|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2011
10.5.2011 8:04:12   
trsica
Uspelo mi je posodobit seznam. user posted image user posted image user posted image user posted image

A mi manjka cel kup podatkov. Dajte punce napisat, da dopolnim. user posted image

_____________________________

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Dvojčki 2011
10.5.2011 8:49:53   
katym
Super, tršica..eno še moje podatke: 29.3. sem rodila, Maj je bil težak 2450g, Lija 2330, oba sta bila 48 cm velika..še kej?

Kar se tiče hranjenja...tut js rada vidm, da se hranita en za drugim, ampak ne naenkrat...ker še vedno Lijo malo podojim pred obrokom, pol mi je pa preveč mučno na blazini za dojenje oba lovit...pa en spusti joško, pol še drug, pol je pa jok, pa malo bolj se moram potrudit pri Liji...sicer bi rada, da bi se tut Lija polno dojila, sam ona po kr veliko goltanja pri meni še vedno spije od 50-100 ml dodatka..

Uporabljamo pa tut mi mleko od aptamila v mullerju...pravijo, da je res ful bolj kakovostno - tako kot plenice - menda da je res delano za "vzhodni trg" manj kvalitetno...v plenicah je menda dovoljena za vzhodni trg večja količina teh "strupov", k jih dajejo v plenice kot na primer v nemčiji...tko da ja, js kupujem kar se da v mullerju, od plenic, mleka, flašk, čokolade :),...

Smo bli na pa prvi posvetovalnici, je bil Maj težak že 4210, Lija pa 3620 - Maj je šel 1800g gor, Lija pa 1300g. Veliko, ane? Glavico pa Maj že res lepo drži, Lija je pa še vedno gumica... :) za ravojno ambulanto v nm porodnišnici pošiljajo dvojčke avtomatsko, pa tut pediatrinja je rekla, da sicer ne potrebujeta, ampak je rekla, da škodit ne more, pripada jima pa v vsakem primeru, ker sta dvojčka in nedonošenčka...

a katera od vas dodaja železo svojima dvojčkoma? Mi smo dobili, naj bi začeli z naslednjim tednom, 1,2 ml Maju in 1 ml Liji...Maj je še malo zlatenčen, ampak nima tiste nevarne oblike, ima samo navadno otroško zlatenco...smo dali kri, tako so mu pa tudi pregledali hemoglobin in ga ima 109 (mislim, da je meja 100), tako da se je prediatrinja kar odločila, da da obema železo...

Glede vozička sm se js ravno zarad  možne nedonošenosti odločila, da kupim tudi globoke košare...mamo pa implasta..nismo bli pa še nič v RA, da bi nam kej povedali...kdaj ste šle prvič v RA? pri katerih mesecih?

Lep pozdravček vsem!

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Dvojčki 2011
10.5.2011 8:53:44   
lil_
gosta hrana ja sej vem, d amorem cim manj poslusat druge, sam glede na to, da sta rojeni skor dva mesca prej, se mi zdi ml hmal za gosto hrano. do sestega meseca pa tut nevem ce bom cakala.

zakaj pa nebi korenja zmiksala? al pa ga naribas?

upanje ns niso nikamor napotil avtomaticno.
ja baje s egleda korigirana starost pri hrani, zato pa jst tok kompliciramuser posted image
prej sm hranla obe na enkrat po flasi, zdej pa dojim obe hkrati (ponoci ce se le da ju ne dojim hkrati user posted image ).

ceplenja vidim da nekatere veste ze od prej...kako je s temi ceplenji..ceplenje prvic? ceplenje drugic? tretic? kaj cepjo? a pol pri naslednjih ceplenjih cepijo za drugo stvar, al isto? ok trapasto vprasalauser posted image a veckrat cepijo za isto stvar? ok priznam neznam vprasatuser posted image

super za posodobljen seznam...kok je vec punc kot fantovuser posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Dvojčki 2011
10.5.2011 8:59:07   
lil_
razvojna ambulanta...no s emi je zdelo, da svetuje ze porodnisnica. nam niso rekli nicesar.

muller meni osebno pa pamperske iz mullerja niso vsec. ker imajo notri namesto tiste "fine mrezice" tisto ta veliko...ok spet neznam razlozit...in se nasima princesama prime na ritko...1x sta mele ze cist rdeco...pa smo pol hitro zamenjal plenice in je blo spet vse vredu.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Dvojčki 2011
10.5.2011 11:15:28   
upanje81
katym mi smo šli v razvojno prvič ta petek stari 3 mesece korigirano 2, je rekla pediatrinja da je to sicer hitro ampak da ne bo nič škodilo če se čimprej naučimo pravilnega rokovanja z njimi.

glede razvojne pa je očitno povsod malo drugače, nam pa v porodnišnici niso nič rekli oz. napisali na odpustnico, ok nima veze. Pa tudi logično mi je da se o tem odloči pediater ,ker spremlja nadaljni razvoj otroka, saj v P še ne vejo kako se bo otrok razvijal.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Dvojčki 2011
10.5.2011 14:01:46   
Lunca31
Pozdravljene mamice dvojčkov in tudi enojčkov user posted image
Rada bi se vam pridružila tudi jaz in moja kompanija. Mi smo imeli PDP 15.5., 22.4. pa sta se s CR rodila Sara, 2630, ki je na svet prvega poslala Izaka, 2260.
Jaz sem bila prve dni strašansko boga, a zdaj se že vračam počasi v formo. Naša otroka sta zaenkrat pridna, vsake toliko, večinoma zvečer in zgodaj ponoči malo rogovilita, sicer pa se ne smem pritoževati. Pa tudi njihov tatko je eno tako krasno bitje, ki je predvsem meni v veliko pomoč in podporo.
Jaz ju (še) ne dojim in niti ne vem, kako in če, naj se tega sploh lotim. Svojega mleka si načrpam cca. 40 %, dodajamo pa Aptimil Premature. Patronažna mi je svetovala, naj ju mogoče poskusim podojiti zjutraj, ko je mleka dovolj za en obrok, nato naj si čez dan črpam. Slednje mi ustreza, saj točno vem, koliko pojesta in da vsaj nista lačna. Mleko pa sama 'delam' kasneje v miru. Čez dan sem večinoma sama in ju tako enostavno zrihtam.
Ampak kaj, ko je non stop nekdo po hiši - pri nas so navalili z obiski že 1.dan, ko smo prišli domov.user posted image

