|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  196 197 [198] 199 200   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
13.7.2006 23:20:03   
sjug
No pa še moj današnji prispevek. Ponavadi imam itak sklepno misel večera, ker mi prej ne znese se vsesti za mašino. Grem lepo po vrsti ...

Seven tudi meni so stopile kar solze na oči. No sama ne verjamem v slučaj in to, da je začela krvaveti ravno med pregledom, ... skratka ne verjamem v slučaj. In seveda jo čuvajo angeli varuhi, lubico majhno, pravi srček je.

MajaPro, pri nas je podobna scena, pa je samo tašča v zgornjem štuku hiše. Ko pride v ulico, jo že na daleč slišim, sploh ni treba, da stopi v hišo. Je takoj hrup, zato še dobro, da otroci niso občutljivi. So se kar morali navadit,

Hmm, koliko in kaj je naš malil buda? No pa dajmo. Ko se zbudi proti jutru, je jošk. Potem vstane okoli sedme in zajtrk med 8 in 8.30 - je žitno kašico in to tako, ki že vsebuje prilagojeno mleko. Če je lačen 3, drugače 2 veliki žlici. Pred kosilom je običajno še kakšno sadje ali jogurt, pa malo pocucka vmes ali pa pije čaj. Potem okoli 13 ure je kosilo. Najraje je kakšno zelenjavni miks z makaroni, rižem, ipd. z ali brez mesa - meso mu dam približno 2x tedensko. Količinsko pa poje recimo Hippov lonček za 6 mesecev - če je zelo lačen, če ne manj. Potem je popoldanska malica. Če ostane kaj od kosila ali pa kak kruhek s sirčkom ali kaj podobnega kar je tastarejša, pa dam še njemu malo. In večerja, je kar jemo mi. Včasih pa sta popoldanska malica in večerja združeni. Sedaj pri meni čez dan čedalje manj pije, sicer je pa itak dovolj star. Aja pa še to, dajem mu pa kozje mleko, od kravjega samo skutke in jogurte - torej fermentirano. Prilagojenega mleka pa en kupujem.

Nanka mislm, jest sem pri 33 še vedno mlada. Jasno, da bom še imela kakšnega user posted image , če mi bo dano. Slišalo se je tko, kot da jih imaš 43 user posted image .

In za konec. Zanima me, ali ste že cepile svoje otroke pri enem letu? Naš Ažbe je bil danes namreč precej nepričakovano cepljen, ker se mi je zdela to dobra ideja. Katarina bo namreč doma debele tri tedne, ker gremo v torek na morje (če ne bo nobenih zapletov z malim, držim pesti) in ne bo mogla prinesti domov nobenega virusa oz. bakterije. Pri 4 letih še vedno po enem tednu vrtca začne smrkati in to sredi poletja, ko so vsi v skupini zdravi. Mislm ... user posted image

OK punce, zdaj grem pa počasi spat, nočko. Aja, še prej pa prečekirat mulčka, če je ves prešvican in če ima kaj vročine po cepljenju. Moj je kar nekam slabe volje, kam se mi je mudilo ravno pred dopusti. Imela sem tehten razlog. Bom enkrat povedala,kakšno štalo smo imeli  po tretjem cepljenju ...


_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4926
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 8:00:44   
Tiamo
Jutro, Demi jedilnik je bil včeraj takob 03 mlekoob 9:30 čokolino, nevem kok, ker zdaj nič več ne merimob 10 pri meni ene pol kosa sredice kruha s paštetoob 12 pol od pol žemljeob 16 200ml zelenjavne juhe + pol banane + 10 smokijevob 20:30 240ml mleka Zdraven, ozioma čez cel dan popije okoli 3 dl čaja ali vode. A zdaj k bodo stari eno leto a boste še kupovale prilagoljeno mleko, jaz sploh ne vem, ali naj karzamenjam s navadnim prekuhanim.?! Demi še ni bila cepljena, bo preden gre v vrtec, to je konec avgusta. Pri Demi je čist odvisno kdaj sem samo jaz, kdaj gre pa tudi k drugim. Sem jo že parkat pustila pri mami, pa ni bilo panike, sploh me ni pogrešala...ko sem se prikazala je bil pa jok. Jessy, Demi je imela pred 2 mesecema to navado, da tudi pomit posode nisem mogla, je takoj jokcala, to se je vleklo se mi zdi, da je pred 14 dnevi končala s to navado.  Včeraj je pri hoji tok revca padla, si je jezička malo pregriznila, potem še enkrat direk z ritjo ob stol,... Kaj me še vse čaka, in vas tudi grem še malo pokat...

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 4927
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 8:35:18   
natasaxy
Jutro. Ja fino da nisem sama na tem planetu, ko ne morem nič naredit, očitno je res tako obdobje,...pa upam da čimprej mine. Če že res moram nekaj naredit, potem ga pustim da malo pojoka, sej včasih se potem zamoti s kakšno stvarjo in je o.k., seveda dokler me ne vidi.

