|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
19.11.2010 17:02:38   
Bakfark
Predstavljajte si kako je sodobnim ženskam pri izbiri partnerja, kjer bi naj bil na delu ženski instinkt in nezavedna potreba po dobrih genih, v družbi kjer mlajši moški mahoma vsi težijo k temu, da bi bili čim bolj "razbacani". Fitnes varijante in podobno... In potem je ženska vsa zmedena in na preizkušnji, ker težko presodi ali so mišice na de`cu rezultat genetike ali steroidov. Si predstavljate, da jo lastni instinkt pusti na cedilu in izbere gorilo, ki je še leto-dve nazaj tehtala 52 kg s poslo vred.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
20.11.2010 10:04:10   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

...nezreli fantek tehnofil govori o zrelih rešitvah...


Ne vem ali sem nekje nekaj spregledal, ko si že zmožna priti do takšnega sklepa, bi zelo rad prebral kako bi ga argumentirala.

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
20.11.2010 11:34:26   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

..... bi zelo rad prebral kako bi ga argumentirala.


Bom jaz nekaj pripomnila, ce dovolis.... Poglejmo kaj pravi tehnofil v "spornem" clanku:

»Sadaj pa se bom zadrl: Tisti, ki je bolj zdrav vidi nezdravo stanje bolj jasno. On je oče tvojega otroka. Razen če nisi šla z njim kr tako, potem si z njim zanosila zato, ker ga imaš rada. ZATO KER SI BOLJ ZDRAVA SI DOLŽNA POVLEČI NJEGA IN SEBE iz začaranega kroga nezdravega odnosa. »

Torej zenska poleg tega, da ima otroka za katerega mora skrbet , gospodinjstvo itn,... mora se mozu izigravat psihijatra ker je ona bolj zdrava? NO, ok. Do kdaj? Dokler ne bo ona na slabsem kot on in bo on njej izigraval psihijatra/terapevta...??
Bolano tkivo ne bomo odrezali stran, ker je okoli zgdravo tkivo, ki bi lahko pozitivno in zdravilno delovalo na bolano tkivo....
 
»In šele na koncu (ti pa si šele na začetku), če nič, prav nič ne pomaga, moraš iz ustapljanja rešiti vsaj sebe in otroka. Ampak to sedaj sploh ni opcija. »

In šele ce res nic ne bo pomagalo – kar je sicer kot trditev v nasprotju z zgoraj citirano- pridobi zenska legitimno pravico, da odide od moza in resi vsaj sebe in otroka. Sele takrat ko bo slo za nohte se zenska lahko resuje, sicer pa ima da sedi ob mozu in ga resuje... ker svojega moskega je pa ja treba resiti, ker ce ga je imela rada in ker je oce njenega otroka ima ona dolznost resevanja – sicer je sla z njim kar tako in je seveda ona ****, ki gre in se oplodi z nekom kar tako.. druge ni, niti pod razno....  In ce je sla z njim kar tako, ni cudno, da se moski obnasa kot se obnasa, ker je kriva ona – ker je sla kar tako in ga ne ljubi... ce ga je pa ljubila, pa ga ni vzgojila je pa sama kriva saj se ni potrudila pri vzgoji (morda ga je imela premalo rada)....

Če gre za zasvojenost enega je vedno vključen tudi drugi, le da je vloga drugega bolj skrita.

Za zasvojenost moza vedno nosi odgovornost tudi zena, le , da je njena vloga boljs krita. Ce zena ne bi bila taksna kot je , moski ne bi bil zasvojen.

V prvi vrsti je odkrit pogovor. O tem, kaj te moti. Ne. Ne kaj te moti, ampak o tem, kako to občutiš. Če naprimer pusti štumfe, ker jih bo še obul potem mu povej, da ti to občutiš kot nespoštovanje tvojega truda za red in čistočo in da te s tem prizadene. (vedi da imamo moški tri stopnje "čistosti". 1-čisto perilo, 2-perilo še za obleči in 3-umazano). Poglej, puščanje perila, da bi ga še oblekel bi lahko na nek (sicer napačen) način pomenilo da te ne bi obremenjeval. Enako pulover.
Po tolikih  letih (oh ju stupid voman) skupnosti se domneva, da ona ni govorila, ni povedala kaj jo moti, kaj cuti...  kdo naj bi bil tukaj psihicno zdrav oz. na boljsem??

Da rata lačen ali se mora še umit, obleč, ....  stvar navade. Če veš, da je tako se pripravi na to, ne čakaj, ampak že toliko prej "ga naženi" se urediti. S časoma se bo navadil to.
Ja... odraslega moskega bo zena »nagnala«, da si naredi za jest... je odslo v pozabo, da je to moski, ki jo je zbudil, da mu naredi sendvic...??
 
Čaj v zavreto vodo....  - a je to kaj povezano z uporabo komjuterja?

Zalaufat pralni stroj. - ne mi reči da ga je nemogoče. Je pa nemogoče brez truda vzgajanja.
Zenska naj vzgaja odraslega moskega... je moski opravilno nesposoben? maloumen?? je Z marssa, pa sam nic ne vidi in nic ne ve...????

Da ne ve kaj je "gosenica" je problem vzgoje. Prav gotovo je tvoj del krivde vsaj v tem, da od njega nisi zahtevala, da je prisoten pri vzgajanju otroka oz. točneje pri ukvarjanju z njim.

Je moskega treba vzgajat, da bi se ukvarjal in sodeloval pri vzgoji lastnega otroka?

Ampak pepričan sem, da se bo s tamalo ukvarjal, samo pomagat mu je treba začeti

Bogi revez, on bi, samo ne zna kako, ne ve kako to gre.. bogu revez zapuscen v  vrtincih zivljenja brez kompasa in nacina, da se znajde ( pa zena , ki ne opravi svojo dolznost in ga ne vzgaja, usmerja, ...).
 
Moški pač nimamo kr vgrajenega čuta. Eni se od žene samu učimo in pobiramo, drugim je treba "dotajčiti".

In potem se nekdo trdi, da so moski odrasle, zrele osebnosti. Po taksnem postu bi se sklepalo, da so zgolj velike, ne prav pametne osebnosti, ki potrebujejo vodstvo, usmerjanje in vzgojo, ne glede na njihova leta... kar se pri zenski vzgojno naredi do priblizno 20. leta, pri moskih lahko traja dozivljenjsko – in nic ni cudnega ce se ne nauci...  
 
