|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gremo v šolo 2011
21.1.2011 20:16:23   
Zala01
Karin, čisto tko me zanima, iz firbca...a uradno obstaja kakšen zakon, da npr. starš v šoli ne more biti učitelj svojega otroka?

_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Gremo v šolo 2011
21.1.2011 21:31:29   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: Katrin RR

Janeja: se opravičujem: seveda so ocene in so preverjanja in so pisni preizkusi znanja, prav tako ustni. Opisna ocena ima prav tako moč kot številčna



Ja, Katrin, vem da so preverjanja. In vem, da je opisna ocena pomembna. In verjemi, da sem hudo spremljala te opisne ocene vsa tri leta. Ampak ker je imel Jan vedno vse opisne ocene v tistem najvišjem razredu, se nisem tri leta veliko poglabljala v njegovo učenje doma. Nalogo je vedno naredil v podaljšku, na govorilnih je bil vedno pohvaljen, opisne ocene konec leta so bile vedno super.

Hočem samo povedat, da se je v teh treh letih "razvadil" in si predstavljal, da bo šolo delal tako lahko v vseh razredih. Z ocenami pa pride eno bolj oprijemljivo in razumljivo ocenjevanje za otroke same. In tudi količina snovi se hitro povečuje in ni dovolj več samo nalogo v podaljšku naredit. Pol je bil pa čist šokiran, ko je dobil prvo 4ko, čeprav je "znal". Pa ga niti slučajno ne forsiram, da mora imet same 5ke.

Samo to sem hotela rečt, da je fino, če se otroka že od začetka počasi navaja, da je kdaj dobro kakšno stvar tudi doma ponovit, da ni potem prevelik šok.

Pa do tja je še tri leta. Zdaj pa pejmo nazaj v 1. razred user posted image .

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Gremo v šolo 2011
22.1.2011 20:20:22   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Katrin RR

Ga ni ravnatelja, ki bi mi preprečil, da ne bi svoje sončice pospremila prvi šolski dan user posted image user posted image Nekaj bomo že zgruntali; ati bo pa itak zraven user posted image



Super!

Imam pa še eno vprašanje: danes me je Mala miss vprašala, če gredo kaj ven v šoli? Takšne variante, kot jo imajo v vrtcu verjetno ni. Mogoče v PB?

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 22.1.2011 20:21:33 >

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Gremo v šolo 2011
22.1.2011 20:30:34   
Katrin
user posted image user posted image user posted image

Zala01: mislim, da ne user posted image Jaz osebno bi prosila za zamenjavo, saj ne privoščim svoji pikici, da bi me še v šoli gledala user posted image user posted image

Janeja: samo, da se razumemo user posted image user posted image user posted image Saj razumem, kaj ste hoteli povedat:)) Res je, da se morajo starši sami od sebe malo bolj angažirat in sodelovat. Prehod v 4.razred pa je zagotovo ogromen korak user posted image

Rubin: user posted image user posted image user posted image Ker učim na podeželski podružnični šoli in ker sem precej prilagodljiv in nekompliciran človek, hodimo mi ogromno ven. Zraven šole imamo travnik in gozd in kadar se nam zahoče, smo zunaj tudi po 2 uri. Ker nimamo telovadnice, smo zunaj tudi na športni vzgoji. Sicer pa otroci praviloma gredo ven v podaljšanem bivanju, ja user posted image Otroci za normalen in zdrav razvoj potrebujejo gibanje:))

lp, k


_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Gremo v šolo 2011
22.1.2011 20:30:37   
Rubin.
Sem pa prebrala en post, sicer starejšega datuma, ampak nič zato. Nanaša se pa na to, koliko naj dela prvošolček doma, oz. kaj je fajn, da se ga navadi. Napisala ga je učiteljica prvega razreda. Kaj pravite?

