|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
27.2.2006 13:10:26   
violinski
Joj, Jessy, sem se nasmejala - zdej pa pozorno glej, kakšen bo kakec, tako kot pride špinačka na drugi strani cela ven, bo morda tudi položnica, pa boš lahko prebrala še ostale cifre user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Korenček damo otrokom surov in čimvečji kos, da si na njem 'hladijo' dlesni in brusijo zobke, ne da ga pojedo. No, vsaj jaz sem to poskusila, ampak pri mojih otrocih se ne obnese user posted image

Teya, ti zavidam burjo, kolikor se da. Jaz jo namreč obožujem, čeprav takrat ko pri vas piha, je res hudo. Naša je malo manj močna. Pa še ponavadi sonček sije, ko piha. Želim ti, da bi kmalu uspeli prepričati Nejca, da je fajn zaspat že zgodaj zvečer, bom držala pesti.

Jaz imam zdaj nov album, slike so od tega vikenda. Geslo je, kot je bilo.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
27.2.2006 13:43:03   
MajaPRO
Tudi jaz nisem vedela, da ootrok uradno sedi sam, ko se iz vseh štiri spravi v sedeči položaj. Pri Vidu pa izgleda takole, kot da bo kmalu lahko sedel brez opore, na vse štiri pa se ne bo še tako hitro spravil. No, če mu jaz pomagam na vse 4, pristane v ležanju na trebuhu na iztegnjenih rokah (z dvignjenim prsnim košom). Bomo jutri še na handlingu kaj slišali na to temo, sicer pa bomo vprašali.

Miševi, tudi Vid ima najraje rob penastih puzzlov, katerega veselo grize. Bom morala pazit, da ne bo kakšnega koščka odgriznil in pojedel. Danes pa je pogruntal, kako lahko nekam pride (s plazenjem po trebuhu pride le nekaj cm nazaj, naprej še ne zna, ker ne dviguje riti) - s kotaljenjem, seveda. Parkrat se zakotali v isto smer in je že na sredi sobe, na laminatih. Danes jih moram obrisat, ker so že precej svinjski, Vid pa bo odslej očitno raje na laminatih kot na puzzlih.

Danes sem mu dala v roko pol banane in je nekaj uspel pojest, nekaj je pristalo na tleh... v glavnem-packarija user posted image .

Moj mož dela od 7h - 16h, s tem da ima med 12h in 13h odmor za kosilo in pride domov jest. Potem pa pride okrog 16.30, saj nikdar ne gredo točno ob 16h iz firme. Jaz sem do sedaj delala od 11.45 - 16.00 (OPB v OŠ), s septembrom pa ne vem, kako bo. Bi mi pa tak delavnik čisto ustrezal, saj bi se z malim zbudila, ga lepo zrihtala, pripravila hrano in predala babici, popoldne bi pa z možem istočasno prišla domov, pojedla kosilo (ki sem ga in ga še bom nosila iz šole) in bila naprej z mali. No, pa tudi, če bom delala dopoldne, ne bo krize, saj tisti timski sestanki po pouku v 9-letki tudi niso vsak dan. Je pa res, da bo doma veliko več dela.

Jessy, se strinjam, da je za 2 odrasla ugodneje it v hotel kot apartma. Mi sicer gremo v apartma ob morju, ki stane 35 EUR/dan. Upam, da ostanemo 10 dni. Za 1. maj pa ne vemo, če bomo kam šli. Lani sva bila z user posted image (in user posted image v trebuhu) na Crvenem otoku (pri Rovinju) v hotelu  in je bilo super. Pa še ful ugodno je bilo - 57.000 SIT za 2 osebi (polpenzion) za 5 dni.

Še vprašanje o uvajanju rumenjaka. Koliko rumenjaka daš prvič (najbrž ne celega) in kolikokrat na teden?

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
27.2.2006 14:13:21   
nanka
Žiga, je pa res že pravi korenjak user posted image . Zoya se vam pa dogaja zadnjih nekaj dni.

Naša še ne ve kaj so to kolena, v glavnem sedi, pa še to se zdaj hitro uleže in kotali po tleh.

Maja, kje pa si izbrskala to ugodno varianto, če ni skrivnost, jaz jo tudi iščem, pa je vse od 60 eur naprej, pa še pri morju niso apartmaji.

Nam pa zobki že kar 14 dni nagajajo. Nočejo in nočejo predreti dlesni. Oba se že vidita in sta dve veliki buli, ven jih pa še ni.

Rumenjak pa naju tudi še čaka, ga moram v teh dneh dati.

Jaz delam od 6 do 14, tako, da sem že ob 14.30 doma. Vsaj ena dobra stvar, razen če grem še v trgovino, takrat se pa zna malo zavleči. Sobote in prezniki so prosti.

