|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del
12.4.2011 10:16:22   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

ne vem men pa ni logično da če ne pozna ljubezni da bi jo toliko bolj izkazoval hčeri..ja kako če ne zna..to je zelo hudo in tudi težko..

Se strinjam. Tisti, ki ni doživel pravega ljubečega odnosa s starši, ga tudi veliko težje ima s svojimi otroki. Tako pač je. Naša primarna družina nam večinoma za celo življenje določi, kakšne odnose bomo sklepali kot odrasli. Tisti ki so vajeni veliko nežnosti in pozornosti, bojo to tudi iskali in delali s svojimi otroki. Tisti ki pa so bili bolj "na hladnem" tudi sami ne bodo znali drugače ravnati.

No drugač pa dobr dan...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 501
12.4.2011 10:18:01   
manna
Aja, pa fuuul se strinjam z mini glede pohvale - dh, tud če ti je čudno, mu obvezno povej kako lepo je bilo da je bil s tamalo. Boš videla kako mu bodo zrasla krila! 

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 502
12.4.2011 10:21:36   
manna
bačko, kok imate fletno posteljico!

Kje pa se tecka zadržuje, da nič več ne piše..

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 503
12.4.2011 10:58:23   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: manna

ne vem men pa ni logično da če ne pozna ljubezni da bi jo toliko bolj izkazoval hčeri..ja kako če ne zna..to je zelo hudo in tudi težko..

Se strinjam. Tisti, ki ni doživel pravega ljubečega odnosa s starši, ga tudi veliko težje ima s svojimi otroki. Tako pač je. Naša primarna družina nam večinoma za celo življenje določi, kakšne odnose bomo sklepali kot odrasli. Tisti ki so vajeni veliko nežnosti in pozornosti, bojo to tudi iskali in delali s svojimi otroki. Tisti ki pa so bili bolj "na hladnem" tudi sami ne bodo znali drugače ravnati.

No drugač pa dobr dan...

Ja, sem tudi jaz potem začela razmišljat v tej smeri, da kako pa naj bo ljubeč, če ga tega niso naučili.. In jaz ga naj zdaj grem "prevzgajat". Zdaj vem, kaj je poanta tega njegovega odnosa. Moja starša sta vedno izkazovala neizmerno ljubezen do naju s sestro. zato jo tudi jaz, in istočasno pričakujem, da jo bodo tudi meni moji ljubljeni. Torej tudi on. Jaz sem tak cartljivček, ker me je mama vedno cartala.. še zdaj me...
pa v mejah normale, da ne bo čudno zdaj zvenelo..

Seveda, takoj ga grem pohvalit... vem kako je to treba... res....

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 504
12.4.2011 11:03:38   
bačko
Oh o ljubezni strašev bi se dala govoriti.Pri nas je bilo tako tako.Jaz sem več ljubezni imela pri babici in jo imam še sedaj.Čeprav moram reči da je biti tudi moj oče zelo ljubeč.
Jaz upam in verjamem DH da ji bo uspelo urediti odnese z možem in da bo tudi on počasi ratal zelo ljubeč in pozoren do svoje hčerke. user posted image user posted image user posted image user posted image Bjondi pravi da treba misliti pozitivno in ne negativno.In jaz se vedno bolj tega držim.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 505
12.4.2011 11:04:26   
bačko
IZVIRNO SPOROČILO: manna

bačko, kok imate fletno posteljico!

Kje pa se tecka zadržuje, da nič več ne piše..

Hvala! Kupljena v Ikeji.user posted image user posted image Obe imata isto.user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 506
12.4.2011 11:32:00   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

user posted image user posted image user posted image user posted image Bjondi pravi da treba misliti pozitivno in ne negativno.In jaz se vedno bolj tega držim.

