (včasih precej dolgi) vožnji zelo lušno.

user posted image

No, sedaj vidim, da bi se to šlo v poletnem času na en hrvaški otok. Tu pa sploh ne vidim nobenega problema.
Z dobro organizacijo in pozitivno naravnanostjo (ne pa, da ste že vnaprej vsi čist trdi, kako bo to slabo, pa kaj vse se lahko zgodi), se da iz tega naredit en prijeten izlet, pa še par dni morja za otroka, kjer bo ziher čist užival...

No, ne vem no, js pač tako vidim zadevo.user posted image

lp






< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 2.4.2010 12:10:46 >


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 12:24:47   
ivao1
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: ivao1

ja naj gre, prej se naj spočine, dobro se zorganizirajte, kakšne igračke, malico pripravite, večkrat se naj ustavi da se oba malo zluftata, mi na dolge poti vedno vzamemo prenosni dvd in najljubše sinove risanke, pa gre nekak. Recimo jz bi se upala it sama na tako pot,  seveda moreš it sproščen in ne obremenjen kdaj boš prišel na cilj, počasi od začetka do cilja pa je.


Ves, ko gres za dva dni oz. vikend pa se dodas velikonocni ponedeljek.. in krenes v petek popoldan, v torek moras biti pa v sluzbi... tesko se ne obremenjujes kdaj bos prisel. Zivcen sofer je pa resna nadloga in nevarnost na cesti.
Pred leti sem bila udelezena v prometni nesreci. Gospa se samo za trnutek pogledala vnuka na zadnjem sedezu, pa nas je 5 avtomobilov razsula, ker je na polno priletela v nas, ki smo cakali na kriziscu. Pa ni imela nevem kako hitrost... kot pac pred kriziscem...


nevem, mi oz jaz velikokrat tako potujemo za vikende, pa gre,je šlo tud z manjšim otrokom in avtomobilom brez klime verjetno je to stvar navade, glede taga da se ne obremenjzješ kdaj boš prišel na cilj je bilo mišljeno tako da se pač vstavljaš  ko se ti zdi to potrebno ne pa da se sam ženeš naprej da boš ja v 10 urah na cilju, ker pol se bo pa res neki zgodilo vsaj tak je navadno.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 12:34:19   
ronja
Prepovedala mu ne bi, ker si navadno ne prepovedujeva stvari, bi pa bila proti, je pa res, da on tega niti ne bi predlagal.
Zato, da bojo skup 48 ur (od tega jih bo mali precej prespal, ker bo zmatran od poti), se bo 24 ur vozil, privezan v stolčku? Meni se računica ne izzide.
Z vlakom se mi zdi pa ok, mojidve vedno uživata, kadar gremo z vlakom - lahko letata okoli (v mejah neoviranja ostalih potnikov, seveda, predno se kdo obregneuser posted image ), lahko pojesta normalno kosilo, itd... Predlagaj vlak ali pa ničuser posted image .

Se podpišem pod miška in vse ostale, ki jih skrbi, koliko je očka skoncentriran na cesto, če se mali zadaj dere. Lahko si še tak zenbudist, pa ti kričeč otrok zadaj pač enostavno zmanjša koncentracijo, pa če si še 100x rečeš, zdaj moram vozit in bit skoncentriran na cesto in konec. Ob prvi priliki, ko se ti bo zdelo, da se na cesti ne dogaja nič kaj posebnega, boš gledal nazaj, kako bi umiril otroka. Če je zraven nekdo drug, pa mu to komot prepustiš in samo voziš.

Jaz sem zato da otrok vidi svoje stare straše sploh če je to samo enkrat letno.

Če otrok nekoga vidi enkrat na leto, mu je zanj ravno ko kosovo polje. In če se starim staršem ne da prit do njega, je očitno tudi njim bolj ali manj ravno. Zato se neke sentimentalnost tu jaz ne bi šla.

IZVIRNO SPOROČILO: koala
Mi pa ni jasno zakaj se otrok manj utrudi če ste v avtu vsi trije. Vožnja traja isto časa, otrok mora isto sedeti v avtosedežu,....

