|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 9 [10]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Recesija v naši familiji
29.1.2011 22:03:15   
Vijoličarka
Kerensa (kje zavraga si?), popolnoma umikam predlog oziroma razmišljanje o zaprtju tastovega TRR in prehodom na odvzem avta.

Žal mi je, da sem se pustila speljati v govorance , čeprav se je ven izkristaliziralo marsikaj zanimivega. No ja, vse je za nekaj dobro.

Bistvo, zakaj je bil moj predlog prenagljen in nepremišljen:

Četudi se zadeva spelje na odvzem avta, dolžnosti poroka, torej tasta, ne bodo prenehale. Kajti Leasing hiša:

1.) bo najela detektiva, da najde vozilo, ta bo izstavil 'čeden račun'
2.) po vsej verjetnosti bo cenilec ocenil odvzeto vozilo, torej dodatni stroški
3.) vozilo se bo mogoče (tudi na podlagi cenitve) prodalo oziroma vnovčilo za precej majhno vrednost
4.) še kaj bi se najbrž našlo

In vse te stroške in razliko v vrednosti, torej izgubo, bo treba plačati. Gdč. Svakinja tega vsekakor ne bo plačala, torej je tarča spet porok - tast in vse to skupaj pomeni dodatne kolobocije in izgubo ter čustveno vojno. Na vse to nisem takoj pomislila, pa bi morala, ker sem bila zapeljna z željo, da gdč. Svakinjo brcnem v rit.

Dodaten predlog: če se boš odločila iti gdč. Svakinjo brcniti v rit, potem pojdi z javnim prevozom. Razliko do 200 EUR (kolikor bi dala za taxi), daj raje tastu in tašči. user posted image

Torej vam res ne preostane drugega, kot dogovor z Leasing hišo: moratorij, ponoven preračun na manjše obroke, v skrajni sili (ampak to je treba preveriti, zadeva mi je šinila v glavo in ne vem, če je izvedljiva), če ta leasing hiša ne bo prav nič elastična, se najde drugo leasing hišo, ki bo in ta poplača leasing prvi, z vami pa sklene pogodbo z novimi pogoji, torej manjšo anuiteto.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Recesija v naši familiji
30.1.2011 4:49:39   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Kerensa (kje zavraga si?)

Služba, služba, služba... in seks. user posted image

V glavnem... zakaj, za vraga, se vidve pregovarjata za tale leasing? user posted image

Kolikor je meni znano (lahko pa, da se motim), je gdč. Svakinja že decembra mislila, da ji bosta ga. Tašča in g. Tast plačala leasing obrok iz tistega zneska, ki ji ga dolgujeta. Pa ga nista. Zakaj ga nista, ne vem. Niti ne vem, ali sta jo o tem obvestila ali ne (kolikor je meni znano, pošta zanjo prihaja v Ljubljano, ne na Hrvaško). Za Novo leto sta oba ostala brez službe in g. Tast januarja tudi ni dobil decembrske plače. Bila je samo bolniška od ge. Tašče (nekaj čez 300€, če prav vem), od česar pa je bilo treba plačati osnovne položnice (oz. naj bi jih - ali st jih ali ne, nisem natančno spraševala) in njun glavni dolg (obrok izrednega limita), pa še preživeti je treba do takrat, ko bo g. Tast dobil ali plačo ali pa nadomestilo z Zavoda (ga. Tašča ga bo ziher februarja). Skratka - januarski obrok leasinga menda tudi ni plačan. Ne jaz, ne g. Mož ga nimava namena plačati, prav tako niti avta od gdč. Svakinje ne bi vzela, četudi bi ga ponudila (premajhen je za najino družino - in krepko precenjen). Sama sicer še nikoli nisem ničesar kupila na leasing (in moj g. Mož tudi ne), ampak kljub temu vem, da se piz*arije začnejo, ko imaš v rokah tretjo NEplačano položnico. Takrat se začnejo takšne in drugačne izterjave, blokade in odvzemi. Prepričana sem, da to ve tudi gdč. Svakinja. Njej je bil g. Tast porok zato, ker ona takrat ni bila nikjer zaposlena in ji zaradi tega niso nikjer hoteli odobriti leasinga, g. Tast pa je imel pogodbo za nedoločen čas in dovolj visoko plačo. In gdč. Svakinja je bila od nekdaj "tatina maza" - mojemu g. Možu g. Tast nikdar ni hotel iti za poroka, pa čeprav je bil nekoč v igri službeni avto, katerega bi se odplačalo dobesedno v nekaj mesecih (ne pa v 5-ih letih, kolikor je podpisan ta leasing).

