|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2011
23.3.2011 7:27:57   
lil_
upanje 81 ja pr ns je tut tko, da lahko tale jok traja od enga hranjena do druzga. ma jst mislm, da smo s krci mim, k je cist drugac. se mi prov zdi da ju samo tok zlo napenja. sta bol pozeruhinje in tut pojesta en kup zraka, tko da podremo ogromno kupckov. kupcke lahko podirata se tik pred naslednjim hranjenjem.
krci so se pri nas zaceli pri 3 tednih, trajal pa nekje 14dni-3tedne. sam po besedah moje mami, se niso bli tako zelo grozni, kot sm jih mela baje jst. no pa ze to mi je zgledal zadost hudouser posted image
jah nevem ce so krci in napenjanje povezani, ker pr ns pr krcih nista prdele. pa pr krcih sta nogice skos krcle k sebi, tut k si ju pestvov sta te z rokicami zagrabile in tut po obrazu vidis kako jo zagrabi. pri tem napenjanju se pa ful stegujeta in jima sploh nemors pokrcit nogic. ce ju das lezat na trebuscek, pa dvigujeta ritko.
caj-ja mi smo zacel pit caj zarad krcov, ker sta ble nedonosene in ker se nista mele 3kg, jima nismo smel dajat nobenih kaplic al pa cesa podobnega, tko da smo krce lajsal (ce smo jih) s komarckovim cajem.
sem jima pa 2 dni nazaj skuhala kumino in janez ja...pa nevem ce je kej bols. sm danes skuhala spet in bomo vidl. skodovat ne more.

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Dvojčki 2011
27.3.2011 16:41:07   
upanje81
lil_ jaz mislim, da so pri nas krči čeprav ni še izključeno al je šlo za virozo, čakamo izvide blata. Je pa kar hudo vsak dan tam ob 14:30 se začne in lhko traja vse do 00:00, je pa najhuje po obroku do drugega obroka ravno k seb prideta in zopet smo na začetku (jok). Sem pa brala da se pri nedonošenčkih krči pojavijo 14 dni po predvidenem roku in pri nas se je točno tako začelo. Pomaga pa nam nič, probali koroške kapljice, coliprev, zamenjali mleko novalac ac, zdaj smo zopet na aptamil 1, kapljice biogaja, danes sem skuhala čaj kumino in janež in jima v tem delam mleko in pa zdaj sem jima dala še kapljice antiflat in upam da bo kaj pomagalo. Imata pa po obroku rdeče pikice kot mozoljčke po obrazu. Počakat moram do srede da  dobimo izvide in pa če ne bo bolje je pediatrinja svetovala še mleko aptamil lr, brez laktoze, če imata slučajno alergijo.
Pa vi kako ste kaj bolje ?

Smo se pa zdaj tri dni potepale z vozičkom to so bli za nas prvi sprehodi in smo vse tri zelo uživale.

Kako oblečete vaše dvojčke v takem vremenu kot je blo te dni, imate pleničko čez vozek?



(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Dvojčki 2011
3.4.2011 17:57:35   
mija75
ojla punce,

se malo javim, ko imam ravno 5 minut časa :). MAlo sem prebrala in vidim, da imajo vaši sončki tudi krče. Pri nas je pri eni isto, vreščanje lahko skoraj čez cel dan. Uspavati jo je zelo težko. No ko zaspi vsaj nekaj časa spi. MI je pa čudno, da ko leži, vrešči, steguje nogice, kot da ima ful hude krče, ko jo pa moj dvigne in nosi okoli, je pa vse ok. Sva kupila koroške kapljice, pa nama je pediatrinja predpisala neke sab simplex, zdaj pa to dajemo. Nimam nekega občutka, da kaj zelo pomaga.

No pa še malo, da se pohvalimo. V torek smo imeli 1. pregled pri zdravniku. Punci imata 54 cm in 4 kg (no kakšno deko manj). Vglavnem se redimo. Malo dodajamo, večinoma dojimo. Mi je pa mleko začelo usihat, ker sem bila 1 teden v bolnici zaradi mastitisa in zapleta po CR - temp. skoraj 40 stopinj. seveda smo tudi izgubili ritem in se ponovno navajamo.



(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Dvojčki 2011
4.4.2011 10:14:03   
ruška
Živjo!

