|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
4.4.2006 13:37:36   
tamala83
Pozdravljene
Danes ne gremo v Avstrijo, ker teta dela celi dan. Gremo juti. Močno upam.
Danes sma ble skoraj celo dopoldan na terasi, ker imamo veliko (16m2) sem ji lepo raztegnila zložljivo posteljico in ji  noter nametala puno igrač, in se je kar zamotla. Jaz sem medtem obesla dva stroja cot. Ni pa htela nič spat, se je pa zdaj najedla in spi kotuser posted image .
Včeraj se je zelo dobro odneslo, da je ob 19:30 nazadnje jedla, in je spala danes do 8:30. Ker je na 4 ure, nevem kam naj ji vtaknem še en odrok. Najin jedilnik je sledeči:
8:30 keksolino, 12:30 kosilo, 16:30 sadje, puding,… 20:00 nadomestno mleko (Hipp 2).
Zmes dobi kaki piškotek ali smoki.
Včeraj sma si kupla pomivalni stroj, pa me zanimajo kake izkušnje v zvez z tem.
Tea, ki pa si ti, kaj nisi v Sloveniji? Kam ste se te preselili? Se opravičujem, če si že napisala pa sem preveč malomarno bralauser posted image .
Prosla pa vas bi, če mi pošljete kode za zasebne albumčke, tiste ki jih mate. hvala

Grem na kosilo, se še javim kaj

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
4.4.2006 13:51:45   
natasaxy
Dan. Da se malo javim. Mi smo dobro, sicer se nam nič konkretnega ne dogaja, razen to, da greva jutri ob 9 -ih na plavanje in komaj čakam kako bo. Mi je malo zgodnja ura, ker tamal ponavadi okol osmih še malo nazaj zaspi in upam da ne bo panike, da ga bo voda bolj privlačila kot spanje. Plenice za v vodo sva kupila, ostalo pa tam dobimo, kar je super.

Bom jutri kaj več poročala, kako bo šlo.

Mi imamo tudi 5 obrokov. Zjutraj okol 7.30 mleko, včasih rižolino, da zdrži do kosila brez vmesnih obrokov, če pa mu dam samo mleko imava pa okol 10-ih še sadje. Ob 12 kosilo, potem 15-16 enkrat kakšen jogurt, sadje, skutko, ob 18 večerjo in pred spanjem ob 19.30 še malo mleka.

Tea želim ti čim več masaže v križu, jaz sem mela tudi obdobje ko me je en teden tako hrbet bolel, pa ni nič prijetno. Juretu in očiju pa želim srečno pot v Slovenijo!¨

Naš se tudi skoz bolj aktivno plazi, ne po vseh štirih, ampak se z rokami naprej poriva, najraje ima kakšno žogico, potem jo pa kotali in za njo šiba.

Kako pa bodo vaši otročki klicali "oči" ali "ati". Moj se je odločil da bo oči, sploh nisem navajena, ker jaz sem navajena na "ati".user posted image

No sej prej bo vse drugo kot pa ati, ali pa mamiuser posted image

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
4.4.2006 13:57:42   
tina104
Tamala, če Emi paše, da ima samo 4 obroke, pa naj jih ima. Vidim, da ti tudi zelo dolgo spi, tako da ja, ni nujno, da še daš en obrok kam.

Spet moram malo pojamrat glede goste hrane. Prejšnji teden je že kazalo, da se stvari izboljšujejo. No, včeraj in danes ni še pojedel skoraj nič, danes do sedaj še ene žličke neuser posted image . Pa smo poskusili včeraj, da ga je babica hranila, pa ti, pa jaz , pa v stolčku, pa v naročju, pa poskušamo tako, da ima sam svojo žličko in lonček, pa igrače, pa pojemo, pa ...  Še najbolj ponavadi pomaga, če ga jaz hranim, ati pa zraven je. Ma, enkrat bo že začel jest. Saj rada dojim in vse, ampak malo je že čudno, ker me drugi ljudje čudno gledajo, če rečem, da ga še skoraj samo dojim in nikamor ne morem, ne da bi šel on zraven.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
4.4.2006 14:05:35   
tina104
Meni je tudi "oči" smešno. Bo kar ati in mami ali ata, mama.

Sicer se tu ponavadi bolj pogovarjamo o naših otročkih, ampak zdaj pa imam še eno malo drugačno vprašanje - ve hodite kaj h kozmetičarki. Ste že bile kdaj? Hodite redno? Kako zgleda en tak obisk? Jaz nameravam it zdaj enkrat prvič, pa me malo zanima. Nisem še nikoli bila, čeprav že več kot eno leto pravim, da bom šla. Imam ful občutljivo kožo na obrazu, pa po nosu precej črnih pikic, pa tako. Misli da je zdaj počasi čas, da še sebi privoščim malo razvajanja.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
4.4.2006 14:29:54   
tea01
naš je tudi imel obodbje ko dva dni ni skoraj nič pojedel, naslednja dva dni je pojedel za kosilo 380mluser posted image . Ima tudi obdobja ko po dva dni samo spi in ko dva dni nič ne spiuser posted image

Kaj pravite pa na to ko otroci starše kličejo kar z imenom? Meni je to malo hecno!?

