|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
5.11.2010 19:53:12   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Lepo......user posted image

Torej komot lahko gremo ženske v penzijo takrat kot moški......in ne nekaj let prej......


Če bi še rodili in dojili lahko... user posted image  Prihodnost je takoj za vogalom. user posted image


Menstruacijo si pozabila......user posted image

Čeprav sem v Oni pred nekaj časa brala, da bi morala ženske menstruacija osrečevati, če bi spoznale njen globji pomen seveda......ne pa da tarnamo o bolečinah in PMSjih........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
5.11.2010 20:09:33   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Menstruacijo si pozabila......user posted image

Čeprav sem v Oni pred nekaj časa brala, da bi morala ženske menstruacija osrečevati, če bi spoznale njen globji pomen seveda......ne pa da tarnamo o bolečinah in PMSjih........



Sem brala tik pred menstro in potem obvestila bližnjo okolico, kako si bom vzela čas zase in uživala v tem obdobju user posted image . Dejansko mi je članek res malo spremenil pogled na celo situacijo, čeprav nikoli nisem imela kakšnih težav s sprejemanjem le- te.

Drugače pa odgovor na avtoričino osnovno vprašanje- mal težka bo tale, ker se boš morala ti sama spremeniti. Tole in biti dosleden je nekaj najtežjega. Vse ostalo je mačji kašelj user posted image .

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 1:34:27   
ronja
Si me nasmejalauser posted image .

Če gre samo za nepospravljanje, se po moje da - z veliko potrpežljivosti, malo taktike nekaj pogovori, kdaj pa kdaj mižanjem na vsaj eno oko in opažanjem vseh pozitivnih sprememb (pa še treba je dat vedet, da si jih opazila - torej pohvalami). Če gre za kako globljo navezanost na mamico, je pa težje. Ampak tebi gre bolj to prvo na živce. to se pa da, poznam kar nekaj primerov, ki so se prav čudežno spremenili!

- ne sesaš in ga prosiš čez nekaj dni, če lahko danes on posesa, ker si zmatrana. Če ne ve, kako, mu prijazno pokažeš in ko posesa, je super posesano, tudi če ni čisto po tvojih standardih.
- uvedeš rutino - da vsak za sabo pospravlja posodo - učiš to tamale in rečeš zraven: lej, oči da tudiuser posted image - pa ne bo pozabil. Potem zvečer vedno prižgeta stroj: ga vprašaš: si ti prižgal? in slejkoprej se bo tudi on začel spominjat, da zvečer prižgeta pomivalca. če se sam spomni, se mu zahvališ, da se je on spomnil in se tebi ni bilo treba. Mala besedica, pa veliko naredi...
- nogavic za njim ne pospravljaš. Naj jih nosi, dokler mu paše. Kar ni v košu za perilo, ni oprano. Kadar daješ prat, ga vprašaš, če ima še kaj te barve in če mu kje ležijo nogavice, da jih daš prat, sicer mu jih bo zmanjkalo. Tako jih bo itak on prinesel in bo verjetno čez čas ugotovil, da je lažje kar takoj not dat kot pa jih iskat po stanovanju.
- puloverje pusti, naj ležijo, kjer jih pač pusti. Kadar rabiš kavč, ga pa vprašaj, kam mu lahko to daš. Ali pa jih uporabi za blazino.
- zdaj bom izpadla totalna budala, ampak pojma nimam, kaj je to gosenica pri matematiki!!!user posted image
- prosi ga, če ti naredi sendvič za večerjo (to bo verjetno znal) - sicer pa ti jej, ko si ti lačna, on pa si bo zrihtal, ko bo njemu pasalo
- predno kam greste, ga spomni malo prej, če ima še kaj za zrihtat - tako kot otrokom rečeš 10 min. prej, da se bo treba preoblečtuser posted image Ja, trapasto, ampak mislim, da je celo colt enkrat rekel, da je treba z moškimi delat kot z otroki in da je fajn, če ženska to čim prej spoznauser posted image . Sama ne bi šla tako daleč, ampak smo pa vsi včasih otročji...
- glede na to, da imata otroka, lahko igraš na to karto: da bo dober zgled otrokom... to je večini pomembno.
- kar se budilke tiče, sva midva oba ista, samo da imava zdaj živi budilki, ki nimata snooze funkcije, tako da tega že dolgo nisva prakticirala.

