|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Odnos do hrane v šoli
12.12.2012 15:12:59   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Zakaj pa gre vsa ta hrani v smeti? Ni možna kašna druga opcija?


Zato ker je potrebno zadostiti HACCP standardom, da se zagotovi varna prehrana. Konkretno za jogurte mi je kuharica povedla, da jih morajo zavreči, ker so bili več kot pol ure na sobni temperaturi in po teh standardih niso več neoporečni, čeprav so celi in imajo še cel teden rok  trajanja. user posted image user posted image Želim si, da bi bile še kakšne druge poti za uporabo oz. da bi bili ti sistemi bolj človeški.
hm tudi jaz dela v eni večji trgovini pa pri nas še zdaleč ni tako. mogoče je bilo tako 5 let nazaj zdaj pa ne več. odpisa je bore malo. so s strani vodstva taki pristiski, da si ga težko privoščiš. v smeti gre bore malo.

Pohvalno, da ste imeli tako vodstvo, čeprav vem, da vam zaposlenim ni vedno ustrezalo, a vseeno bolje, kot da se odvrže ogromne količine še uporabne hrane.

jaz mislim, da je večina otrok še vedno presitih in da je tiste, ki so lačni sram, da bi se izpostavljali pred vrstniki.

Se strinjam s tabo.
Potem sem ji dala v torbo vrečko da naj prinese domov kar ne poje.

  Mislim, da to ni slaba ideja. Le težiti ji ne bi smela preveč, če ni pojedla.user posted image
Tudi sama še ne morem soditi, kako se bodo obnašali moji otroci, ker so še v vrtcu. A že zdaj iz vrtca prinese domov popoldansko malico, ki je ne poje in jo potem že kdo doma zaužije.



Čaki mal, ja a nisi ti tista, ki si v razredu in vidiš kaj dela otrok. Nimaš jezika, da bi otroka opozorila, povedala staršem in podobno? Imam drugošolca in lani je prešaltal iz vrtca v šolo in zvem po dveh mesecih slučajno, da mulc ne je večine kosila, ker se mu ne da, ker jim dajo možnost, da se lohk zmišljujejo, preskok iz vrtca, kjer so pod kontrolo, do šole kjer kontrole ni je pri šestih letih kar hud. Seveda gospodi učiteljicam v podaljšanem je baš vseeno, sam da so tam. Kako naj sam vem, da mulc ne je kosila, če mi to noben ne pove? Doma je vse oziroma večino stvari in s tem ni težav. Dobil je pridigo o tem, da se s hrano ne igra in podobno, vem pa še vedno ne, a mulc je kosilo al ne, ker mi tega nihče ne pove, ker ne vedo. In kaj naj naredim? Naj svetim vsak dan v šoli? Tista stara komunistična, s katero so fopali nas in nas pri petih letih pitali z gumijastimi vampi je pa tud mimo.

Standardi in pravice so pa spet druga pesem.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 12.12.2012 15:16:11 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Odnos do hrane v šoli
12.12.2012 15:37:13   
kalbo
Sem pa seveda tudi sam mnenja, da občasna lakota še nobenmu ni škodla. Če v šoli ne je kosila, pride presneto lačen ob polpetih domov in ob petih ko je doma na mizi za jest pač pomlati vse. Spustit dvajset šestletnikov v jedilnico, kjer odloča čisto sam o tem, kaj bo vzel na pladenj, teden dni prej so imel pa vrtčevski sistem je malo mimo.

Pol kosa mazat namesto celega je pa pač dodatno delo in to se vsaj našim v podaljšanem ne ljubi počet. Saj letos je boljše, so bolj samostojni, lani je blo pa kar zanimivo.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Odnos do hrane v šoli
13.12.2012 19:59:44   
Balerina
IZVIRNO SPOROČILO: LEJLA

Že v OŠ vidim vsako jutro iste otroke, ki tečejo v trgovino po "malico"
sendvič, kokta in vrečka bonbonov. A res mislite, da bodo ti isti otroci "lačni" zdrave malice?



Ne vem no nisem vsega brala samo moje mnenje. Moja hči je jeješča in njena izjava glede šole je da v šoli je zato bolje kot v vrtcu ker ni potrebno vsega pojesti.

