|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali preveč kompliciram?
17.11.2010 13:19:10   
vesna_b
utemeljujem s spodnjim stavkom...
pač ok, tako smo navajeni, ja, in mi nič ne manjka.

pač po moje je ta intimnost med starši in otrokom, ne pa s starimi starši

ne obsojam drugače mislečih - saj vsaj dela in vzgaja po svoje, kar je tudi edino pravilno
sam men je preeč intimno...

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Ali preveč kompliciram?
17.11.2010 13:30:55   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

Porodniška je pa res hudič a ne?

Sej štekam, človek ne ve kam bi se dal, potem pa... user posted image


Ej, to pa res......in potem greš na RR neumne komentarje brat......user posted image

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Ali preveč kompliciram?
17.11.2010 13:35:39   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

Porodniška je pa res hudič a ne?

Sej štekam, človek ne ve kam bi se dal, potem pa... user posted image


Ej, to pa res......in potem greš na RR neumne komentarje brat......user posted image


he he he, še delam, čakam na novo porodniško. še par mesecev... kaj bo šele potem user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Ali preveč kompliciram?
17.11.2010 14:01:50   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Ej, to pa res......in potem greš na RR neumne komentarje brat......user posted image


Kaj če bi spekla kakšne dobre piškote? user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Ali preveč kompliciram?
17.11.2010 15:11:45   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Ej, to pa res......in potem greš na RR neumne komentarje brat......user posted image


Kaj če bi spekla kakšne dobre piškote? user posted image



Branje tvojih veleumov terja manjši napor.......user posted image

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Ali preveč kompliciram?
17.11.2010 15:48:32   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

utemeljujem s spodnjim stavkom...


Ce nekaj velja zate, to se ne pomeni, da velja za vecino, ali kar za vse.... (ni res). To samo pomeni, da za tebe to ne drzi. Sicer na tvoje ni res imas moje ni res, ker so moje izkusnje ins talisca djametralno nasprotna od tvojih.... in ko ima potem vsaka svojo resnico se vedno tbvoj primer ne more veljati v splosnem merilu.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Ali preveč kompliciram?
17.11.2010 17:26:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
Ma, ne vem, mogoče sem jaz zašla ampak a ni na tej temi govora o skupnem kopanju v banji babice in vnukinje, ne pa o tem kdo koga lahko, ne sme imeti rad user posted image Čist ste zafilozofirale.... A če se moji ne kopajo skupaj z njimi to pomeni da se ne smejo imeti radi. Wtf??? No, očitno bom morala celotno filozofiranje prebrat da bom kaj razumela user posted image


Ni to cela slika - zgolj segment. Odebeljeno - niti najmanj ne, je pa jasno, da tiste, ki jim babice niso po godu (tasce, mame) imajo dosti vec pripomb na moznost intime med le temi in njihovimi otroci.
Receno drugace - dosti vec v zvezi z otrokom "bom" dovolila tistemu, ki je meni vsec, a ne glede na to  kaj otrok o tem meni, ceprav se bom sklicevala prav na njega in njegovo dobro in na enak nacin upravicila posledicno dejanje.


Mislim, da je prej razlaga tukaj (v smislu, to me moti in ne vem zakaj) kot higieni in zaupanju. Velja enako za pregovorne tašče zmaje in mame - btw. a dedki jih nikoli ne kopajo?

Odgovor je popolnoma kredibilen, saj nismo roboti, ki bi imeli odgovora na vsa vprašanja.

Vendar - ravnali bi drugače, ko bi vedeli, koliko zadovoljstva prinese preseganje lastnih omejitev...user posted image .

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Ali preveč kompliciram?
17.11.2010 21:47:48   
ronja
To je tvoja izkusnja. Moja izkusnja je, da babice imajo dovolj takta in sposobnosti, da prepoznajo in pozitivno reagirajo na otrokovo stisko. Ker ce babici ne bi toliko zaupala ne bi pustila otroka prespati pri njej - kar v primeru o katerem se pogovarjamo drzi.
Ne mores govoriti o urssi, ki je zaupala babici in utemeljevati s tvojim primerom, ko babici nisi zaupala.