Sem v veselem dvojnem pričakovanju, rada bi vas pa vprašala o nekaterih zadevah z katerimi imate več izkušenj kot moje sonosečke.

Torej, vse ki ste že rodile v ljubljanski porodnišnici, ali ste šle v materinsko šolo?
Najdla sem podatek, da so predavanja v MŠ obvezna za LJ P!
Kaj to pomeni, če pridem z popadki v porodnišnico?
Ali pa če bi imela carski rez, ali bi me zavrnili?

In še, ali so obiski dovoljeni samo očetu in otrokom? Starši in sestre ne pridejo v poštev?

Kakšne so vaše izkušnje, ali morda izkušnje žensk, ki jih poznate?

Hvala!

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Dvojčki 2011
4.4.2011 11:29:19   
lil_
upanje kaksi so bili izvidi?

jaz imam obleceni tako kot za doma, le da jima dam se jaknico. nogice pa so tako in tako zascitene v kosari, ki ne prepiha. pa pbvezno kapica in to je to. jah jst plenicko cez vozek mam in nimam, kakor je. ker je tale soncek hinavski, plenicko kar pridno uporabljam, ker sta zadnic med sprehodom (za moje pojme smo ble skos v sencki) dobile rdeca licka. nic hujsega, ampak vseeno.

drugace pa me tut kr izkoristmo tole vreme in pridno vozickamo.

mija po tvojem opisu, bi znala bit mala tudi malo razvajenauser posted image drugace pa je po rokah bolje, ker jim grejemo trebuscke.

mi pa mamo danes UZ kolkov.

vceraj sta imeli tocno tri mesece in tut kr pridno rastemo. se pa tut me, pridno dojimo.

mija sej se bo dojenje zopet ustimalo, samo ne se sekiratuser posted image

ruska kar sprasujes, vejo tudi tvoje sonosecke. ja midva sva hodilav materinsko solo. ne tisto v porodnisnici (oz. v leoniscu), ampak v ZD. ja pise da so predavanja obvezna, vendar sem mnenja da ce prides tja s popadki, te bodo ravno tako vzel. mislim da ne zavrnejo nobenga. sicer pa se mi zdi materinska sola kar vredu in nevem, zakaj se jo tako branis user posted image

ko sem bila jaz v porodnisnici, so bili obiski dovoljeni samo partnerju in ne tudi otrokom. tudi ostalim ne. v splosnem pa so obiski dovoljeni partnerju in otrokom. ce imas otroke na intenzivni, so obiski dovoljeni tudi ostalim, ne vsako dneveno ampak se da vse dogovorit. pa ne da pridejo isti dan vse babice in dedki, ampak 1x en in drugic drug.

katere izkusnje? z ljubljansko porodnisnico? moje izkusnje so dobre. glede na to da sem prej slisala kar nekaj pripomb, se je meni zdele cisto vredu. drugace pa bolnica kot bolnica, nemores pricakovati nevem cesa. drugace pa takoj ko sem izvedela, da bom imela dvojcke sem se odlocila za Lj P.

ce pa te se kaj zanima, vprasaj in ti bomo probale odgovorit.

(odgovor članu ruška)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Dvojčki 2011
4.4.2011 13:34:15   
ruška
Lil_, kaj takega povejo v materinski šoli, da že nisem prebrala v knjigi in na spletu? Pa še 15 km mam do ZD. Drugač sem v Beli krajini, rada bi pa rodila v Ljubljani. Domnevam, da imajo boljše strokovnjake in aparate, da je oskrba na splošno dobra.
O materinski bom še razmislila.

Glede obiskov, pomembno mi je samo da nas pride pogledat mož ate user posted image
Itak sem mislila povedat družin, da bolnica prepoveduje obiske žlahte user posted image   Če bi že, bi naročila naj jih pride največ tri. Pa še na 15 minut. Rada bi imela mir s svojo deco, pa tud cimericam pri prav prišel.

Hvala za odgovor!

Srečno s punčkami!