Nisem še prebrala vaših zgodb in kako vi preživljate vsak dan - a lahko vas le občudujem in imam za zgled, kako zmorete z dojenjem. Jaz sebe prepričujem, da važno je, da spijejo nekaj mojega mleka, pa čeprav po flaški.

Mi prosim katera pove, kako je z pohajanjem in kapicami - otročke pokrivate?

Zdaj pa gremo 'kuhat' kosilo - mladina se prebuja user posted image

Vsem vam želim zdrave otroke in starše ter imejte se čim bolj lepo!

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Dvojčki 2011
10.5.2011 21:33:34   
trsica
Lunca31, pozdravljena.

Evo, mi smo s posvetovalnice in prvega cepljenja. Sta prenesla zelo možato. user posted image  Mere pri 3,5 mesecih pa ah ja: David 6900g, 63cm in Nadja 6200g, 62cm.user posted image

Pampersk v Mullerju še nisem kupila. Nekajkrat sem jih vzela v DM. Potem sem kupovala DM-ove Babylove in ugotovila, da so dražje od Pampersk. user posted image  Vseeno niso tako plastične, kot Pamperske. Zdaj pa imamo Mullerjeve Babybeauty, pa se mi zdijo fajne. Bomo videli. user posted image

_____________________________

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Lunca31)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Dvojčki 2011
10.5.2011 23:08:39   
mija75
Živjo punce!
Spet se malo javljam in poročam. Danes smo imeli 1.razvojno in ker sta punci bp, ko imamo šele septembra. Stari smo skoraj 2,5 meseca in imata Vita 58 cm 5350g ter Zarja 58cm in 5590g.

HBMaja - glede zavedanja ene druge, naše se zdaj ene par dni gledata. Opazujeta tudi, ko eno nosim, ali dojim. Predvsem Zarja zna bit tečka, ko vidi, da dojim Vito in se ljubosumno dere :). Je pa tudi rekla zdravnica v razvojni, da se že gledata in dojemata in da sta ful socializirani. Ponavadi, da se dvojčki začnejo dojemat tam pri 4 mesecih, tako da sta naši zelo zgodnji.

V glavnem se že ful smejita, čebljata, sploh Zarja ful posluša, ko ji kaj govoriš in je prav zanimivo.

Uživajte s svojimi sončki v teh lepih dnevih.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Dvojčki 2011
10.5.2011 23:59:45   
HoneybeeMaja
Lunca31,dobrodošla! Želim ti čimprejšnje okrevanje po CR,sicer pa uživaj s svojima srčkoma! user posted image user posted image Te pa občudujem,kar se tiče obiskov,mi smo jih prvi mesec tako prepovedali,ker so bile februarja viroze in prehladi na vrhunci,sedaj pa se gremo obiske zelo organizirano,to pomeni največ 2 na teden,žal mi več ne paše,pa naporno mi je,pa se mi zdi,da nas vržejo iz ustaljenega ritma.

Kako pa ste ostale mamice po CR? Jaz sem zadnjič zgleda pretiravala ko sem čistila okna,posladia pretegovanja in naprezanja so bile seveda bolečine v predelu reza,se mi zdi da je postala brazgotina temnajša pa izbočila se je user posted image .No,pa imam izgovor,za prah in nered user posted image .

trsica najini dvojčki so pa res ogromni user posted image .Sem brala,da dodajate Plasmon piškotke...koliko jima jih daš na obrok?Kako se pa obnesejo pri pitju na cucelj? Ker sem tudi jaz že razmišljala o njih,če bi si z njimi lahko podaljšala čas med enim in drugim hranjenjam,pri nas je namreč alarm natanko na 3 ure,niti 10 minut več ne zdržita.Plasmoni so brez glutena,me pa skrbi malo,da vsebujejo mleko...

Mi smo imeli pa včeraj prvič povišano temperaturo,kot vse kaže Zojo dajejo zobki user posted image ,38,5,po svečki paraceptamola je v pol ure padla na 36,joka na srečo ne,se pa ekstremno slini,pa tišči v usta vse kar je možno,celo obe rokici na enkrat in ko ji ne uspe,se razjezi. user posted image

Pleničke...tudi mi smo še v fazi preizkušanja user posted image ,Babylove so se mi zdele ok,ampak sem kot trsica tudi jaz preračunala,da sploh niso poceni,Pamperske me niso navdušile,pri Pampers premium smo bilo čez noč polulani do bodijev user posted image ,sicer me pa nasplošno moti vonj tega gela,ker se mi zdi,da ko je moker ekstra smrdi.Nisem pa še poskusila Hoferjevih,kolegice jih zelo hvalijo.

Razvojna ambulanta,meni je bilo rečeno,da grejo vsi dvojčki avtomatsko v razvojno,tako da lil_ me malo čudi,da ve niste bile napotene.

Pri parčkih berem,da dečki zaostajajo,pa da so bolj zahtevni,kako je pa pri tistih,ki imate isti spol? So enakovredni v zahtevnosti in razvoju?


