|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Radoveden bigbunny
24.8.2010 21:32:13   
bigbunny
Punce ne mi zamerit ker spet težim, ampak res bi potrebovala vašo pomoč- mnenja. V petek imam razgovor - drugi krog. In od kar sem mamica še nisem imela razgovorjev za službo in me begajo vprašanja delodajalca. Kaj naj odgovorim na vprašanje ( če bo me vprašal ) ali imam otroke?? Jaz nikoli v življenju nebi zatajila svojega otroka sploh ne zaradi ene službe. Ampak a mi lahko svetujete kaj jim naj na to vprašanje odgovorim?
Ker če rečeš ja imam otroka... o pismo niste primerni ker boste non stop na bolniški.
Če pa rečeš da ga nimaš... o pismo ta pa še lahko zanosiuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Radoveden bigbunny
24.8.2010 21:35:32   
picola1
Jst sem pristaš resnice...torej bi povedala po pravici...Sicer mi pa na kraj pameti ne bi nikoli padlo, da rečem, da nimam otrok, čeprav jih imam...pa ne zato, ker svojih otrok ne bi nikoli zatajila, ampak zato, ker se pač o takih stvareh ne laže, ker se itak slej ko prej izvejo...Pa naj me sprejmejo v službo in jim čez mesec dni rečem, da grem na bolniško, ker mi je otrok zbolel...Hm...dober začetek, res...Al naj potem skos lažem, da nimam otrok al kako?


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Radoveden bigbunny
24.8.2010 21:40:22   
Gina
Mislim težka dilema res.....user posted image  Saj ne rečem, da ženska tukaj ni diskriminirana, ker je, ampak ni mi jasno kako češ to preprečit. Sprejet idiotizem sodobne družbe in živet s tem dalje.
Obkroži pravilni odgovor in ga povej potencialnemu šefu:
1. Ja, gospa (gospod), seveda imam otroka.
2. Ne, gospa (gospod), ga še nimam.
Amen.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Radoveden bigbunny
24.8.2010 22:09:19   
bigbunny
Itak da nebi svojega otroka za nič na svetu zatajila. NIKOLI!! Ampak zanima me ali jim poleg odgovora zastavim vprašanje če se to sme... a se smejo postavljat taka vprašanja. Obstaja kak zakonik? Na netu sem prebrala da so ene mogle podpisat pogodbo, da4 leta ne bodo imele otrok. user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Radoveden bigbunny
24.8.2010 22:29:31   
urška
na razgovoru ti vprašanj v smislu ali imaš otroke, ali pa, koliko otrok imaš oz. če planiraš še kako nosečnost, ne smejo postaviti. in ti nisi dolžna na tako vprašanje odgovorit. je pa res, da je problem potem odgovor tako speljat, da dejansko o osebnih stvareh nič ne poveš, hkrati pa ne izpadeš aroganten.


(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Radoveden bigbunny
24.8.2010 22:52:07   
aknela123
tudi sama sem zdaj v teku razgovorov (no, saj jih glih ni dosti) in iskanja službe po porodniški. ko še nisem imela otrok, sem mislila, da je to prednost, zdaj pa razmišljam, da je prednost, da otroke že imam, torej jim čez kakšno leto ne bom popihala na porodniško.
je pa user posted image , ja, službo dobit. VII. stopnja mi je trenutno samo v oviro. upam, da se bo do penzije kaj stanje izboljšalo.user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Radoveden bigbunny
25.8.2010 3:14:15   
ronja
Ampak zanima me ali jim poleg odgovora zastavim vprašanje če se to sme..

ja, če jim boš to rekla, si pa resno zmanjšaš možnosti za službo - veliko bolj kot bi ti jih otrok.
Sem pristaš resnice, kot ti vidiš, da ima vsaka stvar -, ima iz druge strani vsaka stvar +. Torej, če bi bila jaz na tvojem mestu, bi jim rekla: ja, že dve in sta že obe uvedeni v vrtec (kar bi se med vrsticami bralo: upam, da ne bosta skoz bolni, sta že dali eno zimo čez v vrtcu in ker imam dve, bi večina delodajalcev sklepala, da sem zaključila). Pa ne bi pozabila omenit, da je oči zelo aktiven očka (beri: bo šel kdaj tudi on na bolniško). Torej bi mi bilo to šteto v +. Tako vsaj jaz razmišljam.

