|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tudi neumni moramo živeti :)
22.9.2011 8:24:52   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: BellaB
Se bojim da to velja bolj za umetniske programe in arhitekturo, kot pa za pravo. To da znas pisat in gobcat lahko dokazes sam na izpitu in se takrat ni nujno da te pustijo skoz, posebi v LJ. :P

Ne se bat, Bella user posted image - je tudi na spletni strani PF tole objavljeno in velja tudi za PF - za vse stopnje bolonje, od vseh treh dodiplomske, plus za ostali dve podiplomski. Ampak obožujem pa tvoj "optimizem" user posted image (poudarjeni tisk) in si več kot dobrodošla na tej moji temi.
Sicer pa ce gres izredno, ti raznorazna potrdila ne kej dost pomagajo, ker tm ni selekcije, zasumis malo z evrcki pa si noter.. Dodatna znanja pridejo prav tm kjer je selekcija.

Pomaga, pomaga... Meni bi dosti pomagalo že npr. to, da mi priznajo kakšnega od predmetov (kateregakoli letnika). Bi se imela potem manj za učit za izpite. user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Priznavanje spretnosti in znanj se prav gotovo nanaša le na tista katera lahko izkažeš z ustreznim potrdilom, ki si ga dobila. Npr. potrdilo o aktivnem znanju angleškega jezika, torej pridobljenem z nekim izpitom.

Na mojo srečo to ne drži.
Posebej namreč piše, da za tista znanja, za katera trdiš, da jih imaš, obstajajo ustna in/ali pisna preverjanja, vključno s seminarskimi nalogami, vajami in vsem ostalim sranjem, s katerim pač tekom šolanja preverjajo tvoje znanje. In potem neka komisija odloča o tem, ali ti bodo napisali "uspešno" ali "neuspešno".
Je pa, če sem prav razumela, treba ta šmorn plačat.
IZVIRNO SPOROČILO: Zeta
Kdo pa bo zaposlil "staro kuro".

Ko in če bom jaz v rednih rokih končala PF, bom takrat, ko bom diplomirala, stara skoraj 37 let (pri doktoratu, če bi ga šla delat, bi bila pa 41 let). Toliko o "starosti". user posted image
Na srečo se pa vsaj s tem, ali me bo kdaj kdo zaposlil, ne obremenjujem. Ta faks grem delat za svojo dušo, če pa potem pade še služba, pa toliko bolje.
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya
angleščina na maturi zajema tričetrt bralnega razumevanja....tako da če že to obvladaš, se nimaš kaj bat...ker časov je zelo malo

No, me veseli. Zelo veseli. Ker z razumevanjem (če ne govorimo ravno o neki strokovni poslovni angleščini) pa nimam težav. Napišem in preberem, kar hočeš. Trenutno seveda mimogrede kiksnem kakšen čas, ampak kdor bi bral ali poslušal, bi mu bilo kljub temu jasno, kaj hočem povedati/napisati (npr. namesto "have been" napišem "was", ker pač razmišljam po slovensko user posted image ).

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Tudi neumni moramo živeti :)
22.9.2011 10:22:35   
BellaB
Ne ne, ma to ni optimizem, to je realnost. Jst te cem sam obvarovat pred pogubo v katero rines user posted image
Vsakemu k gre na pravo priporocam, da ne rine na PF LJ, v kolkor hoce pravo studirat z veseljem (ki ga kazes tud ti, zato sklepam, da te resnicno veseli).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Tudi neumni moramo živeti :)
22.9.2011 19:14:54   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: BellaB
Jst te cem sam obvarovat pred pogubo v katero rines user posted image

Pa kaj ni tako, da vsak (bodoči) pravnik mora biti vsaj malo samodestruktiven? user posted image

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Tudi neumni moramo živeti :)
5.10.2011 18:36:45   
Kerensa*
Samo informativno... user posted image

Preživela uvodno predavanje (in predvsem degustacijo po njem user posted image ) in nato dva dneva (včeraj in danes) predstavitve predmetov 1. letnika PF (2x po 6 ur). Sodeč po obrazih v predavalnici sem najstarejša tam user posted image , imam pa za družbo sestrično g. Moža, ki bo na PF "visela" na enak način, kakor jaz - prostovoljno. S to razliko, da je ona dipl. ekon. in mora narediti 11 diferencialnih izpitov (al kako se temu reče na faksu?), da jo bodo spustili direkt na magisterij. Tako, da sem si malo oddahnila - jaz se moram "nadudlati" 5 (ali 6) predmetov za 4 leta gimnazije, ona pa 11 predmetov za 4 leta faksa! user posted image Zna bit, da bova na isti dan zapustili ta faks (ena z diplomo, ena z magisterijem).

