|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pomoč prosim!
27.8.2010 9:10:04   
PapuaNG
Lahko bi sicer debatirali o škodljivosti trave itd itd., ampak itak ne bomo našli skupnega jezika. Eni so pač apriori proti in vidijo v tem vse najslabše, drugi ravno nasprotno...Mislim, da je tukaj veliko bolj pomembno poznati otroka in videti morebitne spremembe-kot je že nekdo napisal-a se zapira vase, mu uspeh v šoli pada, se ukvarja z obšolskimi dejavnostmi, kakšno je njegovo obnašanje...

In kot je zapisal moj predhodnik-če je otrok zadovoljen sam s sabo, ne bo zabredel v svet mamil (ala heroin), ker se bo znal kontrolirati in prenehati, ko bo to potrebno. In ja-vsak, ki je na heroinu, je bil najverjetneje prej 'samo' na travi, a število tistih, ki dejansko končajo na kakšnih trših drogah, je tako majhno v primerjavi z uživalci trave, da je praktično zanemarljivo.

Sama se s straši praktično nisem pogovarjala o drogah (čeprav sem se želela), ker so imeli apriori odklonilno mnenje (medtem ko je pri alkoholu popolnoma nasprotno), pa sem kljub temu, da sem praktično celo srednjo šolo pa na faksu dostikrat kakšnega skadila (pa še kaj drugega user posted image ), vseeno postala povsem normalen človek, zdelala šolo, se zaposlila, imam otroka...in prav nič ne pogrešam droge.

In mama mi zagotovo nikoli ni brskala po predalih user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pomoč prosim!
27.8.2010 9:10:30   
špelin@
kalbo, če se ti da, pojdi na drugo temo in pomagaj Kerensi* razrešiti dilemo - ne vem, koliko si tehničar, ampak stavim, da poznaš tiste, ki vedo.
http://www.ringaraja.net/forum/mama-kje-si/m_5235598/mpage_72/tm.htm#5322838


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pomoč prosim!
27.8.2010 9:14:05   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Otrok,ki se čuti ljubljen ima dobro samopodobo. Čuti pa se ljubljen le če je bil vreden, ne da ga zasipamo z darili ampak, da smo si zanj vedno vzeli čas. Ali pa so bile vedno pomembne druge stvari in je vedno sicer bil zraven, ni pa bil vreden da mu namenimo čas. Ker za druge stvari imamo vedno čas (službo, nakupe, pospravljanje, gradnja, razne obveznosti). Tako otrok hitro dobi občutek, da so vse te stvari bolj pomembne, saj njim namenjamo večino našega časa, otroku pa samo mimogrede. Tu je prava past. Opojna sredstva so le manifestacija tega.


Pa še takrat je nekaterim pomemben le otrokov odličen uspeh, saj vidijo svojega otroka v prihodnosti poklicno uspešnega, za njegove težave, probleme, ki niso povezane s šolo jim pa ni mar.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pomoč prosim!
27.8.2010 9:49:29   
tehnofil
KNJIGA - Otrokovo osebnost gradimo z ljubeznijo in zaupanjem

"Zakonca Cuidon po vsej Hrvaški organizirata seminarje in predavanja, s katerimi želita na podlagi lastnih izkušenj (sama imata šest otrok) ljudem pomagati pri izzivih zakonskega in družinskega življenja. Proces vzgoje otrok(a) zaradi večje nazornosti primerjata z gradnjo hiše, saj oboje zahteva poprejšnje načrtovanje, kakovostne materiale, čas in pozornost. V knjigi sta na preprost, razumljiv način zapisala izkušnje o starševstvu in vzgoji, ki temelji na pozornosti, ljubezni in katere cilj je načrtno grajenje otrokove osebnosti. "

http://www.diz.si/dn/Domov/%C4%8Clanki/tabid/61/articleType/ArticleView/articleId/76/Default.aspx

Knjiga je na voljo zastonj
http://www.bukla.si/index.php?prikaz=zadnjaBukla&id_zbkat=941