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Dvojčki 2011
5.4.2011 16:08:28   
lexy25
Ruška, mislim, da je vseeno kam hodiš v materinsko šolo, te ne morejo kr odslovit, če prideš tja rodit.... je pa kao obvezno, da bodoči očka obišče obvezno predavanje v materinski šoli, ki jo organizira porodnišnica LJ (predavanja o porodnih dobah), ker drugače ne more dobiti potrdila in ne more biti zraven pri porodu... Čeprav to ni čisto res (vsaj mislim,da je tako), saj lahko potrdilo dobiš tudi če nisi obiskoval predavanja, sam zaračunajo ti več (če si bil na predavanju ti zaračunajo potrdilo cca.17eur, če nisi bil na predavanju pa cca.21 eur)

Tudi jaz nimam nobenih pripomb nad porodnišnico LJ, povsod se najde kaka tečna sestra, samo načeloma je bilo pa super, tak da nisem imela slabe izkušnje kot se rado zapiše za por.LJ :)

(odgovor članu ruška)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Dvojčki 2011
5.4.2011 16:10:39   
lexy25
Aja, obiski so dovoljeni samo partnerju in večjim otrokom.

(odgovor članu lexy25)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Dvojčki 2011
5.4.2011 19:35:36   
lil_
tezko recem, kaj novga povejo, ker se nisem lotila nobene knjige user posted image najbrz imas prav, da ni nic novega, morem priznat, da sama sploh nisem pomislila na to in sem avtomaticno sla.
ja jst svetujem Lj P. poznam primer ko je ena rodila drugje, pa je biv en dvojcek vredu, drugi pa ne in so ga prepeljali v Lj P...pol je pa mela vsakega otroka v svoji P. za moje pojme katastrofa...kot da niso mogl prestavt se taprvega. tko da, gres v lj in je mir. no sicer pa tako in tako ne bo nic narobeuser posted image

moj je mev potrdilo iz materinske sole in je placov okroglih 20€

(odgovor članu lexy25)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Dvojčki 2011
5.4.2011 21:19:22   
lexy25
Če komu pomaga, tukaj je seznam vseh porodnišnic in vse potrebne informacije http://www.babybook.si/porod-od-a-do-z/vse-porodnisnice-v-sloveniji/

Zanimivo lil_, midva sva hodila v starševsko šolo v lj porodnišnico in plačala za potrdilo 16,69eur (rodila dec.2010)...ma to si kr sport kej namislijo :)

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Dvojčki 2011
6.4.2011 9:43:18   
lil_
midva sva hodila v ZD, rodila sem pa januarja 2011 user posted image mogoce so podrazil user posted image

(odgovor članu lexy25)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Dvojčki 2011
6.4.2011 10:23:03   
lexy25
Aja ti si v ZD hodila v starševsko šolo, ja potem pa si res morala plačat 20 eur, 16,69 eur je za tiste, ki so hodili v starševsko šolo v porodnišnico Lj :)

Kako pa sta kaj tvoji punčki glede na to, da sta se tok prej rodili? :) Te kr občudijem, da ju polno dojiš :)

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Dvojčki 2011
6.4.2011 12:12:35   
lil_
to pa nisem vedla da je razlika kam hodis v solo user posted image no nima veze, je ze mim user posted image
drugac pa tut ce bi vedla, se mi za tistih par evrckov nebi dal hodt v P user posted image

nasi puncki sta super, pridno rasteta in mamici kravzlata zivckeuser posted image no pa dokler sta ponoci pridni, se cez dan ne bom pritozevalauser posted image drugac pa sta zdravi in upamo da tako tut ostane. do zdej nista imeli nobenih problemov tut ob rojstvu ne. mata edin tako cudno bolezen, ce lezita jokata, k ju das pa v narocje pa jok mine user posted image sam pravjo da mato velik otrok user posted image drugac pa pomaga tut vozickanje in ker ena doma noce cez dan nic spat, nas vozickanje kar resujeuser posted image prevozickamo res skor cele dneveuser posted image

kar se tice dojenja obcudujem tut sama sebe user posted image pa ne zarad kolicine mleka ampak, da sem bila tok trmasta in sem vztrajala, da sta se naucili dojit. ti dodajas?
povej nam kej vec o sebi in o tvojih dvojckih? mas puncki? fantka? parcek? sta bila prej rojena? kako sta? vse nas zanima user posted image

(odgovor članu lexy25)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Dvojčki 2011
6.4.2011 13:30:49   
ruška
Punce, hvala za odgovore glede materinske, oz. šole za starše!