V glavnem... fascinirana nad profesorji in profesoricami. Čisto vsem, ki predavajo v 1. letniku, sem poslala e-mail z vprašanjem, če smem "prisesti" na redna predavanja (želela sem pač posebno dovoljenje, kljub temu, da so predavanja javna) in čisto vsi so mi, poleg dovoljenja, pripisali še dobrodošlico. Še posebej navdušen pa je bil prof. Simič (pravna zgodovina), do katerega sem potem tudi stopila po koncu uvodnega predavanja in se mu osebno predstavila. Profesor ekonomije pa me je že v e-mailu povabil na pogovor k sebi v pisarno. Takrat sem si mislila - mater, pa saj nisem še nič ušpičila, pa me že kličejo na pogovor. user posted image

Tečaj angleščine sem skenslala in zdaj, oktobra, začnem s tečajem matematike (se jo pa učim tudi doma). Prebrala sem celotno antično književnost, naslednji teden grem kupit vse 4 knjige, ki jih moram "u nulo" znat za slovenščino, s pravopisom se ne mislim zafrkavati, saj me je že profesorica slovenščine pohvalila user posted image , pri seminarski nalogi za sociologijo sem prišla do uvoda (bom kar o BTC-ju pisala, to je odločeno), pri tisti za psihologijo pa nisem prišla dlje od zahvale.

Ker imam namen skupaj z gdč. Sestrično lepo obiskovati predavanja na PF, ko nama bo to dopuščal čas (ob vseh ostalih obveznostih), sem se tudi odločila, da obvezno študijsko literaturo nabavim že letos. Sezname imam. Danes sem se sicer spravila k branju slovenske Ustave, ampak sem zaključila pri 2. členu, ki pravi, da "je Slovenija pravna in socialna država". Excuse me, ampak če me mislijo po 15-letnih izkušnjah s slovensko "pravno in socialno državo" fopati s takšnimi neumnostmi, se bomo pa hitro skregali. No, ja - kakor so profesorji rekli na uvodnih predavanjih, oni temu rečejo argumentiranje. Argumentov za to, da Slovenija NI pravna in socialna država, jim pa lahko dam toliko, da bodo šli prej v penzijo, preden jaz končam svoj seznam. user posted image

Je pa moj g. Mož na nek način napredoval v službi in ena od posledic tega "napredovanja" je tudi to, da bo najverjetneje lahko delal samo v dopoldanski izmeni. Zame to pomeni, da bi se lahko odločila za redni študij (drugače se ne bi mogla, če bi imel on 2-izmensko delo, doma imava pa 2 šolo-obvezna potomca) in prihranila najmanj 2.000€ letno (kolikor je šolnina). Tako, da bom zdaj resno začela razmišljati v to smer (odločiti se je treba do konca oktobra). Posledično pa to pomeni, da se bom morala še toliko bolj učiti za maturo, saj mi bodo za vpis v redni študij pomembne točke - za izrednega pa bi bilo važno samo to, da maturo naredim in da imam denar. Uh, pa naj me poskusijo naučiti še to, da smo v Sloveniji enakopravni. Bla, bla, bla... user posted image

S študentskim prehranjevanjem pa že začenjam... spijem po 5 kav na dan in včeraj + danes sem pojedla 1 sendvič in pol lazanje, vstajam pa ob 5ih zjutraj. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Tudi neumni moramo živeti :)
5.10.2011 19:16:19   
StrawberrY
Hvala za izčrpno poročilo! Le tako naprej!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Tudi neumni moramo živeti :)
6.10.2011 7:40:19   
lila krava
Zelo pohvalno!user posted image
Želim ti, da ti motivacije in volje še dolgo ne bo zmanjkalo!user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Tudi neumni moramo živeti :)
6.10.2011 8:08:05   
mateyka
sliši se resno user posted image user posted image

(odgovor članu lila krava)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Tudi neumni moramo živeti :)
6.10.2011 9:16:53   
Teyla
Super. user posted image Sem vesela zate in verjamem, da ti bo uspelo. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Tudi neumni moramo živeti :)
9.10.2011 12:43:27   
Kerensa*
Eno vprašanje...