Maš prav. Jaz sem dobila občutek, da ji ne zaupa čisto, pa me je upam da varaluser posted image .

Vendar ce so nasveti iz vrtca tako splosno uporabni bi bilo smiselno otroka vprasati ali bo: hodil v vrtec, jedel zelenjavo, sel pravocasno spat... dodaj po izbiri...seveda pricakujes, da se bo sama odlocila in si zelim, da bi hodila v vrtec, jedla zelenjavo sla praviocasno spat, odpovedala se risankam... Siliti jo pa ne gre.

Sprašujem in dosledno upoštevam jo pri intimnih zadevah, po ostalih pa se dogovorimo, navadno se da (imam srečo, da imam take otroke, da se to da). očitno imam tudi jaz preudarne otroke, še malo pa bosta maturiraliuser posted image . Delamo pa podobno kot mateyka - se pogovrimo, ne upoštevamo pa vedno njenega mnenja (pri nas je to apriori mission impossible, ker imam dve in nimata vedno enakega mnenja - hvalabogu).

Ampak navadno se itak da nekak zmenit, saj nista trdi ko lešnik. Glede zelenjave imam pa srečo, priznam: mojidve lahko dejansko izsiljuješ z zelenjavo! "Če pospraviš kocke, dobiš paradižnik/papriko/korenje..." in šibata pospravituser posted image (samo vem,da imam tu res srečo).

Meni se je obnesla taktika "ne kompliciraj" in potem se strinjas, da sem upravicena do dajanja takih nasvetov ? :)

Ja, saj pravim, da vsak iz svojih izkušenj gleda. ma, jaz bi bila ful srečna, če bi se mi ta taktika obnesla, ker mi je daaaleč najbolj pri srcu - in jo na večini področij res uporabljam in se obnese. Tu se pač takrat ni. Zato sem se naučila, da je treba včasih tisti notranji glas upoštevat, kadar ti pravi, da nekaj ni ok.

Cisto iz radovednosti - ali sta ta tvoja babica in ronjina babica, ki jo drzi v rokah kljub temu, da se dete dere na vse kriplje, mama in hci?

Ne, nista si v sorodu.

Sredi poletja so hodile okoli v zimskih oblekah, ker so si tako izbrale.

Sredi poletja pospraviš zimske obleke pa za šolo lahko tudi navdušiš otroka - Ronja že zdaj komaj čaka, ker je lani videla tiste velike lamijone obešene in me je spraševala o njih in sem ji odgovorila, da so jih naredili otroci v šolah in od takrat je nora na to idejo in komaj čaka in ves čas odšteva, koliko let bo še trajalo, predno bo šla v šolo. inje nič ne mine, ko ji rečeva, da bo mela šole še poln kufer in da se bo še celo življenje učilauser posted image .
Sicer ima pa še možnost, da jo poučuje sama - home schoolinguser posted image .

Primer risank je bil za Ronjo - ker sploh nima televizije, ker meni, da to ni dobro, tudi zaradi otrok. Ni mi pa jasno ali se sprenevedamo ali resnicno se ne dojema kaj naj bi primeri pomenili. Pa mocno dvomim, da otroci ne bi bili za risanke in televizijo.

