|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
10.3.2006 21:41:04   
Jessy
Zoya, vaš Žiga je pa pravi frajer! Kako že stoji na nogicah!!! Full je dobr, res! user posted image user posted image user posted image

Petri, po moje je na sejmu tudi notranja oprema, saj se imenuje DOM. Tako si jaz razlagam. Vem, da semenkrat bila tudi jaz in se s celega sejma spomnim le vodnih postelj in stolov, tako da sklepam, da je bilo tudi drugo notri.

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
10.3.2006 21:52:46   
Žani

Da se še na hitro javim pred spanjem...moram it danes mal prej spat, ker jutri bo naporen dan.user posted image  Prvič gremo z Aljano tako daleč. Do zdaj smo šli najdlje v Lj. Upam,da bomo lepo potovali in da ne bo preveč jokala in sitnarila med vožnjo. Joj, tako pišem, kot da gremo kam zelo,zelo daleč.user posted image
Maja, super, da gre Vidu na bolje!user posted image user posted image user posted image  In najlepša hvala za podroben opis poti!user posted image  Upam, da se ne bomo izgubili. A mogoče veš, do kdaj H&M jutri dela?

Nanka, res škoda, da bosta morali na gastro. Sem upala, da bo uredu.user posted image

Zoya, sem pogledala albumček. Vaš Žiga je pa pravi korenjak.user posted image Zelo velik je, pa močan verjetno tudi, kajne? Pa kako se že postavlja na nogice...user posted image  Zelo lepo napreduje!

Jessy, jaz sem tudi dober mesec nazaj videla v H&M v LJ oblekice za krst. Niso bile drage, pa še zelo lepe so bile.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
10.3.2006 23:59:58   
violinski
Dober večer.

Čeprav je preko dneva slabo kazalo, smo se proti večeru vseeno odločili in odpluli (dobesedno) proti KP. Pot je obupna, samo snega pa razen na Ravbarkomandi ni kej dosti. Vse je precej mokro, tako da bi namesto v zimske gume raje vložili denar v plavutke user posted image

Nanka, škoda, da morate na gastro, sem vseeno upala, da ne bo problemov. Samo opazka, mislim, da je gastro na Japljevi, ne na Vrazovem trgu - vsaj tako sem jaz razumela takrat, ko smo bili na infekcijski, ker se gastro drži infekcijske. Možno pa je, da je to gastro za odrasle, ne za otroke. No kakorkoli, upam, da vam tam ne bodo veliko komplicirali in da ne bodo Zoje matrali.

Tudi Vidu gre na bolje, sem prav vesela.

Jessy, v KP je v Supernovi trgovina OBAIBI ali nekaj podobnega, ena trgovina s francosko otroško sceno - jaz grem jutri tja, pa ti bom pogledala malo krstne oblekice in njihove cene. Ti potem sporočim, če je kaj. Katero velikost naj gledam? 74 ali že kar 80? Za neckermannove oblekice pa kar poglej, meni so cartkane, pa tudi slabe niso - imam en plišast komplet hlače z naramnicami in majčko in eno pižamico in sem res res res ful zadovoljna z njimi. Cene niso nič kej posebej nizke, ampak normalne. Jaz bom še naročala, če bomo kaj rabili (ma pri nas je finta v tem, da ne rabimo user posted image , ker ima Aljoša bratranca, sestrično in še sestro).

Moja dva sta danes ugotavljala, da je Aljoša ful zrasel v dveh tednih, kar ga nista videla (nimam pojma, ga nismo merili že od konca januarja), pa zvečer sem mu tlačila eno 68 pižamico gor in zgrožena ugotovila, da jo komaj spravim nanj in jo torej ima zadnjič. Mi je prav čudno, ker se mi zdi, da jo je še pred desetimi dnevi imel in da mu je bila ko ulita. Ej, rastejo ti naši malčki.... Sej imam pižamice 74 že oprane in v omari, ampak bodyje imam samo s kratkimi rokavi, ker ko sem kupovala za Lano, je bilo poletje.

Petri, sejem DOM je večinoma za gradnjo, stavbno pohištvo in podobno, sejem pohištva, ki je bolj zanimiv in raznolik z notranjo opremo pa je ponavadi nekje v začetku septembra.