Pravkar sem prebrala, da za vpis na fakulteto ni nujna splošna matura, temveč imaš lahko tudi poklicno maturo + dodatni, 5. predmet. Ne najdem pa informacije, ali po "Zakonu o 21-letnikih" lahko opravljam samo splošno ali tudi poklicno maturo. Morda ve to katera od vas?

Na vsak način bi se rada namreč znebila matematike. user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Tudi neumni moramo živeti :)
9.10.2011 13:21:50   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Eno vprašanje...

Pravkar sem prebrala, da za vpis na fakulteto ni nujna splošna matura, temveč imaš lahko tudi poklicno maturo + dodatni, 5. predmet. Ne najdem pa informacije, ali po "Zakonu o 21-letnikih" lahko opravljam samo splošno ali tudi poklicno maturo. Morda ve to katera od vas?

Na vsak način bi se rada namreč znebila matematike. user posted image


Mislim, da poklicne ne moreš opravljati, razen če si:


  • uspešno končala 4. letnik srednje tehnične ali druge strokovne šole,
  • uspešno končala 2. letnik poklicno-tehniškega izobraževanja (po t.i. sistemu »3+2«),
  • zaključila 4. letnik gimnazije in opravila poklicni tečaj,
  • opravila mojstrski izpit.

    lp

    (odgovor članu Kerensa*)
  • Neposredna povezava do sporočila: 235
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 13:23:58   
    Kerensa*
    Ko sem še redno hodila v SŠ, sem obiskovala 4-letni program... in jim ušla v 2. polovici 2. letnika. user posted image

    < Sporočilo je popravil Kerensa* -- 9.10.2011 13:24:24 >

    (odgovor članu mojcaziga)
    Neposredna povezava do sporočila: 236
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 14:11:29   
    katy83
    U, Kerensa, izčrpno poročilo...pozitivne stvari...bravo, le tako naprej. user posted image

    glede poklicne mature in tega 5.predmeta, pa je bilo, pred 7-mi leti tako, da to ni šlo za vse fakse...v mojem primeru naprimer, ko sem se hotela vpisat na Pedagoško fakulteto in sem imela opravljeno poklicno maturo na tekstilni šoli, ni šlo...če pa bi imela srednjo pedagoško ali pa zdravstveno pa bi se lahko vpisala s tem 5-im predmetom. Uf, sem zabluzla, upam, da razumeš. user posted image



    (odgovor članu Kerensa*)
    Neposredna povezava do sporočila: 237
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 14:13:28   
    katy83
    IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

    Eno vprašanje...

    Pravkar sem prebrala, da za vpis na fakulteto ni nujna splošna matura, temveč imaš lahko tudi poklicno maturo + dodatni, 5. predmet. Ne najdem pa informacije, ali po "Zakonu o 21-letnikih" lahko opravljam samo splošno ali tudi poklicno maturo. Morda ve to katera od vas?

    Na vsak način bi se rada namreč znebila matematike. user posted image


    ma ne...boš videla, da boš pri MAT presentila samo sebeuser posted image ...vsaj pri meni je bilo tako...bala sem se te matematike ko hudič križa, pa sem jo naredila brez težav, padla pa na geografijiuser posted image user posted image

    (odgovor članu Kerensa*)
    Neposredna povezava do sporočila: 238
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 14:14:24   
    Kerensa*
    Razumem.

    Ampak letos je na PF tako, da se lahko redno vpišeš v 1. letnik tudi s poklicno maturo in dodatnim predmetom. In če je letos tako, sklepam, da bo tudi naslednje leto (ni pa nujno, seveda).

    Saj ne bi bilo nobenega problema, če jaz ne bi sovražila matematike in bila zanjo popolnoma nesposobna, tako pa... user posted image

    (odgovor članu katy83)
    Neposredna povezava do sporočila: 239
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 14:20:37   
    katy83
    IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

    Razumem.

    Ampak letos je na PF tako, da se lahko redno vpišeš v 1. letnik tudi s poklicno maturo in dodatnim predmetom. In če je letos tako, sklepam, da bo tudi naslednje leto (ni pa nujno, seveda).

    aja, no to je res fajn podatek...mogoče bo katera kaj več vedelauser posted image

