|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
20.2.2006 21:29:24   
natasaxy
Dober večer. Jaz sem tudi med tistimi, ki ji danes sploh internet ni delal. user posted image

Miševi očitno smo se včeraj vsi na podoben način zabavali.

No rada bi povedala, da smo včeraj tudi mi našega Gašperja krstili, potem odšli v gostilno na kosilo, nato pa še domov kjer smo čvekali do večera. Prav prijeten dan je bil. Pri krstu pa je bil tamal tako priden, da je župnik spraševal kaj smo mu dali za jest da je tako priden. Samo gledal je okoli lučke, pa svečke, pa župnika in bil čisto tiho. Tudi ko ga je krstil je očitno mislil da bo dobil za piti, ker je usta na veliko odpiral, ni mu pa bilo jasno zakaj ga je polil po glaviuser posted image .
V gostilni je imel svoj obrok, večinoma je bil po rokah, kar se mu je še danes poznalo, spal skoraj ni, tako da je bil tako zvečer utrujen, da je že pred sedmo uro zaspal. Za darilo je dobil hojico in zlato verižico z njegovim imenom.

Na začetku nisem vedela ali naj bi hojico  uporabljala ali ne, ker je ne priporočajo nič kaj preveč, po drugi strani pa pomislim, da smo včasih večinoma vsi zrastli v hojicah, pa nam nič ne manjka. No sedaj ko jo imamo, jo bomo tudi uporabljali.

Ali jo katera uporablja oz. od kdaj naprej se sploh lahko uporablja? Zaenkrat imamo še prekratke nogice, je pa fina za sedeti noter, se mali ful igra z igračkami, ki so na mizici.

Mi tudi že kar nekaj minut zdržimo v sedečem položaju, sem prav vesela, plaziti in obračati pa se nam ne da kaj preveč. No počasi tudi to pride.

Se tipkamo še...pozdravček

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
20.2.2006 22:01:33   
Kety
Ja, morm pa še jaz povedat, da se mi zdita Jure in Demi podobna. Pa ne po velikosti ampak v obraz. Kot bi bila dvojčka, res!user posted image  Oba, sta tako luštna,...user posted image

Joj, mi moramo pa res kopalnico naredit, ker tole kopanje v kuhinji je postalo živa groza. Timon je zmočil vse,...viseče omarice, tla, stene, pult, okno,...vse,...še najbolj je bila pa mokra mami. Ja, je tako šprical, da je kar nivo vode v banjci padel user posted image user posted image user posted image  in potem je po kopanju takoj zaspal. Se je tako utrudil pri mahanju. Do sedaj tega ni bilo. Zgleda, da bo ta naš mali falotek le pricapljal za vašimi z raznimi vragolijami. A sem vam povedala, da je začel v nedeljo ful čebljat. Skoz govori ga-ga, ga-ga, dej, ej,...pa ful vriska zraven. zgleda, da se je pozdravil in zdej bo nadoknadil vse zamujeno. Ma se mu skoz samo smejem. Postane pa ful hitro utrujen in mi še vedno hodi spat na cca. 2 uri in spi do 1 ure in pol. Po 17ih ga poskušam zadržati pokonci do 20:30 ko ga res zmanjka. A je možno, da ga utrudi tudi hrana, zdej ko ima goste obroke. Aja, pa kaka mi kar pogosto,...upam, da to ni nič narobe. Se pa meni zdi, čeprav ga vsak dan gledam, da se je poredil in zrastel.

Tia in Nanka,...od kje se vidve poznati??
Lahko nočko!

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
20.2.2006 22:11:08   
nanka
Ja bravo Timon, no vidiš naša pa še ne uporablja nobenih zlogov, samo vriska.