Morda je to samo "nesposobnega ptica tozba", ki se zaveda, da ce ne bo priklenil zensko z njeno "dolznostjo" da pomaga in vzgaja moskega ter "upravicenostjo"  nad zapustitivijo istega le v skrajni sili, lahko zelo hitro ostane sam...
Sicer pa komentar na celotni clanek - zakamuflirani srednji vek z mocnim duhom po inkviziciji.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
20.11.2010 11:48:17   
farina
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

A na začetku vajine zveze je pa pomival, pospravljal, sesal user posted image  
Najbrž ne, torej imaš kar si si izbrala...
Verjamem in razumem, da te moti, ampak dedca se najde že na začetku, ne prevzgoji iz maminega sinka...
Žal, vlak zamujen... sedaj je le sprijazni se ali pojdi, če je prehudo.
Dvomim tudi, da bodo ukrepi kot "ne pomivaj več posode" delovali, ker očitno ga to ne moti...

človeka ne poznaš dokler ne greš z njim živet,pa še pokažejo se ne v pravi luči dokler ne živiš z njimi, torej na začetku ne morš vedet.
če ima družino z njim,se mi zdi da kar tako odšla ne bo.
nobenga ne zagovarjam, sam se mi zdi da ta moderna družba mal preveč vzgaja te mamine sinčke.
z mano vred, tud mi imamo enga doma.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
20.11.2010 13:26:33   
liliana
Če bi sprejeli, da obstajajo razlike med moškimi in ženskami......razlike v stilu naslova ene knjige "Zakaj moški ne poslušajo žensk in zakaj ženske ne znajo brati zemljevidov".....bi bila marsikatera tegoba v zakonu prihranjena......

Ker pa, predvsem ženske novodobnega časa, teh razlik ne priznavamo in jih nočemo videti, ampak bi me rajši vzgajale in spreminjale svoje može, ko mine prva zaljubljenost, in se pojavijo težave.....ker ženske pričakujemo, da bodo moški ravnali enako kot me, moški pa ne razumejo, da smo me vendar drugačne kot oni.....da zelo različno pojmujemo čas.....ženska si že recimo najame odvetnika za ločitev, ko se moškemu še sploh ne zdi, da je kaj narobe v njunem zakonu......moški si želi pogledati nogometno tekmo do konca, žena pa ne razume, zakaj ni prišel 15 minut prej, ker je bilo potrebno otroka skopati......

Moški so moški in ženske smo ženske.....in ko sprejmemo, da ženski možgani delujejo nekoliko drugače kot moški......takrat tudi umazan štunf pod kavčem in neopažena pajčevina v kotu sobe s strani moškega ne bo izgledala kot jedrska katastrofa.......



(odgovor članu farina)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
20.11.2010 19:41:31   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Če bi sprejeli, da obstajajo razlike med moškimi in ženskami......razlike v stilu naslova ene knjige "Zakaj moški ne poslušajo žensk in zakaj ženske ne znajo brati zemljevidov".....bi bila marsikatera tegoba v zakonu prihranjena......

Ker pa, predvsem ženske novodobnega časa, teh razlik ne priznavamo in jih nočemo videti, ampak bi me rajši vzgajale in spreminjale svoje može, ko mine prva zaljubljenost, in se pojavijo težave.....ker ženske pričakujemo, da bodo moški ravnali enako kot me, moški pa ne razumejo, da smo me vendar drugačne kot oni.....da zelo različno pojmujemo čas.....ženska si že recimo najame odvetnika za ločitev, ko se moškemu še sploh ne zdi, da je kaj narobe v njunem zakonu......moški si želi pogledati nogometno tekmo do konca, žena pa ne razume, zakaj ni prišel 15 minut prej, ker je bilo potrebno otroka skopati......

Moški so moški in ženske smo ženske.....in ko sprejmemo, da ženski možgani delujejo nekoliko drugače kot moški......takrat tudi umazan štunf pod kavčem in neopažena pajčevina v kotu sobe s strani moškega ne bo izgledala kot jedrska katastrofa.......


Skladno stem bi zenske morale razvijati dalec boljse in kvalitetnejse vezi kot so jih sposobne razviti z moskimi. V resnici se zenske, zato ker so zenske ne razumejo nic bolj, kot z moskim s katerim se a priori slabse ker je moski?
IMO vse to ima dalec vecjo zvezo z znacajem in vzgojo, kot s spolom. Sicer bi vse zenske med seboj, zgolj zato ker so zenske bile prijateljice. In ker se zastopijo kot zenske, se ne bi ena zenska jezila na drugo ker je prva spala z njenim mozem - saj se itak po defoltu z zensko mora boljse razumeti kot z moskim, pa bo  vsekakor razumela zakaj je doticna spala z njenim mozem - ker zenske so drugacne od moskih... In zenske so enake zenskam, moski so enaki moskim... baje...

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
20.11.2010 20:11:19   
liliana
Še malo, pa bomo prišli do točke, kjer bomo ugotovili, da niti ni problem toliko v moškem kot pri ženski.....user posted image moški svoji vrsti itak nikoli ni sposoben biti tak sovražnik kot ženska svoji......

Ženska z moškim v veliki večini razvije ljubezensko in partnersko vez.....z žensko le prijateljsko.....in k partnerski vezi spadajo tudi vse tiste težave, ki se običajno pojavijo na DIPO....mož me ne razume, ne previja otroka skupaj z mano, raje gleda evropsko prvenstvo v fuzbalu kot pa da bi z mano kopal otroka, pušča umazane štunfe po stanovanju, ne pomije posode za sabo ko kuha.....z drugimi ženskami pa ne živimo in se običajno z njivi srečujemo na kavi, v nevtralnem, urejenem okolju, ne pucami za njimi oz. z njimi, ne zajtrkujemo z njimi, ne spimo z njimi, ne slišimo jih ko prdijo in rigajo......

In tudi lepo vzgojen moški, s še tako trdno oblikovanim značejem nikoli ne bo postal ženska.....in fore iz "Seksa v mestu" mu nikoli ne bodo smešne in se mu zdijo brezvezne.....

