|
RE: Avgustovke, kje ste 4.4.2006 22:20:55
|
|
|
|
Jessy
|
En lep dober večer! Tolk me čas baše, da vas uspem le prebrati, za pisanje pa že zmanjka. Za nami je spet ena super noč, katero smo v celoti prespali in upam, da bo tudi danes takšna. Dopoldne je bilo tako hitro naokoli, da se še zavedla nisem, popoldne sva pa s sestro in najinima otrokoma odšli v Ajdovščino po krstno svečo, pa konfete sem dala delat za krst. Domov smo prišli ob 18h, Neja pa je od 12h spala le slabih 10 minut med vožnjo, zato je danes zaspala že ob 19.20. Okrog 23h pričakujem, da se bo zbudila, ker bo lačna, saj se ji tudi vlečt ni več dalo, ker je bila preutrujena in je pojedla izredno malo. No, pa bomo videli, kako bo. Zdaj pa že pečem biskvit za torto, tako da imam še kar nekej dela pred spanjem. Jutri popoldne pa grem spet v službo, tako da bom Nejo dala mami v varstvo za kake 3 ure. Spet bom ob popoldne. Šele v četrtek se mi zdi, da bom lahko normalno zadihala. Pri nas so zadnje čase le večeri tisti, ko lahko kaj naredimo. Včerej sva z mojim ob polnoči čistila odtok v kuhinji, ker mi ni požiralo in ko je pomivalni stroj spustil vodo, je pritekla kar v lijak in potem počasi odtekla...no, po vsem mučenju sva ugotovila, da še vedno ne požira, tako da sem danes kupila Mr.Muscolo vodovodar in upam, da bo odplaknilo svinjarijo, ki se je očitno nabrala nekje v steni. Zdaj pa malce k drugim temam. Jaz dajem Neji pudinge od Vindi-ja in Lumpija. Zaenkrat sva probali vanilijo. Vindi mi je skoraj bolj všeč, saj je bolj podoben pudingu, kot Lumpi, ker Lumpi se mi zdi, da je kar redek kot za puding, ampak Neja pofresa oboje, ni važno, kaj ji dam, samo da je puding. Je pa Lumpi v večjem lončku in je za Nejo ravno prav velik, saj ji ostaneta le 2 žlički pudinga, medtem ko Vindi je eden skoraj premajhen. Kot sem že omenila, zdaj zbiram lončke od Lumpija, da bom potem sama skuhala puding in ga vlila v te lončke, nato pa ohladila, pokrila in dala v hladilnik, pa bo za ene par dni pudingov. A čokoladne okuse se pa že lahko daje? V mislih imam puding, pa kakav v mleku... Zoja že kar papca kakav. Jaz sem pa danes Neji dala za probat zelenjavno rižoto, ki sva jo jedla midva (čeprav je bil notri paradižnik ) in je bila vsa navdušena, tako da ga je pojedla prav gotovo za kake 3 jedilne žlice vključno z grahom in papriko. Zgleda, da bomo počasi začeli zanjo čisto iste stvari dajat, kot jih bova midva jedla. Midve imava obroke takole: - ob 9h keksolino, če ga pa noče pa se podojiva, ob 11.30 kosilo, ob 15h malica, ob 18h malica, ob 20h grisolino in dojenje - zadnje čase je kar dojenje, ker je preutrujena za drugo hrano. Sva pa velikokrat jedli tudi 1x ponoči. Upam, da smo z nočnim hranjenjem res končali. Pri kozmetičarki sem bila samo 1x v življenju, pa še to sem šla le zato, ker sem dobila od prijateljice bon za nego obraza za roj.dan. Saj je bilo vredu, ampak nimam kake problematične kože, tiste ogrce si pa sama stiskam, ker mi je to v veselje. Je še kozmetičarka rekla, da mi nima skoraj kaj stisniti. Je pa drugače prav pasala tista obrazna masaža, pa nanašanje raznih kremic - res pravo razvajanje. Jaz mislim, da je prav, da otroci kličejo starše z nazivi ata in mama (ali kako drugo tovrstno različico) in mi klicanje po imenih ni primerno. Prav tako mi ni primerno, da dedke in babice kličejo po imenih. Sem mnenja, da so tudi oni lahko none in nonoti, pa dedki, babice, stare mame in stari atiji... Za tete in strice mi je pa čist ok, če se jih kar po imenu pokliče in mi je različica, kot jo jaz govorim "teta Marija", smešna in neprimerna, ker mi to deluje tako staromodno. Si ne predstavljam, da bi mene nečak poklical "teta xxxxxx" . ampak, mnenja so si različna, kajne? Midva bova kar ati pa mami ali pa ata in mama, bomo vidli, kaj se bo oprijelo, saj trenutno uporabljamo kar oba izraza. Ko smo že pri teh temah, pa mene zanima, kakšno je vaše mnenje o vikanju svojih najbližjih. Mene so naučili, da sem vikala vse stare starše in tete, pa strice, pa mi to ni bilo všeč, medtem ko jaz Neje ne bom učila vikat starih staršev in tet, pa svojih najboljših prijateljev tudi ne....Drugače se mi pa vikanje zdi pomembno in jo bom učila vikanja. Mi prenosne posteljice nimamo, zato tega mnenja ne morem podati. Meni sicer ni bilo ravno všeč, da je Neja dajala travo v usta, ampak tudi to je treba dovoliti. Saj je ni imela nevemkoliko časa v ustih, ampak tolk je pa blo, da je na jezik dobila nekej umazanije. Je ati pridno dajal travo iz ust. Mahhh, jaz mislim, da mora otrok dobiti tudi nekej bacilov, da se prekuži in utrdi. Saj doma tudi vse nese v usta, kar ji pride pod roke, da o papirju ne govorim! Pa velikokrat se zgodi, da daje v usta igrače, ki jih je malo prej imel v ustih nečak, sam kaj češ, ko pa ne moreš kar naprej stati z igračami pod pipo in špilati nekega stražarja, da ne bo kdo kaj preveč dal v usta. Jaz mislim, da zarad tega ne bo nič narobe z njo. Tudi midva sva Neji že dala povštrček. Ima ga kak mesec, je pa izredno nizek, morda je visok 2 cm. Ravno toliko, da je malce dvignjena. Se pa ne bojim, da bi se z njim zadušila. Če se bo, se bo prej s svojim medvedkom za spanje, ampak me tudi to ne skrbi. Sem še kaj pozabila? Mislim, da nisem! Zdaj pa lahko grem delat torto naprej! Lahko nooooooč!
|
|
|