|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
12.5.2010 16:25:48   
ronja
Ali je mogoče kakršnakoli sprememba od nedavnega, ko se je to začelo dogajat? Vem, da niso vsi otroci isti in gotovo je drugače, če non stop trmari in so drugi razlogi, to mi je jasno. Vseeno se pa splača pogledat, če se zaradi česa počuti nesiguren. Ronja je bila taka, ko sem se vrnila iz porodnišnice z Lejlo (nemogoča, res, totalno, non stop je iskala, s čim bi naju razjezila, sploh mene), pa malo potem, ko je začela hodit v vrtec, samo ne v tako hudi obliki. Prav hotela je, da bi se skregali - dobesedno je iskala nekaj, česar ji ne bova dovolila, da se bo lahko zdrla in je bila vidno zmedena in nesrečna, če je slučajno zahtevala nekaj, kar sva ji odobrila (navadno je seveda kot vsak normalen otrok vesela, če ji odobriva željouser posted image ). Takrat pa ne. Se je tudi vrgla na tla, zlezla pod mizo, tulila in si ni pustila blizu. P ni hotela jest pri kosilu oz. sploh ni hotela bit zraven (je ne siliva, če ni lačna, ji ni treba jest, ampak moramo pa bit vsi skupaj pri mizi).

Vendar jo jaz vseeno vzamem v naročje, čeprav se upira. In ji govorim, da jo imam rada in da ne glede na to, kaj bo počela, jo bom imela vedno rada. Da tega ne more spremenit, pa če se še tako dere. Pa da naj se pomiri. Navadno se začne najprej dret "ne mi govorit", ampak potem neha in se umiri. Se mi zdi, da če lahko takrat sprejme samo dve info., sta to ti dve, ki bi ji ju rada dala. Zato ji ves čas, dokler se ne umiri, samo to ponavljam. Kadar sem totalno zmatrana in ne morem, pa jo pustim pri miru kako minuto, dve, medtem pa se navadno skuliram in potem naredim isto. Nekak mi niti ni, da bi se takrat drla nanjo, čeprav se mogoče čudno sliši - ampak meni se smili, nisem tako jezna nanjo takrat... Seveda ji povem po izpadu, da to ni način, pa da lahko lepo pove, če je žalostna, jezna ali karkolipač, samo nisem pa takrat besna nanjo - ker pač tega ne dela prav pogosto - če bi mi vsak dan težila, bi mi gotovo šla čez piskeruser posted image . Zato je veliko lažje tako reagirat, če se ti to dogaja vsake kvatre enkrat in nočem bit preveč pametna, kako reagirat, če je to dnevno na sporedu.

Nimam pojma, če bi to palilo pri tvojem otroku, ampak pri nekaterih mamicah, s katerimi smo se pogovarjale in so poizkusile, je delovalo. Vendar Ronja nima teh napadov prav pogosto (v bistvu zelo zelo redko, imam očitno srečo, da imam socialno pametne otrokeuser posted image ) in tako vem, da je takrat nekaj narobe z njo, da se ne počuti varno in nekak čutim, da ji to moram dat. Čeprav z vsem telesom kaže obratno (da se noče crkljat), pa se dejansko tako zelo hitro umiri in se potem stisne k meni in pocrklja na svojo željo in potem se lahko normalno pogovarjava naprej.

Jo je pa normalno da zelo težko držat, ko tega "noče". Noče, ampak rabi, j* ga, potem jo bom pač držala ko zverino. Imam občutek, da ji s tem dam vedet, da si jaz želim bit z njo, tudi kadar je nemogoča in da zato pali, ne vem. Isto sem naredila ponoči, ko je enkrat hotela očija, ki je spal in ga nisem hotela budit, ker se mi je zdelo trapasto, da bi bila oba budna, če sem pa jaz itak budna, on pa spi. Sicer pa pride k njej (vsaj ponoči) navadno tisti, katerega pokliče, torej navadno on, hehe, jaz mam Lejlo čez ponoči;).