Pri nas je tudi že nehalo snežiti ampak ga je tooliko zapadlo, da bo potrebno kidanje. 

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
27.2.2006 14:19:02   
nanka
Violinski kolk sta luškana, obauser posted image . A Aljoša je že v Trip trap stolčku? Naša še vedno sedi v ležalniku in je, ker če jo dam v stolček kar pleše in glavo dol tišči, tako da je hrana vsepovsod samo v ustih ne.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
27.2.2006 14:37:02   
petri85
Živjo!

Violinski, kakšna fletna otroka imaš!

Pri nas pa še vedno sneži, ampak midva sva kar šla na sprehod. Saj sem že enkrat pisala, kako sosedi čudno gledajo - me je sosed vprašal, če morva midva tud takrat ven ko brije, pa sem rekla, da ja. Res sem že sita!

Pri nas pa spi 12-13 ur ponoči, potem pa 4x po 1 urico podnevi.

Jaz verjetno res še nisem pisala o mojem porodu prej. S tem maratonskim rojevanjem pa sploh ni bilo še vse končano - kalvarija mislim! David je dobil eno baktrijo zaradi dolgega poroda, tako, da so ga takoj priklopili na antibiotike, pa še ključnico je imel zlomano...domov sva šla šele po enem tednu...ko pa sva prišla domov, sem pa jaz tam dol dobila tako hudo vnetje, da me je mislila moja ginekologinja, kar v bolnico na gin. odd. poslat, vendar sem le domala ostala v strogo ležečem stanju z antibiotiki 14dni, seveda je to pustilo posledice na dojenju  pri Davidu je imel drisko ves ta čas...no, ampak sedaj je pa vse normalno in oba sva zdrava, tako, da sem zelo VESELA.

Mi smo tudi včeraj začeli z govejo juho - sem notri skuhala še kolerabo in korenje, pa je vse zmazal, danes pa je dobil kolerabo, korenje in malo rumenjaka.

Verjetno sem še kaj pozabila...

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
27.2.2006 14:42:15   
tina104
Res ful lepe maškare - Demi, Neja in Vid! Mi našega še letos nismo nič našemili, bo to prišlo na vrsto naslednja leta.

Trenutno sem brezposelna, tako da vam glede del. časa ne morem kaj napisat.

Vložki - še nimam M. Pred nosečnostjo sem imela zelo blago M. Tako sem v glavnem uporabljala tampone, pa še te mini od mercatorja, spara. Kak dan sem imela tudi vložke in za ponoči - catherine, allways, jessa, od mercatorja... pač ene tanke s krilci, v bolj mali velikosti. 

Naš je končno malo zaspal. Tudi mi imamo velike probleme z uspavanjem zadnjih nekaj dni podnevi. Ni mu za spat, je pa tečen, jaz pa še bolj, ker sem utrjena, ko nonstop hoče mojo pozornost. Hvala bogu, da mi moj pomaga.

Žiga, bravo za telovadbouser posted image . Naš je še daleč zadaj. Pa saj recimo ene dneve se ful kotali, potem pa kak dan čisto nič in se samo joče, če hoče npr. prit do igrače, pa ne gre. Sedi še bolj tako.

Noče jest goste hrane. Nekaj krat je kar lepo jedel, zato sem mu zdaj 1x na dan ponudila sadje in 1x zelenjavo. Včeraj sem mu 2x hotela dat, pojedel je vsakič eno malo žličko. Danes nič. Samo da pride ziza!

Nič ne bi bilo narobe, Maja, če prideta namaskirana na handling.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
27.2.2006 15:33:13   
petri85
Joj, kako mene teta roza daje!user posted image

Nejc in Žiga (pa morda sem koga pozabila?), bravo za zobke!!!user posted image

Kako so luštne maškarice, vse tri! Jaz sama sem tudi čist anti za maskiranje, ampak svojega otroka pa bom drugo leto namaskirala.

Žiga, bravo!user posted image Tudi pri nas se na veliko kotali, ampak zanimivo samo v levo stran, tako, da je ves hud, ko mu enkrat zmanjka prostora in se ne more več zasukat! Me skrbi, da ne bo levičar!

Maja, najlepša hvala za CD, se pa nič ne mudi, ker me je Tia dobesedno okupirala z miziko! Tia, res najlepša hvala!

Imam pa eno vprašanje, ali naši otroci lahko že kaj gledajo TV in koliko časa max.? Sprašujem, ker sem zadnjič pregledovala risanke, ki mi jih je Tia poslala, seveda je tudi David sem pa tja poškilil, kaj gledam. No, in ne boste verjele pri telebajskih je čist not padu. Danes je nekaj sitnaril dopoldne, pa mi ni pustil nohtov postrič sem poskusila s Telebajski - on je bil čist zatopljen, nohte sem pa postrigla ne da bi trenil, pa sploh ni vedel kaj se okrog njega dogaja! Pustila sem mu jih pa cca 10 min.