_____________________________

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Dvojčki 2011
11.5.2011 7:27:05   
trsica
Sem pozabila napisat, da sem pediatra vprašala glede razvojne. In je rekel, da ne gredo avtomatsko. Naša dva sta tako super duper očitno, da jima ni treba. user posted image  HB bom rekla. user posted image

_____________________________

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Dvojčki 2011
11.5.2011 8:13:36   
trsica
Piškotek dam vedno samo enega samo v večerni obrok. Popijeta pa 120ml. Pri aventovi steklenički za Nadjo uporabim cucelj št. 2 (ker močno vleče in potem packa), za Davida pa št. 4, ker se rado zamaši. Smo ju pa v parih tednih spravili na spanje do cca. 4 ure zjutraj. user posted image  Danes konkterno sta spala Nadja 20:30-4:30 in David 20:30-5:30. user posted image  

_____________________________

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Dvojčki 2011
11.5.2011 15:54:49   
taja2008
Ojla, mamice....

Kako ste? Mi smo kar vredu....Danes smo imeli sistematski in cepljenje in sta se cepila. Pa še proti rota virusu sem jih dala cepit- kaj češ, je ta velika pač v vrtcu, pa ne bom riskirala :)) zdej pa imamo popoldansko spanje, mati pa malo časa in na RR visim.

Neki je govora o razvojni....Mi jo tudi imamo, sem jo imela že s ta prvo, ker se je rodila hipertonična....Mi v NM imamo super dohtarco, res se ti posveti, pregled za dvojčke traja tudi do 2 ure.... Svaka ji čast..... Pa točno ve, kako se bo otrok razvijal.... Vsaj meni pri prvi je tako kot je rekla.... V NM porodnišnici menda dvojčki kar dobijo razvojno, ni pa nujno, odvisno kdo je odpustni zdravnik. Ampak mislim, da je pametno hodit v razvojno, imaš potem vsaj možnost podaljšanja porodniške, ker itak se pri dvojčkih eden razvija počasneje eden pa prehiteva. Pri tistih, ki imamo parček, je to zagotovo punčka. Pri nas je že res tako. Tisa že pase kravice, se prekotali iz trebuha na hrbet in obratno, bi kr nekam že šla.... Tristan pa mal počasnej ampak tudi on že pase kravice in se prekotali iz trebuha na hrbet obratno pa še ne gre, mal zmanjka.....

KATYM: a ti si dolenjka? Iz Nm? Tvoja sta se pa res veliko poredila, a moraš dodajat? 100 ml za tako majhen želodček je res veliko, pa še dojenje prej.... To je sam moje mnenje..... jst se pač proti nalivanju otrok in moje mnenje, je kilo na mesec, največ kilo in pol.... ampak tako jaz mislim, ne me zdej zbombandirat.....

alarmm....

_____________________________

11.1.2008 sva dobila prvega sončka-TAJA
8.2.2011 sva dobila še dva sončka-TRISTAN in TISA

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Dvojčki 2011
11.5.2011 22:42:30   
upanje81
Lunca31 dobrodošla.
HBmaja tudi mene je par dni nazaj tako bolelo v predelu reza, da sem se zbudila ob 1 ponoč. To se  mi je zgodilo zdaj prvič po treh mesecih, drugače sem super in sploh ne porajtam da sem bla prerezana. Nisem pa nič pretiravala s čiščenjem al pa kakšno aktivnostjo, tako kot običajno. Pravijo da zna ta brazgotina bolet ob spremembi vremena, no upam da ne bo vedno tako, ker je bila kar zoprna bolečina. mene je bolelo prav na notranji strani.
A že zobki?
Men tudi pampreske niso všeč, so res najbolj umetne imajo sam žele notri in zjutraj sta imele včasih prav delčke tega želeja na ritki. So res najtanjše ampak sama plastika, tako kot vložki always. Jaz sem sprobala mercatorjeve in pa dobila sem hoferjeve in so mi oboje čist všeč. Res so bolj debele ampak ziher manj škodljive kot pamperske. In ja po pamperskih je tako smrdelo, da smo enkrat mislili da gre za uroinfekt in so nas poslal na pediatrično in ugotovitev je bla da plenice smrdijo.
Naše punce sta si fizično in karakterno čist kontra. J je velik bolj zahtevna, dominantna itd.  se vidi da si je tudi v trebuhu izborila boljši položaj in več hrane. K pa je zelo potrpežljiva, zjutraj se zbudi in kar gleda okrog in čaka, ko se zbudi J je pa takoj akcija in alarm. Po razvoju K se bolj pogovarja in pase kravice, J pa zelo lepo sledi z očmi za igračami, medtek ko K sledi ko ji paše ne vedno.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Dvojčki 2011
12.5.2011 6:33:53   
lina10
Lep pozdrav! Včeraj smo bili na sistematskem pregledu, vse ok samo na fizoterapijo se moramo naročiti kam vi to hodite? Katja je velika 59,5cm in težka 5410g, Špela pa 60 cm in težka 6250g, tako da cepljeni bomo čez en mesec ko bodo  po PDPju stare 3 mesece pa še Katja bo cepljena za streptokok, ker ima prirojeno polmunalno stenozo zaradi preventive da ne bi zbolela za pljučnico ali kakšno bolj resno virusno boleznijo in je potem rekla , da bi tudi Špelo cepili samo verjewtno bo za njo za plačati ena doza pa naj bi stala 71 euruser posted image , ampak kaj čmo vse za naše sončke, naše dve že pojesta 150ml*mleko drugače sta sitne ,ker ni dovolj sploh Katja pa je bila najbolj drobna sedaj pa že tavečjo lepo lovi.
Lepo uživajte s svojimi sončkiuser posted image .

