|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vojna v meni....
13.7.2005 23:26:38   
Joe
Aha: videl sem mamino truplo, ko je umrla pred štirimi leti. Zares je neverjetno in grozljivo, kako drugače je izgledala, čeprav je bila že nekaj dni prej v stalni narkozi (pač rak). Vendar jemljem to kot dejstvo, ki ga ne razlagam naprej npr. z odhodom duše.

Slišalo se bo bedno, ampak dovolj dobro je mogoče truplo primerjati z ugasnjenim računalnikom: ko je brez elektrike, ni od njega praktično nič, razen ogrodja.

Tudi jaz kdajpakdaj poskušam doseči kakšen stik z dragimi in umrlimi ljudmi ali pa prosim višjo silo za pomoč v kakšni stiski (pa ne ravno med nogometno tekmo, ker takrat Bog izklopi svoj telefon). Vendar pri tem "posodim" obstoj vsej mašineriji, ki jo pri tem potrebujem (onostranstvo, posmrtno življenje posameznikov, možnost stika z mentalnim procesom itn.), ne želim in ne zmorem pa v njen obstoj verjeti, samo zato, da bi mi bilo lažje. Sem pač tak, da rad verjamem na dokaz, ne besedo; nadvse to drži pri "filozofskih" stvareh.

Torej razumem potrebo in impulze, ki nas navajajo k trditvam o presežnem svetu, se pa omejujem glede svojih prepričanj o njem.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   Vojna v meni....
13.7.2005 23:32:07   
teta beta
Jaz ne verjamem v posmrtno življenje, da bi mi bilo lažje, ampak ker... pač verjamem. Zato pa je to vera, ne védenje.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   [Brisano sporočilo]
13.7.2005 23:32:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   Vojna v meni....
13.7.2005 23:35:58   
Gina
:)-:)- rdeča čakra ti preveč dela, vijolične pa ne maraš...zdajle pa mi to pripoveduješ zato, ker tvoja zelena vendarle meni, da čutenje obstaja.:)-:)- Zakaj pa si čutenje dal na stranski tir, kot manjvredno stranko, sužnja, pa ne vem. No, vem, tako si se odločil, ker ti tako bolj prav pride, ni se treba ukvarjat z nečem, kar je težje razumet. Prav je tako.

Einstein je že razložil sicer teorijo o času, a ne. Na razumski način. Ko jo boš razumel, z razumom, jo boš tudi s čutili. Garantiram. To je vse isto.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   Vojna v meni....
13.7.2005 23:50:08   
Joe
Evo, in karkoli naredim ali pa ne naredim, bo letelo na eno od čaker in na mojo dharmo (ali karmo; ne spomnim se več, kaj je razlika; menda je eno splošni princip, drugo pa osebna bera). OK, jaz sem za umski napredek, vedno. (Žal bi Jančika rada, da greva spat.)

Ne pravim, da bi ne moglo biti nič preko navadnega sveta, a pravim, da nimam(o) dokazov. Čustva in občutja štejejo, a je potrebno biti previden, ker se hitro skrene. Po svoje je napak, da se o tem poskušava meniti preko tipk, ker bi bilo bolje v živo. Če se bi dalo, sem takoj za.

Poskušal sem že z zenom in krščanstvom; prvi je dal boljše rezultate. Zgodil se mi je en krepek satori in en manjši, potem pa nič več.

Pravim pa: te stvari se morajo individualno (v vsakem posamezniku posebej) preverjati, v globalnih naukih pa je potrebno biti previden kot sizec.