Men je blo danes ponoči tko vroče, da sem se preselila v dnevno sobo spat. Mali in moj pa sta veselo spalauser posted image user posted image . Naš trenutno še spi. Se je mal čez sedem zbudil, dobil redek čokolino in zaspal nazaj. Če ne spi vsaj do pol devetih, potem sploh do kosila ne zdrži - do 12 ure.

imamo kar podobna hranjenja:

- pri nas je zjutraj ko se zbudi okoli pol osme 250ml čokolinota na flašo.
- vmes do kosila kakšen prigrizek (skorja kruha, košček sadja ip)
- ob 12-ih kosilo (različno od juhic do makarončkov, rižot, meska, ribic,...)
- okoli 16 imava sadno malico (sadna kašica, skuta)
- ob 19-19.30 enkrat pa večerja (kaj na mleku skuhanega, na kruh kaj namazano, jajčka,...)
- ko pa gre spat malo po 20 uri pa če je potrebno še kakšne 100 ml mleka, odvisno kaj jeva za večerjo.

Jaz sem se odločla, da sem kupila ta zadnji Aptamil. Ga ne mislim več kupovat. Itak že vse jejo, tako da se mi zdi vseeno tudi če začne piti navadno mleko.

Mi tudi še nismo cepljeni. Pomoje bomo na pregledu predno bomo stari eno leto. Imava ga en dan pred RD, 30. avgusta.

No toliko zaenkrat,...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4928
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 10:05:15   
nanka
Dan,

tako obleke so zlikane in čakajo kovčke. Sem si kar oddahnila, ko sem vse pripravila, jutri pa še čiščenje stanovanja, tako, da se vrnemo v lepo stanovanje.

Jaz tudi ne morem nič narediti brez pomoči Zoje. V glavnem se me drži za noge in sili v naročje. Je prava mora. Tudi jaz morem sedeti na tleh da se igra ali pa plazi po meni. Izgleda da smo vse na istem.

Naš jedilnik je naslednji, čeprav Zoja ne je rada, ima šele 6,5 kg.

8      -  100 ml grisolinota, pa ne rada, amak jo silim
10.3 -  150 ml Hipp sadje
13    -  150 ml kosilo, ponavadi je krompir+zelenjava, mesa ne mara, tako da ji pri našem kosilu podtaknem koščke z krompirjem, vsak dan dva griza
16    -  frukzwerg xxl, ali dva majhna, puding, skuta z podloženim sadjem, kar pač imam doma 
vmes poje dva piškota
19   - večerja, ki je različna od popldanske malice
vmes dobi tudi kruh za grizljanje

Mleka še vedno ne mara v nobeni obliki, ne kot kašice, ne v flaški.
Jaz ji dajem domače mleko že od 8 m, ker Hippovega ni marala in sem jih samo kupovala in zlivala stran. Čaja (sladkega) ali pa soka popije 1.5 l, tudi ponoči. 

Zoja še ni bila cepljena pri 1 letu in tudi še ne vem kdaj bo, ker nimava nič datuma. Me bodo že poklicali. Drugače pa so vse mamice, tu okoli jamrale, da so otroci po prvem cepljenju lažje zboleli. Teklo jim je iz nosa in malo vročine.
Sjug, upam, da boste prešli brez težav to cepljenje.

Mene tudi razjezi, ko naju kdo sreča in sprašuje ali je fantek ali punčka, mislim, pa je vedno oblečena v roza in volančke. Po moje imajo ljudje to vprašanje kar za frazo.
Drugače pa tudi Zoja paše v kategorijo veliko dud. Ima jih 12, tako da nam jih ni potrebno kar naprejiskati in je vedno pri roki. Pri nas je duda zakon, pa tudi flaša.

+3- to je pozdravček od Zoje,

se poslavljam, ker mi ne dovoli pisati....


(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 4929
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 11:04:40   
violinski
Čau, deklice.

Sem prav vesela, ste se spet malo razpisale. Sem pa razmišljala, da bi nekje ob koncu avgusta tole temo zaprle (ker naši otroci ne bodo več dojenčki) in se preselile nekam drugam. No, še vedno tu, na forumu, se razume. Pa link pi dale v zadnji post, tako da lahko vsaka avgustovka še vedno zajadra do nas. Bom malo razmišljala v tej smeri.

Torej, ste se pogovarjali od količinah hrane. Jaz zjutraj ne zbujam Aljoše, da bi mu dajala kašo, zato mu okrog 7:15 potisnem 2 dcl alpskega mleka in potem spi dalje, običajno nekje do 10h. Ob 11h dobi eno banano in še eno sadje ali pol ta velike sadne Frutek kašice (torej banana+100ml). Zadnje dni bi nonstop nekaj glodal, zato tu pa tam dobi kak piškot ali kos kruha, včasih namazanega s kakim sirovim namazom. Ob 12:30 gre spat in spi vsaj uro pa pol, vendar bolje, če dve. Ob 14:30 dobi kosilo, 220ml goste hrane, okrog 17:30 obvezno nekaj, kar je vsaj 200g (kruh, skuta, pecivo, ...) in za večerjo 170ml žitne kaše. Vmes bi ves čas jedel ali pil - zdaj že tako malo poliva, da ima Aventov magični lonček nonstop pri sebi na tleh in pije iz njega ko manijak. Koliko, ne vem, sigurno ene tri lončke na dan, lonček je pa 1,5 dcl.

