|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
12.7.2006 18:11:37   
Tiamo
Dan, evo končno doma, sem prav naveličana današnjega dne, saj še par ur in ga bo konec, vse priprave na morje groza! Petri jaz se nič ne bojim, ker sem rekla, naj mi napiše razgibavanje v vodi, hehe. No itak moram kao v pon spet do njega, pa bo moja mami poklicala, da sem žal obležala doma. In kaj mi bo komisija naredila, če me ne bo doma? Sem lahko pri moji mami, ker imam otroka in pač sama ne morem s takim križom okol ga prenašati.  Joj Petri ne delaj skominov brck v trebuščku. violinski verjetno uživa v Kopru. Seven a tvoja Emca je bla tak bošček ob rojstvu. Samo da je zdaj vse uredu. Grem našo črnuhinjo lovit po stanovanju! Aja vsi ji pravijo kok luškan fantek, se ne obremenjujem s tem, zato ker je tok temna pa zgleda fantek, pa tudi če jo čist v roza oblečem, ji rečejo fantek.

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 12.7.2006 18:13:00 >

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4901
   RE: Avgustovke, kje ste
12.7.2006 21:14:32   
Jessy
Waw! 4900 postov smo že napisale! user posted image user posted image user posted image

Seven, to je moglo biti pa izredno hudo, da punčka ni dihala, za povrhu vsega pa še možganska krvavitev! Še dobro, res, da je preživela! A so pa kaj omenili, zakaj je prišlo do tega? Je bil kriv porod? Joj, upam, da nisem preveč radovedna. Če ne maraš o tem govoriti, pa tudi razumem!

Tia, tudi našo so že večkrat zamenjali za fantka in to v roza oblačilih! user posted image  Predvsem takrat, ko sem jo nazadnje ostrigla! user posted image  Se nisem prav nič sekirala! Sicer me je pa zadnjič ena gospa spet vprašala, ali je fantek ali je punčka, pa je imela špangice v laseh! Svašta! user posted image

Joj, jaz sem pa prej tako pribila z mezinčkom na nogi v sedežno, da imam tak prst, da me skrbi, da bo treba it kaj pokazat k zdravniku. In to ravno zdaj, ko imamo za it na morje! user posted image  Imam pa tako črn prst, da je prav nagravžno za videt, boli me pa k sreči še ne tako zelo! Bomo vidli, kaj bo ratalo čez noč! user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4902
   RE: Avgustovke, kje ste
12.7.2006 21:32:34   
Seven*
Glede na to, da smo imeli ze vsa ziva slikanja mozganov nevrokirurg predvideva, da je bila krvavitev ze pred rojstvom. Zgleda so se narobe zrasle zilice, ki so pocile. Porod je bil namrec popolnoma normalen in brez zapletov.

Ema je nehala dihat zaradi krvavitve. Kri je namrec pritiskala na dihalne centre. Zastoj dihanja je bil posledica krvavitve. Je pa imela grozljivo sreco, ker je nehala dihati med pregledom pediatra. Namrec to se je zgodilo 4 ure po porodu, ko so mene ze odpeljali na oddelek in je bilo kao vse ok. Ce bi jo pediater pregledal takoj po porodu, bi mi najbrz umrla. Lepo bi jo podojila, dala v posteljico in to bi bilo to.. user posted image user posted image user posted image user posted image No, seveda se to nebi zgodilo, ce bi bile slovenske porodnisnice opremljene z dihalnimi blazinicami, senzorji dihanja, kot jih imajo VSE posteljice v avstriji.. No kakorkoli.. Hudo ja...hudo...

Naso princesko nekdo varuje.. Toliko srece je imela...in pri vsem tem prakticno brez posledic...

Prej...
http://www.lubica.net/Pics/Ema/?show=17

Potem...
http://www.lubica.net/Pics/Ema/?show=186

Bomo pa najbrz rabili par let za psihicno rehabilitacijo. Midva z mojim narec..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4903
   RE: Avgustovke, kje ste
12.7.2006 23:01:49   
Jessy
Ma, kolk je luštna Ema! Prava lepotička je! user posted image user posted image user posted image
Ti povem, da so mi šle kar dlake pokonci, ko sem prebrala, kako je bilo! Resnično sta imeli srečo! Hvala Bogu, da se je to tako izšlo! user posted image user posted image user posted image  Zdaj pa kar pogumno naprej!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4904
   RE: Avgustovke, kje ste
12.7.2006 23:53:08   
violinski
Bom probala bit čisto kratka, ma sej veste, da pri meni to ne gre. Ampak sem še precej švoh, zato res....