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
20.11.2010 21:27:07   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Še malo, pa bomo prišli do točke, kjer bomo ugotovili, da niti ni problem toliko v moškem kot pri ženski.....user posted image moški svoji vrsti itak nikoli ni sposoben biti tak sovražnik kot ženska svoji......

Ženska z moškim v veliki večini razvije ljubezensko in partnersko vez.....z žensko le prijateljsko.....in k partnerski vezi spadajo tudi vse tiste težave, ki se običajno pojavijo na DIPO....mož me ne razume, ne previja otroka skupaj z mano, raje gleda evropsko prvenstvo v fuzbalu kot pa da bi z mano kopal otroka, pušča umazane štunfe po stanovanju, ne pomije posode za sabo ko kuha.....z drugimi ženskami pa ne živimo in se običajno z njivi srečujemo na kavi, v nevtralnem, urejenem okolju, ne pucami za njimi oz. z njimi, ne zajtrkujemo z njimi, ne spimo z njimi, ne slišimo jih ko prdijo in rigajo......

In tudi lepo vzgojen moški, s še tako trdno oblikovanim značejem nikoli ne bo postal ženska.....in fore iz "Seksa v mestu" mu nikoli ne bodo smešne in se mu zdijo brezvezne.....



Delitev na moske ali zenske, je kot delitev moskih na plodne ali neplodne; crnolase/ rjavolase/plesaste...; delotev po barvi koze, po visini, po obsegu glave....  vse to nic ne pove nic o osebnostnih kvalitetah posameznika ne glede na to ali je moski ali je zenska.
To kar se pojavi na DIPO-tu, pa se zdalec ni merilo za karkoli.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
20.11.2010 22:05:24   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


Delitev na moske ali zenske, je kot delitev moskih na plodne ali neplodne; crnolase/ rjavolase/plesaste...; delotev po barvi koze, po visini, po obsegu glave....  vse to nic ne pove nic o osebnostnih kvalitetah posameznika ne glede na to ali je moski ali je zenska.
To kar se pojavi na DIPO-tu, pa se zdalec ni merilo za karkoli.


V bistvu ne govorim o osebnostnih kvalitetah posameznika, ampak o razliki med moškimi in ženskami.....

In če se je narava že tako poigrala z nami, da je dala enim pimpeka enim pa luliko, joške in menstruacijo......ne vem zakaj se potem zdi nekaj nemogočega, da obstaja tudi določena razlika v dojemanju pri eni ali drugi človeški vrsti......mogoče zato, ker se pimpek in lulika fizično ločita, to kako pa delujejo možgani pa ni tako zelo očitno.....

In to kar se pojavi na DIPO res ni splošno merilo za kar koli.....je pa lahko iztočnica......user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
21.11.2010 12:45:33   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
V bistvu ne govorim o osebnostnih kvalitetah posameznika, ampak o razliki med moškimi in ženskami.....


Od osebnostnih kvalitet ali nekvalitet se ne more pobegniti. Posameznice s svojimi kavlitetami tvorijo zenske in posamezniki s svojimi kvalitetami moske. Pogosto je pa identifikacija po spolu vsakega posameznika zgolj slovnicna kategorija.

In če se je narava že tako poigrala z nami, da je dala enim pimpeka enim pa luliko, joške in menstruacijo......ne vem zakaj se potem zdi nekaj nemogočega, da obstaja tudi določena razlika v dojemanju pri eni ali drugi človeški vrsti......


Kar dve cloveski vrsti user posted image user posted image
Salo na stran.. dojemanje je druzbeno determinirano - nauceno. Za razliko od fizicnega. Ljudje s kratkimi nogami so manj inteligentni kot ljudje z dolgimi nogami... Ljudje z vecjo glavo do bolj inteligentni kot ljudje z manjso glavo (taksni poskusi so dejansko izvajani), pa vse skupaj nima veze...
Sicer bi pa verjetno dolzina pimpeka govorila o moskosti dolocenega moskega...Ja saj res... dolzina nosu.. vecji nos ima vecji pimpek ima, mar ne ? user posted image user posted image user posted image user posted image

mogoče zato, ker se pimpek in lulika fizično ločita, to kako pa delujejo možgani pa ni tako zelo očitno.....


Mozanska kirurgija za zenske  in mozganska kirurgija za moske - dve razlicni kirurgiji... mozgani sicer delujejo, vendar podatki s katerimi operirajo so vprasljivi. Dva racunalnika , lahko celo razlicna (znacilnosti posameznika), dejujeta po enakih principih. Vendar so programi in podatki tisti, zaradi katerih delujejo tako kot delujejo. In prav to in zgolj to programiranje/vstavljanje podatkov s strani druzbe, dodeljevanje vlog ipd... naredi navidezno razlicnost.

Dolgo je v informatiki veljalo, da informatika ni za zenske, ker zenski mozgani delujejo drugace. Ni dolgo trajalao, da se je izkazalo, da temu niti pod razno ni tako.

Moski , ki deluje po principu "zenskih mozganov", ali zenska, ki deluje po principu "moskih mozganov" so izgleda nekaj kor zenska ujeta v moskem telesu , ali moski ujet v zenskem telesu... N jim pomaga operacija spola... prvim pa... bi pomagala mozganska operacija?

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 21.11.2010 12:48:10 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 9:06:08   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1
...nezreli fantek tehnofil govori o zrelih rešitvah...

... mora se mozu izigravat psihijatra ker je ona bolj .....pridobi zenska legitimno pravico, da odide ....vedno nosi odgovornost tudi zena, le .....se domneva, da ona ni ...moskega bo zena »nagnala«, ....da je to moski, ki jo je zbudil, ... je moski opravilno nesposoben? maloumen?? ....Je moskega treba vzgajat, ...?  ....revez zapuscen v  vrtincih .....pa zena , ki ne opravi

...
bi se sklepalo, da so zgolj velike, ne prav pametne osebnosti, ki potrebujejo vodstvo, usmerjanje in vzgojo, ne glede na njihova leta...

Govorimo o konkretnem primeru "Buče". Tako, da zadnji navedeni stavek poplnoma drži - za njenega moža. To je dejstvo, lahko pa se spremeni.