< Sporočilo je popravil tehnofil -- 27.8.2010 9:56:58 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pomoč prosim!
27.8.2010 10:19:47   
Biba Buba
Poznam hcerko od zdravnice(zdr lj), ki je fax koncala z 10-icami. Nikoli z njo ni imela problemov, se ni "gonila"user posted image okol, skakala po pultih na pol naga, pila... itd.
No, jo je mama najdla en dan na tleh, se je tresla, zvijala... ja, ni imela denaja za dozo. Ji je rekla naj gre temu pa temu in ji prinese, ker ne zdrzi vec. In je sla!!! Potem jesla na zdravljenje-ne vem tocn kam. Tam je spoznala fanta, ga pripeljala v Slovenijo, skupaj zivita. Se njena mama zelo boji da nebi sla spet v to, al pa on.



(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pomoč prosim!
29.8.2010 14:19:39   
titania
IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

Zakaj jaz nikjer ne vidim vprašanja ali je prav da 19 letnemu sinu pospravim sobo?
Ker ko berem vaše veleumne odgovore, jo vsi napadate kaj pospravlja 19-letniku sobo? IN če mu jo pospravi? Kaj ima to veze z rizlami?

1. kot prvo ker je našla rizle to seveda ni nič in se vtika v sinovo zasebnost in itd. me zanima, da bi vam napisala da je našla drogo? koliko bi vas še bilo glasnih zakaj pospravlja sobo 19letniku. Mislim, da nobena.

2. S fantom se pogovore, če praviš da si zaupata jaz mislim, da ne bo problema, pa tudi če kdaj skadi kaki joint ni ŠE kriza. Bi pa bila jaz mal bol pazljiva na njegove oči, vsaj ko gre ven.




1.) Kakšni pa bodo otroci, če jim bodo starši pospravljali sobo - pri 19ih?!?!?!?!
RAZVAJENI MAMINI SINČKI IN HČERKICE, KI BODO SAMO POKLICALI IN DOBILI NA PLADNJU PRINEŠENO VSE DIREKTIVA PRED NJIHOVE LENE RITI.

2.) to je hud vdor v njegovo zasebnost. Verjetno fant pričakuje zaupanje svojih staršev, da si upa skriti takšne stvari doma. Predvidevam, da hujše stvari, kot je tole ni storil, da pričakuje, da mu bodo njegovi starši zaupali.

3.) če je pa trava problem, pa se v lekarni dobi THC test. Če bo pa proti, pa mu nej bo jasno - star si 19 let - pod mojo streho veljajo moja pravila, oz. dokler je kaj trave ni žepnine...itd.

Sem pa res proti temu, da se  tako stika. pomojem bo ta sin dobil občutek, da nima svojega prostora, kjer bi lahko v miru shranjeval svoje stvari - brez kakršnegakoli stikanja.


(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pomoč prosim!
29.8.2010 15:20:23   
pelin
Oooo, kako ste nekateri nadležni s temi pridigami o nezaželjenem pospravljanju in vdiranju v zasebnost...bla , bla...saj avtorica sploh ne sprašuje to...Mimogrede, ko sem bila sama najstnica ( tudi še pri devetnajstih), nisem imela nič proti, če je mama pospravila tudi kdaj pa kdaj po moji sobi...Sva pač imeli dogovor, katere stvari naj pač pusti pri miru...enako je bilo z bratom...S tem mi ni podpirala lenobe, ker sem pač velikokrat tudi jaz pospravila hišo od vrha do tal, temveč mi je v času, ko sem bila s šolskimi in drugimi zadevami preobremenjena, pač naredila uslugo...Kaj se ve, mogoče imata tudi onadva takšen dogovor... Naš dogovor je moja mama spoštovala in nikoli zaradi tega niso nastali konflikti....Če  tega dogovora ni in če gre tu res za brskanje in poseganje v zasebnost, je pa to seveda druga stvar.Skratka, kakor že je, bistvo ni v tem...Marihuana...ja....nikakor nisem nazadnjaška, v svojih norih letih, sem doživela in videla marsikaj...vendar...Ne, marihuana je mamilo, in v tej smeri  ni primerljivo z alkoholom...Seveda  tudi pri alkoholu pride do odvisnosti, vendar ni to to...Osebno sem mnenja, da človek ne potrebuje umetnih spodbujevalcev veselja, sproščenosti, motivacije, energije....če je z njim vse vredu. Po marihuani, ti je svet fino rožnat, vesel, brezskrben ....in sam si tudi nekje tam zgoraj...vsemogočen...Tisti , ki ste jo poskusili, že veste o čem govorim, , če ne, niste kadili marihuane ampak čaj.
Ne, svoje otroke ne bi želela gledati v zmešane in motne oči, ne bi se hotela spraševati ali so natur dobre volje ali zato, ker so ravno enega zvili...Tisti, ki pravite , da to ni nič takega se v mojih  ( in verjetno v katerih drugih) očeh zelo motite. Samo predstavljajte si svojega otroka z jointom v roki ...Kalbo, si kaj pomislil na svoje tri škrate?
Jaz osebno, bi se s sinom poskusila čisto tako mimogrede pogovoriti, ne bi delala nevem kakšne panike...mogoče je vse skupaj lažni alarm....

