|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
15.2.2011 15:42:11   
ronja
In bog ne daj, da bi bila punčka, ker jo bodo lasali in tepli in je nebodo imeli radi.

O madona, a ti to resno?! Da meni to mama izjavi, ne vidi več nobenega vnuka/vnučke po moji strani! Nima kaj tepst/lasat/... mojih otrok (razen če bi šlo za življenje, takrat si pač grob, če ne gre drugače), sploh pa ne zato, ker je nekdo svojega spola! Pa saj niso normalni! Kaj pa si ji ti na to rekla? Pa zakaj bi bile punce kaj manj vredne? Jaz bi mela same punčke, če me zdaj vprašaš (pač za punčke že vem, da so fajn, za fante pa (še) ne - itak so vsi fajnuser posted image ).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
15.2.2011 17:51:47   
elevitka

IZVIRNO SPOROČILO: Virtualna

Moja je kot VEGETA - "U sve se mijesa!"



tota me je skor ubila... žalostno vendar resnično ....

jaz o svoji nebi... so dobre kakor tudi slabe... saj smo vsi krvavi pod kožo... ko prekorači mejo je definitivno na ignor!

_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
15.2.2011 19:43:56   
Liya
To da dela ogromno razliko med mojimi in svakovimi otroci,pa so ji vsi vnuki.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
15.2.2011 20:24:45   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: bigbunny

Ma me nasmejite ene babnice do solzuser posted image user posted image .
Jaz z mojo taščo nimam stikov. Smo brez kontaktov že več kot 1 leto. Vem pa da bi se z njo lažje kaj dogovorila kot pa se z svojimi starši. Moji imajo včasih take prebliske da ti na bruhanje gre. Najbolj kar me razjezi je mnenje mojih staršev da nesmeva imeti več otrok. Ker ta vnukec naj bo edini, ker bosta le njega imela rada. In bog ne daj, da bi bila punčka, ker jo bodo lasali in tepli in je nebodo imeli radi.user posted image user posted image  Take izjave me tako bolijo da vam nemorem povedat. Kako se bom počutla če bom mogoče kdaj povila deklico, ki si jo oba zelo želiva? Kako lahko kdo kaj takega izjavi. Moja mama pravi da si je vedno želela fantka in 2x je rodila punčki. In se mi zdi da sma z sestro tudi to občutili- to nezaželjenost. Oče pa ima od prej sina in hčer. Mene je vedno vzgajal kot fanta. Nisem smela imeti dolgih las, se oblačit kot punčka. Hobije sem imela bolj možate. No hvala bogu sem se pol začela zoperstavit, ker mi je bilo dovolj zbadanj  v šoli.. Prav tako si moja starša dosti preveč dovoljujeta. Če gremo na sprehod kličeta in se dereta kaj zdaj lazima zunaj z malim.. pa še ogroomno stvari. V glavnem naporno je.


Fak, so eni ljudje bolni, no...user posted image Ma, moji/njegovi tut ne vidijo nobenega več vnuka, če bi kdaj tako prjavli...
Kolk pa imate dejansko stikov?
Joj, svašta...user posted image