Ko govorimo o konkretnem primeru je potrebno vedeti, da primer ni nastal čudežno čez noč in tudi zato čudežno čez noč ne bo izginil. Prav govoto sta bila skupaj in ustvarila družino, ker se imata rada. 17 let. Od tega 10 let preden sta se poročila. Imata vsaj 6 let starega otroka.

In rešitev naj bi bila - črta, pika? Lahko. Za to ne rabi nasvetov. Če moža ne prenaša več, če ga sovraži, potem se lahko ona še tako trudi, da bi ga imale spet rada - stvar je zaključena. Za tebe Frodo, vem da je zaključena, ampak ti do njenega moža nisi nikoli nič čutil/a, pa tudi ne upoštevaš, da ona je. Zato tako "elegantne" rešitve.

vsaj 7 let je "vstajala", da je naredila sendvič. Vsaj 7 let ji je to "odgovarjalo". Sedaj ji ne več. Nekega jutra se zbudi in reče "ne bom več". Hočem zrdav odnos. OK. Potem je potrebno na novo definirati njun medsebojni odnos, namesto da je sedaj jezna na moža ker je prej "vstajala". Čas za upravičeno jezo je bil prej, daleč na začetku, ko je začela z "vstajanjem". Sedaj pa je čas za razumevanje stanja in čas za spremembe.

Torej ko govorim o trudu za ohranitev njunega odnosa govorim o trudu definiranja novih, bolj zdravih odnosov. Da, oba morata sprejeti nov definiran odnos, da sta lahko skupaj. Lahko da se izkaže, da ne gre. Da mož ne pristaja na novo definicijo odnosa. Prav. Vednar mora vsaj poskusiti. Ne zaradi mene, ne zaradi družbe, ne zaradi "inkvizicije", ampak izključno zaradi sebe. Zaradi namena iz katerega si je ustvarila družino.

Tako, da Frodo, tvoja feninistična jeza v prvi vrsti škodljiva do žensk samih, saj jim jemlje tako upanje kot možnost da si ustvarijo to kar želijo iz tistega kar imajo. Nasvet potrebuje, da bi izšla iz "nezdravega" medsebojnega odnosa in zaživeli kot zdrava družina. Skupaj z možem in otrokom. Saj to si vendar želi.

Iz tvojih prispevkov se vidi, da si izobražena in inteligentna oseba. Ne vidim pa nikjer "srca". Zato je izpostavljanje teh lastnosti nekoristno, saj samo hrani ego.


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 22.11.2010 9:08:16 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 9:33:28   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

......moški si želi pogledati nogometno tekmo do konca, žena pa ne razume, zakaj ni prišel 15 minut prej, ker je bilo potrebno otroka skopati......

Moški so moški in ženske smo ženske.....in ko sprejmemo, da ženski možgani delujejo nekoliko drugače kot moški......takrat tudi umazan štunf pod kavčem in neopažena pajčevina v kotu sobe s strani moškega ne bo izgledala kot jedrska katastrofa.......



Tako kot vsi moški ne gledajo nogometa, tako tudi obstajajo mamice, ki kopanje otrok prepustijo možem. Kako se odzivati na različne življenjske situacije, naš način obnašanja in vedenja, motivacije, potrebe in interesi, je mnogo bolj pogojeno s socialno kategorijo kot se zdi. Če "umazan štumf" označiš kot striktno moško lastnost, kako potem razložiš obnašanje moškega, ki si "umazanih štumfov ter skrite pajčevine v kotu" ne dovoli? Tudi moške je strah, tudi moški jočemo, smo srečni, žalostni, zaskrbljeni, tudi moški imamo potrebo po čistoči, tako kot vse ženske ne uporabljajo metle in sesalca enako pogosto. Po tej logiki moški naj ne bi bili sposobni izražati svoje čutne plati, ne pisati pesmi, se ukvarjati s prozo, komponirati glasbo, pa jih je v zgodovini človeške kulture vse polno. To se v naši družbi pogosto imenuje "taki moški so običajno itak ****"! So tudi moški, ki grejo na tekmo, pustijo glas na stadionu, zažulijo kakšen pir, dva, tri, pridejo domov skopajo otroka, pomijejo posodo v zahvalo ženi, ker je pripravila fantastično večerjo ali pač zato ker so mnenja, da je to najmanj kar lahko naredijo v tistem trenutku, vržejo umazane štumfe v košaro za umazano perilo, se stuširajo, pošteno pofukajo ženo, jo nežno pocartajo in potem grejo in še napišejo kakšno pesem...  

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 22.11.2010 9:38:05 >

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 9:52:34   
liliana
Frodo.....bilo je kar nekaj raziskav na temo moških in ženskih možganov in razlik med njima......nekatere pravijo, da razlike so, nekatere pravijo da razlik praktično ni oz. da so, vendar so tako majhne, da se jih z vzgojo in priučenimi navadami da spremeniti.....ti se očitno opiraš na slednje, jaz pa se bolj strinjam z onimi prvimi......

In pač sprejemam določene razlike in se nimam za neumno, ker moj mož in praktično vsi predstavniki moškega spola kar jih jaz poznam lažje parkirajo kot jaz ali moje kolegice (oz. smo morale in še vedno moramo me vložiti mnogo več truda v to, da avto spravimo bočno v parkplac)......jaz potrebujem recimo kompas in "študiranje" zemljivida vsaj pol ure, da ugotovim kje na neznani zemlji se nahajam.....moj mož za nekaj sekund pogleda v zemljevid, se malo ozre naokrog in takoj ve, kje je.......jaz recimo lahko delam nekaj stvari naenkrat.......peglam, telefoniram, gledam televizijo in poslušam radio.....mož recimo, ko gleda televizijo ali v računalnik ni sposoben nobene druge akcije.......zame lep moški ni seksualni objekt, če pa že vzbudi moje zanimanje, bom o njem premišljevala vsaj nekaj dni......moj mož pogleda lepo žensko in se mu takoj zasvetijo oči, vendar ko odide mimo jo pozabi......