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
4.4.2006 15:26:17   
tamala83
alo
sem dodala album Eminega krsta lani novembra (vrstni red je malo pomešen). vse starejše slike še mam na mobitelu, morem si kabl nabavit.
Naša ata bo kar ata ali ati, kasneje pa že stari ali foteruser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
4.4.2006 17:54:21   
natasaxy
Ja ja to da bi me pa po imenu klical mi je pa sploh smešno. Ja obstajajo pa tudi taki, se mi zdi kot da tukaj starši ne bi imeli nobene "besede".

Midva sva bila skoraj dve uri zunaj na sončku. Je bilo prav luštno. Sedaj pa leze po tleh, malo mu še manjka pa bo na vseh štirih pristaluser posted image .

Baje da bo v četrtek sneg, kaj pa pravite na touser posted image . No sej hudega mislim da ne bo, ampak mi smo že vse gume zamanjaliuser posted image . Če ste za bi jaz prošnjo napisala za na sončno upravouser posted image  ha ha ha.

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
4.4.2006 19:03:02   
nanka
Dober večer,

tako, naša že spi. Sva bile cel dan na sončku, malo na terasi, malo pa na sprehodu.

Tina, jaz sem februarja dobil za darilo kupon za kozmetičarko, pa se še nisem naročila. Mi kar ni, pa se bom morala kmalu. Jaz sem bila tam samo enkrat ko sem bila stara 15. Drugače pa ne hodim rada, še k frizerju ne rada. Se mi ne da.

Naši otroci imajo kar oči-ja, tako da ga bo tudi Zoja enkrat tako klicala.

Zoja ima tudi 5 obrokov na dan, pa bi bila zelo vessela, če bi bil še kakšen manj. Ob 8 grisolino, ob 10.30 hippova sadna kašica, najrajši ima tisto s keksom, ob 13.30 kosilo, ob 16 skuto s sadjem in on 18.30 večerja- grisolino. Sem ji probala dati tudi keksolino in frutolino, pa ničesar ne mara, tako da se kar grisolinota drživa, gor ji pa kakav posujem. Se je pa porebno trudit, da kaj poje. Ima polno igrač, mami poje in podobno. Jaz jo kar silim, da poje vsaj 150, ker ona tudi nebi jedla, pa se dam. Tako da te Tina zelo dobro zastopim, kako to izgleda ko mu tiščiš žlico, pa ne mara jesti.

Meni tudi ne potegne, da bi me otroci klicali z imenom, oziroma tega niti ne želiva.

Imejte se lepo

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
4.4.2006 20:10:49   
MajaPRO
Pozdravljene!

Tudi jaz po novem najprej napišem besedilo in ga shranim v Wordu, saj me je zadnje dneve večkrat ven vrglo in sem obupala s pisanjem.

Midva sva bila popoldne kar 4 ure na sprehodu (od 13.30 - 17.30). Sva šli s sosedo, ki ima 4 dni mlajšo punčko od Vida, skupaj na sprehod in sva veliko čvekali, sprehod pa se je zavlekel.

Tudi naš ati bo "ati" ali "ata". Na klicanje staršev po imenih pa ne bi nikdar pristala. Starši so le starši in nazivoma "ata" in "mama" čisto nič ne manjka. Ne more otrok klicati svojih staršev tako, kot kliče svoje prijatelje... takšen je pač moj odnos do tega.

Tina, sem upala, da je glede goste hrane kaj napredka... pa bo že. Saj same vidimo, kako so naši user posted image med seboj različni. Slišala sem, da eni user posted image enostavno še niso pripravljeni na gosto hrano in jo bodo zato kasneje sprejeli...očitno je Aljaž med njimi. Verjamem pa, da ti kot staršu ni vseeno in se sekiraš. Se pa po eni strani čudim, da mu ni všeč "prava" hrana, ko pa je tak jedec. Po mojem je problem tudi v tem, ker Aljaž nima dude in želi pri tebi sesat.

Tamala, kje v Avstriji kupuje tvoja teta oblačilca za otroke - v Gralli?

Še vprašanje o prenosni posteljici. A je v tej posteljici tudi jogi? Kaj pa, če jo uporabljaš kot stajico (jogi odstraniš)?

Zdaj pa grem likat....Vid nima več nič za oblečt...