(odgovor članu titania)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pomoč prosim!
29.8.2010 16:24:21   
bomboncek1

IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Zakaj pa naj ne bi bil tobak? Saj vsaka rizla ne pomeni takoj nekaj hudega.
Samo za inf.- zvijat tobak ali kupovat cigarete je velika velika razlika, kar se financ tiče, in marsikdo posega po rizlah in tobaku, ker veliko bolj znese.

Če si mu že pregledovala predala, pač še malo prevohaj, trava ma itak zelo značilen vonj.





reden kadilec, ki pokadi pol škatle ali škatlo ali več na dan recimo da lahko začne kupovat rizle in tobak in kao prišpara. avtorica teme je povedala, da je sin občasni kadilec. če je občasni kadilec najbrž a)nažica kolege za cigareto ali b) kupi škatlo in jo ima nekaj tednov. da bo zaradi eura in pol kupoval rizle in tobak - ma koga to farbaste?

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pomoč prosim!
29.8.2010 16:30:54   
Anonimen
Jaz pa prvič slišim za rizle user posted image . Očitno to sodi v splošno izobrazbo, ker jih vsi poznate.

Muha1, ne vem, kako lahko otroku v njegovi odostnosti pospravljaš sobo? Nič čudnega, da skriva tobak (ali kaj že) pred tabo, če mu takole brskaš. Kako naj ti le zaupa.

Sicer pa - če je samo tobak - nič takega. Sicer nisem za kajenje, ampak če mulc misli kadit, tudi prav (čeprav bi jaz raje da ne). Tudi travo probat ni panike - samo kje je meja med probat in kadit, pa ne vem.

(odgovor članu muha1)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pomoč prosim!
29.8.2010 16:40:28   
ajsek
Jaz pa ne razumem čisto dobro, kaj naj ona bi naredila, tudi če sin res travo kadi, glede na to, da je star 19 let. Lahko izrazi svoje nestrinjanje, to je pa več ali manj vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Pomoč prosim!
29.8.2010 16:43:44   
ledenaa


3.) če je pa trava problem, pa se v lekarni dobi THC test. Če bo pa proti, pa mu nej bo jasno - star si 19 let - pod mojo streho veljajo moja pravila, oz. dokler je kaj trave ni žepnine...itd.



