|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
26.2.2006 9:37:29   
tina104
Žiga, bravo za zobekuser posted image .

Ful lepa žabica, no še lepša bi bila brez jokauser posted image . Me je pa to spomnilo na nečaka, ki je tudi ful jokal, ko so mu pri prib. taki starosti dali na glavo uhlje od zajčka.

Naš ima ponoči nonstop finte. Kar naprej se zbuja z nekim krikom. Danes je 2x pomagala ziza, s tem da je enkrat ful jedel in hotel bit priklopljen skoraj eno uro, enkrat se je sam uspaval, enkrat sem ga uspavala na rokah, ful na hitro. Ne vem, zakaj ne more spat. Sem računala, da v 24 urah spi max 12 ur - ponoči 9, potem pa čez dan 2x po dobre pol ure, pa enkrat slabi dve uri (če je sreča).Koliko vsega skupaj spijo vašiuser posted image ?

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
26.2.2006 11:03:43   
zoya24
Ojla,

Lepa žabica.....ful cart. Drugih slikic še nisem uspela pogledat, jih bom danes. Mogoč še par Žigatovih dam gor, če bom kakšno pametno našla, sem večri neki po slikah bluzla in jih ene par zbrisala, sem bla jezna kot user posted image .

Tina naš spi v povprečju 12 ur na noč in še ene 3,5 do 4 ure čez dan. Torej tam nekje 16 ur vsega skupaj. Skoraj toliko kot novorojenčki.

Včeraj je Žiga prvič probal meseka (z zelenjavo seveda)l je bil navdušen, je vse pojedel. Eno vprašanje, katere kekse dajete svojim malčkom, a obstajajo kakšne brez glutena in kje se dobijo, sem mislila z njim počakat še kakšen mesec.

...lepo preživite nedeljo....

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
26.2.2006 11:27:29   
Kety
Dober dan!

Včeri smo čist zabluzili dan, sva se šla z možekom mal sfrizirat, Timonček pa je počakal pri mojih doma. Ga moram pohvalit, da je bil včeri tako priden in ni niti 1x zajokal!user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  Žiga za zobek, demi pa že kar dva al kaj!?!?! Naš pa še nič. Pa spet se je začel slinit????

Tia, pol sva pa midve pri tistih, k rabiva gor dobit kg. Men je šel spet 1 kg dol in sem imela danes zjutraj 52,9kg. Sem totalno preveč shujšala. Kaj jeste punce, da vam gre kljub dojenju teža gor! Jest bi tud kej tazga jedla.

Cipresa pozdravljena! Tudi jaz sem spremljala tvoj porod in so te fejst namatrali....pa še čez rok, joj!!Itak se te pa spomnimo, sej smo se pogovarjale na forumu nosečnost kar precej časa!user posted image

No, jaz imam pa srečo, saj je moj možek doma na porodniški namesto mene...no, na dopustu za vzgojo in nego al neki tazga. Nastopiol je pa ko je bil Timon star 2 meseca. Drugače pa dela v NLB kot sistemski inženir.

Morm it, ker se mali dere, ker mora it spat!

Še pol odgovorim! 

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
26.2.2006 14:02:14   
Jessy
Čestitke Žigu in Demi za zobke! user posted image user posted image user posted image

Pri nas se pa že nekaj noči zapored dogaja, da se Neja precej zbuja. Danes ponoči mi je začela jokat malce pred polnočjo. Sem vstala, dala dudo - ni pomagalo. Pa sem jo vzela v naročje, pa je za trenutek utihnila, potem pa spet jok. Potem sem jo podojila in je bilo videti, da bo dobro, ampak čez 3 minutke je spet začela jokat in tako jokala vse do 1.15. Sem se zaklela, da je ne grem dvignit, ker vem, da jo s tem poserjem in se bojim, da se je že razvadila. Zadnjič sem tako dajala nasvete kako otroka uspavati, potem ga pa sama začnem sračkat.
V glavnem, potem se je spet začela jokat ob 5.45 in sem jo podojila, nakar je spala vse do 9h! Še sreča, saj drugače bi bila danes čist povožena.

Mi pa gremo zdajle k našim na krofe, ker jih je mama začela peči. Še dva dni imam lahko take velike grehe, potem pa nič več.

Kety, a kaj lahko ješ, da se boš zredila? Vse, kar ti bom naštela, fajn redi, ampak je treba tudi veliko pojesti. Torej: skuta (štruklji, zavitki), polenta, žganci, njoki, tortelini, makaroni, jedi obogatene s kislo smetano...in še in še...da ne govorim o čokoladi in sladoledih....no, saj bom kar nehala! V glavnem ,men ni problema se ne zrediti! user posted image

Tia, Demi je prav lepa žabica! Res škoda, da se ne smejčka!!! Našo pa lahko vidite v avatarju.

Tina, Neja spi cca 12 ur na noč, potem pa še 2 uri čez dan, torej 14 ur vsega skupej. Včasih tudi kako urco manj.