Tudi jaz sem na tamponih, kar tistih od mercatorja, so mi čist uredu.

< Sporočilo je popravil petri85 -- 27.2.2006 15:37:53 >

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
27.2.2006 16:09:26   
miševi

Spet jazuser posted image ....

Maja - rumenjak: začneš s četrtino, potem večaš na polovico, pa tri četrtine in na koncu cel. Naj bi se ga jedlo 1-2x tedensko. Jaz ne vem, kaj je z mojo pediatrinjo, da je rekla, da do enega leta tudi rumenjaka ne, ve pa vse lahko. Me prav zanima, kaj je rekla hugoliniuser posted image .
Si pa res dobila ugodno varianto za morje. Mi bomo dali verjetno 50-55 eurov na dan na Pagu za apartma (ne vem še točno koliko, ker je gazdarica rekla, da enako kot lani, samo lani nas ni bilo, predlani pa smo plačali 45 eurov). Bodo pa še moji starši zraven.

Jessy, če boš kupovala stajico, premisli. Se ti splača kupit prenosno posteljico in imaš 2 v 1. Jaz sem zelo zadovoljna. Nika se je v njej igrala, velikokrat smo jo poleti še pred hišo postavili, kamorkoli smo šli, je pa še v njej spala. Pa niti ne zasede toliko prostora - moja sestra ima bolj majhno stanovanje, pa jo ima ves čas v uporabi...

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
27.2.2006 18:10:07   
MajaPRO
Petri, ne samo, da sva imeli na isti dan PDP, tudi oba user posted image sta fasala bakterijo med porodom (jaz sem rojevala 6,5 ure)... Vid je še isti dan dobil vročino, naslednje jutro so ga peljali na odvzem krvi. CRP je imel 44 (normalna vrednost je do 8), poslušali so mu pljuča in rekli, da na pljučih ni nič - torej ni pljučnica. Potem je dobil še zlatenico in že je bil na intenzivni pod lučko in kanilo z antibiotiki v nogici... ko sem ga tam videla, sem lahko samo jokala, tako se mi je revež smilil user posted image . Najbolj srečna sem bila, ko so me poklicali na dojenje - takrat ni imel pokritih oči, bil je zavit v pleničko, tako da nisem videla niti kanile in mi je že bilo lažje pri srcu.  No, antibiotiki so k sreči prijeli, CRP je padal, vročina tudi, diagnoze pa še vedno niso vedeli (rekli so, da ima v telesu neko vnetje/infekcijo, ki ga je dobil v meni ali pa med porodom) user posted image . Naposled so ga slikali in ugotovili, da je pljučnica (ki jo je povzročila ta bakterija). Čez 4 dni sem ga dobila na oddelek, bila pa sva notri 1 teden (zaradi antibiotika).

Tudi jaz ne vem, kako je zdaj s tem rumenjakom - če ga že sme jest ali ne.

Aha, morje... moja svakinja je bila lani tam z družino in je bila ful navdušena. Je rekla, da je idealno za male otroke, ker je peščena plaža in plitvina kar daleč v morje.  Gazdarica je sestrična od Janice Kostelič in oddaja apartma na črno. Tudi takse ni treba plačat. Meni se tudi zdi zelo poceni. Nismo pa še nič rezervirali, ker mož ne ve, kdaj bo lahko vzel dopust user posted image . Ta apartma (za 35 EUR /dan) je manjši (kot 1-sobno stanovanje), zraven je pa tudi večji apartma (2-sobno stanovanje) za 45 EUR/dan (kar tudi ni veliko). Res pa je, da jaz tam še nisem bila, tako da lahko povem le to, kar mi drugi povedo. Je pa to v Sukošanu pri Biogradu (in Zadru).

Petri, CD je šel maloprej na pošto. 

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
27.2.2006 20:22:49   
Jessy
Lep pozdravček!