Kako naj bi se sprenevedala, če sploh še odgovorila (niti prebrala) nisem tega, kar si napisala? Mojidve tudi kdaj gledata risanke na računalniku, vendar kadar si jih res zaželita in so izpolnjeni pogoji (da ne rabi kdo drug računalnika in nimamo nič drugega v planu in se nama to da naštimatuser posted image ). Nimamo pa televizije zato, ker se mi to ne zdi dobro tudi za odrasle, ne samo zaradi otrok (je nisva mela že prej, predno sva mela male). Midva se mava pač bolj fajn brez nje, pa mislim, da otroci tudi. In kar se tega tiče: lejla je ima po par minutah dovolj (dedi jo ima in ko smo pri njem, je tudi ves čas prižgana, ker jo pač on prižiga, ker je tako navajen - in ker je njegov dom, se ne vtikam). Ronjo včasih zagrabi, da bi gledala, ampak če jo povabim, da bi skup kaj počele, pa bo v 99% prišla - po svoji odločitvi. Mogoče še nista dovolj stari, ne vem... Ampak verjemi, da je lubi kar nekajkrat poizkušal ju zamotit z risankami, pa mu ni ratalouser posted image .

Govorim o dopuscanju moznosti, da se otrok sam odloca oz. da se mu dovoli izprobat stvari, ki za njegovo zdravlje (mentalno in fizicno) niso nevarne, lahko so pa zelo ugodne po pocutje, custveno in mentalno zdravlje.

Zdaj sem pa zmedena: zakaj si se pa potem ti delala, da bruhaš ob bonbonih? Saj so prijetne zanj in od nekaj bonbonov mu ne bo nič hudega, kot od enega kopanja, tudi če ne bi bilo luštno?

ampak če jaz svojim otrokom ne dovolim ( načeloma je beseda ne dovolim premočna, ker bi jim mogoče dovolila, ampak bi se mi zdelo bizarno) kopanja v isti banji z babicami in dedki še ne pomeni da jim privzgajam goloto kot nekaj nevsakdanjega...

Skuštrana, podpis.

A če se moji ne kopajo skupaj z njimi to pomeni da se ne smejo imeti radi. Wtf???

My point exactlyuser posted image .

lilijana, imaš pa point - otrok rabi tudi konflikte. Ampak ti itak pridejo, ne da bi se zato posebej trudili.

Sicer pa: po moje, če si ziher, da bo babi otroka upoštevala, se res nimaš kaj sekirat. In jaz zdaj se ne bi, ker vem, da bi ju upoštevala. Takrat pa bi se, ker vem, da je ne bi. Ne vem pa, ali je avtorica taščino vmešavanje doživljala tako oz. ali je bilo tako tudi pri njej ali ne.

Se mi pa vseeno ne zdi, da bi bilo nekaj strašno narobe, če se babice in dedki ne kopajo z vnuki in da bi bili starši strašno slabi, če tega pač ne pustijo. Eni pa ne pustijo čokolad dajat. Ali pa se pačijo ob bonbnonih, ki jih dajo babice in dedki... In vzamejo otroku veselje ob tem, kar jim je babica ali dedek dal z največjim veseljem samo za njih itd... Isto sranje, drugo pakovanjeuser posted image .

Vendar - ravnali bi drugače, ko bi vedeli, koliko zadovoljstva prinese preseganje lastnih omejitev...

Žal lahko preseganje lastnih občutkov prinese tudi ravno obratne posledice... Si rečeš: ma, ziher ni tako, meni se to tako zdaj zdi, pa v bistvu jo ima samo rada, itd... racionaliziraš, zagovarjaš... in na koncu je kaos. Če bi prej poslušal svoje lastne občutke (po tvoje omejitve) bi bilo pa vse skup veliko prej rešeno in bi bili vsi veliko prej srečni. Saj slej ko prej prideš do tega, samo je škoda tistega časa vmes. Vsaj meni ga je.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Ali preveč kompliciram?
17.11.2010 23:01:24   
Anonimen
Vendar - ravnali bi drugače, ko bi vedeli, koliko zadovoljstva prinese preseganje lastnih omejitev...

Žal lahko preseganje lastnih občutkov prinese tudi ravno obratne posledice...


Zanimivo stališče - običajno si ravno ti tista, ki praviš, da v življenju vidiš rožnato plat.

Ampak, nič ni tako kot je videti user posted image .