Seven, popravek: hotel sem pisati o kuriozitetah krščanstva, pa me je takoj zaneslo na katolištvo, ker jih je tam več. Se strinjam, da je v Svetem pismu veliko manj kot v njegovih razlagah. A zame je bilo tam pomembno kot primer verovanj, ne ravno kot pomen starih spisov.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   Vojna v meni....
14.7.2005 6:32:51   
dory
jst se s tem nisem nikol obremenjevala...dokler nisem postala mama...od takrat podzavestno pazim kaj jem:zmeden:,zivim bolj zdravo,skratka kr neki...je pa res,da se v zivljenju dogajajo nepredvidljive stvari...zato mam tud ze oporoko zrihtano...to pa zgolj za prihodnost tamalcka :);)

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   Vojna v meni....
14.7.2005 6:53:26   
CUKRČEK
O tem, kako je življenje minljivo, sem zadnje čase tudi jaz razmišljala. Ker sem pred 3 tedni imela prometno nesrečo in sem bila poškodovana(prav tako tudi mami, ki je sedela zraven), sem imela že prav problem, ker so mi kar naprej tekle solze, ker sem mislila na to, kako malo je manjkalo pa bi lahko umrla. In kaj bi bilo potem z mojo malo, z možem in vsemi bližnjimi. V takih trenutkih se res zamisliš nad tem, kako hitro lahko umreš....danes si - jutri te ni:zmeden:
Sedaj sem malo razčistila s samo seboj in malo preštudirala stvar.....vem, da bom enkrat umrla, samo upam, da bo vsaj moje dete že preskrbljeno.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   Vojna v meni....
14.7.2005 7:13:07   
Anonimen

Moja zeloooo priljubljena tema.. pa sem jo cist zamudil, ker je Gina ze vse napisala.. :(( :(( :)- :)-

Brez veze ponavljat..

Mogoce samo tole... Odlicen korak clovestva bi bil, ce bi namesto zalovanja ob smrti nekoga.. uvedli praznovanje.. ker ce je to zalovanje zaradi tistega, ki je umrl, potem tistega ziher spravljamo malo v slabo voljo..

Pa ne mi zdaj napisat.. kako bi jaz priaznoval, ce bi mi umrl otrok..
Jaz ta trenutek verjetno ne bi mogel praznovat, ker mam pac prevec razne navlake v umu.. Sigurno pa bi to njemu bilo bolj vsec.. samo programirani smo drugace..

SMRT - NAJVECJA IZMISLJOTINA.. je naslov ene knjige ki jo je zanimivo prebrat..
Koristna sicer ni.. ker ne mores prebrat nekaj, kar se ne ves.. ampak je pa zanimiva..

In morda umiramo napacno.. Ko je bolezen.. starost cakamo da nas od bolezni ali starosti pobere.. kar je malce neprijetno.. Bolje bi bilo odditi, ko mi tako zelimo.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   Vojna v meni....
14.7.2005 7:37:15   
puncica
Ja tud mene kr naprej spreletavajo take misli pa si sploh ne morem pomagat. Tako si mislim hudiča kolk sem že stara pa še nič nimam, sej bom žvela še max 60 let pa kr konc, ja kr konc:(( Ma v to posmrtno življenje pa reinkarnacijo kr ne verjamem, ma ne vem mi nikol ni potegnal, sicer pa moj ati verjame v reinkarnacijo in kr zdi se mu da je bil v prejšnjem življenju v Londonu, vse se mu zdi tako znano in domače:zmeden:

Jaz potem raj grem kej bol pametnega počet, pa se zamotit, ker včasih res že kr pretiravam s tem razmišljanjem, pa kako leta bežijo, pa pred kratim sem imela še 15 let zdej bo pa že kmal 30 tu:((

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   Vojna v meni....
14.7.2005 7:45:55   
Anonimen
Puncica
Kako to mislis, toliko stara pa se nic nimas?
Nastej si vse kar imas.. in vse kar si se ze naucila ali dozivela.. in seznam bo zelo dolg..

Ampak naj se ti nobena stvar ali vrlina ne zdi samoumevna..
Recimo znas hoditi.. zato morda tega ne bi napisala na seznam.. ampak kot otrok, ko si se ucila hodit.. pa je bilo potrebno mnogo truda..