Zoya, midve sva že sprobali gluten in v enem tednu ni bilo reakcije. Jaz ji vsak dan dam za grizljanje kar tiste "bebi" piškote, s katerimi se dela tiramisu (no, Kety, tiramisu je tudi za pridobivanje kg).

No, zdaj bom pa nehala, ker se počasi odpravljamo!

Aja...še nekej..zadnjič, ko smo govorile o skutkah in se mi zdi, da sem vidla na Tiinih slikicah tudi tiste ta male skutke, ki so po 6 skupej pakirane....no, jaz sem včeraj kupila tiste skutke, pa sem vidla, da so gor tudi z okusom jagode! A dajete tudi take skutke, kjer so jagode???

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
26.2.2006 19:12:22   
miševi

Jessy - glede skutk. Jaz sem jagodne dajala šele po prvem rojstnem dnevu. Mislim, da ima Fruchtzwerge varianto tudi brez jagode v paketu, drugače se mora pa nekdo najti doma, ki bo jagodne pojedel. Jaz sem jih kar možu poturilauser posted image ...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
26.2.2006 19:42:50   
Tiamo
Čer ja naša jokajoča žabica je prava tečka, jo dajejo zobki. Jessy, Neja je pa prava zajčica, kok je cot. Kety ja kg se nama zgubljajo zaradi živcev, sva verjetno tak tip človeka k se ne tolaživa s hrano...sva pa lepo kg zgubile po porodu, a ne. No jaz sem septembra in oktobra imela tudi tok kg k ti, pa so šle do januarja gor. Drugače sem pred nosečnostjo imela 63 ali 62 kg. Jaz sem ji kar dala uno skuto z jagodami, pa ni bilo nič narobe. user posted image   Zoya brez glutena pri nas obstajojo samo piškoti, ki jih najdeš med diabetskimi izdelki. Zdaj grem počas v mižule, Demi že pridno spanča ...verjetno bom še TV gledala... Pa še eno vprašanje, katere vložke ali tampone uporabljate? Jaz sem v muelerju našla vložke po 140 SIT, so malo bolj debele z zavihki, ponoč bodo super, ker imam zdaj toook močno M, da bi je že 2 - krat čez pršlo. nočko 

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
26.2.2006 19:55:53   
nanka
Večer,
mi smo se pa potepali, smo bili v Velenju pri dedku na obisku. Pa smo ugotovili, da naša ni popotnik. Ne vozi se rada, ne more zaspati in tečnari. V naročje pa sploh noče, se pred vsemi kar skrije.

Joj ,kakšne luštne mašakre imate, žabica je sicer žalostna, je pa zajčica zato bolj dobre volje.user posted image

Tia, jaz imam kar alweys ultra, sem z njimi še najbolj zadovoljna. Kupujem jih pa takrat ko so v akciji, tako da imam vedno kar lepo zalogo.

Pri nas bomo pa s kuto še malo počakali, ker ji ne gre v slast, poje dve žlici, potem pa ne odpre več ust. Bomo pa kasneje še enkrat probali, moram pa priznati, da meni ne gre nič v slast kar diši po mleku. Mleko pijem samo v kavi.

Si grem glavo umit in spat. Nočka 

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2907
26.2.2006 20:04:37   
Kety
Naš pa kr spi, joj, kaj bo ponoči, pa nimam srca da bi ga budila. Sej ga bom kopala ko se zbudi, pa mal bova potelovadila pa bo!

Jessy, Neja je fa ful huda zajčica! Men je tako srčkana, pa ful mi je res podobna Timončku,...pa ne mislit,da mi je zato tako cute!user posted image  To so posebne sorte otroci, k so do zadnjega na ritki sedeli, ane?!user posted image user posted image
Tia, Demi pa ni ravno za akcijo....je mal protestirala, kaj pa če je tudi ona hotla bit zajčica?!user posted image user posted image , jest sem hotla Timončka v žabico napravt, pa nisem dobila nobene maskice. So jih v Šparu že vse prodali. Ima pa ravnopravšnji zelen puloverček in bi bil ful dober. Mi je blo kr mal hudo! Pol sem pa še Demi vidla, pa sem samo svojmu pokazal in mu rekla, če si predstavlja Timončka. Pa drugo leto!

Jest Timonu nisem dala še nič glutena, pa tudi kakega takega sadja ne ala jagode, kivi, mango, melone....bom počakala na svoje vrtne jagode, pa maline,...drugi teden začnem z meskom!