Kar se plezanja po mami tiče lahko rečem, da je to le faza, ampak ta faza zna trajat tko kot je rekla Tia - dva meseca, morda več, morda manj, sigurno pa se najbolj pozna v tistem času, ko gre mami v službo oz. otrok v vrtec. Aljoša je navajen, da se na tleh igra sam (če se jaz usedem na tla, me morajo zaradi križa trije dvignit), jaz ponavadi sedim ob njem na kavču in potem mi nosi igrače, stoji ob kavču tudi po cele ure, malo gleda, kako tipkam, malo gleda TV, veliko preklada časopise po stanovanju... Če hoče zbudit mojo pozornost (če se zatipkam na RR ali kaj podobnega user posted image ) naredi kako neumnost kot to, da gre h lučki in potegne vtič iz vtičnice ali odpre omaro v svoji sobi na stežaj in zvleče vse Lanine obleke na tla (ker so na spodnjih policah). Ali pa najde na tleh kako smet ali kosem prahu in si vse skupaj stlači v usta.

Zdaj že zna splezat na kavč in če ga ravno ne razganja od veselja, ker to zna, zna splezat tudi dol z njega. Znal bi vsakokrat, ampak se ni sposoben toliko zbrat (ker je razgrajač), da bi se pravilno obrnil, tako kot ga mi učimo: "obrni se!" in "najprej noge!". Ni pa še zletel na glavo dol, čeprav je načeloma kamikaza. To je naredil samo pri mojih doma čez dve stopnički, ki vodita v dnevno sobo. Seveda mu ni bilo nič.

Še za to v zvezi z zamenjavanjem ali spraševanjem po spolu otrok - Lana je bila za vseh fantek. "U, kakšnega korenjaka imate pri vas!!" so govorili raznorazni ljudje. Je pa res, da ni bila čisto nikoli oblečena ne v roza ne v volančke, pretežno je imela taka nevtralna oblačila, včasih kaj, kar bi rekel, da je bolj punčkasto, kot fantovsko. Vsi tile ljudje, ki sprašujejo po spolu bi se lahko temu elegantno izognili, če bi vprašali, kako je otroku ime. Pri redkih izjemah bi še potem morali spraševati, če je fantek ali punčka. Zato vsakemu, ki vpraša, kar povejte, da menda vidi, da ima na sebi roza oblačilo ali volančke ali dekliški klobuček.

No, moja dva sta doma (sta šla en krog s kolesom), grem pripravit sadje. Pa-pa!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4930
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 11:13:36   
violinski
Še za cepljenje - Aljoša bo za OMR cepljen šele konec septembra, ker mora minit najmanj 11 mesecev, odkar so ga zdravili z imunoglobulini, cepljen pa mora bit, sicer ne sme iti v vrtec (zakon tako pravi, pač). Bil je pa cepljen za vse ostale zadeve, tiste, ki pridejo v treh odmerkih in do sedaj ni imel kake posebne reakcije. Mogoče malo povišano temperaturo pri zadnjem. Vendar ta cepiva so bila cepiva z mrtvim virusom, OMR je pa živi virus in zato toliko bolj nevaren.

Lana ni imela kake posebne reakcije, je pa itak peti dan v vrtcu zbolela, tako da ne morem reči, če je bilo to od cepiva ali od česa, kar je staknila v vrtcu.

Sjug, sem videla, da imaš tudi ti 'kristusova' leta, kot nanka in kot jih bom jaz čez 5 mesecev, torej smo generacija!!!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 4931
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 11:53:26   
Jessy
Pridne ste, pridne!

Jaz sem imela dopoldne mamo in nečaka na obisku, tako da drugega, kot da sem skuhala kosilo, nisem naredila! Sem pa za popoldne že "naročila" Nejo k tašči, da jo bo imela, da bom jaz lahko pakirala! Ko tole spišem, nesem brisače obest na štrik, pa po pisano perilo v sušilca, ker so se sušile ponoči, pol pa samo zložim in kljukam, če sem vse vzela!
Jaz imam tudi rada, da zapustimo čisto stanovanje, ker se je tako lepo vrniti v pospravljeno, tako da bomo danes tudi "ribali"!user posted image

Neja je pravkar pojedla svoje kosilo in začuda ji je kar šlo. Sem ji skuhala 1 žlico koruzne polente (a se sploh splača kuhat tako malo???), nekaj kuhane cvetače, nekaj tenstane bučke in malo omakce od svinjskih kotletov. Je bila pravi mali gurman! user posted image  Sem bila pa prepričana, da bo spet treba it v skrinjo po zlate zaloge juhce, ker mi ne bo hotela jesti.
Malce razmišljam, kaj bomo jutri nesli s sabo za na pot, da bo lahko jedla! V mislih imam, da bom šla kupiti kakšno žemljo, s sabo bi pa nesla že kuhano zelenjavno juhco, pa bi potem dol samo pogrela. Glede na to, da bomo zagotovo najprej šli na kosilo, me mika, da bi kar tam prosila, če mi pogrejejo njeno "čorbo". user posted image
V bistvu si delam čist brezvezne skrbi!