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
4.4.2006 21:11:50   
tamala83
alo
naša je tudi med hranjenjem ob 20:00 zaspala, vsaj mislila sma da je, ker je bila tišina. pa se grem stuširat in v spalnico po pidžamo, pa vidim našo gospodično,kako lepo leži pri nogah, na trbušku, oprta narokice in se v temi smeji. sem jo dvignila nazaj gor, kjer je trba bit, dala dudo in je zaspala. vsaj mislim.
v prenosni postelj jaz nimam jogija, je pa zraven kakih 3cm debela podloga, ki je mehka in stabilna. mi imamo nad to podlogo še eno kociko, da ne drsi. za spanje pa je glih pravo, ni preveč mehko, pa tudi pretrdo ni.
kak se tej trgovini reče navem, ti lahko jutri povem, vem samo, da se gre v avstrijo neki v Radgoni prek. pojma nimam
nekaj me zanima- spet. kaj vaši user posted image  uporabljajo pojštrčke. jaz ga moji ne dam, ker sem slišala, da je možnost zadušitve, če je pojštrček prvelik. nekaj časa sem imela v prevleko odlečeni dve tetra plenici, zdaj pa še to ne, ker si je to čez noč davala na glavo. mam pa pod jogijem eno tanjšo odejico, da je zglavje mlo dvignjeno. torej, kdaj je pravi čas za pojšter?
zdaj grem geldat, če spi

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
4.4.2006 21:24:46   
nelči
Pozdrav še od mene. Sama se niti spomnila nisem, da bi najprej pisala v Wordu, je dosti boljše!!!!  Mi se tudi pogovarjamo, da bi se te dni šli malo kopat (ima moj dopust), pa me nekaj zanima. Tia pred časom si govorila, da ta Fredov obroč Demi ne odgovarja preveč in si omenjala neko drugo varianto- katero že? (nisem bila dovolj pozorna o čem si govorila user posted image ). Glede na to, da bi se šli kopat le tu in tam, mi je 5.700 SIT malo preveč za ta obroč in bi bila ful vesela, če bi se našla kakšna druga možnost za plavanje in da ga nebi v naročju nosila.

Midva imava tudi 5 obrokov, ki so ponavadi nekako tako: od 7-8 dojenje, 10-11 sadje, 13-14 kosilo, 17-18 kakšna mlečna kaša, 19.30-20 aptamil. Ob tem pa imam še eno vprašanje. Do katere starosti bi pa sploh naj tamali pili za zajtrk in večerjo le mleko??

Tina glede kozmetičarke ti jaz ne morem nič povedat, ker še sama nisem bila, pravzaprav na srečo nikoli nisem  imela problemov s kožo in mi je ni bilo potrebno obiskat.

Meni tudi ni všeč, da otrok kliče starše po imenih! Kaj pa vem, pri nas ni take navade. Midva bova kar ata in mama.

Maja glede prenosne posteljice tudi midva razmišljava o nakupu in mi bodo vse informacije tudi zelo prav prišle. Da se ti malo »prištulim« A imaš že kje katero nagledano, če že, kje in za koliko SITov?

Glede oblačenja je pri nas tako, da sem mu komaj zdaj pričela oblačit bodi s kratkimi rokavi. Drugače je pa ponoči oblečen v bodi s kratkimi (po novem) rokavi, pižamico s stopali in vreča, pa še pokrijem ga, se pa itak takoj odkrije. Čez dan pa je doma oblečen v bodi s kratkimi rokavi, navrh majčka spodaj pa štrameplčke ter zokne. Ko greva ven, mu oblečem še kakšne hlače in jakno in seveda kapo.

Jessy jaz sem tudi pomislila, kako bi Jan užival, če bi ga dala na travo, če pa tako kot Aljaž da čisto vse, kar se mu znajde pod rokami v usta. Kaj ostali tudi dajejo čisto vsako stvar v usta????????

No, pa da še malo našega škrata pohvalim. Že nekaj dni nazaj je pričel na veliko blebetat in sicer grrrrrr, bababa, mamama,... ene tri dni nazaj je naredil par »korakov« z plazenjem po vseh štirih in še sedaj vztrajno vadi, pa iz položaja kravic se ful na stopala postavlja, plazi se pa itak tako spretno, da ga je res povsod polno!!!! Pa pričel se je na razne opore dvigovat, me je prav strah, da ne pade. Tudi v posteljici se dviguje, ampak imava izposojeno eno ZELO staro posteljico in ne gre dno prestavit. Bova kmalu šla kupit novo. Sem jo že gledala v Ikei  zelo poceni 35 Eur, sicer ni ne vem kaj (saj za takšno ceno niti ne more bit) ampak čisto služi svojemu namenu, glavno da se dno globoko prestavi!
Drugače pa se Jan kar zna sam zaigrat. Najraje je na tleh in raziskuje stanovanje in tako puza iz ene sobe v drugo. Najraje švigne v kopalnico in tam liže sifon.user posted image Je prava faca, ne vem v čem mu je fora?!? Pa zelo mu je zanimivo, če ga na tleh kakšna škatla, ali pa plastična posoda, kuhla pričaka. No, čez čas mu seveda postane dolgčas, potem pa se skupaj igrava. Sicer je zadnja dva dni kar siten in mu nič kaj prav ne paše. Mislim, da bo dobil zgoraj zobek ima kar veliko bulo.