Citiram:

IZVIRNO SPOROČILO: 

Ničesar "šolskega", pa lahko dosti nešolskega. Kolikor jaz poznam šolski sistem, je naštiman tako, da od otroka zahtevamo maksimum, ampak maksimum, kar ga pri določeni starosti še zmore. Ta hip moji prvčki zmorejo točno 5 minut zbranega dela v eni uri, pa potem čez eno uro spet 5 minut.... Pa bodite brez skrbi, da bodo na koncu leta zmogli slediti mnooooogokratniku te minutaže. Ko bodo prišli v drugi razred, bodo spet na začetku leta težave, ker je izredno več dela, tako je "našopana" snov, na začetku bodo tolk zmatrani, da glava boli. Enako v tretjem in četrtem in v vseh ostalih. ko bodo otroci prišli v srednjo šolo, saj najbrž se ne zavedate, ampak imajo po 9 ur na dan skoraj vsak dan!!!! + za predelat še enkrat doma + domače naloge. Saj pravim, potegniti več kot otrok zmore, to je načelo našega šolskega sistema. Žal. IN potem naj jaz dam še domačo nalogo? Morda za starše edincev te reči izgledajo kot nekaj, česar se starši v bistvu veselijo, saj jih kontrolirajo navadno mnogo bolj, kot starši z več otroki. Ampak jaz smisla v množici domačega dela za šolo ne vidim.

Zakaj vam otroci ne povedo, kaj točno delajo? Ker je v 1. razredu učenje tako naštimano, da se skoraj pretrgaš, da jih zmotiviraš, ker se snov prepleta skozi igro in ker se poleg čisto učnih reči ukvarjamo še z osnovnimi zadevami, kot je zavezovanje vezalk, brisanje riti, učimo se pospravljati za sabo iz mize, pospravljati v svoje predalčke, učimo se kje je na šoli sploh kaj, kako pladenj prinesti iz enega konca do drugega, kako se uporablja nož, vilica, kam dajemo odpadke te sorte in kam druge sorte, učimo se osnovne kulturne komunikacije, ko otrok kar naenkrat ne sme več segati v besedo, ko si težko privošči da reče, jaz pa danes ne bom nič delal, pa najtežja stvar, učijo se poslušati, česar večina sploh ne zna. Ukvarjamo se s čisto banalnimi zadevami, jaz sem npr. ta teden zapravila vse skup zihr že celo uro z razlaganjem in pogovori zakaj ne smemo s copati v roki mahati nekomu čez obraz, al pa zakaj ne smeš nekoga porinit v vrsti naprej, kakšne posledice to potegne za sabo.... Skratka, hotela sem povedat, da je začetek 1. razreda podaljšek vrtca + šolsko delo še zraven. Čisto sigurno se najmanj še cel mesec dela na teh osnovah, rpeden se stvar vsaj za silo uredi v neke tire, če je skupina zelo zrela, sicer traja asmilacija dlje časa.

Sama menim, da se zaradi res natrpanih učnih načrtov daje domača naloga zgolj tedaj, kadar je nekaj nujno utrdit. Kar tako, brez veze, samo da bo nekaj počel za šolo je pa totalna bedarija. Če otrok nekaj zna, zakaj mu dodatno umazat posodo in ga pošiljat pomivat, če je že vse pomito?Halo, ne štekam??? Menim, da je življenje čist prekratko, da bi ga zapravili zgolj za šolo. Pustite otroku otroštvo dokler ga še sploh lahko, saj bo vsako leto šola zasedala ogrooooooomno časa v njegovem lajfu, tudi ogromno nesmiselno porabljenega časa, ker šola ne da toliko nazaj, kolikor ur v življenju nam zasede (če dobro pogledam v sistem, višje v šoli kot greš, več je balasta in manj uporabnega, vsaj sama to tako vidim) in sama bom zelo zelo zelo vesela, če bodo moji otroci prišli skozi srednjo šolo in vse njene ure pouka, ne da bi bili vmes totalno crknjeni od lajfa in zasovražili šolo. Če pa v prvem razredu učitelj ne bi mogel celotne snovi obdelati v šolskem času, se mi pa pač zdi (moje osebno mnenje) precej nesposoben. Se pa strinjam, lažje je reči, do sem sem prišel, če se mu ne da, naj pa še doma dela, al pa si misli, utrdili bodo pa doma. Moji ne. Moji otroci bodo reči utrdili v šoli, še zmeraj so. popoldne naj imajo pa svoj lajf in njihovi starši z njimi.