Če pa od daleč pogledaš, se pa očitno izravna: ženska brez otrok bo šla na porodniško, z malimi bo na bolniški, z velikimi, je pa že starejša... Vse ma svoje + in -, na koncu se pa odločijo po čisto drugih stvareh, verjetno (upam;). Moški so pač svoja kategorija, večinoma rajši nijh zaposlijo - bomo pa zato boljšeuser posted image .

V principu te res ne smejo nič osebnega vprašat - ampak premisli - s temi ljudmi boš preživela vsak dan 1/3 časa! A se splača zaradi enega principa vnašat slabo voljo, tudi če te vzamejo? Ker s tem: moje osebno življenje se pa tiče samo mene... ne doprineseš k neki sproščeni delovni skupnosti. Ker navsezadnje se tiče tudi njih: če tvoj otrok hodi v vrtec, ki se zapira ob 16h, ti ne moreš nikoli potegnit, če tvoj otrok zboli, morajo oni bolj delat, da pokrijejo še tebe (ali pa iskat zamenjavo). Če ti še 1x zanosiš, morajo oni uvajat nekoga novega, itd... Če delaš kako odgovorno delo, je sploh štala, če cel projekt zato stoji, itd... Normalno, da tudi delodajalce zanima, kaj lahko računajo in kaj ne.

Mene je tudi šef v bistvu vprašal, če mislim zdaj met še kakega v bližnji prihodnosti (ne čist direkt, je rekel, če bom zdaj ostala dalj časa al nekaj podobnega), ko sem prišla iz 2. porodniške nazaj. Sem mu povedala, da nekaj časa še ne planirava nič, pa je rekel, da je vse ok, kakorkoli, samo da ve računat. Res pa je, da meni ni problem njemu (ali ostalim) povedat, ker vem, da ne bo nihče težil zato. Tudi sodelavke povejo, če razmišljajo o še kakem otroku, se pogovarjamo o tem (ko sem rodila, so povedale, da jih je kr prijelo, da bi mele kakega, čeprav mislim, da je bil tudi šef takrat zraven, itd...) Pa je to naše osebno živeljenje, ki se nikogar nič ne tiče. Ampak s temi ljudmi živiš tretjino časa! Splača se bit fer! Ker se navadno navežemo en na drugega...

Večinoma s tem ne mislijo nič slabega, se mi zdi - samo da vejo računat, ker včasih moraš iz danes na jutri v bolniško in je potem res zoprno za delodajalce, če pride to kot strela iz jasnega.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Radoveden bigbunny
25.8.2010 7:04:54   
bigbunny
Hvala za odgovore. Vsekakor bom iskrena. Hmmm malo me skrbi če me vprašajo koliko je sinek star. Ker je 5m. Ampak bo porodniško prevzel očka v primeru da dobim službo. Prav tako bi on vzel v primeru bolezni bolniško, ker si je jaz vsekakor nemorem privoščit v službi za določen čas. Jah nič, jaz bom iskrena oni pa se naj odločijo kako in kaj.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Radoveden bigbunny
25.8.2010 7:31:31   
ronja
POtem pa ne pozabi tega omenit na razgovoru - da sta z možem že zmenjena, da on vzame bolniško, da se je že zmenil v službi, itd... (če nista poročena, potem zrihtaj, da boste vsi 3je prijavljeni na istem naslovu, če še niste - ker ne more vzet bolniške, če otrok in oče nista na istem naslovu - jasno, da ga ne more pazit, če ni zraven njega - tudi uradno ne).

