|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dvojčki 2010
14.7.2010 19:11:24   
Ernestina
natasha, koliko ste pa potem stari? joj kdaj bomo mi toliko spali...še v najstniških letih nismo toliko žural ponoči kot sedajuser posted image

(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: dvojčki 2010
14.7.2010 19:18:46   
natasha15
hehe, mi smo stari skoraj 6 mesecev in mi tako lepo spita že cca. 3,5 meseceuser posted image in to sta se oba na isto noč odločila prespati...mi pa tudi še čez dan veliko spita, sploh če imata mir oz. v vozu ali v avtu se ful rada vozita!
Koliko pa ste vi stari?

(odgovor članu Ernestina)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: dvojčki 2010
14.7.2010 20:26:12   
Ernestina
Dobrih 5 tednov, upajmo da bomo tudi mi pri treh mesecih spali kot da nas ni.user posted image Tudi našadva rada spita v avtu, pa v vozičku če je makedam, ampak če pride lakota vmes nas nič ne ustaviuser posted image sta požeruščka, da komaj verjameš da gledaš ista palčka kot ob rojstvu, nogice, bradica, lepo založenouser posted image

Samo da ostane tako še naprej - s spanjem;)

(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: dvojčki 2010
14.7.2010 21:11:00   
tejalea
Uh, natasha - to pa je spanec user posted image
Naša prva je prvič prespala noč pri 6-ih mesecih! KJe je še to! Upam, da bosta user posted image  user posted image  to skužila že prej, da se bomo malce naspali. Mogoče še kak mesec ali dva. Do sedaj sta najdlje spala 4 ure. Najhuje je ko se zbudita različno, potem pa mami hrani celo noč...user posted image  Pa tudi popijeta različno, tako, da bomo videli.
Ernestina - koliko popijeta vaša? Naša popijeta nekje 120 ml mleka na 3 - 3,5 ure.
Kako pa vam uspejo druga oparvila? Jaz sem bolj sama za vse. Sedaj je naša punca na morju z babico, pa je ena skrb manj. Kako pa v počitnicah pa bomo že videli!

_____________________________

30. 5. 2010: Aleks in Žiga
28. 1. 2007: Lea

(odgovor članu Ernestina)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: dvojčki 2010
15.7.2010 12:46:56   
natasha15
tejalea te čisto razumem,ker je bilo pri nas isto...sej bo kmalu bolje,boš vidlauser posted image
Drugače pa čez dan ko sem sama ne opravim kaj dosti,ko pa gresta malčka spat,pa fant pride s službe,potem vse zrihtava, da imam pripravljeno za naslednji dan....ponavadi imamo ob 7-ih zjutraj 2.obrok in potem ju dam malo risanke gledat za cca. 10 minut,da uredim še sebe in pripravim za na pot,pa smo vsi trije srečni,jaz imam mir,ona2 pa ful uživata v gledanju risankuser posted image

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: dvojčki 2010
15.7.2010 21:43:13   
Ernestina
tejalea - ponavadi pojemo 90 ml vode + hrana, na 3 ure, edino ponoči kdaj uspe da pridemo tudi na 4 ure, zdaj ju vlečem s čajem da podaljšamo časovno, ker se kar prehitro redita, v 5 tednih dobila 1 kg in pol. Jesta pa tudi različno, enkrat je en buden, pa ravno zadremaš, pa je drugi, na srečo je moj tak dober ati da enega sam zriha (se zgodi da oba jaz ali oba on, odvisno kako "crknjena" padeva v posteljo) Danes je šel po mesecu dni dopusta - očetovski+dopust spet v službo in je prišla malce na pomoč babi, drugače bomo pa sami, ni sile, malce joka, smeha, spanja, hranjenja (vsak dobi svoj vzglavnik in gremo, mami na sredo in hranimo vštric, sem že rekla da mora naštimat kamero da snemamo za spomin)
Pospravljanje in kuho si porazdeliva (vikend, popoldnevi), dopoldnevi tekom tedna, ko sem/bom sama pač ni/ ne bo narejeno kaj prida, da ne govorim o kaki sterilizaciji stanovanja (prej sem bila sitna in picajzl, zdaj pač ne gre) Imam res srečo, da imamo takega atija, ko bo ostal še naprej tako priden in ubogljivuser posted image

Komaj čakamo dež, tole je vsak dan težje in nevzdržno.