Manj se utrudi, če manj joka, ker se nekdo z njim ukvarja. Tudi voznik;)

naja in ostale, ki ploskate pogumu: mislim, da ni prav, da si dokazujemo, kaj vse smo sposobni naredit z deročimi se otroci. Enostavno se mi to ne zdi prav. To je futranje svojega ega na tem, da se matrajo otroci. Mislim, da je boljše pogledat, kako bi otroku omogočili življenje brez nekih nepotrebnih matranj, saj je že potrebnih popolnoma dovolj. Pa 2 letniku je 10-12 ur sedenja v avtosedežu vsekakor nekaj drugega kot pa tebi... Enim mogoče res ni problem, večini pa je. Njim čas počasneje teče, ne znajo se toliko zamislit, bolj trdno so privezeni v svojih sedežih, nimajo "prava glasanja" na postanke, ne vejo, kdaj bo naslednji izvoz za počitek... Težje jim je pač.

In eno je, da ne greš nikamor - za 2,3 ure vožnje, drugo pa za 10x toliko, sori, ni isto. Ronji je bilo prvo leto slabo na ovinkih in je pač nismo vozili na dolge ovinkaste poti. Pa saj ni, da se odpovemo celemu svojemu življenju, če pač malo prilagodimo cilje za tisih prvih par let, ko je otrokom pač malo težje na poti!
Tudi mi smo šli v Rim, ko je imela Ronja 9 mesecev, samo je to trajalo par dni, ne pa v kosu! Bili smo vsi 3je na zadnjem sedežu avtomobila, recimo - samo mali ni bilo nič hudega, ker v redu prenaša vožnjo, ni bilo nekih ovinkov, da bi ji bilo slabo (pa takrat ji itak še ni bilo niti na ovinkih), veliko smo se ustavljali, vsekakor vsake 2-3 ure, če je bila budna, včasih še pogosteje, itak smo potovali par dni, ker ni bil cilj glavni, ampak pot, smo se vsak dan nekje ustavili in se meli fajn, oba sva jo zabavala, med potjo... imeli smo se super! Samo to ni isto kot pa če je to otroku muka, pa isto pot v kosu prepotovat! Tja in še nazaj! To je kruto, pa sama uživam na poti. Ampak majhnim otrokom pa to navadno ni užitek.

Sicer pa še vedno vemo koliko je star ta otrok, ki naj bi šel z očetom na pot.
Seveda vemo, v prvem postu piše: 2 leti.

res me zanima kakšni bi bili odgovori, če bi vprašala, kaj naj naredi, ker hoče na dolgo pot z otrokom, brez moža; a ji mož to ne dovoli, ker se boji da ne bo zmogla sama z otrokom v avtu.

Napisala bi isto: prepovedat ti sicer ne more, ima pa po mojem prav, res je brezveze matrat otroka s tako potjo za tista dva ušiva dni z babico in dedkom, ki ju sploh ne pozna. pomisli malo na otroka. Evo, točno to bi napisala.

Svojih otrok nimam za posebno zahtevne na poti, pa vendar včasih komaj čakava, da prideva do dedija, ki živi na primorskem, pa gremo po AC in smo v dobri uri doluser posted image . Ronja kar dobro prenaša, se pa tudi zgodi, da ji enostavno postane dolgčas. Lejla pa če ne spi, ni prav nič preveč srečna, če se mora kam dalje peljat (isto je bilo z Ronjo, ko je bila malo čez eno leto stara)

posh, torej naj gresta za božjo voljo z ladjo! Pa seveda mora met ves čas smrkavca na očeh, ker so mali hitro pri kaki luknji od vrvi in so dovolj mali, da skoz padejo, če je taka ladja, ki to omogoča. Sicer pa lahko gresta v dveh dneh: prvi dan do istre, tam nekje prespita, se gresta prej še kopat in se mata sploh fino, drugi dan pa naprej do starih staršev.

Saj sem napisala,daje bila moj pot v Srbijo noćčna mora, ampak ali naj zdaj zaradi tega ostanem doma? Ne hodim na obisk sorodnikom cca. do 4. leta starosti otroka?
Jaz ne.