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Dvojčki 2011
12.5.2011 8:23:09   
taja2008
Dobro jutro....

Mi smo bolj zgodni.... Zdej hodi taja v vrtec pa ima mami mal časa, zjutraj kavica pa ostalo.... Otroci pa se morajo kar sami zamotit v posteljici....user posted image user posted image

Sem pa ob 4h zjutraj Tristanu nos pucala, je revež komaj dihal, jst sem pa bolna na zapacane nose, bog ne daj, da slišim šmrkelj, že špricamo, inhaliramo, nalivamo FR pol pa ven potegnem pa je boljš.....Joj, ta nos....Pri nas se vleče že od marca....Pa pri Tisi ni tako hudo, Tristan ima pa tega šmrklja full..... Bom diplomirala iz pucanja nosa.....user posted image

Mi smo na 5000g Tristan in 5300 Tisa, veliki pa 56 in 58cm in mislim, da je čist ok. Prva je imela pri 3 mesecih 5600g in 56cm pa se je rodila 39.t in imela 3100g.

Drugače pa na FTH ne hodimo, sem pa ugotovila, da sta se zaležala, kako nimam pojmauser posted image Zdej sem jima posteljice obrnila, pa da vidimo.... Mogoče bo....Bomo videli....

Kako vam kaj spijo otroci čez dan? Naša sta kar pridna, spat za nočno pa gresta ob 19h in Tristan spi do polnoči, Tisa pa do 3h ali 4h. Ampak Tisa spi na trebuščku, ker pol manj poliva, če je na hrbtu je katastrofa- perem perilo kot norauser posted image . Vsak dan imam po 3 stroje....Groza...Da o likanju ne govorimuser posted image user posted image Pa nobeno mleko kej dost ne pomaga-za polivanje. Tisa je na Novalac, Tristan Milumil. Pa sem pri Tisi probala Novalac AR, pa Novalac NF, pa nč bolj. A po Hippu kej manj polivajo? Bi kr mlek zamenjala, ker to je groza, koliko polivanja....Pa taja je tut polivala, še več kot Tisa, pa smo bolj pristale na Milumil, je blo še najbolj. Zdej pa ne vem.... Kakšne ideje? Mnenja?

ja imejte se lepo, uživajteuser posted image user posted image

_____________________________

11.1.2008 sva dobila prvega sončka-TAJA
8.2.2011 sva dobila še dva sončka-TRISTAN in TISA

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Dvojčki 2011
12.5.2011 8:33:56   
katym
Ojla!

lunca31, lepo da si se oglasila...vidim da uživaš v vlogi dvojnega materinstva, te je prav lepo brat...tut hranjenje bo steklo...pri nas se je tut zdelo na začetku, da ne bo nikol...

taja2008: ja sm iz nm, skori čist iz centra...iz kje pa ti? lepo, se lahko kdaj dobimo za vozičkat, če bodo seveda otroci dovoljevali iste ure :)  js drgač sm tut čis proti umetniemu mleku, nalivanju in prevelikemu redenju...Maj, k je šel zdele že več k 2 kg gor pri malo manj kot mesecu in pol je izključno dojen..on zahteva svoje in ogromno spije...smo probal dat za začetku tut umetno mleko, ker mi je na začetku mleko kr presahnilo, pa je bil vztrajen in je raje skoz vleku, pri steklenički se je pa jokal čis histerično še predn smo mu jo lahko porinili v usta...z Lijo smo mel pa ful probleme na začetku z dojenjem, s težo ni naraščala, al je šla pa celo dol - smo mel tehtanje prva dva tedna v P na dva dni...sm bla čis iz sebe, najbrž tut mleka zrd tega ni bilo...potem smo Liji dodajali samo aptamil, ker sem se bala, da mleka tut za Maja kmal več ne bo, pa tut ona se ni in ni hotla dojit, če je pa že povlekla, je pa takoj zaspala gor...šele dva tedna pa jo pristavljam nazaj, ker imam malo več mleka...ampak ona še vedno ni vztrajna - spije par požirkov, potem pa umetno mleko in ga spije čez dan 100ml, ponoči 130ml, ona je šla gor pa 1300 pri enem mesecu, zdele pa 1500g. Sm mislila, da mi bo pediatrinja kej rekla, da ne sme it tolk...ona je pa ravno obratno rekla, da poskušajo nedonošenčki čim prej dohitet druge in da je to zelo vredu, da gresta tako veliko gor in mi svetovala, da naj za Lijo še vedno ostanem na aptamil premature, ker je najbolj kalorično...še do 2. tehtanja, pol pa na aptamil 1...tko da po mojm je to vredu..

hehe, tudi pri nas alarm...
papa

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Dvojčki 2011
12.5.2011 11:40:52   
upanje81
taja2008 jaz sem tudi bolna na zapacan nosek, in pri nas laufa aspirator pa fiziološka vsak dan, verjetno naju je ta bronhiolitis prestrašil.
Mi imamo mleko hipp in sem z njim zadovoljna, še vedno polivata ampak manj kot po aptamilu. Pa po aptamilu mi je K vsake 2 dni bruhala v loku od kar imamo hipp ni niti 1x.
Naše čez dan spita kakor je najbolj med vožnjo z vozekokm. Ponoči pa od 21:30-5:30
Katym men pa je pediatrinja rekla da je bolje da bolj počasi napredujejo taki lahki otroci zaradi mišic in kosti, no zdaj pa vedi kdo ima pravuser posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Dvojčki 2011
12.5.2011 13:48:27   
Lunca31
Punce, ki ste bolj izkušene in v praksi, bi vas prosila za nekaj nasvetov;

- kako obleči otroke 3 tedne za sprehode v košari? Bodi z dolgimi rokavčki, žabice z naramnicami, dolga majčka, odejica do pasu. In kapica? Zadnjič mi je patronažna celo rekla, da bi lahko šli brez kapice??? Jaz ne upam....