Kety, z Tio se poznava iz RR, prej se nisva poznali.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
20.2.2006 22:13:32   
petri85
No, vidiš Kety, sedaj je prišel tudi Timonov čas in bo vse nadoknadil, če si imela do sedaj občutek, da ni šel v štric z drugimi! Bravo Timon!
Kar se pa tiče kopanja - bi pri nas verjetno že ves parket odstopil, če bi ga kopali v kuhinji! Sedaj damo njegovo banjo kar v tuš kabino in jo malo pripremo, da notri šprica po mili volji, ker je bila prej dobesedno poplava v kopalnici!

Miševi, sem očitno res zamešala starost Nike z Lanino, ampak občutek za starost me pa le ni zapustil (Nika mi je res čist prevelika zgledala za 2letnico!)

He, he - Miševi in Tia, sva že dve, ki sta jima vajina otroka podobna?

Nataša, lepo, da ste tudi vi prestali krst!

No, lahko noč...grem gledat Lost in NYPD!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
21.2.2006 6:59:51   
Tiamo
Jutro, tole o podobnosti me pa user posted image , jaz ne vidim nobene podobnosti user posted image . Samo, če se spomnim nazaj , sva imele z miševi res podobne probleme v nosečnosti in še senen nahod. Zdaj študiram, da je moj dragi res veliko na terenu...se hecam. Kety, z veseljem, te z Nanko povabiva na druženje, če si za? Sej kot vse komaj čakamo pomlad, ko bomo lahko skoz zunaj. Kety a ti veš kje je brunarica Bizovik? No, tam je full luštno se dobit, velik za sprehajat pod Golovcem, imajo veliko otroško igrišče z igrali,....tam se ponavadi zbirajo mamice...tako, da komaj čakam pomlad, da vse povabim tja. Glede RR imam jaz samo s albumi težave.  Kaj je pa z našo Jessy user posted image  Danes greva na plavanje, tako da se vam verjetno javim šele popoldan. Lep dan

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
21.2.2006 7:31:26   
tina104
mi je aljaž zdaj ravno na rokah zaspal, tako da bo brez velikih začetnic. če ga dam dol, pa se bo tako takoj zbudil.

tia, meni se tudi jure in demi zdita podobnauser posted image

maja, vid je meni tudi res ful luštn. naš se pa tudi od začetka nikoli ni smejal, če smo ga slikali, vedno je ful gledal fotoaparat. zdaj zgleda pa se je že toliko navadil nanj, ko toliko letamo okoli njega z njim. sem dala zadnjič 3 slikice gor, pa nisem nič omenila, ker imam namen zdaj v kratkem še nekaj gor dat, za 3 slike se že skoraj ne splača it gledatuser posted image .
aja tista "mašina" na sliki je holter - s tem so mu 24 ur merili krvni tlak. je v bistvu merilnik krvnega tlaka, tak kot ga odrasli uporabljamo, oni na baterije, pa noter je še neka kaseta, kamor se snemajo podatki o tlaku (meri vsakih 20 min).

Maja, se vidimo danes na handlingu.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
21.2.2006 8:43:23   
Tiamo
Še predno grem, Nanka Demi mi je pojedla, zdajle, cel lonček Hippa, ki si ji ga včeraj prinesla. Danes sem ji dajala z Hippovo žličko, ki je večja in je bolje jedla. Tina, ne verjamem ti, da se ti zdita Demi in Jure podobna...

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
21.2.2006 9:25:57   
Jessy
Dobro jutro!