Tebi ni treba ostat doma in komot greš obiskat sorodnike, kadar hočeš, če se vnaprej zmeniš z očetom, da bo pač tačas za otroke skrbel. ne vidim pa razloga matrat otroke s tako vožnjo, če jim več kot očitno ne sede. Zato da sebi dokažeš, da to zmoreš?user posted image zakaj oni MORAJO zraven, če si se TI odločila, da greš? Čeprav to ni tako zelo dobro zanje in bi jim bilo sigurno bolj luštno doma, z očijem (ki je bil očitno pripravljen jih čuvat - torej bi te lahko isto vprašala: kaj mu ne zaupaš?user posted image )

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 12:51:51   
ronja
Aja, še možne rešitve, da bo volk sit in koza cela:
- naj gresta za dalj časa, da bo otrok vsaj imel kaj od tega - vsaj morje, če ne drugega...
- naj gresta z vlakom + ladjo, to bi moralo it, do splita ali dubrovnika imaš vlak, tudi iz Mb, potem pa na ladjo. Naj vzame eno potovalko na kolesih in če to ni dovolj, še ruzak in to je to. Toliko bi en odrasel dec že moral folgat poleg 2 letnikauser posted image (glede na to, da mu je 800 km v kosu z deročim mulcem v avtu mala malica, pa me sploh ne skrbi, kako bi nosil potovalke;) Pa planirata tako, da imata dovolj časa za prit do pristanišča.
- ali pa naj gresta z ladjo že iz Kopra
- če že mora nujno iz meni neznanega razloga z avtom, potem naj potujeta 2 dni in se vmes nekje ustavita, se skopata, gresta na pico, ti napišeta kartico in gresta spat in naslednji dan dalje. Otrok bo to veliko lažje prenesel in pot mu ne bo tortura, ampak dogodivščina, če bo vedel, da se gre kopat in da bo to še danes! Toliko 2letnik že razume, jutri je pa včasih čisto predaleč;)
- se dobite nekje na sredi poti, pridejo stari starši do tam, do koder ti še smeš (če se sploh ne smeš vozit z avtom, lahko greš mogoče z vlakom, pa greste vsi skup). Tako bo mali imel morje, starim staršem ne bo treba se vozit v mb, mož bo dosegel svoje, ti pa tudiuser posted image .

Upam, da najdeta nekje skupno točko.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 17:36:20   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: posh
ali bi dovolile možu/partnerju, da se pelje z dveletnim otrokom na pot, ki traja cca.10h, čez 800km...sam! Peljal bi se k staršem.Torej, sem jaz preveč paranoična, ali bi ve reagirale enako? Mene je enostavno strah.

Kot prvo - moj g. Mož ne potrebuje mojega dovoljenja za to, da nekam gre z najinim Mladičem, temveč samo dogovor z mano.
Kot drugo - ja, bi se strinjala. Za obisk pri starših zagotovo.
Kot tretje - mene je ceste vedno strah, ker sem preveč videla in doživela na njej, ampak če bi se prepustila paranoji, potem sem lahko samo še doma
.



NIsem brala vsega, samo prvo stran in se strinjam s kerenso. Normalno da bi pustila moža in otroka k babici in dedku. Vesela bi bila, da ima otrok možnost, da jih vidi - še dobro da sploh ima babico in dedka (moji babice nimajo, pa bi šli tudi na konec sveta, samo da bi jo imeli) - nobene ljubezni ni za zametavati. me prav zanima, če bi se enako zaščitniško obnašala, če bi šlo za to, da 1x letno vidi tvojo mamo in očeta? Mene je tudi strah ceste, ampak ne glede na to vem, da tukaj nisem jaz pomembna in moje paranoje, (ki jih priznam, kar se ceste tiče, imam), ampak otrok in babica, dedek in druže nje z očetom, prepustit očeta in otroka sama - to je res nekaj krasnega, ne pa za preprečevat, četudi gre za vožnjo vmes. In vidim več prednosti kot pomakljivosti. Saj ni treba da prevozita pot v enem kosu, pa tudi ni potrebno da podnevi.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 18:00:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: posh

Hrvaški. Z letalom npr. do Splita ali Dubrovnika, potem še na ladjo..potem pa še kak kufer, dveletnik, vročina..odpade, živa tortura (probala, sicer ne z avionom, ampak bus- ubitačno).


Na Rijekli se vkrcaš na večetno Liburnijo, odspiš, ob 7:00 si v Splitu, kjer greš direkt na naslednji trajekt.

Če mene vprašaš, ni boljšega kot je ladja za potovanje z otrokom user posted image . Kufrov za tri dni ne rabiš veliko.