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Radoveden bigbunny
25.8.2010 11:38:40   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

POtem pa ne pozabi tega omenit na razgovoru - da sta z možem že zmenjena, da on vzame bolniško, da se je že zmenil v službi, itd... (če nista poročena, potem zrihtaj, da boste vsi 3je prijavljeni na istem naslovu, če še niste - ker ne more vzet bolniške, če otrok in oče nista na istem naslovu - jasno, da ga ne more pazit, če ni zraven njega - tudi uradno ne).


kolikor jaz vem to od julija 2007 ni več pogoj. torej oče lahko vzame bolniško - nego, tudi če nista prijavljena na istem naslovu. je pa seveda lažje, če imata saj začasnega skupnega.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Radoveden bigbunny
25.8.2010 16:28:23   
pelin
user posted image Kakšno vprašanje...Sama sem bila, predenj sem dobila sedanjo željeno službo, kar nekajkrat na razgovorih...Kljub temu, da bi mi redna zaposlitev res prav prišla, pa mi ni nikoli na pamet padlo, da bi zatajila svoja otroka. Po moje ni to nič nenavadnega, če te na razgovoru povprašajo po otrocih...Mene so večkrat  in nikoli nisem dobila občutka, da bi jih to motilo. Osebno sem mnenja, da je najbolje, da se na razgovoru razčisti, kaj oni od tebe pričakujejo in jim daš vedeti, kaj ti od njih. Samozavest, ponos, hrbtenica, znanje...to so stvari , ki ti odprejo možnosti za zaposlitev...če tega ni, ti tudi dejstvo, da nimaš otrok tega ne bo popravilo...Otrok ni paket, ki ga lahko skriješ in zatajiš...slej ko prej bi se izvedelo, da ga imaš...v kakšnih pomembnejših službah, se celo pozanimajo o tebi pri prejšnjih delodajalcih...tako da se po moje laž ne izplača. Sama se ne bi mogla pogledati v ogledalo, če bi zatajila otrokauser posted image .
Aja, kaj pa , ko si poslala prošnjo? A v njej nisi nič navedla tega, da imaš otroka? Jaz sem to poleg vseh ah in oh sposobnosti, znanj in ostalegauser posted image , vedno dopisala tudi to.

Ja, je pa res to, da sem sama vedno delala  v službah na področju izobraževanja, kjer ti nekako verjetno  tvoje otroke štejejo v pozitivnem smislu, zaradi izkušenj in podobnih stvari. Verjamem, da je nekje na področju ekonomije in v takšnih službah, kjer  se veliko potuje in dela po cele dneve, otrok za njih bolj ovira. Vseeno, pa niti takrat ne bi otroka zatajila.


< Sporočilo je popravil pelin -- 25.8.2010 16:33:15 >

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Radoveden bigbunny
25.8.2010 18:15:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bigbunny

Kaj naj odgovorim na vprašanje ( če bo me vprašal ) ali imam otroke??


O pišuka, kakšni dvomi user posted image .


(odgovor članu bigbunny)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Radoveden bigbunny
25.8.2010 18:50:44   
urška


IZVIRNO SPOROČILO: bigbunny

Kaj naj odgovorim na vprašanje ( če bo me vprašal ) ali imam otroke??



da jih imaš, ampak da tvoji otroci niso njihov problem? no ok, malo bolj prijazno, ampak na ta način.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Radoveden bigbunny
25.8.2010 23:57:13   
Greenie
To je na našo žalost dvorezen meč:

Delodajalec ne sme zahtevati:
• podatkov o družinskem oz. zakonskem stanu,
• podatkov o nosečnosti, o načrtovanju družine,
• drugih podatkov, ki niso neposredno vezani na delovno razmerje.

Delodajalec pogodbe o zaposlitvi ne sme pogojevati s pridobitvijo zgoraj navedenih podatkov niti z dodatnimi
pogoji v zvezi s prepovedjo nosečnosti ali odlogom materinstva ali z vnaprejšnjim podpisom odpovedi pogodbe
o zaposlitvi s strani delavca. Globa za kršitev navedenih prepovedi znaša od 3.000 do 20.000 EUR!