Vidim, da ste se razpisale! Jaz sem tako zasedena, da nimam nobenga časa več. No, danes bo že boljše, ker bova doma, včeraj pa je bil tak dež, da sva jo kar k našim mahnile za celo popoldne, potem je pa že večer, ko prideva domov, pa se je treba preoblačit, pa hranit, pa cartat,...no, potem sem mogla pa še Gospodinje in Kevina Hilla pogledat, ker so bili zadnji deli. Zatem sem si pa privoščila celo debelo uro v kopalnici. Sem si mogla privoščiti malo za dušo. Saj veste: dolgoooo tuširanje, umivanje glave, pa masko na lase, pa masko na obraz, pa britje, epiliranje, mazanje z losijonom, sušenje las...v glavnem, tolk je pasalo, da ne znam povedat. In tako je bila ura že polnoči, ko sem šla spat.
Zjutraj sem malo čez 6. uro slišala Nejo, ko je nekaj cmevkarila, pa sem vstala in jo podojila, v upanju, da bom morda kakšno urco dlje spala. No, pa se to ni zgodilo, ker je bila ob 8h že auf! Zdaj se lepo igra, ker sem jo prej malce okregala, saj mi je obrnila rožo, ki jo imam na tleh, pa izpod klubske mizice mi je vse revije zmetala dol. Saj v bistvu to sploh ni problem, problem je v tem, ker vse nese v usta, potem se ji pa papir namoči in odtrže ter tako pristane v njenih ustih. Tega pa res nočem.

Drugače pa pri nas nič novega. Od včeraj naprej ful govori, ampak trenira le glas A v vseh višinah, z različnim volumnom in z vso sapo. Je kar pestro, ni kaj.
Aja...gluten je jedla že parkrat in zaenkrat ni nobenih sprememb. Nekako ji Keksolino ne gre po grlu. user posted image  Bom mogla še ene parkrat dat kakšno žličko, da se privadi okusa.

Jaz moram pa še slikce pogledat, pa sem pozabila, katere vse ste dodale nove slikce, nazaj se mi pa ne da iskati. A bi bila katera tako dobra in bi mi osvežila spomin? HVALA!

No, pa naše pikice so končno izginile, pa suhe kože tudi nimamo več. Je ribodermin res pomagal. Zdaj bom že vedla za vnaprej, če se stanje ponovi.

Takole, mislim, da sem kar zadosti napisala. Zdaj grem pa zajtrkovati in se spravit iz pižame!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
21.2.2006 9:27:24   
Jessy
Še nekaj sem pozabila vprašat!
A ve vaše dojenčke še vedno oblačite po principu en rokav več, kot sebi?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
21.2.2006 9:28:24   
zoya24
Hojla še od mene,

Timon user posted image user posted image user posted image user posted image , kar se kopanja tiče, smo mi na istem, cela poplava v kopalnici, smo našli eno tako rešitev, da neko vrečo plastično na banjico namontiramo (samo pri nogicah), pa gre malo manj po tleh.

Kety kar se spanja tiče je naš mali tudi še ful zaspanec, zdaj lahko rečem, da imamo pa res že neki ritem spanja in sicer. Bujenje ob 8.30-9.00, nato je cca 2,5 urice pokonci, max do 11.30, nato spanje, cca 2,5-3 ure (včasih še malo dlje user posted image ). Nekje ob 14.00-14.30 imava kosilo, nato zdrži do cca 17.00, gre spat za cca 45 minut, potem pa zdži nekje do 20.00. Kaj naj, sva pač zaspanca.

Kar se pa slikanja tiče je pri nas podobno kot pri Maji, če ga slikam sama, me onavadi prav resno gleda, oziroma aparat, če ga pa oba slikava, ga en zabava, drugi pa slika, pa se mal zamoti, pa tudi kak nasmešek ujamemo.

Hojico bomo pa tudi mi mal sprobala, mislim, da kakšne večje škode ne bo.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
21.2.2006 10:00:37   
natasaxy
Jutro. Pri nas se sonček malo kaže, ga je prav luštno vidit. No mi smo malo prehlajeni, se je mali očitno malo nalezel, ponoči se zbuja ker težko diha, ko se mu nosek zamaši, pa še dudo hoče vlečt, vse skupaj pa ne gre. Mu dajem fiziološko v nos, pa mi sploh ne pusti - a ma kakšna kakšen poseben recept kako naj to izvedem. Tako se dere, kot bi mu operacijo delali.

Zoya najina malčka sta pa ravno za skupaj. Naš je tudi tak zaspanec. Zjutraj vstane okoli 7.30, zdrži pokonci tja do pol desetih, potem mora obvezno malo zadremati za kakih dvajset minut, smo spet dobri do kosila - okoli 12.00 ure gre spat in spi 2-3 urice, popoldne pa tudi mora malo podremat, ponavadi okoli 17 ure - tako zdržimo do 19.30 ko gre ponavadi spat.