Tia, ko bi vsaj res bilo tako, da sem v KP in uživam - ampak sej veš kako je, tudi če bi bila na Karibih, bi našla način, da bi vam poslala kako sporočilo, tako pa je vse prej, kot poletno in romantično. Sem namreč v nedeljo spet fasala gnojno angino in to tako hudo, da tut ležat nisem mogla, me je ves bolelo, kožo bi si najraje snela dol s sebe, sem zakuhala na 39,3 pa treslo me je od mraza za ponort. V ponedeljek nisem hotela h zdravniku, ker nisem imela moči za sedet v čakalnici, pa še vem, da je ob ponedeljkih vedno gužva. Pa sem šla v torek, h 'rezervnemu' zdravniku, ker je moja na dopustu in nisem čakala niti minute. Ob torkih so vse čakalnice na tem svetu, tudi uradi na občinah in vse popolnoma prazni, sam bog ve, zakaj. In mi je napisal Ospen 1500 (tableta, da je niti konj ne more požret, kaj šele ena drobna user posted image user posted image mamica s popolnoma zateklim in gnonjim grlom). Danes sem za ene 150% boljša, pa tudi vročine nimam več, zato sem si upala sesti pred računalnik. oz. vzeti računalnik v naročje. Moj mož je na bolniški in čuva mene in Aljošo.

Bravo Demi za hojo!!!!!! user posted image user posted image user posted image Čestitam!

Čestitam tudi Petri za prve brcike!

Aljoša je postal prav gotovo strokovnjak v hoji ob opori, spusti se pa ta user posted image še vedno ne in se verjetno tudi še dolgo ne bo. Ko poskuša stati sam, je presneto neroden in nima nobene volje po tem, da bi stal več kot sekundo ali dve.

Dobrodošla, Seven, še od mene, vašo kalvarijo spremljam že od začetka, takrat sem vse prebrala na BigWhalovem blogu, še sedaj ga kdaj pa kdaj pogledam, se mi pa zdi, da sta psihično uničena predvsem od neprespanosti. PA berem, da se vam tudi tu jasnijo vremena. Držim pesti.
Verjamem, da se veselita vsake nove male prelomnice, ki jo vajina bojevnica Ema doseže in v mislih ji vedno ploskam.

15mesečna razlika pri otrocih je majhna, pri nas je 21m pa vidim, kako bi bilo meni lažje, če bi bilo vsaj 5 let user posted image , ampak mi vsi pravijo, da se v kasnejših obdobjih razvoja to obrestuje. Ne vem, živi bili, pa vidli. Želim vam vso srečo, pa nam tudi user posted image .

Če ste že odprle temo o spoznavanju svojih partnerjev, pa naj še jaz povem mojo, ki je mogoče malo bolj grda, ampak tako je življenje. Moj bivši je v nekem trenutku pred devetimi leti in pol naredil zase usodno napako in mi predstavil svoje nove prijatelje s faksa, med njimi tudi mojega moža user posted image . Najprej je bilo novoletno praznovanje, kjer je med nama vladala recipročna zoprnost, potem sem praznovala rojstni dan, kjer so se vsi trije novi prijatelji na pragu mojega študentskega domovanja pojavili z rdečimi vrtnicami v rokah - sledilo je vsesplošno kepanje in mavžanje s snegom. Naslednji žur je moj mož prešprical, ker je bil 'na bolniški', vmes opravil 5 izpitov na faksu in me s tem popolnoma očaral (sem bila prepričana, da je bolj luzer, kot ne), z naslednjega žura pa sva (jaz od tistega dne samska) že odšla skupaj.
Enkrat v življenju, ko sem po treh neuspelih relativno dolgotrajnih zvezah končno hotela imeti avanturo in 'toy-boya' za občasna srečanja, se je končalo tako, da sva si po treh letih skupne hoje od tega enega leta skupnega življenja prisegla večno zvestobo. Od poroke je sedaj že dobrih šest let. Dokončno sem opazila, da gre zares in ne samo za avanturo, ko je tistega poletja zaradi težav s kolenom prekinil potovanje po Evropi z vlakom, sedel na najhitrejši vlak za Ljubljano in iz železniške postaje priracal direktno h meni, ne da bi predtem sploh obvestil svoje starše, da se je vrnil. Stuširal se je, šla sva v kino, prenočil je pri meni, zjutraj pa sporočil ostalim, da je doma. Ampak je ostal pri meni. Takrat sem vedela, da je za vedno (no, če sem malo morbidna - vsaj do sedaj user posted image ). Ampak sem še vedno zaljubljena vanj. Včasih mi para živce, to je res, včasih jih jaz njemu, še največkrat nama jih otroka, enkrat eden, enkrat drugi, redkokdaj oba hkrati, pa vendar sva še vedno nora eden na drugega.

