|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
28.10.2010 21:30:05   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Cloveska pohlepa je v privatnbi lastnini nasla moznost za razvoj.... eno in isto. In prav zato ker je diskutabilno ali res rabimo vse kar mislimo da rabimo... je to stvar razumske, trezne presoje. IMO seveda user posted image


Definitivno je diskutabilno - in defintivno ni enoznačnega odgovora, ker je vsak človek unikat in ima unikatne potrebe. Tudi rabi svojo lastnino, v smislu stvari, ki zadovoljujejo njegove potrebe. Je pa umetnost najti to "pravo mero", da se med zadovoljitvijo in pohlepnostjo postavi meja.


IMO na veliko veliko zalost, to ne bomo doziveli... ne mi, ne bodoci rodovi; razen ce se ne zgodi nekaj, kaj bo ljudi opomnilo kako hitro smo spet lahko zelo mocno odvisni eni od drugih - v golem prezivetju.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
29.10.2010 10:35:47   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Pravicen sistem je prazgodovinski sistem. Celo pleme je delalo, da bi celo pleme prezivelo. Vsak s tocno doloceno vlogo in vsak po svojih zmoznostih.


Kot sem nekje zapisal...zakurit kresove in gorjačo v roke. Ali pa ''vile  nabrusit in v vamp''. Glede na vse skupaj, je ta prvinska solucija edina možna k stopicanju do neke osnovne prvičnosti.


G



Evo Dži, kot vidiš si takšen, prvinski, s štilom v rokah in vilami v vampu mnogo bližje pravičnemu, kot takrat ko se sklicuješ na vero in svetega duha. Takega, razsvetljenega v končnem občutku lastne ničevosti te že mam bolj rad.

user posted image

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
29.10.2010 10:57:22   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

No, jaz sem se danes dvignil par minut čez 2.00 zjutraj user posted image


Razumljivo, vedno boš korak, ali vsaj urco-dve pred mano, samo da ti ne bi bilo treba nehat brusit vil.

user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 29.10.2010 10:58:07 >

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
29.10.2010 11:00:46   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Potem lahko strnemo, da se zbudijo le za petelinji zajtrk.user posted image


Imam eno tako grdo razvado, kava zjutraj obvezno, zajtrk pa nikakor. Ne morem zjutraj žvečit, sem prelen, nedostojen celo pijavke, ki vsaj rada cuza.

user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 29.10.2010 11:01:34 >

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
29.10.2010 18:58:35   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark



Pravzaprav ga lahko začnemo šteti tam nekje od konca 18. stoletja, z Adamom Smithom. Kar je cca. 200 let, medtem ko se je plemenska zveza do prvih pojavov bolj kompleksnih družbenih skupin obdržala in še naprej, kar nekaj 10.000 let. In jasno, danes so popolnoma drugačne razmere od plemenskih, medosebna razmerja znotraj skupine je nadomestila materializacija, poblagovljenje medosebnih odnosov, v okoliščinah kjer je videti enakopravnost  se družbena hierarhija izpričuje na vozlišču denarnega trga, na katerem vsi nastopamo. Ko že Misek omenja MarxainEngelsa (a ona dva nastopata kot ena oseba? Ritoliznika!), da še jaz malo dodam user posted image



In potem, skozi razvoj in ugotovljanje ter preizkušanje lastnega potenciala, po 10.000 letih, je en človek ugotovil, da je pa mamut, ki ga je ubil, da pleme ne bi bilo lačno.....v bistvu njegov, ker ga je on ubil in ga ne misli deliti z drugimi, ki so tisti čas, ko je on dve noči laufal za hrano, po njegovem mnenju čačkali muda......in plemenske idile je bilo konec.....vrnitve nazaj ni bilo več......



(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
30.10.2010 7:20:14   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Torej, kdaj napoci zgodovinski trenutek za nase partizane in domobrance? user posted image


Je bil napočil natanko pred 65. leti s točno tolikšno zamudo.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
30.10.2010 9:19:28   
Zamima
Ajoj, in to te tako zelo moti, da si si dejansko vzela čas in odprla temo? Veš kaj, mene briga za druge, naj delajo kaj hočejo, njihovo življenje je, saj nisem jaz čisto nič na slabšem zaradi tega.... če bi pa bila, bi bila pa druga pesem.... user posted image se mi zdi, da voham malo nevoščljivosti tukaj ... user posted image pač so navajeni živet na veliki nogi (brez vsega), super, da jim uspeva, eni se pač guramo iz meseca v mesec, pa tudi ne živimo slabo ... dokler je moj otrok zdrav mi nič druga ni pomembno user posted image

