|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
23.2.2006 12:23:22   
violinski
Dober dan!!!

Čestitam Demi za zobek! user posted image user posted image Zdej pa že lahko računam, da jih bo tudi Aljoša dobil enkrat prihodnji teden user posted image user posted image

Aljoša je podoben tatiju in samo tatiju. Edino v kolena in stegna je moj (je malo zaobljen na teh mestih) user posted image Lana pa je v oči podobna tatiju, ostalo je pa malo moje, malo od moje sestre, malo pa od moje mame, se pravi, da je bolj naša. V karakter je pa tudi precej moja.

Zdaj oba spita, Lana je imela vročino do včeraj do polnoči, edino svečke so ji jo uspele začasno zbijat, potem se ji je pa ves čas vračala nazaj na 38,6°C. Šele danes ponoči se je to nehalo, ampak je imela pa ene par trenutkov dretja, tako da je nazadnje spet pristala v najini postelji, tudi zato, da je Aljoša lahko spal. On se drugače zbudi ponoči za hranjenje ob 1h-2h (danes se po moje sploh ne bi, če se Lana ne bi zbudila) in potem jé ob 7:15, pa zaspi nazaj do 8:30 cca.

Danes sem že hotela uvajati tretji obrok (do sedaj imamo kosilo ob 14h in večerjo ob 20:30), hotela sem uvesti sadje ob 10:30, pa sem si premislila in bom ostala še kakih 10 dni na dojenju, da se ne bo kar naenkrat nehal dojit. Ko pa bom uvedla tisti tretji obrok, ga bom potem 'obogatila' s skuto. Glede na to, da imam jaz najraje pasirano skuto od LJ mlekarn, mu bom verjetno dajala kar tisto. Pasirano, ker nepasirano bi itak zmiksala, pa je še bolje, če je kdo že to naredil namesto mene user posted image In z doma pripravljenim sadjem, seveda. Vse tiste, ki jih je pokazala Tia so tudi meni všeč, mogoče malo presladke. Ta male so pa vedno doma že zaradi Lane, pa jih bom tudi Aljoši dajala. Pa Fruchtzwerge tudi. Čeprav jih odsvetujejo zaradi vsega tistega, kar je prej napisala Jessy. Monte sem pa jaz Lani dala šele, ko je jedla že čisto vse, predvsem, ker so not lešniki, ki so zelo zelo alergeni - verjetno je od tega tisti otroček tako zabuhel. Not je pa tudi čokolada, ki je Lani nisem precej dolgo dala.

O pustu jaz raje ne bi, ker ga ne prenašam za živ krst. Niti nimam pojma, če bomo Lano kaj šemili, ma verjetno ja - samo za vrtec - samo ne vem še, kaj bi ji naredila. Po mojem ji bom dala tisti frak od pikapolonice, ki sem ga imela že jaz kot majhna. Mislim, da ji bo glih prav. Aljoše pa ne bom obremenjevala s tem, jaz se pa ne bom šemila niti če mi plačajo.

Miševi, hvala, sem si pogledala potem vse fotke in ste mi zelo zelo zelo všeč, sploh Lani je bil Jure všeč, je gledala fotke z mano, ker je totalno nora na dojenčke. Vse bi jih popestvala in poljubčkala, .... Seveda ji ne pustim, ker je le vrtčevka in lahko mirne duše prenaša bacile iz vrtca po vsem svetu user posted image

Nelči, Aljoša tudi tolče z nogicami, ampak ne, ko ihta, samo ko se ful zabava. Pa previjanje je tudi pri nas postalo že ves problem, ker ga je treba kar 'pritisniti' na podlago, da sploh lahko pripnem plenico. Za vrečo za spanje bi se pa odločila le, če bi jo potem lahko na 4 koncih privezala na rešetke od posteljice, da bi potem spal pri miru user posted image user posted image Šalim se.

Aljoša se je zbudil, pa visi v ležalniku tako, da gleda, kaj jaz tipkam. Mater je posrečen. Ampak zato vas trenutno zapuščam, ga grem malo zabavat.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
23.2.2006 12:24:52   
MajaPRO
Bravo vsi user posted image , ki ste dobili zobek user posted image  user posted image  user posted image

Mamice, zdaj pa ščetkice nabavit in zobek ščetkat! Jaz mu res vsak dan ščetkam ta 2 zobka, čeprav mi je pediatrinja rekla, da ni treba. Ampak mu kar paše, ko mu po dlesni vlečem. Sem kupila od Nuk-a komplet za prvo zobno higieno - sta 2 plastično-gumijasti ščetki (ena za dlesni - te ne uporabljam in ena za zobke). Sem poskusila po svojih dlesnih potegnit in se mi zdi zelo groba.