Navadno ji sploh ne gre za tisto bedarijo, ki jo je želela, tako da je vseeno, ali bi ji naknadno tisto dala ali ne, to je bil samo povod, da je lahko izrazila svojo stisko. Tako da jaz je nič ne kaznujem potem, ker se mi že tako smili, ker vidim, da je sama boga v tem, da tudi njej ni jasno, kaj se ji dogaja in tega v bistvu noče. Ko se umiri, ji je čisto jasno, zakaj kaj ni mogoče (recimo sok sredi noči bi bil tudi pri nas nemogoč, čeprav ga še ni zahtevala).

Res je pa tudi, da ji veliko pustim, da sama odloča. Vedno se sama obleče, sleče, razen če si kdaj zaželi malo pomoči (recimo za nogavice navadno, pa zavezat čevlje, seveda) tudi večinoma izbere oblačila - vsaj ali ali vrianta, če ne gre, da bi ji dala celo omarico na izbiro. V tvojem primeru s pižamo, bi jaz verjetno "popustila". V smislu: pa naj se sam obleče, če se hoče... Verjetno je kaj protestiral že, ko si mu ti slačila pižamo - jaz bi jo hitro nazaj gor potegnila, pa naj se sam sleče do konca, to ni vredno najinih živcev;)

Zdaj se je moja mlajša (16m) začela slačit (ko je že oblečena, kar enkrat se spomni in se cela sleče) in se ne pusti oblečt nazaj. In veš, kaj sem ugotovila, da pali? Da ji dam na izbiro, kaj bo oblekla. Ne bi si mislila, da bo to palilo pri tako malem otroku. Ampak če pali, zakaj bi se matrala, saj ni nič hudega, če ni oblečena po reglcih - vsaj za doma...

Sta pa obe moji mali hitro ostali brez sape, če sta se kaj fejst ustrašili ali razburili. Ampak v bistvu rabita samo, da ju objameš in pomiriš, to pa tudi ni tako težkouser posted image . Prvič seveda je težko, ko si ves paf (ronja se je taprvič udarila v glavo, ko se je tako ustrašila in sva bila midva oba čisto zelena, ker nisva vedela, od česa zdaj omedleva, čeprav se ni tako fejst počila...)

Tako da jaz ju nikoli ne pustim dret, dokler ne bi sami nehali, ker tudi sama, priznam, nimam živcev za to. To vem, tako da pač moram rešit prej in imam srečo, da imam otroke, pri katerih se to da - sploh če reagiraš TAKOJ, čisto na začetku, še predno pade v tisto histerijo, ker potem je težko ustavit, je lažje prej. Pri Ronji deluje (pri Lejli tudi deloma), da vidi, da jo slišim, poslušam, da mi njene želje niso šle kar nekje mimo. Če se takoj začnem pogovarjat o tej pižami, ki bi jo rada sama slekla in se še hitro začnem nekaj hecat (ampak to mislim res hitro, takoj, v roku pol sekunde), potem navadno lahko preprečim ta napad kar tako. (je mela iste fore s pižamo, hehe, če si jo hotel slečt, ker se sama ni pravi čas;)

PS: Probat ni greh, vendar prvič mogoče ne bo palilo, ker bo mali preveč paf in ves besen, kaj ga zdaj tikaš. To boš lahko poizkusila šele, ko bo tvoja rama v redu, seveda... Do takrat pa lahko poizkusi oči.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   [Brisano sporočilo]
13.5.2010 8:55:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
13.5.2010 10:07:30   
ronja
no, vidiš, pa si našla način, krasno! Ja, res je, da je vsak otrok drugačen, ne pali pri vseh isto. Meni tudi včasih čudno gledajo, ko tamalo začnem objemat, če začne trmarit, češ "da to ni vzgojno", ampak pri moji vem, da to pali. Prej ali slej nekaj najdemo - samo v tem času najdejo tudi otroci že kako drugo forouser posted image , da lahko iščemo jovo na novouser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   [Brisano sporočilo]
13.5.2010 10:41:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
13.5.2010 15:48:10   
ronja
Hehe, saj ta objem mora bit hudičevo trden in jaz se prav nič nežno najprej ne počutim pri tem. Potem ko se malo umiri in se stisne k meni, vem, da sem prav naredila, na začetku pa sploh prvih parkrat nisem imela tega občutka... Tak da v praksi ni tako idealsitično kot se slišiuser posted image .
Včasih bi vse skup nekam poslala, pa bi jo sam pustila se dret, samo nekak nikoli tega ne izvedem, se mi zasmili, pa nekak zberem tistih par atomov energije, ki jih še imam, pa jo objamem ko medveduser posted image .
Res pa je, da je totalni angleček, kadar smo doma - če je katera bolna, magari ona, če mam dopust,... nikoli nobenega niti najmanjšega problema, mi je prav smešno, kako lahko to toliko vpliva - pa ima fajn vrtec, se trudijo, delajo marsikaj, tudi ni v splošnem proti vrtcu (razen zjutraj, ko je treba it, reče, da ne bi šla - ampak gre brez kakega kreganja). Njej to očitno veliko pomeni, da smo skup, čeprav sem daleč od idealne mame, ki bi se potem ves ljubi dan samo z nijma ukvarjala... Glih zdolgočaseni nista, ni pa da bi samo to počela ves čas...