Evo, da odpošljem tole še pred polnočjo. Lepo pozdravljene in ne preveč pisat med vikendom, ker ne bom imela časa brat!!!

(odgovor članu Žani)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
11.3.2006 8:28:12   
nanka
Dobro jutro,

Super, da gre Vidu na bolje.

Violinski in Žani lepo se imejte.

Spali smo dobro, pojedli smo že, zdaj pa v trgovino po nakupih. Ko se vrnemo pa pspravljanje.Bljak.

Violinski, ja vem da je gastro na japljevi, samo izgleda, da je tam samo za odrasle, ker je meni dala telefonsko Vrazovega trga.

Zoya, kako dobro že Žiga stoji na nogicah, res je ž pravi dečko.

Imejte se lepo

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
11.3.2006 9:06:05   
Tiamo
user posted image  Jessy jaz sem full srčkane oblekice videla v H&M-u.user posted image  Spali smo super, zdajle pa tečnari, je spet zaspana.user posted image  Očka je šel na izpit, tako da sva spet same. Itak je pa tečen k user posted image  se kasneje tipkamo, ker je tečna za znort 

Neposredna povezava do sporočila: 3180
11.3.2006 9:21:52   
Jessy
Hvala vsem za izčrpne informacije o oblekcah. Bom šla v kratkem v LJ in bom šla pogledat v H&M, Mothercare in BC.
Violinski, zelo bi ti bila hvaležna, če bi res vrgla eno oko na te oblekice. Mislim, da bi bilo treba že kar št. 80 gledat, ker že zdaj nosiva 74, do krsta sta pa še 2 meseca.

Mi smo danes spali popolnoma brez hranjenja vse do 8.20. Sicer se je malo pred 2. uro zbudila, pa ji je user posted image  hitro šel dat dudo v usta in medvedka k obrazu, tako da meni ni bilo treba posredovati in sem se pred vrati lahko že kar obrnila. Počasi nam gre na bolje s tem spanjem!

Danes je spet en čuden dan, tako da bomo po vsej verjetnosti spet doma. Popoldne moram zrihtat še varstvo za Nejo, ker imava spet srečanje za krst. Zadnjič jo je imela tašča, zdaj je pa nekaj prehlajena, tako da včerej ni prišla nič na obisk, zato bo najbrž bolje, da jo peljeva k mojim staršem. Bomo še videli, kakšno je danes stanje.

Tia, ti pa tvojga očkota malo čez rito daj! Nima kaj bit tečen! user posted image  Tečna si lahko samo ti!!!user posted image  Pa držim pesti, da naredi izpit!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
11.3.2006 10:46:03   
MajaPRO
Lep pozdrav!

Včeraj je kazalo, da gre Vidu na bolje. Pred spanjem (18.30) je imel temp. 38.8, sem mu dala svečko in je nekaj časa spal. Zbudil se je čisto premočen od potu in brez temp. Sem ga preoblekla in dala nazaj spat, pa se je kar naprej zbujal in stokal... vse do 21.30, ko je padel v neusmiljen jok (kakršnega še pri njem nismo bili deležni), ki je trajal vse do polnoči user posted image . Tu in tam je za nekaj trenutkov nehal jokat, se navdušil nad kakšno igračko, potem pa spet v jok. 2,5 uri sva ga tako nosila in nisva mogla potolažiti. Potem sva začela sumiti, da ga morda kaj zelo boli (mogoče uhica ali kaj) in se odločila, da kličeva dežurnega zdravnika. Nakar mi je Vid v naročju omagal in zaspal. Smo šli spat in čez tričetrt ure spet hud jok user posted image . In sva klicala v bolnico dežurstvo, pa so rekli, naj ga kar pripeljemo pokazat, če je brez vročine (kar je tudi bil). In smo šli (okrog 1.30). Tam ga je pediatrinja pregledala, mali je tulil, kot bi ga iz kože dajali in ni našla nič otipljivega (malo vneto eno uho in grlo, ampak ne zelo). Zdelo se ji je, da ime krče, ko mu je tipala trebušček med jokom. Nato je dala recept za kapljice za nos in uho in rekla, naj pridemo nazaj, če bi dobil visoko vročino ali drisko ali če bi bruhal. Na poti domov je v avtu zaspal in je spal kakšno uro in pol, potem pa spet jok user posted image . vendar je bil že od vsega skupaj tako utrujen, da mi je na srečo v naročju kar hitro nazaj zaspal. Okrog 4.30 se je ponovilo isto, potem pa je spal do 8h. Zbudil se je stari Vid - rdečeličen (ponoči je bil precej bled), dobre volje, brez joka. Ob 6h sem ga dojila in je kar vlekel, ob 9h je pojedel Hippovo kašico, driske ni imel. Zdaj spančka, kmalu se bo zbudil. Je brez vročine. res ne vem, kaj se mu je dogajalo ponoči, tako silovitega in dolgega jokanja pri njem še nismo doživeli user posted image . Upam, da se kaj takšnega ne ponovi več in res se mi smilite mamice, katerih novorojenčki so imeli kolike in so veliko jokali (če je sploh katera med vami).