Jaz ga ponavadi vedno oblečem malo več kot sebe. No pa sedaj bo vedno bolj toplo, tako da se bomo manj oblekali - kooonnnčno...sem že prav sita nizkih temperatur.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
21.2.2006 10:17:28   
tea01
joj kok ste se razpisale. Saj me samo nekaj dni ni bilo na računalniku.

Juretu vse naj naj naj.user posted image user posted image user posted image user posted image

Natasaxy mi uporabljamo hojico že od četrtega meseca. Pediater nam je rekel, da če Jure želi biti na nogah in hoditi naj ga ne zaviramo pri njegovemu razvoju. Šiba pa 100 na uro. Imamo pa tako, ki je nastavljiva po višini in lahko ga zaštopamo na mestu, da se nikamor ne more premakniti.

Violinski, Bledina piškoti so super. Smo odprli že drugo škatlo. Pa kako jih je.

Sem sanjala, da je Jure dobil štiri bisernate zobkeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
21.2.2006 10:28:36   
tea01
Tia, imam eno prošnjo. Nekaj mesecev nazaj smo se pogovarjale o pesmicah za otroke. Takrat si rekla, da jih lahko posnameš. Ali ponudba še velja???

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
21.2.2006 10:45:08   
nanka
Dan,
jaz sem pa že pridna, sem bila v trgovini in že kuham kosilo. Zdaj ko so počitnice imam vse tri otroke doma, pa je malo več dela, ampak bo že. Vsaj v trgovino lahko skočim sama, ker mi Zojo popazita.

Natasa, naša se je tudi drla kot da bi jo iz kože dajala, pa ni bilo pomoči, sem jo kar na silo prijela in zlila fiziološko v nosek in s pumpico ven. Je imela tako gnojno, da nikoli nebi samo ven prišlo, pa še na ušesa se ji je preselilo.

Demi ve kaj je dobro, Zoja ima tudi rada te kašice.

Jaz ji oblečem dva bodija ali pa bodi in majčko. Imamo pa kar toplo v stanovanju. 

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
21.2.2006 12:47:23   
Teya
Tia, hvala user posted image  za tako izčrpno poročilo o tisti bolezni na "c" user posted image

včeraj sem nejcu kupila piškote brez glutena, danes je že dobil prvega, ga mencal po ustkih, potem pa "bruhal" user posted image

vreče tudi mi ne uporabljamo, čeprav se bojim, da jo bo počasi treba aktivirat, saj se mi nejc zbuja čist odkrit user posted image

tudi naš ima doma oblečena 2 tanka rokava

ma, kako sem vam jaz fouš s tem spanjem....sej čez dan je kr cool, spi na 2 uri po pol urce ali manj, ma to me ne moti....problem je zvečer....VELIK problem je zvečer!!!! se bojim, da se bo tati počasi kar kufre spokal.....nejc največkrat zaspi med 23 in 1h uro zjutraj user posted image user posted image  do takrat on kar pridno dremucka na 2 uri....čas nazaj sva bila oba že happy, da je zaspal npr. ob 21h....potem pa šok...ob 22h se je mali zbudil in žur...ni šans, da bi zaspal....in tako spet naredim 2 urni "šiht", da ga potem okoli 24h dokončno zmanjka user posted image   jaz nimam čist nič časa zase, za naju z dragijem pa še manj user posted image  na tak način res ne bom nikoli dobila še dveh otrok user posted image  prvič zato, ker dragi ne bo nikoli za in drugič zato, ker jih ne bova uspela niti naredit user posted image  no, se nam pa zato dobro godi zjutraj, ko spi povprečno do 10h ure user posted image  pa da ne boste mislile, da bi kaj pomagalo, če bi vstajali prej....smo vse že probali, pa ne ide...on se je odločil, da dan traja do 24h user posted image user posted image user posted image  a ima katera kakšno idejo????? bomo probal čist vse!!!!

evo, že jokcamo....

ciao ciao

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
21.2.2006 13:20:07   
zoya24
Pri nas se je pokazal sonček, zdaj čakam, da se mali zbudi, pojeva in jo mahneva ven, pa še v BC, moram it po kašice, so baje na akciji.