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Ali preveč kompliciram?
17.11.2010 23:49:25   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ja, saj pravim, da vsak iz svojih izkušenj gleda.


Gledas tako, kot se odlocis. Ali vidis samo svoje ali se potrudis videti splosno klimo, mnenje, dogajanje pa iz tega sklepas.


Primer risank je bil za Ronjo - ker sploh nima televizije, ker meni, da to ni dobro, tudi zaradi otrok. Ni mi pa jasno ali se sprenevedamo ali resnicno se ne dojema kaj naj bi primeri pomenili. Pa mocno dvomim, da otroci ne bi bili za risanke in televizijo.

Kako naj bi se sprenevedala, če sploh še odgovorila (niti prebrala) nisem tega, kar si napisala?


Mnozina... drugo poudarjeno je slabo zapisano. Tisto ni š ampak res s - moralo bi biti : ampak se res ne dojema. Ti kot ti tukaj vec nisi aktualna (brez zamere).


Mojidve tudi kdaj gledata risanke na računalniku, vendar kadar si jih res zaželita in so izpolnjeni pogoji (da ne rabi kdo drug računalnika in nimamo nič drugega v planu in se nama to da naštimatuser posted image ). Nimamo pa televizije zato, ker se mi to ne zdi dobro tudi za odrasle, ne samo zaradi otrok (je nisva mela že prej, predno sva mela male). Midva se mava pač bolj fajn brez nje, pa mislim, da otroci tudi. In kar se tega tiče: lejla je ima po par minutah dovolj (dedi jo ima in ko smo pri njem, je tudi ves čas prižgana, ker jo pač on prižiga, ker je tako navajen - in ker je njegov dom, se ne vtikam). Ronjo včasih zagrabi, da bi gledala, ampak če jo povabim, da bi skup kaj počele, pa bo v 99% prišla - po svoji odločitvi. Mogoče še nista dovolj stari, ne vem... Ampak verjemi, da je lubi kar nekajkrat poizkušal ju zamotit z risankami, pa mu ni ratalouser posted image .


Mogoce pa vzgoja, privzgojeno, navada, nauceno... prav to o cemer se pogovarjamo. Ce jim ne pustis moznosti, da nekaj spoznajo, ne bodo pogresali. In tvoje punce ne pogresajo tv-ja (princip je sicer ta, vendar je malo neumno primerjati tv z babico... )


Govorim o dopuscanju moznosti, da se otrok sam odloca oz. da se mu dovoli izprobat stvari, ki za njegovo zdravlje (mentalno in fizicno) niso nevarne, lahko so pa zelo ugodne po pocutje, custveno in mentalno zdravlje.

Zdaj sem pa zmedena: zakaj si se pa potem ti delala, da bruhaš ob bonbonih? Saj so prijetne zanj in od nekaj bonbonov mu ne bo nič hudega, kot od enega kopanja, tudi če ne bi bilo luštno?


Moj otrok ne sme jest bombonov iz zdravstvenih razlogov. Delala sem se, ker se zavedam, da se prepoved ne obnese, prav obratno. napeljala sem ga in izmanipulirala sem ga, da se je "samostojno" odlocil, da mu bomboni niso dobri.



A če se moji ne kopajo skupaj z njimi to pomeni da se ne smejo imeti radi. Wtf???

My point exactlyuser posted image .


Seveda se lahko imajo radi. Tudi ce se nikoli ne stisnejo, se lahko imajo radi. Tudi ce se nikoli ne dotaknejo se lahko imajo radi. ...


Se mi pa vseeno ne zdi, da bi bilo nekaj strašno narobe, če se babice in dedki ne kopajo z vnuki in da bi bili starši strašno slabi, če tega pač ne pustijo.


Saj ni nic narobe. Bedasto pa je, da se vzrok isce v otroku in se nevem zakaj ne prizna, da je problem v starsu. Njegova stalisca presodijo ali bo skupnega kopanja ali ne.