Naju tudi danes popoldne ni bilo doma. Sva šli k mojim staršem, ker sem mogla dajat natančne napotke za dieto, ker jo bosta tudi mami in ati začela skupaj z mano. Sproti pa sva pripeljali tudi stajco. Je ni bilo treba kupovati, ker mi jo je posodila sestra. Je pa stajca bila pri naših, ker veliko pazita na nečaka in je nekaj časa notri spal. V glavnem, zdaj imamo pa še večjo gužvo v stanovanju. Še malo, pa ne bomo mogli več hoditi. Sem ravno prej študirala, da bom zdaj pospravila most, pa najbrž tudi puzzle, ker se dogaja točno to, kot ste že ene omenile. Čimprej, kot se da, se odkotali dol, izpod mosta na laminate in potem se kotali le po laminatih. Od puzzel potem nimamo nobene koristi. Edino, za kar so puzzle trenutno v uporabi je, da si kakšno "odtrže" od ostalih, vrže številko ven, potem pa grizlja vogale. Me je res prijelo, da ji vse skup pospravim in naj bo na laminatih. user posted image

Violinski, bom res pozorna, če bo Neja začela kakšne številke kakat! user posted image user posted image user posted image  Je pa mož ugotovil, da je bila tista položnica že plačana in je bil le odrezek (potrdilo). Me je že resno skrbelo, če je zmazala cel ta večji del položnice! user posted image user posted image user posted image

Rumenjak je pri nama bil že 3x na vrsti. Jaz ga dajem 1x na teden, ker mi je tako svetovala pediatrinja in isto piše tudi v knjižici o prehrani dojenčkov, ki jo dobiš v ZD v posvetovalnici. Uvaja se ga postopoma, kot ti je že miševi rekla. Ker naj bi v 1-2 mesecih prešel na cel rumenjak sem ga jaz začela dajat po takem sistemu: 2x četrtino, 2x polovičko, 2x tri četrtine in potem smo na celem rumenjaku. Za to bomo porabili mesec in pol.

Bom probala tudi to s korenčkom, kar ste napisale. Danes je bila vsa živčna in si je kar dlani basala v usta. Po moje jo ful dlesni matrajo, sam videt ni pa še ničesar. Včasih mi je dovolila, da sem s prstom pošlatala po dlesnih, zdaj mi pa tega sploh ne pusti več. user posted image

Maja, me banano tudi samo še tako jemo, da jo grize, ampak le-te ji ne upam dati v roko, saj se bojim sadnih madežev na oblekcah, tako da preventivno raje sama dajem. Za zelenjavo in drugo hrano mi sploh ni problem, za sadje se pa resnično bojim. Vem, da to ni prav, ampak tako pač je.
Imate pa res UGODNO ponudbo apartmaja. Jaz sem veliko cen pregledala, pa se vse giblje od 60 Eurov naprej. Mi bomo za hotel s tremi zvezdicami in polpenzionom dali cca 600 Eurov za en teden za oba, ker Neje se še ne šteje. Men se zdi kar ugodno.

Petri, otroci naj ne bi gledali TV zaradi sevanja.....ampak navsezadnje je to naša odločitev. Vsekakor čimmanj, kot se da! Mi tega še ne prakticiramo in upam, da še dolgo ne bomo. Zdaj se tolažim, da bo lepše vreme, tako da bova zmerom dlje zunaj, doma pa se bomo zamotili z igračami, če se bo le dalo. Imam pa jaz tudi velik problem za striženje nohtov in morda bom probala tvojo varianto, ker sem se danes pošteno namučila, da sem jih postrigla....da o nohtih na nogah ne govorim!

Zdaj si grem pa izdatno namazat roke z Bepanten mazilom, ker mi tako user posted image  pokajo, ker imam suhe, da me že vse peče! A mate ve tud take probleme? Meni mraz čisto uniči roke, pa si jih vsak dan mažem. user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
27.2.2006 23:57:33   
Teya
nejc je sam zaspal!!!! user posted image  seveda po hudem "kreganju", ki se je slišal kot histerični jok user posted image , mene je srce bolelo, ma smo zdržali in zdaj že kar nekej časa spimo, tko, da.....jst iskreno upam, da je to to!

že večkrat sem vas hotla vprašat glede teh puzzlov, pa ste me prehitele...to samo pove, da imamo vse iste "težavce"....nejc se tud pridno kotali dol s puzzlov in pobira številke ven in jih potem "grizlja" ...mene kar fajn skrbi, ko to dela in sem stalno na preži....mislite, da je to tok enostavno "odgriznit"?

mi pa pojdemo na korčulo...malo me skrbi razdalja, pa me potem tolažijo bljižnji z različnimi zgodbami o tem, kam vse so peljali tako male otročke....no, upam, da ne bo hujšega....smo pa dobili nekje bogu za leđima, hišo, na samem, v zalivu z malo plažico iz kamenčkov in sicer po 50 eurov na dan...za celo hišo! baje je primerna za 6 ljudi, mi gremo pa v 5, če štejem tudi nejca...moji starši so šli v hotel, ko je imel moj brat pol leta, jaz pa 3,5 in so rekli, da je bila taka katastrofa, da se niti spomnit nočejo več user posted image  no ja, kot komu, ane....vsekakor upam, da se bomo vsi imeli prekrasno na prvih počitnicah z našimi dojenčki!