Mislim, da sem zaenkrat dovolj nakladala!

LP

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
4.4.2006 21:32:58   
nelči
Tamala sprašuješ glede pojšterčkov. Jaz sem Janu dala pojšterček že kar nekaj časa nazaj. Je ZELO tanek in mislim, da ni nič narobe. Se je pa tako navadil na ta pojšterček, da ne vem, če bi brez njega ponoči sploh spal user posted image , ker mu je neke vrtste ninica. Že, ko se obrne ali pa malo predrami, si pojšterček kar k ustom pritisne in že spi naprej. Še sploh, ker ponoči spi brez dude, mislim, da mu ta vzglavnik kar pripomore k temu, da prespi noč (ponavadi) brez zbujanj.

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
4.4.2006 22:03:07   
nanka
Nelči, naši je tudi sifon v kopalnici najbolj všeč, ga kar naprej obdeluje in nosi vse kar ji pride pod roke v usta. Je bila tudi že vrtnar v edini roži, ki jo je dosegla. Plazi pa po kolenih tako hitro, da je ne morem slediti, če kaj delam.

Jaz sem za prenosno posteljico kupila dodatni jogi, ga pa odstranim ko jo spremenim v stajico. Naša spi še 3 x na dan v prenosni posteljici. Povštrčka pa nima, ker ga tudi ne rabi, je vsakih dvajset minut na drugem koncu postelje.

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 3538
4.4.2006 22:17:14   
violinski
Haha, sicer nimam preveč časa za pisat (neki delam, da mal fušam), ampak sem se nasmejala temu, da Jan liže sifon - mogoče ima pa pomanjkanje železa? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nič kej posebej novega, danes se nismo več čisto nič dojili, ker kjer ni, še Aljoša ne more vzet, imamo končno tudi drugi zobek zunaj, kar se blazine tiče, pa sem tudi jaz že razmišljala, da bi mu dala, ker bolje spi, ko ima glavo na koutrčku, ampak, tako kot Zoji, niti Aljoši blazina ne bi nič pomagala, ker se non stop muva po postelji.

Letim dalje! Se kej več beremo, ko končam!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3539
4.4.2006 22:20:55   
Jessy
En lep dober večer!
Tolk me čas baše, da vas uspem le prebrati, za pisanje pa že zmanjka.
Za nami je spet ena super noč, katero smo v celoti prespali in upam, da bo tudi danes takšna. Dopoldne je bilo tako hitro naokoli, da se še zavedla nisem, popoldne sva pa s sestro in najinima otrokoma odšli v Ajdovščino po krstno svečo, pa konfete sem dala delat za krst. Domov smo prišli ob 18h, Neja pa je od 12h spala le slabih 10 minut med vožnjo, zato je danes zaspala že ob 19.20. Okrog 23h pričakujem, da se bo zbudila, ker bo lačna, saj se ji tudi vlečt ni več dalo, ker je bila preutrujena in je pojedla izredno malo. No, pa bomo videli, kako bo. Zdaj pa že pečem biskvit za torto, tako da imam še kar nekej dela pred spanjem.
Jutri popoldne pa grem spet v službo, tako da bom Nejo dala mami v varstvo za kake 3 ure. Spet bom ob popoldne. Šele v četrtek se mi zdi, da bom lahko normalno zadihala.
Pri nas so zadnje čase le večeri tisti, ko lahko kaj naredimo. Včerej sva z mojim ob polnoči čistila odtok v kuhinji, ker mi ni požiralo in ko je pomivalni stroj spustil vodo, je pritekla kar v lijak in potem počasi odtekla...no, po vsem mučenju sva ugotovila, da še vedno ne požira, tako da sem danes kupila Mr.Muscolo vodovodar in upam, da bo odplaknilo svinjarijo, ki se je očitno nabrala nekje v steni. user posted image

Zdaj pa malce k drugim temam.
Jaz dajem Neji pudinge od Vindi-ja in Lumpija. Zaenkrat sva probali vanilijo. Vindi mi je skoraj bolj všeč, saj je bolj podoben pudingu, kot Lumpi, ker Lumpi se mi zdi, da je kar redek kot za puding, ampak Neja pofresa oboje, ni važno, kaj ji dam, samo da je puding. Je pa Lumpi v večjem lončku in je za Nejo ravno prav velik, saj ji ostaneta le 2 žlički pudinga, medtem ko Vindi je eden skoraj premajhen. Kot sem že omenila, zdaj zbiram lončke od Lumpija, da bom potem sama skuhala puding in ga vlila v te lončke, nato pa ohladila, pokrila in dala v hladilnik, pa bo za ene par dni pudingov.