Danes smo prejeli darilni paket od milupe (3 škatle milumila1 (od 0-6 mesecev) + rižev kašica) se mi zdi zelo lepo od njih.

Lp, mi4

(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: dvojčki 2010
17.7.2010 8:00:30   
gapii27
ojla babike

pridne ste čvekice, ni kajuser posted image

mi smo se napacali, zdaj pa mami kavo spije in mal tu gor pošnofa...te pa gremo malo na lufta pufta

mi spimo zdej od 20.00 pa do 6.30-7.00..sta pridna zeloooo

sem od začetka podaljševala spanec z dudo in kapljico koroških...

lepo dopoldne vam želim

(odgovor članu Ernestina)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: dvojčki 2010
19.7.2010 13:27:27   
tejalea
Naša dva pa sta zdaj dve nočći spala super! Najprej od 21.00 - 2.00 in potem po hranjenu do 6-ih. Danes pa po zadnjem obroku ob 19.00 do 1.30 in potem do 6.00. Sem pa tako kot ti gapii, dala parkrat dudo in gor "posladek" - kuminov sirup. Ati je tako prvič prespal celo noč user posted image , mama pa je zrihtala oba.
Popijeta pa že tudi 160 ml!!!!!!!!! -  a ni to nekam dosti? No, večinoma pa okrog 130, 140 ml.
Končno se je malo ohladilo, da lahko spet zadihamo - jutri pa dalje 32°C.

_____________________________

30. 5. 2010: Aleks in Žiga
28. 1. 2007: Lea

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: dvojčki 2010
19.7.2010 14:52:54   
Bobek75
Živjo,

se vam malo pridružim pri čvekanju- kolikor bo časa.
Naši user posted image user posted image imata že 3,5 m in sta od rojstva podvojili težo, tako jih imata že 5,5 in skoraj 6 kg. Malo se dojimo, ostalo pa dodajamo. Ena je samo Aptamil AR (proti polivanju), drugi pa bomo poskusili sedaj dati Babylove od DM-ja. Kakšne izkšnje s tem mlekom? Po enih forumih sem našla same pozitivne izkušnje. Upam, da se tudi pri nas lepo obnese.
Drugače pa smo izven najhujšega (upam). Od 1 m smo večino dneva same, pa kar uspem naredit poleg njih večino gospodinjskih del. Sedaj med počitnicami sicer malo manj, ker sta doma še tavečji punci in se je treba tudi njima kaj posvetiti.

Ernestina- omenjaš darilni paket. Se dobi to za vse dvojčke?
Drugače pa smo ravno prejšnji teden dobili bone od DMja in smo dobili gratis 2 paketa pleničk. Čeprav uporabljam pralne plenice, bodo tudi te prav prišle, ko bomo šli na dopust.

Uf, moj čas je minil. Sta že obe budni.

Lep pozdrav!

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: dvojčki 2010
19.7.2010 17:17:27   
natasha15
tudi jaz za ta darilni paket prvič slišim...

(odgovor članu Bobek75)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: dvojčki 2010
19.7.2010 17:51:46   
Ernestina
Nam je za darilni paket povedala babca, je sama posredovala informacije njim (potrebno pa je bilo oddat rojstna lista), mi smo šli samo na sedež milupe po kartico, da lahko ceneje nakupujemo v trgovini kolinske aptamil.

Kako pa je z dmjevim bonom? Samo poveš v DMju da imaš dvojčke in predložiš roj. lista pa dobiš? Imaš drugače tudi kak popustov za dva?

Me pa zanima kaj uporabljate za nošenje otroka, sva bila tik pred nakupom kengurjučka pa nama je žlahtnica in trgovka odsvetovala (ju še ne bi takoj dala v kenguru). Torej sling, štorklja, sleepy wrap, pestunja, kenguru, nahrbtnik???