Kaj naredite, če vam nočejo pojesti dovolj zelenjave pri obroku...a greste kej druzga delat ali jim daste mleko??? Moj dons ni hotel jest zaradi riža, ga zgleda ne mara. Pol sem ga pa kar podojila, sam to pomeni, da je imel samo 1 gosti obrok?!user posted image user posted image

Tia, jest pri ta rdeči (zdej sem jo imela že 2x) uporabljam kar vložke allways ultra - zelene/oranžne) So mi kr uredu, tamponom pa ne zaupam! Aja, pa jest sem imela pred nosečnostjo 56kg in mi je bilo idealno. Zdej pa nimam nič riti, koščen obraz in rame pa samo joške. Res sem grozna,...moj pa je rekel, da bi zdej lahko šla za manekenko user posted image . Drugač pa Jessy, jem vse to kar si naštela,...moj se redi jaz pa hujšam user posted image user posted image  Pa pojem skor tolk kot moj. Čeprov morm priznat, da zadnje par dni sploh nimam apetita, bi lahko cel dan brez hrane zdržala, pa sem drugače ful jedec!!!

Ja , zdej grem pa kr v akcijo in Timona predramit iz lepotnega spanca,..aja še neki  me matra. Naš zdej kr ornk že sedi, ampak dostkrat se zgodi, da pol bruhne hrano ven, ker se včasih preveč prepogne ali pa se kej napreza. A se to tud vašim dogaja???

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2908
26.2.2006 22:37:32   
CIPRESA
Ja Petri to pa sploh nisem vedla da si bla za mano z isto porodno zgodbo kot jazuser posted image user posted image user posted image . Meni so bile prišparane saj 4 ure manj kot tebi. Za zadnjič pa sploh nevem in se ne morem spomnit kdo je bil pred namauser posted image Bom mogla kaj v tvoj album pogledat če se te na videz mogoče spomnim, drugič pa kar pocukaj za rokavuser posted image .

Imamo pa mi dva zobka, Žiga pa samostojno sedi le nekaj časa, če je zmatran potem se prevrne na stranuser posted image user posted image user posted image user posted image . Moram pa pazit ker se včasih brez razloga meče nazaj in ga lahko piči v minuti pa moram zato met kako blazino vzadaj da ne prileti z glavo kam na trdo.

Zoya ker ravno sprašuješ za piškotke brez glutena - jaz sem jih dobila v Mercatorju in to tam kjer je hrana tudi za diabetike tam imajo ponavadi piškote ki ne vsebujejo glutena. Mi imamo sedaj že kar z glutenom in zaenkrat ni reakcije.

Lahko noč!!!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
26.2.2006 22:39:25   
violinski
Dober večer

Začnem od zadaj - Kety, tudi Aljoša še vedno poliva na veliko, predvsem ko se nagiba naprej, sedi pa še ne, zato ga z veseljem še nekaj časa držim v ležalniku. Več poliva (bruhne), ko se doji, kot po gostem obroku.

Tia, o vložkih (a verjamete, da še vedno čakam user posted image M, menda sem že en teden vsak dan prepričana, da bi morala bit 'jutri') - jaz sem jih dala adakta, imam doma namreč od pred nosečnostjo zalogo Allways Ultra, ki jih iz vsega srce (pravzaprav bi tu morala reči iz vse P****) sovražim, ker so tako plastični. Ko je bila tašča v Belgiji, mi jih je nosila od tam in so bili mehki, bombažni in iz naravnih materialov. Pa tudi, če bi jih uporabljala, manj kot vijolični (štiri kapljice) in temno modri (pet?) mi sploh ne pridejo v poštev. Zato uporabljam tampone, OB, imam jih pa v vseh velikostih. Super za prve dni, normal za takrat, ko se že unese in comfort za zadnje dni.

Jagodnim skutkam sem se pri Lani tudi jaz izogibala, dokler nisem pogruntala, da so pri teh skutkah jagode šle samo mimo na sprehod user posted image . No, sej nazadnje Lana ni imela nobenih težav z jagodami, razen enkrat, ko jih je v enem dnevu sigurno pojedla cca eno kilo, ker je čisto nora na jagode in je zmožna obrati ves vrt sama, da se jih najé, pol je bila pa malo pikasta. Ma to je bilo enkrat.

Jessy, upam, da se vam nočna zbujanja kmalu umirijo, da ne bo tako kot pri nas, ko še vedno dobimo Lano okrog dveh, treh v ta veliko posteljo user posted image .

Pa še čestitam Demi in Žigu za zobke in mislim, da se vam v par dnevih pridružimo. Aljoša ima namreč na dlesni že bulice, ki so na otip ko grah, pa imel je malo vročine (37) in ves dan rdeča lička - kdo je že napisal, da so rdeča lička znak, da so zobki blizu? Se spomnim samo, da je ena to omenila..... No, glede na to, da je drugače precej svetlopolt, če ne celo bel, so rdeča lička pri njem zelo opazna sprememba.