Kar se zadnjega tiče: ne vsega naredit, pa tudi on ne bo imel časa samo na to mislituser posted image .

lilijana, ja, vsa dela deliva približno na pol. Prvi avto sem izključno jaz popravljala, tudi vozila sem njega okoli, ker še ni imel izpita. Sestavljala sva omare skup (to dotično gre navadno celo meni boljše), pleskala tudi. Odtoke sem ga jaz naučila odmaševat, ker on ni poznal tistega čuda, ki dela na podpritisk. Žarnico zamenja tisti, ki pač rabi luč, kjer je pregorela. Prvi avto je bil "moj", drugi "njegov", tretji je spet "moj" in tisti, čigar je, ga navadno odpelje na registracijo. Res pa je tega zdaj lubi peljal na servis.

Kar se tiče trave, drevja in drv in jeklenke, smo v bloku, imamo plinovod, dela odpadejo, ampak recimo, ko sva živela skup z bratom, sem ravnotako zlagala drva, kot on. Tudi zdaj jih njegova punca zlaga (smo bili ravno zadnjič tam, ko sta to delala). na morju sem ravno tako jaz hodila po jeklenko in jo pripeljala domov, itd... Ko sva z lubijem delala prek študenta, sem ravno tako krampala kot on (seveda je pa on več prekrampal v istem času).

Je pa res, da si zdaj poizkušava delo olajšati: če morava premaknit težko omaro, bom rekla njemu. Če nečesa ne dosežem, bi si morala prinest stol, on se pa samo stegne, potem rečem njemu, če je blizu. Če se njemu kaj strga, reče meni. Če daje prat, pokliče mene, da združim perilo različnih barv (ker mu je ta koncept toplih in hladnih barv malo tuj). itd... Zakaj si ne bi pomagala? In zakaj bi morala samo jaz pomivat posodo vsak dan, zato ker bo mogoče on čez 10 let enkrat pokosil travo?user posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 8:05:17   
bomboncek1
Meni ta prispevek ni niti malo smešen. No, izgleda da imam malo višji prag za humor in me fakin tačin skrin žal ne nasmeje, še manj pa cela tematika. Nasprotno, prav razjezi me tako jamranje. Zakaj? No, preden odgovorim v kateri koli temi na RR, si nekako preberem kar je na voljo podatkov pri avtorici teme: vidim, da imata 7 let starega otroka in da že 6 let naklepata/delata/čakata še na enega otroka. IN TI SE PO VSEM TEM UPAŠ JAMRAT? Najmanj 7 let skupnega življenja, en otrok, želja po drugem? Kam si pa do zdaj gledala?

Najprej mi odgovori na eno reč: a si ti naredila primopredajo z njegovo materjo? Ne vem, si šla k njej, ga prevzela takega kot je bil in ga samo prenesla k sebi? Ne me farbat, da je mamin sinek padel v tvoje naročje kot hruška in da si to opazila po 7 letih? Če ja, potem prav ti je, naj te še naprej hodi budit, da mu skuhaš večerjo. Če je odgovor na moje vprašanje NE, pa spet prav ti je!

Neznosno se mi zdi, da za tako stanje namiguješ, da je krivda na strani njegove mame. Kriva si samo in izključno ti, ker si ga od vsega začetka začela strežt. Sprva ti je bilo super, da si ga stregla, ker si se tako dokazovala in preprečila, da bi gledal za drugimi kiklami, omrežila si ga s tem, da mu je lepo, da mu je lagodno, da ima pridno ženko. Zdej se pa poglej v ogledalo in priznaj si, da te je minilo do njega, da ni več metuljčkov po trebuhu in da si začela pogrešat "sodelavca" v družini.

Kar se tega tiče, sem jaz neusmiljena. Kar si si naredil, to imaš.
Edina možnost spasa ti je, da ga pač pustiš, da se znajde. Ne kuhaj mu več, ne peri mu več. Pa srečno - upam, da veš v kaj se podajaš, če vama uspe naštimat še enega otroka. tu pa se spet čudim kako močan nagon imate nekatere ženske, da vam je prekleto vseeno kdo vas oplodi, pa če še dan prej ga celega prekolnete, kako je nesposoben pomit en kozarec - a za otroka naredit zamižite na obe očesi...
...svašta...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 9:07:27   
drejčy


bomboncek1 se popolnoma strinjam s tabo!!!