(odgovor članu posh)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 18:10:04   
Gina
Samo še to, moji otroci so se tudi kot mali peljali na doooolge poti sami z očetom. Vsi trije. Prva dva, ker sva bila z njunim očetom ločena, so bili sami  pa so šli na dopuste tako daleč, ta mali pa se je vozil zato, ker se moj izjemno rad vozi, pa dostikrat gre na dolge vožnje tudi zaradi posla in ker je tako rad s ta malim, ga je s seboj jemal, ker mu je bilo fino da ima družbo, ta malemu je bilo pa fino, ker je z očitom - plus oba se rada vozita. In v dalmacijo in v nemčijo in po italiji.... Tako da vem, da je to možno...resnica pa je, da nikdar nobenega otroka nisem navadila, da bi ga med vožnjami zabavala. So jedli v avtu, pili in se igrali. To ja. Sedela zraven pa zabavala jih pa nisem. Pa radi so se vozili. Vse skupaj da rezultat, da so lahko šli tudi na dolge vožnje brez problema. Samo z očetom.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 18:15:07   
rija
so. gina, povdarek je na SO.

enemu samemu pa je dolgčas.....samo to razumemo tisti, ki imamo samo enega.

in namesto da ga zabavajo bratci in sestrice, je za to priročna mami ali oči.

tu je velika razlika....med enim in tremi.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 20:27:30   
krtačka
IZVIRNO SPOROČILO: posh

Hrvaški. Z letalom npr. do Splita ali Dubrovnika, potem še na ladjo..potem pa še kak kufer, dveletnik, vročina..odpade, živa tortura (probala, sicer ne z avionom, ampak bus- ubitačno).


vlak pelje direkt iz Maribora do Splita, ne vem v čem je problemuser posted image

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 23:38:37   
gita10
IZVIRNO SPOROČILO: rija

so. gina, povdarek je na SO.

enemu samemu pa je dolgčas.....samo to razumemo tisti, ki imamo samo enega.

in namesto da ga zabavajo bratci in sestrice, je za to priročna mami ali oči.

tu je velika razlika....med enim in tremi.


moj mali je sam pa jaz nikoli ampak res nikoli nisem imela problema z njim bit v avtu pa ne samo 10 ur.
Pa gresta s kamionom sta tudi po 5 dni v kamionu pa nikoli nič.
Ne sreča se lahko zgodi, ko ga pelješ v 1 kilometer oddaljen vrtec

Poleg tega se mi zdi preveč pomembno, da otrok vidi svojega babico in dedka - pa če samo za dve uri, da bi komplicirala, ker bi se bogi otrok vozil 10 ur v avtu - pa saj mu ne bo nič manjkalo - malo bo spal - vzameta igrače, malo pojeta avtu tu in tam se ustavita in res se mi 10 ur ne zdi veliko.
Če mu je pa slabo se mu da pa tableta proti slabosti. Saj ni čudno da imate tako veliko bolane otroke, če jih non stop pred vsako stvarijo zaščitite.

Ko sem jaz bila mala je moj oče imel podjetje, ki je takrat delalo z celo Jugoslavijo predvsem z Črno goro in jaz sem od svoje 2 leta potovala z njim večinoma z avtom. Slabše ceste, brez klime v avtu in je to pomenilo tudi po 20 ure pa so mi to najlepši spomini ko sem bila sama z očetom.
In zato se mi zdi , da to ko  bo otrok z očetom 10 ur sam  res ne morete nazivat mučenjem

< Sporočilo je popravil gita10 -- 2.4.2010 23:39:33 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
2.4.2010 23:48:47   
rija
ne da se mi več.

zaradi mene lahko svojo deco vlečete okrog sveta v enem šusu.....pa mi je res vseeno....za vas....deca pa se mi seveda smilijo.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
3.4.2010 7:34:52   
mateyka
naša komaj zdrži do Leclerca - komaj. se že ful dere na koncu. za nas je projekt vse kar je dlje. če bi se rada vozila, bi bial druga pesem, ne? po moje so si otroci različni in pač - se delno prilagodiš temu. če ni mus, jo ne vlačim nekam. če bi ji pa bilo super pa bi. simpl.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
3.4.2010 9:25:31   
arabela*
jaz osebno ne bi bila za tako stvar,žaluser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
3.4.2010 10:33:49   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ivao1
nevem, mi oz jaz velikokrat tako potujemo za vikende, pa gre,je šlo tud z manjšim otrokom in avtomobilom brez klime verjetno je to stvar navade, glede taga da se ne obremenjzješ kdaj boš prišel na cilj je bilo mišljeno tako da se pač vstavljaš  ko se ti zdi to potrebno ne pa da se sam ženeš naprej da boš ja v 10 urah na cilju, ker pol se bo pa res neki zgodilo vsaj tak je navadno.