A čokoladne okuse se pa že lahko daje? V mislih imam puding, pa kakav v mleku...user posted image  Zoja že kar papca kakav.user posted image

Jaz sem pa danes Neji dala za probat zelenjavno rižoto, ki sva jo jedla midva (čeprav je bil notri paradižnik user posted image ) in je bila vsa navdušena, tako da ga je pojedla prav gotovo za kake 3 jedilne žlice vključno z grahom in papriko. Zgleda, da bomo počasi začeli zanjo čisto iste stvari dajat, kot jih bova midva jedla.

Midve imava obroke takole: - ob 9h keksolino, če ga pa noče pa se podojiva, ob 11.30 kosilo, ob 15h malica, ob 18h malica, ob 20h grisolino in dojenje - zadnje čase je kar dojenje, ker je preutrujena za drugo hrano. Sva pa velikokrat jedli tudi 1x ponoči. Upam, da smo z nočnim hranjenjem res končali.

Pri kozmetičarki sem bila samo 1x v življenju, pa še to sem šla le zato, ker sem dobila od prijateljice bon za nego obraza za roj.dan. Saj je bilo vredu, ampak nimam kake problematične kože, tiste ogrce si pa sama stiskam, ker mi je to v veselje. Je še kozmetičarka rekla, da mi nima skoraj kaj stisniti. Je pa drugače prav pasala tista obrazna masaža, pa nanašanje raznih kremic - res pravo razvajanje.

Jaz mislim, da je prav, da otroci kličejo starše z nazivi ata in mama (ali kako drugo tovrstno različico) in mi klicanje po imenih ni primerno. Prav tako mi ni primerno, da dedke in babice kličejo po imenih. Sem mnenja, da so tudi oni lahko none in nonoti, pa dedki, babice, stare mame in stari atiji... Za tete in strice mi je pa čist ok, če se jih kar po imenu pokliče in mi je različica, kot jo jaz govorim "teta Marija", smešna in neprimerna, ker mi to deluje tako staromodno. Si ne predstavljam, da bi mene nečak poklical "teta xxxxxx" user posted image . ampak, mnenja so si različna, kajne? Midva bova kar ati pa mami ali pa ata in mama, bomo vidli, kaj se bo oprijelo, saj trenutno uporabljamo kar oba izraza.
Ko smo že pri teh temah, pa mene zanima, kakšno je vaše mnenje o vikanju svojih najbližjih. Mene so naučili, da sem vikala vse stare starše in tete, pa strice, pa mi to ni bilo všeč, medtem ko jaz Neje ne bom učila vikat starih staršev in tet, pa svojih najboljših prijateljev tudi ne....Drugače se mi pa vikanje zdi pomembno in jo bom učila vikanja.

Mi prenosne posteljice nimamo, zato tega mnenja ne morem podati.

Meni sicer ni bilo ravno všeč, da je Neja dajala travo v usta, ampak tudi to je treba dovoliti. Saj je ni imela nevemkoliko časa v ustih, ampak tolk je pa blo, da je na jezik dobila nekej umazanije. Je ati pridno dajal travo iz ust. Mahhh, jaz mislim, da mora otrok dobiti tudi nekej bacilov, da se prekuži in utrdi. Saj doma tudi vse nese v usta, kar ji pride pod roke, da o papirju ne govorim! Pa velikokrat se zgodi, da daje v usta igrače, ki jih je malo prej imel v ustih nečak, sam kaj češ, ko pa ne moreš kar naprej stati z igračami pod pipo in špilati nekega stražarja, da ne bo kdo kaj preveč dal v usta. Jaz mislim, da zarad tega ne bo nič narobe z njo.

Tudi midva sva Neji že dala povštrček. Ima ga kak mesec, je pa izredno nizek, morda je visok 2 cm. Ravno toliko, da je malce dvignjena. Se pa ne bojim, da bi se z njim zadušila. Če se bo, se bo prej s svojim medvedkom za spanje, ampak me tudi to ne skrbi.

Sem še kaj pozabila? Mislim, da nisem! Zdaj pa lahko grem delat torto naprej!
Lahko nooooooč!

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 3540
5.4.2006 8:23:58   
miševi

Bom še jaz v Wordu napisala, ker me že 2 dni ven mečeuser posted image

Mi imamo tudi 5 obrokov: zjutraj (neopredeljena ura) – aptamil, 9:30 – 10:00 – sadje, 13:00 – kosilo, 16:00 – mlečna kašica in 19:30 – aptamil.

Oblačim podobno kot ostale, ne bom naštevala; imamo kar vse podoben sistem.

Zobkov še nimamo.

Tudi mi smo zunaj, če je lepo vreme, tako dolgo, kot se le da. Včasih tudi pomalicava pred hišo.