No... februarja bo vse jasno. Vendar - kar se gdč. Svakinje tiče, me čisto nič ne briga, kakšen bo rezultat. Me pa zelo konkretno zanima, kaj bo naredil moj g. Mož, če zaradi gdč. Svakinje g. Tastu blokirajo TRR.


(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Recesija v naši familiji
30.1.2011 8:36:13   
Anonimen
AVTO JE POROŠTVO.


Ni treba vpit, ker to ne spremeni dejstev.
Avto je oblika zavarovanja in pri lizingu je predmet lizinga tudi oblika zavarovanja.

Poroštvo je dodatna oblika zavarovanja in se uporablja tako pri lizingih kot pri kreditih. Če ti bo razumevanje lažje, namesto besede finančni lizing vstavi besedo kredit - ker vsebina je popolnoma enaka, razen te osnove, kjer je lahko predmet lizinga dovolj visoka oblika zavarovanja - a ne nujno in vedno.

Mislim, a so v tej državi že vsi čisto nori?


Sicer ne vem, s kom se ti družiš - ampak jaz tega občutka nimam. Zgoraj opisana praksa je bila, je in bo ena standardnih praks za zavarovanje finančnih terjatev. Ni edina, je pa dokaj enostavna in razširjena. Uporabljajo jo vse finančne inštitucije, ki posojajo denar ali zavarujejo terjatve, to je banke, lizingi in zavarovalnice. Ne uporablja se samo med brati, tam so zadeve bolj direktne in se tako finih načinov ne poslužujejo.

Lepo prosim, prenehaj mi podtikati nekaj, kar ne napišem. Ne svetujem, da naj tast odlaša in si nakoplje še večje probleme,


Napisala si točno to - naj zapreta račun, da ju lizing ne najde. Kaj je to drugega kot odlašanje (in povečevanje problemov).

Impak ko govoriš o 'vpisu', kaj to točno fizično pomeni. Ali to pomeni neke vrste plomba na TRR? Predvsem me zanima, zakaj samo Leasingi in kreditne kartice, ne pa npr. hipotekarni krediti (domnevam, da si banke nič manj ne želijo ostati z nepremčnino na rokah, kot leasingodajlci z avtom (ali nepremičnino), zakaj ne vsi krediti?


Ne, ni plomba, čeprav si na prvo roko tako sklepala (btw, zakaj si tako osebno prizadeta, čeprav pišem samo dejstva)?
Gre za vpis v sistem spremljanja bonitet občanov (podobno kot je Bon za podjetja), kjer so vpisani vsi računi, ki jih imaš, ter vse obveznosti - krediti že itak, lizingi nekateri, ne vsi, odobreni in koriščeni limiti ter vsa odstopanja od rednega poslovanja (nedovoljene prekoračitve limitov, zamude nad **** dni pri plačilu obveznosti in še kaj, ne vem vsega pamet. Kmalu bodo v sistemu tudi vse obveznosti po kreditnih karticah, recimo obrok, ki ga danes plačaš s položnico izdajatelju kreditne kartice, bo viden kot kreditna obveznost, če je šlo za nakup na več obrokov. To ni plomba v klasičnem smislu, je pa ovira, da zapreš raćun in odpreš novega - ker se v tem primeru to vse preveri. In če je v sistem vpisano poroštvo in je že zabeležena tudi zamuda pri plačilu obrokov (ki se zapiše **** dni po zamudi), potem ni možnosti, da račun odpreš ali zapreš. Precej tega se je sicer že prakticiralo do zdaj, po novem pa skoraj ne bo možnosti, da bi zadolževanja (in neplačevanja) na javnem finančnem trgu prikril - kar je - če ti je prav ali ne, edina normalna in zdrava finančna osnova. Ker dolg je dolg in ga je treba vrniti. Simpl kot pasulj, tudi če ti misliš, da so zato v tej državi vsi nori.