Vid je dopoldne jedel skuto s pretlačeno banano. Pojedel je 100 g in mu ni bila ne vem kaj. Se mi je zdelo, da je bolj na silo jedel user posted image (mogoče, ker ni tako tekoča oz. fino zmiksana).

Meni je pediatrinja rekla, naj mu ne dajem Fruchtzwergov in podobnih skut (zaradi barvila), mislim pa, da je zamenjala za Monte.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
23.2.2006 12:34:21   
violinski
Maja, za ščetkanje imaš čisto prav. Tudi jaz sem tako delala pri Lani in se še danes ful veseli, ko ji rečemo, naj gre zobé umit - takoj teče v kopalnico in vzame svojo krtačko. Jaz sem za njo imela Chiccotov komplet (grizalo za masiranje dlesni - s palčko, ščetka za zobe s ful nežnimi gumijastimi ščetinami in prava mini ščetka), za Aljošo sem kupila enakega, ampak od Baby Dream, ki je Mullerjeva blagovna znamka. Čeprav Aljoša še nima zob, ga zvečer vseeno malo podrgnem po dlesnih, ker ima večerni obrok tako 'pocasto' kašico in ker vem, da bi bilo meni zoprno it z okusom po tem v posteljo, tudi njemu malo splaknem ustno votlino.
Aja, pa verjetno je pediatrinja res mislila Fruchtzwerge - zdravniki so ful proti tej skuti. Ampak otroci jo imajo radi in vseeno zrastejo, tudi če to jejo. Monte pa konec koncev ni skuta, ampak je puding. Kar pomeni, da je not več sladkorja in tudi nekaj škroba/moke - no, seveda, če mislimo na isti proizvod.....

< Sporočilo je popravil violinski -- 23.2.2006 12:35:32 >

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
23.2.2006 12:48:16   
natasaxy
Pozdravljene. Joj tako ste pridne s pisanjem, da vas skoraj ne dohajam več prebrati. Mi smo po treh dneh zamašenega noska in vnetih oči, danes skoraj že zdravi. Se je mali danes zelo naspal, ker prejšne dva dni se je skoz neki zbujal ker je imel zamašen nosek in skoz je kihal. Res so revčki ko ne morejo tako dihat čez nosek. Sem ga skoz mučla z to fiziološko raztopino, in samo da mu pokažem da imam nekaj za v nos z glavo tako šiba sem in tja da ga komaj ujamem. Se mi pa zdi da je zelo pomagalo inhaliranje s kamilicami. Sva se vsak dan po 2-3 krat in je blo kar hitro bolje.

Mi se za maškare ne bomo nič kaj dosti našemili. Mogoče mu bom naredila samo ušeska za na glavo in malo pobarvala nosek, narisala brkice, če bo pustil pa bo mucka.

Sem pa danes naročila pri eni gospe krofe, jih dela sama doma, ker se mi res ne da še krofov delat. Po 80 sit za krof se mi zdi res poceni. Komaj čakam, ker jih mam ful rada.

No mi skutk in podobnih zadev še nekaj časa ne bomo papali, saj še nismo stari 6 mesecev. Bomo pa kmalu glede na to da je ta mesec malo krajši.

Za krst pa tudi pri nas ni bilo nobenih priprav, šla sva samo k župniku se zmenila za termin, dobila brošurco za prebrat in to je blo vse. Krst je trajal kakih 15 minut, potem smo šli pa na kosilo. Pri nas župnik nič kaj dosti ne komblicira, še potrdila za botre ni bilo potrebno prinesti.

A vaši malčki, ki so v hojicah, že vsi dosežejo tla. Midva mava še malo prekratke nogice, pa ga dam samo za kakih 10 minut noter, da se malo igra z igračkami in okol firbca.

Demi tudi midva čestitava za zobek. user posted image Pri nas se samo slinimo in slinimo že od drugega meseca naprej, zobki pa bogve kdaj pridejo, ni še nič vidit.