Lexy25, glih na tej strani sem najdla informacijo, da so predavanja obvezna za porod v LJ P.
Verjamem da me ne bodo odslovili, če pridem s popadki, a brez potrdila iz materinske. Mož pa ne bo prisoten pri porodu.
Edino ne vem ali bodo komplicirali, če bom imela carski rez. Zato sem poslala e-mail v porodnišnico in lepo vprašala. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lexy25

Aja, obiski so dovoljeni samo partnerju in večjim otrokom.

To se mi dopade! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lexy25

Tudi jaz nimam nobenih pripomb nad porodnišnico LJ, povsod se najde kaka tečna sestra, samo načeloma je bilo pa super, tak da nisem imela slabe izkušnje kot se rado zapiše za por.LJ :)



IZVIRNO SPOROČILO: lil_

ja jst svetujem Lj P. poznam primer ko je ena rodila drugje, pa je biv en dvojcek vredu, drugi pa ne in so ga prepeljali v Lj P...pol je pa mela vsakega otroka v svoji P. za moje pojme katastrofa...kot da niso mogl prestavt se taprvega. tko da, gres v lj in je mir. no sicer pa tako in tako ne bo nic narobe



Pol pa MUST BE ljubljanska porodnišnica! user posted image
Tudi sama jim najbolj zaupam. Pa tud strokovnost ispred ljubeznivosti.

Lil_, v čem je skrivnost polnega dojenja??? user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Dvojčki 2011
6.4.2011 13:44:04   
lexy25
Lepo prebrat, da sta ok :) mal kravžlat živčke pa tak morejo, zakaj so pa tu, a ne :)

In res svaka čast, ker polno dojiš :) A imaš čez dan kakšno pomoč?

Mi imamo doma dva fantiča, ki bosta čez par dni stara 4 mesece :) Rodila sta se s CR-jem 21 dni pred PDP-jem :)

Mi se ne dojimo več, smo ene tri tedne samo na AM, zmanjkalo mleka :) V bistvu sem jima že od samega začetka dodajala, ker nisem imela dovolj mleka, svoje mleko sem si pa povečini črpala :) na začetku sta po parih potegih omagala in zaspala, zato sta dobila po flaški, potem sta se pa flaške že toliko navadila, da sta se na prsih hotla samo pocartat in ne toliko hranit :) tko da vse, ki dojite, kar občudujem :)



(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Dvojčki 2011
6.4.2011 13:55:51   
lexy25
Ruška, a ti sploh nimaš namena obiskat starševske šole ali nimaš namena obiskovat starševske šole v LJ?

(odgovor članu lexy25)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Dvojčki 2011
6.4.2011 14:01:32   
ruška
Sploh nimam namena obiskat materinsko šolo.
Premislila se bom, če bo to eden od pogojev za carski rez v LJ P.

(odgovor članu lexy25)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Dvojčki 2011
6.4.2011 14:19:24   
upanje81
Lil_ blato ni pokazalo nič takega ena bakterija ki je itak ne zdravijo, tako da ni bilo infekcije. In smo zdaj probali aptamil brez laktoze, stanje je res bolje sam ne vem če od tega, dajem še biogajo in pa cele dneve smo zunaj do 19:00 in mislim da to zadnje najbolj nuca. Imamo pa eno princesko ki ima tako bolezen kot  tvoje bi se nosila al ma krče al ne (tile krči so prav super za razcrkljat se), če smo pa v vozičku pa bog ne daj da se ustavim se dere kot bi jo s kože drla. Ta druga je pa zelo pridna, čist kontra karakterja sta si. Kolk pa ti prespita ponoči, kdaj ju daš spat?

mija 57, kako kaj pri vas s krči kaj bolje, a pomaga sab simpex?


Vsaka čast za dojenje, jaz sem 2 meseca stiskala (cela nočna mora), zdaj pa nimam več sam še dodatek.

(odgovor članu ruška)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Dvojčki 2011
7.4.2011 8:29:13   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: ruška

Punce, hvala za odgovore glede materinske, oz. šole za starše!

Lexy25, glih na tej strani sem najdla informacijo, da so predavanja obvezna za porod v LJ P.
Verjamem da me ne bodo odslovili, če pridem s popadki, a brez potrdila iz materinske. Mož pa ne bo prisoten pri porodu.
Edino ne vem ali bodo komplicirali, če bom imela carski rez. Zato sem poslala e-mail v porodnišnico in lepo vprašala. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lexy25

Aja, obiski so dovoljeni samo partnerju in večjim otrokom.