Aja, z mojim bivšim sva spet prijatelja in oba enotnega mnenja, da je v tistem trenutku bilo tudi brez tujih vstopanj v najino zvezo neizbežno, če ne celo pametno, da sva se razšla. Danes veva, da je bilo pametno, ja, saj se je za vse najbolje izšlo, takrat pa je bilo kar nekaj hude krvi in ognja v strehi (edino moja mama si je oddahnila user posted image ).

Lahko noč!!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4905
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 0:02:58   
violinski
No, zdej ko sem še enkrat vse skupaj prebrala, sem videla, da ni napisano glih tako, kot sem hotela, ampak popravljat se mi ne da. Upam, da me zdej nimate za eno grdobo, ki je pustila svojega tipa zaradi enega drugega. user posted image
Zunaj se je malce shladilo in se grem tuširat, da mi bo potem ko bubici.

Disclaimer: Aventov magični lonček je zakon!!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 4906
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 9:19:34   
Tiamo
Jutro, i violinski sem vedal, da uživaš. Samo nisem si mislila,da z gnojno angino, saj zdaj je bolje, a ne? A kako sem jaz mojega spoznala, v lokalu kjer sem delala preko študenta, en km stran od najinega zdajšnega doma. Prejšna veza je bila super, z običajnimi zapleti in kreganji. On si je želel družino, a med študijem si je jaz nisem še želela. Ta bivši je bil tak mamin sinček, da mi je šlo kdaj prav na jetra. Če je njegova mami nekaj rekla je bilo sveto. Enkrat se je zgodilo, da me je sredi centra ven iz avta "vrgel", da sem mogla na avtobus, on je šel pa z mami na obisk k prijateljem. Jaz nisem mogla it, ker sem takrat imela še psa in pač pes je obveznost, katero moraš peljati na srehoh vsaj na 8 ur. TEga ni razumel, tudi ni razumel, kako imam lahko tok psa rada, bolj kot njega in ko si je kupil nov avto (samo Puntota), ni hotel več peljati psa v njem. Zdaj se mogoče slišiva ali tipkava 2 na leto, ima že 2 otroka in zdaj razume kaj je to obveznost in kako sem jaz imela rada psa. Je pa zelo dober očka, vse naredi, pospravi, zlika, skuha, z otroki se ukvarja..po tem se mi malo kolca. Moj dragi je pa pač hodil na pijačko v lokal dan za dnem to 3 mesece, da sem se omehčala. Lih prekinila sem vezo z bivšim in sem si rekla, da zdaj pa sigurno po leta hočem uživat, žurat, potovat in kaj je bilo čez 3 mesece se je pač zgodil poljub in to je to. Potm je še čakal na tisto še ene 3 mecese. V prvih 2 letih sem mu 2 krat spakirala stvari (zaradi neumih stvari, moje težave in moje težave s starši), pa je 2 krat nazaj prišel. uglavnem sva ostala zdaj že, čez teden dni bo 8 let. Drugač, pa kot same veste, samo dela in dela in dela, je pročen s službo, tako da nimam od njega kaj dosti. Še vedno me zmrazi k se me dotakne, še vedno sva otročja, beri zaljubljena, itd. Zakaj me je prepričal, da sem z njem. Njegova moškost, pri njemu se počutim varna...bivši je bil en šleva, kadar me je kdo kje osvajal, je ta kratko potegnil in rekel sama se zmeni, saj si ti kriva, verjetno si ga ful gledala, halooo!!! Moj je pa čist drugačen, zaščitniški, res se počutim varna...no saj ima tudi 1.90 m in ene 110k kg, pa obrito glavo...sej veste grozna pojava-"mračan tip". Zdaj se je pa naša rjavček zbudil, danes sem mogla 4 krat ponoč ustat in sem prav zmatrana, ji desna dvojka prebija dlesen.   aja še to, seven, sem vse slike pogledala iz naslova, ki si ga dala, kdo je pa took slikal...pa popkovino s posteljico? Pa kašna lepa punčka, čist po mamici. Aventov lonček je zakon, Demi rada pije tudi iz plastične flaške, ki ima gor un cuceljček, ki ga ven potegneš...ponavadi je not kakšna modra, zelena energijska pijača..tisto stran zlijem, dam not vodo in zelo lepo pije, dokler se ne začne afnat.

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 13.7.2006 9:23:23 >

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 4907
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 9:37:33   
Seven*
Posteljico je moj slikal, ker sem si sama zelela. Sem namrec po poklicu biolog in me je ful zanimalo kako zgleda tisti kos mesa, ki ga potegnejo iz mene.. user posted image user posted image user posted image Sem mu narocila, da MORA slikat.. user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4908
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 11:57:43   
Jessy
En lep dober dan!