(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 9:46:32   
kambiatek
Kljub temu, da sem glede sodelovanja zelo skromen, se bom oglasil tu. Povedal sem že, da pri nama ni ženskih in moških del, in da tudi ne poznam okoli sebe tvojemu partnerju podobnih. Pri nama je tako: so dela, ki jih opravlja izključno žena, in sicer likanje. Vse ostalo deliva po potrebi in času. Kljub temu je sesanje, obešanje perila, postiljanje in preoblačenje postelj, bujenje zjutraj, vse, kar je v zvezi z mojim in njenim avto načelno moje delo. Kuhanje je bolj ženino, pospravljanje kuhinje pa moje, razen, če imam kako drugo delo. Ko prideva domov npr. iz kakšne predstave ali česa drugega, pospravi obleka vsak sam. Opere se tisto, kar je v košari za umazano perilo. Če ni, ni oprano. Letos sem pobelil hišo jaz, se pa tudi žena loti, z veseljem, ne zato, ker bi morala. Še več bi napisal, pa bodi dovolj. Pri nama je to samoumevno. Kako je drugod, pa ne vem. Vem pa, kako je pri vama. Pa lep pozdrav.  

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 9:54:02   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

IZVIRNO SPOROČILO: buča

vsi morjo vse delat...vseeee...



A znaš ti zamenjat zavorne ploščice na avtomobilu?

Drugač pa zelo zabavno user posted image  premal si ga spoznala, predno si šla v ta projekt.


a misliš, da jih zna on? in tudi če jih, a resno misliš, da jih menja? malo verjetno. sploh, če je hudo šolan.

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 11:00:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Meni ta prispevek ni niti malo smešen. Nasprotno, prav razjezi me tako jamranje. Zakaj? No, preden odgovorim v kateri koli temi na RR, si nekako preberem kar je na voljo podatkov pri avtorici teme: vidim, da imata 7 let starega otroka in da že 6 let naklepata/delata/čakata še na enega otroka. IN TI SE PO VSEM TEM UPAŠ JAMRAT? Najmanj 7 let skupnega življenja, en otrok, želja po drugem? Kam si pa do zdaj gledala?

Kriva si samo in izključno ti, ker si ga od vsega začetka začela strežt. Sprva ti je bilo super, da si ga stregla, ker si se tako dokazovala in preprečila, da bi gledal za drugimi kiklami, omrežila si ga s tem, da mu je lepo, da mu je lagodno, da ima pridno ženko. Zdej se pa poglej v ogledalo in priznaj si, da te je minilo do njega, da ni več metuljčkov po trebuhu in da si začela pogrešat "sodelavca" v družini.

tu pa se spet čudim kako močan nagon imate nekatere ženske, da vam je prekleto vseeno kdo vas oplodi, pa če še dan prej ga celega prekolnete, kako je nesposoben pomit en kozarec - a za otroka naredit zamižite na obe očesi...
...svašta...


Nisi edina, ki ti osnovni prispevek ni bil smešen - meni niti za brat ni, samo za preletet. Itak je tega klasičnega nezadovoljstva s partnerjem toliko, da se že preveč ponavlja in vsak čustveni izbruh pač ni zanimivv...niti ne smešen vsem.

Se strinjam - na dolgi rok imaš tisto, kar privlačiš.
Partnerja ne boš spremenil, vsaj čez noč, ker v toliko letih že sam postajaš podoben njemu, samo načini, kako to izražaš, so različni.

(odgovor članu bomboncek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 11:28:10   
Bizibee
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Meni ta prispevek ni niti malo smešen. No, izgleda da imam malo višji prag za humor in me fakin tačin skrin žal ne nasmeje, še manj pa cela tematika. Nasprotno, prav razjezi me tako jamranje. Zakaj? No, preden odgovorim v kateri koli temi na RR, si nekako preberem kar je na voljo podatkov pri avtorici teme: vidim, da imata 7 let starega otroka in da že 6 let naklepata/delata/čakata še na enega otroka. IN TI SE PO VSEM TEM UPAŠ JAMRAT? Najmanj 7 let skupnega življenja, en otrok, želja po drugem? Kam si pa do zdaj gledala?