    Saj ne bi bilo nobenega problema, če jaz ne bi sovražila matematike in bila zanjo popolnoma nesposobna, tako pa... user posted image

    ej, tudi jaz sem jo sovražila, sploh zato, ker sem šla iz OŠ na gimnazijo, kjer sem pogrnila pri matematiki na celi črti in sem zaradi matematike morala na tekstilno (si predstavljaš kaki šok je bil to za moje sorodnike - pridna, pametna, razgledana deklica, ki bo zagotovo dr.znanostiuser posted image , je iz gimnazije šla na tekstilno šivat, pa nima pojma o šivalnem stroju---pa da ne bo katera mislila, da zdaj tu koga ponižujem ali kaj, ampak moji so na to tako gledaliuser posted image )...no, no, ampak ta pridna deklica je dokazala, da je tektilna šola lahko zeloooooo zanimiva in se naučila še nekaj zašit. user posted image user posted image

    aja, me je zaneslouser posted image ...no, hočem povedat, da sem matematiko zaradi vseh teh okoliščin sovražila, na faksu pa jo spet vzljubilauser posted image user posted image



    < Sporočilo je popravil katy83 -- 9.10.2011 14:21:02 >

    (odgovor članu Kerensa*)
    Neposredna povezava do sporočila: 240
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 14:23:40   
    Kerensa*
    Kolikor se poznam, jaz matematike ne bom nikoli vzljubila. Edina možnost je, da se je naučim točno toliko, da dobim pozitivno oceno na maturi (pa čeprav s samo pol točke), pa še to bom naknadno po hitrem postopku pozabila.

    Dopuščam sicer majhno možnost čudeža, ampak... jaz še sama vase ne verjamem popolnoma, kaj šele v čudeže. user posted image

    (odgovor članu katy83)
    Neposredna povezava do sporočila: 241
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 15:35:17   
    mojcaziga
    Najboljše, da povprašaš na RIC in ti bodo dali točen odgovor.

    Kar pa se matematike tiče, ja, je veliko dela, če imaš tako dolgo pavzo. Drugače pa je bila meni najlažji predmet na maturi. V vseh štirih letih sem jo imela 3, ker se je pač nisem nikoli učila, še zvezka nisem imela, ampak to ni ravno pohvalno. No,  kak teden pred matematiko sem si od sošolca sposodila vse zvezke in jih prekopirala, učiti pa sem se jo začela 24 ur pred pisnim preizkusom. Ponovila sem vektorje, trigonometrijo in še enih par stvari. Pisala sem sicer samo osnovni del. V glavnem opravila sem jo s štirico user posted image

    In naloge z mature znam rešiti še danes user posted image Za kaj drugega me pa ne vprašaj (matematičnega, mislim user posted image ).

    lp

    (odgovor članu Kerensa*)
    Neposredna povezava do sporočila: 242
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 15:51:23   
    Kerensa*
    Ecolla, sem poslala e-mail na RIC in upam, da čimprej dobim odgovor.

    Jutri pa 1. dan predavanj na PF. Zame seveda neobveznih, vendar po drugi strani toliko bolj zanimivih. Očitno so naravnani anti-motivacijsko, saj je 1. predavanje na 1. dan "Rimsko pravo". user posted image Cene knjig so pa ubijalske - dobrih 500€ za 1. letnik je samo obvezna literatura, da o priporočeni sploh ne bi. Kaj, za vraga, lahko naredi študent, ki tega denarja nima? A sploh lahko kaj?

    (odgovor članu mojcaziga)
    Neposredna povezava do sporočila: 243
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 17:24:59   
    Klemy82
    Seveda, draga moja. Knjižnica+fotokopirni stroj- študentova najboljša prijatelja.user posted image

    _____________________________

    Jst.

    (odgovor članu Kerensa*)
    Neposredna povezava do sporočila: 244
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 17:29:28   
    Kerensa*
    V knjižnici PF ne pustijo fotokopirati knjig. Pravijo, da je to kršenje avtorskih pravic in da je kaznivo. Plačevanje fotokopij za npr. "Rimsko pravo" je pa že skoraj tako drago, da je bolje knjigo kar kupiti.

    Edina varianta je domači skener, I guess.

    (odgovor članu Klemy82)
    Neposredna povezava do sporočila: 245
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 18:07:08   
    mojcaziga
    Ali pa kopiraš malo tu malo tam in gre. Tudi rabljene knjige so uporabne, včasih so notri še kaki koristni komentarji.......

    lp

    (odgovor članu Kerensa*)
    Neposredna povezava do sporočila: 246
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 18:14:29   
    Kerensa*
    Vem. V bistvu sem želela povedati samo, da je literatura hudičevo draga stvar (sploh fakultetna) in četudi ne plačuješ šolnine, te en letnik še vedno mimogrede stane najmanj 2.000€ (literatura, zvezki, prevoz, malice,...). Kar pa ni poceni (četudi fotokopiraš) - in tega ti štipendija večinoma ne pokrije (cca. min. 200€/mesec), sploh pa, če si moraš plačevati še bivanje (npr. nisi zastonj pri starših), da o tem, da moraš biti oblečen in obut, sploh ne govorim. Redni študent potrebuje vsaj minimalca na mesec. In če mu starša toliko zaslužita, potem ne vem, kako to sfolgajo (ker krediti ne pridejo v poštev).