Eni pa ne pustijo čokolad dajat. Ali pa se pačijo ob bonbnonih, ki jih dajo babice in dedki... In vzamejo otroku veselje ob tem, kar jim je babica ali dedek dal z največjim veseljem samo za njih itd... Isto sranje, drugo pakovanjeuser posted image .


Zelo nizko.
Na sreco so nasi stari starsi dovolj ozavescen in pametni.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Ali preveč kompliciram?
17.11.2010 23:53:59   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Ampak, nič ni tako kot je videti user posted image .


Treba se je zavedati, da otroci ne naredijo starsa, kot klavir ne naredi pijanista.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 7:40:24   
skuštrana
Kot sme napisala ze zdavnaj - problem kopanja je zgolj v starsevskem staliscu. Z otrkom ne bo nic narobe ce se bo kopal z babico, pa tudi ce se ne bo kopal z babico. Iskati nevem kaksno skodo, ki se bi otroku pripetila ce bi se kopal z babico ali nek zunanji vzrok - je brez veze.


Torej je zaključek kdor hoče naj, kdor ne pač ne...In na vseh 115 straneh ne piše nič pametnega kar ni povedano že na prvi strani user posted image

niti najmanj ne, je pa jasno, da tiste, ki jim babice niso po godu (tasce, mame) imajo dosti vec pripomb na moznost intime med le temi in njihovimi otroci.
Receno drugace - dosti vec v zvezi z otrokom "bom" dovolila tistemu, ki je meni vsec, a ne glede na to kaj otrok o tem meni, ceprav se bom sklicevala prav na njega in njegovo dobro in na enak nacin upravicila posledicno dejanje.


Tule bom izhajala iz sebe, ne vem kako je pri drugih, ampak to kaj jaz mislim in čutim do tašče, babice, dedka, tasta prav nič ne vpliva na odnos vnuk- stari starš, ker pred otrokom ne kažem teh čustev. Se mi zdi brezveze, da se mešam v njihov odnos, trenutno se imajo zelo radi bomo videli kaj bo čas prinesel - imam mamo in tasta z zelo zelo čudnim karakterjem Moja babi tudi ni marala moje mame, pa jaz svojo babico obožujem, mi ni nikoli nič proti njej govorila. Še to, da se ne marata preveč sem izvedela šele pred par leti, ko sem imela že svoje otroke. In se mi zdi to ok... Jaz jih pustim da si gradijo svoj odnos, pa kar bo pač bo. Če bodo nekega dne razočarani pač bodo - tudi to je življenje. Ko(če) pride do tega se bomo pa pogovorili o tem. Ampak to je že spet druga zgodba, ne o skupnem kopanju....

Sredi poletja so hodile okoli v zimskih oblekah, ker so si tako izbrale.


Sredi poletja pospraviš zimske obleke pa za šolo lahko tudi navdušiš otroka - Ronja že zdaj komaj čaka, ker je lani videla tiste velike lamijone obešene in me je spraševala o njih in sem ji odgovorila, da so jih naredili otroci v šolah in od takrat je nora na to idejo in komaj čaka in ves čas odšteva, koliko let bo še trajalo, predno bo šla v šolo. inje nič ne mine, ko ji rečeva, da bo mela šole še poln kufer in da se bo še celo življenje učilauser posted image .
Sicer ima pa še možnost, da jo poučuje sama - home schoolinguser posted image .


Nekaterim otrokom lahko stvari skriješ pa jih najdejo Imam eno takšno doma, ma, ni da ne najde Glede šolanja doma je pa tako, da moraš bit pa full odgovorna oseba, kar pa jaz - priznam , nisem. In ni niti moja frendica, ona2 sta oba umetnika

Drugače pa - itak da se z otrokom pogovarjaš in mu pustiš da je kompetenten za svoje odločitve - nekatere, ampak so pač stvari ki mu jih ne moreš prepuščat in tu mislim da se nas večina strinja. Eno je da se noče/hoče kopat skupaj z zmajem taščo, drugo pa je odločitev o odhodu v šolo....