Bobek, našadva sta že skoraj pri mesecu in pol pa sta že na dvojni teži. Pa pojemo maxi 120ml oz tam do 140 ko zmešamo s prahom. Svit je že tako težek da mu komaj uspem kupčka podiratuser posted image

Mi smo danes tudi kar lepo spali, sva čakala na hranjenje ob enajstih, prej malce zadremala pa se vsi zbudili šele 1.30, potem pa spet na tri ure, pa nič nazaj zaspali po pol petiuser posted image smo pa čez dan uspeli malce spat, Lucija celo 2 uri, Svit pa v taveliki postelji eno uro z mamico. Zdaj se spet bliža čas za malico...
Duda pa tudi s sladkim sirupom ne zdrži dolgo v ustih, jo flocneta tako da pristane na drugem koncuuser posted image

A drugače hranite istočasno ali enega pa potem drugega?

Joj ko bi bilo še naprej tako kot danes z vremenom, super temperature, ne prevroče.

Uživajte s škratki

(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: dvojčki 2010
19.7.2010 18:12:53   
natasha15
Aja ker jaz imam tudi kartico od Milupe in v Kolinski kupujem Aptamil in to je to...
Jaz sicer imam 2 kengurujčka (ki ju res ne priporočajo za dalj časa), ampak sem ju le parkrat uporabila v stanovanju....mi uporabljamo na terenu le voziček, doma pa imamo roke, ležalnike,igralne podlogeuser posted image odvisno za kaj rabiš? Ker če greš v hribe, ju ne moreš nesti v kengurujčku,...user posted image
Joj jaz komaj čakam da nehamo podirati kupčke, ker sta oba že zeloooo težka, pa še dolga ko kači, mene pa že vsak dan križ boli!!!! Drugače pa je bilo pri nas že vse sorte, od tega da sem nahranila najprej enega potem še drugega, pa oba skupaj,...pomoje se še vseeno splača oba skupaj, pa imaš potem mal več fore vmes, ker pri meni ko nista imela nekaj časa istega ritma, sem enega odložila, pa je bil počasi drug lačen, pa sem ravno stekleničke pomila pa se okol obrnila, pa je bil že spet prvi lačen,....meni ob 4-ih zjutraj pomaga mož, potem pa ko jemo ob 7.30 in vse ostale obroke dam oba v ležalnik (razen za kosilo smo v Bumbo stolčkih) in da jesta istočasno, obema podrem kupčke in je potem za nekaj časa mir, pa še takoj se lahko odpravimo od doma in vsi sitiuser posted image
Mi jutri praznujemo 6. mesecev in mi sploh ni jasno kam ta čas tako bežiuser posted image

(odgovor članu Ernestina)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: dvojčki 2010
20.7.2010 9:38:52   
Bobek75
Živjo,

za nošenje zaenkrat uporabljam obe roki, vendar ne bo šlo več dolgo tako. Kengurujčka in podobno ne bom uporabljala, ker obeh hkrati ne bom mogla nositi. Sem namreč bolj koščene postave in hrbt ne bo prenesel take težeuser posted image . Že sedaj smo raje kar na tleh na podlogi.
Popust v DM-ju pa dobiš, če na njihovi spletni strani natisneš eno prijavnico in pošlješ kopijo rojstnega lista. V popustniku imaš listek za gratis pleničke, pa še nekaj zanimivih popustov. Nam je zelo prišel tudi popust za Aptamil ARuser posted image , pa za ene riževe kašice, ki jih bomo začeli uporabljati čez kakšen mesec.

adijo.............



(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: dvojčki 2010
20.7.2010 13:37:03   
tejalea
Glede hranjenja: ali oba istočasno, včasih pa se zbudita različno, potem pa vsakega posebej. Potem pa kmalu spet prideta na isto uro.
Mi kengurujčka ali česa drugega nimamo. Ležalnik in igalna blazina, pa seveda babičine roke user posted image
Glede mleka: dobila sem Milupino kartico. Bila sem tudi v Babycentru (Ptuj), kjer pa mi je prodajalka povedala, da je popust le na Aptamil 2 in 3. Ali je v njihovi trgovini popust tudi na 1? Meni je brezveze 2 in 3, ker tega rabiš minimalno v nasprotju z 1, ne?