Koje bedne fore imate nekateri

(odgovor članu titania)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Pomoč prosim!
29.8.2010 18:54:23   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Marihuana...ja....nikakor nisem nazadnjaška, v svojih norih letih, sem doživela in videla marsikaj...vendar...Ne, marihuana je mamilo, in v tej smeri  ni primerljivo z alkoholom...Seveda  tudi pri alkoholu pride do odvisnosti, vendar ni to to...Osebno sem mnenja, da človek ne potrebuje umetnih spodbujevalcev veselja, sproščenosti, motivacije, energije....če je z njim vse vredu. Po marihuani, ti je svet fino rožnat, vesel, brezskrben ....in sam si tudi nekje tam zgoraj...vsemogočen...Tisti , ki ste jo poskusili, že veste o čem govorim, , če ne, niste kadili marihuane ampak čaj.
Ne, svoje otroke ne bi želela gledati v zmešane in motne oči, ne bi se hotela spraševati ali so natur dobre volje ali zato, ker so ravno enega zvili...Tisti, ki pravite , da to ni nič takega se v mojih  ( in verjetno v katerih drugih) očeh zelo motite. Samo predstavljajte si svojega otroka z jointom v roki ...Kalbo, si kaj pomislil na svoje tri škrate?
Jaz osebno, bi se s sinom poskusila čisto tako mimogrede pogovoriti, ne bi delala nevem kakšne panike...mogoče je vse skupaj lažni alarm....



Seveda sem pomislil na svoje tri. Upam, da mi bodo moje izkušnje pomagale pri tem, da otroke naučim in poučim, ker žal soočenja s temi stvarmi ne moreš preprečit. Pogovor o teh stvareh je pa pri devetnajstih, ko ti ptička počasi leti iz gnezda mnogo prepozno.

Marihuana praviš je mamilo...kaj je pa alkohol? Alkohol je ravno tako mamilo, s to razliko, da je družbeno sprejeto. Torej mene ne zanima, kaj bo imel moj otrok v roki, joint, flašo piva, kozarec vina, ali pa šilce žganja. Vse to je zame ista pesem in na te stvari je treba najstnika pripravit, ne pa da si zatiskamo oči in bežimo od realnosti.
Torej med marihuano in heroinom je svetlobno leto razlike, je pa res, da je oboje prepovedana droga, alkohol pa ni. Marihuano in heroin mnogokrat enačijo, čeprav ima marihuana mnogo več skupnega z alkoholom, kot s heroinom. 

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 8:26:42   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Marihuano in heroin mnogokrat enačijo, čeprav ima marihuana mnogo več skupnega z alkoholom, kot s heroinom. 

Glede vpliva na fiziologijo zdravja, morda. Glede na krog uživalcev pa je enačenje s heroinom vsekakor primernješe.

Prav pa je zavračati vsakršne opojne substance, ne glede na "legalnost". Tako kot se nihče ne vesli gledati popivati svojega otroka, tako se nihče ne veseli gledati svojega otroka uživati druge opojne substance. Zato, se postavljati "v bran" travci user posted image .

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 8:55:33   
ajsek
Kakšen pa je po tvojem krog uživalcev trave?

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 9:33:59   
Pia*
Felicita
če tko razmišljaš, potem se mi smilijo tvoji (bodoči) otroci,
.

1. Kaj imajo moji otroci s tem??? Ne resnično kaj imajo moji otroci z rizlami,ki jih je našla muha???? Draga moja smiliš se lahko samo sama sebi.

In če bi mi mama,šef,stric,prababica odprla predal ali kar koli me ni nikoli motilo in me tudi danes ne pa jih imam krepko čez 19 let, tudi zamerila ne bi zakaj že??aja izrabili so mojo zasebnost GROZA! Ničesar nismo doma skrivali vsaj mami NIKOLI, vedno je vedela kdaj sem pila kaj sem pila ali sem pokadila cigareto(trave pa nisem nikoli konzumirala)tako,da če mi je kdaj prinesla oblačila v sobo jih je kamot lahko sama postavila v omaro ali v predal. Še danes ko je pri meni ji rečem tam v tistem pedalu imam pojdi iskat sama.



2.) to je hud vdor v njegovo zasebnost. Verjetno fant pričakuje zaupanje svojih staršev, da si upa skriti takšne stvari doma. Predvidevam, da hujše stvari, kot je tole ni storil, da pričakuje, da mu bodo njegovi starši zaupali

Hud vdor? mi prlepiš link s katerim imamo zakonsko to urejeno,sama delam v tem poslu pa prvič slišim, da je pospravit predal 19letniku hud vdor v njegovo zasebnost? Sedaj je odpreti predal najstniku in ga pospraviti izguba zaupanja, daj prosim,če si ti taka bila ni nujno da smo bili vsi.
Najboljše,da po sebi sklepaš kakšna je celotna populacija.

