|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
3.1.2011 17:23:39   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Malo mu prigovarjam ampak če vidim, da ne pali, ga primem in oblečem. V momentu ko vidi, da sem ga prijela in začela oblačit, obupa in se pusti zrihtat do konca. user posted image


Pri nas ni kontriranja jaz ne bom, nočem ipd. je pa točno to, kar je opisano zgoraj: naši se ne ljubi sami oblačit, je taaako fajn, če jo mami obleče.


Ankica, pri nas ne gre za to, da se mu ne ljubi samemu obleči, ker se pri 2 letih še niti približno ne zna sam obleči. Sleče si bundo, hlače in nogavice že sam, obleči se pa niti pod razno še ne zna sam. To, da se neha dreti takoj, ko ga primem in začnem oblačit pa pripisujem temu, da pač spredvidi, da mislim resno in da ne bom poslušala njegove histerije. K sreči to ni velikokrat.

Kar se tiče trgovine - jaz naredim isto, kot si ti napisala. Preden greva noter, počepnem k njemu in mu rečem, da naj me posluša in gleda v oči. Presenetljivo to naredi in me ves resen posluša. user posted image  Rečem mu, da ne bom poslušala joka in sitnarjenja in da če v trgovini ne bo priden, bova šla takoj domov in da se ne bo šel vozit po stopnicah (največkrat greva v bližnji nakup. center in tam se blazno rad vozi po tistih stopnicah, ki vodijo v garažo). Moram reči, da kar pali. Seveda še vseeno pride do kakšnega manjšega sitnarjenja v trgovini, sploh če sva tam dlje časa, je le še majhen, ampak po moje smo na pravi poti. Vsaj upam. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
3.1.2011 17:29:34   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: abc123

Hvala za odgovor. Sej ne da ji dovolim, delam vse kar ste napisale in sem res pri stvari, ker pridejo dnevi ko z vsakim svojim korakom sprobava do kam bo šla. Nikoli ne ignoriram v smislu "sej nisem vidla da je neki prevrnila ipd" vedno tja povem ,razložim, primem za roke če udari povem da ne sme, da boli ... včasih zaleže včasih se smeji, spet tretjič čist popeni in začne mahat vse naokrog in pol spet jovo na novo. Zdi se mi, da vačsih sploh ne vem če me razume kaj ji govorim (da to boli, da je treba nekaj narest ...). Enako pri oblačenju in umivanju ter podobnih stvareh, če noče pač na silo in konec.
Kaj menite, čeprav so odzivi na obdobja drugačni, verjetno vseeno dojema da se to ne ela in upam da se dobo v prihodnosti sadovi mojega vztrajanja obrestovali, čeprav se mi včasih zdi, kot da bi steni govorila user posted image

Je pa res - vzgoja je delo za 24ur na dan vse dni v tednu. Tudi moj poklic je povezan z otroki in vem da je doslednost in postavljanje mej nekaj kar bodo cenili in spoštovali ter te hkrati imeli za prijatelja. Bolj kot pa tistega, ki mej ne postavlja.




Naš je tudi star 2 leti in ti povem, da sem začela z doslednostjo že zelo zgodaj in ti povem, da so rezultati. Je precej manj naporen kot je bil, deloma po moje zato, ker z vsakim dnem ko je večji, več razume, deloma pa tudi zato, ker vidi, da vztrajam pri svojem. Saj ne, da je pa zdaj vse špo moje, sploh ne, nočem ga popolnoma zatreti, ampak pri umivanju, oblačenju ipd. se pa ne pregovarjava prav dosti. Verjemi, da zelo dobro razume in ve, kaj sme in kaj ne. Sva se ravno z možem zdaj med prazniki pogovarjala, kako je smešno, da si vsako malenkost zapomni, npr. če neke stvari ni več tam, kjer je bila včeraj, ali pa kje najde svoj najljubši posladek, ali pa kje bo našel mikser, ki mu ga ne dovolim, ampak ko mu pa rečeš "ne", je pa treba 100x ponoviti, da si zapomni. user posted image   

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kaj narediti, ko otrok kontrira? ...
3.1.2011 17:51:19   
Anonimen
Ja, Katy, saj sem razumela, kaj si mislila, samo tako fajn si napisala stavek, da je bil kot nalašč za izhodišče za naš primer.
Dokler so majhni, jasno, da smo mame tam za naše otročke, sam znajo pa to hitro obrnit sebi v prid, le dve, tri leta kasneje. Moj mož recimo pol leta ni vedel, da si zna sama obuti čevlje in jo je pridno obuval, dokler se hčerka ni zmotila in se obula pred njim. Ali pa pred nekaj tedni je težila, naj ji obujem škornje. Bi ji celo pomagala, če bi mi rekla lepo. Ker pa je sitnarila in cvilila, mi je to navadno zmišljevanje, obuti se je morala sama. En teden kasneje me na obisku pri babi ni niti vprašala, ampak je samo pogledala babi, malo požmrkala z učkami in tako zelo lepo vprašala: "babi, mi lahko obuješ škornje?" Babi ji je seveda obula škornje user posted image . Manipulator mali user posted image .

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?