Nanka, a si se ti mal zmotila, ali pa ti Zoja res popije 1,5 LITRA pijače na dan? user posted image  Naša spije malo manj, kot 1 magični lonček, ampak naš meri 2,5 dcl - sem kar zadovoljna, glede na prejšnje stanje s pitjem.

Naša pa pije alpsko mleko že lep čas. Sem že pozabila, kolk časa, ampak se mi zdi, da sva okrog 8. meseca štartali z alpskim mlekom. Ga ima prav zelo rada!

Tista faza plezanja po mami, ko more biti na tleh, pri nas traja že izredno dolgo. Po moje že kar dobra 2 meseca, pa še nič ne kaže, da jo bo kaj minilo. Po moje, dokler ne bo hodila, bo kar trajala.

Violinski, a si se že pozdravla?

Midve bova cepljeni v začetku avgusta. Sem že malo pozabila, kdaj imava datum, ampak se mi zdi, da okrog 8. avgusta. A zdaj, da bodo dobili živo cepivo? Jaz nič ne vem okrog tega. Jaz jo samo peljem, pol pa je, kar je! user posted image

Zdaj grem pa pogledat, če je Neja zaspala, da jo pokrijem in grem kuhat še za naju!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 4932
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 11:57:13   
tina104
Najprej moram sporočit veselo novico - dobila sem pripravništvo!!!!!!!!!!!!! Vem samo to, na kateri šoli bom in koliko točk sem nabrala, da sem bila sprejeta. Če moram zdaj sama urejat stvari na šoli in te stvari, nič ne vem, ampak se bom že pozanimala. Dobivala bom 70% plačo, tudi dobro, samo da nekje dobim delovne izkušnje, potem pa bo sigurno naslednja leta lažje dobit delo na kaki šoli, vsaj mislim.

Naš bo cepljen komaj septembra, takrat ima pregled.

Naš jedilnik: dojenje 3x ponoči

zajtrk - okoli 8. - okoli 100 ml mlečno-žitne kašice kot je npr. čokolino, od milupe..., pa malo kruha z namazom - ko mene vidi, da ga jem, hoče še on, ne poje pa veliko

dojenje med 10. in 11.

kosilo med 13. in 14.  - ponavadi ne merim, včasih poje 100 ml, včasih 200ml. Če poje malo, se potem čez kako uro, dve še doji

okoli 17. sadna kašica - 190 ml

Potem še ob kakih 20. včasih je kako sadno žitno kašico, največkrat se samo doji - če se samo doji, je ponavadi tako, da se doji ob 20., pa potem ob 21. še 1x, vsakič malo poje.

Ne vem, sploh ne moremo zmanjšat dojenja, ene dneve se še več doji, ene dneve tudi manj, to kar sem napisala, je povprečje.


_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 4933
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 12:01:02   
nanka
ne, Jessy nisem se zmotila, res popije toliko, saj se pozna v plenici. Čez dan popije vsaj dve flaši čaja ko gre spat ( flaša ima 300ml), dva frutka, zvečer med spanjem pa spet dve flaši čaja, pa je časih potrebno še dotočit. Čez dan pa tudi naš sok pije iz kozarca.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4934
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 12:03:08   
nanka
Tina BRAVO, pri nabiranju delovnih izkušenj, ti želim vse najboljše. ČESTITAM
No pa boš imela mirne in lepe počitnice.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4935
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 12:14:59   
tina104
Prej sem še glede plezanja po meni pozabila. Moram rečt, da je bil Aljaž včasih bolj naporen kot zdaj. Ful se sam zamoti, če sem v istem prostoru, pa tudi sam gre stran od mene, ampak problem je, da se zamoti s samimi nevarnimi rečmi, tako da tako moram večino časa zraven njega bit. Najbolj zanimivo je namreč odpiranje predalov, metanje stvari ven, vstajanje ob klubski mizici, prižiganje lučke, dvigovanje telefona. Zadnje čase je že veliko bolj stabilen, ampak še vseeno ga ne upam kar spustit iz oči. Je pa ful naporen kak dan - recimo prejšnji teden mu je šel en zobek ven in je en dan res nonstop lezel na roke, ko pa je bil na rokah, pa je hotel doluser posted image
Drugače je pa res najbolj srečen, če se jaz igram z njim na tleh, pa da po meni plazi.