A ma tvoj tudi kake vzorce, kdaj je več teh napadov? Pri meni je pomagalo, če sem se po trmi pogovorila z njo, če je kaj jezna, žalostna, če jo kaj matra...
No, včasih je bila pa samo lačna, pa iz trme ni hotela jest (ampak to ima pa po lubiju podedovano - ampak se preverjeno da odstranit, tako da se ne sekiramuser posted image - je ne siliva, ji pa porineva hrano nekam blizu, pa se delava, da ne gledava, hehe).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   [Brisano sporočilo]
13.5.2010 16:40:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   [Brisano sporočilo]
13.5.2010 16:44:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
14.5.2010 13:06:02   
ronja
sem poskusala najti vzorec, pa ga ne morem.

Starši moramo bit včasih pravi znanstvenikiuser posted image , iščemo vzorce, gledamo število ponovitev,...user posted image ti želim, da najdeš kaj...

Hehe, je pa tvoj toliko v vrtcu kot mojidve, se mi zdi: jaz ju pripeljem ob 8:30 na zajtrk in pridem iskat takoj po spanju  - ob 14:00, dostikrat Ronja še spi, ko pridem (Lejla ne, ona še manj spi...)

Haha, dober je tale tvoj primerek! Res so si različni. Pri nas je Ronja ta bolj crkljiva, se mi zdi (glede na to da je 1,5 let starejša potrebuje pa še vedno več crkljanja kot tamala) - ali je pa samo Lejla zdaj v tej svoji samostojni fazi - jo je tudi Ronja imela pri teh mesecih, se mi zdi... Ronja se rabi ogromno crkljat - ko je začela dobro govorit, sem jo naučila, da pove, kaj rabi in zdaj kar reče: "Mami, rabim tebe". In je ful lažje, ker veš, kje je problem in ga lahko rešiš... Lejlo prav vidim, da je včasih jezna, ker ne zna vsega povedat - saj zna pokazat, ampak vseeno, pa še ona bi vse sama - še ko je bolana - je jezna, da je bolana, pa se noče pocartat, kot Ronja, ampak hoče, da zadevo zrihtam - ja, bi z veseljem, če bi vedela, kako...user posted image Kujoni so, res;) Zdaj pa obe spita - "ne mogu da verujem rođenim oćoima"user posted image

poročaj, kako bo šlo, mogoče nas te trme še čakajo in bo vsak nasvet prav prišeluser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   [Brisano sporočilo]
14.5.2010 13:10:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   [Brisano sporočilo]
14.5.2010 13:58:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
14.5.2010 22:06:23   
ronja
se ko se uci nove vescine, pade v frustracijo, ce mu ne gre - in boze ne daj, da bi mu pomagala, potem je sele stala. no, potem ko se razpiha, pa pride in rece "pomagaj, mami!" user posted image