Ii presenečenje pri naši veleumni zakonodaji), ampak jaz še vedno, s svojo kmečko logiko, s svojimi praktičnimi delovnimi izkušnjami in izkušnjami z institucijami, produciranjem, izvajanjem in razumevanjem zakonov te države trdim, da je to čisto navadna zblojena bedarija.


Mirno lahko trdiš, da je to zblojeno in bedarija, vendar bo zblojena in bedasta (povzemam zgolj tvoje besede) ostala ti sama.
Zakon o potrošniških kreditih je nastal na podlagi evropske direktive in evropske prakse; edino, kar je v njem zblojenega je to, da so nekateri deli nerodno prevedeni. Vsebina pa ostaja.

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Recesija v naši familiji
30.1.2011 8:56:57   
vicki
spremljam to temo, pa ne morem da ne bi vprašala. A prišparanega nimata pa nič*? Saj vemda skoz nekaj delata, ampak ne poznam človeka, ki ne bi imel nekje nekaj zlate rezerve.
Kerensa niste samo vi v krizi. Kaj pa tam ko sta mlada človeka izgubila službe, pa imata 3 šoloobvezne otroke, živijo v najemu in nimajo nič svojega, da bi lahko prodali?
Jaz si ne bi s tvojim problemom niti upala na splet, ko je na svetu še toliko bolj krutih zgodb kot je vaša.
Kolikor sem te spremljala ste do sedaj živeli na zelo visoki nogi - za moje razmere, sedaj bi se bilo treba pa malo spustit, se pa nebi, oz. bi bilo fajn če bi se našla rešitev, da ne bi nihče nič delal, denarja bi bilo pa isto kot prej. Jaz  bi tudi tako...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Recesija v naši familiji
30.1.2011 9:23:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Torej vam res ne preostane drugega, kot dogovor z Leasing hišo: moratorij, ponoven preračun na manjše obroke


Če bi malo bolj pozorno brala (čeprav drži, da je bilo napisanih kar nekaj besed), bi opazila, da je bil takšen predlog že zdavnaj napisan.

Naredite reprogram - stroški so minimalni, lizing se podaljša, obroki so manjši od 100€. In naredite to čimprej, da ne rečem takoj, ker so razni opomini in zamudne obresti veliko bolj boleči od samega obroka.


Žal mi je, da sem se pustila speljati v govorance , čeprav se je ven izkristaliziralo marsikaj zanimivega.


Niso govorance, kar dejstva so.


IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Četudi se zadeva spelje na odvzem avta, dolžnosti poroka, torej tasta, ne bodo prenehale. Kajti Leasing hiša:

1.) bo najela detektiva, da najde vozilo, ta bo izstavil ''čeden račun''
2.) po vsej verjetnosti bo cenilec ocenil odvzeto vozilo, torej dodatni stroški
3.) vozilo se bo mogoče (tudi na podlagi cenitve) prodalo oziroma vnovčilo za precej majhno vrednost
4.) še kaj bi se najbrž našlo


Spet pozabljaš dejstva - da je vozilo v tujini.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 30.1.2011 9:25:45 >

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Recesija v naši familiji
30.1.2011 10:20:15   
Vijoličarka
Če prav razumem, dobimo zdaj vsi državljani neke vrste IBON obrazec?

Četudi razumem logiko, sem skeptična, ker nimam posebnega zaupanja v vse te 'centralne evidence', saj npr. centralna evidenca plačevanja prispevkov obstaja še iz prejšnjega sistema, a kljub temu se je lahko SCT prijavljal na razpise, pa čeprav jih ni imel plačanih in ni bil edini. Pravila nikdar ne veljajo za vse.