Teya bi ti rada pomagala, pa ne vem kako. Malo pozno ste začeli, zdaj ga bo kar hudič navadit kej spat prej. Mi smo začeli z večernim ritualom že ob rojstvu, no pri našem se je dalo, tko, da je vedno hodil spat okoli 20.00. Se spomnim, da mi je patronažna rekla, naj ga probam dat spat šele okoli 21.30-22.00, da bomo potem dalje spali, v smislu, da se bo prvič zbudil okoli 3-4 zjutraj in da se bom tudi jaz kaj naspala, pa mi je všeč, da nisem ubogala nasveta. Na začetku sem tak hodila z njim spat, ker me je glava bolela, če sem bila pred TV ali računalnikom, on pa se je tudi fino navadil na uro. Je pa res, da se je včasih zbudil okoli petih, pol šestih zjutraj in ni takoj nazaj zaspal (je znal jamrat tud do sedmih), samo jaz sem ga vedno dala v posteljico, nikoli nismo prižigali luči.....(v glavnem nočni ritual), pa se je mali tudi navadil in se zdaj zbujava najprej ob osmih (pa še to je redkost). No pa ob šestih zjutraj se dojiva, samo gre nazaj spat in takoj zaspi. Pa zdaj tudi, če se zbudi vmes (med 20.00-6.00) in se pogovarja, ne reagiram, ponavadi se pomeni s seboj v 10 minutah in nazaj zaspi.

Ne vem, če se mali ne joka, ampak samo igra, bi ga jaz pustila in ne hodila "gledat", pač bi ga pustila, da proba sam nazaj zaspat. Tudi če malo jamra, mogoče probaš z dudo, če se pa fajn joka, pa ne vem, mogoče ga probaj potolažit, kar v posteljici in ne prižigat luči, se mora nekako naučit, da je noč in je treba spat. Pa sej verjetno si že vse to probala, verjetno pa moje razmišljanje ne škodi.

Ne vem no, mogoče sem jaz mal kruta, sam se mi zdi, da te novodobne teorije o dojenčkih hudo pretiravajo, se mi zdi, da nimajo ne oni, ne mamice kej velik od tega. Imajo pa očitno tisti, ki jih pišejo, saj smo mamice, pač take, da želimo res najboljše za naše malčke. Jaz se tu držim principa zdrave pameti in zmernosti. Mogoče tudi zato, ker mislim, da nisem prebrala niti ene knjige o negi dojenčka user posted image , le nekaj člankov in kakšno revijo (npr. Moj malček in Mama), poslušam pa nasvete mojih sester, moje mame, vas in drugih RR-ovk. Pa ne me narobe zastopit, vse bi naredila za mojega Žigo, vendar npr, teorija, ki sem jo zadnjič prebrala na RR, da je treba otroka skoz nosit in ga imeti zraven sebe (ruta varianta) do enega leta, ali še dlje, kot Afričanke, mi pa vse dlake pokonc postavi. To nošenje naj bi rezultiralo v večji neodvisnoti malčka in motorično - gibalnih sposobnostih, pa mi povejte kako, če je pa skoz priklenjen na tebe user posted image . Zdaj sem pa zafilozofirala user posted image , mi je prav pasal, se pa vidi, da imam čist prevč časa. Kakšno vaše mnenje na to temo bo tud dobrodošlo, sam ne me čist spluvat.

Zdaj pa moram it, Žiga se je zbudil......