Sem pa hotela komentirati zgornji komentar glede zdrave prehrane. Pri nas imamo težavo ravno v tem ker je sok, ki ga ne pije ker je presladek, ima s seboj flašo z vodi, bela žemlja ja ona bi črno ker bele ne je, pri jogurtu ona ga ne bo ker je sadni in je samo navadne.
In kaj naj ji težim če sem jo pa jaz navadila da je uživa toliko sladke in nezdrave hraneuser posted image  Me je pa groza da se bo v šoli ravno na to navadila, in ne bo hotela drugega kruha kot belega.
Niti ji ne rečem naj prinesem domov ker tudi doma ne bo nihče pojedel pač ne jemo tega. Je pa težko zadostiti vsem.

Je pa groza da se toliko hrane stran vrže. Bi bilo potrebno res nekaj spremeniti. Ne moremo toliko hrane stran metati. Včasih se spomnim da je pri nas snežilka domov vzela vso odvečno hrano in jo dala prašičom.

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Odnos do hrane v šoli
20.12.2012 8:05:50   
Poka

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Saj veliko ti že pove to, da mi je ena RR-jevka odgovorila, da kaj jim pa dajejo banane, če jih pa nihče ne mara. user posted image

Če to na mene leti... pisala si da precejšne količine banan ostanejo, jaz pa sem ti odgovorila
"In, če je toliko banan ostalo, a ne bi potem raje kako drugo sadje še dali, kot pa banane, ki jih večina ne je? "
Škoda banan, kot prvo in ne zdi se mi butasto, da je nekje zaboj z jabolkami in zaboj z bananami in učenec pove kaj bi raje. Manj banan bi se ziher vrglo v koš.
Mimogrede.. moji jih jejo, ampak vsak dan pa tudi ne.

V bistvu je to dokaj dobr aideja, ne vem če si to mislila - ampak bi dali npr. različno sadje in bi si potem vsak izbral kar je. Sadje se itak lahko uporabi kasneje za kake sladice. Nam spo ga na eni šoli dajali potem popoldan in so ga imeli za malico v podaljšanem.

Res eni otroci ne pojedo vsega, sam to še ni nespoštljivo... Nekateri povedo, če česa ne marajo in jim ne dajo. Eni otroci pač zelo malo pojedo, saj je res mogoče hudo videt... Tisti, ki doma nimajo, pa ponavadi niso niti malo izbirčni in pojedo vse. Men je najhuje, ko se kak razvajenček igra s hrano, mama ga pa še zagovarja, pa ti reče celo, da ga iomaš na piki ali kaj podobnega... Pa to sicer ni res, da tisti, ki iamjo vse, da niso vzgojeni in ne cenijo, ker poznam ene par super fajnih otrok.

V enem razredu pri nas pri malici ni ostalo nič, ker sta ene dva vse pojedla za ostalimi. Vedno smo jim pa dali porcije na polovico in so potem vzeli še. Sadja ni ostalo, ker ni vsak dobil svojega - kar je men tudi sporno, glede na to da plačaš celo malico.

V trgovini, kjer sem delala prek študenta, so pa stvari, ki jim je rok potekel, dali nazaj dobavitelju - ta je po mojem zamenjal pokrove in so dali v akcijo. Poznam osebo, ki ima tako službo, da točno ve, da hrenovke, ki jim je potekel rok uporabe, vzamejo nazaj, operejo dol sluz in zapakirajo nazaj. Če je kdo naredil poizkus s hamburgerjem iz mcdonaldsa, če ga en mesec pustiš na oknu, niti smrdi ne, ne splesni - ostane iste barve. Moja svakinja je to naredila in sem videla in je čista resnica, tako da jaz verjamem. Zelenjavo, tudi če je gnila, obrežejo in naredijo ven solate. Te ješ v Šparovi restavraciji, npr. Vem iz prve roke, sicer ni bil ŠPar. BTW, nekje sem prebrala, da če je zelenjava plesnjiva, tudi ostali del, če ni plesnjiv, povzroča raka in moraš vreči stran.

Smo pa tudi imeli predavanje Hcaap, pa se morajo držat nekaterih pravil - ki so sicer men čudna, sam gre za količine hrane in verjetno je res preventivno boljše. Kar me je pa zmotilo, je pa to, da je rekla tista ga. da morajo nekatere stvari kupovat pakirane, zato da zagotovijo sledljivost, če gre kaj narobe.

V šolah me pa moti ogromna količina pakirane hrane, sicer - kar je pa po mojem z namenom zagotavljanja zaslužka določenim... Preveč sem v tem področju tud, tako da vem, kam pes taco moli...

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 54
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?