Moje izkusnje in izkusnje mojih bliznjih so drugacne. pa smo s skoraj 2 letnikom sli na pot, neobremenjeno, pa smo 500 km vozili 16 ur, crknjeni kot nevem kaj... pa neobremenjeno nas je skrbela nevihta, ki se je priblizevala, pa voznja skozi nevihto... pa se tudi ce hoces enostavno ne mores ustaviti (ce te nevihta dobi med zagrebom in karlovcem imas polnih 50 km ko se nimas niti pod razno kje varno ustaviti)....
Ljudje nismo idealni, ceste niso idealne, vremenske razmere tudi.....

Zame je dovolj, da ima rizicno noseca mati pomisleke.
In ce premislis, avto bo oce vozil 10 ur z dvoletnikom brez tezav in prenesel vse, z vlakom pa ne more, ker je pretezko od postaje do trajekta priti s potovalko pa dveletnikom....

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu ivao1)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
3.4.2010 10:39:05   
Splišni
Ne, jaz ne bi dovolila.

Ker če se sama predstavljam v taki situaciji, da bi šla 10 ur z 2-letnikom se peljat nekam sama, prav tako ne bi šla. Z 2 leti starim ne. Kkašnih 5 je potem že O.K. Tak že kaj razume in zato zna potrpet. 2-letnik pa ne.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 3.4.2010 10:40:45 >

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
3.4.2010 16:17:08   
ronja
In ce premislis, avto bo oce vozil 10 ur z dvoletnikom brez tezav in prenesel vse, z vlakom pa ne more, ker je pretezko od postaje do trajekta priti s potovalko pa dveletnikom....

Hehe, točno tole se jaz že ves čas sprašujemuser posted image . Madona, mate švoh dedceuser posted image .

Podpis po milijonarko, rijo, miška, pa delno tudi mateyko (zdrži sicer malo dlje in res je, kar pravi rija: se pozna, da sta dve - Ronja lahko Lejlo zabava, ko se tej ne da več in se da nategnit še za kakih 10-15 min... ampak vseeno zdržita 1 uro, več je pa problem). Ko smo šli kupit nov star avto, pa smo šli samo do Celja, pa je bilo nazaj grede ŽIVA MORA! In ne, včasih ne moreš takoj ustavit in jaz sem se morala preklemansko trudit, da sem sledila cesti (jaz sem peljala malidve v zdaj našem avtu, on pa sposojeni avto, ker je bil pač od njegovih), ker niti pod razno niso povsod tako na gosto postojanke kot med Lj. in Kp. Sem preklela vse načrtovalce, da se jim je po moje cel dan kolcalo, da niso vsaj enega izvoza tam vmes postavili nekam!

Gina in Gita in vse punce, ki prisegate na ljubezen starih staršev - pa, daj bodite resne, no! otroka sta do zdaj videla natančno 3x (poleti bo star 2 leti in vsako leto se vidijo 2x - enkrat babi in dedi gor, enkrat oni dol, letos oni še niso šli dol, torej 3x)! Od tega se otrok vsaj 2x obiskov ne spomni, ker je bil premali. In zdaj je to ne vem kaka navezanost in otroci bi šli na kraj sveta za babico! Ma, kaki, no! Otroci so veseli, če imajo fajn babice, če jih pa nimajo blizu, se pa kaj dosti ne sekirajo, ne delat drame iz tegauser posted image . Pa ljubeča babica bo tudi rajši gor prišla, če je snaha rizično noseča in zato ne morejo dol.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Ne morm spat zaradi tega!
3.4.2010 19:40:18   
Anonimen

In zato se mi zdi , da to ko  bo otrok z očetom 10 ur sam  res ne morete nazivat mučenjem


Ni mučenje-ampak če prav razumem, otrok ni tak, da bi užival v vožnji user posted image

(odgovor članu gita10)
  Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?