Kdaj pa naj bi se začel uvajati tretji obrok. Midva imava sedaj pri kosilu gosti obrok, pa proti večeru sadje, zvečer pa malo mleko po flaši z malo rižkota.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
23.2.2006 13:39:10   
Tiamo
Midve sva s sprehoda, tako da nelči in tea: sem oddala kuverti v nabiralnik, verjetno jutri dobita cd-je. Še nekaj o telih skutah, meni je pediatrinja rekla, naj kupujem samo od Ljubljanskih mlekarn skute..ker ne vsebujejo tok E in barvil. Jaz uvajam že tretji obrok zjutraj mleko, dopoldanska malica sadje, kosilo zelenjava, popoldanska malica sadje in skuta, večerja mleko. Jaz Demi ne bom krstila, tako da teh težav z župniki nimam in tudi ne znam nič svetovati kaj in kako. Violinski ima pa lep avatar, juhuhuvioliski a si ščetko kupila v mullerju?

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
23.2.2006 13:58:22   
Tiamo
miševi in natasa zdaj si morata pa še vidve zrihtat avatar

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
23.2.2006 14:04:33   
nelči
Tia, hvala, da si poslala CD. Upam, da ga jutri že dobimuser posted image  Aja seveda, pa čestitke Demi za zobek!!!

Jaz še tudi nimam avatar. Verjetno si moram na digitalcu pravilen format nastavit, a ne? Sem pred časom že nekaj poskusila naredit iz obstoječih slik, pa mi ni šlouser posted image

Moram it .........

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
23.2.2006 14:14:05   
Tiamo
nelči ni potrebno na digitalcu zmanjšat formata...samo v programu za obdelavo slik pomanjšaš in oblikuješ željeno zliko na 70 * 70

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
23.2.2006 14:21:05   
nanka
Dan,
končno sem si vzela malo časa, da sem prebrala vse, kako ste pridne s pisanjem. Se vidi da so počitnice in imam vse doma, tudi očkata.

V Ikei sva kupila vse omarice za kompalnico. Zdaj imamo 5 različnih omar in omaric in je vsaka druge barve in izvedbe. Zdaj sva pa končno kupila vse enake, da bo lepo.

Mi imamo tudi veliko Ikeinih stvari, pa ne toliko omar, no zdaj tudi omar, kot raznih dodatkov ( luči, mizice...). Midva greva tja zelo rada. Kupila sem tudi Zoji posteljnino (6 Eur, dve jogi rjuhe 6 Eur, dekico, plišasto igračo in take malenkosti).

Jaz imam sorodnike na tovarniški cesti v Rušah.

Demi user posted image user posted image user posted image  za zobke. Naša ima še vedno dve veliki buli in zobka se že vidita, nista pa še zunaj, še kakšen dan pa bo ( to govorim že 14 dni).

Danes sem kupila skuto in jo bom popldne probala dati, čeprav sem ji enkrat že probala dati tri žlice, pa ji sploh ni bila všeč.

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
23.2.2006 14:53:15   
Jessy
Midve sva tudi s sprehoda, pa ni bilo prav nič prijetno. Prav mrzlo je bilo! Sproti sva šli še v trgovino, kjer sem si kupila ta veliko riževo čokolado Mikado, da se jo nažrem pred to dieto! user posted image user posted image user posted image user posted image  Pol sem pa kupila tudi skuto, ta navadno in eno sadno z okusom borovnice. Bom jutri probala dat skuto, če jo bo marala.
Midve imave že 3 goste obroke, pa ta četrtega tudi skor celega.
Zajtrk je mleko, potem imava kosilo (zelenjava), potem pa 2 malici (sadje), za večerjo pa mlečno kašico in še malo dojenja za pocartat. Snkrat sem ji zamenjala kosilo s sadno kašico, pa se mi je zdelo, da pride prepozno, če ima kosilo ob 15h, zato sem dala zelenjavo nazaj na 11.30, pa ima popoldne 2 malici. Saj v vrtcu imajo tudi kosila ob 11.30.