Kupčki: naša dva jih ful težko podirata, tako da se kar namučimo... Če jih pa ne, pa jima skozi gor leti!
LP
teja

_____________________________

30. 5. 2010: Aleks in Žiga
28. 1. 2007: Lea

(odgovor članu Bobek75)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: dvojčki 2010
20.7.2010 15:54:17   
Ernestina
tejalea, jaz sem dobila popust sedaj na Premature in mislim da bi tudi na 1ko moralo biti, ampak kupujemo res samo v njihovih prodajalnah, mislim da sta vsaj še dve poleg Lj poslovalnice (http://www.milupa.si/novice.html - Izola, Rogaška Slatina). Bomo pa itak morali prit tudi na enko, zdaj mešamo enkrat sunval, enkrat premature ko ga imamo še 6 škatel, pa so krčki (trkam) precej boljši, tudi kapljic ne dajeva teh par dni nič, kakamo pa veselo.

Kupčki vsake tri ure fitnesauser posted image Sploh pri Svitu s 5 kilami, pa bolj počasi mu gre to od rok, Lucijo samo dvigneš pa je. Smo pa tudi na hrnajenju enkrat vsi trije, drugič je tašča servis posredi, tretjič zamik, četrtič kaka druga pomoč - nečakinja, moja mami. Čakamo žlico da bo lažje, pa še kupčkov ne bo treba podiratuser posted image

Končno čas za mamičino kosilo;)

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: dvojčki 2010
20.7.2010 17:08:07   
tejalea
Ja, torej ej tudi pri vas veselo.
Včeraj je prišla naša mala iz morja, pa ima že polno zamisli, kako nagajati in se kratkočasiti user posted image . Je pa ravno še toliko premajhna (ali ljubosumna), da enih stvari še ne razume. Je pa res, da je večinoma zadnja na vrsti user posted image
Tudi jaz imam namesto kosila zajtrk in tako dalje. Dobro da je čokolada vedno en dva tri pri roki, pa nikoli ne jem čokolade - sedaj pa sto-krat na dan user posted image user posted image  Kaj bo s kilami pa ne vem user posted image

_____________________________

30. 5. 2010: Aleks in Žiga
28. 1. 2007: Lea

(odgovor članu Ernestina)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: dvojčki 2010
20.7.2010 17:38:31   
natasha15
V Kolinski dobiš popust na vse Aptamile oz. njigove izdelke...jaz zdaj tudi po kašice hodim tja,čaje,...v Babycentru pa imajo samo na določene popust...sem tudi jaz tam kupila Aptamil AR, pa nisem dobila popusta....trenutno je v DM v akciji Aptamil AR, stane nekaj čez 7 €, tako da je pomoje enaka cena kot v Kolinskiuser posted image

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: dvojčki 2010
20.7.2010 18:00:40   
tejalea
Se bo res treba odpraviti na izlet user posted image  . Mi še pravzaprav nikjer nismo bili user posted image , ati ima gužvo ...

_____________________________

30. 5. 2010: Aleks in Žiga
28. 1. 2007: Lea

(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: dvojčki 2010
21.7.2010 12:23:00   
meta22
hej, po dolgem času se malo javlamo.
počasi bomo stari pet mesecev!!! kam čas beži!!!user posted image
bili drugič pikani in smo med težjekategorniki:večja 7 kil, manjša 6 kil!
bili prvič na morju in se seveda tudi z veseljem namakali (voda imela 30 stopinj!!!!!)
jemo 4 krat na dan od 180-220 ml!
spimo od 20-6ih pojemo zajtrk in ponavadi zaspimo še do 8-9ih!
jemo ponavadi eno za drugim, če pa ma mama pomoč pa obe hkrati.
smo še vedno na aptamil comfort (nekako se jima bojim dati kaj drugo) ki ga kupujemo v mulerju- imajo neke popuste sedaj na nakup namesto kartic. sem zadnjič kupila 4 škatle pa sem dobila popust 1,5 E za naslednjič.

pozdrav vsem in čimprej na dopust!!!