Najprej mi odgovori na eno reč: a si ti naredila primopredajo z njegovo materjo? Ne vem, si šla k njej, ga prevzela takega kot je bil in ga samo prenesla k sebi? Ne me farbat, da je mamin sinek padel v tvoje naročje kot hruška in da si to opazila po 7 letih? Če ja, potem prav ti je, naj te še naprej hodi budit, da mu skuhaš večerjo. Če je odgovor na moje vprašanje NE, pa spet prav ti je!

Neznosno se mi zdi, da za tako stanje namiguješ, da je krivda na strani njegove mame. Kriva si samo in izključno ti, ker si ga od vsega začetka začela strežt. Sprva ti je bilo super, da si ga stregla, ker si se tako dokazovala in preprečila, da bi gledal za drugimi kiklami, omrežila si ga s tem, da mu je lepo, da mu je lagodno, da ima pridno ženko. Zdej se pa poglej v ogledalo in priznaj si, da te je minilo do njega, da ni več metuljčkov po trebuhu in da si začela pogrešat "sodelavca" v družini.

Kar se tega tiče, sem jaz neusmiljena. Kar si si naredil, to imaš.
Edina možnost spasa ti je, da ga pač pustiš, da se znajde. Ne kuhaj mu več, ne peri mu več. Pa srečno - upam, da veš v kaj se podajaš, če vama uspe naštimat še enega otroka. tu pa se spet čudim kako močan nagon imate nekatere ženske, da vam je prekleto vseeno kdo vas oplodi, pa če še dan prej ga celega prekolnete, kako je nesposoben pomit en kozarec - a za otroka naredit zamižite na obe očesi...
...svašta...


Ja, se strinjam. Po sedmih letih ima buča nenadoma dovolj. Revolucija.

Draga buča, žal mi je ampak malce si pozna. Te stvari se "peglajo" na začetku, preden se par "spusti" v družinske vode.

Ad hoc preobrat, menim, ni možen. Moškega se na delo navaja počasi, z leti (če pričneš zgodaj) in načeloma se jih kar da navaditi na red in pomoč v gospodinjstvu.

Jamraš pa lahko, ni panike.

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 11:30:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Lepo......user posted image

Torej komot lahko gremo ženske v penzijo takrat kot moški......in ne nekaj let prej......


Če bi še rodili in dojili lahko... user posted image  Prihodnost je takoj za vogalom. user posted image


Menstruacijo si pozabila......user posted image

Čeprav sem v Oni pred nekaj časa brala, da bi morala ženske menstruacija osrečevati, če bi spoznale njen globji pomen seveda......ne pa da tarnamo o bolečinah in PMSjih........



user posted image  Ampak pri nama je tko, da ko jaz pred menstro dobim mozolje, jih tudi on. Imava skupaj PMS. user posted image

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 11:33:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Meni ta prispevek ni niti malo smešen. No, izgleda da imam malo višji prag za humor in me fakin tačin skrin žal ne nasmeje, še manj pa cela tematika. Nasprotno, prav razjezi me tako jamranje. Zakaj? No, preden odgovorim v kateri koli temi na RR, si nekako preberem kar je na voljo podatkov pri avtorici teme: vidim, da imata 7 let starega otroka in da že 6 let naklepata/delata/čakata še na enega otroka. IN TI SE PO VSEM TEM UPAŠ JAMRAT? Najmanj 7 let skupnega življenja, en otrok, želja po drugem? Kam si pa do zdaj gledala?

Najprej mi odgovori na eno reč: a si ti naredila primopredajo z njegovo materjo? Ne vem, si šla k njej, ga prevzela takega kot je bil in ga samo prenesla k sebi? Ne me farbat, da je mamin sinek padel v tvoje naročje kot hruška in da si to opazila po 7 letih? Če ja, potem prav ti je, naj te še naprej hodi budit, da mu skuhaš večerjo. Če je odgovor na moje vprašanje NE, pa spet prav ti je!