- kako ste vi okrevale po CR? Kdaj ste se počutile dovolj močne in se odpravile na konkreten sprehod oz. kaj v civilizacijo?

- kako je s trebuščki? Meni je ostala ena žogica, pa ne vem, ali je to koža ali mišice ali špehec user posted image ? Se ne upam kaj dosti tikat oz. stiskat s kakšnim pasom.

- ali katera od vas uporablja preventivno kapljice Biogaia, ki naj bi uravnavale črevesno floro in preprečevale krčke? So jih/jih imajo vaši otročki (krče)?

- noske tudi jaz redno odrešujem nadležnih mišk. Pa sem mislila, da tega nikoli ne bom zmogla user posted image

- kdaj ste začele otroke polagat v ležalnike? Naša dva sedaj sicer večinoma še spita, čeprav sta po obroku kako urico že budna v posteljici. Izmenično pa nam imata tudi ponoči vedno več za povedati user posted image

- kaj mi svetujete - naj 3 tedenske otročke ponoči zbudim za hranjenje ali ju že kar pustim, da se sama zbudita? Več kot 4 ure se mi zdi že dosti...

Če mi bo katera uspela kaj napisat in s tem pomagat v moji novi šoli, ji bom zelo hvaležna.

Sicer pa uživajte v teh, baje, še zadnjih sončnih dneh - prihaja dež! In veliko lepih trenutkov z vašimi sončki user posted image

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Dvojčki 2011
12.5.2011 16:20:56   
taja2008
OJLA....

Evo spet pančkata....Ma jst mam pridne otrokeuser posted image Sam Taja ni bla tko pridna....user posted image

UPANJE81: Ja bronhitis in pljučnica te marsikaj nauči....Tut pucanje nosa...Čeprav pri nas Tristan zdej kr sam nosek zrihtauser posted image , se konkretno odkašlja, ko mu sluz nazaj teče, ko pa je sluzi preveč pa kr ven bruhne, ker vse ne morem ven potegnit...Drugač pa ni rabil nič kisika, sam ko je imel pljučnico smo dobil antibiotik, pa vlažne inhalacije, pri bronhitisu pa ni nč imel, še inhalacij ne....

LUNCA31: Najprej naj ti povem, da je to moje mnenje in ga ni potrebno upoštevat, da me ne boš pol kregalauser posted image Jst otroke oz. dojenčke oblačim tako kot sebe, mogoče od začetka ene rokave več kot jaz. Se pravi, če sem jaz v kratkih bodo oni v dolgih bombažnih, brez jopice in podobne navlake.... kapico pa vedno dajem do 6. meseca. vedno imam tudi sabo za oblečt otroke, pa dekice za pokrit, pol pa če rabim, vzamem. Pretiravat res ni dobro z oblačenjem otroka. Kar se hranjenja tiče, jaz sem za to, da se otroka čez dan budi na 3 ure, ponoči pa se ga pusti spat. Sej potem vidiš kako napreduje na teži, če je ok, ga ne budim več, če je zaspanček ga budim. Tako sem jaz delala pri našemu Tristanu, ki je zaspanček, pa sem ga čez dan budila na 2 uri. kar se tiče kapljic, kr nekej preventivno ne bi dajala- jaz ne,že tako se črevesje vsega navaja pol pa še neki preventivno, ne vem no....Mi nimamo krčkov, pr ta prvi smo jih pa imeli, pa ni dobila ničesar. Pač mine.... Okrevanja po CR ti ne vem povedat, glede žogiceuser posted image user posted image user posted image pa, meni je ostala od prvega poroda in verjetno zdaj. Nekaj ostane, je pa res da odvisno kakšen tip si. user posted image . Aja, pa še to: maternica se krči kakšnih 6 do 8 tednov, tako da kar počakaj še malouser posted image .

Drage moje....user posted image

Lep dan

_____________________________

11.1.2008 sva dobila prvega sončka-TAJA
8.2.2011 sva dobila še dva sončka-TRISTAN in TISA

(odgovor članu Lunca31)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Dvojčki 2011
12.5.2011 21:11:04   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca31

Punce, ki ste bolj izkušene in v praksi, bi vas prosila za nekaj nasvetov;

- kako obleči otroke 3 tedne za sprehode v košari? Bodi z dolgimi rokavčki, žabice z naramnicami, dolga majčka, odejica do pasu. In kapica? Zadnjič mi je patronažna celo rekla, da bi lahko šli brez kapice??? Jaz ne upam....

- kako je s trebuščki? Meni je ostala ena žogica, pa ne vem, ali je to koža ali mišice ali špehec user posted image ? Se ne upam kaj dosti tikat oz. stiskat s kakšnim pasom.

- ali katera od vas uporablja preventivno kapljice Biogaia, ki naj bi uravnavale črevesno floro in preprečevale krčke? So jih/jih imajo vaši otročki (krče)?

- noske tudi jaz redno odrešujem nadležnih mišk. Pa sem mislila, da tega nikoli ne bom zmogla user posted image

- kdaj ste začele otroke polagat v ležalnike? Naša dva sedaj sicer večinoma še spita, čeprav sta po obroku kako urico že budna v posteljici. Izmenično pa nam imata tudi ponoči vedno več za povedati user posted image

- kaj mi svetujete - naj 3 tedenske otročke ponoči zbudim za hranjenje ali ju že kar pustim, da se sama zbudita? Več kot 4 ure se mi zdi že dosti...