(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: dvojčki 2010
21.7.2010 13:10:10   
meta22
natasha15, ti imaš stolčke bumbo. kje si jih nabavila in kako se obnesejo. eni jih odsvetujejo. našidve bi bili še samo po koncu ampak ne morem obeh naenkrat gor držat, potem pa je joooook. a imaš ti dva al samo enega? poročaj malo.
hvala

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: dvojčki 2010
21.7.2010 14:13:54   
Ernestina
4x dnevno? joj, kdaj bomo mi na tem, pa tak spanec, zavidam kar se le da, mi smo danes imeli spet različno bujenje, enkrat en, pa čez 2 uri drug, pa potem dobro uro kasneje spet prvi...ne vem kako oči zdrži da pride še do službe nekako spočituser posted image

tejalea, kar v avto pa otrokom pokazat glavno mestouser posted image

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: dvojčki 2010
21.7.2010 14:33:06   
natasha15
ojla meta22,

odsvetujejo itaq skor vse (kengurujčki niso primerni, pa ležalniki tud ne,pa še polno ostalih svari), najbolje bi bilo da bi bili otroci cel dan na tleh, ampak vsak to dobro ve, da ne gre, sploh pri dveh...jaz menim da če jih uporabljaš zmerno, ne more bit nič narobe! Jaz ju dam notri pri kosilu, ko uvajamo gosto hrano,pa občasno zjutraj ko pripravljam obrok, da me lahko opazujeta z mize in jima je ful zanimivo, da imata vse pod kontrolouser posted image
imam 2, na začetku sem imela samo enega,pa se ni izšlouser posted image ko uvajaš gosto hrano,ju v stolčku za hranjenje še ne moreš imeti, ležalnik lahko vsak dan pereš,...tako da je to ful dobra rešitev, ker je majhen,ga vržeš v avto (če greš kam na obisk, komot v stolčku sedita in jesta), stane pa 48€ v Baby centru...za zraven se dobi tudi mizica (mislim da stane 11 €)...uporabljati ga lahko začneš pri 4.mesecih oz. ko samostojno drži glavicouser posted image v glavnem jaz sem ful zadovoljna in je res praktičenuser posted image

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: dvojčki 2010
21.7.2010 16:29:36   
2pikici
Zdravo!
No se javimo še malo z našega taborauser posted image  
Stari smo 6 tednov in danes smo bili prvič v posvetovalnici. Anja ima 3430g in 50,5 cm, Neja 3275g in 50 cm.
Matrajo ju krčki k sreči dopoldan tako da vsaj ponoči lahko normalno spimo (5-6 uruser posted image ). Poskusili smo tudi čajček po receptu Natashe15 in je res supercauser posted image  po njem kakamo odlično kljub temu da spravita v želodček komaj 3 požirke. Ne marata ne vode, ne čaja user posted image   mleka pa spijeta cca. 100ml. Koliko čaja lahko spijeta pri 2 mesecih? Ima katera kakšen recept kako oblažiti krčke. Imamo sicer kumine kapljice a mislim, da to ne pomaga kaj dosti.



(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: dvojčki 2010
21.7.2010 16:49:45   
natasha15
2 pikici lepo napredujeteuser posted image a jima daješ AD3 ali D3 kapljice? Koliko čaja oz. tekočine naj bi dojenček spil je zelo težko rečt, naj bi jo čim več...tudi jaz mojima skoz silim vodo pa čaje, pa se še zdaj borimo, ko pa sta bila še čisto mala pa tud bolj po kapljicahuser posted image zdaj ju vsaj pripravim da mi cca.50 ml-100 ml popijeta, največ pa spijeta med spanjemuser posted image ponoči ko se kdo od njiju zbudi (namreč matrajo jih zobki, pa potem duda pade iz ust in je kerkrat jok zaradi tega) imam v postelji čajček, pa kr v spanju mal popijeta, jima dam dudo in smo vsi zadovoljniuser posted image

(odgovor članu 2pikici)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: dvojčki 2010
21.7.2010 18:14:14   
tejalea
Ja, tile čajčki so res še samo po kapljicah. Čimvečkrat, pa je.

A imamo kake nove kandidatke?
Rodila je Barbig!

Čestitamo!

_____________________________

30. 5. 2010: Aleks in Žiga
28. 1. 2007: Lea

(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?