Koliko Aljoša spi vam raje ne bi povedala..... Zvečer zaspi okroh 20:30, po novem se zbudi okrog 3h-4h in pojé, še vedno v spanju, spi do 7:15-8h, spet pojé v spanju in spi do ene 8:30. Preko dneva pa spi trikrat po vsaj 40 minut. Danes ga je pri dopoldanskem spancu ene petkrat prekinila Lana, potem je pa zaspal popoldanskega, in je spal sigurno vsaj dve uri in pol. In potem ponavadi zvečer, okrog 18h. Upam da sedaj ne bo vsega spremenil, ko sem vam povedala. Včasih vam nič ne pohvalim Aljoše glih zato, ker se potem sigurno pokvari. user posted image

Tia, ful je lepa žabica, mene nič ne moti, če se joka, je pač karakter. user posted image Tudi zajčica je fuuuuuul luštna.

Aja, pa še Cipreso pozdravim user posted image - tudi jaz sem spremljala tvojo porodno kalvarijo, nisem pa vedela, da je imela tudi Petri podobno izkušnjo. Jaz se moram kar pohvalit, sama sem imela namreč neverjetno hiter porod (dve uri sem bila v porodni sobi, pri Lani pa je od odtekanja vode do poroda minilo 10 ur), in tudi sem rodila točno takrat, ko sem hotela (Lane ne, Lana me je prehitela za 3 tedne po mojih izračunih in željah).

Pa še o pitju. Nobeden od mojih otrok ne zna piti na flaško s cucljem, Lano sem morala tudi zelo dolgo privajati na Aventov magični lonček in sem to naredila tako, da sem ji umaknila dušilec pretoka in ji dala nastavek brez tega, pa še ni znala potegniti. Naučila se je nekje pri 8 mesecih (je bilo poletje), da mora tudi piti in od takrat pije kot da bi bila plačana za to. Samo vodo. Aljoši sem do sedaj (do goste hrane) dajala izključno po 10ml čaja na dan, ko je moral spiti svoje zdravilo in to sem mu stisnila iz šprice. Ko sva začela z gosto hrano, sem mu poskusila dati piti iz lončka, ki ima trd nastavek (Bebe Jou) in je prve trenutke poskusil grizljati nastavek, ko je pa malo čaja steklo, pa je najprej šlo vse mimo jezika ven iz ust. Po par poskusih je razumel, da je fino požirat in se je naučil piti in še je zelo zelo navdušen nad tem. Zdaj sem mu dala tudi Aventov magični lonček in je takoj poštekal foro. Te dni pa sem še prešaltala s čaja na vodo in sem opazila, da jo pije s še večjim nasmehom, kot čaj. Kdove, če se bo to obdržalo, upam pa, da ja.

Bolje, da neham, itak sem prepričana, da me je že vrglo ven, pa bom samo skopirala text in šla 'Back'....

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
27.2.2006 9:17:11   
Jessy
Dobro jutro!

Za nama je ena bolj normalna noč, kot včerajšnja. Spet je bilo potrebno hranjenje ob 2.45, vendar je tokrat vsaj nazaj zaspala in spala do 8.20, kar je čist vredu. Malce me čudi, da kar naenkrat spet rabi nočno dojenje. Danes ponoči je jedla, kot norec, kot da ji cel dan ne bi dala koščka hrane v usta. user posted image  Potem sem pa začela razmišljati, da zdaj, ko uvajam skuto v enem obroku (le-te poje zelo malo, cca 10 žličk), da je zaradi tega bolj lačna, ker se ne naje zadosti. Dojim je pa čez dan nič več, ampak ji raje dam kak piškot v roke user posted image . Mah, kaj pa vem, no....

Včeraj smo se pa celo popoldne potepali. Smo bili pri mami na krofih, ki so bili božanski in sem pojedla kar 2! Potem smo šli še k prijateljem za pol ure, na koncu smo bili tam celi 2 uri, tako da je bila ura že čez 8, ko smo prišli domov. Neja je bila tako utrujena, da se je že kar bliskalo (vsala je ob 4.30 popoldne), pa sva se imeli še za preoblečt, skopat in nahrant, pa sva kopanje kar skenslali, tako da naju to čaka kar zdaj.

Hvala za pohvale za zajčico. Tudi meni je ful luštna v tem. Itak so pa vsi dojenčki luštni, ko so maškarce al pa ko niso!!!

Miševi, mislim, da ne bo problem najti kandidata za skutke, ki jih Neja ne bo jedla. Z jagodno pa res ne mislim še hiteti. Bom raje še počakala, čeprav se tudi meni zdi, da so te skutke bolj malo vidle sadja.
Bo user posted image  papcal, ker mami ne bo več smela user posted image . Fruchtzwerge me pa ne mikajo, da bi jih kupila zaradi vsega prej slišanega o tem.

Tia, jaz uporabljam izključno tampone, ker se v vložkih ne počutim. Sprobala sem že vse znamke, ki se prodajajo, pa so mi o.b. res najboljše, ampak se mi zdi škoda tolk dnarja zmetat za te zadeve, tako da sem kar na Mercatorjevo znamko prešaltala, pa mi je tudi čist zadovoljivo. Uporabljam pa, po ta novem, tudi najdebelejše tampone, drgače sem zmeraj samo Normal uporabljala in to za vse dni. Zdaj je pa tako močna, da ne zadostuje več samo Normal, ampak more biti Super vpojen.
Prej, ko sem imela pa še čiščo, sem pa proti koncu uporabljala Always z zavihki in sicer nočne, pa sem bila res zelo zadovoljna z njimi. Takrat sem imela tiste, ki so za močnejšo M.