    Koliko bo pa stalo mene, če bom šla izredno (ob najemnini, dveh šolo-obveznih potomcih, cigaretih, stanovanjskih položnicah), pa sploh ne upam izračunati. Niti ugibati, ali bo zneslo.

    Mimogrede... če ima katera kakšno rabljeno knjigo za prodat (po ceni, ki je nižja od tiste s študentskim popustom, ki je 50%) - bom vesela, če se mi javi.

    (odgovor članu mojcaziga)
    Neposredna povezava do sporočila: 247
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 18:15:54   
    *mashai*
    Kopirana knjiga RP pride od 20-25€, original pa okoli 95€ se mi zdi, samo to je tako debela knjiga, da ti kopirana ob vsem premetavanju kaj kmalu razpade, pa ponavadi jim kakšne strani manjkajo. Se pa na forumih prodajajo rabljene knjige študentov ki so obupali nad faxom(neobupanci jo bodo se kdaj rabili)user posted image
    Knjiga primerov, ki jo tudi rabiš pri RP (pri vajah,in izpit je bil do tega leta sestavljen samo iz primerov, vendar bo naslednje leto, ko se vrne "glavni" profesor Kranjc iz NY spet tako-torej takrat ko bi naj ti bila na izpitih) dooh sm zabluzila:D, u glavnem main point je d bos to knjigo ti rabilauser posted image , pa se da rabljeno tudi po nizki ceni dobit.
    V prihodnjih tednih bo pa na faxu kot nekakšen sejem, kjer se da dobiti originale po znižanih in pa tudi rabljene knjige se prodajajo.
    Sicer pa če bos dovolj pridna bos predavanja "predelala" po skriptah, knjigo pa si sposodiš v knjižnici 14 dni pred izpitom (to seveda velja za lahke izpite).
    Aja knjige za ekonomijo, mislim da je čez 100€ se ti ne splača kupovat ker je res too much, ampak vsaj ene 3x jo pa moraš predelat, za to si jo pa lahko izposodiš.
    MA za vsak predmet je drugače, če te zanima ti bom napisala, ne da se mi lapat za BVuser posted image

    (odgovor članu Kerensa*)
    Neposredna povezava do sporočila: 248
       [Brisano sporočilo]
    9.10.2011 18:21:16   
    Brisani uporabnik
    [Vsebina sporočila je bila izbrisana]

    (odgovor članu mojcaziga)
      Neposredna povezava do sporočila: 249
       RE: Tudi neumni moramo živeti :)
    9.10.2011 18:24:08   
    *mashai*

    IZVIRNO SPOROČILO: BellaB

    Sicer pa ce gres izredno, ti raznorazna potrdila ne kej dost pomagajo, ker tm ni selekcije, zasumis malo z evrcki pa si noter.. Dodatna znanja pridejo prav tm kjer je selekcija.


    Ti pa bluziš 3mucho,...Iz lastnih izkušenj, sem sprobala oboje, redni in izredni študij. Razlike razen tistih "2jurjev" in mogoče 2 rokov več (če se sploh u bolonji, ko lahko vse se že prej dela) NI. Izpite pišeš z rednimi, tako da so enaki, snov je enaka, če znaš znaš, če ne pa več sreče prihodnjič, na predavanja lahko ravno tako hodiš na redna in izredna kar ti bolj paše, pri rednih imas sicer nekaj več zadolžitev( seminarske, predstavitve pa mi smo imeli športno vzgojouser posted image user posted image ), selekcija je pa čisto enaka kot na rednih, izrednih je 2 letnik več samo zato, ker jih redno pride FUL malo skoz, ne pa da bi vsi hotl bit izredno ker bodo lažje tako naredili. Tko sm mogla pokomentiratuser posted image

    (odgovor članu BellaB)
    Neposredna povezava do sporočila: 250
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:





    Ovulacija in plodni dnevi
    Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
    Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
    Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
    Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
    Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
    Pesmi o mami in za mamo
    Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
    Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
    Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




    NOSEČNOST
    пеперутка16

    Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?