In če bi upoštevali te biološke različnosti med spoloma in ne bi partnarja po vsej sili želeli spremeniti, bi odnosi med moškimi in ženskami bili precej bolj znosni.......pač naši možje in partnerji ne razmišljajo enako kot me, ne čutijo enako kot me.......in to ne zgolj zato, ker so unikatne osebnosti (ne trdim, da to ni pogojeno tudi s tem) ampak tudi zato, ker so moški......
ker imajo pimpeka, me pa luliko.....in ker imajo oni pimpeka nimajo PMSja....in ker imamo me luliko lahko rodimo in ko smo noseče smo izredno občutljive (verjetno imajo možgani tudi kaj opraviti s tem) in nas morajo moški razumeti, da smo takrat pač take.....kakor nas morajo moški razumeti v času PMSja in nosečnosti, dojenja.....zakaj potem razumeti, če se zgolj fizično ločimo, drugače pa smo si enaki.....?

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 10:23:10   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

......moški si želi pogledati nogometno tekmo do konca, žena pa ne razume, zakaj ni prišel 15 minut prej, ker je bilo potrebno otroka skopati......

Moški so moški in ženske smo ženske.....in ko sprejmemo, da ženski možgani delujejo nekoliko drugače kot moški......takrat tudi umazan štunf pod kavčem in neopažena pajčevina v kotu sobe s strani moškega ne bo izgledala kot jedrska katastrofa.......



Tako kot vsi moški ne gledajo nogometa, tako tudi obstajajo mamice, ki kopanje otrok prepustijo možem. Kako se odzivati na različne življenjske situacije, naš način obnašanja in vedenja, motivacije, potrebe in interesi, je mnogo bolj pogojeno s socialno kategorijo kot se zdi. Če "umazan štumf" označiš kot striktno moško lastnost, kako potem razložiš obnašanje moškega, ki si "umazanih štumfov ter skrite pajčevine v kotu" ne dovoli? Tudi moške je strah, tudi moški jočemo, smo srečni, žalostni, zaskrbljeni, tudi moški imamo potrebo po čistoči, tako kot vse ženske ne uporabljajo metle in sesalca enako pogosto. Po tej logiki moški naj ne bi bili sposobni izražati svoje čutne plati, ne pisati pesmi, se ukvarjati s prozo, komponirati glasbo, pa jih je v zgodovini človeške kulture vse polno. To se v naši družbi pogosto imenuje "taki moški so običajno itak ****"! So tudi moški, ki grejo na tekmo, pustijo glas na stadionu, zažulijo kakšen pir, dva, tri, pridejo domov skopajo otroka, pomijejo posodo v zahvalo ženi, ker je pripravila fantastično večerjo ali pač zato ker so mnenja, da je to najmanj kar lahko naredijo v tistem trenutku, vržejo umazane štumfe v košaro za umazano perilo, se stuširajo, pošteno pofukajo ženo, jo nežno pocartajo in potem grejo in še napišejo kakšno pesem...  


Glej, sigurno je vsak posameznik osebnost zase.....je poseben......pravim le, da obstajajo neke osnovne razlike med moškim in žensko......fizične razlike je enostavno definirati, ker jih pač vidimo.....ostale pa je malo težje definirati....vendar biološke razlike vplivajo tudi na različne oblike vedenja......vendar pa na vedenje vpliva kombinacija le-teh skupaj z zunanjimi dejavniki, družbenega zaznavanja spolov, genetika......

Je pa na strani posameznika, ali razlike sprejema kot nekaj samoumevnega, ali jih sprejema kot "nujno zlo", ali se jim prilagaja, ali pa jih skuša prezreti.......

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 11:30:29   
picola1
Tukej se moram večinoma strinjam s tehnofilom, sploh v zadnjem postu, ko še mal bolj razloži svoj pogled...
Za moje pojme je tut tako, da ko v zvezi nekdo ugotovi, da hoče bolj zdravo zvezo, da pač ni rešitev tem, da spoka kufre in gre iskat naslednjega (ki bo ravno tako imel napake in lahko potem spet spoka al kako?), ampak da je pač treba delat na tem, da bo boljš. In če je pač nekdo ugotovil, da je zveza v ****u, potem je pač na njemu, da potegne partnerja gor (če se seveda odloči, da bo ostal z njim), a ni to logično-menda se ne pričakuje to od tistega, ki se mu niti ne sanja, da je v zvezi kaj hudo narobe ali pa vsaj ne želi nardit nič v zvezi s tem (zaenkrat). Zdej, kako bo to nardil, je pa čist odvisno od vsake posamezne zveze in problemov-eni se morajo posatvit zase, eni morajo nehat delat namest drugega, eni morajo postavit ultimat, drugi morajo stopit korak nazaj pa pusti malo več svobode, itd...Lahko temu pa rečemo tut vzgajanje partnerja...
Me pa zanima, kaj ti Frodo misliš, da naj Buča naredi v njenem primeru? Nikjer nisem namreč zasledila konkretnega nasveta s tvoje strani (če se motim, me popravi prosim, sam ne da se mi zdej brat za nazaj).

_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 11:41:50   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
... mora se mozu izigravat psihijatra ker je ona bolj .....pridobi zenska legitimno pravico, da odide ....vedno nosi odgovornost tudi zena, le .....se domneva, da ona ni ...moskega bo zena »nagnala«, ....da je to moski, ki jo je zbudil, ... je moski opravilno nesposoben? maloumen?? ....Je moskega treba vzgajat, ...?  ....revez zapuscen v  vrtincih .....pa zena , ki ne opravi

...
bi se sklepalo, da so zgolj velike, ne prav pametne osebnosti, ki potrebujejo vodstvo, usmerjanje in vzgojo, ne glede na njihova leta...


Govorimo o konkretnem primeru "Buče". Tako, da zadnji navedeni stavek poplnoma drži - za njenega moža. To je dejstvo, lahko pa se spremeni.


Ne samo o konkretnem primeru buce, govorimo tudi o principih delovanja. O principih, ki zaqzivijo pri povsem spolno determiniranih vlogah.

Ko govorimo o konkretnem primeru je potrebno vedeti, da primer ni nastal čudežno čez noč in tudi zato čudežno čez noč ne bo izginil. Prav govoto sta bila skupaj in ustvarila družino, ker se imata rada. 17 let. Od tega 10 let preden sta se poročila. Imata vsaj 6 let starega otroka.


Zakaj pa naj bi cez noc izginil? In s cem ima veze, da primer ne bo cez noc izginil?