Violinski, saj se menda ne sekiraš, ker si bivšega pustila zaradi zdajšnjega? user posted image  Če sta za skup, sta za skup, pa ni nič važno, če na ta račun bivši odpade! user posted image  Drgač pa zgleda, da si si vredu "toy boya" najdla! user posted image  Ta je dobra!

Tia, ta moška nemoškost tudi mene zelo moti pri nekaterih. Se mi zdi, da glih mal pa more pokazat, da je dec!

Seven, tista slikca posteljice je tudi mene pritegnila in sem najprej pomislila na to, da posteljice pa že ne slika kar vsak!

Zdaj lahko tudi sama pohvalim Aventov magični lonček. V teh treh dneh, odkar ga imamo, mi Neja občutno več popije, saj je lonček vedno v dosegu njenih rok in sama poseže po pijači. Prej to ni bilo izvedljivo, ker se je vse polivalo!

Z mojim mezinčkom je danes malce boljše. Boli me že bolj malo, barve so pa take, kot bi mi odmiral. user posted image  Itak bo pa zdaj morje vse pocelilo! user posted image
Še zmerej nisem nič spakirala. Bom mogla malce že danes začet, ker bo jutri takoj dan naokrog.

Tina, zate vem, da si že bila na Rabu, pa me zanima, če so za na trajekt dolge čakalne vrste?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4909
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 11:58:54   
tina104
Seven, ful je simpatična ta tvoja Ema!
Veš, kaj me zanima - zdaj ko si bila v bolnici in je tvoj sam bil z otrokoma doma - ali je Ema dosti jokala, ko se ni mogla toliko dojit? Pa predvsem me zanima, kako je bilo ponoči? Mu jo je bilo težko uspavat?
Jaz mojemu kar ne upam predlagat, da bi on prevzel za kak dan nočno uspavanje. Se mi zdi, da ne bi uspelo, ker ko začne mali malo bolj glasno jamrat, me user posted image  že kliče - čuj, daj zizo! Podnevi se ful znajde z njim, ponoči pa odpove.

Moram it...

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4910
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 12:15:58   
Seven*
Tina, moj je rekel da skoraj nic ni jokala. Je menda kar dobro vedela, da dojke ni v blizini. Ce bos naredila kaj takega je nujno, da se s tvojim zamenjata za kaksen teden ponoci. To je najboljse.. Mamica mu predstavlja dojko in je dosti tezje, kot ce atek opravi zadevo.. Se pa kar izplaca ves. Prej smo se dojili tudi 5x na noc, zdaj pa spi v kosu vsaj do 6h.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4911
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 13:59:26   
MajaPRO
Lep pozdrav!

Slikic še nisem pogledala, jih bom kasneje, ko napišem.

Seven, komaj sem zadržala solze, ko sem prebrala tvoje poste...neverjetno, koliko hudega morajo eni user posted image skozi dat... samo, da je zdaj zdrava in zadovoljna deklica!

Tudi Vid je danes pridelal novo črto na čelu user posted image ...se je udaril ravno v rob regala...ubošček, kako je jokal. Sem bila ziher, da si je presekal čelo, pa na srečo ni bilo krvi.

Tia, Jessy, nam se tudi to dogaja, da ljudje  zamenjujejo spol malega. Veliko ga ima za punčko, sploh zdaj, ko ima malo daljše laske. Po mojem ga bomo kmalu postrigli.

Mi smo bili ves teden sami doma...kako je bilo fajn, tak mir v hiši. Včeraj pa sta se tast in tašča vrnila z morja in je prava galama. K nam se vse gor sliši, onadva pa sta zelo glasna (predvsem tašča), tast treska z vrati, pes laja, on pa z njim user posted image , tako da sta danes že enkrat zbudila Vida user posted image .

Da ne bo pomote, Vid še ne hodi (kot Jure in Demi), ampak mu tu in tam uspe narediti par samostojnih korakov. Seveda zgleda kot en pijanček, ampak saj bo vse bolj stabilen.

Zdaj pa grem še slikice pogledat, preden se mali zbudi.








_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4912
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 14:29:59   
MajaPRO
Pogledala sem fotke (Aljaževe in Emine)... kako sem si pasla oči! Res so prekrasne!