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.2.2011 13:23:24   
_srečnica_
No, pa da se še jaz malo izpovem.. Pri meni sploh ni problem tašča. Ona je kljub vsemu kaj se je in se dogaja v njenem življenju do mene in hčere ok. Ima včasih svoje finte, ampak kdo jih nima. Moj problem je njena mama, torej prababica od hčere. To pa je ženska, ki misli, da je edina na svetu, ki vse dela prav. Noben sosed, noben sorodnik kaj šele jaz...vsi živimo v zmoti kako je treba vzgajat in skrbet za otroke, razen nje. Jaz priznam, da marsikatere stvari o starševstvu še ne vem, ampak to pa je preveč.. govori mi kako jo naj oblačim, kaj ji morem dat za jest. Danes mi je spet začela da more bit tamala pri njej, ker v naši hiši ni dovolj svetlobe in ni zraka. In da je bogi otrok cel bled in shujšan. Za povrh pa mi še reče, da mam jaz preveč opravkov in da ne smem nje vedno vlačit zraven, da sploh ni čudno da je bolana. Živimo v zgornjem nadstropju taščine hiše, ona pa v sosednji hiši. In res ne morem verjet kaj vse si ljudje dovolijo. Pride v hišo ko midve s hčerko počivama v spalnici in naju gleda. Ker pač ni odziva z najine strani, gre, ampak čez pol ure je spet tukaj in hodi tako dolgo dokler se midve ne zbudima. Potem pa se še pohvali in smeji, da mdive sploh ne vema da je ona že 4krat bla tukaj. Meni ni to smešno...Nekaj zasebnosti pa človek menda ja more imet. Ko nas ni doma hodi k nama, zaradi meni neznanega razloga. Danes sem tamalo dala tja v varstvo ker sem imela izpit in je že šla v hišo po kapljice za nos. Pridem po tamalo in vidim kapjlice na mizi. Gospa je šla iskat po mojih predalih zdravila za tamalo in po vrhu še vzela kaplice za odrasle in jih dala 20 mesecev staremu otroku. Če je to normalno, potem sem jaz malo čez les. In včasih se res že počutim kot da nič ne vem in nič ne znam. Sem že prišla do točke ko sem lahko shajala z njo in normalno komunicirala brez da bi me njene pripombe zmotile. Pri eni uhi not, pri drugi ven. Ampak so se njeni "nasveti" spremenili v vsakodnevno teženje in je res težko zdržat. Evo pa sem povedala svojo izkušnjo s prataščo:) kaj se pa vaših komentarjev tiče pa tiste negativne zadržite zase, pozitivni pa so zaželjeni.:)

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.2.2011 15:17:26   
liliana
Ne vem zakaj ne menjata ključavnice........user posted image

Se opravičujem, vendar ne vem, če je to pozitivnen ali negativen komentar.......

(odgovor članu _srečnica_)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.2.2011 16:07:27   
mika
Potem pa se še pohvali in smeji, da mdive sploh ne vema da je ona že 4krat bla tukaj. Meni ni to smešno...


Ob tem sem se pa pošteno nasmejalauser posted image user posted image user posted image user posted image .

pri takšni osebi kot je tvoja pratašča najbrž še ključavnica ne bi pomagala, ker bi ružila po vratih dokler ne bi odprla.

Probaj bit spet imuna na opazke. Če ti je uspelo 1x, ti bo tudi drugič, ampak se ne predat. Pratašča točno ve, da te lahko znervira in to je njej gušt. Sej boš sčasoma dobila debelo kožo, ko ti ne bo mogla več do živega in takrat bo odnehala.
Mene ne premakne živ bog, če se s čim ne strinjam. Se  z nikomer ne kregam in ničesar ne dopovedujem, ker mi ni trošit energije za to, sploh. In takšni, ki so polni dobronamernih nasvetov to čutijo in v mene ne drezajo. Ko je naša bila dojenčica, je bilo par poskusov, ampak jih je moja mama, še preden sem uspela odpret usta, v trenutku zradirala. Kasneje pa od mene ni bilo odziva, tako da tudi vsiljivih nasvetov ne.

(odgovor članu _srečnica_)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.2.2011 18:52:50   
_srečnica_
Tudi ključavnico smo že menjali. Če je kdo od drugih članov družine doma pač ne zaklepamo vhodnih vrat. Ne vem, jaz tega nikoli nisem bila navajena pri meni doma. Mogoče se mi zato vse skupaj zdi tak grozno. Pa sej, ko gre samo za mene ali pa partnerja še ni tak hudo. Otrok pa je druga zgodba. In neupoštevanje mene škodi tudi otroku. En primer je bil, da mi je zdravnica dala točna navodila kaj se alergije tiče, česa tamala ne sme jest. Ena izmed stvari je bila tudi kivi,v bistvu južno sadje. Ampak ker ima gospa domači kivi, ga tamala lahko je in si ni dala dopovedat. Pač da zdravniki ne vejo vsega in da taka stvar ji res ne more škodit. pa še bi lahko naštevala...kaj se pa trde kože tiče pa se trudim, da me ne bi ganlo, pride pa kaki dan ko se morem izpovedat:) Malo še pa bomo na svojem in upam da bo takrat boljše.. Do takrat pa bomo zdržali z nasmehom na ustih:)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.2.2011 21:26:04   
elevitka