Samo kako pa reagirati, če ti postavi takšno vprašanje, je pa druga stvar. Verjetno si ravno s to obrambo jamo skoplješ.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Radoveden bigbunny
26.8.2010 14:58:12   
Solero
Ta zadevšne, ki se ne tičejo le poklicne in strokovne poti, ampak bolj osebne, se zapišejo v življenjepis, ki je večinoma obvezna priloga prošnji. In če tu nisi zapisala, da si mama, si otroka že zatajila.
Ampak to ni point.
Postavi se v vlogo delodajalca, ki izmed prispelih vlog izbere nekaj perspektivnih, jih povabi na razgovor, na katerem ugotovi, da človek o sebi "skriva" neke kar bistvene podatke. Gledano iz te perspektive se mi materinstvo, očetovstvo, načrtovanje družine ne zdi tako sporno, kot pa prikrojevanje resnice (na ta račun).
Vsi si želimo, da bi bili drugi do nas odkriti. Torej moramo biti tudi sami.

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Radoveden bigbunny
27.8.2010 13:42:34   
srki
Brez veze lagat, povej resnico.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Radoveden bigbunny
5.9.2010 21:59:39   
bigbunny
Hej!
Tiste ki ste razumele kot da hočem otroka zatajit vas morem popravit. Zanimalo me je samo kako na tako vprašanje odgovorit. npr. ja imam otroka ampak on nebi bil ovira, da nebi svojega dela opravljala tako kot treba ....  V glavnem tako kot je urška odpisala.

Torej drugi krog je bil.. bili so full navdušeni nad mano. In ko so slišali za otročka so dobesedno prebledeli in je odgovor bil uh. Ja si lahko mislite.. službe nisem dobila. Tak je to dan danes. Nič gremo v nove boje.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Radoveden bigbunny
6.9.2010 8:54:12   
barni
Tvoje vprašanje torej le ni bilo tako neumestno, kot so ga nekatere prikazale kajne? Otrok mora tudi jesti in če ni službe ni denarja.

No verjetno ni tako hudo drastično, pa vendar je za razmislit. Imejte otroke pravijo. Ne bi vas vzeli v službo, ker imate otroka, pravijo.

Kaj ti preostane?

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Radoveden bigbunny
6.9.2010 9:28:48   
Teyla
bigbunny žal mi je, da nisi dobila službe. user posted image
Mi je pa zanimivo, ker meni zadnje čase vsi govorijo, da delodajalci raje zaposlijo žensko, ki otroka že ima kot pa tisto, ki ga še nima.  kot kaže je realnost drugačna.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Radoveden bigbunny
6.9.2010 9:38:05   
vesna_b

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

POtem pa ne pozabi tega omenit na razgovoru - da sta z možem že zmenjena, da on vzame bolniško, da se je že zmenil v službi, itd... (če nista poročena, potem zrihtaj, da boste vsi 3je prijavljeni na istem naslovu, če še niste - ker ne more vzet bolniške, če otrok in oče nista na istem naslovu - jasno, da ga ne more pazit, če ni zraven njega - tudi uradno ne).


kolikor jaz vem to od julija 2007 ni več pogoj. torej oče lahko vzame bolniško - nego, tudi če nista prijavljena na istem naslovu. je pa seveda lažje, če imata saj začasnega skupnega.


meni so v 2008 isto povedali na upravni enoti. ko sem spraševala, kaj rabim za spremembo naslova, in so rekli, da edino prav (so videli moj odroooomen trebuh user posted image ) , ker drugače lahko koristi bolniško sam tisti, ki je prijavljen na istem naslovu. stalno ali začasno prebivališče - ni razlike.

in bigbunny - tudi meni je žal za službo. in verjamem, da so oni na izgubi...user posted image  

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 6.9.2010 9:40:29 >

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Radoveden bigbunny
6.9.2010 9:53:07   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: bigbunny

Torej drugi krog je bil.. bili so full navdušeni nad mano. In ko so slišali za otročka so dobesedno prebledeli in je odgovor bil uh. Ja si lahko mislite.. službe nisem dobila. Tak je to dan danes. Nič gremo v nove boje.