Če mi bo katera uspela kaj napisat in s tem pomagat v moji novi šoli, ji bom zelo hvaležna.

Sicer pa uživajte v teh, baje, še zadnjih sončnih dneh - prihaja dež! In veliko lepih trenutkov z vašimi sončki user posted image


- oblečena sta v bodi s kratkimi rokavi, žabice in tanke nogavičke (te so bolj, da držijo prevelike žabice na nogah). pa jima je skor prevroče. kape v vozku nimata gor. če pa ju vzamem ven, pa ja. zaradi vetra in tudi zaradi sonca. je kar močno sonce, čeprav je šele pomlad.user posted image
- trebuh imam kot, da sem v 5. mesecu nosečnosti. ko pa se primem, je pa polno praznega.user posted image
- mi smo imeli BioGaja kapljice in so zelo pomagale pri kakanju. tudi mleko Hipp, ki ga kupujem ima probiotične kulture notri (zato se tudi imenuje Combiotic).user posted image
- tudi jaz sem "tagrda" za nos. stalno jima vrtam po nosu in odstranjujem karkoli že najdem. user posted image
- v ležalnikih sta pristala, ko sta se začela "ritat" in premikat. iz ležalnika mi še ne moreta pobegnit, iz kavča pa že lahko.user posted image
- spanje ponoči: NE DIRAJ LAVA, DOK SPAVA!!!! resno ti govorim. jaz bom zadavila tistega, ki mi je pri taprvem svetoval zbujanje ponoči. mi tamal ni spal do 5. leta. grrrr user posted image user posted image user posted image

zdaj grem pa spat. mulčka sta že zaspala. papa.

_____________________________

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Lunca31)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Dvojčki 2011
12.5.2011 22:47:31   
Julija33
Pozdravčki vsem,

podatki za dopolnitev seznama Valentina 51cm, Vida 51,5cm.

Glede zbujanja ponoči se popolnoma strinjam z odgovorom ne diraj lava dok spava. Moji dve rožici prespita zdej od 19.30-20.00 tam nekje do 5.00 Valentina, do 4.00 Vida. Pred spanjem spijeta od 120-150ml, en dan več drugi dan manj. Kar se pa tiče hranjenja čez dan se nam je ritem zadnja dva tedna ustalil in sicer na 4ure. Imamo vsak dan hranjenja ob isti uri z pol urnim razmakom, Vido dojim razan zvečer ji dam Novalac, tako da spumpam za Valentino (da tudi ona dobi malo mojega mleka).

Ko smo doma jih imam v leželniku, sem pa zadnji teden začela uporabljat voziček tudi ko smo notri, sem ugotovila, da sta v njem dosti bolj mirni, tudi če sta zbujeni z veseljem ležita v njem in se pogovarjata.

Pri nas je Valentina (dvojček A) naprednejša od Vide za približno en teden. Prej se je začela oglašati, prej je ugotovila da ima roke, ful je zabavna ko gleda vsa začudena rokice in jih vrti v vse smeri, Vida pa še bo.
Glede karakterja je Valentina za vsako stvar ki jo počne 100%, ko spi-spi, ko joče joče, ko se smeji-se smeji...Vidica pa je bolj uvidevna, leži v postelji in počaka, malo godrnja, redko kdaj joka.

Prvi mesec ko sta se dojili obe sta enako napredovali v kg in v velikosti. Drugi mesec, ko se je Valentina odločila da ne bo več vlekla pa jo je Vida v kilaži prekosila za pol kg. Naslednjo posvetovalnico imamo drugi teden, bom poročala kako sta napredovali tokrat, mislim pa da ima vida preko šest kg, Valentia pa zopet ene pol kg manj.

Glede okrevanja po carskem, saj ne vem...mislim da je šlo vse skupaj že mimo. Brazgotina je tam, rana me vsake tolko srbi. Ko me punčki med previjanjem brcneta vidim zvezde, drugače pa vse po starem. Prvi mesec me mama ni pustila likat, meni težkouser posted image . Najlepši trenutek je bil ko sem ta starejšega sina lahko zopet dvignilauser posted image .
Tudi meni je ostalo še malo trebuha, sicer sem po prvi nosečnosti vse izgubila in sem tudi tokrat optimistična in upam na najboljše, torej na vrnitev v stare kavbojke, katere veselo čakajo na obešalnikih (se na rit jih navlečem, ampak vamp visi venuser posted image ).