petri, nejca sploh ne morem odvrnit, da nebi gledal TV, kadar jo opazi. Ko je reklama "crazy frog", spusti vse iz rok in gleda z odprtimi ustmi v ekran user posted image

tiste punce, ki imate take dolgine, a katera uporablja hojco???? meni namreč še vedno ni jasno, a obstjajo različne dimenzije, saj ima nejc nastaljeno na najvišjo možno višino in stoji popolnoma na tleh user posted image  sem jo hotela uporabljat tako, da bi mu nogce v zraku bingljale, pa ne gre....tko, ga pa za več kot par min skoraj ne upam imet noter, saj se dobesedno čist cel postavi na svoje noge user posted image

no, zdej pa grem spat....sem cel dan po delčkih delala torto, saj ima naš mali jutri že pol leta user posted image  tko, da nisem niti za moment še dvignila nog v luft....zmatrana!!!

še to, zaupate od kod vam ideja za nick? zmeri me je to zanimalo....sploh bi rada slišala tebe, miševiuser posted image ! mislim, da jaz svoje neizvirnosti nimam kaj dosti komentirat user posted image

lahko noč!
teja

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
28.2.2006 7:57:37   
Tiamo
Jutro, ste se pa razpisale... Prvo maja ja to skuto s podloženim sadjem dajem Demi in uno k je pakirana v majhnih ločnik kot Frucverge (piši kao govoriš). Kok je pa tvoj lepa in pridna čebelica.... Demi je bila tudi pridna žaba, samo sm jo tok časa mučili, da je začela jokcat...skoz so ji učki na kapici padali na stran in se jih ni videlo na sliki..preden smo jih ujeli v pokončnem položaju je bil že jok. Jaz uporabljam tampšone za čez dan, ponoči pa vložke in res so mi vse plastične, zdaj bom uporabila mulerjeve pa bom videla a so tudi plastik fantastik. Tole s korenčkom bi lahko violinski prej napisala, ker je Demi taka tečka, da moramo biti skoz zunaj...matr pa tok snega je zapadlo...kdaj bo konec zime. Glede nika...pa spolh ne vem zakaj sem Tia- vem da moje ime je bilo že zasedeno, potem sem pa T, dala kot začetek mojega imena, a kot konec mojega imena, i- pa namesto j, kot sredina mojega imena. 74 je pa letnica rojstva.  Zdaj pa še vprašanje o mleku in jagodah....kaj je fora, da jim ne smemo dajati mleka in jagod pred enim letom. Lih na enem izmed formov sem zasledila, da je mleko dovoljeno, če si v finančni krizi in nimaš denarja za adaptiran mlek!!!! Kakor opažam je tale adaptiran mlek energijska bomba in ful redi. Una prijateljica je svojemu začela dajati mlek pri 6 mesecu. Kaj pa jagode, a je ista fora k gluten...če je elergičen je, če pa ni pa ni? Glede hojce, imam pegperegotovo in ima 8 višin, tako da imam zdaj na srednji višini in ima nogice malo skrčene. Prijateljica, ki mi jo je posodila, jo je uporabljala do 9 meseca. aja očka je na dopusti in je skoz za računalnikom, že teži... se tipkamo

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
28.2.2006 8:28:11   
tina104
Tia, mislim, da so mleko in jagode vprašljive predvsem zaradi alergij. Potem je mleko vprašljivo tudi zato, ker vsebuje baje premalo železa in pa preveč beljakovin.
Če tako gledam, nas večina res fejst komplicira okoli hrane. Jaz sem zrasla na kravjem mleku, pa ni z mano nič narobe. Dojila me mama sploh ni, pa gosto hrano sem že dobivala po drugem mesecu. Zdaj pač pediatri take stvari svetujejo, pa veliko preberemo in potem pač delamo tako, vsaj jaz.

Glede gledanja TV sem tu na forumu brala, da je ena delala dipomsko na temo otrok in gledanja TV in bi naj bilo gledanje TV škodljivo za dojenčke do 1 leta, ker je preveč premikanja in se dojenčkovo oko ne zna temu prilagajat in ne vem kaj še vse. Pa še zaradi sevanja. No, jaz sem glede tega vprašala našega pediatra, pa je rekel, da sploh ni taki problem. Sevanje je itak povsod in Tv sploh nima takega sevanja kot kaki drugi aparati. Dojenček pa tudi že čisto dobro vidi. Edino, česar nima, je globinski vid - tako npr. grabi eno stvar, ki je daleč, ampak  on nima občutka, kako daleč je. če tu pa tam gleda malo tv, ni problem, saj je ne gleda veliko. to je rekel pediater.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
28.2.2006 8:30:18   
tina104
še moj nick - tina je iz martina, 104 je moj rojstni datum - 10.4.

