|
RE: Avgustovke, kje ste 10.3.2006 10:59:19
|
|
|
|
violinski
|
No, pa sem tu. Danes sem grooooozno lena, očitno to vreme.... Aljoša je spal do 7:30, se zbudil za jest, zaspal nazaj do 8:30, ko sem ga preoblekla in vse, pa je prišel z mano na kavč. Tu se je igral, jaz sem pa še malo podremuckala, šele sedaj, ko je zaspal, sem se dala ven iz pižame in pojedla zajtrk. Zdaj sem pa tule. Vesela sem, da se Vidu stanje izboljšuje, je pa sigurno tečen malo zaradi tega, ker ni bil že nekaj časa zunaj, malo zaradi vročine in prisilnega počivanja, malo zaradi vremena - se mu sploh ne čudim, jaz bi bila tudi . Glede na to, da je bakterijska angina bi morali antibiotiki zdej delovati s polno paro, tako da od tu naprej samo še na bolje !! Nanka, dobro opravi pri pediatrinji!! Tia, tudi jaz imam zadnje čase preko dneva ta problem, da je Aljoša zaspan, pa noče zaspat in postane tako utrujen, da potem niti ne more več zaspat - zadnjič sem ga kar odnesla v posteljico (drugače še vedno počiva v ležalniku), spustila rolete in pustila tam. Je tečkal ene 20 minut, potem sem mu dala dudo in je zaspal. Že nekaj tednov spi na trebuhu in se mi zdi, da spi dosti bolje. Ponoči se sicer še vedno zbuja za jest, ampak bom v kratkem upalila to vašo foro, tako da bom zamenjala gosti mlečni obrok in dojenje - dojenje bo zadnje zvečer - bomo videli, če bo delovalo. Ampak to šele v ponedeljek, ker grem danes v KP in ne bi rada mu zadala dveh šokov naenkrat (že sama menjava kraja je en mali šok, tako da....). Žani, miševi ima prav - tudi meni se zgodi da dobiva v večini primerov popolnoma isti znesek nazaj, ne glede na to, kdo si napiše otroke v dohodnino, samo v enem primeru pa je malenkost več (v najinem primeru res samo malenkost), vendar si ne pustim vzeti niti tolarja. Edina stvar, ki se pa RES NE splača je ta, da bi oba otroka imel samo eden ali samo drugi za vseh 12 mesecev - v tem primeru dobiva dosti dosti manj nazaj. Te enake cifre so pri naju posledica tega, da sva v istem davčne razredu že pri plači, pa glede na to, da je on v državni upravi, nam pa odvajajo na isti način kot državna uprava, so končni rezultati očitno isti. Tko, Aljoša se je zbudil, mislim, da je čas, da nekaj pojé. Se še beremo!
|
|
|