_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
30.10.2010 10:18:57   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

In potem, skozi razvoj in ugotovljanje ter preizkušanje lastnega potenciala, po 10.000 letih, je en človek ugotovil, da je pa mamut, ki ga je ubil, da pleme ne bi bilo lačno.....v bistvu njegov, ker ga je on ubil in ga ne misli deliti z drugimi, ki so tisti čas, ko je on dve noči laufal za hrano, po njegovem mnenju čačkali muda......in plemenske idile je bilo konec.....vrnitve nazaj ni bilo več......



Mnogo grobo si poenostavila lov na mamuta - da bi eden lahko preživel, mu je bilo dovolj uloviti zajca in to je takrat znal skoraj vsak, še stare mame za Candy štedilnikom, na mamuta pa sigurno ni šel sam, temveč v skupini, ki bi se ji v navijaškem žargonu lahko reklo "prva ekipa" (to ti je ko ono kad se prva ciganska ekipa sretne sa ekipom Radovih skinjara na "Autokomandi" user posted image ).

Sori, mala digresija, greMa naprej.

In medtem ostali sigurno niso čačkali muda, ampak so ves ta čas dozivali bogove, verjeli in stiskali pesti (pa ne s figo v žepih), da se vsi vrnejo s plenom v zdravih rokah na zdravih nogah. To so bili tisti srečni časi (zopet me tolče nostalgija), ko se žene niso zgovarjale na utrujenost in migreno, ko so se deci vrnili s "šihta". Prvič zato, ker niso poznale pojem "migrena", drugič zato ker so vedle, da se deci ne hodijo plazit okrog po drugih, ker še takrat ni bilo srajc, na katerih bi lahko ostali sledovi ženske šminke user posted image .

Kaj pa če je bilo malo drugače? Kaj pa če so enega lepega dne tile naši "neandertalci in njim pripadajoče testosteronske ženke" čez reko zasledili neko tam nabiralsko, pacifistično in s hašišem napušeno pleme, ki so bili toliko zatopljeni v čačkanje muda, da ne bi niti opazili, če bi se jim kaj zgodilo. In je potem enega lepega dne "prva ekipa" sklenila, dajmo jih počakat nekje v zasedi, jih zaskočit in razjebat, jim vzet šale in zastave, ovaj, mislil sem rečt, dajmo jih oropat njihovih malikov in simbolov, da ne bodo več imeli na kaj naslonit svoje kulture, miselnosti in vrednot, svoje tradicije, mitov in legend, dobro zategnit uzdo, jim potistnit kamen in kopje v roke in njih poslat v lov na mamuta namesto nas??? Da bodo lahko zdaj naša muda imela nekoga za čačkanje.

Kontrola, disciplina, suzdržavanje... Beogradski sindikat, da vam vidim ruke!!!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
30.10.2010 10:27:40   
Bakfark
Zabrinjavajuće mnogo koristim smajlije u poslednje vrijeme, odo` da opipam puls, izmjerim temperaturu, duboko pogledam u grlo... I zareze sam zaboravio da stavljam ispred "če"!!! Kritičnije je nego što sam mislio ali siguran sam da nije šija nego vrat.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
30.10.2010 14:01:43   
Bizibee
Zakaj se obremenjuješ z njo, ko pa se ona ne obremenjuje s tabo?

Bodi vesela zanjo. Dobra je, da se znajde v tej bolni državi, ki človeku vzame malo da ne vse, vrača pa nič.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
30.10.2010 14:23:00   
Teyla
Ah tako hudo kot nekateri jamrate pa v naši državi spet ni. So druge dosti hujše. Smo država, ki se še razvija in ji dobro kaže v svetovnem merilu. Velike spremembe se ne zgodijo čez noč in je potrebno biti potrpežljiv.
Nekateri bi radi, da se jim vse prinese na pladnju in bi ne vem kakšna plačila. Meni se je zdel že plus, ko ti država da enkraten znesek zob rojstvu otroka. Dobivaš še nek otroški dodatek, glede porodniške smo pa itak v časovnem merilu med top v evropi. Vrtec za drugega otroka je zastonj (če ga seveda dobiš) in ne vem kaj bi nekateri radi, da vam otroka vzdržuje država? user posted image Če ste ga imeli, ga še sami vzdržujte.
Samo ne s takimi komentarji "država je zanič, zato jo lahko goljufam" opravičevat svoja dejanja.