Pridobivanje učnih navad je pomembno, ampak takrat, ko res ima nekaj, kar se mora naučiti iz knjige, česar ne more usvojiti v šoli. V 1. razredu pa je taka specifika, da sama prosim za pomoč starše kvečjemu pri rečeh, ki se tičejo splošnih reči. Prosim jih npr., če poskusijo biti pozorni na to, da njim otrok ne sega v besedo, ker šele tedaj se lahko nauči, da je to neka splošna vrednota. Ali pa jih prosim, da naj ne gleda cel vikend nasilnih računalniških igric ali filmov, risank, ker je sicer v pon. ves divji. Včasih jih prosim, naj ne prevzemajo otrokovih odgovornosti, naj mu nehajo npr. pripravljat športno opremo za v šolo, ker mora to storiti že v 1. razredu otrok sam. Naj preložijo šolo nanj v vsesplošnem smislu. Naj ne pripravljajo njegove torbe, naj že na začetku otroku dajo jasno vedeti, da je to njegova skrb, zato ga morajo oni v to uvesti postopoma doma. In tukaj pričakujem pomoč staršev. Pa pričakujem od njih, da pregledujejo otrokove reči v celoti, ker komunikacija v 1. raredu je večinoma bolj kot ne čez beležko in zvezke. Pričakujem, da bodo otroka zavestno in vsak dan učili o varnosti na cesti, ko bodo z njim na cesti, ne bodo speljali, dokler ni pripet.... Pričakujem da mu ne bodo dovolili iti spat brez umitih zob, pa da bodo zahtevali od njega, da se zjutraj sam obleče...pa da pride domov ob dogovorjeni uri iz dvorišča, ali da gre samo tja, kjer so se zmenili, da ga naučijo da zna sam telefonirat in da ne odpira vrat neznancem... Mogoče se zdijo banalne reči, pa vendar so čisto tipične za to starost in niso glih tako same od sebe umevne. To je navajanje na odgovornost, ne pa nekaj se učiti vsak dan kr tko mal, ker učiteljica meni, da je to pridobivanje odgovornosti, navajanje na učenje. Meni je učenje v 1. razredu povezano vse s čim drugim. V 2. razredu je specifika drugačna, ker brati se pač mora naučiti in brez vaje ni razumevanja pri branju. Vsak dan malo pa malo in tam res svetujem staršem, naj si določijo uro, ko se bo to počelo in naj ne podlegajo pritisku otroka, ko "nateguje" čas in odlaga v nedogled. Ali pa poštevanka kasneje v 3. So reči, ki ne gredo brez vaje. So reči, za katere pa niso potrebne domače naloge, samo zato, da so, brez pravega smisla.

Aja, še govorilne. Če je z otrokom vse ok, pričakujem, da se starš pojavi pri meni parkrat na leto, drugače rečeno vsak 2. ali 3. mesec. Če hodijo vsak mesec tudi ni nič narobe, se mi pač zdijo skrbni, nujno pa to ni. Če ga vidim samo 1x letno, kar se ponekod tudi dogaja, pa se mi zdi absolutno premalo.


Še to, sama kot mama zahtevam od svojih otrok, da delajo za šolo, kar morajo. Se pravi, če imajo domačo nalogo, naj jo naredijo, če se morajo nekaj naučit, naj se naučijo. In pri nas je jasno, da je to njihova služba in da ni variante, da je ne opravljajo. Če kaj ne vedo, jim razložimo, če rabijo pomoč, jo nudimo, vendar imajo tisto reč razvito, ki je najpomembnejša, da jo začnete početi v 1. razredu - sami imajo odgovornost za šolo. Ne sedet z njimi, če ni nuje. Naučite jih, kako to počno sami. Za to ne potrebujete vsakodnevne domače naloge in neprestanega kontroliranja. S tem jim njihovo odgovornost ravno odvzamete. Vi ste tam namesto njih. Oni morajo vedet, da to morajo početi brez vas in z lastno glavo in pomnenjem, da jih nekaj še čaka za naredit.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Gremo v šolo 2011
23.1.2011 9:35:37   
tlb
za prvošolčke iz MARIBORSKE OBČINE:

vpis za bodoče prvošolčke, ki imajo bivališče v Mestni občini Maribor, bo v torek (15. 2. 2011), v sredo (16. 2. 2011) in v četrtek (17. 2. 2011). Vpis bo vsak dan dopoldan od 8. do 12.ure in popoldan od 16. do 18. ure.
Obvestilo o vpisu bo nekaj dni pred vpisom objavljeno v dnevniku Večer. Otrokom, ki sodijo v šolski okoliš naše šole, bomo (tako tudi druge osnovne šole v Mestni občini Maribor) poslali na dom tudi osebna vabila.