hehe, kako me pa to na nekoga spominja! Celo na dve!user posted image

Moram pa priznat, da si ravno zaradi prvih dveh točk kar mal želim, da če bo še kdaj kakšen, da bi bla spet punčkauser posted image . Se mi zdi, da se je mal lažje povezat z njimi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   [Brisano sporočilo]
14.5.2010 22:22:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
14.5.2010 22:29:29   
DragonLady
Imam 2 in pol starega sina, ki je izjemno samostojen in trmoglav. Doživeli smo eno sceno v Leclercu, ko se je začel dret ko zmešan, metat po tleh, me je celo udaril. Sva ga z mojim poskusila umirit, ni pomagalo...pa sem malega prijela ko vrečo krompirja, odnesla ven na parkirišče in ga posedla v avtosedež. Sem mu rekla, da naj se lepo umiri in lepo diha, potem bova šla v trgovino. Je trajal napad joka kakih 15 minutk, se je pa sam umiril. Jaz sem pa ta čas ob avtu lepo umirjala svoj pritisk, hehe... je ati prišel iz trgovine in smo odšli domov.

To je bil edini hudi napad trme in joka. Imel je par manjših, ko smo bili doma, pa sem ga posedla v naročje, ga malo bolj trdno držala v naročju, dokler ga ni minila histerija. Cel je bil moker na koncu, tako da sem ga po takem napadu trme samo preoblekla, mu ponudila sok, da je prišel k sebi in smo šli dalje...

Eno pedagoško vam polagam na srce:
Če otrok tepe, je to običajno (ne pa VEDNO) pokazatelj, da je tepež doživel na lastni koži (kdo od nas pa kdaj ni dobil po ritki). Tak miselni vzorec ponavadi dobi od svojih staršev in misli, da je to normalno. Ne prakticirajte tega, ker dolgoročno škodite otroku in konec koncev sebi, ker to sproži cel val izbruhov in agresije s strani otroka, dokler situacija ne postane neobvladljiva. Eno je, če te udari 2,5 letni otrok, kaj pa, ko bo star 16 in več...?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
14.5.2010 22:50:05   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: DragonLady

Eno pedagoško vam polagam na srce:
Če otrok tepe, je to običajno (ne pa VEDNO) pokazatelj, da je tepež doživel na lastni koži (kdo od nas pa kdaj ni dobil po ritki). 


NImam časa zdaj še vsega ostalega komentirat, ampak tale mi je pa svetska, prav iz kakšne predpotopne knjige najbrž, ker menda je vsakemu človeku jasno, da 90% ali več otrok udari koga, ko pač ne zna z besedami nečesa rešit. NE GLEDE na izkušnje ali neizkušnje. To je isto kot maček opraska ali pes ugrizne - človeški mladič pa navadno udari ali uščipne ali ugrizne, odvisno pač kakor kateri (sem in tja kakšen pa samo joka, ampak redko kateri). Vsi pa nekaj naredijo, ni to v soodvisnosti od tega, ali se to doma dela ali ne (čeprav je najbrž res, da če se to doma počne, da je lahko to bolj uporabljana varianta, ni pa nujno). Pa ni to napisano v povezavi s tem, da bi jaz zagovarjala pretepanje, ker ga ne. Zagovarjam pa tudi obratno tezo, da otroka ne smemo pustit kogarkoli tepst in še manj pustit, da nas naš lasten otrok pretepa. NIč od tega ni sprejemljivo.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
14.5.2010 23:02:09   
DragonLady
Gina, zato sem pa rekla PONAVADI in ne VEDNO...je razlika. Veš, toliko izkušenj imam z različnimi otroki in družinami, poznam ozadja in tista pedagoška misel, ki te je tako zbodla, še predobro drži. Žal. Pa naj ti  bo še tako predpotopna.

Sicer pa, za resnejše težave se rajši obračajte na psihologe v vrtcih in šolah, kot pa na bistroumne temperamentne mamice, ki so včasih mnenja, da je edino njihova vzgoja tudi PRAVILNA VZGOJA.

100 ljudi, 100 čudi, pravijo...nihče ni popoln, vsi smo zmotljivi.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
15.5.2010 13:39:34   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: DragonLady

Gina, zato sem pa rekla PONAVADI in ne VEDNO...je razlika. Veš, toliko izkušenj imam z različnimi otroki in družinami, poznam ozadja in tista pedagoška misel, ki te je tako zbodla, še predobro drži. Žal. Pa naj ti  bo še tako predpotopna.

Sicer pa, za resnejše težave se rajši obračajte na psihologe v vrtcih in šolah, kot pa na bistroumne temperamentne mamice, ki so včasih mnenja, da je edino njihova vzgoja tudi PRAVILNA VZGOJA.