Kety, "sedečkoti" user posted image  so pa res posebne vrste otroci!!! Se ti zdi, da sta si s Timonom podobna? Joj, tolk pa še nisem porajtala...bom mogla še enkrat pogledat tvoj albumček!
Drgač pa tudi Neja kdaj v sedečem položaju kaj bruhne ven, sploh če se sklanja naprej ali pa če pase kravce. Sicer se to zgodi bolj poredko, ampak se!

Violinski, a pol se nič ne pritožuje, ker ima navadno vodo za pitje? Bom mogla tudi jaz sprobat, če bi pila navadno vodo.

Zdaj pa gremo na čofotanje, saj so prostori že dovolj topli!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2911
27.2.2006 9:41:28   
MajaPRO
Lep pozdrav!

Končno sonce, spet bomo šli na sprehod. Smo tudi včeraj bili, čeprav je malo sneg naletaval.

Petri, tudi jaz sem imela PDP 8.8., pa sem rodila 6 dni čez rok. A mi lahko katera pošlje link Cipresine porodne izkušnje? Sem jo zgleda prezrla. Petri, v naslednjih dneh prejmeš obljubljeni CD (mi ga je svakinja šele včeraj vrnila, danes ali pa jutri grem na pošto račune plačat in ti ga pošljem).

Tia, Demi je bila zelo lepa žabica in Neja zelo lepa zajčica. Tudi jaz sem dala v album nekaj sličic naše čebelice user posted image . Jutri ga bomo spet namaskirali, ker gremo k moji babici na krofe. Prej pa še imamo handling - mislite, da bi lahko tudi tja šel namaskiran????

Vid spi ponoči od 19h do 7h (zadnje čase bolj do 6h user posted image ), čez dan pa 3x po 45 min.
Tia, jaz sem kupila nekaj sadnih skutic od LJ. mlekaren s podloženim sadjem - so te prave ali obstajajo še kakšne druge???

A so Plazma keksi OK za naše user posted image ? Včeraj sem mu dala en piškot, da se je malo navajal na grizljanje in se lepo topi v ustih. Bo pa piškote in podobne zadeve dobival tu in tam - recimo 2x tedensko, da se mi ne bo začel od tega rediti (že tak ima nadpovprečno kilažo). Mu bom raje dala večkrat korenček ali pa krhelj jabolka za grizljat (če mu bo seveda teknilo user posted image ).

Tia, si dala zadnjič Demi kuhan korenček? Jaz sem ga Vidu skuhala, pa mu ni bil preveč všeč (da ne govorim o tem, kje vse je bil ta korenček...).

Prej sem zajtrkovala krof, pa me je tako debelo gledal... sem mu seveda potisnila košček v usta (najprej faca, kot da bo bruhnil, potem pa mmmmmmmmmm... in bi še jedel user posted image ). Sem šla raje jabolko naribat in malo banane pretlačit...user posted image .

Naj bo dovolj zaenkrat, se še tipkamo!

Neposredna povezava do sporočila: 2912
27.2.2006 9:49:01   
violinski
Dobro jutro!

Ljuba dekleta, z eno podobno skupino, kot smo me, se dogovarjamo, da bi šli na ceste protestirat proti temu vremenu, a se nam pridružite? Tle je zapadlo toliko, kot da bi se zima šele začela, pa še nese, pa veter zraven piha. Midva sva danes torej, kljub dobrim namenom, noter na suhem in toplem user posted image .

Ponoči smo imeli pa tokrat mi kalvarijo in sicer ima Aljoša total zabasano sluznico in se mu zaleti in kašlja, pol se zbudi, ker ne najde dude (jo spljune ven, ker ne more dihat skozi nos, ki je poln), .... Ohjoj, vse tako je bilo. Zobek je še vedno spodaj, Pridelal je celo malo vročine, 37,1, ampak jaz tega ne štejem za vročino. Se je pa to noč na veliko drl, ko sem mu hotela nakapljati fiziološko raztopino v nos, tako da je zbudil Lano in je potem ona prišla spat k nama. In ko sem bila jaz pri Aljoši in ga dojila, se je skotalila na moji strani in čofnila dol s postelje. Mož je hitro reagiral in jo pobral, tako da je samo malce odjokala in zaspala nazaj.

Jessy, ti si že kar nehala dojit. Meni bi bilo še škoda, čeprav vidim, da ima zelo rad gosto hrano. Tako bova en teden še na 4+2, pol pa zamenjam še en obrok in bo 3+3 (eden je nočni, upam, da ga bomo kmalu uspeli opustiti).
Ja, vodo je kar brez pritoževanja sprejel in se celo smejal zraven. Sej pravim, raje nič ne rečem, ampak res upam, da bo še naprej tako.