Upam, da ste prijetno kupovale za svoje user posted image , pa še malo za sebe.

Se še kaj javim, lep vikend!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
11.3.2006 10:58:06   
zoya24
Ojla,

bogi Vid, Maja ti pa tudi. No upam, da bo zdaj vse OK in da boste kmalu popolnoma ozdraveli.

Žiga pa ima danes 7 mesecev! user posted image Kar ne morem verjeti kako čas hiti. Smo ga danes stehtala, zdaj je to enostavno, ker ga kar posadim na tehnico in ima okoli 8 kg. Koliko je velik pa ne vem, ga bomo zmerili.

Drugače smo pa še vedno brez avta (je prejšnji teden crknil še on nadomestni in je prav za znoret, ko ne moremo nikamor. Sva pa že "kupila novega (dala aro) in zdaj že več kot en teden nekaj s papirji mečkajo, tko, da upam, da ga bomo sploh dobili. Je pa res zoprno, če si brez avta. Je moj zdaj odvisen od kolega v službi, s katerim se vozi, pa je cel teden prihajal šele okoli pol šestih domov. No upam, da ga drugi teden dobimo.

Se mi zdi, da so včeraj nekaj sončka napovedovali, pa ga pri nas ni videt, mogoče bo pa popoldne.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
11.3.2006 11:22:26   
MajaPRO
Žiga, vse najlepše za 7 mesecev! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi pa imamo sončka, samo ne moremo ven user posted image . Mali še kar spi...mora nadoknadit neprespane nočne ure user posted image .

Zdaj pa grem v Zojin album pogledat...

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
11.3.2006 11:26:28   
MajaPRO
Uf, Zoja24, tvoj Žiga pa je napreden otroček... na nogah stoji??? Mi smo še daleč za vami, pa saj vas nekega dne dohitimo user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
11.3.2006 11:29:37   
Jessy
MajaPRO, res se mi smilite vsi skupaj, še najbolj pa Vid, ker ne zna povedati, kaj je narobe z njim. Morda se bo pa zdaj končno obrnilo na bolje. Spanec je pol zdravja!

Žiga, vse naj naj za 7 mesecev! user posted image user posted image user posted image  Joj, kolk so že veliki ti naši piščančki!!! Kmalu bomo torte delale ali naročevale za 1 svečko! user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
11.3.2006 13:42:42   
nanka
Žiga vse nej najuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Kako hitro mineva, ne morem verjeti.

Maja ja Demi je imela grozne krče in je jokala in jokala. ia je bila čisto izžeta.

Jessy dober nakup ti želim.

Maja mogoče je pa Vid le iz tahudega ven. Ko je imela Zoja vneto uho in Hikoncil, sem ji z pumpico čistila nos in je imela čisto krvav smrkelj.

Zoja se je pa danes že tudi dvakrat na kolena postavila, je prav zanimiva. Pa še babici je dala pa-pa.

No pri nas je pa končno posijal sonček, samo mokro je pa tudi vse. Se greva malo sončku pokazat.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
11.3.2006 15:30:13   
petri85
Živjo!

Žiga, vse naj naj!!!! Ne morem verjet, da že kar stoji, pa kako se na vse štiri postavi?! Bravo!!user posted image user posted image
Pa tudi čestitke Zoji za napredek!!!user posted image

Maja, vam pa želim, da se takšna noč ne ponovi!