IZVIRNO SPOROČILO: _srečnica_

No, pa da se še jaz malo izpovem.. Pri meni sploh ni problem tašča. Ona je kljub vsemu kaj se je in se dogaja v njenem življenju do mene in hčere ok. Ima včasih svoje finte, ampak kdo jih nima. Moj problem je njena mama, torej prababica od hčere. To pa je ženska, ki misli, da je edina na svetu, ki vse dela prav. Noben sosed, noben sorodnik kaj šele jaz...vsi živimo v zmoti kako je treba vzgajat in skrbet za otroke, razen nje. Jaz priznam, da marsikatere stvari o starševstvu še ne vem, ampak to pa je preveč.. govori mi kako jo naj oblačim, kaj ji morem dat za jest. Danes mi je spet začela da more bit tamala pri njej, ker v naši hiši ni dovolj svetlobe in ni zraka. In da je bogi otrok cel bled in shujšan. Za povrh pa mi še reče, da mam jaz preveč opravkov in da ne smem nje vedno vlačit zraven, da sploh ni čudno da je bolana. Živimo v zgornjem nadstropju taščine hiše, ona pa v sosednji hiši. In res ne morem verjet kaj vse si ljudje dovolijo. Pride v hišo ko midve s hčerko počivama v spalnici in naju gleda. Ker pač ni odziva z najine strani, gre, ampak čez pol ure je spet tukaj in hodi tako dolgo dokler se midve ne zbudima. Potem pa se še pohvali in smeji, da mdive sploh ne vema da je ona že 4krat bla tukaj. Meni ni to smešno...Nekaj zasebnosti pa človek menda ja more imet. Ko nas ni doma hodi k nama, zaradi meni neznanega razloga. Danes sem tamalo dala tja v varstvo ker sem imela izpit in je že šla v hišo po kapljice za nos. Pridem po tamalo in vidim kapjlice na mizi. Gospa je šla iskat po mojih predalih zdravila za tamalo in po vrhu še vzela kaplice za odrasle in jih dala 20 mesecev staremu otroku. Če je to normalno, potem sem jaz malo čez les. In včasih se res že počutim kot da nič ne vem in nič ne znam. Sem že prišla do točke ko sem lahko shajala z njo in normalno komunicirala brez da bi me njene pripombe zmotile. Pri eni uhi not, pri drugi ven. Ampak so se njeni "nasveti" spremenili v vsakodnevno teženje in je res težko zdržat. Evo pa sem povedala svojo izkušnjo s prataščo:) kaj se pa vaših komentarjev tiče pa tiste negativne zadržite zase, pozitivni pa so zaželjeni.:)


joj tole je pa res too much ...mene bi čist spravilo iz tira...(pa to je psihični teror)

a si ji kdaj dala vedet da te njena dejanja (tako špijuniranje med počitkom, kot prostovoljno šetanje po vašem stanovanju ko vas ni doma in ˝svakojaki pametni nasveti˝ zelo motijo če ne že najedajo živce in da tega ne želiš?)



_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu _srečnica_)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.2.2011 21:28:42   
elevitka


jaz nebi mogla ignorirat ker bi se penla zraven od ipike user posted image po moje bi se hitro skregali... če ne upošteva navodil ki jih dam - sploh glede mojega otroka... potem tudi nima ob njem iskati kaj.



< Sporočilo je popravil elevitka -- 17.2.2011 21:29:13 >


_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
17.2.2011 23:57:24   
deveta
srečnica: moja tašča se je pred leti začela zaklepat, pred svojo taščo. Ko moža ni doma, se zaklene. Njena tašča (torej babica od mojega moža) je podobne sorte. Pred leti so živeli , sicer v ločenem gospodinjstvu, ampak v hiši s skupnim vhodom. Pred leti je moja tašča, vzela kredit in svoji tašči naredila prizidek k hiši (ful lepo stanovanje v pritličju "ker je stara, ne more hodit po stopnicah...........), zgornje stanovanje sva dobila midva, s tem da smo uredili zunanji vhod. Je rekla tašča: tako se bomo imeli raje.