< Sporočilo je popravil zoya24 -- 21.2.2006 13:22:59 >

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
21.2.2006 13:50:24   
Jessy
Sem jo pravkar dala spat, tako da imam 30 min časa! user posted image  Danes je spet še en dan, ko bova doma. Sem že mislila, da bova šli na sprehod, pa je prišel mož na kosilo in pravi, da prši. Torej, nimava kaj packat zunaj. user posted image  To čepenje doma me že pošteno utruja. Saj bi jo dala v kengurujčka in jo nesla, pa je ne upam več, ker je tako težka in moja hrbtenica ne zmore nositi take kilaže (že moje je preveč, potem pa še Neje ni tako malo).

Teya, kar smiliš se mi! Meni večeri, ko sva sama z možem, ful veliko pomenijo. Nekako smo imeli srečo in navadili Nejo na spanje nekje med 20. in 21. uro, ni pa poredko, ko je že pred 20. v postelji.
Kaj lahko naredite? Po moje bitka še ni izgubljena. Prva stvar, ki bi jo jaz uvedla je, da sploh ne bi prižigala luči, ko se zbudi (pri Neji je jaz nikoli nisem in sem vse delala na otip, po spominu), niti ne bi ogovarjala, pač pa lepo po tiho in zelo na hitro dala duda v usta in šla ven. Čez kakih 5-10 min bi se vrnila in stvar ponovila. Malo mora tudi jokat. Jaz našo kar pustim, da joka in včasih je jokala tudi pol ure. Govorim o joku in ne o kričanju, ko jim zmanjkuje sape. Če se le da, ga nikar ne dviguj iz posteljice. Kaj drugega pa že skoraj ne upam svetovati. Nekateri otroci rabijo tudi celo uro, da zaspijo in starši v tem času že obupamo in delamo napake. Najboljše je, da zapreš vrata in greš pred TV in ga daš malce bolj na glas, da ga ne boš slišala jokat. Saj je težko izbirat take variante, ampak enkrat se tudi to mora zgoditi, če se drugače ne da.

Zoya, jaz sem tudi proti takim variantam, da bi otroka priklenila k sebi. Afričanke imajo pač takšno življenje, da si ne morejo privoščiti, da bi pazile zgolj na otroka, ampak morajo z njimi na delo in zanje je ta "ruta" najboljša rešitev. Če pač kateri od naših tudi to paše, pač naj priklene otroka nase in naj trpi in naj bo "zasužnjena", jaz pač mislim, da otrok mora biti tudi malo sam, saj drugače se ti lahko tudi zmeša, če moraš biti čisto vsako sekundo zraven.
Pa razvijanje motorike mi tudi ne gre v glavo...le kako se lahko "priklenjen" otrok navadi prekotaliti, hoje po vseh štirih, kobacanja,....user posted image  A sem spet blond al kaj?

Zdaj si grem pa skuhat kavo! Pol pridem pa še kaj pogledat!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
21.2.2006 14:02:52   
nanka
Teya, jaz ti tudi ne znam pomagati. Mi smo našo navadili, da gre spat ob 19 in zdaj je že zaspana ob tej uri in si očke menca, tako da mora ob tej uri spat. Če se pa vmes slučajno zbudi, je pa ne dvigujem, dam ji dudo in čaj potem pa nekako sama zaspi.
Luči pa tudi ne prižigam. Pri postelji imam malo baterijo in si z njo posvetim, pa je kar učinkovito. Do zdaj se je zbudila samo enkrat ob 21 (ko smo imeli veliko ljudi na obisku) z hudim jokom, da sem jo morala dvigniti. Bile sva v dnevni sobi do 23, potem pa sem jo položila v posteljico in je zaspala v 20 minutah.
Vedno jo položim v posteljico in posedim na svoji postelji še 10 min, potem jo pa pustim in vklopim alarm in zapustim spalnico. Pri nas se je zaenkrat to obneslo.

Žal ti nisem bila nič v pomoč in tudi kakšnega pametnega nasveta nimam.