Vsaka občina posebej "razpiše" vpis v OŠ.
pa lepo sončno nedeljo vsem :)

T
-----

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Gremo v šolo 2011
23.1.2011 11:33:42   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Še to, sama kot mama zahtevam od svojih otrok, da delajo za šolo, kar morajo. Se pravi, če imajo domačo nalogo, naj jo naredijo, če se morajo nekaj naučit, naj se naučijo. In pri nas je jasno, da je to njihova služba in da ni variante, da je ne opravljajo. Če kaj ne vedo, jim razložimo, če rabijo pomoč, jo nudimo, vendar imajo tisto reč razvito, ki je najpomembnejša, da jo začnete početi v 1. razredu - sami imajo odgovornost za šolo. Ne sedet z njimi, če ni nuje. Naučite jih, kako to počno sami. Za to ne potrebujete vsakodnevne domače naloge in neprestanega kontroliranja. S tem jim njihovo odgovornost ravno odvzamete. Vi ste tam namesto njih. Oni morajo vedet, da to morajo početi brez vas in z lastno glavo in pomnenjem, da jih nekaj še čaka za naredit.


Evo, točno o tem sem jaz govorila.
Vse to je nujno potrebno začet pri otroku uvajat in ga navajat že v 1. razredu, mi pa Jana nismo.
In zdaj imamo problem, ker se "ne zna učit", ker mu nismo pravočasno privzgojili odgovornosti za šolo, ker to pač tri leta ni bilo potrebno... Vem, da smo za ta problem krivi sami in se bomo iz tega nekak morali izvlečt, je pa to dosti težje naredit v 4. razredu, kot pa počasi že od 1. razreda.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Gremo v šolo 2011
23.1.2011 15:30:44   
valči
rubin.
ja,najini Lari sta si očitno ful podobni,s tem,da smo mi našo Laro dali postižit na paža,ker jo je res ful cukalo in bolelo zadnje čase,ker ima goste lase.Tako čopa več nima,le kaka špangica pade,pa res jer srečna,jo je to nerviralo,kot meneuser posted image ,ki sem se tudi postrigla,samo jaz čisto na kratko...

Zunaj otroci so večji del v PB,v času telovadbe,ko je pravo vreme,drugače pa manj,kot v vrtcu.

Predvsem odvisno od šole.

Ja,še 4 dni in gre naša Lara na zimovanje,ful se veseli,komaj čaka.Grejo v četrtek,pridejo v soboto popoldne.

V našem razredu,oz. njenem bo letos 15 učencev.Tak luštni,mali razred.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Gremo v šolo 2011
23.1.2011 20:30:57   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Katrin RR

Rubin: user posted image user posted image user posted image Ker učim na podeželski podružnični šoli in ker sem precej prilagodljiv in nekompliciran človek, hodimo mi ogromno ven. Zraven šole imamo travnik in gozd in kadar se nam zahoče, smo zunaj tudi po 2 uri. Ker nimamo telovadnice, smo zunaj tudi na športni vzgoji. Sicer pa otroci praviloma gredo ven v podaljšanem bivanju, ja user posted image Otroci za normalen in zdrav razvoj potrebujejo gibanje:))

lp, k




Katrin a jo lahko k vam vpišem? user posted image

tlb hvala za info.

Janeja, sedaj pa glede na citiranje zgleda, kot da sem jaz tista tapametna mama se nič ne branim user posted image .

Valči, psssssst, sej naša si tudi želi paža. Sva se komaj zdilali za -10 cm, se mi je kar roka tresla, ko sem rezala user posted image user posted image .

Sicer pa želim vaši Lari, da se ima več kot odlično na zimovanju user posted image .

Lep pričetek tedna vam želim.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Gremo v šolo 2011
24.1.2011 8:24:13   
tilči
Dobro jutro!