_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 7:47:26   
skuštrana
Tole sedaj bo čisto off topic, ampak ko smo že ravno pri intimnem prostoru naših otrok. Naš Arsen je v pon šel v vrtec, ni prvič, je že bil od januarja do aprila, potem smo ga pa izpisali. Sedaj je v novem vrtcu in NOČE hodit na wc. Ker bo on lulal doma. In ubožček drži dokler se ne polula v hlače. Tudi doma ko gre na wc moramo vrata zapret in it vsi ven iz kopalnice (kar ni primer pri Lizi, ona ko  na veliko potrebo pokliče Arsena in Otona, pa še koga da ji ni dolgčasuser posted image )  ima rad mir - svoj intimni prostor....In kaj sedaj naredit v vrtcu, noče niti stopit v wc? Bom res vesela kakšne ideje. Vem, da je minilo šele par dni, ampak tole je situacija za ukrepat.... Se full pogovarjava o tem in vedno ko prideva do konca in ga vprašam, če bo šel v vrtcu na wc je odgovor - NE. Da bo šel doma.... In tudi kahlica ni opcija, ker tudi tja ne bo šel. To je za bebe. Mi ga ne silimo, v vrtcu ga preoblačijo, ampak v nedogled pa tole ne more it. 

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 8:05:38   
mateyka
n kaj sedaj naredit v vrtcu, noče niti stopit v wc? Bom res vesela kakšne ideje. Vem, da je minilo šele par dni, ampak tole je situacija za ukrepat....


ti, kaj pa če stopite skupajArsen,ti in obe vzgojiteljici in se zmenite,da ko gre lulat, da zunaj ena od vzgojiteljic "straži" da bo imel mir in ne bo noben not prišel, ko on lula? za začetek bi znalo delovat user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 8:39:33   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Ej, to pa res......in potem greš na RR neumne komentarje brat......user posted image


Kaj če bi spekla kakšne dobre piškote? user posted image



Branje tvojih veleumov terja manjši napor.......user posted image


Sej štekam, če te prime hud dolgčas in nekaj potrebe po filizofiji, samo to gre potem vse v pozabo. Ni nobenega doprinosa. Niti nikogar ne moreš spremeniti, če zagovarjaš svoje mnenje.

Sej nekaj tega je fajn in zabavno, ko je preveč, pa nihče več ne bere. Rajši pečeš piškote :)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 9:24:59   
liliana
lilijana, imaš pa point - otrok rabi tudi konflikte. Ampak ti itak pridejo, ne da bi se zato posebej trudili.


Na vso moč se pa trudimo, da otroka sploh ne bi izpostavili konfliktom.......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 9:26:56   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

Sej štekam, če te prime hud dolgčas in nekaj potrebe po filizofiji, samo to gre potem vse v pozabo. Ni nobenega doprinosa. Niti nikogar ne moreš spremeniti, če zagovarjaš svoje mnenje.

Sej nekaj tega je fajn in zabavno, ko je preveč, pa nihče več ne bere. Rajši pečeš piškote :)


Saj tebe nihče ne sili, da bereš.....lahko greš namesto tega na pivo pa kakšno lepo in pametno rečeš s postavno kelnarco.......user posted image

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 10:12:58   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Saj tebe nihče ne sili, da bereš.....lahko greš namesto tega na pivo pa kakšno lepo in pametno rečeš s postavno kelnarco.......user posted image


Ne morem zdaj na pivo, mogoče popoldan. Jaz bi piškotke jedu user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 10:29:15   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

Sej štekam, če te prime hud dolgčas in nekaj potrebe po filizofiji, samo to gre potem vse v pozabo. Ni nobenega doprinosa. Niti nikogar ne moreš spremeniti, če zagovarjaš svoje mnenje.