Jaz mam ZEEEEEE 30.. pa se ni v bistvu nic spremenilo.. ker CASA NI! To mi je full vsec!

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   Vojna v meni....
14.7.2005 7:53:44   
mamsi
Madonca, jaz spim ko hlod ob tej uri, ko vi debatirate.:(

Imam taka obdobja, ko bolj razmišljam o smrti, kot mi pa paše :)-:)-, ampak takrat tudi dobro vem, da mi to razmišljanje samo pomaga ceniti vsak dan posebej, vsakega človeka, ki mi je blizu, da mu takrat povem, pokažem, kako čutim do njega, ker morda bo jutri prepozno. In to mi je dalo misliti, naj spremenim navado in to stalno kažem, komurkoli, ki mi je kaj do njega. In prov fino je.

Nikoli pa ne razmišljam o reinkarnaciji (no ja, sem ko sem bila mlajša). In ne verjamem v posmrtna življenja, čeprav me eno dejstvo bega - energija se nikoli ne uniči - torej, kam gre človeška energija po smrti? U luft? V toploto sigurno ne.:)- Naj mi to nekdo dobro razloži, pa bom morda verjela tudi v to.;)

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   Vojna v meni....
14.7.2005 7:57:01   
puncica
Tjazi tako ko vidim moje kolegice pa imajo že po 2 otroka, svojo hišo, vikend hiško,.... Res da so starši veliko pomagal ampak midva pa res da imava družino ampak nimava pa hiške ne svoje parcele, še koščka travice ne, živimo pa v eni 100 let stari bajti kot najemniki. Ne vem kdaj bomo imel bajto a pri 50-ih :((

Sej imaš prav imam pa tudi dosti več kot nekateri, imam družino:bravo:

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   Vojna v meni....
14.7.2005 7:59:46   
Gina
Eh, Punčica, pa saj ni vse, kar si ustvarila, otipljivo. Mogoče nisi ustvarila hiše in vikenda, najbrž si pa sama s sabo kaj ustvarila. Najbrž nisi ista, kot si bila 10 let nazaj. Kaj je zdaj več vredno? Kdorkoli je kaj materialnega ustvaril, so mu ali zelo pomagali, ali je pa že star in nima nič drugega kot hišo. Vse ostalo je zamudil.:)-:)-

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   Vojna v meni....
14.7.2005 8:07:58   
puncica
Ja GIna sej imaš prav sam kaj ko ne vem se mi zdi da se nikamor nič ne premakne mi se pa staramo. Pa rada bi še dva otročka, pa ne vem al sem sam jst tako butasta kr mislim da po 30 letu pa je že prepozno. (Se opravičujem navzočim 30 letnim svežim mamicam). Pol pa razmišljam ko sem bila stara 20 let ko je bila 30-ica še tako daleč pa so se mi zdel tisti ki so 35 stari fullll stari, zdej pa bom jst kmal 30:zmeden2: NO zdej se mi pa ne zdijo več tako stari:)- Mogoče tisti pri 50 in 60. Ma čudno je to življenje.

Živiš eno življenje na enem čudnem planetu pol je pa kr konec in umreš, pa verjetno še toliko stvari bi rad uresničil :zmeden2: Ko se spomnim ko sem bila stara 15 let, kaj vse bi spremenila, kaj vse bi doživela a mi ne bo več dano. Sem bila na 50 letnici moje mame, pa se mi je zdelo joj koliko je že stara sploh si ne predstavjam še vedno se mi zdi kot bi imela skoz 40 let:zmeden2:

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   Vojna v meni....
14.7.2005 8:35:34   
Anonimen

Puncica.. kadar se odlocam ali je nekaj pomembno ali ni pomembno.. se vedno vprasam..

Ali smrt to izbrise? Ce JA.. potem je sicer do neke mere pomembno.. ampak ne kej prevec.. ne za dolgo..