Torej s svojo taščo HB ni nekih težav. So kaka nasprotovanja samo to je normalno.
Tašča od tašče pa je user posted image . Z mano sicer nima problemov, ker sem bila obveščena kakšna je in sem hitro pokazala kakšna sem. Tako da sva "najboljše prijateljice". Pravi, da kako je vesela da ima njen unuk tako dobro ženo in kakšno slabo ženo ima njen mož. samo se ne vpraša zakaj je žena od njenega sina (moja tašča) že večkrat skoraj živčnega fasala (ampak pravega ne kar tako). Sicer vsak ki jo spozna pravi da je zlata ženska. Vendar do trenutka ko ne živiš več kot par dni z njo. Zdaj bi lahko do onemoglosti naštevala, samo se mi spi in bom šla spat. Če me bo volja jutri še kaj dodam, da se boste malo nasmejale ali pa za glavo prijemale.

Torej: ko so v hiši z istim vhodom živele je bila zmeraj, ko so oni šli stran v njihovi kuhinji. Brskala po smeteh in jim hrano (ostanke, kosti od rib...) puščala na mizi, češ da se hrane ne meče v smeti ampak, da al na gnoj al pa živalim. Če je kako strgano oblačilo vrgla v smeti je bilo kmalu na kupu za ponovno likanje. Ko ni imela zadosti perila za napolnit stroj, je hodila v njihovo spalnico in jim z omare pobirala stvari, za napolnit stroj. Enkrat pride tašča domov in vse sobne rože so bile porezane skoraj do zemlje. Njej je ena šinjora (je hodila delat v Trst (čistit, bogatim družinam in tem gospem pravijo šinjore), da je tako treba naredit. In ona je to naredila tudi svoji snahi, ker njena snaha je pač nevedna. Neprestano očita, da brez nje ne bi bilo nič in da je za hišo in vse zaslužna ona. Je res, da je bila parcela njena in je finančno pomagala pri gradnji. Vendar moja tašča je od 16 leta zaposlena in je bila samo enkrat v življenju na pravem dopustu, moj tast (torej njen sin), pa je v tistem času (gradnja giše) delal dve izmeni. Ona misli da je vse ona dala, kje pa zdaj živi, a ne živi tudi ona tukaj, za koga pa je dajala dnar če ne za sebe. Ampak ne ona je naredila celo hišo in drugi so samo gledali. Da ne povem še tega, da je moja tašča noseča temelje za hišo kopala. Moja tašča je bila trener gimnastike in ko je hodila na treninge je hodila njenga moža (svojega sina) pumpat proti njej, mu govorila vse mogoče. Da ne govorim o tem, da je bila včasih gostinka in hodila pozno domov; to je pomenilo da je **** in hodi k drugim in bogi njen sin je sam doma.
Joj, se bom ustavla, da ne bo prehudo.
saj po drugistrani ni slaba in je zelo radodarna, res da vse kar ima in naredi ti vse kar je v njeni moči. Samo je ni dobro prevečkrat kaj prosit, saj hitro reče: jaz sem ti dala vse kar sem imela.
Je pa izredno delavna ženska, ki je zrastla v težkih časih (vojna, mama kmalu umrla in skrbela je za 9 mlajših bratov in sester..., kasneje bila kar v redu stoječa gospodinja lastnega gospodinjstva, kar je dosegla s trdim delom). Torej vseskozi je bila glavna in pomembna. Ko se je pa preselila v novo hišo, kjer je imela ločeno gospodinjstvo (mož je že pred tem umrl), ni bila več pomembna. ja in to je bilo hudo zanjo in vedno hujše za vse skupaj.
Mislim da sem se dovolj razpisala, grem res spat zdaj

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
18.2.2011 11:36:29   
bigbunny
Ronja.. ja žal je res. Že za tega otročka sta govorila da samo naj nebo povscajača. Ker je nebosta imela rada, in jo bosta lasala. Da more biti fantek.