Kaj so vaši tudi tako trmasti in bi že radi vse sami? Aljaž se noče previjat, ko ga položim na hrbet, se tako zvija, pa z rokami in nogami me stran tišči. Enako je pri oblačenju. Ko ga hranim, na vsak način hoče žlico, pa zadnje čase si jo celo sam v usta nosi, sicer ful nerodno, ampak... Ko stoji ob opori, bog ne daj, da bi ga prijela za roke, me kar stran tišči. Pa še bi se našlo takih stvari.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4936
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 12:16:34   
Jessy
Tina, to je pa res enkratna novica! ČESTITAM!!!! Sem ti rekla, da tista tvoja predvidevanja nič ne pomenijo! Če izpolnjuješ pogoje, potem te morej sprejet! To, da imaš pa 70% plačo je prav, ker ko imaš pripravništvo, se dobiva tako plačo! Je pa tudi res, da 70% plačo dobivaš v primeru, da sta dve v razredu. Če pa boš sama imela svoj oddelek, pa ti pripada 100% plača! Zdaj, ko si enkrat not, bo šlo vse lažje! Čestitam še enkrat!

Joj, Nanka, a tolk ti popije! Sem bila prepričana, da si se zmotila, ker kar ne morem verjet, da lahko tolk mala štručka, tolk popije. Ja, saj pol pa ni čudnega, da ti bolj malo poje, ko pa ni prostora za hrano! user posted image  Jaz bi bila vsa srečna, ko bi mi Neja veliko pila!

Tina, glede trme... Našo se tudi zelo težko previja, ker ona bi okrog racala, tako da jo morem kdaj prav na grdo obrniti in tiščati na previjalno, da vidi, da gre zares in šele potem odneha. Ji skušam dati kakšne predmete, da bi se zamotila, ampak se zgodi, da kljub temu hoče sedet, pa okrog šetat.
Drugače pa bi ona rada tudi kakšno stvar, ki ji jo ne dovolimo in takrat vstrajno polaga rokico k tej stvari, jaz pa vstrajno nazaj in ji prigovarjam, da ji ne pustim. Vmes se pritožuje, pa od "ihte" kar malo poskoči, ampak sem vseeno jaz bolj vstrajna. Drugje pa trme še ni izražala. Vsaj opazila je nisem.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 14.7.2006 12:20:03 >

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4937
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 12:26:18   
nanka
Ja kar veliko popije, samo so mi v bolnici naročili, da ji moram dati piti, čeprav ne je, ker ji čaj sladkam, tudi s tem malo pridobi. Ji pa še zmeraj dajem mleko ali kakav v flaško, pa je ne preslepim. Noče, pa noče mleka. Sem ji tudi že v kozarčku dala, pa je samo povohala in ni hotela piti.

U, trmasta je pa Zoja tudi zelo. Če ji hočem kaj iz rok vzet, kar ni za njo, zna že fino vreči stran, s pravo ihto. Pa vedno hoče nekaj kar je ajs. Ko ne dobi, pa vik in krik. Saj bo kmalu minilo.

Pa v avtu tudi vedno vpije, sploh se noče voziti. Z njo so vožnje kar naporne. 5 minut ji je čisto dovolj, pa še zaspat noče v avtu. 

< Sporočilo je popravil nanka -- 14.7.2006 12:27:34 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4938
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 12:57:14   
nanka
Aja. Violinski sem se zdaj spomnila, da si omenila, kje bomo naprej klepetale.
Na forumu OTROK je pod zgodami in nezgodami podforum Mesečnice in tam bomo nadaljevale. Saj nas bo moderatorka tako prestavila, če se prej ne prestavimo same. Ena se mora opogumiti in tam odpreti nov čvek.

< Sporočilo je popravil nanka -- 14.7.2006 12:59:30 >

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4939
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 13:12:31   
Jessy
Al pa počakmo, da nas moderatorka prestavi in bo debata kar tekla naprej!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4940
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 13:43:00   
natasaxy
Tina bravo bravo. Zdej si mi pa nekaj dolžna. Kaj bi naredila da bi bila na tvojem mestu. No vidiše v šolstvu se vsekakor da kar hitro dobiti službo. Jaz pa še vedno tavam, pa prošnje pišem,....sej vem da ste me site,...ampak se bolje počutim če malo pojamramuser posted image

Naš korenjak je danes spal do pol desetih, sem bla sigurna da bo šel šele okrog enih spat, pa je zopet komaj zdržal do kosila. Očitno ga zobje matrajo sto na uro.

Naš pa ful noče toliko piti. Pri kosilu mu kar iz kozarca dam, da popije kakšen 1 dcl, po flaši pa par požirkov in konec. Tako da če imam sprečo popije 200ml pijače na dan.

Nanka sej Zoja pa ne poje tako zelo malo, glede na kg. Vsaj pije veliko, to je pa super!!!
Drugače pa želim da se imate na dopustu čim bolj fino. Uživajte.