lp





(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Dvojčki 2011
12.5.2011 22:48:20   
upanje81
- Jaz oblečem naši dve body dolg rokav, žabice, nogavičke. nič kapice kapico samo če ju dvignem al pa če zelo piha, ker v košarah imata zatišje in tudi vroče je notri. Je blo pa danes tako vroče, da ko sem ju prinesla notri sta imele moker bodi sem ju morala preoblečt. Ima pa moja košara zimsko in letno stran ležišča, tako da sem še to obrnila.
- Glede sprehoda mi smo  bli kar dolgo notri, sta januarski in še po bolnicah smo ble.
-Ja jaz mam tud malo obročka okrog pasu, drugače pa sem že kar zgubila, glede na to koliko sem pridelala 24 +. Sam na začetnih 56 pa verjetno ne bom več. Mi je ravno danes rekla soseda, da se punci redita mami pa hujša.
- Jaz biogaje preventivno tudi nebi uporabljala, smo pa jih mi uporabljali ker sta imele zelo hude krče
-aspirator je pri nas dnevna stalnica, sta pa tko hecne ko jima čistim nos, K se upira z vsemi štirimi, J pa liže in se pogovarja z njimuser posted image
-v ležalnik sem ju dala nekje pri 1,5 meseca ampak ne za dolgo, tudi zdaj ju nimam veliko v ležalniku, čez dan sta največ v vozičku in na sedežni
-glede hranjenja ja mi smo imeli slabo težo sploh K in sem se s hranjenjem kar precej namatrala in sem ju zbujala. Eni so mi rekli obvezno zbujaj, drugi ne ker se ti bo potem tudi zbujala. Sam nisem se upala ju pustit spat, ker se mi zdi da kar nista imele takega apetita od začetka. Potem ko sta zečele lepo jest količinsko in drugače pa sem ju pustila. In zdaj nimam nobenih težav, jemo čez dan na 4 ure ponoči pa od 22:30-5:30. Vidim da bi naše zdržale še dlje sam potem pridem pa že na manj kot 5 obrokov kar pa ne vem če je ok. Vidim, da bolj kot sta lačni več, hitreje in lepše pojesta.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Dvojčki 2011
13.5.2011 8:55:49   
anchika
Pozdravljene
Zdaj se vam pa še jaz pridružim.
30.4.2011 se nam je rodil Matija (2960g,51cm) in Matic (3100g, 54cm), prava korenjaka. Rodila sem  s CR in sem še vedno zelo slaba. BOlečine v trebuhu ne nehajo. Tudi drugič sem imela CR ampak zdaj je mnogo hujše. Morada tudi zaredi tega ker je to bila moja tretja nosečnost , povrhu tega pa  še dvojčki.
Zaenkrat sta M&M pridna, jesta spita  no tudi jočeta in želita da jih crtava . Zelo se bojim da bi jih razcrtala in potem ko bom  sama z njimi bom imela težave. Zdaj je mož doma in mi pomaga saj ne bi zmogla. Sedaj vas moram prebrat mal da vidim kako vam gre in mogoče dobim kak nasvet od vas ki ste že malček utečene mamice dvojčkov.
No jaz poleg dvojčkov imam še dva večja korenjaka tko da mi je še mal težje. A sem optimistična in mislim da se bomo že privadili in bo ok.

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Dvojčki 2011
13.5.2011 13:06:05   
lil_
meni pa plenicke iz DMa niso vsec, se mi zdijo take trde...nevem pa ce jih je vec vrst, ker smo jih dobili in jih sam anisem kupovala, imajo pa zeleno embalazo. pa se plenicka s emi zd zelo velika...imam obcutek da jima jo morem namontirati do pazduhuser posted image ko sem ju prvic dala v DMovo plenicko sem se jima prov nasmejala...onedva pa seveda meniuser posted image

meni pampers premium tudi niso vsec, ker imajo notri "mrezo". mi kupujemo new baby se mi zdi...rumeno zelena pakunga. mi je pa zanimivo, da so plenicke ful razlicne od trgovine do trgovine...nevem ce je to vedno tko, ker plenicke uporabljamo sele 4 mesce user posted image drugace pa mislim zunanjost in slicice na njih. ene majo na plenicki racke, druge samo zelene pikice ene nimajo nicesar. da o slikicah na pasu za zapenjanje ne govorim...pa vse iste plenicke. nisem pa se nikol posvetila ce so delane za razlicne trge. in ja od dveh nadebudnicah mam se vedno dovolj casa za ogledovanje plenick user posted image sam sej ve me najbrz razumete..ko na dan zamenjas plenick x 2 pol si jih ze zapomis user posted image

pri nas je za polulan bodi krivo to, da se plenicka premakne in ne vrsta plenic.

razvojna no sej se mi je zdelo da ne grejo avtomacko...pol sta nase dve tut zgleda super duper...no bomo vidl na nasledni posvetovalniciuser posted image

taja ste pa res pridni, ce se ti tisa prekotali iz hrbta na trebuh...nasi sta stari dobre stiri mesece in to ne uspe nobeni. se iz trebuha na hrbet se zadnje case ne obrneta vecuser posted image kravce pa lepo paseta.

ce pa vse pisete mere...nasedve sta mele na prvi posvetovalnici 3230g in 3065g in veliki 46in 47 cm
na 2. pa 4820g in 4440g veliki pa 55 in 53cm
tretjo posvetovalnico in ceplenje pa imamo konec maja.

mislim da ni nobeni vsec, da se otroke dobesedno pita. jim damo za jest, pa pojejo kokr pojejo, nemors pa otroka pustit lacnega. nej bo dojen ali na umetnem mleku, se lahko fejt redi al pa ne. tko da, ne da napadam, je tezko postavt neke okvire kaj je pa zdej normalno.

zapacani noski joj mi mamo ze dve noci tezave....tut jst spucam vse...nosek pa se vedno "skriplje". sploh nevem kako spucat nos, ce ni nikjer nicesar user posted image

joj kok so vasi otroci pridni za spat...me se ponoci se vedno vztrajno hranimo na 3-4 ure.

lunca jst bi dolgo majcko na tvojem mestu izpustila. za odejico pa bi vidla. ker glede na to, da je zadnih nekaj dni zunaj topleje, kot pa imamo mi doma, z oblacili res nerabis pretiravati. nasi dve, sem imela ze v kratkih rokavih in hlackah do sredine mec pa v nogavickah. tudi mi v vozicku nimamo kapic. se k lezita na dekici imam odcutek da svicata, kaj sele s kapico in prevec napravljeni.