Samo bogatas si lahko privosci, da ne ZIVI! Revez nima izbire.. on mora vsak dan ziveti, ce hoce preziveti. Bogatasu ni potrebno vsak dan..

Kaj je bolj pomembno?

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   Vojna v meni....
14.7.2005 8:42:00   
mamsi
Puncica, vsaka plat ma dve medalje, al,.... glih obratno :)-:)-:)-. Midva sicer imava svojo hiško, malo s pomočjo staršev, veliiiko pa z lastnim trudom. To pomeni ves dopust za delo, sobote in nedelje, praznike, tako več let skupaj, dolgovi u iber,..., včasih tut za kruh nisva mela (no ja, ne za dolgo:zmeden:). Če tako pogledaš, gre ogromno časa samo za to, da jo imaš, pa znotrej sploh še ni dokončana (samo en del), oprema je prinešena iz vseh vetrov, v glavnem sestavljena iz 20-30let starih kosov. To pomeni, da bo še kar nekaj let minilo, predenj jo bova dokončala. In potem je vzdrževanje, pospravljanje, čiščenje, košenje trave, urejanje okolice, pleskanje napuščev ,...ki tudi vzame veliko dela in časa. Jaz pospravljam ponavadi v nedeljo, ker druge dni ni časa. Tko, da ko vse skupaj potegneš, si vsaj 10 let u velikih dolgovih in prav nobenega skupnega časa.
Je pa res, da se naučiš tako dobro izkoristiti vsako minutko.
Mogoče boš sedaj bolj zadovoljna s svojim življenjem, ni vse tako lepo kot zgleda. Imaš ali nimaš hiške. To ni tako pomembno.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   Vojna v meni....
14.7.2005 9:00:38   
karmy
mene je pa full strah smrti... sploh ne smem mislt na to ker postanem ful panična...:((

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   Vojna v meni....
14.7.2005 9:31:34   
Joe
Karmy, to pomeni, da se nekako le zavedaš svojega karmičnega dolga, in te je ful strah, da te čaka neugodna inkarnacija, če do te smrti ne nabereš bonusa. Tako nekako bi se tudi dalo razlagati.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   Vojna v meni....
14.7.2005 9:38:04   
Joe
Aja: čas obstaja (četudi le kot naša dimenzija dojemanja), ampak je opredeljen preko sprememb. Če se NIČESAR ne spreminja, potem ne teče.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   Vojna v meni....
14.7.2005 9:41:00   
Anonimen
To je pa ratala debata...
Zanimivo, vaša razmišljanja so me pripeljale do naslednjega spoznanja. Gre se čisto za sebično zadevo, kako jaz lažje sprejmem smrt bližnjega. Ko je umrl moj sošolec v prometni nesreči, so ga upepelili. In mi je bilo veliko težje se poslovit, ker pepel zame ne predstavlja več osebe. Njegova duša je izpuhtela nekje daleč stran, da se nisem mogla resnično posloviti. Mojega dragega prastrica so pokopali v krsti in se mi je zdelo, da sem se s tem, ko so ga spuščali v grob, od njega lahko poslovila, da je prišlo do zaključka pred mojimi očmi. Zdelo se mi je, kot da je njegova duša prišla iz groba v obliki milnega mehurčka in počila.
Človek se s smrtjo razblini. Ostanejo pa spomini.
O reinkarnaciji in posmrtnem življenju pa tole: nekako se v tem ne najdem. Meni se zdi, da bi se v tem življenju premalo potrudila, če bi verjela v reinkarnacijo, ker bi si nekje v ozadju stalno govorila, da tudi če česa ne naredim sedaj dovolj dobro, se bom pa v naslednjem življenju bolj potrudila. Hočem reči, da bi meni osebno vera v reinkarnacijo ali posmrtno življenje predstavljalo potuho in se ne bi dovolj trudila za svojo osebno rast sedaj, prav v tem trenutku.
Sem pa skeptik že od majhnega. Ko so mi starši govorili, da Miklavž pride ponoči skozi vrata in prinese darila, se mi vse zdelo na moč sumljivo. Kako lahko pride, če so vrata zaklenjena? Drugi dan pa tudi ni bilo nobenih znakov vloma. Nekaj sumljivega je na vsem tem.(to sem se spraševala pri 5. letih)

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   Vojna v meni....
14.7.2005 9:53:33   
Joe
Ankica, to je tudi stranski učinek nauka o reinkarnaciji: vzdržuje sistem kast v Indiji, ki pa vsekakor niso OK.