Mi nismo šli na sejem, ker to gradbene zadeve me pa res ne zanimajo, sem mislila da je notranja oprema. Hvala vam za info!

Moram se pohvalit, da mi sedaj mož generalno čisti wc in kopalnico, midva sva pa ravno z 1urnega sprehoda po sončku!

Izkoristite vikend!

< Sporočilo je popravil petri85 -- 11.3.2006 15:32:57 >

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
11.3.2006 15:31:59   
Tiamo
DAn, evo mi smo iz sprehoda, ne boste verjele. Odšli sva sami na sprehod, očka je sam od sebe pospravil stanovanje. Prišel za nama, mi prinesel čokolado in porival voziček. Zakaj ne morebiti skoz tak, upam, da ga ne bo minilo po enem tednu. Aja. izpit je naredil. Maja, jaz sem skor znorela, ko je imela Demi krče, in to kar tri mesece skupaj, nič nisem spala en mesec...to je took hudo, če ne doživiš sploh neveš kako je. Preberi moj post na http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=672272 Kja jim dajete za popoldansko malico, v primeru, da dopoldansko malico celo zmaže? JAz ji bom dla zdaj skuto s sadjem. se tipkamo  Žiga vse naj naj za 7 mesecev... Zoja, saj bo Zoja kmalu ujela Demi in ostale, boš videla user posted image

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 11.3.2006 15:32:58 >

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
11.3.2006 16:18:58   
nanka
Tia, super, se je le izplačalo da si zaropotala. Boš pa večkrat pa bo. Nič nisi napisala ali si dobilauser posted image ?
Pa čestitke tvojemu dragemu za izpit, to se boste vozili na morju.

Naša dobi danes za popoldansko malico Hipp skutko s sadjem. Bom videla, če jo sploh marauser posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
11.3.2006 17:33:58   
miševi

Ojla!

Mi smo danes full izkoristili sončkauser posted image . Dopoldne 1,5 ure in še sedaj 2,5 ur. Smo bili pravi martinčki... Ko bo skoz tako vreme, bomo čez dan več ali manj skoz zunaj.

Tia, sem vesela, da se je tvoj user posted image popravil in upam tudi, da ni le začasnouser posted image .

Jessy, če bo violinski kaj videla v tisti trgovini v KP (Okaidi se ji reče), ti ni treba it dol, ampak, ko boš hodila po LJ, zavij še v Spar center na Viču in tam imaš taisto trgovino kot je v KP. Imajo pa včasih res luštkane cunjice tam notri, pa tudi ni tako noro drago...

Maja, sedaj pa res močno upam, da bo Vidu bolje in da se vam ne ponovijo take nočiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ubogi mali možek...

Zoya, tvoj Žiga je pa res telovadec in poluser posted image . Pa vse najboljše za 7 mesečnicouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Tia, mi za popoldansko malico jemo žitne kašice (zjutraj mleko, potem sadje, sledi kosilo, pa žitne kašice in zvečer mleko z žličko kašice). Skute in jogurte bom pa dajala včasih namesto kakšnega sadja dopoldan, včasih pa namesto žitne kašice. Kot priboljšek bo pa dobil čez kakšen mesec po kosilu skutko ala fruchtzwerge (če ne bo pojedel zadosti kosila - Nika je ene 2 meseca živela samo od goveje juhe z rezanci in fructzwerga).

Petri, jaz bi tudi imela nekoga, ki bi mi generalno počistil kopalnicouser posted image . Pa mislim, da čaka kar meneuser posted image .

Nanka, upam da bo z Zojo vse ok. Saj drugače je pa tako vzdržljiva, pa na slikah ne zgleda, da bi ji kaj manjkalo oz. da bi bila premalo težka. Naj dobro opravi in naj jo čimmanj matrajo...

No, pa dovolj za danes. Grem še posodo pospravit, potem pa počasi pripravit za Juretovo kopanje, nato pa na odbojko. Že komaj čakam. Lušte po hrani sem pa itak pomirila, tako da sedaj vztrajam naprej...