Še to sem pozabila - včeraj se je Aljoša začel postavljati na vse štiri (kar na postelji - najprej na svoji, potem pa še na ta veliki, na tleh mu je še preveč zanimivo, da bi kaj takega počel) pa gugat na svojih komolcih in kolenih. Se pravi, da smo počasi že tam. Se pa kmalu prevrne na stran, ampak ko je na postelji, mu je čisto vseeno, ker pristane čisto mehko.

Grem mu spet nos spucat.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2913
27.2.2006 9:58:57   
nanka
Dobro jutro,

nas je pa zamedlo, imamo več kot 10 cm novega snega. Je prava zimska idila, kot da bi bil december in  ne skoraj marec. Pri nas se z vozičkom sploh ne da ven, toliko je novega snega.

Včeraj sem Zoji dala probati krof in se je oblizovala in bi ga še.

K nam pa letos ni bilo še nič maškar, mogoče bodo jutriuser posted image .
Uf plenica je polna, se kasneje še oglasim...

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
27.2.2006 10:19:00   
natasaxy
Oj. Ja če imate kje sonček ga pošljite. Pri nas tako sneg pada, imam občutek da je novo leto, ne pa da bo kmalu marec tukaj.

Mi smo vikend lepo preživeli, smo vikend preživeli pri meni doma, malo smo krofe pekli, pa maškare gledali,...mi našega nismo nič našemili, smo pa šli na pusti sprevod v Šenčur pa je bil mali čist navdušen, čisto tiho je bil in samo gledal, pa brcal kot bi hotel vse maškare ujet.

Tud jaz sem pojedla tolk krofov, da sem že sama en cel krof, res so mi dobri.

Da se še midva malo pohvaliva, do sedaj se še ni na trebuhu uspel kam splaziti, včeraj pa se je premaknil za več kot meter naprej in potem še nazaj, hotel je eno igračko in je toliko časa trmaril, da je nekako zlezel do nje. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2915
27.2.2006 10:47:51   
Jessy
Maja, Vid je tudi prlep v čebelici! Pa še pikico ima na nosku!user posted image  user posted image user posted image user posted image  Jaz ne vidim omejitev, da ne bi bil našemljen na handlingu!

Violinski, midve se dojiva še pred spanjem, po ta novem tudi ponoči, pa tudi zjutraj, ampak to dojenje zjutraj že opuščam in ga nadomeščam z mlečno kašico. Meni se zdi, da je bilo 6 mesecev dojenja kar zadosti, zdaj bi pa rada to dojenje spravila na raven, ko bi bilo zgolj za pocartat. Malce tudi sumim, da bom zdaj kaj nastradala pri mleku, ko bom začela zgubljat kg, zato ne bi rada, da ostane brez obroka. Problem bi bil rešen, če bi hotela piti po flaški adaptirano mleko, pa ga noče. Hippovo mleko poje samo s keksolinom ali pa v pire krompirju, samega pa noče. Tako nekako jaz razmišljam o dojenju.

Za plazma piškote sem že večkrat slišala, da jih dajejo otrokom, tako da po moje je to čist ok. Jaz ji dajem tiste bebi piškote in sicer polovičko na dan in to takrat, ko je najbolj tečna, zato da se malce zamoti s tem.
Drgač je pa zadnjič Tia prav slikce o skutkah objavila tle na forumu, tako da če pogledaš kake 3 strani nazaj, boš kmalu naletela nanje.

Imamo pa pri nas tudi nov sneg, tako da ni za misliti, da bi šli kaj ven z vozičkom. Pa še kar pada! user posted image  Jaz sem ga že pošteno sita!

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2916
27.2.2006 10:55:24   
miševi

Pri nas tudi snežiuser posted image  in nič ne kaže, da bo nehalo. Že tolko časa nisva bila zunaj... Sem zadnjič čist brez veze izsilila odhod v trgovino, samo da sem šla malo med ljudi.

Jaz uporabljam Always z zavihki - tiste ta temne z lunco gor. Moram rečt, da se strinjam z violinski, da so res ratali čisti plastik fantastik. Si jih pa vsake kvatre, ko gremo v Avstrijo, tam privoščim. Moram še v Mullerju probat, če so boljšiuser posted image . Od tamponov pa ob, drugih niti nisem sprobala. Sem se jih navadila, ker v službi jih moram met, ker drugače bi čez bele hlače vsi moje vložke občudovaliuser posted image  (al pa bi samo jaz tako mislila, probala rajši nisem) - takrat si dam zraven za vsak slučaj še alldays srednje. Tampone bom pa za en dan v ciklu tudi jaz morala najbolj vpojne kupit.