In rešitev naj bi bila - črta, pika? Lahko. Za to ne rabi nasvetov. Če moža ne prenaša več, če ga sovraži, potem se lahko ona še tako trudi, da bi ga imale spet rada - stvar je zaključena. Za tebe Frodo, vem da je zaključena, ampak ti do njenega moža nisi nikoli nič čutil/a, pa tudi ne upoštevaš, da ona je. Zato tako "elegantne" rešitve.


Ocitno nisi opazil. resitve ( za razliko od tebe) nikjer nisem predpisala. Vsak se sam mora odlociti kaj za njega je resitev in vsak za sebe mora vedeti katera resitev je za njega prava. Nokjer ( za razliko od tebe) nisem omenjala buckine zenske dolznosti o prevzgoji, dolznosti o zapustitivi, kaj sme, in kaj mora ter kaj je dolzna - znova za razliko od tebe.

vsaj 7 let je "vstajala", da je naredila sendvič. Vsaj 7 let ji je to "odgovarjalo". Sedaj ji ne več. Nekega jutra se zbudi in reče "ne bom več". Hočem zrdav odnos. OK. Potem je potrebno na novo definirati njun medsebojni odnos, namesto da je sedaj jezna na moža ker je prej "vstajala".  Čas za upravičeno jezo je bil prej, daleč na začetku, ko je začela z "vstajanjem". Sedaj pa je čas za razumevanje stanja in čas za spremembe.


Razumevanje stranja je... ??
Popolno pomanjkanje spostovanja in ljubezni s strani moza? Popolna nebriga in nezanimanje za njeno stanje, misli, custva... Strinjam se, morala bi se jeziti ze zdavnaj prej, pa se ni, to pa ne pomeni, da se nima pravice jeziti sedaj. In kdo lahko predpise kdaj in ali sme cititi jezo in kdaj in ali sme cutiti razumevanje. In se vedno se od nje pricakuje razumevanje, a niti na pamet ti ne pade, da morda ona pricakuje sedaj razumevanje.

Torej ko govorim o trudu za ohranitev njunega odnosa govorim o trudu definiranja novih, bolj zdravih odnosov. Da, oba morata sprejeti nov definiran odnos, da sta lahko skupaj. Lahko da se izkaže, da ne gre. Da mož ne pristaja na novo definicijo odnosa. Prav. Vednar mora vsaj poskusiti. Ne zaradi mene, ne zaradi družbe, ne zaradi "inkvizicije", ampak izključno zaradi sebe. Zaradi namena iz katerega si je ustvarila družino.


Koliko in kako bo poskusila je povsem njena stvar. In ko zapises mora, hoces ali noces tudi sam prevzemas del odgovornosti za njene resitve - ker ji jih sugeriras, v konkretnem primeru ji prav zapovedujes kaj sme in kaj ne sme, narediti, cutiti ... ji nalagas kako mora resevati zadevo.
Morda je pa pri bucki ljubezen ispuhtela, pa zato se ji ne da vec skakati ponoci, da mu naredi sendvic.

Tako, da Frodo, tvoja feninistična jeza v prvi vrsti škodljiva do žensk samih, saj jim jemlje tako upanje kot možnost da si ustvarijo to kar želijo iz tistega kar imajo. 


user posted image user posted image user posted image user posted image  Iz katerega stoletja si sedaj pritacal?


Nasvet potrebuje, da bi izšla iz "nezdravega" medsebojnega odnosa in zaživeli kot zdrava družina. Skupaj z možem in otrokom. Saj to si vendar želi.

 
Zato ji pa ti moras dolociti kaj sme in kaj ne sme, kaj je od nje sprejemljivo in kaj ne.. ker si ona zeli???

Iz tvojih prispevkov se vidi, da si izobražena in inteligentna oseba. Ne vidim pa nikjer "srca". Zato je izpostavljanje teh lastnosti nekoristno, saj samo hrani ego.


Poglej kje sta "srce" in "ljubezen"pripeljala bucko. Cas je morda za nekaj zdravega razuma in elementarne logike. In ko bo bucka (ali katera koli druga zenska) brez "balasta" srca in pricakovanj drugih kaksna bi morala biti njena custva - polozila karte na mizo in si odkrito sama sebi priznala kaj cuti in kako, ji bo dosti lazje.

In tehnofil cisto v vednost - vse kar je v nasprotju z stalisci iz srednjega veka ni feminizem. Sicer je tudi feminizma kar nekaj vrst.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 12:09:29   
Spontan
 
Kje so piškotki?

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 12:11:28   
Kerensa*
Izvanredno pitanje na naslovno vprašanje...

Kakšna ženska pa je sploh lahko v zvezi s partnerjem, ki ni moški (in s tem ne mislim na lezbijke, da ne bo pomote user posted image )? Mislim... zakaj partnerja spreminjati v moškega - v kaj ste se pa zaljubili prej, v fantka, v copatko?

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 14:01:13   
Frodo Bisagin
Frodo.....bilo je kar nekaj raziskav na temo moških in ženskih možganov in razlik med njima......nekatere pravijo, da razlike so, nekatere pravijo da razlik praktično ni oz. da so, vendar so tako majhne, da se jih z vzgojo in priučenimi navadami da spremeniti.....ti se očitno opiraš na slednje, jaz pa se bolj strinjam z onimi prvimi......


Ne opiram se na nobeno raziskavo posebej. Razmisljam o zadevah, ki se ne morejo zagotovo klasificirati zunaj kulturnega oz. druzbenega vpliva. Do sedaj nisem nasla argument, ki ne bi bil pojasnljiv s slednjim.

In pač sprejemam določene razlike in se nimam za neumno,


Clovek, ki razmislja nikoli ni neumen, a ti zagotovo razmisljas. Niti se ne gre za to, da te poskusam v nekaj prepricat. pricakujem pa, da mi podas argumente, ki mi bodo dali misliti.

ker moj mož in praktično vsi predstavniki moškega spola kar jih jaz poznam lažje parkirajo kot jaz ali moje kolegice (oz. smo morale in še vedno moramo me vložiti mnogo več truda v to, da avto spravimo bočno v parkplac)......