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
11.3.2006 22:16:23   
violinski
Punce, naš fant pa končno sedi!! In to ne 10 ali 20 sekund, kar deset minut in več je sedel danes, jaz pa nič vedela o tem prej!!! Pa mi je kmalu postalo logično, zakaj je tako. Tu dol v KP je na tleh precej 'prazno' - beri: ni igrač in časopisov okrog in okrog po tleh, kot je doma, pa zaradi tega se doma nonstop iz sedenja v kobacanje in v kravice postavlja, da bi dosegel vse, kar mu ni dovoljeno. Danes smo mu pa kot običajno raztegnili rjuho na tla, ga posedli jaz sem, kot ponavadi, sedla okrog njega, da bi se lahko naslonil na moje noge in dala pred njega samo eno igračo, pravzaprav samo njegovo dudo. In se je stegnil, da jo je dosegel, potem pa kar obsedel in se je igral minute in minute samo z dudo (je na verižici, pol pa grize sponko pa verižico) in če mu je padla, sem mu jo spet dala pred njega, ker če je padla vstran, se je tudi on nagnil in prekotalil ali se naslonil name, da jo je dosegel. Sedi pa že čisto spodobno in stabilno.

Oja, pa da se zgodijo vse stvari hkrati, viden je tudi prvi zobek, enka spodaj - pod debelo plastjo sluzaste sline user posted image in vidi se, da bo v par dneh prišel ven tudi ta drugi zraven.

Jessy, malo sem pogledala v to trgovino in bila sicer navdušena nad ponudbo, vendar nisem videla nič takega, kar bi bilo primerno za krst deklice. Pri dečkih, se mi zdi, bi bilo lažje, ker bi lahko kombinirala kak lep kompletek. Cene so se mi zdele pa še kar, saj sem iskala bodyje za Aljošo in so bili po 2.160 SIT, potem sem jih pa raje kupila v Sparu, dva bodyja za 1.460 SIT, čeprav je na listku pisalo 1.690 SIT. Mogoče so imeli kak popust, pa jaz nisem opazila, ampak mi je bilo vseeno čudno. So sicer bolj tanki bodyji, ampak mi bo prišlo prav, če se bodo res začeli toplejši dnevi - upam, da bodo vseeno vzdržljivi. Drugače je tu v KP ves dan sijalo sonce, kot da bi bilo za to plačano (škoda, da jutri ne bo več), sem si kar napolnila baterije, pa še 12°C je bilo ves dan. Lana je bila kar brez kape pa v navadnih žametkah, ne v podloženih in je ful uživala in tekala okrog.

Tia, tvoj je pa kar po vremenu, ful je faca, da je vse postoril, očitno je zaleglo, da si malo zaropotala. Upam, da bo držalo zdej tako naprej. user posted image

Maja, sem pomislila, kako je Aljoša tako jokal, ko je imel to virozo pred dvema tednoma in sem se spomnila, da mi je rekla pediatrinja, da glede na to, da je jokal tudi kar tako brez kakšnega pametnega razloga, tudi takoj ko se je zbudil in močno, glasno, nenehoma, dokler ni trdno zaspal, je rekla, da ga je verjetno bolela glava. Zelo možno je, da je tudi pri Vidu bilo tako. Konec koncev ga je bolezen izčrpala, pri tem vremenu pa se tako menjava pritisk, da so otroci zelo občutljivi.

To noč smo tudi mi zelo zanimivo spali, Aljoša se je prvič zbudil šele ob 4:30, kar je čista novost - ampak je na ta način popolnoma pokvaril dnevni ritem. In ker se je dopoldne toliko dogajalo (sonce, nakupi, nona in nono, ....) ni dopoldne skoraj nič spal, zato je pa spal ene tri ure popoldne in popolnoma preskočil en obrok. In malo je manjkalo, da bi preskočil tudi večerjo, vendar nisem hotela, da gre spat brez, zato sem ga ob 21h dvignila gor, mu dala mlečno kašico, zdej pa že spet spi.