Jaz tudi mislim da nas bo modratorka kar sama prestavila drugam. Se bomo že znajdle, sej smo velike čveke. user posted image user posted image

Jessy a tebi jo še rata na previjalni previti? Pri nas to ni šans, bi kar dol pobegnil. Tako da ga moram vedno na postelji lovit. Jaz ga moram tudi včasih bolj na grobo, drugače mi po domače povedano, še s kakci po postelji uide, pa fino se mu zdi. Pa tudi trmo zna fino včasih zganjat. Danes mi je pri jedi tako žlico zabrisal, da se mi je kar zameglilo, pa ga potem okregam, pa malo grdo pogledam, včasih zaleže za 5 minut.user posted image user posted image

Midva greva pa popoldne malo k našim domačim pogledat kaj dogaja. Še prej grem pa še malo v šoping, pa še liste za otroške doklade moram it iskat v knjigarno.

Imejte lepo popoldne. Čao



(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4941
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 13:44:01   
ery
Hooojla.... Končno se vam oglašam, skor po pol leta , še več...
Danes je četrti dan kar sem spet nazaj v službi..user posted image
No čeprav priznam-paše mal spremembe, drug folk in mal odklopa od domačih :)
Doma imam popolnioma zablokiran računalnik, tako da se vam bom oglašala le iz službe.. kakor se bo dalo.

Moja Nikica bo pa 2.avgusta stara 1 leto, čas beži, da komaj dojameš... Hodi še ne, je bolj boječka, po meni user posted image

No toliko zaenkrat punce. Lepo se imejte, kjerkoli že ste.

papa

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4942
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 13:54:02   
Jessy
Oooooo, glej, glej, katera se je prikazala! Ery, dobrodošla nazaj! user posted image user posted image user posted image

Natasa, jaz jo še vedno previjam na previjalni, ampak kot sem že rekla, jo je treba kar večkrat z obema rokama prijet in malce pridržat na mestu, jo malce okregat in ji dat vedet, da ko se previjamo, se previjamo in ne skačemo naokrog. Zvečer mi pri tem priskoči na pomoč tudi user posted image , čez dan se morem pa kar sama spopadat z njo. Mi je že zmanjkalo zanimivih rekvizitov! Bo treba kaj poiskat po stanovanju, da bo spet kaj novega, pa bom lažje previjala!

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 4943
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 13:59:41   
ery
Ja Jessy živjo... Jaz imam tudi te probleme na previjalni, obup.. pol ji pa zmer kaj iz kuhinje prinesem, da je mir..user posted image

Čeprav je Nika res mal boječka. Če jo spiuštiš , takoj pade, zanalašč, če jo primeš le za eno roko, je čisto trda.. Sploh še pravega ravnotežja nima.. Ma bo že..

Jessy, vi pa jutri odhajate, a ne? A imaš kaj posebnega s sabo za Nejo?

Pa lepo se imejte..joj jaz komi čakam dopust čet en teden..hehe, pa komaj začela sem delat..

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4944
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 14:20:00   
Jessy
Ja, mi jutri gremo in ko pridemo nazaj, pa vi greste!
Za Njo bomo vzeli bazenček, fredov obroč in igrače (kangljica, lopatka, grabljice, lončki za pretakanje,...čimmanj, kot se bo dalo), pa seveda kup oblek, plenic, kozmetike....itak bo vsega preveč!

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 4945
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 15:14:32   
zoya24
Hojla, sem se komaj prebila skoz vse te poste user posted image user posted image .

No zgleda, da je Žiga končno bolje, včeraj zvečer ni imel vročine, pa danes tudi že cel dan ne user posted image user posted image . Namesto njega pa mene nekaj daje, me ful grlo boli, upam, da ne grem po stopinjah Violinske, pa mojega tudi že cel teden, ma smo vsi bili ali smo bolani user posted image .

Ery pozdravljena, se že res dolgo nisi oglasila. Jaz grem v petek, 21.7 prvič v službo (zaradi bolniške, drugače bi morala začeti že v ponedeljek, 17.), pa se po eni strani kar malo veselim, sploh zdaj, ko sva bila z malim večinoma doma, ker je bil bolan. Po drugi strani mi je pa težko zaradi malego, sploh zdaj, ko imava manj časa, da se privadiva vrtca.

Tina čestitke!!!!!!! To je pa res vesela novica. Kdaj pa začneš, verjetno s septembrom, a ne?

Vidim, da se vse veselo pripravljate na dopust, vam kar zavidam, no mi bomo šli še na morje šele konec avgusta, bo pa potem toliko bolje, ko boste ve že vse po službah user posted image user posted image . Pa lepo se imejte, pa čimmanj gužve na ceti, pa lepo vreme!!!!!!

Pri nas tudi Žiga kar veliko spije, no zdaj ko je bil bolan, je nekaj štrajkal, ampak je vseeno spil tam nekje do 1 litra, v njegovih dobrih dnevih popije pa sigurno 1,5litra, pa to samo čez dan, ker ponoči ne pije. Drugače pa zadnje tri dni nekaj štrajka pri hrani, saj še vedno dosti poje, amapk veliko manj, kot je prej, najverjetneje je zato kriva bolezen, upam, da bo bolje. Mi je prav hecno, ko odkimava z glavo, ker prej je pojedel koliko si mu dal, pa še skoz je nekaj grickal. No ob navadnih dnevih je zjutraj pojedel tam do 200ml mlečne kašice, potem dopoldne, prav toliko sadja, pa kosilo okoli treh - enako količino, pa mlečno malico tam do 150ml okoli petih, pol šestih, pa za večrjo spet nekaj mlečnega - do 170ml. Vmes pa še kruh, keksi, čokolada, sladoled, pač odvisno kaj smo imeli doma.