Sej nekaj tega je fajn in zabavno, ko je preveč, pa nihče več ne bere. Rajši pečeš piškote :)
 

Saj tebe nihče ne sili, da bereš.....lahko greš namesto tega na pivo pa kakšno lepo in pametno rečeš s postavno kelnarco.......user posted image


z mano naprimer user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 10:37:30   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

z mano naprimer user posted image



OK, miška. Velja. Danes ob 18h?

Kje?

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 10:38:43   
*miska.mcc*
vazi! v okolici cerknice. koordinate ti posljem na ZS user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 10:40:08   
Spontan
Joj, cerknica? Čak da vklopim google map user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 10:41:43   
*miska.mcc*
HITR!user posted image
pa štartaj. do 18-ih bos lih tamuser posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 10:55:51   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

utemeljujem s spodnjim stavkom...


Ce nekaj velja zate, to se ne pomeni, da velja za vecino, ali kar za vse.... (ni res). To samo pomeni, da za tebe to ne drzi. Sicer na tvoje ni res imas moje ni res, ker so moje izkusnje ins talisca djametralno nasprotna od tvojih.... in ko ima potem vsaka svojo resnico se vedno tbvoj primer ne more veljati v splosnem merilu.


pa ok, jaz sem govorila svoje mnenje, za svoje življenje, za vzgojo svojih otrok. nikjer pa nisem zapisala, da to velja za vse...
da ti kopiram:  jaz tega ne bi dovolila niti mami, niti tašči
 
če napišem jaz, to pomeni, da tako mislim jaz in ne širna slovenija ali celo cel svet...
in ravno tako, kot jaz vztrajam pri svojem, ti delaš isto, in vztrajaš pri svojem. pa imamo (recimo da) obe prav. če imamo, bo pokazal čas, nikakor pa te ničesar ne obtožujem. pač spoštujem tvoj način vzgoje, jaz pa bom svoje otroke še naprej vzgajala po svoje. brez kopanja z babicami, dokler ne bo izražene želje s strani otrok...

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Ali preveč kompliciram?
18.11.2010 11:21:06   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Spontan
Sej štekam, če te prime hud dolgčas in nekaj potrebe po filizofiji, samo to gre potem vse v pozabo. Ni nobenega doprinosa. Niti nikogar ne moreš spremeniti, če zagovarjaš svoje mnenje.

Sej nekaj tega je fajn in zabavno, ko je preveč, pa nihče več ne bere. Rajši pečeš piškote :)


Obstaja nekaj, kar razlikuje mnenje od stališča - sicer to, kar ti in marsikdo na tem forumu opredeljujete kot filozofijo - večji povdarek kognitivne komponente v odnosu do tega kar je predmet razprave. In stališče je utemeljeno bolj na emocionalni komponenti, kar pomeni je bolj priučeno, naučeno, skozi proces, ki se mu reče socializacija. In točno, odnos do nekega objekta, bodisi da gre za stvar, osebo ali dogodek, ki je najbolj usidran v stališčih, predsodkih, stereotipih, predstavlja največjo oviro v tem kar se razume kot zmožnost za premik v točki gledišča, ki šele omogoča miselni proces na podlagi katerega pridemo do nekega mnenja.

In ko nekdo nasproti tem stališčem postavi svoje mnenje, ne vztraja toliko pri tem, da se isto razume kot zdravo za gotovo, ampak si bolj prizadeva, da se stališče, ki se ga generalno razume kot normalno in edino pravilno, postavi pod vprašaj. Skratka, to kar se tukaj najbolj pogosto razume kot filozofiranje je sprevračanje stališča, da je nekaj izključno prav ali narobe oz. normalno ali abnormalno.

Drugo odebeljeno - in ker ne bereš ti, sklepaš, da ne bere več nihče. Jaz enako nihče??? Najbolj pogost predlog na tem forumu - začni se cenit!!!

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?