Naše malice so - dopoldanska sadje, ali jogurt s sadjem ali skutka s sadjem, popoldne dojenje. Ko bom zamenjala še popoldansko dojenje, bom verjetno dopoldne dala samo sadje, da bo za kosilo glih prav lačen, popoldne pa skuto ali jogurt. In zvečer žitno kašico. Tako sem delala pri Lani, bomo videli, če se bo obneslo tudi z Aljošo. Glede na izkušnje, bom za njega verjetno morala totalno spremenit svoje navade user posted image user posted image

Grem še malo pobrskat po netu, se beremo jutri zvečer!!!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
12.3.2006 9:06:36   
Jessy
Dobro jutro!

Mi smo se spet zbudili v sneg. Sicer pada bolj švoh, ampak pada pa le. user posted image

Ponoči smo se dojili malo pred 4. uro, prej, ko sva pa vstali, sem ji pa mleko pripravljala (Hipp), da bova jedli grisolino in sem ji kar flašo ponudila, če bi slučajno zagrabila, tako kot zadnjič in je res tudi tokrat. Tako mi je spila tistih 110 ml mleka, potem sem ji pripravila pa še 100 ml, pa je pustila 30 ml. Zdaj, ko jo dojima samo zvečer in potem še ponoči, mi za zjutraj že zmanjkuje mleka, zato če jo ponoči dojim, ji zjutraj pripravim kar grisolino ali keksolino.

Vse omenjate žitne kašice, jaz pa sem v dilemi za kakšno kašico sploh gre. A je to grisolino, al pa te mlečne kašice, ki jih ima tudi Hipp?

Midve imave takole:
Z: mleko ali grisolino ali keksolino
M: /   (ker je kosilo prej)
K: zelenjava
M: sadje s skuto ali jogurt s sadjem
M: sadje
V: mlečna kašica od Hippa
tik pred spanjem se še podojiva

Violinski, hvala, ker si šla pogledat za oblekico! Saj nekej bomo že našli, ni user posted image  da ne! Pa še user posted image user posted image user posted image  Aljoši za sedenje in zobek! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3193
12.3.2006 13:09:15   
Žani

Danuser posted image

Pri nas tudi sneg pada. user posted image  Včeraj je bilo pa tako lepo vreme. No, naš izlet je uspel. V Meleh smo videli čudovite orhideje in metulje. Tudi Aljana je bila navdušena. Je kar ploskala od navdušenja. Potem smo se ustavili v Mariboru, da bi v H&M kaj kupili naši pupi, pa je bilo že zaprto.user posted image  In smo se odločili, da se zapeljemo kar do Ljubljane v Citypark. Je bila kar gužva, ampak se je izplačalo. Aljana je dobila kar nekaj novih cotic...res imajo cartkana oblačila za malčke.user posted image  Jessy, sem pogledala tudi za oblačila za krst, pa jih nisem nikjer vidla. user posted image  Ampak zadnjič vem, da sem jih vidla. user posted image  
No, ko smo se pa vračali domov, je pa tako jokala, da sem se presedla nazaj k njej in jo med vožnjo dojila. Ampak je nisem imela v naročju, ona je lepo sedela v avtosedežu (jajčku), jaz sem pa "telovadila" tolk časa, da sem ji joško spravila v usta. user posted image Je rekel user posted image , da je bilo tole za snemat. Ampak mir je pa le bil. user posted image

Spali smo uredu. Zbudila se je ob petih, sva se podojili in je zaspala nazaj do osmih. user posted image  Zadnje dni spimo super, upam le, da bo trajalo.

Žiga vse naj, naj, naj za 7 mesecev! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aljoša user posted image user posted image user posted image  za sedenje in zobek!user posted image user posted image user posted image

Jaz pa Aljani naredim dopoldan sadno kašico ali pa sadje z jogurtom, v času kosila zelenjavno kašo, zvečer pa mlečno-žitno kašico
od Milupe (riž ali riž-koruza). Vmes pa se dojiva.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
12.3.2006 15:52:26   
tina104
Žiga, vse naj za 7 mesecev!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Res je pravi telovadec!

Maja, ko sem brala tvojo zgodbo o joku, me je to spomnilo na naš odhod v bolnico, s to razliko, da je bilo pri nas manj joka potem ponoči. Res nikomur ne privoščim takih trenutkov.

Tia, sem šla prebrat na link, ki si ga napisala. Vedela sem, da je bilo hudo, sem tudi videla tisto sliko, ko je Demi ful razjokana, ampak nisem vedela, da je bilo tako strašno, ker takrat takoj po porodu in prva dva meseca nisem tako redno spremljala tega foruma.