Evropske direktive veljajo tudi za banane.

Mogoče bi bilo treba še eno stvar razčistiti. Namreč, drži da je treba vrniti, kar si si sposodil. In če bi si sposodil Kerensin tast, potem je prav, da vrne. Žal pa je v tej nesrečni zgodbi samo porok, poroštvo je pa tudi  avto, torej nikjer in nikdar ne mislim, da bi leasing hiša morala ostati brez tega, kar ji pripada. Četudi je avto v tujini, to ne pomeni, da se ga ne da najti in odvzeti, saj je še vedno last leasing hiše. Mogoče malo več težav in stroškov, a nemogoče ni.

Samo in izključno zato, ker gojim simpatije do ljudi, ki gredo za poroke, pa čeprav jih tolče po glavi njihova lastna neumnost, sem sploh predlagala nekaj tako 'nezaslišanega'. Ker v tej zgodbi se v resnici izogiba obveznosti gdč. Svakinja in če bi ji bil odvzet avto, bi 'nastradal' tisti, ki bi moral nastradati.





_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Recesija v naši familiji
30.1.2011 10:33:16   
Anonimen
Če prav razumem, dobimo zdaj vsi državljani neke vrste IBON obrazec?


Prav razumeš. Osebni "bon" že imaš, že nekaj let, samo najbrž ne veš, kaj piše v njem.

Evropske direktive veljajo tudi za banane.


Super. Hrana je vsaj toliko pomembna kot denar.


Mogoče bi bilo treba še eno stvar razčistiti. Namreč, drži da je treba vrniti, kar si si sposodil. In če bi si sposodil Kerensin tast, potem je prav, da vrne. Žal pa je v tej nesrečni zgodbi samo porok, poroštvo je pa tudi  avto, torej nikjer in nikdar ne mislim, da bi leasing hiša morala ostati brez tega, kar ji pripada.


"Žal" insitut poroštva obstaja že od rimskega prava naprej. In ni samo porok, kar porok je, z vsemi pripadajočimi obveznostmi, ki se jih je potrebno zavedati, ko se pogodbe in poroštva podpisujejo.

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Recesija v naši familiji
30.1.2011 10:40:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Četudi razumem logiko, sem skeptična, ker nimam posebnega zaupanja v vse te 'centralne evidence', saj npr. centralna evidenca plačevanja prispevkov obstaja še iz prejšnjega sistema, a kljub temu se je lahko SCT prijavljal na razpise, pa čeprav jih ni imel plačanih in ni bil edini. Pravila nikdar ne veljajo za vse.

Samo in izključno zato, ker gojim simpatije do ljudi, ki gredo za poroke, pa čeprav jih tolče po glavi njihova lastna neumnost, sem sploh predlagala nekaj tako 'nezaslišanega'. Ker v tej zgodbi se v resnici izogiba obveznosti gdč. Svakinja in če bi ji bil odvzet avto, bi 'nastradal' tisti, ki bi moral nastradati.


Samo in zato, ker gojim simpatije do podjetij, ki so ljudem sploh omogočila delo, pa čeprav jih zdaj tepe po glavi njihova lastna neumnost, lahko razumem nekaj tako nezaslišanega kot je neplačevanje prispevkov.


Finančna nehigiena na makro ravni še ne opravičuje nehigiene na mikro ravni - čeprav dejstvo, da obstaja, ne pomeni, da je sprejemljiva.
Enako kot oborožen rop banke ne opravičuje moje kraje.

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Recesija v naši familiji
31.1.2011 14:59:38   
Kerensa*
Samo toliko se bom vmešala v vajino finančno debato, da tole komentiram:
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Spet pozabljaš dejstva - da je vozilo v tujini.