Napisano je pravzaprav metodoloska napaka. Razlika v splu je dejanska, vendar bocno parkiranje ne more vplivati na spol. Tista oseba, ki vlozi  do namisljenih 32 tock truda v bocno parkiranje je moski, tista oseba, ki pa vlozi preko namisljenih 32 tock truda je zenska.
Pravzaprav, ali bi se strinjala , da pravzaprav niti ne ves zagotovo koliko truda vlozi povprecen moski v bocno parkiranje.  Morda je zgolj stvar retorike, da povprecen moskli nikoli ne bo priznal, da mu je tezko parkirati bocno, ker nasa mentaliteta zapoveduje, da pravemu moskemu ni problem parkirat. Morda pa govorimo o stereotipu, ki ga uporabljamo za argument? je mozno?

jaz potrebujem recimo kompas in "študiranje" zemljivida vsaj pol ure, da ugotovim kje na neznani zemlji se nahajam.....moj mož za nekaj sekund pogleda v zemljevid, se malo ozre naokrog in takoj ve, kje je.......


Enako kot zgoraj. pa se nekaj – jaz imam en kup nagrad se s casov tabornikov prav za orientacijo – kompas, azimut, kontraazimut....  pa bi tezko rekal, da sem moski...  Dokazuje --- nic... morda se kaksen predsodek. In dejstvo, da se ti ni treba ubadati z zemljevidi.
Tako sem recimo jaz sama na novo sformatirala racunalnik pred nevem koliko leti... Sedaj to dela moj moz, ko je to potrebo. pa t se ne pomeni, da to ne zmorem ker sme zenska, temvec, da se meni ni treba s tem ubadat, ker namesto mene to lahko on naredi.

jaz recimo lahko delam nekaj stvari naenkrat.......peglam, telefoniram, gledam televizijo in poslušam radio.....mož recimo, ko gleda televizijo ali v računalnik ni sposoben nobene druge akcije.......


Morda mu samo ni treba. Morda je tako naucen in tako mu je komot. Ce bi moral, bi zmogel – dokazano.

zame lep moški ni seksualni objekt, če pa že vzbudi moje zanimanje, bom o njem premišljevala vsaj nekaj dni......moj mož pogleda lepo žensko in se mu takoj zasvetijo oči, vendar ko odide mimo jo pozabi......


Zagotovo ne ves ali jo pozabi – sicer je itak nepomemebno.
Ce si opazila, argumenti so samo jaz, moj moz in tisti, ki jih jaz poznam. Vendar moske in zenske ne tvorite samo ti in tvoj moz ter tisti, ki jih poznas, temvec se vrsta drugih moskih in zensk ne samo v tej nasi, kulturi temvec v popolnoma vsaki kulturi na svetu. In tvoj argument ne znajdem se na zemljevidu ker sme zenska takoj pade v vodo v primerjavi z zenskami, ki v najglobjih pragozdovih brez kakrsnega koli pripomocka nikoli ne zatavajo ali se zgubijo (za razliko od tvojega moza , ce ga tam postavijo - si upam trditi).
V saudi arabiji imajo zenske definitivno vec tezav z bocnim parkiranjem , ker im je prepovedano voziti. Daj jih v avto in dobis rezultat - nesposobne za voznjo. In pri nas je podobno. Ko sta mozki in zenska v avtomobilu ponavadi vozi - moski, pa ne zaradi sposobnosti temvec zaradi kuturne determiniranosti. Drugje je situacija drugacna.. Tako ti in tvoj moz ste zgolj ti in tvoj moz. V primerjavi moskih in zenskih "mozganov" samo en kamencek v mozaiku kulturno determiniranih razmerij, ki ne tvorijo dejanske razlike.

Tvoja reakcija na moskega ni reakcija vsake zenske. Pri vsem tem pisanju se pa zlahka ugovotvi, da je samo spol neodvisna variabla in ni objektivnega merila za merjenje razlik. Govoris pravzprav o potencialnih moznostih, ki potencialno lahko porajajo razlicne percepcije. vendar problem nastane, da potencial nima zadostne teze, saj se razlicne percepcije razvijajo zaradi vrste drugih dejavnikov, ne samo spola.

In če bi upoštevali te biološke različnosti med spoloma in ne bi partnarja po vsej sili želeli spremeniti, bi odnosi med moškimi in ženskami bili precej bolj znosni.......pač naši možje in partnerji ne razmišljajo enako kot me, ne čutijo enako kot me.......in to ne zgolj zato, ker so unikatne osebnosti (ne trdim, da to ni pogojeno tudi s tem) ampak tudi zato, ker so moški......


Tudi zato ker nimajo enakih izkusenj. Zenska brez izkusnje rojevanja ne more razumeti zensko z izkusnjo rojevanja. Razlika med moskim in zensko v tem primeru je zgolj v tem, da zenska ima potencial, da dozivi to izkusnjo, moski pa ne. neplodne zenske nimajo niti potenciala, da dozivijo izkusnjo rojstva, pa jih to ne definira, doloci ali postavi med moske.
Ce zenski odvzames biolosko moznost rojevanja – iz njih ne naredis moske. One so se vedno zenske.  

ker imajo pimpeka, me pa luliko.....in ker imajo oni pimpeka nimajo PMSja....in ker imamo me luliko lahko rodimo in ko smo noseče smo izredno občutljive (verjetno imajo možgani tudi kaj opraviti s tem) in nas morajo moški razumeti, da smo takrat pač take.....kakor nas morajo moški razumeti v času PMSja in nosečnosti, dojenja.....zakaj potem razumeti, če se zgolj fizično ločimo, drugače pa smo si enaki....?


In ce jih kastrirajo niso moski? ce zenski odstranijo maternico ni zenska??
Razumevanje PMS-a je pa povsem splosnocloveske narave in osebne sposobnosti razumevanja. Moski zensko razume ko ima PMS, zenska moskega, ko se mu ne dvigne...
Seveda , da mora razumeti... stvar izkusenj, dozivetega, ne stvar spola. Razumevanje gojimo ne glede na spol...  tasce ne razumejo snahe, snahe ne razumejo tasce... pa so istega spola... kako pa sele sedaj, zakaj razumevanje ce smo si enaki, istega spola??? Morda ima kaj vmes polozaj v druzbi, situacija, pogojenost, osebnost, kultura, mentaliteta, vera, traume.......  prej kot spol.
[color=#000000 size=3] 


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 14:02:23   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

......moški si želi pogledati nogometno tekmo do konca, žena pa ne razume, zakaj ni prišel 15 minut prej, ker je bilo potrebno otroka skopati......