Neznosno se mi zdi, da za tako stanje namiguješ, da je krivda na strani njegove mame. Kriva si samo in izključno ti, ker si ga od vsega začetka začela strežt. Sprva ti je bilo super, da si ga stregla, ker si se tako dokazovala in preprečila, da bi gledal za drugimi kiklami, omrežila si ga s tem, da mu je lepo, da mu je lagodno, da ima pridno ženko. Zdej se pa poglej v ogledalo in priznaj si, da te je minilo do njega, da ni več metuljčkov po trebuhu in da si začela pogrešat "sodelavca" v družini.

Kar se tega tiče, sem jaz neusmiljena. Kar si si naredil, to imaš.
Edina možnost spasa ti je, da ga pač pustiš, da se znajde. Ne kuhaj mu več, ne peri mu več. Pa srečno - upam, da veš v kaj se podajaš, če vama uspe naštimat še enega otroka. tu pa se spet čudim kako močan nagon imate nekatere ženske, da vam je prekleto vseeno kdo vas oplodi, pa če še dan prej ga celega prekolnete, kako je nesposoben pomit en kozarec - a za otroka naredit zamižite na obe očesi...
...svašta...


Se čisto strinjam s tabo. Je pa res, da eni na težave reagiramo s smehom, drugi pa z jokom. Od tega, se mi zdi, je odvisen tudi odziv ostalih. Glej, pojamrala je na humoren način in me smo ji na humoren način napisale natanko tisto, kar si ji napisala ti- če se ona ne spremeni, se ne bo nič spremenilo. user posted image

(odgovor članu bomboncek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 11:47:19   
ronja
A znaš ti zamenjat zavorne ploščice na avtomobilu?

spontan, ja, na kakem starem avtu znam oz. sem to že delala. Na našem novem si pa ne bi upala - niti on ne - zato imamo mehanike.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 12:24:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Meni ta prispevek ni niti malo smešen. No, izgleda da imam malo višji prag za humor in me fakin tačin skrin žal ne nasmeje, še manj pa cela tematika. Nasprotno, prav razjezi me tako jamranje. Zakaj? No, preden odgovorim v kateri koli temi na RR, si nekako preberem kar je na voljo podatkov pri avtorici teme: vidim, da imata 7 let starega otroka in da že 6 let naklepata/delata/čakata še na enega otroka. IN TI SE PO VSEM TEM UPAŠ JAMRAT? Najmanj 7 let skupnega življenja, en otrok, želja po drugem? Kam si pa do zdaj gledala?

Najprej mi odgovori na eno reč: a si ti naredila primopredajo z njegovo materjo? Ne vem, si šla k njej, ga prevzela takega kot je bil in ga samo prenesla k sebi? Ne me farbat, da je mamin sinek padel v tvoje naročje kot hruška in da si to opazila po 7 letih? Če ja, potem prav ti je, naj te še naprej hodi budit, da mu skuhaš večerjo. Če je odgovor na moje vprašanje NE, pa spet prav ti je!

Neznosno se mi zdi, da za tako stanje namiguješ, da je krivda na strani njegove mame. Kriva si samo in izključno ti, ker si ga od vsega začetka začela strežt. Sprva ti je bilo super, da si ga stregla, ker si se tako dokazovala in preprečila, da bi gledal za drugimi kiklami, omrežila si ga s tem, da mu je lepo, da mu je lagodno, da ima pridno ženko. Zdej se pa poglej v ogledalo in priznaj si, da te je minilo do njega, da ni več metuljčkov po trebuhu in da si začela pogrešat "sodelavca" v družini.

Kar se tega tiče, sem jaz neusmiljena. Kar si si naredil, to imaš.
Edina možnost spasa ti je, da ga pač pustiš, da se znajde. Ne kuhaj mu več, ne peri mu več. Pa srečno - upam, da veš v kaj se podajaš, če vama uspe naštimat še enega otroka. tu pa se spet čudim kako močan nagon imate nekatere ženske, da vam je prekleto vseeno kdo vas oplodi, pa če še dan prej ga celega prekolnete, kako je nesposoben pomit en kozarec - a za otroka naredit zamižite na obe očesi...
...svašta...


Se čisto strinjam s tabo. Je pa res, da eni na težave reagiramo s smehom, drugi pa z jokom.