Naša pa nima še nobenga zobka, niti ni kaj videt, da bo kakšen kmalu. Še slinit se je nehala pred več kot enim tednom. Zdaj pa ne vem, a je možno, da se je že naučila požirat slino al kaj?
Jaz ji bom prve zobke najbrž kar z gazico čistila, potem, ko bo imela pa trojke zunaj, bomo pa ščetko začeli uporabljat. No, tako mislim zdaj, lahko pa, da si bom premislila, ker sem kot veter. user posted image

Sem pa pravkar klicala župnika. Jaz nameravam krstiti v drugi župniji (tam, kjer sem preživela celo otroštvo in mladost), pa mi je rekel župnik, da moram it k našem dekanu po DOVOLJENJE, da sploh lahko krstimo v drugi župniji, potem pa naj mu sporočim, kaj je rekel, ali pa prinesem pisno potrdilo. Takrat bo on napisal Nejine podatke, potem pa se bomo dobivali še na srečanjih. Ga nisem niti spraševala koliko srečanj je, ker me je že to minilo, da bom mogla k dekanu. Sem že rekla možu, da če bo dekan kaj kompliciral (baje je ful smotan), da mu bom samo HVALA in NASVIDENJE rekla in šla. Res se ne bom prav z nobenim dajala! Vprašala bom, pol bom pa vidla kako in kaj. user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
23.2.2006 15:00:42   
Jessy
Violinski, ful imaš lep avatar! Aljoša super pozira! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
23.2.2006 16:48:30   
petri85
Tudi midva sva s sprehoda - mamico je zeblo, sinko pa je sladko spal!

Violinski, si nam končno malo bol od blizu pokazala svojega sinkota - luštnega blondinčka imaš!

Midva bova imela tudi za malico suto +banano, bomo videli, kako mu bo všeč. Drugače pa imava 5 obrokov:
- 8ih mleko
- 12ih zelenjavo + (riž, polenta)
- 15 ih mleko
- 17.30 sadje (+ skuta)
- 20ih  mleko + riževi kosmiči 

Tia, sem videla, da ima Demi tud zajca iz telegrama, mi imamo takega rumenega in to je njegova ninica že od 2. meseca starosti. A so vaši tud že izbrali svojo ninico?

Tudi pri nas že več kot en mesec govorimo, da bo zob!user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
23.2.2006 16:54:58   
nanka
Midve sva ravno pomalicale skuto z banano. Pol banane sem pretlačila in dodala tri žlice pretlačene skute zelene. Ne bom rekla, da je z veseljem pojedla, je pa. Sicer se je zelo kremžila, pa tudi vsega ni pojedla, je pa začetek. Zdaj pa čakamo reakcijo. Mislim, da je ne bo, ker ji v kosilo že nekaj časa dajem maslo in kislo smetano (malo, tako za okus), pa ni nobene reakcije. 

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
23.2.2006 17:00:11   
Jessy
Naša pa noče več zmiksane banane, ampak jo moram lomiti ali pa da ona odgrizne, vendar zaenkrat sama še prevelike koščke odgrizne. Saj po svoje je to še boljše.
Jaz ji med zelenjavo tudi dajem enkrat rižolino, drugič polento. Sem ji probala dati tudi kuhan riž (ravno včeraj), ne da bi ga kaj mečkala ali miksala, pa ji ni šlo najbolj po grlu. Se bova mogli privaditi okusa.

Glede na to, da naj do 1. leta ne bi jedli beljaka, kako je pa potem z raznimi makarončki, pa rezanci in podobnimi izdelki, ki vsebujejo cela jajca? Jaz ne mislim okrog tega komplicirat in ji bom kar dajala vse, posebej ji pa res ne bom pekla jajčka ali pa kuhala. Kako ve gledate na to?
A ve že kaj dajete govejo juhco? Jaz sem ji zadnjič mogla dat nekaj žličk, ko sva jo midva jedla, saj je revca tako cmokala zraven, da se nisem mogla zadržat, da ji ne bi dala. Pa kako z veseljem je papcala. Sicer je meni rekla patronažna, da po 8. mesecu, ampak razmišljam, da bove kar probale naslednjič, ko jo bom spet kuhala, pa malo korenja notri. user posted image

Petri, Neja ima za svojo ninico medvedka, ki ga ima tudi na eni slikci. Zmerom si ga potisne čez glavo ali pa se stiska vanj, tako da ga zdaj nosimo tudi s sabo, če mora kje drugje zaspati, saj tako zaspe brez večjega joka.

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
23.2.2006 17:20:03   
nanka
Jessy, jaz sem ji tudi zadnjič kuhano zelenjavo zalila z govejo juho in dodala eno veliko žlico rezancev in vse skupaj zmiksala. Je vse pojedla, rekacije pa tudi ni bilo. Mene tudi zanima kdaj boste začele testenine in rezance dajat.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
23.2.2006 17:40:39   
miševi

Jessy, meni je zadnjič pediatrinja rekla, da že lahko govejo juho, meso pa čez 1 mesec. Glede na to, da je Neja starejša, bi jo po mojem že lahko + korenček, kot si rekla.