Midve sva bili pa zunaj okoli 12, je sonček sijal in nič ni pihalo. Bil je pravi spomladanski dan in sva uživali celo uro. Zdaj se je pa sonček že skril in pihati je začelo, tako da sem kar vesela, da sva izkoristile sonček. Zdaj pa čakam  da se zbudi in poje kosilo.

< Sporočilo je popravil nanka -- 21.2.2006 14:05:17 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
21.2.2006 14:06:00   
tina104
zdaj ravno mi je aljaž spet na rokah zaspal. zadnje dni spi od osmih zvečer do petih zjutraj, pa potem še podnevi samo 2 ali 3x. če spi 2x, je eno spanje tam uro pa pol do dve, eno pa pol ure. zaspi mi na rokah. če ga dam na posteljo joče, zaspal bi tudi na zizi, ampak to mu dam zdaj res na 3 do 4 ure, razen, če res ful joče, bolj pogosto.

jaz sem tak tip, da enostavno ne morem pustit otroka jokat. ja, ok, pustm ga npr. če mu moram nos sčistit - to je treba in ne odstopam, pa če mora bit cepljen, pa če mora dat kri, pač joče. tudi npr. če kaj delam in ne morem v isti sekundi skočit do njega, ga pustim toliko, da si npr. roke umijem... ampak drugače pa ga ne pustim jokat. ne vem, tudi mene boste verjetno zdaj ene napadle, pa tudi sama se včasih vprašam, če delam prav. veste moj dragi je še hujši. on ga ne pusti jokat niti pol minute, takoj ga vzame v roke. no in zdaj pač imamo tako navajenega, da zaspi na zizi ali na rokah. vem pa, da je naš user posted image zelo vztrajen in ne bi hitro odnehal jokat, pa glas ima res ful močan. je zadnjič v bolnici komentirala ena sestra, da se vse trese, ko se on začne jokat.
teya - glede spanja prej - res se naš velikokrat zbudi ponoči, ampak hitzro zaspi nazaj, če je tema in se nobeden nič ne pogovarja z njim. kako pa zaspi ob polnoči? na tak način ga poskušajte uspavat prej.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
21.2.2006 14:29:46   
tina104
Zdaj sem nesla Aljaža v posteljo, zdaj pa napišem še, kaj sem še nameravala.

Članka glede rute, o katerem govorite, nisem brala. Se pa meni zdi tudi butasto, kako bi naj to spodbujalo otrokov motorični razvojuser posted image  Za to, da nošenje spodbuja čustveni razvoj, se strinjam oz. menim, da pozitivno vpliva na čustva malčka. Sama vidim pri našem Aljažu - prva dva meseca je veliko jokal, sploh če ni bil na rokah. Zdaj pa je veliko bolj zadovoljen, ne nosimo ga več toliko, še vedno pa verjetno več kot povprečna mamica, vidim pa, da je res taki dobrovoljček in tudi če smo kje na obisku, vsi pravijo, kako dobrovoljnega otroka imamo. Seveda ima to ukvarjanje z njim, nošenje in to, da ga nič ne pustimo jokat tudi negativne posledice. Najbolj to vidim pri tem, da midva z dragim nimava nič kaj časa zase - čisto za naju. Po osmi uri, ko Aljaž zaspi, pa sva že tako utrujena, da greva raje spat. Sama si najdem čas za sebe takrat, ko dragi pazi na Aljaža, takrat ko Aljaž spi, včasih tudi ko je buden in dobre volje.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
21.2.2006 14:43:49   
natasaxy
Ja mi tudi nimamo takih težav. Smo ga tudi navadili na eno uro in red tako, da ga do sedaj odkar prespi celo noč, še nikoli nisem dvigovala iz posteljice. Tudi našemu se lučke ne prižiga ponoči, jaz imam pri sebi mobitel in če se že zbudi in joka, samo toliko posvetim, da mu najdem dudo, včasih se tudi ponoči pogovarja po pol ure, ampak vedno potem sam zaspi nazaj. Mislim, da če pa ga ponoči dvigneš in vzameš k sebi je pa bitka izugubljena. Potem otrok pričakuje, da ga bo vedno nekdo prišel dvignit in potolažit.