Ja sicer je to težko ,ker smo navajeni v vseh odnosih živeti z negativo in nam je zelo enostavno ,če je okoli nas neka negativa...ampak ker se nenehno razvijamo bodo šli v prihodnosti ,saj je že čas...tudi odnosi v lepši jutri...s tem ,da se bomo začeli učiti pozitivno razmišljat...ja žal učiti,ker je pozitiva tako daleč od nas...ker je nismo dosegali v popolnosti kot bi jo lahko...pa vrjetno že same vidite da nam in vam gre veliko boljše od rok sprejemat pozitivo kot negativo...in to ,da prepoznamo da nam pozitiva prinese veliko boljše rezultate kot negativa je zmaga za vse vas punce ,ki tole berete...težko je biti happy v vsakem trenutku...in če vam to danes ratuje v nekem delčku sekunde je že velik korak naprej...ko bomo osvojili to  se učimo mirnosti in korak naprej od tega je nerazmišlanje....in ko osvojimo vse to smo že daleč daleč naprej...preprosto se sliši ...je pa težje to trenirat,ker nas še vedno na vsakem koraku obdaja negativa...kako močni bomo, da se nas ne dotaknejo minusi pa je odvisno samo od nas samih...zato zbirajte pluske in naj preplavijo tiste minuse ,ki ste jih gradile do sedaj...naj potonejo ali odplavajo daleč stran...in naj pridejo pluski in vam prinesejo še boljše rezultete kot ste jih imele do sedaj...

Bačko user posted image ...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 507
12.4.2011 11:32:57   
bjondi
Bačko-lušna pojstlca user posted image ...pol pa stene malat a ne user posted image ...sej bo kmalu maj..

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 508
12.4.2011 11:47:28   
dreamhorse
Me je en profesor naučil, da moremo na težave gledat kot na izzive... Jaz jih imam polno.
PA tudi pozitiven človek sem... Tako da nam bo uspelo.. Sem ga že pohvalila do onemoglosti. Tolažim se tudi s tem, da bo vedno starejša in takrat bo vedno boljše...

Starševska ljubezen. Zame nekaj najlepšega. Moja mama je moja najboljša prijateljica. In vzporedno z njo je sestra. Pri mojih 14 letih mi je umrl oče, zato smo se vse tri še bolj tesno povezale.. In smo nerazdružljive, me tri smo najboljši par. Prijateljice so vse stvari vedno olepševale, onidve me postavita na realna tla, če nimam prav.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 509
12.4.2011 11:52:05   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

Bačko-lušna pojstlca user posted image ...pol pa stene malat a ne user posted image ...sej bo kmalu maj..

Jaz bi tudi vidla slikico... pliz.. user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 510
12.4.2011 11:57:40   
mini86
glede ljubezni v družini..no o tem bi lahko razpravljala..

mami-hja..nekako oz kr ni znala oz ne zna izražat čustev in seveda se je preneslo to name..sem opazila da ko sem bila "mlajša" da sem večkrat pokazal čustva kokr pa zdaj..če dobr pomislim sem še bolj zmanjšala to po marcelovem rojstvu..ni mi jasno zakaj..seveda to leti vse na mojga..do marcela mi ni problem pridt ga objet, pohvalt, mu dat lupčka..do mojga pa nekak..no ne vem..bom uporabila od bjoni besede-imam blokado..vem da jo morem odpravt, trenutno delam krivico u bistvu sama seb ker še nisem pripravljena delat na tem ampak čutim da bi rada da se nekaj spremeni in vem da bo kmalu prišel dan ko bom lahko začela popravljati napake..

pol je pa kle še babi ko je tud veliko me čuvala ko sta se starša ločila in je mami delala dva šihta in mi je zmeri dajala potuho, me razvajala, ja zarad nje sem razvajena (hvala babiuser posted image user posted image !!!!), pa tud vem da se lahko obrnem nanjo..čeprav sedaj po operaciji par let nazaj se je zelo spremenila in me jemle skor tko kot ostale k pa prej tega ni blo-sem bila le prva od vnučkovuser posted image user posted image zdej je polna negative, jeze..sj po eni strani jo razumem..cel življenje je imela nadzor nad vsem, zdej k je pa stara pa ni več tko mobilna je pa odvisna od drugih ampak ona bi še kr komandirala in da ima nek nadzor potem daje vsem kontra..še zmeri se mi zaupa pri določenih stvareh sam žal ni vem tko kot včasih..mi je hudo ampak vem da življenje gre naprej in že tako mora bit..
še vedno jo pogosto obiskujem in se pogovarjava..