Za sproti je smešno, na sedem let podlage pa meni niti ne..
Ampak vsak po svoje, kot praviš :).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 14:21:17   
liliana
Pa dajte no....punci je malo dekl dvignilo in se je nekje morala skašljati.....mogoče je bila ravno njena prijateljica na dopustu in se je poslužila RR......user posted image in začela je jamrati zelo hudomušno, kar je vsaj meni dalo misliti, da so jo partnerjevi umazani zokni, ki jih je našla pod kavčem v dnevni sobi pripravili na to, jo sprovocirali do te meje, da se je razjezila in se je nekja morala skašljati......

A ve pa nikoli ne pojamrate nad partnerjem kaki kolegici......? A še nikoli niste tega počele, da bi pošifmale partnerja po dolgem in počez, ker vas je eno njegovo dejanje spodbudilo k temu?

A res mate vse doma tip top može in delujete kot roboti....? Jaz pripravim svojo kavo, ti svojo.....jaz umijem svojo skodelico, ti mojo......jaz posteljem svoj del postelje, ti svoj....jaz menjam žarnico na svoji strani avtomobila, ti na svoji, ker sem jaz zjutraj otroka oblekla, ga moraš ti zvečer sleči.....?

Mislim, kot da se je zgodila katastrofa svetovnih razsežnosti, ker nekatere žene imajo doma može, ki ne kuhajo in ne likajo.......in te iste ženske pa ne gredo v gozd po drva, ne vozijo traktor in kombajn in ne kidajo snega, ne kosijo, ne popravljajo avtomobilov, ne odmašujejo odtokov......



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 15:12:38   
Gina
POdpis pod liliano. Tudi jaz sem vse skup tako razumela.

Ga ni denarja, da me spraviš "moške" reči delat. Zakaj neki bi se morala mučit s šraufanjem avta, ukvarjanjem z elektriko, menjavanjem vodovodnih cevi, popravljanjem greznice, setavljanjem hiše..., če te vrste dela res ne maram?

Pa še to, ne verjamem, da so vsi vaši deci tolk idealni. mogoče že res pucajo ali pospravljajo, imajo pa druge felerje. Tako kot mi vsi. Če gledam malo naokrog, pare ki jih poznam, ma ne vem če je kje kak dec, ki bi se mi zdel res idealen. Res je vsak v neko smer čauhnjen, ampak ima ravno tako vsak težke minuse, s katerimi je kar hudo težko živet najbrž. Enako velja za ženske. Potem je pa vse odvisno samo od tega, kakšna dva se skup najdeta. Če imata podobne vrednote in sta usklajena kar se življenjskih zahtev tiče, ali se dopolnjujeta, potem je vse ok. Če pa se srečata ženska, ki bi rada moške reči delala, ap moški, ki bi jih ravno tako, ostalega pa ne bi noben...no, potem imaš pa problem.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 15:36:40   
bomboncek1

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

POdpis pod liliano. Tudi jaz sem vse skup tako razumela.

Ga ni denarja, da me spraviš "moške" reči delat. Zakaj neki bi se morala mučit s šraufanjem avta, ukvarjanjem z elektriko, menjavanjem vodovodnih cevi, popravljanjem greznice, setavljanjem hiše..., če te vrste dela res ne maram?

Pa še to, ne verjamem, da so vsi vaši deci tolk idealni. mogoče že res pucajo ali pospravljajo, imajo pa druge felerje. Tako kot mi vsi. Če gledam malo naokrog, pare ki jih poznam, ma ne vem če je kje kak dec, ki bi se mi zdel res idealen. Res je vsak v neko smer čauhnjen, ampak ima ravno tako vsak težke minuse, s katerimi je kar hudo težko živet najbrž. Enako velja za ženske. Potem je pa vse odvisno samo od tega, kakšna dva se skup najdeta. Če imata podobne vrednote in sta usklajena kar se življenjskih zahtev tiče, ali se dopolnjujeta, potem je vse ok. Če pa se srečata ženska, ki bi rada moške reči delala, ap moški, ki bi jih ravno tako, ostalega pa ne bi noben...no, potem imaš pa problem.



Sicer nisem brala vsega tako zelo natančno, mislim pa, da ni nobena omenjala nobenega idealnega partnerja.