Previjamo se tudi mi še vedno na previjalni mizi, mu dam robčke, da jih ven vleče, pa je zadovoljen in na miru, s tem res nimamo težav. Pa tudi kar dosti se sam zamoti z igranjem, no sej večinoma se sploh ne igra, ampak razmetava, njegove cotke iz omare imam sigurno 2x na dan vzunaj, pa kuha rad, to pomeni, da imam vso posodo zunaj, pa še kuhalnice in zajemalke....., ma vglavnem samo hodi (plazi) sem in tja in razmišlja, kaj bi za eno neumnost še napravil user posted image user posted image . Imam včasih očutek, da mu je že malo dolgčas doma. SEveda, ko se spravljam kuhat, al pa pospravljat, pol se pa začne tudi skoz po meni vlačit, ko kuham, se me obvezno za noge drži, ali hlačnice, ali se mi pa pod nogam mota. Zato ospravljam tudi jaz takrat, ko je ati doma, to je večino popoldne, pa ob vikendih, kuham pa ko spi.

Uf kok sem naložila, bom rajši nehala.....lepo bodite!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4946
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 22:35:10   
sjug
No, še moj post za lahko noč.
Vidim, da smo tri v generaciji teh lepih 33 let. Punce, če nisem preveč radovedna, me zanima s čim se ukvarjate poklicno oz. za preživetje. Vem, da so sedaj naši malčki v prvem planu, ampak to se bo čez leto ali dve malo spremenilo. Razen tistih, ki boste (bomo ... morda) ponovno mamice oz. srečke nosečke, seveda. No, sama sem zaposlena  na MKGP (Min. za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano). Ukvarjam pa se z registri za domače živali.  Potem je tu še programska oprema, pogovori s strankami, tone sestankov ipd. Skratka zame osebno zelo zanimivo delo.  In štejem se za srečno, ker sem v super kolektivu in imam krasno šefico (hitim trkati na leseno mizo).  Skratka zelo rada sem v službi. Zadnjič, ko sem se malo oglasila, me je kar prijelo, da bi ostala. Potem pa pomislim na mojega fantka in me kar mine ta moja navdušenost. Aja pa začela sem z angleščino (tečaj imamo zastonj) in mi je tako pasalo, malo med odraslimi. Res osvežitev, ko možgani po zastoju spet delujejo user posted image .
O Ery, tvoja punčka in moj mali bosta pa isti dan praznovala RD. Kje pa si rodila? Jaz sem v Ljubljani in sicer zgodaj zjutraj in zelo easy, tko na varianto Prišla, Videla, Zmagala - Rodila.
Glede pitja ste me nekatere kar potolažile. Moj user posted image je namreč šele v tej vročini  sploh pričel pit vodo in čaj. Prej se je itak samo dojil. Če imam srečo spije eno Aventovo ta veliko flaško. Rad pa pije po slamici, tudi 1,5 dc naenkrat. Ja ampak to šele zadnji mesec, prej ni bilo šans, mogoče je naredil dva tri požirke.
In glede nemira in trme. Seveda je levček in mu ne smem nič vzeti iz rok. Pravzaprav mu je težko sploh kaj vzeti, ker tko trdno stiske, je pa izredno močan. Potem pa je vik in krik. Previjalno mizo imam k sreči tako močno in veliko, da bi lahko sama na njej sedela, zato ga preoblačim in previjam kar na njej, je pa zelo zelo težko. Sploh noče biti pri miru, upira se in joka,  itak bi samo stal in plazil naokoli. Ima pa poseben vojaški način plazenja po trebuhu, kot specialci. Če ga bode npr. trava, gre lepo po kolenih, drugače pa je izredno hiter po trebuhu. Dvigne se sam v stoječ položaj, da bi pa že sam naredil korak, mu pa še manjka kilometrina. Pa še težek je, tako da bo shodil verjetno do 15 meseca - bomo videli.
Natasaxy, glede iskanja zaposlitve te pa povsem razumem. Sem bila po prvem porodu na zavodu, sicer hote, ker sem pustila prejšnjo službo. Sem se tako slabo počutila, da sem se odločila in šla stran. In izkazalo se je, da je bila odločitev zelo na mestu. Napisala si, da tavaš. V kakšnem smislu tavaš? Se ne moreš odločiti, kaj bi počela? Ali pišeš prošnje kar poprek? Če je tako, ni čudno, da ne dobiš prave službe. Sej nisem kak vedež, ampak je pa res, da moraš misli osredotočiti, temu pa sledijo dejanja, potem pride uspeh - sorri, če sem preveč zafilozofirala, ampak takšna je moja izkušnja. Če bi se rada več pogovarjala o tej temi, mi piši na z.s.