Danes smo dobili vabila za sestanek za bodoče starše.Vabljeni smo samo starši.Sem pa še klicala v šolo in ga naročila za vpis,ker piše,da je fino se naročiti,da ne bo nepotrebnega čakanja.
Mene pa zanima,koliko je otrok po normativu v 1.  razredu? Pri nas jih bo po moje kar veliko.Že v vrtcu so 3 skupine,potem pa še 2 podružnici,pa še otroci,ki niso v vrtcu.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Gremo v šolo 2011
24.1.2011 9:10:40   
Špacka
Jutro,
mi imamo tudi bodočo prvošolko doma, naša Lina komaj čaka, da gre v šolo, ker je že velika puncauser posted image
Obvestila o vpisu še nismo dobili, bo pa v kratkem, ker je februar že pred vrati...
Priznam, da me stisne pri srcu, ko pomislim, da gre moj otrok že v šolo, pa šele včeraj sva prišli iz porodnišniceuser posted image , ne morem verjet, kako gre hitro čas...pa še v drugo OŠ gre kot ostali otroci iz njene skupine v vrtcu, čeprav mislim, da je kompliciranje bolj v moji glavi kot njeni, ker smo se in se ogromno pogovarjamo o tem in vse razume in vsem razlaga, da bo dobila druge prijatelje...


(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Gremo v šolo 2011
24.1.2011 9:25:47   
rumba
Dobro jutro!
rubin
, moj ima tisto drugo nalivno pero, ker je levičar. Sicer pa naša učiteljica ne komplicira.user posted image

V naši šoli hodijo ven vsaj 1x v času PB, običajno pa še 1x prej.
valči, a samo 15 jih bo v razredu? Super! Si niti ne predstavljam, pri nas bodo verjetno kar polno zasedeni. Imamo pa to srečo, da bosta ves čas z njimi dve učiteljici. Ta druga je lahko sicer vzgojiteljica, a prisotnost dveh je res fajn.
tilči, če se ne motim, je normativ do 28 otrok v razredu.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Gremo v šolo 2011
24.1.2011 20:35:59   
Katrin
No, danes pa smo tudi mi dobili vabilo k vpisu in sicer 14.februar - Valentinovo user posted image user posted image user posted image

rubin: lahko user posted image user posted image user posted image Včasih tudi sama ne verjamem (pol ure ven iz Ljubljane, pa čisto drug svet user posted image user posted image Priznam: uživam user posted image

Lp vsem user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Gremo v šolo 2011
24.1.2011 21:07:48   
Lejči
Pri nas vabila za vpis v šolo še nismo prejeli (ne vem,mogoče ga pa sploh ne bomo).  Sem se pa danes pozanimala tudi, kako je z vpisom otroka v šolo, ki sodi pod drug okoliš. Povedali so mi, da pač ob vpisu otroka poveš, da bi rad, da otrok obiskuje to in to šolo in da potem šole same to medseboj urejajo. Se pa morata obe šoli s tem strinjati. No, kakorkoli upam, da nam uspe.

Le pridno pišite še naprej, vas je lušno brat user posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Gremo v šolo 2011
24.1.2011 23:05:41   
Nika v službi
No, pri nas je na spletni strani šole končno objavljeno tudi uradno: sestanek staršev in otrok bo v sredo, 02.02. ob 17:00, vpisi pa 15. in 16.02. dopoldan med 8:00 - 12:00 ter popoldan 16:00 - 19:00.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Gremo v šolo 2011
25.1.2011 9:31:44   
benika
Pri nas ni ne duha in sluha o kakšnem vabilu, ne v nabiralniku, ne na spletni strani šole.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Gremo v šolo 2011
25.1.2011 15:15:48   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Špacka
...pa še v drugo OŠ gre kot ostali otroci iz njene skupine v vrtcu, čeprav mislim, da je kompliciranje bolj v moji glavi kot njeni, ker smo se in se ogromno pogovarjamo o tem in vse razume in vsem razlaga, da bo dobila druge prijatelje...


Dobrodošla Špacka. Naša gre tudi na čist drug konec v šolo. Stvar je v tem, da sem vrtec izbrala glede na kakovost, program, vzgojiteljice.... in je čist na drugi strani mesta. Nisem pa si mislila, da bodo v tem času se spletle tako močne prijateljske vezi. Ker, če se spomnim pri meni tega ni bilo, ali so bili drugi časi, ali pa nevem user posted image . No je imela že lani krizo, ko je iz skupine odšlo 21 od 24 v šolo. Je bilo kar hudo. Ampak smo ohranili stike z tremi njenimi takrat najboljšimi prijateljicami, tako da nekako gre. Kako bo letos pa ne vem. Sicer pa si ne delam skrbi, glede novih poznanstev. Je namreč zelo komunikativna in odprta oseba, tako da.... pusitmo se presenetiti.