Moj mož si je full želel punčko, in so še ga take izjave dodatno sekirale.
Kaj sem jaz na to rekla? Ma nevem enostavno eksplodiram. In pol mi reče da bi mogla it k zdravniku za živce. Takoj obrneta da zgleda kot da sem jaz tista slaba, ker se tako obnašam. A kaj pa me je do izbruha privedlo pa ju ne briga. V glavnem imata svoje prepričanje: ona dva vse vesta prav in ona dva imata vse pravice. Tudi glede naju, najinega doma in otroka.

Picola1 k nam prideta vsak dan. Oče 2x dnevno zjutraj in zvečer, mati pa samo zvečer po službi. Če se slučajno ne javimo na tel ob naslednjem klicu je takoj dretje zakaj ne dvigujema telefona. Z možem se skorajda nič ne vidima. Imava take službe da se samo na vratih menjujema. lupčka si dava na dvorišču. Ju3 in v nedeljo mož tudi dela cel dan, in mojima staršema ne pride na misel da bi pa mogoče ker dan ven spustila da bi mi bili malo sami. Če pa rečeva da naj ne hodita da bomo imeli za sebe popoldan, pa padajo žaljivke in se vname prepir.

Pred včerajšnjim je mama vprašala, komu bom dala cotike ki jih je mali prerastel. Ker bi ona eni kolegici odnesla. Pa sem rekla da jih ne mislim vstran dajat. Pa vpraša zakaj ne? Pa sem rekla da še hočeva imet enga otročka. In je kar rdeča postala v obraz. Pol pa se je zgovarjala da itak po 2 letih so cotike uničene in niso več za uporabouser posted image  Mah nevem. Nabira se, nabira.

Aja pa naj še pripomnim... da za tega prvorojenca sta tudi zahtevala da grem na splav. In okrog govorita da je bil pač spodrsljaj. Oče je eni moji znanki rekel, da neve kako sem lahko bila tak neodgovorna glede na to koliko kontracepcije je dan danes. To me tako boli da se v trenutku razjočem. Ker je otroček bil načrtovan in zelo zaželjen. Saj sma prej enga otročka že izgubila in sma za tega 40 tednov trepetala od začetka do konca. Od 10tedna pa do konca sem bila v bolnici. Borili smo se mi trije kot levi samo da bomo postali družinica.

Tasta in tašč pa pač otročka in mene ne sprejemata in to tudi jasno pokažeta. Malega še nista nikoli videla. Pač stojita za svojim mnenjem in pika. S tem ko pa naša dva igrata hinavsko igro.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
18.2.2011 11:58:57   
deveta
bigbunny: to je pa grozno slišat, da take stvari doživljašuser posted image
Pri nas vsaj kar se otrok tiče ni nobenega problema. S taščo sva si kar v redu in zelo mi je všeč, ker me vedno vpraša vse v zvezi z otrokom in ne dela nič na lastno pest.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
18.2.2011 12:29:34   
ajataja
Meni gre pa najbolj na živce da je nimam več user posted image ,po 9 letih jo še vedno pogrešam ker je bila zlata ženska.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
18.2.2011 15:05:30   
bigbunny
IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

Meni gre pa najbolj na živce da je nimam več user posted image ,po 9 letih jo še vedno pogrešam ker je bila zlata ženska.


user posted image user posted image  

Tudi jaz pogrešam mojo taščo... kljub vsemu, bi bilo lepo ob sebi imet žensko, katera je rodila mojega moža in je babica mojemu sinu. Žal pač vsega nemoremo imeti. Imam jo rada kakršna koli je.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
18.2.2011 15:09:59   
StrawberrY
Meni je moja tašča super oseba. Saj ima svoje fore, samo me res ne motijo, ker se zavedam, da imamo vsi napake. Pa še mojega je tako lepo vzgojila user posted image !