Rezanci - Nika je začela jest govejo juho z rezanci pri 8 mesecih. Je pa meni čudno, da je pediatrinja rekla, da tudi rumenjaka do enega leta ne. Prav težko čakam na patronažno, da jo bom povprašala kaj je zdaj to...

Avatar - se še nisem zraven spravla, sem bolj antitalent za to. Bom videla, če mi bo uspelouser posted image . Imaš pa violinski res lušten avataruser posted image .

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
23.2.2006 18:44:03   
natasaxy
Oj. Ja tudi jaz ga nameravam, pa moram naredit selekcijo slik, pa čas si moram vzet. Midva govejo juhico že nekaj časa pridno papava, dala sem mu pa tudi že kakšen košček meska sem ter tja, pa ga ima zelo rad.

Petri85 midve imava pa enak način hranjenja malčkov (no samo da midva še ne prakticirava skutic).

No sedaj se pa mali oglaša...bo počasi treba se umit in aja tutajauser posted image

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
23.2.2006 18:48:28   
Kety
Dober večer!

Sem vas cel dan po malem brala in zdaj mi je končno uspelo pridit do konca...nas je ful velik in če vsaka sam eno stvar napiše lahko bereš cel dan user posted image !
Demi user posted image  za zobek,...pa je končno prikukal ven. Jessy, naš tudi še nima zobkov niti pod lupo za vidit, pa se že kaka 2 tedna ne slini nič. Pomoje se to uravnovesijo žleze, malo pa tudi začne kontrolirati slino in jo požira.

Ful imate že poštudirane obroke,...mene pa neki zanima. Kolk teh obrokov mora bit in na koliko časa. Mi imamo zdej dva (sadni ob 11ih in 14ih zelenjavnega), zvečer sem že poskusila dat kašico okrog 19:30. A pol je okrog 17ih še enkrat sadni s skuto al je to za dopoldan. A je za zajtrk tudi še žitna kašica tako kot zvečer ali kako??? Mal sem zmedena.

Maja, glede krsta (sem iz LJ),...mi smo se mogli it zmenit za termin, je pa kadarkoli, imeli smo 1x prej priprave, je župnik mal predaval, za krst smo ga pa oblekli v bež žametke in bel puloverček (oblečeš po želji), za copatke in kapico pa poznate štorijo o moji pozabljivi sestrični.user posted image

Glede handlinga...sem se spet zasekirala, ker naš se tudi po razno noče prekotalit. Malo smo napredovali, ker sedaj vsaj nekaj časa zdrži na trebuhu, pa neki je začel rito dvigat ko je na hrbtu. Upam, da ne bo kaj narobe, če se ne bo kotalil in plazil user posted image user posted image user posted image

OK, zdej bom pa tole poslala, da ne bo pošel moj čas... pol pa še mal pogledam, kaj ste pisale...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
23.2.2006 19:49:35   
Jessy
Hvala za vse to o juhci! Bova res začeli kar prakticirat z rezanci ali podobnimi zakuhami + korenje. Za ostale testenine pa ne vem, kdaj bom začela dajat. To bom verjetno še malo počakala, ko bom začela prilagajat njeno hrano naši hrani, kar pa še ne bo tako kmalu. Verjetno bodo edine testenine za nekaj časa kar zakuhe v juhi.
Miševi, drugače se je pa meni tudi čudno zdelo, da bi juho pri 8. mesecih, kot tudi goveje meso, saj je vendar velika razlika li otrok poje juho ali pa meso.
Meni je rekla patronažna in tudi sestra pri pediatrinji, da rumenjak lahko, beljak pa ne do 1 leta. Potem sem isto prebrala tudi v brošuri o Prehrani dojenčkov (najnovejši), da se uvaja rumenjak od 6. meseca naprej in sicer postopoma tako, da se v 1 do 2 mesecih pride do tega, da poje cel rumenjak. Midve sva začeli s četrt rumenjaka po 2x, danes sva jedli že polovičko, čez 1 teden spet polovičko, potem bova tri četrt po 2x in nato bova že na celem rumenjaku. Se ga pa daja 1x na teden.