Pa tole si mislim, da med čisto običajnim partnerjem, ki ima tu pa tam kak feler, pusti kako drobtinico da pade iz sendviča na tepih ali pozabi spravit umazane nogavice ali pusti vilico na mizi in pa kretenom, ki te pride zbudit v posteljo, ko spiš in počivaš po napornem dnevu zato, da mu ti pripraviš za jest, ker ima sam dve levi nogi namesto rok - je milijon milj razdalje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 15:50:11   
ajsek
Mater ste smešne s temi moškimi deli. Če živiš v mestu, tradicionalnih moških del praktično ni. A mislite, da "blokovci" furamo kombajne in hodimo v gmajno po drva? Pokažite mi človeka, ki danes še sam popravlja avto. Menjavanje vodovodnih cevi? Wtf?




(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 16:44:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Pa tole si mislim, da med čisto običajnim partnerjem, ki ima tu pa tam kak feler, pusti kako drobtinico da pade iz sendviča na tepih ali pozabi spravit umazane nogavice ali pusti vilico na mizi in pa kretenom, ki te pride zbudit v posteljo, ko spiš in počivaš po napornem dnevu zato, da mu ti pripraviš za jest, ker ima sam dve levi nogi namesto rok - je milijon milj razdalje.


Med tema dvema opisoma enako vidim vsaj dve sezoni razdalje:

IZVIRNO SPOROČILO: buča

Mislim,vsak dan mi dvigne pokrov,zdej mam pa dost jebenti!!!


Razen če ti taka situacija paše, če je to tisto, kar iščeš in potrebuješ, potem je tudi vsakodnevno dvigovanje pokrova okej. Nekateri pač to rabijo, da funkcionirajo in pri njih ta razdaljska razlika odpade.

(odgovor članu bomboncek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 16:45:10   
mateyka
Pa tole si mislim, da med čisto običajnim partnerjem, ki ima tu pa tam kak feler, pusti kako drobtinico da pade iz sendviča na tepih ali pozabi spravit umazane nogavice ali pusti vilico na mizi in pa kretenom, ki te pride zbudit v posteljo, ko spiš in počivaš po napornem dnevu zato, da mu ti pripraviš za jest, ker ima sam dve levi nogi namesto rok - je milijon milj razdalje.


presnet glupac. magar bi hello katro poklical..
za naslednjič mu napopaj uno katrino zloženko (ali katerokoli drugo dostavo na dom) na hladilnik in naj jih kliče, če ti že/še spiš. mislim, res.. user posted image

Mater ste smešne s temi moškimi deli. Če živiš v mestu, tradicionalnih moških del praktično ni. A mislite, da "blokovci" furamo kombajne in hodimo v gmajno po drva? Pokažite mi človeka, ki danes še sam popravlja avto. Menjavanje vodovodnih cevi? Wtf?


kakor sem rekla; med drugim, tradicionalno moško delo - klicanje dostave hrane na dom. user posted image

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 17:06:59   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

Mater ste smešne s temi moškimi deli. Če živiš v mestu, tradicionalnih moških del praktično ni. A mislite, da "blokovci" furamo kombajne in hodimo v gmajno po drva? Pokažite mi človeka, ki danes še sam popravlja avto. Menjavanje vodovodnih cevi? Wtf?




Ne vem, nisem blokovc. In ja, moj dela vse te tvoje "wtf" zadeve. Pa še kaj zraven. Ma ni dolgo, ko nam je greznica zalila klet. Pa cevi so se zamašile v kopalnici. Avta ne peljem k mehankarju, ker ne bom potem tam čakala do nezavesti al pa grutala, a je vse narejeno al ne, pa kako naj domu vmes pridem. Drva nikdar ne nosim v bajto. Tudi sekam jih ne. Še kurit nočem. POkosila sem pred hišo naš 3000m2 velik kos trave menda 2x v lajfu. Vrečk iz trgovine navadno ne nosim jaz v stanovanje. Ne ukvarjam se z vodovodom zunaj za zalivanje vrta. Rastlinjak si nisem sama sestavila. Včeraj si tudi nisem sama sestavljala nove postelje, ampak jo je moj. Smeti ne odnašam dol v smetnjak sama skor nikoli. V bistvu skor ničesar težaškega ne delam, pa je tega pri dograjevanju hiše oz. obnavljanju ogromno.Tudi žarnic ne menjam. PC-a, pomivalca, pralnega stroja, skrinje in drugih naprav nočem popravljat - niti mojstrov nočem klicat, še manj pa imeti z njimi opravka, ker potem bom morala vedet tudi, kaj je bilo narobe z nečim in za tisto cajt zapravljat. Če se je treba z avtom kam zapeljat po kakšno reč, gre navadno moj, ne jaz. Če je treba nabavit novo tehnično igračko, tega tudi navadno ne delam, ker potem se je treba poglobit v to, kako kaj dela, ter kakšna ponudba je kje.