če bo čas, še potem kaj napišem. aljaž se je zbudil...
zdaj pa grema počasi k frizerju.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
28.2.2006 8:41:42   
nanka
Dobro jutro,

upam da danes maškare preženejo to zimo in prikličejo pomlad.

Jaz jagod do poletja sigurno ne bom dala, ker sem tudi jaz alergična na njih.

ker je bilo moje ime že zasedeno, sem si morala nekaj izmisliti. Pa sem se spomnila kako je nečakinja klicala tete (nani) in tako je nastal moj nik.

Nejc vse naj naj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Dominik vse naj, naj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , tako začel se je 7 mesec naših bebic. 

Pri nas je televizija prižgana in jo Zoja tudi gleda, ji pa ne branim, saj dolgo se ji tako ne da. Bo pa tega manj, ko bo toplo in bova zunaj.

Imejte se lepo... 

< Sporočilo je popravil nanka -- 28.2.2006 8:48:13 >

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
28.2.2006 9:32:12   
zoya24
Ojla,

dobro jutro še od mene. Jap, jaz tud upam, da bodo maškore kej pregnale tale sneg in mraz. Sicer smo se danes zbudili v somčno jutro, saj kaj ko je mrzlo kot user posted image . Mislim, da je bilo ob osmih v Lj -8 stopinj.

Dominik in Nejc vse najboljše user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Našim puncam Demi in Neji bomo pa jutri čestitali, ker je ta mesec prekratek in jim bomo kar 1.3, se strinjate Jessy in Tia?

A ste videli, kako se pozna, da je daljši dan. Včeraj sem si mal "am" vzela in videla, da je ob pol šestih še svetlo user posted image user posted image user posted image . Še malo, pa bodo prišli tudi kakšni bolj večreni sprehodi z atijem v poštev user posted image .

Moj nik, če bi imeli punčko bi bila Zoja, original Zoya, 24 je pa moj rojstni datum.

TV naš jo obožuje, kamor koli ga dam, jo najde (seveda, če smo v dnevni). Večinoma dbžneva jo imam pa itak ugasnjejo, jo gledam bolj zvečer.

...se nekaj krega mali, moram it. Danes je bil spet bolj zgoden 7.15, odkar se ne doji več okoli šestih mi manj spi, če se zbudi pred sedmo, po dojenju nazaj zaspi (takoj), če pa po sedmi, pa ne user posted image .

< Sporočilo je popravil zoya24 -- 28.2.2006 9:33:07 >

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
28.2.2006 10:43:53   
ery
Ojla..No tkole, jaz se po dolgem času spet oglašam , ampak iz bratovega računalnika, ki ga trenutno ni doma. Tko da sem hitro izkoristila to možnost. user posted image

Evo, pa bodo naši sončki stari že 7 mesecev. kaj čas beži.. Ja moja Nika je pridna.. Da na hitro povem. Je približno tako kot Neja od Jessy, ponoči mi spi od 21.30.do 9h zjuaj, tako da se tudi mamica naspi. user posted image

Zdaj ji dajem skutke od Ljubljanskih mlekarn pa jih obožuje. samo vprašam kaj fruhtzwerge odsvetujete?

zdej mam pa niko v naročju, e že mal sitna..bommogla kar nehat.

aja, sama še čiso ne sedi, včasih j še zanese, velika je 71cm, težk pa 7900g. no kona kratko.

pogledam pa tud vaše slikce in ti otročički so res luštni, ni kj, rasejo...

ko ste že imele o kg..jz bi jih pa rada mal pridobila, sej sm velika 172, pa imam 52kg. že cel življenje sem tka suhica... a mi da kera mal kg, saj v joške..user posted image

no zdej pa šibam...
papa ery

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
28.2.2006 11:11:27   
Jessy
Danes sem pa že malce pozna z javljanjem! Noč je minila čist ok, enkrat smo se dojili. Včeraj smo pripeljali stajco gor in jo tudi sprobali in je zaenkrat še kar rada v njej. Danes dobi tudi kocke, tako da ji ne bo dolgčas.
Zdaj ji že kuham kosilo. Danes bo jedla krompirček z brokolijem in korenjem + rižolino. Zadnjič sem probala tisto idejo o ločevanju mesa od krompirja. Sem skuhala pire krompir in posebej meso. Težava je bila, ker nisem mogla vredu zmiksat mesa, ker ga je premalo, da bi ga palični miksal, zato sem ga kar z vilicami pretlačila. V glavnem...ni ji šlo v slast. Včerej sem pa meso zmešala skup z zelenjavo, je pa zmazala vse, do zadnje žličke. Očitno bomo z ločevanjem mesa od ostale hrane še malo počakali.
Prav tako sem včerej probala dati vodo za pitje. Saj jo je pila, ampak precej manj, kot običajno, ko pije čaj. glede na to, da mi že čaja spije zeloooo malo, bom kar pri čaju ostala, saj je vseeno več, kot če pije vodo. Bomo pozneje navajali na vodo.