Sicer pa lahko Katrin pove, kako je na njihovi šoli glede poznanstev od prej in kako navezujejo stike v 1. razredu. Oz. tiste mamice, ki že imajo otročka v šoli  user posted image .

Rumba, hvala za podatek, bomo videli kaj bo naši bolj odgovarjalo. Meni je nekako logično, da ta za levičarje manj paca in je posledično lažje z njim pisat, ali pa se motim?

Katrin, a Valentinčki bodo, kako lepo. Sicer pa zmenjeno, podatke pošljem na z.s. user posted image

lejči in benika, jaz sem sigurna, da vaših ne bodo izpustili in jim tako podaljšali uživanje v vrtcu user posted image .

Nika super za vabilo, če ti ne bo pretežko, bi prosila za kratko obnovo user posted image .

Lara se že tudi zelo veseli vpisa, vsak dan odšteva do 15. user posted image

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 25.1.2011 15:16:14 >

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Gremo v šolo 2011
25.1.2011 15:22:20   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Nika super za vabilo, če ti ne bo pretežko, bi prosila za kratko obnovo user posted image .



Seveda, obnova sledi.user posted image

Tudi naša je levičarka, tako da se bomo z izbiro primernega pisala sigurno še ukvarjali.

Izkušnje mojih kolegov, ki imajo starejše otroke, kažejo na to, da se otroci, ki se poznajo še iz vrtca, tudi naprej veliko družijo. Ravno nedavno je na praznovanju RD en očka pripovedoval, kako tudi starejši na RD vabi predvsem tiste, s katerimi se je družil tudi v vrtcu. Lastnih izkušenj nimam, ker je naša edinka, me pa zanimajo izkušnje drugih glede tega.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Gremo v šolo 2011
25.1.2011 16:55:01   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Nika super za vabilo, če ti ne bo pretežko, bi prosila za kratko obnovo user posted image .



Seveda, obnova sledi.user posted image

Tudi naša je levičarka, tako da se bomo z izbiro primernega pisala sigurno še ukvarjali.

Izkušnje mojih kolegov, ki imajo starejše otroke, kažejo na to, da se otroci, ki se poznajo še iz vrtca, tudi naprej veliko družijo. Ravno nedavno je na praznovanju RD en očka pripovedoval, kako tudi starejši na RD vabi predvsem tiste, s katerimi se je družil tudi v vrtcu. Lastnih izkušenj nimam, ker je naša edinka, me pa zanimajo izkušnje drugih glede tega.


Se bi strinjala. Iz tega vrtca je lani šla večina otrok na isto šolo (razen ene punčke), sicer so sedaj A in B, ampak se še naprej družijo med seboj.
Mene bolj zanima, kako sprejmejo "outsiderje". A Nikini sovrtičkarji gredo skupaj na isto šolo?

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Gremo v šolo 2011
25.1.2011 17:17:47   
mml
Vidim, da pridno čvekat o bodočih prvošolčkih... mi bomo tudi imeli prvošolko, ki je šele decembra imela 5. RD, tako da bo med najmlajšimi. Zaenrkat se zadeve veseli, jaz se ukvarjam s postopki za vpis v drugo šolo, ker mi logistično bolj ustreza. Upam, da ne bodo komplicirali...
...pa še vpisi so točno tisti teden, ko smo mi na smučanju...tako da bom že takoj izpadla "komplikator", ker ne bom mogla na vpis...

... o torbi in podobnem še sploh ne razmišljam, trenutno še uživamo v "svobodi"...
...si kar ne predstavljam, da bo treba na morje poleti v najhujšem drenu...