Glede obrokov pri nas. Še vedno smo pri dveh gostih obrokih, ki nista cela. Sem čisto zadovoljna, če poje 1dcl naenkrat, tako kot danes, ampak potem rabi še dojenje. Še vedno se torej dojiva nekje 8x na dan. Par dni nazaj nama je uspelo se dojit samo 6x, ampak pride pa še vedno kak dan, ko se dojiva 9x - od tega ponoči ene 3x.

Žani, ful sem se nasmejela, ko sem se te predstavljala, kako dojiš v avtuuser posted image

Ja, Aladin je v MB, drugje ne vem, da bi bil.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Žani)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
12.3.2006 15:53:07   
tina104
Žani, do kdaj pa je ta razstava orhidej?

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Žani)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
12.3.2006 19:35:17   
MajaPRO
Lepo pozdravljene!

Vid je že 2. dan brez vročine, videti je zdrav, le posipan je z rdečimi pikicami (po čelu,lasišču, vratu, za ušesi, trebuhu in hrbtu). Posip je dobil včeraj (torej 3. dan uživanja Hiconcila), pa sem mislila, da je alergija na antibiotik. Je pa bila na obisku moževa teta, ki je Vidova pediatrinja, in je rekla, da je to zaradi potenja. Res se je te dni, ko je imel visoko vročino, zelo potil (še najbolj po glavi). Je pa bil danes pravi mali tečko. Najbrž je naveličan tega vsakdana v stanovanju, res komaj čakam, da greva malo ven (sva že od srede notri). Upam, da sledijo toplejši dnevi brez snega. Sicer je prejšnja noč minila kot večina noči - zbujanje (enkrat duda, drugič flaška, tretjič menjava z enega na drugi bok, četrtič nošenje). Mali se v glavnem zbuja že iz navade in razvade user posted image .
Jaz nisem bila v sobotu v mestu, tako da še vedno nimam krstne obleke za Vida (krst bo predvidoma že 26.3., še vedno nimamo 100% potrditve od župnika - naj se gre solit!)... no upam, da bom tekom tedna kaj nabavila ali vsaj v soboto.

Tia, prebrala sem tvojo zgodbo o poporodni depresiji... user posted image user posted image ... res zelo zelo žalostno, kaj morajo ene mamice dat skozi.  Če bi se meni kaj takega zgodilo, zagotovo ne bi upala imeti še enega otroka, kaj šele moj user posted image (ki že zdaj nekaj štrajka). Tudi njega je Vidov jok čisto pretresel, da še ima zdaj čisto razdražen želodec od sekiranja.

Aja, pa še to... pediatrinja je rekla, da so Vidove kolike lahko bile posledica antibiotika+kolerabe (ki jo je jedel za kosilo), ker naj bi oboje napenjalo. Čeprav sem kolerabo do mehkega skuhala z ostalo zelenjavo in še nikdar ni imel težav po njej user posted image ... kdo bi vedel?

Tina, tudi jaz sem včasih mislila, da se Vid ne bo zlepa ločil od joške (prve mesece se je hotel skozi dojiti, pa sem  vztrajala in ga pristavljala na 3 ure, za kar mi je še danes žal). Zdaj, ko je lepo sprejel gosto hrano, pa nima več posebnega apetita po joški. Včeraj sem ga pred spanjem pristavila, pa se je razjokal zraven... sem bila šokirana, da se noče več dojiti. Pa sem mu dala flaško in je pil, nato joško in jok, pa flaško in joško (jok). Potem pa ga je spanec premagal in je ostal na joški ter še nekaj časa pil. Zdaj, ko je gosto hrano, veliko pije (po flaši, seveda in se je je zelo navadil). Po flaški lepo teče (brez truda), na zizi pa mora kar fajn vlečt, da kaj priteče in mu je flaša udobnejša.

Le večer še naprej!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
12.3.2006 20:39:34   
nanka
Dober večer,
krasno da je Vid bolje, le tako naprej.