Sem še nekaj pozabila napisat - glede rojstnodnevnih daril... Vidova krstna botrca je Vidu (za krstno darilo) odprla na banki račun. Včeraj pa je vsem povabljencem poslala e-mail, naj mu v primeru, da ne vedo, kaj kupiti, nakažejo na račun denar, s katerim bo po 18. letu sam razpolagal (lahko pa jaz tudi prej dvigujem). Če katero zanima vsebina tega maila, naj mi na z.s. pusti svoj e-mail-naslov in ji ga pošljem. Tudi Vid ima se mi zdi vse, kar mu srce poželi...kar precej igrač, obleke mu najraje sproti kupujem (da ni vsega preveč in da ima res tisto, kar potrebuje)...drugega pa trenutno ne rabi.

Pred pol ure sem sedla za računalnik, da naredim učni načrt, pa sem še kar na RR, tako da bo delo počakalo do večera.

Lep dan!


_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4913
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 15:46:29   
Tiamo
Jessy kdaj odrinete, mi v soboto zjutraj! Je Kety na dopustu? JA Jessy mora biti dec, da orng prime in po miz udar k je treba user posted image  Seven, in kaj kot biolog vidiš v posteljici? Je pa super zadeva, da imaš sliko, jaz sem mojo videla, samo kako so jo umivali pod pipo in praktikantki kazali, kako je lepa in zrela..jaz sem se potihem bala, da bo rekla, ej ta je pa kakšnega prižgala med nosečnostjo user posted image  K strašijo, da se na posteljici vidi, če kadiš, no potrjeno nič se ne vidi, res pa je da sem mogoče pokadila v celem dnevu 2-5 cigaret. Ta zadnji dan par ur predem sem šla rodit, bi pa cigarete jedla tok so mi pasali. Tisti dan sem jih pokadila se še dobro spomnim 12. Pa, če bi jih imela s seboj v porodni sobi, bi šla še kakšnega prižgat k sem mislila tistih 5 ur čakanja na odpiranje, da bom kar znorela od dolgčasa in bolečin. No 4 ure k so me pa na roke odpiral, pa dva dni v porodnišnici, mi pa še na mislel ni prišlo. Ta tretji dan sem pa že veselo odracala pred porodnišnico in enega prižgalauser posted image user posted image  Maja jaz ti kar tukaj pišem, da mi pošlji vsebino maila!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4914
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 16:07:44   
nanka
Dan,

zdaj je pa že čas da se malo oglasim.

Joj violinski, te je pa dobro zdelalo, čimprej se pozdravi.

Mi potujemo na morj v nedeljo zjutraj in če cel dan samo perem.

Seven, kar precej ste že prestali, želim vam vse najboljše. Je kar naporno imeti dva s tako malo razliko.
Naša dva starejša sta narazen 5 let, s tretjo pa 14 in 9 let.  Mož mi pri vsem zelo pomaga, pa še krasno službo ima tako da je doma že ob 15.30. Sicer veliko dela na kmetiji, ampak ko sem bila pred 2-ma m v bolnici, je bil pa 3 tedne mami in očka.

No še moja zgodba, kako sva se spoznala. Med počitnicami sem kelnarila v mamini gostilni. Moj je hodil s kolegom vsak večer na pijačo, ker je bila njegovemu kolegu všeč ena kelnarca. Pa smo se zafrkavali in kmalu me je povabil na randi. Kaj me je povleklo k njemu ne vem, je bilo pa močno in usodno. Kmalu sva postala par in prišla je moja nosečnost. Takoj ko je izvedel ( bila sem v 2.SŠ stara 17,5, on pa na začetku faksa, ki ga je pustil in se zaposlil) me je zasnubil. Tudi pomislila nisem na kaj drugega. Tudi pri meni ni šlo za ljubezen na prvi pogled, apmak ljubezen na dolgi rok. Februarja sem dopolnila 18 let, aprila sva se poročila, junija sem naredila izpit za avto in uspešno z odličnim končala 2.letnik, julija pa sem rodila Tjašo. Ko je bila stara 6m sem se vrnila v SŠ in jo končala z odličnim uspehom, Tjaša pa je bila pri tašči. Pri nama je šlo res hitro, ampak drži še danes in z vsakim dnem se bolj ljubiva. Ko sta Tjaša in Matic že precej zrastla(13 in 9 let), sva se odločila še tretjo štručko, našo Zojo. In verjetno ne zadnjo. Čeprav sem stara že 33, moj pa 36 se bova verjetno odločila še za enega člana. Skupaj sva dala precej hudega skozi ( vselila sva se k njegovim staršem, skupaj smo živeli še s svakinjino družino, renovirala sva celo nadstropje, naredila svoj vhod...) Kar precej stvari sva že dala v teh 15 letih skozi, tako slabih kot dobrih in ni mi žal, niti minute.
Uf sem se razpisala, bom nehala nakladati.