100 ljudi, 100 čudi, pravijo...nihče ni popoln, vsi smo zmotljivi.




A je tvoj foh zdaj prizadet, da tuliš? Sama imam 20 let izkušenj z otroki, vsakodnevno in z res različnimi primerki, tako da ne glede na tvoje tuljenje menim, da imaš zastarelo miselnost. Problem moderne mularije ni v tem, da bi jih tepli, saj večine nihče ne tepe, oz. res redko kdo. Večine tudi nihče ne maltretira tako ali drugače. Večina otrok ni zanemarjenih - kar sicer po fakultetah še vedno učijo, ker pač nimajo stika z realnstjo. Obstaja sicer nekaj primerkov iz te kategorije - žal - ampak pri večini ne gre za to. Večina problemov po modernih OŠ izvira iz čisto druge perspektive in problematike. Če mi ne verjameš, kontaktirajh različne centre, ki se ukvarjajo z vedenjsko problematiko, ali se udeleži kakšnega izmed seminarjev, da ti bo bolj jasno.

V bistvu pa ni niti šlo za to, ko si prej pisala. Šlo je za to, da si trdila, da otrok tepe v bistvu večinoma zato, ker ima take izkušnje. V bistvu ne tepe zato. Tepe, ker ima to v genskem zapisu, da se brani, da doseže svoje, da proba. Geni, štekaš, ne izkušnje so osnovni razlog, da proba s tem, da udari.

Kar se tiče moje miselnosti - nikomur ničesar ne vsiljujem. Vsak ima svojo glavo in naj po njej dela. Lahko pa prebere in si ustvari svoje mnenje, tako kot lahko prebere tvoje. A se počutiš ogrožena od tega, al kako? To je pa res že hud kompleks.
Kar se tiče pedagoške miselnosti - sama sem iz tega foha, pa vendarle pri vsej zavesti trdim, da se s tem človek ne more hvalit, ker pedagoška fakulteta sama po sebi ustvarja neizobražen kader, ali vsaj ne posreduje znanja, ki bi nam lahko pomagalo pri kakršnikoli vzgojni problematiki. Žal.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   [Brisano sporočilo]
15.5.2010 14:05:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
15.5.2010 14:17:37   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

nas drugi je tak, da tepe, ko je frustriran; ampak tepe, grize in scipa tudi pred spanjem, ker je to zanj crkljanje... user posted image  tko da se vsakic vsaj 1x skregava, ker mu tega ne dovolim...


sicer pa napredek zadnjih 2, 3 dni - starejsi mladic mi zdaj dovoli, da ga stisnem k sebi in preusmeri zeljo.


Evo, točno to sem hotela povedati - da ti verjamem, da ga nikdar ne tepeš, pa da otrok vseeno to dela. To prinese s sabo na svet. NIč nisi ti kriva, da to proba. Ampak čisto nič. IN edino prav je, da mu tega ne dovoliš, oz. da mu vsakič sproti sporočiš, da se to ne dela.

Vesela sem, da je starejši toliko čustveno zrel, da je dojel, da je zanj mnogo boljše tako, kot ta hip delujeta, kot prejšnje dni. Super. Torej se je vztrajnost splačala. Pri vsakem deluje nekaj drugega, važno je, da imaš pred očmi cilj, ki ga želiš doseči in da se premikaš proti njemu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
15.5.2010 21:30:40   
ronja
uf, Ronja - jz pa srcno upam, da ce bo kdaj br. 3, da bo puncka!

hehe, potem upava enakouser posted image . Če povem po pravici, me je kar malo strah met fanta - ker vidim v okolici, da imajo dostikrat ljudje težave s svojimi sinovi (ti ljudje nimajo punčk, da bi lahko primerjala, tako da ne vem, a je fora v njih ali v sinovihuser posted image ), meni se pa zdi tako izi shajat z mojimi malimi, pa si mislim, da mogoče tudi zato, ker sta punčki... Ali pa smo si zato lahko bližje, ne vem... Mi je pa dosti mam reklo, da je pa vez s hčerkico pa nekaj čisto posebnega (dokler nisem mela svojih, tega nisem razumela, ker se je pri nas mami bolj razumela s sinom, ampak zdaj pa se mi zdi, da majo point - ampak ker (še) nimam sina, ne vem...).
A da imata na isti dan rd? prvi ali drugi?