Ery, pozdravljena! Sem že mislila, da ste doma poštimali računalnik! Fruchtzwerge odsvetujejo zaradi barvil in konzervansov, če se ne motim. Mislim, da je zadnjič Tia rekla (nisem več sigurna katera), da pediatri najbolj priporočajo skutke ok LJ mlekarn. Jaz sem kupila tudi eno skutko Čebelica Maja in to samo zato, ker nič ne piše, da bi bili notri kakšni E-ji, razen vitamina E. Za probat ji pa še nisem dala. Zdaj sva prakticirali navadno skuto zmešano s Hipp kašico z okusom borovnice in jabolka in je kar rada pojedla. Morda se bo pa prek skute navadila tudi te kašice od Frutka in Hippa jesti. Bomo vidli.
Ery, ti sam k meni pridi, ti podarim, pa še mal plačam zraven, če mi vzameš vsaj 15 kg. Pa ti jih dam tudi v joške, če hočeš, sam pridi ponje!!! user posted image user posted image user posted image

Danes pa sonček sije in že težko čakam, da se greva malce sprehosti!

Tia, mleko in jagode odsvetujejo zaradi pogostih alergij. Moja sestra je tudi po 6. mesecu dajala alpsko mleko, pa je bilo vse vredu. Pač, je imela to srečo....kaj pa, če bi dobil alergijo???? Jaz bom raje počakala, da se ne bom pozneje tepla po glavi, kaj mi je bilo treba hiteti!
Če je z jagodi tako, kot z glutenom, ti ne vem povedat, sam po moje da ni! Običajno alergije na hrano s časom izginejo, na gluten pa ne bo nikoli izginila.

Moj nick: moja muca se je imenovala Jessy, pa mi je to v tistem trenutku padlo na pamet, ko sem študirala, kaj čem bit!

Nejc in Dominik, vse NAJ NAJ!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image
Mi bomo pa kar 2 dni praznovali - malo že danes in malo jutri, da zadovoljimo temu pogrešanemu 29. 2. user posted image

Zoya, daljši dan se pa res že pozna! Zdaj mi ni treba več tako hiteti, da ulovim sončka, ampak grem lahko tudi  1 uro pozneje, pa ga bom še zmerom ujela! user posted image

No, zdaj pa kuhat naprej!

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
28.2.2006 11:12:52   
Kety
Ojla!

Dominik vse naj naj!!!user posted image user posted image user posted image  

Mali spi pol pa moramo it nekam ven, sicer se je sonce že skril za oblake, ampak smo čist preveč notri in je mali kr mal siten.

Ery, ti si pa res suhica...ampak se ti približujem po kilaži, jest bi tud mal kg rabila!!!user posted image  Se ful čudno sliši, ampak noben ekstrem ni uredu, ane punce!

Včeraj sem Timonu dala prvič meso in je še kar jedel, čeprav se je začel nekej upirat hrani in bi bil samo na joški. Tako se še vedno dojiva kakih 5x na dan + dva gosta obroka (sadni in zelenjavni). Noče mi pojest več kot dobrih 100ml in pol je seveda čez uro dve lačen. In seveda gre na joško! Ponoči mi pa ne je več in se zbudi enkrat od 5ih do 7ih. Samo kaj ko se vseeno ponoči zbudi, da ga obrnem. Danes se je zbudil ob 0:30 in potem še ob 4ih in se je pogovarjal sam s sabo dobre pol ure (ga-ga, ge-ge, ba-ba,...pa rokice v usta tlačil, pa dežek delal...). sem ga pustila, dokler ni začel sitnarit in tako je ob 4:50 jedel in komaj zaspal do 7ih, pol smo pa vstali. Ful je zgoden in gre spat samo še 1x do 2x podnevi. Enkrat okoli 11ih in drugič okoli 17ih, po 1 uro!

Joj se je že zbudu,...šibam,...se oglasim še kej!

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
28.2.2006 11:33:03   
zoya24
Ery še ena prostovoljka, tudi jaz ti dam pol mojih joškic, z veseljem, ....., pa par kilogramčkov tudi.