drgač pa se spet ne strinjam s tem k si napisala da ko bo večja boljše bo..zakaj bi bilo..zdej ji mora pokazat kok mu pomen kaj loh skupi delata, ker potem ona tega ne bo poznala in tudi ne bo pogrešala..pa je kle pol spet začaran krog ki ga je prenesel na tamalo..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 511
12.4.2011 12:00:03   
tecka
Fragola - najprej čestitke za korenjakauser posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 512
12.4.2011 12:03:13   
dreamhorse

drgač pa se spet ne strinjam s tem k si napisala da ko bo večja boljše bo..zakaj bi bilo..zdej ji mora pokazat kok mu pomen kaj loh skupi delata, ker potem ona tega ne bo poznala in tudi ne bo pogrešala..pa je kle pol spet začaran krog ki ga je prenesel na tamalo..

Uf, ko se je rodila, oz dokler ni začela hodit je še prijel v redu ni... Saj jo je nahranil, pa se ponoči kdaj vstal namesto mene... Ampak zdaj ko je večja, se občutno več ukvarja z njo. Res pa je, da sem bila prej jaz skos doma in je vedno vedel, da bom jaz poskrbela zanjo. Nikoli je ni dal spat, vedno sem jo jaz morala... Dokler nisem rekla, da bom pa začela nazaj k svojim hobijem, in ko me ni je prisiljen bit z njo. To sem dosegla. Želim si še samo, da kdaj popedena kaj za njo, ko sem domai.. Pa da ga jaz ne rabim spomnit na to.

Saj se deloma strinjam s tabo mini... in hkrati mislim, da tak pač je... da ga ni mogoče spremenit.
Nikoli ne pove kaj čuti, nič.. edino ko kdaj mala gre k njemu in reče moj ati je, pa ga objame in pravi, cataja.. takrat mu raste rit...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 513
12.4.2011 12:05:15   
dreamhorse

pol je pa kle še babi

Pri meni je bilo tudi tako. Če sta ati in mami kam šle je bila tu babica. Sva ga "prečagale"... Zdaj je bolna in stara, pa vse kar zna je jamrat in jamrat... Pa je fejst drugače, kot je bilo. .. Saj veš.. dosti so dali skoz, sploh če jih starost naredi, kot pravimo nemobilne. Še vedno pa pravim, da je, kljub letom še vedno prava asica.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 514
12.4.2011 12:07:22   
tecka
Živ, punce.
Na hitrco poročam kako smo.
Pri Srečku nič novega (sploh ne kahlica), otvorili smo kolesarsko sezono in se rad vozi.
Želela bi mu kupit sončna očala in kakšno kapico na šilt ali klobuček, pa tu okrog nas ni nikakršne ponudbe, bo treba SPET v LJ.
Meni se je pokvaril avto in smo v fazi nakupa drugega in je spet miljon potov za opravit.

DH in odnosi v družini: jaz sem včasih imela takega "fanta" kot ga ima DH, pa se mi je zdelo vse "normalno" dokler nisem dobila zdajšnjega. Tako da jo po svoje razumem, pametovati pa ne mislim kaj preveč. Rekla bi samo to, da ko se ob vikendih zjutraj zbudimo vsi trije v zakonski postelji, je Srečko "čisto drugačen" - še večji Veselko kot je ponavadi. Je pa dosti bolj ubogljiv, če se z njim ukvarja samo eden. Če sva doma oba z našim, hodi od enega do drugega in probava kdo bo prvi popustil pri kakšni prepovediuser posted image

Aja, pa pohvalit se moram, da še kar furam post brez cukra. In da sem edina v skupini, ki še kar jamrauser posted image user posted image user posted image , vsi ostali so se že navadili. Pa izgubila sem 2 kg, kar se mi tudi zdi fino. Še malo, pa bo posta konec in KOOOOOONČNOOOOOOOO bom tudi jaz dobila sladoleduser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 515
12.4.2011 12:07:26   
bjondi
dreamhorse