Moški so moški in ženske smo ženske.....in ko sprejmemo, da ženski možgani delujejo nekoliko drugače kot moški......takrat tudi umazan štunf pod kavčem in neopažena pajčevina v kotu sobe s strani moškega ne bo izgledala kot jedrska katastrofa.......



Tako kot vsi moški ne gledajo nogometa, tako tudi obstajajo mamice, ki kopanje otrok prepustijo možem. Kako se odzivati na različne življenjske situacije, naš način obnašanja in vedenja, motivacije, potrebe in interesi, je mnogo bolj pogojeno s socialno kategorijo kot se zdi. Če "umazan štumf" označiš kot striktno moško lastnost, kako potem razložiš obnašanje moškega, ki si "umazanih štumfov ter skrite pajčevine v kotu" ne dovoli? Tudi moške je strah, tudi moški jočemo, smo srečni, žalostni, zaskrbljeni, tudi moški imamo potrebo po čistoči, tako kot vse ženske ne uporabljajo metle in sesalca enako pogosto. Po tej logiki moški naj ne bi bili sposobni izražati svoje čutne plati, ne pisati pesmi, se ukvarjati s prozo, komponirati glasbo, pa jih je v zgodovini človeške kulture vse polno. To se v naši družbi pogosto imenuje "taki moški so običajno itak ****"! So tudi moški, ki grejo na tekmo, pustijo glas na stadionu, zažulijo kakšen pir, dva, tri, pridejo domov skopajo otroka, pomijejo posodo v zahvalo ženi, ker je pripravila fantastično večerjo ali pač zato ker so mnenja, da je to najmanj kar lahko naredijo v tistem trenutku, vržejo umazane štumfe v košaro za umazano perilo, se stuširajo, pošteno pofukajo ženo, jo nežno pocartajo in potem grejo in še napišejo kakšno pesem...  


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 14:27:53   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Glej, sigurno je vsak posameznik osebnost zase.....je poseben......pravim le, da obstajajo neke osnovne razlike med moškim in žensko......fizične razlike je enostavno definirati, ker jih pač vidimo.....ostale pa je malo težje definirati....vendar biološke razlike vplivajo tudi na različne oblike vedenja......vendar pa na vedenje vpliva kombinacija le-teh skupaj z zunanjimi dejavniki, družbenega zaznavanja spolov, genetika......


Pravzaprav lahko si mislimo ne moremo pa trditi, se manj pa dokazati.

Je pa na strani posameznika, ali razlike sprejema kot nekaj samoumevnega, ali jih sprejema kot "nujno zlo", ali se jim prilagaja, ali pa jih skuša prezreti.......


katere razlike, ce jih ni mogoce definirati? obstaja samo domneva. Z domnevo ne gre operirati kot z argumentoma li dejstvom.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 14:32:02   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Tukej se moram večinoma strinjam s tehnofilom, sploh v zadnjem postu, ko še mal bolj razloži svoj pogled...
Za moje pojme je tut tako, da ko v zvezi nekdo ugotovi, da hoče bolj zdravo zvezo, da pač ni rešitev tem, da spoka kufre in gre iskat naslednjega (ki bo ravno tako imel napake in lahko potem spet spoka al kako?), ampak da je pač treba delat na tem, da bo boljš. In če je pač nekdo ugotovil, da je zveza v ****u, potem je pač na njemu, da potegne partnerja gor (če se seveda odloči, da bo ostal z njim), a ni to logično-menda se ne pričakuje to od tistega, ki se mu niti ne sanja, da je v zvezi kaj hudo narobe ali pa vsaj ne želi nardit nič v zvezi s tem (zaenkrat). Zdej, kako bo to nardil, je pa čist odvisno od vsake posamezne zveze in problemov-eni se morajo posatvit zase, eni morajo nehat delat namest drugega, eni morajo postavit ultimat, drugi morajo stopit korak nazaj pa pusti malo več svobode, itd...Lahko temu pa rečemo tut vzgajanje partnerja...
Me pa zanima, kaj ti Frodo misliš, da naj Buča naredi v njenem primeru? Nikjer nisem namreč zasledila konkretnega nasveta s tvoje strani (če se motim, me popravi prosim, sam ne da se mi zdej brat za nazaj).


Spregledala post.
Nimam konkretnega nasveta. razmisljam lahko o tem in onem, najboljse za bucko pa je, da se sama odloci. ker n jena odlocitev je zanjo najboljsa odlocitev. Bucka ne more biti jaz , ne jaz bucka, tako,da odlocitve, ki bi jih jaz sprejela niso nujno najbokjse za bucko, so pa vsekakor najboljse zame. Bucka pa ima na voljo, da moje razmisljanje, tako kot vsako drugo razmisljanje vzame kot predmet razmisleka, povod za premislek... razmisljanje dokler s ene dokoplje do odgovora. lastnega.
predpisovanje formul, posebej z agresivno in preskriptivno retoriko : moras, ne smes, dolzna si, ... je odnos "vsevednika" do "glupsona", ki za sebe ni sposoben odlocati. V skladu s srednjeveskim izhodiscem in vnaprej dolocenim polozajem zenske.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 14:34:22   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Izvanredno pitanje na naslovno vprašanje...

Kakšna ženska pa je sploh lahko v zvezi s partnerjem, ki ni moški (in s tem ne mislim na lezbijke, da ne bo pomote user posted image )? Mislim... zakaj partnerja spreminjati v moškega - v kaj ste se pa zaljubili prej, v fantka, v copatko?


Ljudje se spreminjamo. nekaj kar nam je bilo nekoc sprejemljivo, nam postane nesprejemljivo. Ali obratno...

"E ppur si muove !"

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 14:39:01   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark
pošteno pofukajo ženo in potem grejo in še napišejo kakšno pesem... 

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
22.11.2010 15:37:13   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark
pošteno pofukajo ženo in potem grejo in še napišejo kakšno pesem... 

user posted image user posted image user posted image



Kaj od tega tvoj ne nardi, da ti je zdaj tolko čudno???

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?