zoya24
|
Pri nas se je pokazal sonček, zdaj čakam, da se mali zbudi, pojeva in jo mahneva ven, pa še v BC, moram it po kašice, so baje na akciji. Teya bi ti rada pomagala, pa ne vem kako. Malo pozno ste začeli, zdaj ga bo kar hudič navadit kej spat prej. Mi smo začeli z večernim ritualom že ob rojstvu, no pri našem se je dalo, tko, da je vedno hodil spat okoli 20.00. Se spomnim, da mi je patronažna rekla, naj ga probam dat spat šele okoli 21.30-22.00, da bomo potem dalje spali, v smislu, da se bo prvič zbudil okoli 3-4 zjutraj in da se bom tudi jaz kaj naspala, pa mi je všeč, da nisem ubogala nasveta. Na začetku sem tak hodila z njim spat, ker me je glava bolela, če sem bila pred TV ali računalnikom, on pa se je tudi fino navadil na uro. Je pa res, da se je včasih zbudil okoli petih, pol šestih zjutraj in ni takoj nazaj zaspal (je znal jamrat tud do sedmih), samo jaz sem ga vedno dala v posteljico, nikoli nismo prižigali luči.....(v glavnem nočni ritual), pa se je mali tudi navadil in se zdaj zbujava najprej ob osmih (pa še to je redkost). No pa ob šestih zjutraj se dojiva, samo gre nazaj spat in takoj zaspi. Pa zdaj tudi, če se zbudi vmes (med 20.00-6.00) in se pogovarja, ne reagiram, ponavadi se pomeni s seboj v 10 minutah in nazaj zaspi. Ne vem, če se mali ne joka, ampak samo igra, bi ga jaz pustila in ne hodila "gledat", pač bi ga pustila, da proba sam nazaj zaspat. Tudi če malo jamra, mogoče probaš z dudo, če se pa fajn joka, pa ne vem, mogoče ga probaj potolažit, kar v posteljici in ne prižigat luči, se mora nekako naučit, da je noč in je treba spat. Pa sej verjetno si že vse to probala, verjetno pa moje razmišljanje ne škodi. Ne vem no, mogoče sem jaz mal kruta, sam se mi zdi, da te novodobne teorije o dojenčkih hudo pretiravajo, se mi zdi, da nimajo ne oni, ne mamice kej velik od tega. Imajo pa očitno tisti, ki jih pišejo, saj smo mamice, pač take, da želimo res najboljše za naše malčke. Jaz se tu držim principa zdrave pameti in zmernosti. Mogoče tudi zato, ker mislim, da nisem prebrala niti ene knjige o negi dojenčka , le nekaj člankov in kakšno revijo (npr. Moj malček in Mama), poslušam pa nasvete mojih sester, moje mame, vas in drugih RR-ovk. Pa ne me narobe zastopit, vse bi naredila za mojega Žigo, vendar npr, teorija, ki sem jo zadnjič prebrala na RR, da je treba otroka skoz nosit in ga imeti zraven sebe (ruta varianta) do enega leta, ali še dlje, kot Afričanke, mi pa vse dlake pokonc postavi. To nošenje naj bi rezultiralo v večji neodvisnoti malčka in motorično - gibalnih sposobnostih, pa mi povejte kako, če je pa skoz priklenjen na tebe . Zdaj sem pa zafilozofirala , mi je prav pasal, se pa vidi, da imam čist prevč časa. Kakšno vaše mnenje na to temo bo tud dobrodošlo, sam ne me čist spluvat. Zdaj pa moram it, Žiga se je zbudil......
< Sporočilo je popravil zoya24 -- 21.2.2006 13:22:59 >
|