Vsekakor je treba v vsakem primeru neglede na situacijo pogledal najprej sebe...tukaj ti bo vrjetno najprej ven udaril ego ..zakaj spet sebe ,če pa je on drugačen ,kot bi si ti želela....sej mislim da smo to že enkrat obdelovali...pa vem da je treba določene stvari včasih večkrat obdelat,govorim tudi zase...sploh take ki jih nebi radi želeli slišati...ego je ponavadi tisti ,ki nas razvaja nam dela načrte ...a v bistvu je pretkan ko mali vragec ,samo zato da nebi naredili tako kot bi mi želeli...ponavadi nas podpira in nam spletkari po glavi ...a vseeno se je treba vrnit k resnici in pogledat najprej sebe...in ko boš začela delati na sebi se bo brez, da bi karkoli želela spreminjat ti  do njega ...samo od sebe vse spremenilo...zakaj si dobila prejšnji dan test ...ker energija ali pa v tistega ,ki verjameš ...ve da delaš na tem da se bo nekaj spremenilo...in če to prepoznaš... in ti je veliko pomenilo, vedi da si na pravi poti do še lepšega jutri...energija ti je dala včeraj samo degustacijo tistega ,kar ta trenutek najbolj potrbuješ...potrebuješ ob sebi moža in hkrati očeta svoje pikice...v tvojem primeru prepoznaj to, kako in na kakšen način si prišla do nepričakovanega rezultata...zato da ti bo lažje it do naslednjega koraka...da boš vedela kako si reagirala da si  dobila točno tisto, kar si tisti trenutek rabila....ne bo vedno lahko...pa vseeno bolj kot boš pozitivna, neglede na to koliko si do sedaj od njega dobila ...to je preteklost...ti želiš it naprej...ne glej nazaj,ne premlevaj, ne pogrevaj...ti si nardelia par dni nazaj korak naprej ...cilj imaš...poanta pa je v tem ,da ga vidiš a hkrati ga ne smeš spustit...se pravi bo vse odvisno samo od tebe in nikogar drugega...ko boš v dani situaciji spremenila samo sebe ,da ne boš o zadevah preveč premišljevala in si jih jemala k srcu ali pa bila na določenih korakih z odnosom do njega bolj potrpežljiva ali pa resnicoljubna ,boš doseglja željeni cilj...od danes naprej boš na situacijo gledala z drugega vidika in se o teh stvareh na nek drugačen način pogovarjala z njim a hkrati vedi,da boš morala ti stopiti korak nazaj...to da obtožujemo njega je zelo nesmiselno in negativno dejanje...on ni vedel in ni znal reagirat drugače kot bi lahko,ker ni bil ali vzgojen na ta način ali kakorkoli...ker pa se da v življenju marskaj naučit,sprejet ...boš lahko tudi vajino vezo prepeljala na tisto točko,da vama bo še lepše...če pa sta že imela nek nivo,kjer sta bila oba happy ,pa se samo spomni kaj si takrat delala drugače,da si in sta oba dobila tisto kar vaju je osrečevalo...in če sprejmeš to kar sem ti napisala si še en korak naprej ,da dobiš tisto po čemer ta trenutek hrepeniš... ampak nisi znala narediti koraka naprej,da bi dobila nekaj kar ti je bilo na nek način težko dosegljivo...in če si prepoznala da je ta trenutek vse na tebi ,vedi da ni noben test težji kot ga zmoreš rešiti sama,energija te podpira ,zato ti je dala degustacijo ,da pa le obstajajo tudi takšni dnevi ,kot si mogoče lahko zadnje dni le sanjala o njih...zato ne oklevaj in ne omahuj ...ampak pojdi tvojemu cilju naproti...sprejmeš...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 516
12.4.2011 12:08:34   
dreamhorse

..do mojga pa nekak..no ne vem..bom uporabila od bjoni besede-imam blokado..vem da jo morem odpravt, trenutno delam krivico u bistvu sama seb ker še nisem pripravljena delat na tem ampak čutim da bi rada da se nekaj spremeni in vem da bo kmalu prišel dan ko bom lahko začela popravljati napake..

Tudi tukaj se strinjam.... Prej smo imele ljubezni samo zanje, partnerje, zdaj jo imamo še za otroke. Marsikateri partner se počuti zapostavljenega, ker vso pozornost namenjamo otrokom, njih nehote morda zanemarjamo. Ravno zato toleriram reči, ki jih moj počne oz. jih ne. Čeprav se trudim razdajat na obe strani. Ampak če ti nekdo ne vrača, potem je težko. Jaz sem se spremenila, to drži.. Ampak on se ni. Ne razume, da dam dosti energije za reči, ki jih prej nisem. Bo že... a ne... saj smo pa supermame, ko nam vse uspe in smo vsega sposobne...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 517
12.4.2011 12:21:21   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

Me je en profesor naučil, da moremo na težave gledat kot na izzive... Jaz jih imam polno.