Tia, jaz nisem kadila celo nosečnost, ampak na dan poroda sem se pa dopoldne vsedla na balkon, popila kavo in si z velikim veseljem prižgala cigaret. Naslednjega sem si prižgala takrat, ko mi je zmanjkalo mleka. Izgleda, da je bila želja po cigaretu opozorilo, da bo šlo kmalu zares.

Nič grem perilo pobrat in likat za morje. 

< Sporočilo je popravil nanka -- 13.7.2006 16:14:51 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4915
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 18:02:27   
Jessy
Mi gremo v soboto, enkrat dopoldne. Prav hiteli ne bomo, ker moremo biti dol šele ob 14h, tako da bomo najbrž šele okrog 8h-9h štartali od doma, pol bomo šli dol še na eno kosilo, nato pa se gremo prijaviti in v apartma.

Tudi jaz že dajem cunje v stroj, da ga bom pol zalaufala, nato pa še vse posušila, da bom jutri počasi kar začela zlagat na kupčke! Upam samo, da mojmu jutri ne bo treba popoldne še v Udine it, ker pol bom pa res za VSE sama! Ne vem, kako mi bo uspelo!

Nanka, a vi pa še o eni štručki razmišljate? O, kako lepo! user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4916
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 18:39:00   
tina104
Jessy, po mojem je najbolje, da se pripravite na gužvo na cesti! Kolikor se spomnim, sva midva šla na Rab v ponedeljek zgodaj zjutraj, vračala pa sva se v soboto ali nedeljo zgodaj zjutraj. V glavnem v ponedeljek ni bilo enekega čakanja, v soboto ali nedeljo pa že ob šestih zjutraj fuuuul dolga kolona, je pa šlo kar hitro, ker je vozilo več trajektov. Po voznem redu se mi zdi, da naj bi vozili na pol ure, ampak takrat so bolj pogosto.

Glede gužve na cesti me je ful strah - glede na to, da Aljaž sovraži dolge vožnje. Moji sorodniki so šli prejšnji vikend ob 2. zjutraj - sobota - na Pag in so tja prispeli komaj ob 10.user posted image , medtem ko sta moja starša šla v torek in sta na isto mesto prispela v 4 urah.

Maja, ti si zadnjič nekaj spraševala glede vožnje s kolesom - tudi meni je bila prva vožnja precej naporna, čisto čudni občutek, no sedaj sem se že navadila in bi mi bilo verjetno čudno, če ne bi imela nikogar zadaj.

Maja, jaz bi tudi imela mail.

Violinski, ne se sekirat, glavno je, da pašeta skupaj, pa zdaj ni važno, kako je prišlo do tega.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4917
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 18:57:09   
Jessy
O, Tina, a res? user posted image  Ups, pol bo pa treba kaj prej od doma! Hmmmm....

Na vožnjo s kolesom sem že pozabila, da je bilo govora. Men je bil full čuden občutek, ker kolo ni bilo tako vodljivo, kot prej. Je pa težišče kolesa tako naštimano, da se nič ne dvigne na zadnje kolo, če Neja sedi v sedežu. Imam pa MTB. Sem se pa zdaj že čist privadila sedeža, tako da ni nobene ovire več, le težje je goniti, ker smo cca 20 kg težji.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4918
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 19:28:41   
zoya24
Živjo,

kako ste bile pridne danesuser posted image user posted image

Žiga še vedno ni čist OK, še vedno dobi na večer vročino, tja do 38, danes vsa bila spet pri zdravnici, sva dala vodo in je bila vredu, je pa rekla, da lahko vročina traja do 1 tedna user posted image - to je do jutri, pa da bova videli kako naprej.

Kako sva se midva z mojim spoznala. Novo leto 98/99, oba na istem žuru, sva si nato izmenjala številki, saj je moj študiral v MB, jaz pa v LJ, no potem sva se slišala, nakar ga povabim na kavo v LJ, bolj iz šale in navade, pa res pride...in tako se je začelo. Najprej sva se dve leti videvala ob vikendih, seveda razen počitnic, nato sva se tretjo leto preselila skupaj v garsonjerico v LJ. No zdaj sva pa že drugo leto v Domžalah, skupaj sva pa dobrih sedem let.

Pogledala tudi slikice, vsi so krasni user posted image user posted image .

Nič grem počasi nekaj malemu za jest naredit, pol ga pa spravit spat..... lep večer vsem!!!



(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4919
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 21:21:18   
natasaxy
Čer. Sem pa porabla enega časa predno sem vas prebrala. Ste kar pridne.

Midva sva se naselila te dni kar na balkon, ker od mojga sestra z družino so na morju, tako da imamo malo več prostora v hiši. Tako ga lahko vsaj malo pustim da leze sem in tja, pa še pade bolj težko kam.

