|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: partnerjev otrok
17.6.2010 13:31:50   
Rebeka_
Prebrale sem tole temo in moram pristaviti še svoj piskerček.

Mož ima iz prejšnje veze 11 let staro hčerkico, skupaj pa imava sedaj enoletnico. Mož je z bivšo končal, ko je bila mala stara 2 leti, midva pa sva začela, ko je bila stara malo več kot tri leta.
Skratka, da ne bom preveč dolgovezila - ker je bila pač bogica itd. itd., živela pri mamici, očita videla samo vsake toliko časa (po navodilu csd), se mi je takrat vedno zdelo, da ji vsi popuščajo in ji vsi dovolijo vse - moj partner, babica, dedi. Tudi jaz sem takrat imela težave - sama s sabo, da se razumemo - kako ji ne postavijo nekih mej, da je treba ubogat, da se je treba držat neki norm in meril. Ko sem tako enkrat želela nekaj, sem pozabila kaj že, mi je rekla nazaj - ti pa že nisi moja mami! To mi je rekla triletnica! Po tem sem potrebovala kar nekaj časa, da sem predvsem razčistila sama s sabo in prišla do ugotovitev, katere so prinesle predvsem pozitivne spremembe. Najprej sem njo sprejela kot osebo, kot nebogljenega otročka, ki nič kriv, da je tako kot je, da je hčerka mojega partnerja, in kot tako jo moram sprejet in imeti rada. Torej - nobenega ukazovanja, nobenega dretja, nobenih grdih in nejevoljnih besed več z moje strani. Ko je prišla sem jo lepo pozdravila, jo vprašala kako je kaj, itd. itd., jo stisnila, in tako sva postale prave prijateljice! Nikoli ji ničesar več nisem ukazala, vedno sem na lep način začela kaj bi bilo potrebno narediti -npr. pospraviti igračke, joj, kaj če bi ona meni zdaj to malo pomagala, ker otroci ponavadi sami pospravijo igračke za sabo, potem npr. umivanje zob - poveš zgodbico kako je imela ena sošolka v prvem razredu tako grde zobke, ker si jih ni umivala in glej ga zlomka, ni treba več prositi, da si gre umit zobe, itd. itd. Zdaj se super razumeva, meni celo več zaupa kot možu, saj sva ja prijateljice! user posted image  Pred poroko smo imeli še nekaj težav, ko ji je njena babica govorila, da po poroki bom pa jaz njena mačeha (bilo je ravno v času ko je bila popularna pepelka in podobne pravljice), pa je zadevo zelo elegantno rešila moja tašča, ko ji je rekla, da je zato ne bom imela nič manj rada, in se je potem zelo veselila poroke. Ko sem ji povedala, da bo dobila bratca ali sestrico je bila neizmerno vesela, komaj je čakala, da se je dojenček rodil, jo prišla pogleda v porodnišnico (s svojo mamico seveda), in jo ima zelo zelo rada. Res pa je, da ko sva prišle iz porodnišnice, sem ogromnokrat rekla moji piški kako jo imam rada in nato še da imam tudi sestrico zelo rada, tako da se zdaj super razumemo vsi skupaj. In tudi funkcioniramo kot družina - v kolikor imamo namen kam it, pa magari samo v živalski vrt, vedno počakamo na vikend, ko bo z nami tudi starejša sestrica. Nikoli ne gremo nekam brez nje.
Tudi z bivšo - torej mamico prve hčerke - se sedaj dobro razumemo. Na začetku je bilo nekaj težav, zdaj ko sem sama mama, razumem zakaj - zelo težko svojega otroka zaupaš neki tuji ženski, tako da ji sedaj lahko rečem samo še "Hvala ker si mi zaupala v varstvo in v vzgojo svojega otroka!"

Torej, moj nasvet - imej ga rada in tudi pokaži mu to ljubezen. Tvoj pa naj ti pri tem pomaga, lahko se vsi skupaj kdaj stisnete, vem, da je moj mož velikokrat priletel s svojo hčerko v naročju do mene, ter naju obe naenkrat stisnil in smo se samo stiskali! Vse ostalo bo prišlo samo od sebe. Ne sili ga v nič, ker triletnik z ignoranco samo kaže, da mu nekaj ni všeč, mislim, da ignoranca ni namerna in škodoželjna. Otrok je sposoben neizmerne ljubezni, samo priložnost mu je treba dati ter ga sprejemati kot osebo, kot odraslega, na poseben otroški način z veliko ljubezni.

Boš videla, vse se bo rešilo na pravi način, samo veliko volje je treba! :)

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: partnerjev otrok
17.6.2010 13:57:01   
ronja
Rebeka, user posted image ! V prejšnjih (ali mogoče teh, ne vem več) ringarajinih iskricah (zastonjski reviji) je Jesper Juul ravno na to vprašanje odgovarjal - sicer očimu, ki je bil preveč tečen pri postavljanju pravil (tudi po lastni presoji, je napisal, da si ne zna pomagat, pa da ve, da gre to vsem na jetra in da ni prav). In mu je točno to svetoval, da naj bo ženinim otrokom prijatelj, da morata za vzgojo poskrbet starša, on pa ima nekoliko drugačno vlogo.

(odgovor članu Rebeka_)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: partnerjev otrok
22.6.2010 11:42:26   
Zanica
Sem preprala celo temo, in pametne Ronjine nasvete- btw. Ronja z čem se ti ukvarjaš? Ker če se ne ukvarjaš z neko vrstjo psihoterapije in pedagogike si zgrešila poklic user posted image

ampak ne morem dojeti kako lahko otroka nahuškaš proti neki osebi... Imam 3 letno hčerko, in ona ima rada vse ljudi, pa ne vem kako bi bilo možno, če bi se jaz zdaj ločila in mož imel novo partnerko, mislim , da bi morala dneve in noči izpirat otroku možgane da bi se tako obnašala do moževe partnerke!! Kaj ta ženska dela (mati od dečka)...

(odgovor članu Rebeka_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: partnerjev otrok
22.6.2010 13:15:53   
ronja
Ronja z čem se ti ukvarjaš? Ker če se ne ukvarjaš z neko vrstjo psihoterapije in pedagogike si zgrešila poklic

hahauser posted image , čisto drugo področje: naravoslovje, biologija, živali, majcene živalceuser posted image . Nikoli nisem nič takega študirala ali delala, niti nikoli bila na psihoterapiji ali kakih delavnicah... nič...

Mi je pa hecno, da so mi že dostikrat rekli, da sem zrešila poklic, pa vsak ma svoje predloge: eni, da bi morala bit slaščičarka (baje da zaradi tort - niso nič posebnega, samo imam veselje z okraševanjem, dobre so pa itak vse domačeuser posted image ), eni, da bi morala risat, zdaj pa še psihoterapijauser posted image . No, če mi zmanjka dela (kar je možno, sem v poklicu, kjer je preveč ljudi in premalo dela, čeprav se vsi pritožujejo, da ga imajo prevečuser posted image ), bom razmislila, samo ne vem, če bi me kdo hoteluser posted image . Moja mami pa pravi, da bi morala bit učiteljica, ker po njenem dobro razlagam (to je ugotovila, ko sem inštruirala). Lubi se navadno smeji in reče:"ja, lubica, tebe je res škoda za dr. znanosti" (kar naj bi nekoč postala, oz. mi mora ratat v dokaj bližnji prihodnosti, sicer bo štala- ma da jeuser posted image )

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?