Teya probajta ga ignorirati. Vem da bo težko malega poslušat kako se dere, mogoče pa uspe. Dajta ga spat ob 21, če se čez dve uri zbudi in joka ga pustita da se zjoka. Jaz namreč poznam primer mamice, ko je tamal zamenjal dan za noč. Ponoči se je zbujal na dve uri ali še prej in ni hotel spati. Tako ji je tudi pediatrinja svetovala naj ga kar pusti da se zjoka. Tako je trajajo en teden, joka na kilometre, najprej po dve uri ali še več, potem je bilo pa vsak dan manj. No po kakih petih dneh se je mali samo še malo oglasil če ga kdo mogoče sliši, da bi ga dvignil in zaspal nazaj. Od takrat naprej je spal normalno. Bodita vztrajna, tudi otročki znajo biti vztrajni pri doseganju svojega namena. Ali pa ga več dni zapored zjutraj prej zbudita, ne ga pustiti do 10. Podnevi pa ga pustita čim manj spat, zvečer bo pa utrujen in bo mogoče prej zaspal. No pa veliko sreče.

Tina104 za tebe pa upam, da ko bo mali zrasel ne bo prenaporno ker bo ob vsakem joku hotel biti v naročju. Imam kolegico, ki je tudi tamalga skoz nosila okol, samo da se je malo zajokal. Sej je vse lepo in prav, da se pocrkljata, ampak otrok mora biti tudi malo samostojen, mora se znati zamotiti tudi malo sam. No vglavnem ko je bil tamal star eno leto, ko je shodil je po cele dneve za njo hodil in roke v luft držal, češ da se hoče nosit, ker ga ni hotela vzdignit se je pa cel dan samo jokal, ker ni dosegel svojega.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
21.2.2006 15:05:43   
zoya24
Ojla,

midva sva iz sprehoda, sva bila malo krajša, ker so mene začeli čevlji žulit user posted image . Je pa mali spet zaspal, pa čeprav je bil vsega skupaj pol ure pokonc, po trem urnem spancu. Mogoče ga je pa kosilo utrudilo user posted image . No pa sej meni še večinoma zaspi na sprehodu, kaj pa vam?

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
21.2.2006 15:09:26   
nanka
Naša pa na sprehodu ne zaspi, ampak sva zunaj samo kakšno uro, zaspi pa takoj ko prideva domov in jo položim v posteljico. Spi pa kakšno uro ali pa tudi več.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
21.2.2006 15:50:08   
Tiamo
Hy, evo midve s plavanja in sprehoda... bom bolj hitra, ker se je Demi zbudila. Objavila sem slike (končno) od Demi in Zoje. Nanka, je brez gesla, če se strinjaš? Jaz sem se odločila, da ji danes dam za probat malo skute brez sladkorja od Lj. mlekarn. Šibam, ker je tečka  Tea ni problema, samo še enkrat mi napiši naslov kam ti pošljem...

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 21.2.2006 15:51:08 >

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
21.2.2006 15:58:35   
petri85
Oj!

Midva sva bila danes kar  2x na sprehodu - Razlog: sosedovi so mi zjutraj ob 8ih zbudili otročka s štemanjemuser posted image  (se je cela hiša tresla), ki pa še vedno traja. Tako sva se že ob 10ih odpravila ven, da mi je zaspal, potem pa še ob 12.30 za 1,5 urce. Meni vedno v vozičku spi.

Teya, pri nas tudi zaenkrat zaspi brez problema - okoli 8ih ga umijemo, potem poje, ga položim v posteljo, dam dudo in ponavadi v roku 5 min zaspi.

Možek je prišel...gremo jest!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Partnerstvo: Ko ni več želje po seksu …
Ko partnerja postaneta starša, se pričnejo prebujati povsem nova čustva. Pred družino je polno dogodivščin in ljubezni. ...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?