Natasaxy, ali hodiš na plavanje v Jelovico. Ko je bila Nika majhna, sem slišala, da plavanja tam organizirajo. Upam, da se bosta imela fino.
Nelči, mislim, da je Tia govorila od »šlauha« za v vodo, podobnega kot ga imam jaz: rumen je, pa ko otroka notri posadiš, ga daš kakor v ene hlačke (so del šlauha), da ne more skoz past, pa na eni strani je zadaj kot eno malo naslonjalce. Nam je ta stvar super odvrnilauser posted image . Pa mislim, da niti ni bil zelo drag.

Naš ati si je zaželel, da ga bodo otroci tako klicali, Jaz sem bila od doma navajena na očija in sem imela nemalo težav, da sem presedlala na atija… Klicanje po imenih pa tudi meni ne paše, čeprav je Nika imela eno obdobje, ko naju je klicala po imenih. Pa je prešlo, sva se trudila, da sva jo na tak poziv »ignorirala«.
Jessy, glede vikanja se pa strinjam s tabo. Se ga mora naučit, čeprav mislim, da Nika še sedaj čisto ne dojame, kdaj vikati. Se pa igrava npr. trgovino ali pa kuhanje in ko postreže, reče »Gospa, izvolite kavo«. Zdej jo moramo samo še v realnost prestavituser posted image .

Mi smo tudi zadovoljni s prenosno posteljico. Sedaj imamo v lasti kar 2, ena od teh je še pri sestri. Jogija nimamo v njej, je pa res ena tanka podloga. Sestra je kupila še penast jogi, mislim da v Leclercu, pa tudi ni bil drag.

Povštrčka še ne uporabljamo. Se sploh ne spomnim, kdaj sem Niki naštimala ta tenko varianto. Sicer je pa itak vsa posteljica Juretova in bog ve, kje bi povšterček pristal – verjetno bi ga celo iz posteljice vrgeluser posted image

Mi bomo tudi v roku 7 dni šli – najprej v ITA, nato v A. V Italiji bom šla za obleke mal v Bernardija, v Avstriji pa kupujem v KIKu. Za ta male najdem full fine in poceni stvari, za Nikine velikosti je pa že težje. Zato potem zavijem še v C&A in H&M.
Tamala, fino zapravljaj, potem pa poročaj!

Kozmetičarka me že lep čas ni videla, sem pa ene parkrat že bila pri njej. Malo lažje se spravim k frizerju…

Tia, hvala ker misliš na naše srečanjeuser posted image . Aja, a lahko še meni pošlješ predstavitev. Hvala!
Natasa, tebe pa prosim za geslo. Hvala.

Tolko za danes… Drugače pa tudi mi vedno več pospravljamo zvečer, čez dan pa skušamo izkoristit vreme.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3541
5.4.2006 8:26:38   
miševi

Aja, še to. Mislim, da je ena spraševala do kdaj mleko zjutraj in zvečer (se opravičujem, ne vem več, katera). Nika je pila mleko po flaši zjutraj in zvečer še pri treh letih. Zdravnica in zobozdravnica sta rekli, da ni nič narobe. Zaradi zadosti mleka nam ni bilo tudi treba jest tistih fluoronatril ali kaj že tabletk...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
5.4.2006 9:50:19   
Jessy
Dobro jutro!

Midve sva pa včerej jedli ob 0.40, potem pa lepo spali do 8.45, ko jo je ati prinesel v posteljo, kjer sva se podojili. Se mi zdi, da se prav razvajava s tem jutranjim dojenjem v postelji. Tako user posted image  paše! user posted image

Zdaj sva že umiti, previti in preoblečeni, tako da se lepo igra v dnevni, jaz pa tukaj čepim, ma ne bom dolgo, ker se bo treba it igrat z njo.

Tia, tudi jaz še nisem prejela tvoje prezentacije in se priporočam! Natasaxy, tebe pa prosim za geslo!

Današnji dan bo bolj delaven, ampak ga bomo preživeli, jutri bomo pa itak doma v vsakem primeru, ker bo DEŽ in SNEG user posted image user posted image user posted image .

Grem user posted image  skuhat!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
5.4.2006 10:26:46   
Tiamo
Jutro oz. dan, spali smo uredu, ampak samo do 6, smrk..amapk zdaj že 1 uro spi. Meni se pa nič ne da, sem dobila user posted image . Včeraj sem naredila šiht z mojo prijateljico, ki dela v šoli in ima 2 razred. So bili zunaj in so zabavali Demi, jo vozili okoli z vozičkom, ji peli in brali knjige..revca je bila took utrujena, da je potem spala 2 ure skup. Zdaj se pa mučim z enimi filmi, sem včeraj še od violinskega moža prosila za pomoč in ne rata in ne rata. ja violinski, jaz sem govorila o unem šlafu, kjer je samo odprtina za nogice. Še fizioterapevtka mi je rekla, da so fredovi obroči mal čudn narejeni, ker otork zleze dol, kar ni uredu.  PPS bom danes upam poslala. Ko se zbudi greve ven..se popoldne tipkamo

