|
RE: Avgustovke, kje ste 26.2.2006 22:39:25
|
|
|
|
violinski
|
Dober večer Začnem od zadaj - Kety, tudi Aljoša še vedno poliva na veliko, predvsem ko se nagiba naprej, sedi pa še ne, zato ga z veseljem še nekaj časa držim v ležalniku. Več poliva (bruhne), ko se doji, kot po gostem obroku. Tia, o vložkih (a verjamete, da še vedno čakam M, menda sem že en teden vsak dan prepričana, da bi morala bit 'jutri') - jaz sem jih dala adakta, imam doma namreč od pred nosečnostjo zalogo Allways Ultra, ki jih iz vsega srce (pravzaprav bi tu morala reči iz vse P****) sovražim, ker so tako plastični. Ko je bila tašča v Belgiji, mi jih je nosila od tam in so bili mehki, bombažni in iz naravnih materialov. Pa tudi, če bi jih uporabljala, manj kot vijolični (štiri kapljice) in temno modri (pet?) mi sploh ne pridejo v poštev. Zato uporabljam tampone, OB, imam jih pa v vseh velikostih. Super za prve dni, normal za takrat, ko se že unese in comfort za zadnje dni. Jagodnim skutkam sem se pri Lani tudi jaz izogibala, dokler nisem pogruntala, da so pri teh skutkah jagode šle samo mimo na sprehod . No, sej nazadnje Lana ni imela nobenih težav z jagodami, razen enkrat, ko jih je v enem dnevu sigurno pojedla cca eno kilo, ker je čisto nora na jagode in je zmožna obrati ves vrt sama, da se jih najé, pol je bila pa malo pikasta. Ma to je bilo enkrat. Jessy, upam, da se vam nočna zbujanja kmalu umirijo, da ne bo tako kot pri nas, ko še vedno dobimo Lano okrog dveh, treh v ta veliko posteljo . Pa še čestitam Demi in Žigu za zobke in mislim, da se vam v par dnevih pridružimo. Aljoša ima namreč na dlesni že bulice, ki so na otip ko grah, pa imel je malo vročine (37) in ves dan rdeča lička - kdo je že napisal, da so rdeča lička znak, da so zobki blizu? Se spomnim samo, da je ena to omenila..... No, glede na to, da je drugače precej svetlopolt, če ne celo bel, so rdeča lička pri njem zelo opazna sprememba. Koliko Aljoša spi vam raje ne bi povedala..... Zvečer zaspi okroh 20:30, po novem se zbudi okrog 3h-4h in pojé, še vedno v spanju, spi do 7:15-8h, spet pojé v spanju in spi do ene 8:30. Preko dneva pa spi trikrat po vsaj 40 minut. Danes ga je pri dopoldanskem spancu ene petkrat prekinila Lana, potem je pa zaspal popoldanskega, in je spal sigurno vsaj dve uri in pol. In potem ponavadi zvečer, okrog 18h. Upam da sedaj ne bo vsega spremenil, ko sem vam povedala. Včasih vam nič ne pohvalim Aljoše glih zato, ker se potem sigurno pokvari. Tia, ful je lepa žabica, mene nič ne moti, če se joka, je pač karakter. Tudi zajčica je fuuuuuul luštna. Aja, pa še Cipreso pozdravim - tudi jaz sem spremljala tvojo porodno kalvarijo, nisem pa vedela, da je imela tudi Petri podobno izkušnjo. Jaz se moram kar pohvalit, sama sem imela namreč neverjetno hiter porod (dve uri sem bila v porodni sobi, pri Lani pa je od odtekanja vode do poroda minilo 10 ur), in tudi sem rodila točno takrat, ko sem hotela (Lane ne, Lana me je prehitela za 3 tedne po mojih izračunih in željah). Pa še o pitju. Nobeden od mojih otrok ne zna piti na flaško s cucljem, Lano sem morala tudi zelo dolgo privajati na Aventov magični lonček in sem to naredila tako, da sem ji umaknila dušilec pretoka in ji dala nastavek brez tega, pa še ni znala potegniti. Naučila se je nekje pri 8 mesecih (je bilo poletje), da mora tudi piti in od takrat pije kot da bi bila plačana za to. Samo vodo. Aljoši sem do sedaj (do goste hrane) dajala izključno po 10ml čaja na dan, ko je moral spiti svoje zdravilo in to sem mu stisnila iz šprice. Ko sva začela z gosto hrano, sem mu poskusila dati piti iz lončka, ki ima trd nastavek (Bebe Jou) in je prve trenutke poskusil grizljati nastavek, ko je pa malo čaja steklo, pa je najprej šlo vse mimo jezika ven iz ust. Po par poskusih je razumel, da je fino požirat in se je naučil piti in še je zelo zelo navdušen nad tem. Zdaj sem mu dala tudi Aventov magični lonček in je takoj poštekal foro. Te dni pa sem še prešaltala s čaja na vodo in sem opazila, da jo pije s še večjim nasmehom, kot čaj. Kdove, če se bo to obdržalo, upam pa, da ja. Bolje, da neham, itak sem prepričana, da me je že vrglo ven, pa bom samo skopirala text in šla 'Back'....
|
|
|