|
RE: Avgustovke, kje ste 20.2.2006 17:09:11
|
|
|
|
miševi
|
Timon, Aljaž - čestitke !!!! Ja, krst je za nami. Na začetku smo mislili, da ga bomo morali odpovedati, ker so staro mamo zjutraj z rešilcem odpeljali v bolnišnico (pa prav zaradi nje smo toliko časa odlašali - da bi se lahko udeležila krsta). No, ker je bilo njeno stanje potem stabilno, smo ga vseeno izpeljali. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno in deležni smo bili celo nekaj sončka. Bom dodala slikce, ko jih dobim, saj sem prosila prijatelja, ki je slikal že najino poroko, da je poslikal še krst. Ni bil pa Jure nič kaj posebno napravljen - v bistvu belo - svetlomodra kombinacija, ki jo bo še naprej nosil. Nekaj starega, nekaj novega. Ga moram pohvalit, ker je bil zelo priden. Ko ga je kaplan močil po glavi (si je kar dal duška ), je mali mislil, da se bo kopal in je protestiral, ko je odnehal ... Potem smo odšli še na kosilo v gostilno. Je bilo zelo dobro, niti ne predrago, hrane pa preveč. Ker sem naročila plošče, smo potem domov odnesli toliko mesa, da je danes 5 družin imelo kosilo. Pa se ljudje niso nič šparali. Sem že pozabila, da imajo tam res velike porcije. Vmes smo podarili pletenko iz mlečnega testa, da Jure ne bo trpel pomankanja. Je pa v gostilni, ob glasbi, glasnem govorjenju in vriskanju otrok Jure brez problema in joka zaspal in spal kar nekaj časa. Ko smo pojedli torto, smo odšli še k naši mami domov, kjer smo ostali do večera - tam je Jure odspal drugo rundo, ne meneč se za to, da mu je sestrična skoraj na uho cvilila . Je bil verjetno fejst zmatran od vseh dogodivščin. Ko smo prišli domov, pa smo dobili še en obisk (niso mogli prit na krst) - una gospa, ki je Juretu pred časom ponudila čokolado . Nisem postregla piškotov, da jih ne bi tudi on dobil, sem dala potico na mizo - v dobri veri, da ker so orehi noter, da je ne bo dobil. Na pa je babji (ne morem drugače rečt kot to) spet eno drobtino v usta rinla. No, tokrat je bil moj vsaj tolk, da mu jo je ven vzel in rekel, da bo že mleko dobil, ko bo lačen in da mu še ne dajeva vsega (mogoče bi bilo bolje, da bi postregla piškote ). Tako da je bil včerajšnji dan na začetku žalosten, nato pa kar vesel. Sem pa vesela (in denarnica tudi), da je to za nami. Je bilo pa drugače zelo lepo. Imamo novega kaplana, ki je vse izpeljal zelo lepo in tako, kot je treba (po začetnih kolobocijah okoli datuma). No, sem se kar dosti okoli krsta razpisala. Mi imamo spalno vrečo, pa je še nikoli nisem uporabila . Sem jo šla na vrat na nos kupit, ko se je prvič oddelal, nato sem jo oprala in položila na posteljico. In še danes je tam. Upam, da bo sestra imela še kakšnega otroka, da jo bodo ponosili . Tole glede regrata me ni ganilo, ker ga ne maram, ko pa sem pomislila na vso ostalo zelenjavo iz domačega vrta, me jepa kar zvilo. Pa saj veliko pridelovalcev solate le-to goji pod milim nebom. Kako bomo pa v trgovini ali pa v restavraciji vedeli, ali je gojena "pod nadzorom". Zdej je pa to verjetno že too much... Aja, pa slikce sem dodala - od 4. do 6. meseca, če katera želi pogledat. Geslo je isto kot za mi4. Zdej naj pa končam, sem veliko naložila, pa še nekoga slišim, ki se napenja. Zgleda, da nekaj bo...
|
|
|