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3544
5.4.2006 11:35:31   
Teya
Ciao, punce....

naš "ati", bo pa kar tati, oz. tata....

a so tud vaši otročki tok naspidirani? nejc je tak popr, da je joj....včasih si mislim, da sem sama kriva, ker sem mu dala tako ime user posted image , saj dečko ni pri miru niti sekundo, še za spat si ne vzame časa user posted image  zdaj se je začel na noge postavljat in sicer takrat, ko mu nastavim prste, da se prime in se vsede, naredi srednji del telesa trd, podstavi nogice in se postavi pokonci user posted image  sem se malo bala, da to ni najbolj cool, ma ker berem, da se vaši postavljajo že kar ob oporo, potem sklepam, da že ne more bit tok zlo narobe user posted image
končno smo osvojili tudi M in B, tako, da smo zdaj vsi mame in babe user posted image  imamo pa še eno zelo priljubljeno "besedo" in sicer JE-BA user posted image
pa luleka smo odkrili user posted image  navali nanj, še preden mu dobro pleničko dol dam user posted image  

drugače pa imamo po novem cel cirkus s spanjem user posted image

ure hranjenja pa so pri nama zelo različne, saj prvi mlečni obrok dobi, ko se prvič proti jutru zbudi in ponavai po tem še nazaj zaspi...včasih je to 6h, včasih 8h......no, čez pribljižno 2-3 ure, dobi ali jogurt s sadjem, ali grisolino, ali pa samo sadje....spet čez 2-3 ure je kosilo, nato popoldanska malica, ki je podobna dopoldanski, včasih narediva pred večerno dozo rižolinota v flaški, še 1 mlečni obrok, včasih ne...

včeraj sva pohajala cel dan....od 10.30 do 18.30, vmes sva prišla le na kosilo, malico pa sem vzela kar s  seboj...danes pa bolj slabo kaže user posted image

prijeten dan vsem!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
5.4.2006 12:40:03   
tina104
Sem vas že zjutraj brala, za pisanje pa mi je zmanjkalo časa.

Spali smo danes ok, 2x smo se vmes zbudili, pa vstajanje ob pol šestih, ampak to je sprejemljivo.
Včeraj ni hotel nič kaj goste hrane, danes je do sedaj pojedel 2x po deci, kar je tudi v redu.

Lulčija je naš odkril že pred kakimi tremi meseci. Vedno mu med previjanjem zato dam v roko kako igračo, da se ne prijemlje po pokakani ritki. Potem, ko ga umijem, mu dovolim, da ga razteguje, kolikor hočeJ.

Naš je tudi aktiven sto na uro, tudi nima časa spat. Mi je kar čudno včasih, ko npr. gleda kako knjigo, pa je tiho zraven, pa samo malo z nogami miga, ker drugače brca nonstop, pa se kotali, pa ko ga imam na rokah, se kar naprej obrača levo, pa desno, pa nazaj, pa preko ene rame gleda, pa preko druge...

Meni je čudno, če bi me moj otrok po imenu klical. Vikanje se mi zdi ok za ljudi, ki niso ravno sorodniki, vsaj ne bližnji. Meni se npr. ful butasto zdi, ker moja mama še svoje starše vika, ker so jo tako učili, tudi mene so učili njene starše vikat, torej sem jih vikala, stare starše po atijevi strani pa nisem nikoli vikala, ker so me jih učili tikat.

Prenosna posteljica, ki jo imamo mi, nima jogija, ima samo neko tako 2cm debelo plast in se mi zdi, da otrok na tem ravno ne bi mogel spat. Mi smo kupili pravi jogi, ker smo jo mislili uporabljat namesto lesene postelje. Zdaj spi v najini postelji, prenosno pa imam zato, da ga dam noter, ko moram na hitro kam skočit ali pa zjutraj se tudi za kratek čas notri igra. Igra se kar na jogiju, saj je kar trden. Ko boste kupovali pren. Posteljo, glej na mere., če ti je to pomembno. Nam je bilo, ker smo dali noter pravi jogi. Ene so namreč 120x60 notranja mera, pri enih je to zunanja mera.

Vzglavnika za Aljaža ne uporabljam, se mi ne zdi potrebno. Pod glavo ima pleničko.