Kety, obrokov naj bi bilo nekje 5 v celem dnevu. Meni je rekla patronažna, da raje 6 obrokov po malo, kot 4 po veliko. Jaz jo hranim nekje na 3 ure. Naj bi pa bili: zajtrk, malica, kosilo, malica, večerja. Pri meni je zajtrk, kosilo, malica, malica, večerja. Mislim, da je to čisto od tebe odvisno, kdaj in kako boš hranila. Meni ta sistem kar odgovarja, se pa držim več ali manj istih ur za hranjenje. JAz bom skutke dajala za prvo malico, za drugo bo pa sadje. ali pa obratno. Bom vidla, kaj ji bo bolj ustrezalo!

Zdaj pa grem večerjat. Sem lačna kot volk!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
23.2.2006 20:04:57   
zoya24
Ojla,

da se še jaz malo javim. Smo ravnokar iz šopinga, smo bili v DM in Šparu. Zadnjič sem brala na RR-ju, da so v DM ful ceneje te Hipp kašice in so res, tko kot je tista mamica napisala do 50 SIT, pa milupine kašice tudi. Pol Smo pa še robčke vzeli, ko smo bili že glih tam. Pa v Šparu en kup plenic, pa za malega Plazma piškote.....v glavnem sem hotla povedat, da samo še za malega šopamo user posted image .

Kety jaz imam podobno obroke kot ti, torej:
- 6.00 (včasih še dojenje)
- med 8.00 in 9.00 dojenje (ko neham dojit zamenjam za mlečne kašice)
- okoli 11.00 ali 11.30 sadna malica
- okoli 14.00-14.30 kosilo
- okoli 17.00 dojenje (potem skutke itd.)
- okoli 19.00 (mlečna kašica, pol jo bom dala mal kasneje in mal več, ko neham dojit)
- pred spanjem še dojenje (ki je bolj crklanje)

Sem pa ugotovila, da se moj mali sploh nima več časa dojit, sploh zjutraj imamo kar probleme, zdaj če se ne dojiva okoli 6.00, še kaj poje, če ne, pa bolj malo. Ene joške sploh ne mara več in imam v njej res še ful malo mleka. No v drugi, ga je še ful dost, tko, da bi lahka sam na to dojila. Pa za zvečer mi je še nekak jasno, ker se naje kašice, sam zjutraj pa ne vem. Se mi zdi, da edino, ko res je iz joške je okoli 17.00 za malico in pa zjutraj ob 6.00. No, pa sej to je dvakrat....Kako je pa pri vas, tiste, ki dojite?

Glede testenin: Meni je moja sestra svetovala, da kupim tiste čist majhne zvezdice za v juho, da če druge zmiksaš z zelenjavo, pride ful pacasto, podobno kot riž.

Za krst pa še jaz ne vem, se še nismo odločli. Če ga bomo imeli, ga bomo pa spomladi ali zgodaj poleti. Sicer bo že ful velik, pa sej je vseeno.

Tiste, ki dojite, meni se zdi, da se naš mali samo še več ali manj crklja,

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
23.2.2006 20:29:27   
Jessy
Zoya, jaz jo dojim 2x, včasih tudi 3x na dan in sicer ta prvič zjutraj, okrog 8.30. Takrat se mi zdi, da vredu vleče, naslednji podoj je zvečer, takoj po tem, ko ji dam mlečno kašico in tudi takrat ful vleče, tako da se kar čudim, kam spravi 180 ml kašice + vso tisto količino mleka (skoraj isto, kot zjutraj, ko je prazen želodček user posted image ). Včasih se pa zgodi (1x na teden), da jo je treba podojiti tudi ponoči, takrat pa sicer ful vleče ampak malo časa in se mi zdi, da se bolj carta.
Bom pa počasi začela uvajati tudi zjutraj mlečno kašico, tako da bomo z dojenjem počasi zaključevali.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
23.2.2006 20:31:33   
Jessy
Pozabila sem še za testenine povedat, da jih jaz nimam namena miksati, ampak jih bom kar z vilici pretlačila. Bom pa vse vrste testenin probavala, od domačih vlivancev, do kupljenih rezancev. Pa saj veste, kaj vse obstaja.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
23.2.2006 21:15:17   
Kety
Jessy, sej lahko kuhaš testenine brez jajc-sej obstajajo...A rumenjak moraš dajat že zdej??? Jaz namreč nisem še niti dobr na gosti hrani...