Torej pri takšnem delodajalcu nimaš kaj iskat. Več ljudi bo tako mislilo, manj bo uh-ov in takšni delodajalci bodo prikrajšani za dober kader. Je pa res, da nekateri prekleto izkoriščajo tele bolniške in se obnašajo precej neodgovorno, zato ga pa potem nasrkate ženske. Tud moja ta hip išče službo. Ja, otroci so na prvem mestu, samo tudi do delodajalca je treba bit fer in pošten, pa si mogoče razdelit bolniško, dva dni v tednu eden, tri dni drug, da lahko oba v službi postorita najnujnejše. Za dobrega delodajalca se naredi marsikaj.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Radoveden bigbunny
6.9.2010 12:23:32   
blazka
Jaz tudi iščem službo in sem do sedaj na razgovoru še vedno po resnici povedala za moje tri škrate. Če so me vprašali, seveda. Sem pa na zadnjem razgovoru tudi vprašala, če je to prednost ali slabost, da imam otroke, pa mi je direktor povedal, da bi mi bolj za slabo vzel, če bi rekla, da ne maram otrok. Tako da ni za metat vse delodajalce v isti koš. So pa tudi pacienti beri: delodajalci, ki pričakujejo da ne boš nikoli šel na bolniško in ti to na razgovoru tudi brez slabe vesti povedo. Pa sta bila to mož in žena, ki imata malo punčko. Boga punčka.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Radoveden bigbunny
6.9.2010 12:34:20   
Klemy82
Res je, vse sorte ljudi je na svetu, bunny, žal mi je, da si ravno ti morala naleteti na otrokom neprijazno podjetje.
Enim je itak vse odveč, da imaš otroke, ali da jih nimaš pa jih boš imel, da živiš 1 km predaleč od delovnega mesta, in ne moreš priletet 5 minut po tem, ko te kličejo,da imaš poleg službe še kaj svojega življenja in da ne misliš bivakirat v pisarni 24/7, da kdaj tudi zboliš in da bi kdaj, o groza vseh groz, šel na dopust.
Niso pa vsi taki, hvala bogu. Se mi pa zdi čudež, ko mi je priajteljica ravno pred kratkim povedala, da so ji v službi, kjer je bila za določen čas, takoj ko je povedala, da je noseča (kar ji je bila svetovna muka in strah jo je bilo 3 mesece prej, kaj bo), čestitali, direktor ji je povedal, naj se za službo ne boji in takoj naslednji dan je dobila novo pogodbo za nedoločen čas. Ma, ko bi bilo več takih, bi bil svet lep!user posted image


_____________________________

Jst.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Radoveden bigbunny
7.9.2010 11:35:14   
bigbunny
Punce in Kalbo- hvala vam vsem.user posted image Ja žal sem mogla naletet na tako firmo, ampak vem da še bo več takih negativnih razgovorov. Sicer pa sem tak odziv pričakovala. Saj do marca še imam čas kaj najti, čeprav ni tako lahko.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Radoveden bigbunny
9.9.2010 10:49:17   
mišk
Res škoda, da ti ni uspelo dobit službe. Držim pesti, da kmalu kaj najdeš!user posted image

Mene pa zanima, kaj je po vašem mnenju in izkušnjah bolje za iskalko prve zaposlitve:

- nima še otrok
- ima enega otroka
- ima dva otroka
- ima vsaj tri otroke?

Meni se zdi, da kak pogledaš.
Če še nimaš otrok, lahko nekako delodajalec pričakuje, da jih boš v kratkem imela.
Če imaš samo enega, je nekako logično, da boš imela še enega
Če imaš dva je manjša verjetnost ponovne porodniške, a večja verjetnost bolniških.
Če imaš tri ali več je možnost bolniških še večja.

Kak se pa vam zdi?
A vas na razgovorih sprašujejo o varstvu za vaše otroke? Recimo ob morebitnih boleznih ipd.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?