Sicer se pa obe naučita brati in iz besedila prepoznati vprašanje,ker vidim, da večina žal tega ni sposobna!


Tako,da učitno sem jaz en velik idiot moji otroci se širni sloveniji smilijo ali se bodo ker imeti tako mamo,ki je dovolila, da ji starši prosto po prešernu pogledajo v predale in omare ni normalno, saj ne vem ali kar sama pokličem socijalno ali ju bosta vi dve???user posted image



(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 9:41:02   
ajsek
V resnici to je vdor v zasebnost, samo da ti tega ne razumeš, ker 19-letnika enačiš z otrokom. V resnici gre pa za odraslo osebo (tu ti pa lahko najdem, v katerem zakonu to piše, če te to res matra). On lahko pove mami, da kadi, ni mu pa treba. In če ne pove, je to njegova izbira, ne pa pooblastilo njej, da gre brskat po predalih in sama to preverit.

Kakšni so odzivi na tem forumu, kadar tašča pride v stanovanje brez trkanja? Bognedaj, da bi pogledala v spalnico. Ali si sama vzela kozarec v kuhinji. Če slučajno pri takšnih aktivnostih najde kaj, česar ne bi želela videt? Sama si je kriva, vešča stara, kaj pa stika.
No, tu imate odraslega človeka in njegovo mamo, ki mu dela generalko po sobi. Mama, ki bo v roku parih let nekomu tašča. Blagor njegovi bodoči ženi. Čaka jo tašča, ki ne pozna meja. Je pa pridna pri pospravljanju, vsaj to.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 11:53:56   
Pia*
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

V resnici to je vdor v zasebnost, samo da ti tega ne razumeš, ker 19-letnika enačiš z otrokom. Kje sem to napisala?Ne polagaj mi besed v usta!!V resnici gre pa za odraslo osebo (tu ti pa lahko najdem, v katerem zakonu to piše, če te to res matra). Prosim te lepo!Vsi vemo pri katerih letih se osebo smatra za polnoletno!On lahko pove mami, da kadi, ni mu pa treba.Se strinjam In če ne pove, je to njegova izbira, ne pa pooblastilo njej, da gre brskat po predalih in sama to preverit. Ni šla brskati šla je pospravljati in sem sigurna daje bil njen namen zgolj in samo urediti predal,nihče od nas ne ve kako ima ona s svojim sinom to urejeno, jaz sem skoraj prepričana da sin dopušča mami, da pospravlja sobo namesto njega v primeru, da temu ni tako se popolnoma strinjam z vami, da je to vdor v zasebnost.

Kakšni so odzivi na tem forumu, kadar tašča pride v stanovanje brez trkanja? Bognedaj, da bi pogledala v spalnico. Ali si sama vzela kozarec v kuhinji. Če slučajno pri takšnih aktivnostih najde kaj, česar ne bi želela videt? Sama si je kriva, vešča stara, kaj pa stika.
No, tu imate odraslega človeka in njegovo mamo, ki mu dela generalko po sobi. Mama, ki bo v roku parih let nekomu tašča. Blagor njegovi bodoči ženi. Čaka jo tašča, ki ne pozna meja. Je pa pridna pri pospravljanju, vsaj to.



(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 12:08:21   
ajsek
Zelo močno dvomim, da je sin mami dovolil pospravljat predal, v katerem ima spravljene rizle.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 12:11:09   
ledenaa
Madona kaj bi šele bilo ,če bi otroci šarili po predalih od starševuser posted image   UUUUUU to se pa ne sme kajneuser posted image

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 14:44:40   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Otrok,ki se čuti ljubljen ima dobro samopodobo. Čuti pa se ljubljen le če je bil vreden, ne da ga zasipamo z darili ampak, da smo si zanj vedno vzeli čas. Ali pa so bile vedno pomembne druge stvari in je vedno sicer bil zraven, ni pa bil vreden da mu namenimo čas. Ker za druge stvari imamo vedno čas (službo, nakupe, pospravljanje, gradnja, razne obveznosti). Tako otrok hitro dobi občutek, da so vse te stvari bolj pomembne, saj njim namenjamo večino našega časa, otroku pa samo mimogrede. Tu je prava past. Opojna sredstva so le manifestacija tega.