...ah se bomo že navadili


_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Gremo v šolo 2011
25.1.2011 18:44:05   
Rubin.
mml sem sigurna, da bodo v šoli razumeli, da izkoriščate še zadnje brezskrbne dni :). Glede vpisa na drugo šolo, pa mislim, da na nobeni ne komplicirajo, več ali manj je to stalna praksa.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Gremo v šolo 2011
26.1.2011 9:21:52   
rumba
Ko je sin šel v prvi razred, smo starši vrtčkarjev dali prošnjo, da ostanejo v šoli skupaj v istem razredu. No, tako je celotna vrtčevska skupina, ki je šla v šolo, ostala skupaj. Sedaj lahko rečem, da to ni ravno najboljše. Razredničarka je imela na začetku kar probleme, saj tako velika povezana skupina (12 otrok) deluje zelo homogeno, težko so medse sprejeli "outsiderje" in so se že ne začetku pogrupirali v dve skupini. Tekom leta se je sicer lepo uredilo, predvsem po zaslugi močne volje razredničarke. Danes je moj sin najboljši prijatelj s fantoma, ki sta prišla iz drugega vrtca. Opažam pa tudi pri ostalih, da so se te prijateljske vezi kar razpršile, tako da sklepanje novih prijateljstev niti ni tako hudo. 
Zdaj za Hano ne bom nič komplicirala pri vpisu, mogoče bom prosila le za določeno razredničarko (se ravno menjajo s sinovo generacijo in jih že poznamuser posted image ),  kar se pa tiče prijateljic, pa ne. Njeni najboljši itak odhajata v drugo šolo, tu bo pač spoznala nove. Tudi to je en konček v procesu socializacije naših otrok.user posted image Sicer pa imam občutek, da se ta generacija otrok že v vrtcu veliko bolj povezuje z drugimi skupinami, kakor se je sinova.

Rubin., ja, to levičarso pisalo manj paca in je z njim tudi lažje pisati. Sicer pa nekateri strogo zagovarjajo tradicionalno nalivno pero, s katerm naj bi se oblikovala lepša pisava. To verjetno kar drži, a moj z njim sploh ne more pisati, saj levičarji vlečejo pero v kontra smeri in se zatika. Ali pač samo ne zna.user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Gremo v šolo 2011
26.1.2011 12:43:48   
Rubin.
Rumba hvala za informacije user posted image . Prav iz tega razloga, ki ga navajaš, so lani "razbili" skupino na A in B.

Mislim, da levičarji zelo težko pišejo z penkalom. Se spomnim sošolke, je imela skoz težave, dokler smo morali uporabljati penkalo. Bomo videli pri naši, kaj ji bo šlo lažje od rok. Sicer pa se strinjam, da je pisava z "pravim" penkalom lepša, vsaj meni user posted image .

Še 19 dni do vpisa user posted image .

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Gremo v šolo 2011
26.1.2011 12:50:19   
Precious
joj,koliko ste že napisale,vas sploh ne dohajam user posted image   naš drugi sonček je levak,tako da imamo še čas kaj bi bilo najboljše za njega od pisal dalje.kar se tiče skupine. Mi sami starši smo prosili da razbijejo skupino in so se strinjali,ker že zdaj so težave ,kaj bi šele bilo v šoli.
Mi tudi še nismo nič dobili.Vem pa da je vsako leto bilo v polovici februarja
Šibam,je treba kosilo naredit

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Gremo v šolo 2011
26.1.2011 13:09:04   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Mene bolj zanima, kako sprejmejo "outsiderje". A Nikini sovrtičkarji gredo skupaj na isto šolo?



Ja, celotna skupina (23) gre v šolo in velika večina gre na isto šolo. V našem okolišu sta v bistvu 2 šoli, vendar je okoliš malce smešno (nelogično) razdeljen, tako da znajo biti problemi pri prepisu iz ene šole v drugo. Mamica od Nikinega sovrtičkarja mi je namreč ravno včeraj povedala, da se resno boji, da ji prestop ne bo odobren. Njihovo naselje - po tisti nelogiki, ki jo omenjam - spada pod drugo šolo, pa čeprav imajo do te šole, kamor bo šla naša Nika in kamor želi iti večina Nikinih sovrtičkarjev, le par 100m in je dejansko tudi lokacijsko najbližja. Do tiste, kamor pa dejansko spadajo, pa pot vodi preko obvoznice in ne vem koliko križišč... Kot mi je rekla, imajo na tej "neželeni" šoli že 10 prošenj za prestop na drugo šolo. Sestanka pa sta na isti dan, vpisi prav tako. Upam, da bomo več izvedeli prav prihodnjo sredo.




_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?