In odlično te je naučil...izziv je naš cilj do nečesa...in če ti je to izziv je samo en velik plus...in če je jih imaš polno ,ti da lahko samo vedeti,da jih ne dobivaš za brezveze...ampak z nekim razlogom...da se razvijaš in greš naprej...da sežeš po boljših rezultatih kot do sedaj...

Neposredna povezava do sporočila: 518
12.4.2011 12:21:37   
dreamhorse
Bjondi... ko sem prebirala tvoj post sem dobila lahkoten občutek, kot da je vsa težava izginila ... zdajle se mi zdi, da lebdim....
Vem, da je problem v tem, ker nisem več samo zanj.... ker sem tudi zanjo. In vem, da se počuti zapostavljenega, in vem, da sem za dosti stvari kriva jaz... da morem spremenit sebe. Še lažje bi mi bilo, če bi mi pomagal.
Trudim se vključit ga v stvari, da jih počnemo skupaj. Pa nima pravega interesa. Vedno dobim občutek, da mu je dolgčas.
Težko je analizirat vse kar je bilo, da bo spet tako... Bo pa... kakorkoli obrnem situacijo, sem vedno prepričana, kot si rekla, da morem sama pri sebi poiskat razlog, zakaj je tako. ZAto ne pritiskam naj... Le želim si, da mi pove, kaj bi po njegovem izboljšalo najin odnos. Da mi kot opazovalec pove, kako in kaj.
Z otrokom se življenje spremeni... tudi jaz sem se... in zdaj bom tuhtala kako se prilagodit, da me bo za oba dovolj....

Bjondi hvala za tole... vedno sem si zatiskala oči, da pa sem jaz vzrok... in vso krivdo valila nanj. A podzavest mi ni pustila reagirat napadalno proti njemu. To, kar počne, je posledica. Najti je treba vzrok. Pri meni..
Torej, sprejmem...

Neposredna povezava do sporočila: 519
12.4.2011 12:29:25   
mini86
očala-sj jih letos še ne bom kupila ker vem da jih ne bo imel gor, lansko leto se jih je celo bal..pr ns bo predvsem krema za sončenje pa kapa s šiltomuser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 520
12.4.2011 12:32:02   
mini86
Še lažje bi mi bilo, če bi mi pomagal.

Le želim si, da mi pove, kaj bi po njegovem izboljšalo najin odnos. Da mi kot opazovalec pove, kako in kaj.

a pa si mu povedala da to želiš..
marsikdaj bi nas rešil samo en stavek-da na glas povemo kaj želimo..zato mamo partnerja-da se skupaj prebijamo do cilja..ampak dostikrat je težko če partner ne pozna našega cilja..pri meni je isto

Neposredna povezava do sporočila: 521
12.4.2011 12:33:35   
mini86
u bistvu nekako analiziramo odnos od dh, o enem pa tudi sama prihajam do novig ugotovitev..

in ko ti dam kšn "nasvet"al pa povem kšno pametno se u bistvu marsigdaj zamislim ker velja tudi zame..tko da dh hvalauser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 522
12.4.2011 12:43:39   
bačko
Bjondi hvala! Ja kmalu bomo barvali.
Rada imam nasvete sploh zato ker nimam nobene prijateljice.Rada vas berem in rada kaj novega izvem.Ve vse ste moje prijateljice.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 523
12.4.2011 12:48:12   
mini86
Ve vse ste moje prijateljice.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
3

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 524
12.4.2011 12:49:25   
mini86
kva mi je zgori naredl v okvirčku se mi pa sanja ne..

no js pa kljub prijateljicam in non stop govorjenju po telefonu kr še nimam dost in kr morm šeeeee govortuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zabavne igre za otroke na prostem - 13 pre...
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za zabavne igre za otro...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Samostojnost.
Admin

So vaši otroci kolikor tolikor samostojni ali jih še vedno hranite in uspavate? Mislim na otroke od 2,5 leta naprej.