Je pa naš zadnje dni tako naporen ratal, da sem čist zbita zvečer. Ne vem ali so to zobki krivi, ker vsi naenkrat ven lezejo ali pa zgoj tečnoba. Če hočem kaj narest in ga pustit malo samega, da se igra, takoj joka za mano,...kako ve to rešujete? A jih potem imate skoz po naročju, kar pa se mi tudi ne zdi smiselno.

Tud mene neki križ grabi, to pa odkar je mali začel korakat. Me boli že od srednje šole vsake toliko časa, sedaj pa vse bolj,...sej nisem stara nouser posted image user posted image

Seven tudi jaz sem gledala vaše slikice. Tudi meni se zdi grozno, kaj vse ste dali skozi. Se mi pa zdita tamala dva ful podobna. Dobra sta resuser posted image user posted image user posted image

Tudi midva sva se spoznala na enem žuru. Pa tudi jaz sem ravno končala eno brezvezno vezo in sem si rekla, da zdej pa mam za neki časa dost vseh tipov in bom uživala po svoje. Ja sej ponavadi se takrat kaj zgodi,...pri meni je bilo še celo tako, da je od mojga bratranec praznoval RD in sem šla jaz z dvama kolegoma z mojga konca na njihov žur, kjer sem bila v šali "darilo" za bratranca od mojega, ker nista nič povedala, da pridem še jaz, sta me kar sama povabila zraven. Tako sem spoznala mojega, sva ful klepetala, sploh ne vem kaj se je kaj dosti dogajalo na žurki, sva bla čist zaljubljena,...sva zmenjali cifri in tako se je počasi začelo. Pika na i pa je bila ta, da sta bila ne vem ta dva kolega očitno jezna name, ker sem se zapletla z mojim, pa sta me pustila brez prevoza. Tako da mi je moral moj še zrihtati prevoz domov. Ker pa smo bili bolj na enem hribu, je šel peš v dolino po avto, tako da se je že takoj izkazal da je kavalir. Še danes mu to lepo uspeva:):). Midva bova pa v septembru 7 let skupaj.

Zdej grem pa še malo pred TV,...lepo spančajte.







(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4920
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 21:58:52   
Seven*
Ola. Punce, hvala vam za lepe besede. Ema je pa itak carica svoje vrste. user posted image user posted image user posted image Prava borka..

Tia74, sem se prav nasmejala na tole s ciki. Hehe.. Mojega so ful cudno gledale sestre, ko je hotel posteljco slikat. Pomojem so si mislile, da je malo nor. No saj, ce bi bil pravi dedc, bi jo se pojedel. user posted image user posted image Hecam se...

Bi vas mogoce lepo prosila, ce mi napisete kaj pojedo ponavadi otroci cez dan. Recimo, zanima me koliko obrokov imate in koliko kolicinsko priblizno pojedo. Za mero lahko vzamemo kar taveliki kozarcek od Frutka al Hippa. Da se bomo lazje razumele.. Sploh nimam obcutka koliko moja Ema poje, ceprav je kar rejena.. Pa zzanima me, tiste ki dojite, kolikokrat se ponavadi dojite..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 4921
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 22:28:49   
Jessy
Spet sm tle!
Smo šli prejle pogledat enga dojenčka, ki je star 3 tedne, rodil se je pa 5 tednov prezgodaj. Je taki mali cartek, da je kaj! Ampak, človek res pozabi, da je bil tudi naš user posted image  kdaj tako mičken! user posted image  Je bila Neja pa že tako tečna, da smo bili le 15 minut na obisku, saj smo šli šele za ob 21h, ker prej njim ni pasalo. Ko smo prišli domov, je dobila le flašo mleka in je že spala. Upam, da bo celo noč!

Natasa, Neja tudi ne sme videt, da se kaj oddaljim od nje. Že to je preveč, če stopim h kuhinjskem pultu. Sploh ne vem, zakj je taka, ker je nikoli nismo po rokah nosili in jo razvajali. Če hočem imeti mir pred njo in njenim jokom, potem je najboljše, da sedim na tleh, pa čeprav se ne igram z njo. Važno je, da sem na tleh, da se lahko pride vesit po meni, kadar se ji zljubi. user posted image