< Sporočilo je popravil zoya24 -- 28.2.2006 11:34:51 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
28.2.2006 11:44:52   
miševi

Nejc in Dominik - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Od kod "miševi"... Midva z mojim sva se na začetku najine zveze ljubkovalno klicala miška, miš... No, iz tega, da sem jaz bolj okrogla, je izšlo, da sem postala Velika miš, moj pa Mala miš (ne vem, kaj bo zdaj, ko bom shujšalauser posted image  - bom vseeno ostala po imenu kar Big Boss, da me bodo bolj ubogali). Otroci so male miške in vsi skupaj smo familija miši - prijatelji in ožja družina so nas poimenovali "miševi" in sedaj se npr. na vsa gsm sporočila ipd, ki jih pošljemo skupaj, podpišemo kar z "miševi"user posted image . Nas vsi pod tem poznajo. Če bi bilo tako kot včasih, ko se je pri vsaki hiši drugače reklo, bi bili pri nas : pri Miševihuser posted image . Zgleda, da se tega ne bomo mogli otrest. No, pa saj nas niti ne moti...

Drugega ni nič novega. Mogoče le to, da sva bila danes končno spet zunaj, sedaj se pa še z atijem in Niko sprehajauser posted image . Jaz moram pa kuhat. Mu je bil včeraj stročji fižol zelo, zelo všeč. Saj se ga lahko že daje, a ne? Me je mami včeraj tako čudno pogledala, ko sem rekla, da sem mu ga dala.
Ja, za jagode je drugače kot z glutenom. So pa eno najbolj alergenih živil in se splača počakat do enega leta. Prav tako z beljakom, medom, oreščki...

LP

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
28.2.2006 12:09:59   
tina104
Nejc in Dominik, vse najboljše!user posted image user posted image user posted image

Končno mi je uspelo dodat nekaj novih slikic. Lahko si jih pogledate.
Aja, tisti balon, je to kar mislite, da je.......... Ja, kondom, ja. Tako to zgleda, če pustiš otroka pri igri z atijemuser posted image

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
28.2.2006 14:47:20   
Jessy
Midve sva se že sprehodili! Brrrrrrrr, je bilo mrzlo! Je tako pihalo, da mi je bilo kar kmalu žal, da sva sploh šli. Pa še šala ji nisem zavila okrog, ker bo "kao" na sončku toplo...pa ni bilo! Je pa kljub mrazu zaspala in še kar spi! user posted image user posted image user posted image

Sem pa zdaj pogledala slikce od Violinski in Tine. Mali violinček in velika violinčka sta ful simpatična! vidim, da imate zgodnje uvajanje v čiščenje! Super!!! user posted image user posted image user posted image
O, ti mali Aljaž...ti, ti, lump! Že kar kondomčke ima za igrače!!! Hi...hi..hi...pa kako se srčkano smeje!!! Je prav ponosen na novo igračo!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
28.2.2006 15:01:28   
Tiamo
hojla, tudi midve sva iz sprehoda, je res brrrrr...ampak samo do lokala, kjer je spet spala, zdaj se pa veselo igra. Na plavanju je danes full uživala, so rekli, da imajo mogoče 4 take na leto k tok brcajo k Demi. No, komaj čakam, da violinski kaj napiše, ker ju ni bilo na plavanje. Sem jo klicala in je lih iskala parkir plac..je šla k zdravniku z Aljošo, cel noč niso spali. Upam, da je vse uredu. Jaz sem bila tista, ki sem rekla, da mi pediatrinja rekla, da so od Lj. mlekarn najboljše skute in tudi une čebeli maje so super. Katera je že spaševala zaradi puzzel? Jaz sem včeraj kupila dva paketa puzzel: številke in živali in res gredo številke ven in živali tudi..na steni imam pa puzzle z zgodbicami o ribici in o konju, te so pa cele. Demi še ni pogruntala, da gredo živali in številke ven, me pa skrbi, ker gredo nekaterim živalim okči ven in so prav lepi mali koščki za v usta. Jessy, ko grem naslednič na Bukovo se pri tebi ustavim po pol tvojih joškic... Nejc in Dominik vse naj naj

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
28.2.2006 15:13:17   
violinski
Ker imamo pri hiši krizni štab (Aljoša ima tisto virozo, ki jo je imela Lana prejšnji teden), vas nič ne berem, sem se prijavila samo, da vsem, ki imajo konec meseca RD voščim: vse najboljše za pol leta, Nejc in Gašper user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ter vse najboljše za 7 mesecev Dominik, Neja in Demi, dekleti ta mesec žal ne moreta posebej praznovati, ker ni njunih datumov v mesecu, zato kar danes user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!! Če bo bolje, preberem in napišem kaj več zvečer!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Partnerstvo: Ko ni več želje po seksu …
Ko partnerja postaneta starša, se pričnejo prebujati povsem nova čustva. Pred družino je polno dogodivščin in ljubezni. ...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?