Pa še takrat je nekaterim pomemben le otrokov odličen uspeh, saj vidijo svojega otroka v prihodnosti poklicno uspešnega, za njegove težave, probleme, ki niso povezane s šolo jim pa ni mar.


Zanimivo je pogledati, kako se posamezne šole odzivajo na dojemanje poklicne uspešnosti, ki jo omenjaš in za katero se predpostavlja, da je značilna samo za posameznike. Ko dobiš v roke zloženko osnovne šole s katerim šola apelira na starše in otroke glede obstranskih dejavnostih, konkretno pevski zbor, lahko sklepaš, da tukaj več ne obstaja težnja po povdarjanju vrednot kot so kreativnost, prepoznavanje in spodbujanje posameznikovega potenciala, ljubezni in entuziazma do, izražanje lastnih idej, itd. temveč je takšen apel bolj v smislu zavedanja, da tudi naš otrok v prihodnosti lahko postane del medijskega blišča. Skratka, glasbi naj se pristopa na popolnoma tržni način, na vsak način - in to je tudi ključni cilj in namen glasbe - jo je potrebno podvreči tržnim zahtevam. Če naj bi glasba, IMO, služila izpovedovanju notranjega, psihičnega doživljanja, kar lahko pomeni tudi izražanje svojih težav, problemov, takšnih ali drugačni, ki so ali pa niso povezani s šolo, je to dobrodošlo samo v primeru, če zadostuje standardom množične popularnosti. Obstaja neverjeten in vse hujši presing po biti uspešen. In če nisi, lahko hitro to povežeš z občutkom spodletelosti, da nisi dovolj dober, zavzet, da si navaden luzer itd. Ruši se iluzija o tem, kar bi po vsem sodeč naj bili, za kar smo ment tu bi, pa nam je spodletelo in je potem potrebno ubiti bolečino pa zato dajmo piti in se zakajati do nezavesti.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 20:23:25   
Anonimen



IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

V resnici to je vdor v zasebnost, samo da ti tega ne razumeš, ker 19-letnika enačiš z otrokom. V resnici gre pa za odraslo osebo (tu ti pa lahko najdem, v katerem zakonu to piše, če te to res matra). On lahko pove mami, da kadi, ni mu pa treba. In če ne pove, je to njegova izbira, ne pa pooblastilo njej, da gre brskat po predalih in sama to preverit.

Kakšni so odzivi na tem forumu, kadar tašča pride v stanovanje brez trkanja? Bognedaj, da bi pogledala v spalnico. Ali si sama vzela kozarec v kuhinji. Če slučajno pri takšnih aktivnostih najde kaj, česar ne bi želela videt? Sama si je kriva, vešča stara, kaj pa stika.
No, tu imate odraslega človeka in njegovo mamo, ki mu dela generalko po sobi. Mama, ki bo v roku parih let nekomu tašča. Blagor njegovi bodoči ženi. Čaka jo tašča, ki ne pozna meja. Je pa pridna pri pospravljanju, vsaj to.
 

Dvojna merila.
Bodoča tašča, ki pospravlja predale svojemu polnoletnemu sinu je skrbna mamica, ki ima pravico otroka braniti pred nevarnimi vplivi okolja; tašča, ki to počne, ko je že v funkciji prave tašče, je zmaj.

Zato - vsak naj pospravlja svoj predal, pa bo mir.