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
18.2.2011 20:32:17   
ronja
bigubunny, ampak vam ni treba bit vsak dan z njima, če vam ne paše. Se bo pač nekajkrat drla. Verjemi, da slejkoprej pogruntajo, da nima smisla, če ne zaleže. Meni se zdi, da si ti globoko nesrečna zaradi tvojih staršev in tole, da bi punčko pa lasala, ker je punčka, je res malo preveč, da bi človek kar pogoltnil... Ne vem, razmisli in predvsem se zavedaj, da imaš svoje življenje in ga lahko živiš tako, kot hočeš. Ampak dokler ti ne spremeniš svojega odnosa do tebe in ti lahko rečejo kar hočejo, pa boš še naprej njihova pridna punčka, ki bo vse prenesla, samo da boste skupaj, tako dolgo bosta hodila po tebi. Ni pa to treba. Ko se zaveš, da imaš moč, jo začneš tudi uporabljat. In takrat tudi ljudje spremenijo svoj odnos do tebe. In potem je lahko prav lepo skupajuser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
18.2.2011 20:56:24   
biba_leze*
Blagor tistim, ki imate fajn tašče. Moja je prava user posted image . V vse se vtika, radovedna je ko ne vem kaj in poleg tega je prava opravljivka (pri tem pa mislim, da okoli govori tudi tiste stvari o nas treh (mojemu možu, meni in otročku), ki se ne tičejo ne nje, še manj pa vseh ostalih radovednih sosedov). Mater ej mi dvigne pokrov. Samo kaj, ko če ji poveš kar te moti, najprej drži nos do tal in še naprej (ali pa se loti jokat!, da bi se ji zasmili) sicer zdrži par dni pol pa jovo na novo, kot da se ni nič zgodilo. Jst bi res rada vedela recept kako jo enkrat za vse večne čase ukrotit! In bol kot jo ignoriram, bol se vtikuje, prav bolano. In najbol hecna stvar, ki jo je kdaj izrekla je da ona pa že ne bo takšna kot je bila njena tašča (ki je bila mimo grede čisto enaka njej). user posted image Najbolj srečna bom, ko bomo živeli na svojem (sedaj živimo v sicer isti hiši, vendar v ločenem stanovanju).

Če jo kdo rabi, jo podarim user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
18.2.2011 21:42:26   
CariSSa10
Hejjjjjj. kot prvo lepo pozdravljene, ker sem nova tukaj pa se še malo privajam ;))
no glede tašč-vidim da smo si približno vse nekje na istem. te ženske se preveč vtikajo v naša življenja in ne morejo dojet, da je njihove sinčke pa zdaj vzela druga ženska 'pod okrilje' ;))
No da malo opišem najino situacijo. Naneslo je tak, da sem v času ko sma obnavljala stanovanje, morala živeti pri njemu. Tašča je res prijazna, super ženska, vzgojila vredu sine, so veseli, da sma srečna itd ampak vedno ima nekaj za pripomnit. očitno je res, ko pravijo, da nobena snaha ni dovol dobra :) torej v času ko sem bila tam sem se še res posebej trudla, da daš neki dober vtis. pomila posodo po vsakem obroku in podobne stvari. pa pride vikend-ko se ponavadi dela generalka, pa pravi''pusti, ne rabiš nič pomagat, jaz to hitro sama, sedi''itd, kasneje pa čujem da mojemu govori kak nič ne pomagam. pa drug primer:sem si kupila moderček, ker je biu črn že res katastrofalen, pa ona najde v košu račun in spet mojega napade kak zapravljam denar, ko pa on pridno špara itd.. torej takih stvari je bilo ogromno ko napada njega namesto da pove meni kaj jo moti in res je, da STARI PA MLADI NISO ZA SKUPAJ ;)
sedaj sma na svojem, je super ko prideta z tastom na obisk in greta.. res da še pripomni ki mam kaj praha pa ki mi stoji kaka stvar, ki bi jo mela ona drugje, ampak midva si naredima tak kot nama paše.
malo me je strah kak bo, ko boma imela otroke, ampak upam da bo mi uspelo že na začetku postaviti mejo ;)
lp