Ma polno je tega, pa moj itak dela še vse sorte zraven, sam se nafutra, pa še nas zraven, pa otroke zrihta, pa ni da ni...ne gre za to. Gre za to, da se meni zdi, da mogoče tudi vaši deci marsikaj naredijo, zato sem gor konkretne primere napisala, samo kakšne od vas tega ne opazite, ker je pač dela včasih res veliko za oba, pa ste preobremenjene - obstaja pa možnost, da sta preobremenjena oba. MOgoče pa v resnici nič ne delajo vaši deci, ne vem.

Pa še to, meni ni smešno govorit o moških in ženskih delih. Če komurkoli paše, da si delo delita tako, je to čisto ok. Kaj je v tem slabega? To je vedno odvisno od konkretnih uporabnikov. Da bi pa jaz morala delat nekaj, kar meni ni, pa res ne vidim razloga.






(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 20:08:51   
ajsek
V redu, vi dograjujete hišo in je več "moških" opravil, ki jih pri meni in večini ljudi ni. Rastlinjaka se pač ne sestavlja vsak teden. Ampak nobena zamašena greznica in sestavljanje postelje ne bo pri meni nikoli opravičilo puščanja umazanih gat sredi dnevne. Tu ni pardona.

Saj nisem tako fašistično emancipirana, kot se mogoče bere. Brez problema perem, likam, pucam,... ampak pedenala ga pa ne bom kot otroka. Za svoje stvari bo poskrbel sam, pa če je bil magari celo popoldne pri mehaniku. Izjema je, kadar je bolan ali mu res zagusti. Ali kadar ga hočem pocrkljat in mu naredim sendvič user posted image Ne bo pa to običajna praksa, da hodi mene iskat in budit, kadar je lačen.



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 20:13:00   
liliana
Meni je pa v bistvu fajn, da imam pri hiši, kot pri nas pravimo "ezer meštra" oz. mojstra za vse.....

Mi ni potrebno za vsak pasji drek mojstre klicat, ker ve podret drevo, zamenjat žarnico na avtu, menjat gumo v primeru gumi defekta, popravit kosilnico,če se jermen odtrga.....prepleskat steno, zakitat, porezat drevje, v bistvu praktično vse.....jaz od tega nič ne vem in se mi niti ne da to učiti.....za povrh mi pa še skoraj vsak vikend kosilo skuha, med tednom pa itak ne kuhamo doma.....in zato me kak odvržen štunf pod posteljo in nepomit krožnik ter razmetana dnevna soba, ko pač mene ni doma in se z otrokom sama igrata ne vrže tako iz tira, da bi morala razmišljati o tem, da sem si izbrala lenobo in maminega sinčka.....

Pač ne živimo v bloku.....kjer je izgleda cela znanost spucati tistih 60m2 in skuhati kosilo......

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 20:28:18   
mika
Pač ne živimo v bloku.....kjer je izgleda cela znanost spucati tistih 60m2 in skuhati kosilo......


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 20:37:21   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Meni je pa v bistvu fajn, da imam pri hiši, kot pri nas pravimo "ezer meštra" oz. mojstra za vse.....


Popolnoma vseeno je kaksna je delitev dela dokler obema to ustreza. Ko enemu ne ustreza, drugi se na to pa pozvizga... se pojavi problem. Taksen problem ima avtorica inicialnega posta. Njej ne ustreza ne delitev ne nacin delitve dela - kakrsna koli le-ta je.  

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
6.11.2010 20:38:11   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

za povrh mi pa še skoraj vsak vikend kosilo skuha, med tednom pa itak ne kuhamo doma.....

Pač ne živimo v bloku.....kjer je izgleda cela znanost spucati tistih 60m2 in skuhati kosilo......



Mogoče bi morala probat, kakšna znanost je kosilo skuhat.


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?