To se mi dopade! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lexy25

Tudi jaz nimam nobenih pripomb nad porodnišnico LJ, povsod se najde kaka tečna sestra, samo načeloma je bilo pa super, tak da nisem imela slabe izkušnje kot se rado zapiše za por.LJ :)



IZVIRNO SPOROČILO: lil_

ja jst svetujem Lj P. poznam primer ko je ena rodila drugje, pa je biv en dvojcek vredu, drugi pa ne in so ga prepeljali v Lj P...pol je pa mela vsakega otroka v svoji P. za moje pojme katastrofa...kot da niso mogl prestavt se taprvega. tko da, gres v lj in je mir. no sicer pa tako in tako ne bo nic narobe



Pol pa MUST BE ljubljanska porodnišnica! user posted image
Tudi sama jim najbolj zaupam. Pa tud strokovnost ispred ljubeznivosti.

Lil_, v čem je skrivnost polnega dojenja??? user posted image



Glede materinske šole: ne vem zakaj se jo otepaš? Če ne drugega, greš malo med ljudi in se považiš, da nosiš dva. user posted image  Jaz sicer zdaj nisem šla, ker sem poslušala že pri ta prvem. Mi je bilo pa takrat fajn, da smo si ogledali tudi porodne sobe in spoznali osebje v porodni.

Glede porodnišnice: ja, ok, je LJ pač najbolj strokovna, ker ima največ naprav. ob normalnem porodu (teh pa je večino), so pa tudi ostale čist dobre. jaz sem npr. rodila v KR in vsi so me čudno gledali, kako to, da ne grem v LJ. ma zakaj? KR je skupaj z LJ ena najboljših porodnišnic in sem jim zaupala. pa čeprav cel januar niso vedeli, kaj bi z mano naredili- me dali rodit ali še malo počakali (zaradi slabih jeternih testov). Sem pa zato na koncu na porodu imela pol porodnišnice, ki mi je gledalo v ... in skrbelo zame. user posted image  aja, pa še par dni nazaj sem srečala babco, ki me je imela ob porodu in je rekla, da je vsak, ki je prišel v službo, najprej vprašal, če sem jaz že rodila, hehe. user posted image

_____________________________

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu ruška)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Dvojčki 2011
7.4.2011 18:41:42   
ruška
Otepam se ker:
- sem nezaposlena (živimo od moževe minimalne plače) in vozikanje do ZD skupaj 15 km v eno smer ni poceni
- porodno sobo in osebje ne bi videla, ker so predavanja v ZD
- berem knjige in splet, kjer informacij ne manjka
- kar me zanima, vprašam eno mojo ki je rodila petkrat
- mož ne bo bil z mano pri porodu
- ne vidim smisel

Sicer bi se rada považila, da nosim dva user posted image

Pa še, vsaka smo drugačna, ene so rad med ljudmi, druge ne.
Sporočili so mi iz porodnišnice, da šola za starše ni obveza nosečnic.

Ma nema veze, pustimo to.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Dvojčki 2011
9.4.2011 11:00:25   
mija75
ojla punce!

No se spet malo lahko oglasim. Sedaj smo že bolje, glede krčkov kaj pa vem ali so takpo hudi, mislim, da je Viti paše, da se nosi, ker ko jo nosiš večinoma utihne. Sab simpelx ne vem koliko kaj pomaga. Sej bo kmalu 3 mesece mimo pa bo bolje.

Mi sse spet na polno dojimo. Kdaj dodam minimalno Zarji, pa noče...mogoče popije 10 ml. Zdaj se že smejeta in zamotita z vrtiljakom, tako da je bolje in  je tudi manj joka. Evo Vita spet "vrešči", jo mam pri sebi....razvajenka mala user posted image .

Uživajte, tako lep sonček, komaj čakam sprehod!!