Sicer pa, za resnejše težave se rajši obračajte na psihologe v vrtcih in šolah, kot pa na bistroumne temperamentne mamice, ki so včasih mnenja, da je edino njihova vzgoja tudi PRAVILNA VZGOJA.

Metulj je malo prej napisala, da je že spraševala pediatrinjo, pa ji je rekla, da je to nekaj normalnega in da naj počaka in če ne bo minilo, jo bo napotila naprej...

Pa se mi zdi, da tu ne mislimo, da je samo naša vzgoja pravilna: vsak pove, kaj je palilo pri NJEGOVEM otroku - to ne pomeni, da bo tudi pri vseh drugih - navsezadnje: mene se da podkupit s čokoladnim sladoledom, moje sodelavke pa z ničemer sladkim (dejansko taki obstajajo!user posted image - tudi jaz nisem mogla verjetuser posted image ). Različni smo, različne stvari delujejo - ampak čim več for poizkusimo, večja je možnost, da najdemo eno, ki deluje - zato pa kadar imaš problem, sprašuješ vse naokoli, v upanju, da bo nekdo povedal nekaj, kar bo palilo pri TVOJEM otroku.

sicer pa napredek zadnjih 2, 3 dni - starejsi mladic mi zdaj dovoli, da ga stisnem k sebi in preusmeri zeljo.

bingoooooo!!! kako si to dosegla? (mogoče mi kdaj prav pride;)

kar se tiče tepeža, se strinjam, da vsak otrok poizkuša tepst, kar tako, sam od sebe - nadaljujejo in nikakor ne nehajo pa verjetno dvoji: tisti, ki jih nihče ne ustavi (o teh govori Gina) in tisti, ki to vidijo doma, da se obnese (o teh govori Dragon Lady).

je bila pa tudi Ronja včasih kar groba punca (v crkljanju, recimo non stop me je cukala - imam dolge lase, do pasu, tako da to ni prav težko, tudi če so v čopu, njej sob ili zanimivi in bilo je užas! Skoz kreganje okoli tega!), pa je zdaj eno najbolj nežnih bitij, kar jih poznam! se naučijo. Ampak poizkusijo pa, to pa ziher, tudi če jih nikoli tega ne učiš. POizkusijo, ampak ne delajo tega potem par let, če pač to vedenje zatreš.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   [Brisano sporočilo]
15.5.2010 22:11:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
15.5.2010 22:34:40   
ronja
Hehe, moja mini za 2 dni prehitevauser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   [Brisano sporočilo]
15.5.2010 22:38:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
15.5.2010 22:48:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kar se tiče tepeža, se strinjam, da vsak otrok poizkuša tepst, kar tako, sam od sebe - nadaljujejo in nikakor ne nehajo pa verjetno dvoji: tisti, ki jih nihče ne ustavi (o teh govori Gina) in tisti, ki to vidijo doma, da se obnese (o teh govori Dragon Lady).



Se strinjam s zgoraj citiranim, le da bi pri odebeljem dodala še, da tisti otroci, ki imajo doma avoritarno vzgojo, ki vključuje fizično (in psihično) nasilje, ne tepejo staršev. Si ne upajo. Lahko pa tepejo druge, a spet ne vsi.

Metulj, fajn, da se obrača na bolje.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
16.5.2010 9:50:35   
ronja
Ja, seveda ne svojih staršev, nisem bila dovolj jasna - tepejo druge.

Ankica, zakaj si si pa ti nov nik zmislila?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Histerični jok - kako reagirati?
17.5.2010 8:42:53   
Anonimen
Ronja, rabila sem nekaj časa zase, več časa na splošno, malce spremeniti vsakdanjik (torej tudi izključiti RR), se več posvetiti realnemu svetu in ne virtuali, pa se je na koncu izkazalo, da tudi drugi rabijo mene, žal v zelo težkih življenjskih preizkušnjah. Ko se je vse skupaj malo umirilo, sem pa spet prišla nazaj.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?