Zoya, midva se dojiva in jeva takole:
okrog 3-4ih dojenje, ob 7-8ih dojenje11-12ih sadna kašica, 14-15ih zelenjava, 18ih dojenje, 19:30-20ih, mlečna kašica, ob 21ih, tik pred spanjem še mal dojenje. Jest mam še kar zadost mleka zaenkrat, čeprov sem imela vmes mal krize. Men bo kar mal škoda, da bo treba počas nehat dojit, men je ful dobr,...pa ne zamert punce, k ne dojite,...aja, Zoya se mi je pa tudi zgodil, da ni hotel joške, ker je hotu po flaši pit user posted image user posted image  em si mogla ščrpat, da je gospod lahko jedel, pol sem se pa uprla, je pa spet joška dost dobra ratala.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
23.2.2006 21:17:16   
nelči
Pozdrav

Vidim, da ste se ponovno razpisale glede hrane. Rada berem kakšen urnik in jedlinika imate in primerjam z najinimuser posted image  Se mi zdi, da je ta tema neizčrpna!!

Tudi meni je sestra rekla, da beljaka do 1leta ne, rumenjak pa že lahko - zelo postopoma (tako kot pravi Jessy). In je tudi rekla, da ne več kot 1 na teden.

Glede dojenja je pri nama tako. Zjutraj ga prvič podojim okoli 7-8 ure - poje kar dosti (na obe joški - jaz itak vedno dojim na obe joški), okoli 11h sadje, okoli 14-15h zelenjava (kosilo), okoli 17.30-18h dojim (počasi bom uvedla skutike,...) , in okoli 19.45 najprej podojim (se mi zdi, da se bolj carta) nato pa še aptamil (165ml). Jaz tudi POČASI razmišljam, kako bom prenehala z dojenjem. Sem pa tudi razmišljala, kako bo, ker Jana pred spanjem flaša uspava in ga ponavadi po flaši kar v posteljo položim in zaspi. Kako bo pa potem, ko bo jedel mlečne kašice na žlico user posted image  Žlica pa ga ne bo nič uspavala user posted image  Kakšne izkušnje?

Jaz imam tudi nekaj vprašanj glede hranjenja. 
Jan pred spanjem (kot sem zgoraj opisala) jé le mleko in prespi celo noč. Kaj mislite, da bi mu kljub temu morala pred spanjem dajati kakšne mlečne kašice oz . par žličk rižkota v mleko ali kako, ker se mi zdi, da že vse dajete neke kašice.  Ali pa naj še počakam, da se bo pričel prej zbujati in bom videla, da se zbuja zaradi lakoteuser posted image  

Za vse tiste, ki ste že dale meso. Kako ste ga ponudile? Drobno narezanega, zmiksanega ali kako? Ali ste ga zmešale skupaj z zelenjavo (oz. kaj ste pač imele zraven) tako, da je nastala kaša?

Sem gledala nove slikice. Naši tamali tako hitro rastejo, da je to neverjetno, pa pravi akrobati postajajouser posted image  Še malo, pa jih bomo lovili po bajti user posted image  

Meni je sestra rekla, da bi naj do 9 meseca starosti že jedel skoraj enako kot odsrasli, le seveda manj začinjeno in brez tistih "prepovedanih" stvari.  Do 6 mesececa le kakšno sadje in kuhano zelenjavo ipd., zdaj pa v 3 mesecih že kar skoraj vse user posted image  Ne vem no, meni je to res hitro???

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
24.2.2006 7:22:29   
Tiamo
Jutro, Demi že hara po stanovenju, se je zbudila ko je šel očka v službo. Danes se je tudi ob 1 zbudila, popila mleko in zaspala.  zvwečer je kar težko zaspala, sem ji namazala dlesni z Calgelom in po minuti je že spala.  Nelči jaz bi na tvojem mestu počakala, da se začne zbujat...sej na teži pridobava, tako da ni bojazni. Glede testenin bom še počakala, da izprobave vso zelenjavo in sadje. Včeraj sem bila tudi jaz v Muellerju, kupila sem veliko kašic in vam povem, da zelenjavne kaše od Hippa mi vse poje, doma pripravljeno zelenjavo pa ne, se pravi, da ji verjetno ne naredim dovolj okusno. Ščetke nisem kupila, ker so imeli same čudne, po dve pakirane..eno za masažo dlesni in ščetko, pa to ene leve firme, cena pa je bila okoli jurja. Pa še tole glede krsta, kakša imena so dobili vaši otroci...  

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?