(odgovor članu ruška)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Dvojčki 2011
9.4.2011 21:46:28   
upanje81
No jaz se moram kar pohvalit upam, da se ne prehitro, že dva dni stanje veliko veliko bolje. Manj joka več spanja, ko so budne se lepo zamotita za nekaj časa. Zdaj ne vem al so krči minili da je črevesje dozorelo, al nam pomaga svež zrak smo zelo veliko zunaj, al pomaga biogaja al pa mleko aptamil brez laktoze.
Danes spali od 23;30 in ena do 6:00 druga do 7:00 in potem še dopoldan, da je mami lahko kar velik nardila. S temi krči se otroci res tudi razvadijo, tako da včasih ne veš al so krči al bi se rade pocrklale, sam takoj vidim, takrat ko dvignem in je tišina gre za razvajanje. Saj ni čudno saj smo jih dejansko cel mesec, ko ju je matralo cele popoldneve pozno v noč prenosili, še kosilo smo jedli tako da so ble v naročju, je blo prav noro res tako ju je bolelo.
Sta pa naši karakterno pa tudi vizualno čist kontra. Ena je tako pridna, res kot da je ni, druga pa pravim včasih da je za trojčka ne za dvojčka:-)).
Jona noče bit zunaj je čist nesrečna v vozičku in joče in sitnari, sploh ne smem voza zabremzat ker čist znori, medtem ko Karla uživa in pridno spanča.  Jona je najbolj srečna notri na sedežni, da ma vse pod kontrolo, sploh ne vem kaj se ji je v vozičku tako zamerilo. Sam se bo mogla punca kar navadit, ker bomo več al manj kar zunaj preživele dneve, da bodo bolj odporne.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Dvojčki 2011
11.4.2011 20:36:33   
araz
Punce pozdravljene. Jest se vam bom pridružila avgusta, ko imam PDP.

Zdej sem v fazi nakupa opreme pa me zanima glede posteljic. Katere velikosti imate? Ali je posteljica 120x60 dovolj velika, da prve mesece lahko oba dvojčka spita v njej?
Imam namreč problem, ker ni veliko prostora v splanici. Sej za eno posteljico ni problem samo zadve taveliki, pa skoraj ni prostora.

Vas je pa zanimivo brat s kakšnimi problemi in radosti se spopadate. Vsaj vidim kaj vse me čaka. Doma imam sicer že eno 16 mesečno navihanko, samo tole z dvojčki bo sigurno čista druga pesem.



(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Dvojčki 2011
12.4.2011 2:39:37   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Punce pozdravljene. Jest se vam bom pridružila avgusta, ko imam PDP.

Zdej sem v fazi nakupa opreme pa me zanima glede posteljic. Katere velikosti imate? Ali je posteljica 120x60 dovolj velika, da prve mesece lahko oba dvojčka spita v njej?
Imam namreč problem, ker ni veliko prostora v splanici. Sej za eno posteljico ni problem samo zadve taveliki, pa skoraj ni prostora.

Vas je pa zanimivo brat s kakšnimi problemi in radosti se spopadate. Vsaj vidim kaj vse me čaka. Doma imam sicer že eno 16 mesečno navihanko, samo tole z dvojčki bo sigurno čista druga pesem.





Tudi jaz imam zelo majhno stanovanje in smo vzeli posteljico 120x60. Ležita pa vsak na svojem koncu diagonalno (če si predstavljaš). Ravno včeraj sem rekla možu, da bo treba sestavit še ta drugo, ker se že zelo motita (dosti kvalitetneje spita, če sta sama v njej). Stara sta 2,5 meseca. user posted image

_____________________________

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Dvojčki 2011
12.4.2011 2:44:41   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: upanje81

Sta pa naši karakterno pa tudi vizualno čist kontra. Ena je tako pridna, res kot da je ni, druga pa pravim včasih da je za trojčka ne za dvojčka:-)).
Jona noče bit zunaj je čist nesrečna v vozičku in joče in sitnari, sploh ne smem voza zabremzat ker čist znori, medtem ko Karla uživa in pridno spanča.  Jona je najbolj srečna notri na sedežni, da ma vse pod kontrolo, sploh ne vem kaj se ji je v vozičku tako zamerilo. Sam se bo mogla punca kar navadit, ker bomo več al manj kar zunaj preživele dneve, da bodo bolj odporne.


user posted image  Jaz imam parček in sta si tudi takoooo zeloooo različna. Pri nas je David ta godrnjač, ki mu ni nič prav. Nadja je pa ena lubica-bubica, ki mirno in potrpežljivo čaka, da se je kdo usmili. user posted image

_____________________________

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?