|
RE: Avgustovke, kje ste 11.3.2006 22:16:23
|
|
|
|
violinski
|
Punce, naš fant pa končno sedi!! In to ne 10 ali 20 sekund, kar deset minut in več je sedel danes, jaz pa nič vedela o tem prej!!! Pa mi je kmalu postalo logično, zakaj je tako. Tu dol v KP je na tleh precej 'prazno' - beri: ni igrač in časopisov okrog in okrog po tleh, kot je doma, pa zaradi tega se doma nonstop iz sedenja v kobacanje in v kravice postavlja, da bi dosegel vse, kar mu ni dovoljeno. Danes smo mu pa kot običajno raztegnili rjuho na tla, ga posedli jaz sem, kot ponavadi, sedla okrog njega, da bi se lahko naslonil na moje noge in dala pred njega samo eno igračo, pravzaprav samo njegovo dudo. In se je stegnil, da jo je dosegel, potem pa kar obsedel in se je igral minute in minute samo z dudo (je na verižici, pol pa grize sponko pa verižico) in če mu je padla, sem mu jo spet dala pred njega, ker če je padla vstran, se je tudi on nagnil in prekotalil ali se naslonil name, da jo je dosegel. Sedi pa že čisto spodobno in stabilno. Oja, pa da se zgodijo vse stvari hkrati, viden je tudi prvi zobek, enka spodaj - pod debelo plastjo sluzaste sline in vidi se, da bo v par dneh prišel ven tudi ta drugi zraven. Jessy, malo sem pogledala v to trgovino in bila sicer navdušena nad ponudbo, vendar nisem videla nič takega, kar bi bilo primerno za krst deklice. Pri dečkih, se mi zdi, bi bilo lažje, ker bi lahko kombinirala kak lep kompletek. Cene so se mi zdele pa še kar, saj sem iskala bodyje za Aljošo in so bili po 2.160 SIT, potem sem jih pa raje kupila v Sparu, dva bodyja za 1.460 SIT, čeprav je na listku pisalo 1.690 SIT. Mogoče so imeli kak popust, pa jaz nisem opazila, ampak mi je bilo vseeno čudno. So sicer bolj tanki bodyji, ampak mi bo prišlo prav, če se bodo res začeli toplejši dnevi - upam, da bodo vseeno vzdržljivi. Drugače je tu v KP ves dan sijalo sonce, kot da bi bilo za to plačano (škoda, da jutri ne bo več), sem si kar napolnila baterije, pa še 12°C je bilo ves dan. Lana je bila kar brez kape pa v navadnih žametkah, ne v podloženih in je ful uživala in tekala okrog. Tia, tvoj je pa kar po vremenu, ful je faca, da je vse postoril, očitno je zaleglo, da si malo zaropotala. Upam, da bo držalo zdej tako naprej. Maja, sem pomislila, kako je Aljoša tako jokal, ko je imel to virozo pred dvema tednoma in sem se spomnila, da mi je rekla pediatrinja, da glede na to, da je jokal tudi kar tako brez kakšnega pametnega razloga, tudi takoj ko se je zbudil in močno, glasno, nenehoma, dokler ni trdno zaspal, je rekla, da ga je verjetno bolela glava. Zelo možno je, da je tudi pri Vidu bilo tako. Konec koncev ga je bolezen izčrpala, pri tem vremenu pa se tako menjava pritisk, da so otroci zelo občutljivi. To noč smo tudi mi zelo zanimivo spali, Aljoša se je prvič zbudil šele ob 4:30, kar je čista novost - ampak je na ta način popolnoma pokvaril dnevni ritem. In ker se je dopoldne toliko dogajalo (sonce, nakupi, nona in nono, ....) ni dopoldne skoraj nič spal, zato je pa spal ene tri ure popoldne in popolnoma preskočil en obrok. In malo je manjkalo, da bi preskočil tudi večerjo, vendar nisem hotela, da gre spat brez, zato sem ga ob 21h dvignila gor, mu dala mlečno kašico, zdej pa že spet spi. Naše malice so - dopoldanska sadje, ali jogurt s sadjem ali skutka s sadjem, popoldne dojenje. Ko bom zamenjala še popoldansko dojenje, bom verjetno dopoldne dala samo sadje, da bo za kosilo glih prav lačen, popoldne pa skuto ali jogurt. In zvečer žitno kašico. Tako sem delala pri Lani, bomo videli, če se bo obneslo tudi z Aljošo. Glede na izkušnje, bom za njega verjetno morala totalno spremenit svoje navade Grem še malo pobrskat po netu, se beremo jutri zvečer!!!
|
|
|