(odgovor članu ajsek)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 21:54:44   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


Marihuana praviš je mamilo...kaj je pa alkohol? Alkohol je ravno tako mamilo, s to razliko, da je družbeno sprejeto. Torej mene ne zanima, kaj bo imel moj otrok v roki, joint, flašo piva, kozarec vina, ali pa šilce žganja. Vse to je zame ista pesem in na te stvari je treba najstnika pripravit, ne pa da si zatiskamo oči in bežimo od realnosti.
Torej med marihuano in heroinom je svetlobno leto razlike, je pa res, da je oboje prepovedana droga, alkohol pa ni. Marihuano in heroin mnogokrat enačijo, čeprav ima marihuana mnogo več skupnega z alkoholom, kot s heroinom. 




No, no, no...Jaz osebno bi raje svojega otroka zalotila s flašo piva v roki, kot pa z jointom. In dolgoletno uživanje marihuane pusti na možganih dosti hujše posledice kot pa konzumiranje alkohola v npr. študentskih itd norih letih. Moj svak je bil 10 let redni uživalec tele zadevščine in je danes dobesedno rastlina od človeka - samo spal bi. In tudi on pravi, da je tudi alkohol enako nevaren kot trava, le da je družbeno sprejet.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 23:31:04   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Marihuano in heroin mnogokrat enačijo, čeprav ima marihuana mnogo več skupnega z alkoholom, kot s heroinom. 

Glede vpliva na fiziologijo zdravja, morda. Glede na krog uživalcev pa je enačenje s heroinom vsekakor primernješe.


sorry, to pa sploh ni res. večina kadilcev zelene substance ima v drugi roki pir (ali kak drug alkohol).

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 23:36:30   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

V resnici to je vdor v zasebnost, samo da ti tega ne razumeš, ker 19-letnika enačiš z otrokom.


Ze nickolikokrat sem rekla, naj gre na svoje, pa zasebnost ne bo problem.

V resnici gre pa za odraslo osebo (tu ti pa lahko najdem, v katerem zakonu to piše, če te to res matra). On lahko pove mami, da kadi, ni mu pa treba. In če ne pove, je to njegova izbira, ne pa pooblastilo njej, da gre brskat po predalih in sama to preverit. 


Potem pravis, naj se kar izseli. Zakon  je jasen. Ni mu treba nic povedati, se manj pa mu je treba prazniti hladilnik, trositi elektriko, vodo...

Kakšni so odzivi na tem forumu, kadar tašča pride v stanovanje brez trkanja? Bognedaj, da bi pogledala v spalnico. Ali si sama vzela kozarec v kuhinji. Če slučajno pri takšnih aktivnostih najde kaj, česar ne bi želela videt? Sama si je kriva, vešča stara, kaj pa stika.


Takoj se lahko izselita ce jima ne pase.

No, tu imate odraslega človeka in njegovo mamo, ki mu dela generalko po sobi.
 

Zakaj mu je pa ne bi??

Mama, ki bo v roku parih let nekomu tašča.


Ja in? Se bo zenska spocila ko bo snaha prevzela skrb za sina :)

Blagor njegovi bodoči ženi. Čaka jo tašča, ki ne pozna meja. Je pa pridna pri pospravljanju, vsaj to.


Kako nepremisljeno grdo in nizkotno. NIma meja ker sinu pri 19 naredi generalko po sobi? Bomo pocakali pa videli kako odrasli bodo tvoji / vasi otroci pri 19. Ne bi cudilo, ce bi ze pobegnili na svoje. Ker ima mama mocne meje. Zakonsko doloceno do 18 potem pa qrc te gleda, sam se rihtaj.
Blago snahi. Tasca z mero....  (ko se ze napihujete z ekstremi).

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Pomoč prosim!
30.8.2010 23:38:47   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
sorry, to pa sploh ni res. večina kadilcev zelene substance ima v drugi roki pir (ali kak drug alkohol).


In to je najslabsa mozna kombinacija. Vsako pijanstvo "ubije" doloceno stevilo mozganskih celic - ki se ne obnavljajo. V kombinaciji s travo je njihovo stevilo najmanj dvojno (najmanj dvojno vecja skoda kot samo alkohol).

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?