mi smo ju zaceli dajati v lezalnike kar hmalu, saj sta firbcne ze od samega zacetka, sam da sta od zacetka v njih tut kej zaspale, kar se danes naredi na vsake svete cajteuser posted image

joj ne ju zbujat ponoci. midva sva to nardila 3x in sploh nista mogli jest. pa se zadnic sem govorila z ocetom dvojckov in je reku da je najslabse jih zbujat...nedonosencke pa na zalost ze v porodnisnici navadijo na nocno hranjenje...tko da je reku, da so oni stari ze eno leto in ponoci se vedno 1x jejo. midva sva ju potem pustila spat po zelji. ceprov se je velikrat nardilo, da ce sta kdaj spali 4 ure, sa nasledno rundo samo 2 user posted image nej se ti stiri ure ne zdijo veliko in ju pusti spat...ju bodo ze zelodcki zbudiliuser posted image

tut jst nebi dajala kaplic preventivno. ce bodo krci potem itak probas vseuser posted image

zogicauser posted image tut jst jo mam...je polna praznega...nevem zakaj ne izgine...user posted image

taja sem ti fous da moras podnevi otroke zbujatuser posted image

krcenje maternice...mislim da se krci 3 tedne...sam glede na cisco bi blo res smiselno 6 tednov...ok nevem kaj nej recem...ker sem bla po 3 tednih nazaj v porodnisnici...in so mi dal injekcije, ker se maternica ni dovolj skrcla. po injekcijah so mi drug dan z UZ rekl, da je skrcena kot na zacetku. ko pa sem bila pri G po 6 tednih in sem se vedno rahlo krvavela mi je pa rekla da mozno d abo trajala krvavitev se kaksen teden dlje, ker so le dvojcki in se maternica ne more tok hitr skrct.
prej sploh nisem razmisljala o tem...zdej mi je pa cudnuser posted image

trsica res si mi polepsala danuser posted image men so otroke v porodnisnici zbujal na tri ure....a to pomen, da bom mela budilko na tri ure do petega leta?!?user posted image user posted image

tudi nase nista mele nevem kaksne teze, pa od zacetka sploh ne apetita...v porodnisnici sem se tako namatrala z njima...pol ze ko sem ju dobila v sobo in je bilo treba jit s kilazo na gor...ker je blo od tega odvisno kdaj gremo domov. onedve pa sta strajkale in sta jedle samo pol tok kot je bilo treba...katastrofa. doma si pol vseen le doma in ce sta kdaj pojedle mn se nisem sekirala, ker sta bile potem prej lacne in sta pojedle vec. v porodnisnici pa so nas skos cekirali in vse...je blo kr mal stresno. vsak obrok sem ju prosila nej pridno jesta in da gremo cim prej domov. pa smo ju pol doma vseen pustil spat kokr sta hotle. sej si nardijo sami en ritem...in ko pajk strene dela, se vsak otrok zbudiuser posted image mi smo iz hranjenja na stiri ure spet nazaj na tri...kot zelitauser posted image

anchika M&M pa se mi spet lusta cokolada user posted image drugac sta pa res prava korenjakauser posted image
tut jst sm za vse sama...ze od zacetka na zalost. ker ko smo prisle iz porodnisnice je fant zbolel in sem namesto dveh otrok imela za rihtat tri. no zdej fant ze neki casa pridno hodi v sluzbo, me pa smo cez dan same. se lih tko ustimamo, tko da ne skrbi, tut tebi bo slo.

najbolj trapasto se mi zdi, ko te vsi ogovarjajo, joj kok je pa dela...al pa kok bo sele dela ko bosta shodili....
ko govorim s starsi malo starejsih dvojckov pravijo da je najtezje prve tri mesece. potem pa je zmerej boljse in lepse. in ko shodijo pravijo da je vse se lazje. igrace si poberajo sami, med sabo se pa tut zamotjo, tko da ti ni treba bit skos 100% zravn.
aja se ena neumnost...vecina je govorila da se dvojckov...glede na to da mamo samo en par rok nemors razvadt...ja najbrz...vse se da...mam doma dve carti...ko ju je treba nosit, se da komot nosit obe. sam uni ki majo samo enega tega ne razumejo.
res smo super mameuser posted image

ok post sem pisala od zjutraj user posted image zdej pa zgleda tlak fejst pada ker sta tut nasi deklini zaspali...in to hkratiuser posted image

lep dan vsem

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Dvojčki 2011
13.5.2011 23:27:55   
upanje81
Lil_ Naše se nista še nikol obrnile, ne iz trebuha na hrbet niti obratno a vaši pa že akrobacije delajo.
Ajoj še kar na tri ure, saj vem da ni težko če se mora, sam jaz sem zdaj na to pa že prav pozabila in si kar ne predstavljam, da bi blo tko. Zato pa bi jaz rekla da so prvi 3. meseci najhujši, ker smo jedli na tri ure in imeli huuude krče. Glede na to kar pišete imam res srečo, da mi zdaj lepo spita, ker jaz pa sem bila ena tistih, ki jih je zbujala. Al pa so si otroci res tako različni in sploh ni važno al jih zbujaš al ne, če bo spal bo, če ne pa ne.
Ja poznam to iz P.  vsakič ko je bla vizita sem pesti držala da bo teža ok in bomo šle čimprjej domov. 
Tudi mene ogovarjajo čist enako, očitno vse mame dvojčkov. Kolk je dela, pa stroška pa...jaz pa pravim, da sta pridni in sploh ni problema, tile dvojni nasmehi vse odtehtajouser posted image .

Kako  ti pa uspe nosit obe na enkrat, no nosit ni problem problem je obe dvignit, zaradi glave in to. No to me čist tako zanima, ker sama nisem tako praktična, ne zato  da bi ju želela razvadit user posted image .

Jaz tudi vidim pri dvojčkih potem ko malo zrastejo prednost pred enojčki , zaradi družbe.

Tiste, ki imate dvojajčne dvojčke, kako so si kaj podobni po izgledu in karakterju. Naše so si čist kontra, mogoče si bosta malo podobni, kot sestrici ne pa kot dvojčici.

Kdaj boste šli kaj na morje?

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?