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
5.4.2006 12:42:27   
tamala83
alo
mi pa se zdaj odpravljamo na odhod. pa glgh zdaj, ko bo počasi trba it, mala spi. okrok enih jo bom zbudila, ker še morema na pošto it evre kupit, grema kar peš saj je samo dober kilimeter vstran. pol pa naji ati podere, ko gre iz službe. mi imamo vedno hrano zraven. mam prekuhano vodo v termovki, Hipp v posodici za shranjevanje, danes še imama zraven 2 pudinga za malico. pol pa so tu še plenice, nekaj igrač, in hodimo okoli z tistim nivejinim nahrbtnikom. danes bom jo prvič peljala v marela vozičku, da ga sprobamo. samo me malo muči to, ker ne gre naslonjalo čisto dol, ampak samo malo, ba bo mogoče zaspala in bo spale sede.
mič, morem it, vam javim kak je blo

ŠOOOOOOOPIIIIIIIIIING

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
5.4.2006 13:52:48   
natasaxy
Oj. Da se javim. Ob 9 -ih sva bila na plavanju in je bilo sssuuupppeeer!user posted image

Meni je pasalo, Gašperju pa da ne govorim. Čisto priden je bil in ves čas sodeloval. Tako močno že brca, da je že kar malo nevarno da bi se okol obrnil v obroču. Ja pri teh obročih je res tako, da je bolje če imaš še hlačke zraven, drugače otrok hitro dol zleze.

No v glavnem danes smo bili v vodi cca 20 minut, ampak vsi otroci uživajo. Pa na šlaufih jih premikaš sem in tja, da občutijo valove, zraven skoz govoriš žaba žaba, potem so dobili igračko, si jo postavil pred njega in čakal, da jo ulovi, pa spet žaba žaba - da vejo da morajo fino brcati, pa krog smo naredili in eno pesmico zapeli, na koncu pa se še malo v vodi pocrkljamo brez obročkov. Potem pa ven in oba pod tuš, mamice se zrihtajo, otročke pa popazi lahko vaditeljica, jih damo tam na blazino in se med sabo gledajo, pa v svojem jeziku čebljajo. Na koncu so vsi zmatrani. Samo da sva prišla do avta, je že spal. Prideva domov, se je zbudil, bil kako uro pokonci. Sedaj pa še 2,5 ure spi. Ja ja voda pomaga za spanje.

No toliko na kratko. Ja Miševi, midva hodiva v Jelovico na Bled. Poteka pa mislim da povsod po Sloveniji podobno. 10 obiskov po eno uro. Skratka uživancija. Meni se je pasalo malo namočit, tamali pa itak uživajo.

Toliko na kratko z našega plavanja.

Jaz h kozmetičarki ne hodim in zaenkrat nimam želje da bi šla. Ne vem mogoče me kdaj prime da bi jo obiskala.

Ko se zbudi greva malo na sprehod, če ne bo prej začelo deževati. Popoldne pa grem malo delat, tako da bo Gašper malo v varstvu pri dediju, potem pa že ati pride, da se zrihtata za spanje.

No dost sem naložila, se tipkamo,...

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
5.4.2006 16:28:29   
miševi

Jutri gremo v Mullerja, pa me zanima, Jessy, ali si tudi ti zadovoljna z njihovimi plenicami. Meni se zdi, da si enkrat tudi ti pisala, da si jih kupila.
Zanima me, če so dovolj vpojne in če so velikosti identične Pampersovim. Za ceno pa itak vem, da je več kot ugodnauser posted image .

Hvala!!!!!

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
5.4.2006 16:58:51   
petri85
Ojla!

Miševi, da ti še jaz odgovorim - mi jih sedaj že kar nekaj časa uporabljamo, pa so zares uredu! David ogromno lula, tako, da so prej zdržale le Active fit, no sedaj imamo pa te podnevi in ponoči, pa še niso premočile. So pa malo manjše kot ostale - David ima tam nekje 9,7 kg in uporabljamo kar maxi plus od 11 do 20 kg!!

Drugače pa se midva cele dneve potepava naokoli. Danes sva izkoristila, kar je bilo suhega vremena.

Nataša in Kety, a ne kaj že to brcajo in čofotajo pri tej starosti? Pri nas je David tudi fuuuul navdušen.

Drugače pa že tri dni nismo zadovoljni s spancem - Davidovim (in posledično tud najinim!) Tam nekje do 3eh ponoči lepo spi, potem se pa kar nekaj zbuja pa čeblja, tolk, da mora eden od naju vstat in mu dat dudo, pa zaspi nazaj - to se dogaja ene 3-4 do 5ih, potem pa spet lepo spi naprej do 8ih, ko je in nato potegne do 9.30 oz.10ih.user posted image  Ne vem, kaj se mu takrat vmes dogaja???? Nekaj se tolažim, da bo morda zobek.

Pri nas bova tudi ati in mami - se mi zdi čist mem relacija ob klicanju po imenih!

Vse kaže, da bomo šli na dopust zadnje dni junija za 10 dni v Nerezine (apartma) - zdaj samo še gor prosim za lepo vreme!

Mi imamo tud prenosno posteljico ABC Design - ima pa tudi samo eno podlogo. Zaenkrat jo uporabljamo kot stajico, kasneje bo pa pri babici, ko bo v varstvu in pa za na dopust kot posteljica.

Čau!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Napiši svojo zgodbo o dojenju in osvoji su...
Dojenje je neprecenljiva izkušnja vsake mame. Zapiši svojo zgodbo, sodeluj v natečaju Aptaclub in se poteguj za čudovite...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?