(odgovor članu Bizibee)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
30.10.2010 15:29:22   
miapia
user posted image



< Sporočilo je popravil miapia -- 30.10.2010 15:30:03 >


_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
30.10.2010 16:16:08   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark



Mnogo grobo si poenostavila lov na mamuta - da bi eden lahko preživel, mu je bilo dovolj uloviti zajca in to je takrat znal skoraj vsak, še stare mame za Candy štedilnikom, na mamuta pa sigurno ni šel sam, temveč v skupini, ki bi se ji v navijaškem žargonu lahko reklo "prva ekipa" (to ti je ko ono kad se prva ciganska ekipa sretne sa ekipom Radovih skinjara na "Autokomandi" user posted image ).

Sori, mala digresija, greMa naprej.

In medtem ostali sigurno niso čačkali muda, ampak so ves ta čas dozivali bogove, verjeli in stiskali pesti (pa ne s figo v žepih), da se vsi vrnejo s plenom v zdravih rokah na zdravih nogah. To so bili tisti srečni časi (zopet me tolče nostalgija), ko se žene niso zgovarjale na utrujenost in migreno, ko so se deci vrnili s "šihta". Prvič zato, ker niso poznale pojem "migrena", drugič zato ker so vedle, da se deci ne hodijo plazit okrog po drugih, ker še takrat ni bilo srajc, na katerih bi lahko ostali sledovi ženske šminke user posted image .

Kaj pa če je bilo malo drugače? Kaj pa če so enega lepega dne tile naši "neandertalci in njim pripadajoče testosteronske ženke" čez reko zasledili neko tam nabiralsko, pacifistično in s hašišem napušeno pleme, ki so bili toliko zatopljeni v čačkanje muda, da ne bi niti opazili, če bi se jim kaj zgodilo. In je potem enega lepega dne "prva ekipa" sklenila, dajmo jih počakat nekje v zasedi, jih zaskočit in razjebat, jim vzet šale in zastave, ovaj, mislil sem rečt, dajmo jih oropat njihovih malikov in simbolov, da ne bodo več imeli na kaj naslonit svoje kulture, miselnosti in vrednot, svoje tradicije, mitov in legend, dobro zategnit uzdo, jim potistnit kamen in kopje v roke in njih poslat v lov na mamuta namesto nas??? Da bodo lahko zdaj naša muda imela nekoga za čačkanje.

Kontrola, disciplina, suzdržavanje... Beogradski sindikat, da vam vidim ruke!!!



Seveda......10.000, pa še naslednjih 5.000 let težko napišeš v enem odstavku brez poenostavljanja......user posted image

Bakfark.....karkoli se je zgodilo pred 10.000 leti.....zgodilo se je.....in človek se je spremenil.....in tudi, če je eno pleme drugo počakalo v zasedi in jih podjarmilo, da so si lahko čačkali muda.....je tisto prvo, močnejše pleme spoznalo, da ni treba vsega deliti, ampak lahko nekdo dela, drugi pa čačka muda.......in kmalu je to filozofijo osvojilo tudi tisto drugo pleme....in tako naprej......do danes.....in zato že nekaj let praznujemo tudi v Sloveniji 31. oktobra Noč čarovnic.......







(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
31.10.2010 1:29:52   
katipi
Pa saj mi se ne pogovarjamo o takih, ki so na robu preživetja. Mi se pogovarjamo o takih ki imajo polne rite in za povrhu še državo lupijo, kjer se le da. Taki, ki so pa dejansko socialno ogroženi pa res nimajo dovolj podpore, ravno zaradi tistih drugih. Ker kradejo iz državne malhe. In to po zakonu.

Ne vem, zakaj takšno razburjanje? Če jim zakon dopušča, pa naj. Dandanes se vsak znajde po svoje. Včasih se je tudi meni to zdelo grdo, danes ne več. Pozdravljam tiste, ki jim uspe najti luknjo v zakonu in zase ven potegniti dobro. user posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: to se mi pa res ne zdi fer!!!
2.11.2010 15:08:05   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Moja prijateljica, res dobra prijateljica, izkorišča vse privilegije lažnega samohranilstva in vsega možnega.

Hvala za vaša mnenja.

Prvič, naslov prijave ni RR ampak pristojna služba.
Drugič, "res dobra prijateljica" ne drži. Vsaj s tvoje strani gotovo ne.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 215
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?