Plus: kot posameznik, ki v reinkarnacijo verjame, lažje prenašaš težko življenje, ker si obetaš poplačilo v naslednjem.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   Vojna v meni....
14.7.2005 10:05:07   
Anonimen

Karmy.. to je cist razumljivo, ker tistega ki ga ni strah smrti.. ga ni strah nicesar.. To je edini in temljni strah..
Zakaj bi te bilo strah medveda, ce te ni strah smrti.. in smrti nas je strah zato, ker nam je neznana..

Ce se bojis smrti, se bojis meditacije.. ker meditacija je mala smrt.. (Um umira)
In ce se bojis meditacije, se bojis ljubezni, ker ljubezen je mala meditacija.
Ce se bojis ljubezni, se bojis zivljenja.. spolnosti.. in vsega

Ce se znebis strahu pred smrtjo.. se znebis vsega strahu..

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   Vojna v meni....
14.7.2005 10:15:35   
Anonimen

Joe.. ce se nic ne spreminja cas ne tece..

Jaz pravim ravno obratno.. Nobenega casa ne rabim, da se kaj spreminja..
Spreminja se lahko le ZDAJ.. in vedno je ZDAJ nobenega drugega casa ni.. so le spomini in predvidevanja

Ankica.. ja to je res.. in tega stalisca je reinkrnacija lahko nevarna.. Potem se ljudje ulenijo..
Ce pades v neko religijo, da lazje prenasas bedo.. potem je bolje storiti samomor..

Vcasih so se ljudje bali boga.. in pride Buda.. in je rekel.. Nobenega Boga ni.. ampak ce ne boste ok ziveli, boste placali v naslednjem zivljenju..
Zgodilo se je to, da so se ljudje ulenili ker itak.. v cem pa je smisel ,ce se spet rodis.. Bolje da nic ne pocnes.. tako ne mores nic zafurat..

Potem pride Jezus in rece.. Samo eno zivljenje imate, da pridete v nebesko kraljestvo.. in ljudje so spet zaceli castit boga.. in spet so suznji..

Upam, da kmalu pride nekdo, ki bo to razsul.. ker clovek ocitno ni sposoben.. videti, da mora nekaj storiti zaradi SEBE.. ne zaradi boga in ne vem se koga..
Cist vseeno je ali je reinkrnacija ali ni reinkrnacija ali so nebesa ali pa njih ni.. MI SMO.. in to je dovolj, da nekaj zacnes migat na SEBI.. ker kot je rekla baguska.. smo ljudje trenutno egoisticne svinje.. kar je vidno povsod..

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   Vojna v meni....
14.7.2005 10:30:30   
ZARA
Zanimiva razmišljanja...no meni se zdi,da se s smrtjo ne more vse kar končat...se mi zdi to tako nemogoče...ne vem...
Nihče pa ne more z avtoriteto govoriti o smrti,ker se še nihče ni vrnil in kako naj potem sploh vemo kaj se dogaja na 'oni strani'??

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   Vojna v meni....
14.7.2005 10:40:48   
Anonimen

Sej to je tisto zanimivo.. adrenalinsko, ko ne vemo.. zagotovo..
Ko gres kuhat kosilo, ne ves zagotovo ali bos zec 1 uro se ziva, da ga bos pojedla.. ampak zaupas.. in vse je v redu..

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?