Joj, sem dolgovezna, kar ne morem nehati. Grem v torek na dopust za slabe tri tedne, pa še pozno sem se vam pridružila in moram mal not prinest za naprej in za nazaj user posted image .

Pa lepe sanje imejte.





_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4947
   RE: Avgustovke, kje ste
14.7.2006 23:02:28   
Jessy
Tako! Spakirani smo, zdaj se samo še naspimo, potem pa odjadramo novim dogodivščinam naproti. Sem pa pakirala od 15.30, pa vse do 21h, s tem, da je Nejo pazila moja tašča in sem imela popolnoma proste roke.
Sva pa z možem celo stanovanje obrnila na glavo, ker sva iskala ta drugo dudo, pa je nisva nikjer našla. Ne vem, kje sva jo zgubili! Na koncu se bo izkazalo, da je pri mojih doma, tako kot zadnjič. user posted image  Tako bomo jutri štartali samo z eno dudo in srčno upam, da je kje ne izgubimo!

Sjug, jaz sem profesorica razrednega pouka in učim na osnovni šoli. Pripravništvo sem opravljala v 2. r devetletke, potem sem šla pa na drugo šolo, kjer sem še danes in bom tudi ostala. Sem pa začela v 1.r osemletke, nato sem šla z njimi v 2. r, pred porodniško sem bila v 4. r, s septembrom pa štartam s 5.r devetletke in tu bom tudi ostala - vsaj za nekaj let. Sem imela pa veliko srečo, da sem po opravljenem strokovnem izpitu dobila službo za nedoločen čas. Kolektiv je enkraten, ravnatelj pa še bolj, zato mi niti na kraj pameti ne pade, da bi menjala službo! Vsa ta leta nisem niti enkrat šla s težavo v službo!

Tako, drage moje avgustovke! Jaz se poslavljam za 1 teden! Lepo se imejte, kjerkoli že ste, tiste, ki pa boste kam odpotovale, pa srečno vožnjo!

pa pa

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 4948
   RE: Avgustovke, kje ste
15.7.2006 8:03:28   
Seven*
Uf zenske, koliko ste natipale. user posted image user posted image user posted image

Mi pa letos ne bomo sli nic na dopust. Skupaj z mojimi starsi (bolj oni kot mi) zidamo hisko in ni financ. Pa mislim, da bi mi dopust bil bolj napor kot sprostitev. Oba sta namrec..hm..zahtevna.. Pa razlika tako majhna.. Malo mi je sicer zal, pogresam morje pa cas za sebe, ampak bo ze..

Zdaj je Ema bolj ali manj zdrava, hodimo sicer se na fizioterapijo, zdaj pa je mamo odneslo.. Prejsnji mesec sem imela operacijo kolena, zdaj mi pa srce nagaja in sem vecerj bila na EKG-ju. Sumijo scitnico, ker me tudi malo dusi v prsih. No, lahko pa so samo zivci. So rekli, da glede na to kaj vse smo dali skozi, da se menda se kar dobro drzimo.. No saj v ponedeljek mi bodo vzeli kri in pregledali hormone za scitnico, potem bomo pa videli pri cem smo..

Jaz sem po poklicu univerzittetni diplomirani biolog (raziskovalna smer biologije), trenutno sem pa v iskanju nove zaposlitve, ker sem diplomirala sele v casu druge nosecnosti. Upam, da pade kaksna vredu sluzba. Porodnisko imam na sreco podaljsano do konca oktobra..

papa,
Gaby

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 4949
   RE: Avgustovke, kje ste
15.7.2006 8:38:47   
nanka
Dobro jutro,

no tako, mi smo tudi že spakirali, gremo še po zadnjih nakupih in pospravljanje stanovanja, potem pa štart. Tole pakiranje je kar stresno, ko moraš misliti za vse ina na vse, da kaj ne pozabimo. Prtljage se je pa nabralo toliko kot bi šli na morje za dva meseca in ne en teden.

Jaz sem poslovna sekretarka, vendar tega dela še nisem opravljala, pa bi ga rada. Zaposlena sem v tovarni kot referent v nabavi. V službo ne grem rada in ogledujem za drugo službo. V kolikor je ne najdem se bom oktobra vrnila v staro.

Zojo še edno previjam na previjalni mizi, samo mi tako brca in skače, da je joj. Zvečer ko jo umijem in oblečem za spanje, pa se sploh noče ležat ampak se dvigne. Prava telovadka.

Zobka ima še vedno samo spodnja dva, drugih še ni na vidiku, tako da jih čakamo in čakamo.

Ja sjug, dobra generacija, a ne?user posted image

Trgovina kliče, se popoldne še kaj oglasim

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  196 197 [198] 199 200   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  196 197 [198] 199 200   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




ime za julijske otročke 2.del
katrinka



piščančki (24%)

princi in princeze (8%)

poletne žabice (33%)

morski ježki in zvezdice (35%)


Število vseh glasov: 237

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!