Seven, naš jedilnik zgleda nekako takole (smo kar fajn rejeni, da ne bo pomoteuser posted image ):
- ob 8.30 spije 240 ml mleka
- ob 11.30 ima kosilo in poje cca 200-250 ml hrane (tu prevladujejo razne juhe z zakuhami, občasno kak pire krompir in špinačo, pire in tenstane bučke, kak makaronček če je ravno na volji...)
- med 16.00 in 17.00 imava malico (1 Fruchtzwerge XXL ali 1 skuta od LJ mlekarn s podloženim sadjem ali 1 puding ali 1 jogurt)
- ob 19h imava večerjo, kjer poje približno isto količino hrane, kot za kosilo in po možnosti isto, kot za kosilo
- ob 21h pa še flaša mleka. Količina je odvisna od tega, koliko je pojedla pri večerji. Če poje malo večerje, potem dobi 240 ml, če pa poje veliko, pa dobi 180 ml mleka.
Med vsemi temi obroki pa trenutno zelo rada grizlja borovnice, drugače pa lubenico, breskve, nektarine, jabolko ali jagode. Sadja poje izredno malo, tako da ga imamo le za prigrizke, saj ga za eno malico sploh ne bi pojedla. Jabolka, breskev in nektarine mi poje le nekaj grižljajev, medtem ko midva jeva. Morda ji uspe pojesti za en krhelj. Zadnjič se je celo jabolka lotila, pa tako ga ni marala!
Pri nas je izbor hrane zelo šibak. Če ji ponudim kakšno jed, ki je kuhana na mleku (riž, gres, čokolino...), ji gre na bruhanje,tako da ji niti ne ponujam več. Gres in polento ji zakuham kar v juhe.
Dojiva se pa ne več od 8. meseca!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4922
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 22:33:27   
jankobananko
dober večer,

dobro ste se razpisale...ni čudno da naša tema vodi!

Naš je šele zdaj zaspal, že kakšen teden hodi bolj pozno spat user posted image  Danes smo imeli "žurko", moja mami praznuje 60.

Bolnim otrokom se je pridružila še Violinski, vsem želim da se čimprej pozdravijo - vključno z našim, ki mu teče iz nosa v manjših potočkih...

Demi, čestitke za hojo!

Seven, pozdrav tudi od mene! Me je prav tako pretreslo, ko sem brala o tvoji Emi...kot pravijo punce, važno da je zdaj zdrava luštna punca!
Koliko naš poje čez dan, če je merica tavelik kozarček Hipp:
-zjutraj sadje, mešano, speštano pribl. 1 merica
-okrog 12h skuta, jogurt, kruh, nekaj od tega, pribl. 1/2 do 1 merica
-kosilo karkoli že, pribl. 1 1/2, merica
-večerja grisolino, rižolino ipd. 1 1/2 merica
Ja, bi rekla, da poje več od mene. Dojiva se nič več, se je pri 10 m odstavil sam.

Nič več ne zavidam dopustnicam, ker imam naslednji teden tudi jaz dopust, se moram odločit, kam bomo šli. Je prišlo nahitro in nepričakovano...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4923
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 22:44:24   
Seven*
Aha.. Hvala za odgovore glede hrane!! Nsaa Ema poje zjutraj cca 200 ml mlecne kase, potem imava kaksen kruh in namaz za prigrizek, potem za kosilo priblizno 200ml, pa za vecerjo tudi priblizno isto mlecne kasice. Mogoce malenkost manj. Je pa res, da se vmes cca 10x dojiva, tako da najbrz niti ne spravi toliko vec v zelodcek..

Ej punce, super da ste nacele tole temo. Moja Ema tud hoce, da sem cimvec na tleh pri njej, da se lahko vesi po meni. In kadarkoli zapustim prostor joce.. Skoz me mora imeti na oceh. Je pa to prav naporno, ker moram cez dan vse pospraviti, popoldan namrec ne morem, ko pride Jakob domov. In jo ful prenasam po stanovanju. Se na WC gre z mano in ji dam malo WC papirja da se z njim igra na tleh.. user posted image user posted image user posted image Sem ravno danes hotela o tem povprasati. Zgleda je to neka faza, glede na to, da je pri vseh enako..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu jankobananko)
Neposredna povezava do sporočila: 4924
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 22:58:07   
Jessy
He..he...Seven, pri nas pospravljamo samo še 1x na teden - v nedeljo - ko je tudi moj doma, da se igra z njo, ko jaz pospravim, kaj operem, zlikam...naporno je!
Med tednom je pa full problem skuhat kosilo, tako da kuhamo samo take reči, ki so v 30. minutah gotove. Neja ima kosilo ob 11.30, potem jo pa spokam v posteljo in šele takrat imam čas za kuhanje. Moj pride na kosilo že ob 12.30. Si lahko predstavljaš, kako to zgleda!?!?!user posted image  Jaz upam, da ta faza kmalu mine, ker mene počasi že fajn jezi, ker je tolk zahtevna!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?