Nič hudega, če je. In tudi nič hudega, če je izven EU. Leasing hiše (vsaj Hypo-leasing, za ostale pa sklepam, da ne delujejo bistveni drugače) imajo svojega detektiva prav za to - da izsledi "izginule" avtomobile. Garantiram iz osebne izkušnje (pa ne v zvezi z mano). Dodajam pa, da gdč. Svakinja ni šla na Hrvaško (in s sabo tja odpeljala avta), ker bi hotela izginiti in/ali ker bi se hotela izogniti finančnim obveznostim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Recesija v naši familiji
14.2.2011 12:10:19   
koala.cek
IZVIRNO SPOROČILO: mmiro

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

V nasprotju z nekaterimi tukaj na RR se mi zdi, da se jaz nikoli nisem "delala fine". Povedala sem, kar gre in komur gre - in kakor je. Zato tudi tokrat brez problema priznam, da imam rada svoj luksuz - sploh, če sama zaslužim zanj. In težko se mi je odpovedati mu. Tokrat imam pa pred sabo v bistvu tehtnico - moj luksuz in pomoč družini. Tukaj ni dileme - izberem pomoč družini, priznam pa, da ne z lahkim srcem, glede na tisto, kar je na drugi strani tehtnice. Pač, takšna sem. Bom pa potrpela, o tem ni dvoma. 

Poglej tole si napisala prej:
Stanovanje v Ljubljani je že davno odplačano. Na njem ni nobenega dolga in ga. Tašča in g. Tast trenutno živita v njem, ko pa bosta odšla na Hrvaško (g. Tast je rekel "Tu sam se rodio i tu ču umrjet"), pa stanovanje dobiva midva z g. Možem. Prodaja torej odpade.
Torej,če bi jaz vedel,da bi od mojih staršev dobil stanovanje bi jim po svojih zmožnostih pomagal kolikor bi upal.Te ne obsojam in se ne delam pameten,ampak jaz menim,da tu in zdaj potrebujejo tvojo pomoč.In prepričan sem da boš nekoč nagrajena za to!


se strinjam. meni g. in gospa Tašča niti slučajno nista socialni problem. imata dve nepremičnine in naj ju prodata, katero pač želita. tako bi jaz osebno razmišljala na njunem mestu. otroci naj si stanovanjski problem sami rešijo. zdaj če pa stanovanje recimo ne želita prodati, ju pa pač preživljaj. ali pa jima plačuj najemnino, dokler ne bosta finančno sposobna. ne vem.

meni recimo starši niso dali nič. pri 20 sem odšla od doma in to je to. sama sem si našla službo, študirala izredno, si kupila jugota, naredila kariero, ustvarila družino, živim pa pač pri možu. jih imam pa neizredno rada, zaradi tega jih ne obsojam in mogoče je bilo tako pač namenjeno. do njih ne gojim nobenih kompleksov, svojim otrokom bom pač pomagala kolikor bom sposobna, nikakor pa naj ne pričakujejo da jim bom reševala stanovanjski problem. in to je ta komotnost v današnjem času. če ti starši ne kupijo avta, stanovanja, zrihtajo službo - ajooooj potem so verjetno najslabši na svetu. groza, kakšna vzgoja


(odgovor članu mmiro)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Recesija v naši familiji
17.2.2011 9:51:49   
Kerensa*
Takole nekako je trenutno...