MajaPRO - so vse hvalile plazma piškote. Jaz sicer pojma nimam, kateri so to... Glede skute pa, po mojem (samo moje mnenje) tele s podloženim sadjem še niso za naše. Jaz sem tudi v našem merkatoriju iskala tiste, ki jih je Tia prilepila - pri nas nimajo podolgovatih ampak v okrogli embalaži, pokrovček na vrhu pa isto izgleda, kot na Tiini sliki. Korenček pa le probaj dat za grickat. Naš ga obožuje in se kar trese, ko vidi mojega in Niko, kako grizljatauser posted image . Tudi naš ima najraje vodo, kar iz kozarčka.

Naš most je dobil nov namen - sedaj se z njim igrajo Juretove noge. Brca po igračah, da je veselje. Za piko na i pa se trudi toliko časa, da most pristane na tlehuser posted image .

Čestitam vsem za zobkeuser posted image . Pri nas ni še nič na vidiku. Tudi sedimo še ne prav fino. Če ni kaj zanimivega okoli, zdrži par sekund. Bruhne pa ob pretirani aktivnosti samo še po mleku.

Super maškarce ste!!! Naš je bil maškara v soboto, ko smo šli k mojim na kosilo. Tam je tudi poskusil 2 žlički goveje juhe, včeraj pa 5. Mu je bila zelo všeč. Krofi, kaj je že touser posted image . Jaz sem jih samo vohala...

Aja, zadnjič smo pisale, kako delajo naši najdražji. Kaj pa ve? Jaz en teden od 7-15 (doma sem ob 16) en teden pa od 8-16 (doma sem ob 17). Od doma moram vedno vsaj 50 min prej. Vikende in praznike imam pa prosto. Včasih je pa potrebno kaj popoldne nazaj skočit, al pa dlje ostat. Se pa zgodi 2-3x letno, da sem odsotna več dniuser posted image (največ 5).

Dost nakladanja....

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2917
27.2.2006 10:57:52   
miševi

Aja, pa še spanje sempozabila: ponoči cca 11-12 ur, potem pa čez dan 3x po 30-45 min. Kar dostiuser posted image .

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2918
27.2.2006 11:14:16   
Jessy
Miševi, si me spomnila na govejo juhco! Jaz sem ji jo včeraj dala kar za kosilo. Sem v juhi skuhala posebej še malo korenja, potem sem pa še rezance zakuhala in ji je kar fajn šlo v slast.
A te korenčke za grizljanje ve skuhate? Zadnjič sem ji dala krhelj od jabolka, pa ga je le lizala, potem pa je odgriznila en večji košček, tako da sem ga mogla ven vzet, ampak pol ga pa ni hotela pojesti, ko sem ga dala na manjše koščke. user posted image
No, pa krof je tudi jedla z vso slastjo. Bi ga pojedla, kolikor bi ga ji dala. O sladoledu bom pa raje tiho, ker ga videt ne sme!!! user posted image

Joj, kolk sm jaz lačna!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
27.2.2006 11:22:24   
Jessy
Aja, pa pozabila sem povedat za svojo službo!

Jaz vstajam (sem vstajala) ob 6.40 in ob 7.20 sem štartala od doma. Služba se mi začne ob 8.00, konča pa se različno. Običajno pred 14.30 nisem bila doma. S septembrom bom prvič delala v devetletki, kar pomeni, da bomo po pouku še nekaj časa sedele v kabinetu in delale, tako da računam, da bom vsaj ob 15h doma in upam, da bomo čimveč naredile v šoli in da bom popoldne čimveč prosta, kar pa do zdaj ni veljalo, saj sem imela še veliko dela popoldne.
Če bom ob 15h res doma, potem bom kar zadovoljna, saj bom imela še kar veliko časa za Nejo. Moj user posted image  je pa privatnik, zato je bolj švoh z njim in njegovim časom!

A sem že kaj omenila, da sva se odločila, da gremo kar v hotel na dopust? Sva preračunala, da se samo za 2 osebi ne splača vzet apartmaja, ker dobiš za skoraj isto ceno že polpenzion v hotelu. Zdaj pa še kolebava med parimi hoteli na Lošinju in Krku, ampak po vsej verjetnosti bomo šli kar na Lošinj, saj sem jaz že več let hodila na Lošinj (s kolonijami) in mi je res lepo na njim. Tako nekak to zgleda pri nas!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
27.2.2006 11:41:05   
zoya24
Ojla,

ste se razpisale, sem se prav namatrala vse prebrat.

Najprej moram pohvalit našega Žigeca (ne mi zamerit, ker se spet hvalim), danes se je prvič sam postavil (pa kar ene parkrat) iz vseh štirih v sedeči položaj in v tem položaju obstal user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem tko pononosna, da kar žarim.

Jaz sem zadnjič kupila Plazma piškote imajo v Šparu eno akcijo, saj veste tisto XXL, mu jih pa še nisem dala, mu bom zdaj enkrat. Sem jih pa sama probala (seveda) in so podobni albert keksom.

Maškare so vse luštne, mi letos našega še ne bomo našemili, sem sicer nameravala v Šparu kupit v soboto kostimček, pa sem bila prepozna, niso imeli nič.