Mi smo pa tudi dobili enegauser posted image . Matic že cel popoldne bruha in bruha. Vse od hrane do čaja. Sva imela celo čistilno akcijo, ker je prvič bruhal kar v dnevni sobi, mi pa imamo tapison. Pa še vse Zojine igrače so bile na tleh. Dragi je takoj vklopil vodni sesalec in vse temeljito ščistil, jaz pa sem oprala vse Zojine igrače. Groza. Zdaj se pa bojim, da bi še Zoja kaj dobila, ker če izgubi pa še tistih par kg, pa ne vem kje bo pristala. Večerjo je jedla še rada, zdaj pa spi. Upam, da se ni nalezla.

Aljoša  user posted image user posted image user posted image  za sedenje in zobek.

Zoji moram dvakrat na dan dati sirup železa. Katastrofa. Usta drži skupaj, da ji morem prav na silo zliti noter. Najbolje bi bilo ko bi ji zraven dala še kakšen sok, ki ima veliko C vitamina, ker ta veže železo, pa ga niti povohati noče, kaj šele piti.

Toliko za danes, Matic ....

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
12.3.2006 22:18:28   
Jessy
Nanka, ne kliči user posted image ! Bomo vsi držali pesti, da se Zoja ne naleze!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Maja, me veseli, da je Vidu boljše!

Žani, ti si pa tudi faca! Da si kar takole podojila!?!? Meni bi mleko kar nehalo teči, če bi delala take vragolije! user posted image user posted image user posted image

Mi smo se pa popoldne potepali. Smo šli obiskati eno 2 meseca staro dojenčico. Je tolk luštna, da je kaj!!! user posted image  Ma, kako človek pozabi, da je bila par mesecev nazaj Neja ista, da je imela iste fore glede hrane...
Drugače nam je pa danes zjutraj uspelo spiti 180 ml mleka - spet po flaši! Res zgleda, da ko je zadosti lačna, da je tudi flaša dobra. Zdaj imam svojega mleka le za 2x. Zvečer vedno podojim, pol pa če se mi ponoči zbudi, da jo moram dojiti, mi zmanjka za zjutraj. Do zdaj sva kar kašice jedli, danes sem pa probala dati mleko in je kar jedla. Zdaj pa ne vem, kaj je boljše, al da pije mleko ali da je kašico?!??! glede na to, da naj bi na dan popila od 500 do 600 ml mleka, bi skor mogla tudi zjutraj dobiti mleko, saj drugače ga ne rata tolko.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
13.3.2006 7:37:57   
Tiamo

Jutro evo mene, včeraj se nisem nič javila, ker smo se skoz potepali. Prvo smo šli na kosilo k prijatelju, kateremu sem še spotoma popravila računalnik. Demi je bila toook pridna in dobila je velikega žabca. Potem smo šli na rojsni dan 1 letnika, ste ga videle v predstavitvi, kjer je bilo napisana razlika med 9 mesečnikom in Demi. Tam se je pa Demi spet drla kot utrgana. Čist skoz je jokala, ampak to tako, da je komaj do zraka prišla. Že prejšnik ko smo bili tam se je drla, evo zdaj je bilo isto. Jest ni hotela, sem ji dala mleko za popit, 10 min po mleku je bila tiho, potem pa spet v jok. Ko so bili oni pri nas na obisku je bila pridna, k gremo pa mi k njim, pa jok. Nevem, kaj ji tam ni prav, jaz sem že rekla, da imajo čudne sile v stanovanju user posted image

Sej Aljoša je itak en teden ali manj za Demi, vse čestitke za sedenje user posted image

Jaja, nanka, dobila user posted image  sej zato sem bila pa tako nataknena do mojega in sva se počla.

Tina in Maja res je bilo hudo prva dva meseca, sej zato si pa moj sploh ne želi imeti še enega otroka. Če mu omeniš je že ogenj v strehi.

Aja, Demi je bila včeraj prehlajena, ji je teklo iz nosa in ponoči se je do 12 kar lepo zbujala na pol ure. Ob 12 sem ji ščistila noska in dala za popit mleko in je spala do 8. Danes je bolje, spala je od 19 pa do 7 , brez hranjenja, nosek ima še malo zapacan, ampak ni panike, že veselo šiba po stanovanju. Včeraj so mi prinesli še stolček za hranjenje, bomo videli danes kako bo. Grem popit kavico... 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?