Ga. Tašča ta mesec dobi (al' je pa že dobila - ne vem, kdaj so izplačila) prvo nadomestilo z Zavoda (za januar), kar pomeni, da bo že vsaj nekoliko lažje. Januar je bil najhujši, saj g. Tast ni dobil decembrske plače, ga. Tašča pa je dobila samo bolniško, kar je bilo menda 80% njene netto osnove, ki je pa znašala toliko, kot prejšnja minimalna plača (njeno podjetje je namreč dobilo dovoljenje za postopni dvig plač na novega minimalca).
Z njeno nogo je bolje - sicer jo še boli, ampak vseeno bistveno manj, zato lažje hodi, čeprav še šepa. Kljub temu si je takoj našla delo. Ne službe, ampak preprosto delo na črno - pospravljanje. Zdaj, februarja, že dela. Ne vsak dan, ampak nekajkrat na teden po nekaj ur pa.
G. Tast je še vedno doma in mislim, da bo tam tudi ostal. Nadomestila z Zavoda še ni, saj so SCT-jevi delavci opravljali prijave na RZZ šele v začetku februarja, kar pomeni, da bo denar šele naslednji mesec. Sta pa že oba z go. Taščo dobila odločbi o nadomestilih - obema je odobreno menda za 24 mesecev, ampak toliko niti ne bo potrebno, saj je g. Tast od ZPIZ-a dobil odločbo, da gre lahko v penzijo z oktobrom letos, ga. Tašča pa z decembrom letos. Prvih nekaj mesecev (ne vem točno, koliko) bosta oba dobivala po 80% nadomestila, potem pa do penzije po 60%. Glede na njune plače se torej lahko pričakuje približno toliko, kolikor je imel g. Tast prej sam plače, tako, da kriza bo oz. definitivno bo pošteno zmanjšanje standarda oz. nepotrebnih stroškov. Kakor sem že napisala - na srečo nimata kreditov in/ali leasingov.
Ga. Tašča in gdč. Svakinja sta se "zmenili" med sabo. Gdč. Svakinje bo vse stroške s hišo (torej npr. voda, elektrika, stavbno zemljišče itd.) na Hrvaškem, kjer tudi živi, sicer plačevala sama, ampak bo pa ga. Tašča namesto gdč. Svakinje plačevala njene položnice za leasing novega avta. Hrvaške položnice se bodo torej plačevale na Hrvaškem, slovenske pa v Sloveniji - da ne bo nepotrebnih komplikacij. Ta dogovor pa sta očitno sklenili že nekaj časa nazaj, a ostali zanj nismo vedeli (v končni fazi nam niti ni bilo treba, ker nismo bili vpleteni), saj je šele sedaj prišlo na dan, v čem je pravzaprav problem. Namreč gdč. Svakinja plačuje hišne stroške na Hrvaškem, ga. Tašča pa leasinga v Sloveniji ne (s plačilom tega leasinga naj bi ga. Tašča namreč pokrivala svoj dolg do gdč. Svakinje). In ko je z Novim letom nastala finančna kriza pri ge. Tašči in g. Tastu, je tole počasi začelo prihajati na dan. To namreč, da ima ga. Tašča pri sebi dve položnici za leasing, z rokoma plačil december in januar. Kolikor je meni znano, ju ni plačala. In zdajle enkrat naj bi prišla (če že ni) še položnica s februarskim rokom plačila, kar je pa 3. položnica in to pomeni odvzem avta. Ker je ga. Tašča zagnala celo paniko, sklepam, da gdč. Svakinja nič ne ve o tem, da ni plačano.
Je pa včeraj (al' je bilo predvčerajšnjim? - ne vem več) mojega g. Moža klical g. Bivši Svak in povprašal, kako je s temi plačili in odvzemom avta. Kolikor mi je namreč znano, je gdč. Svakinja tega g. Bivšega Svaka spet "sprejela nazaj" v hišo. Že prej je bila z njim predvsem zaradi denarja, ki ga ima, tako, da imam jaz glede tega svoje mnenje. In ker je on tudi z go. Taščo v relativno dobrih odnosih (tudi ona ga ima raje, kakor mene), sklepam, da mu je tudi povedala glede položnic. In ker tudi gdč. Svakinji škripa pri denarju za preživetje... hja, known story. Čisto možno je, da so v temle trenutku, ko tole pišem, vsi trije obroki leasinga že plačani - s strani g. Bivšega Svaka oz. očitno zdaj spet kar g. Svaka. Gdč. Svakinja si je pa menda tudi našla neko delo v nekem lokalu za 3 dni na teden, tako, da... saj počasi pa bo, no. Če ne, bo pa g. Svak pokazal EuroCard, I guess.
V glavnem... počasi se normalizira vse skupaj. Čeprav normalen pa ni nihče od njih.

(odgovor članu koala.cek)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   [Brisano sporočilo]
17.2.2011 19:25:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 237
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 8 9 [10]
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 9 [10]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?