Jaz delam v Ljubljani, živimo v Domžalah. Imam pa čisto fleksibilen delovni čas, kar je fino, moram biti pa osem ur v povprečju v službi, ponavadi sem imela ful nadur, sem zaposlena kot organizatorja, kar pomeni, da imam prek vse programe in evente, slednji so ponavadi v večernih urah. V povprečju 1x do 2x na teden, včasih seveda tud manj, ob "sezonah" (maj, junij, septembre, december) pa jih je lahko tudi več. Ni pa mi problem najti zamenjave, ali oditi prej iz službe, če ni gužve. V glavnem sem zadovoljna.

Aja še to, jaz sem našemu čez vikend tudi probala dati vodo za pit in jo je pil. Jo bo zdaj večkrat dobil.

< Sporočilo je popravil zoya24 -- 27.2.2006 11:44:08 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2921
27.2.2006 11:48:49   
miševi

Jessy, jaz korenčka za grickat nič ne skuham.

Jaz v juho še nisem nič zakuhala, še malo čakam. Sicer ne vem kaj, ampak... O, Jessy, a tvoja lumpka pa že sladoled ližeuser posted image .

Zoya, sedaj pa Žiga uradno sam sediuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!! Meni je pri Niki rekla fizioterapevtka, da lahko govorimo, da otrok samostojno sedi takrat, ko se sam iz vseh štirih spravi v sedeč položaj. Res čestitke, si lahko ponosna!!!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2922
27.2.2006 12:10:25   
Jessy
Oj, ja, liže, liže...pa kako se krega, če ne dobi! user posted image

Miševi, a pol tist surov korenček tudi poje al si ga samo po ustih valja? A ga narežeš na četrtine, da narediš palčke al kako?

A šele takrat samostojno sedijo otroci? Sam to pa še ne bo tako hitro! Jaz sem mislila, da samostojno sedenje pomeni to, da sedi, brez opore, neglede na to kako pride do tega položaja, al ga sam posedeš ali pa se sam posede! user posted image

Neja je pa danes atiju pojedla položnico! user posted image  Zdaj je pa ne bo treba plačat user posted image ! Sam še znesek smo ujeli, ostalo pa je neprepoznavno, večji del pa je tudi izginil! Resnično rabimo stajco!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2923
27.2.2006 12:17:03   
Teya
tud mi imamo prvi zobek! user posted image  prav luškano zgleda user posted image  pa svojo sobico tud user posted image  z dragijem že 3 dni spet kraljujeva v svoji spalnici user posted image

vam moram povedat.....nevem, če se spomnite, mi smo tisti s problematičnim večernim spanjem.....in....smo se trdno odločili vztrajat in ga nikakor ne dvignit iz posteljice...pa poslušajte to....en večer smo se tako treščili ob igračko na posteljici, da je sredi glave nastala velika buška...ko sem v temi to zatipala, sem seveda v šusu odprla luč in ga seveda tudi dvignila, da sem si lahko ogledala ta udarec....no, hvala bogu, ni bilo nič hujšega, metuljček pa se je moral posloviti od posteljice....naslednji dan pa...ker nismo in nismo palili na jokanje in kričanje, se je naš pametnjakovič na full pokakal user posted image   pa je spet šla vsa šolo po zlu user posted image  kaj čem!? je pač bolj prebrisan, kot sem si mislila user posted image user posted image  no, en večer pa nam je le uspelo zaspat ku se za gre in sicer ob 21.30...je bil prav praznik pri hiši, čeprav sva z dragijem ves čas samo čakala, da bo alarm...

sem kupila piškote brez glutena, pa jih nejc ne mara...sem jih tud jaz probala in so kar malo grenki oz nekakšnega čudnega priokusa user posted image

vložki pa so mi najbolj cool always ultra ali pa catrine dry.....ravnokar so v uporabi user posted image  pa tok sem mozoljasta, da je joj user posted image

cipresa, mislim, da si se kar vsem nam avgustovkam vtisnila v spomin, saj si čakala skupaj z nami in celo dovolila, da so te nekatere prehitela user posted image  se pa sigurno strinjaš z mano, da je bilo najbolj bad, vsaj kar se tiče čakanja na RR, imeti rok na koncu meseca...

nejc se je zbudil....tečeva ven...imamo čist jasno vreme, a zasluženo z burjo user posted image

pozdravček na zasnežene konce!
teja

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
27.2.2006 12:20:24   
miševi

pišem z malo, ker je jure pri men. mi bo ves penasti puzle poglodal, če ga še na tleh pustim. kaj igrače, on gre na rob in mljac, mljac.

jessy, to je uradna razlaga sedenja. za nas, mamice, je pa že dovolj, da ga posedimo in se ne prevrne...

ha, ha, ji daj raje korenček, da ne bo revca na položnicah (hec)... korenček olupim in mu po dolgem odrežem četrtini, mož mu pa da samo sredico. potem pa to cuza, pa valja po ustih...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?