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
18.2.2011 22:09:34   
_srečnica_
deveta imaš pa skoraj čisto iste probleme kot jaz. Ampak jaz sem naredila danes konec. Končno! Sem prišla po otroka po službi in mi je ni hotela dat. Češ, da ji je pri njej boljše, da mi ne znamo skrbet za njo ( z njeno hčerko- mojo taščo vred), in da more tamala ostat pri njej. pa sem rekla da ni šanse, ker mam popoldan fraj in bom jaz z njo, že tak al tak smo zaradi služb malo skupaj in hočem izkoristit vsako uro, ki mi je na voljo. Pol je rekla da ok, ampak da se bomo tepli če se ne bom držala reda in ji ne bom dajala ob pravih urah za jest in če jo bom vlačila zraven po trgovinah ko grem kupit kruh. Kak je spet začela s svojimi fintami mi je prekipelo in sem ji povedala, da sem jo jaz rodila in da znam prav vredu skrbet za njo, da pri meni ni nikoli lačna al pa naga. Torej sem se odločila, da mam zadosti da mi vsakič po ovinkih pove da sem nesposobna. Z njo je zaključila in z mano tudi. Moj partner pa jo je že tak pred nekaj časa odpikal. Pa je lahko še ne vem kak dobra ženska, tudi nama je podarila gradbeno parcelo na kateri bi si naj začela počasi zidat, parcelo, ki je sosednja njeni hiši. Sicer še v njeni lasti ampak namenjena nama. Prodala bo poslovni prostor in nama dala zraven za gradnjo hiše, za katero pa se je že sama odločila kako bo zgledala in kje bodo vse rože stale. Tega pa se jaz ne grem. Rajši si s svojimi žuli naredim vse in s svojim denarjem, kot pa da mi bo čez pet let govorila kot govori moji tašči. Da brez nje bi propadla, da ne bi nič mela (ker je njej tudi podarila parcelo). Vsi smo nesposobni, samo ona je oh in sploh. Rajši nimam nič od nje, kot pa da se zgodi, da mi čez par let očita njeno radodarnost, ko je ne bom spustila v hišo.

Bigbunny, ti se mi pa res smiliš. Ker ko pa se enkrat starši tak obnašajo pa te fejst prizadene. Hudo more bit da ti lastna mama ne privošči sreče, ki si jo želiš. Otroček pa je taki zaklad, da ne razumem kak se lahko nekdo tako obnaša, pa če je punčka al pa fantek. Sploh nima veze. Jaz bi ji na tvojem mestu jasno in glasno povedala kaj ji gre, zamenjala telefonsko in prekinla vse stike. Čeprav je vse to lažje rečeno kot storjeno, sploh kaj se lastne mame in očeta tiče. Tudi jaz sem dolgo rabila da sem se opogumila, samo zdaj res lažje diham. Vso srečo ti želim.

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
20.2.2011 9:38:36   
bigbunny
Hvala vsem za lepe besede.. Ja ravno včeraj je spet poknilo. Sta prišla na obisk.. In naš mali ima pač določeno urco, kdaj ima večerjo. In foter začne napekat da naj dam malemu neko čokoladico, ali pa keks ali nekaj. Sem rekla da ne ker bo imel večerjo in ko se bo najedel bo dobil kaj od tega če bo želel.  No in najin mišek stika nekaj po okenskih policah  v tistem pa se začne oče dret in kričat da je otrok zaglajen da stika po policah in išče ostanke hrane user posted image user posted image  Da če bi bil pri njem da mali tega nebi delal. Da samo on ve zanj skrbeti in da mu je le pri njem fajn. (Do sedaj sta ga imela 2x po 1.5 max.).. No in mi je film poknil. Pa sem rekla da je to moj otrok da skrbim zanj po najboljših močeh da mu želim samo dobro in da delam tako kot se mi zdi prav.. Pa je rekel da se jaz nimam pravice dreti nanj, da naj delam kaj hočem in da bom otroka zapravla. Se je dvignil in odišel. Mati pa se je začela na mene spravljat kakšna sem in da sem grozno nesramna. Mah nevem več. Ja žalostna sem. Vse skupaj me obremenjuje in nam greni življenje. user posted image  Nimava svojega mira, svoje zasebnosti. Nikamor nemorema it na obisk..
Še ena stavr je ki me je grozno prizadela.. Najin sin je rojen na roj dan od moje matere. Vedno sem govorila da pač upam da se nebo ravno na njen roj dan rodil ker sem imela rok 1 teden kasneje. Pa mati pravi kakšna sem in blabla. Ampak jaz sem vedla zakaj si to želim. No in pač je tako naneslo da sem res rodila na  njen roj da. In evo 1 leto je okrog priprave so v tek za prvi rojstni dan najinega sineka. Zadnjič gledam torte po netu ko pride foter na obisk in to vidi. Pa vpraša kaj je to? Sem rekla da malo gledam torte pa prijatelje že naprej obveščam da si bodo tisti dan držali fraj in da se bomo skupaj poveselili. Pa on mene nahruli kaj se grem, da vabim neke ljudi saj pa je te samoumevno da bosta omali pa babica skupaj praznovala in da nebo nihče hodil ampak bomo mi samiuser posted image  In kaj izbiram neko otročjo torto če bosta z malim imela skupaj torto neko srce v srcu. In jaz v jok.. Tako sem se veselila priprav prvega roj dneva ampak ravno zaradi tega sem hotela roditi kasneje. In sem mu lepo povedala da moj otrok bo imel čisto vsak roj dan takšen kot si zasluži. Z našimi prijatelji in da on nebo žrtev njiju z babico. Ker ima pravico do svojega praznika. In seveda sem spet bila najslabša oseba na svetu.. Mah vedno bolj se zavedam da morem spet krepko potegnit črto, ker ne vidim več izhoda.

(odgovor članu _srečnica_)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
20.2.2011 9:45:02   
StrawberrY
bigbunny žalostno res. Ampak za svoje dobre jih enkrat za vselej postavi na realna tla. Če to ne bosta upoštevala, pa prekini stike. Ti, tvoj mož in otrok ste družina.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
20.2.2011 9:47:02   
vicki
bigbunny, če ne boš nekaj spremenila, te bosta psihično čisto strla in svojim otrokom boš živčna, sitna mama. Staršem odločno po telefonu povej kakšne načrte imate, oni se naj pa sprijaznijo. Fešto imata stara mama in vnuk lahko tudi kakšen dan prej ali pozneje. Svojih načrtov pa ne spreminjaj, niti ne zanemarjaj svojih prijateljev zaradi njih. Te prav izsiljujejo,... pa še rečejo ti da ne smeš več imeti otrok,... uh. Težko je, ampak tako ne boš mogla dolgo. Kaj pa tvoj partner, jim ne more on malo bolj odločno kaj dopovedat? Ponavadi bolj zaleže, če jim reče kaj kdo drug in ne ti, ker si ne upajo tako zrogovilit nad njim. 

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
20.2.2011 11:08:06   
bigbunny
vicki pred mojim partnerjem ne komentirata in se vzdržujeta vsakrniš opazk. Le ko sem sama si me privoščita. In le takrat vesta ogromno povedaqt čez mojega partnerja. Ker jima zadnjič nid vignil tel in je želel biti en popoldan sam z sinom. In zaradi tega je sedaj anjslabši na svetu. Mojemu možu pa prekipeva, ko mu povem.Ker pred njim ničesar ne tajim kar ona dva govorita. In on tudi takega vmešavanja in takih besed ni navajen.

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
20.2.2011 16:34:19   
bulčica
Berem vas že dolgo,končno pa sem se le registriralauser posted image Jaz imam tako "vtikljivo" taščo,vse ve,jaz po njenem nič...a sem k sreči se zverzirala in pri eni uhi not pri drugi ven. Obiske sem omejila,tak recimo enkrat mesečno,moj gre včasih s tamalo kdaj tudi sam, sploh ko meni ni za poslušat njenih pridig. Smo se enkrat fajn skregali in nisva govorili pol leta. Nimam nič proti nasvetom a vseeno si ne dovolim,da me kdo komandira,še manj,da me blati.
K sreči živiva 30 km stran od nje.
Ko sem brala neke poste,sem najprej pomislila,zakaj za vraga se nekatere ne odselite. Vem,da je najlažje reč a vseeno, midva sva bila 5 let podnajemnika,preden sva lahko dobila kredit za hiško,pa bi v bistvu lahko živela pri tastu in tašči,ki imata res ogromno hišo (350 kvadratov) a jaz se nisem strinjala,pa k sreči moj tudi ne.
Tako je težko pričakovat neko zasebnost in samostojnost,če v bistvu živite v taščinih hišah. Žal a tako je.


(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?