|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarčki 2013
11.9.2013 10:50:52   
Gita 83
Dan.

Neonaia: Sem poskusila tudi jogurt s sadjem in skuto, pa poje tri žličke pa konec. Včeraj sem ji po koščkih dajala jobolko in marelico v hranilček - to je taka napravca ko jo sama drži v rokah in skozi mrežico cuza sadje in je nekako pojedla pol jabolke in eno marelico, pa še to sma se matrale eno uro in na koncu je bila pravi čuri muri. :) Sem ji pa vmes spasirala jabolko in ji punudila po žlički pa ni hotla, žličko mi odvrača tudi pri mlečnih kašicah, tako da na žličko je samo kosilo ker je bolj gosto. Ima raje bolj gosto hrano kot pa tekočo, tako da mi recimo grisolino in keksolino pije iz flaške, na kateri so večje luknjice da gre skozi bolj gosto. To mi ni ravno všeč, ker bi jo rada navadla, da mi tudi mlečne kašice je iz žličke, samo kaj ko se dere zraven, ko ji dam pa flaško je pa okej in mi vse popije. Zdaj ji že dva dni devam keksolino z okusom jabolke za dopoldansko malico in mi poje 250 ml, to je okol 9-10 ure zjutra. Zdaj morem še samo popoldansko malico nekako zverzirat, da vidim kaj ji ustreza in kaj ne, da imam potem še ta obrok rešen, se pravi brez dojenja. Kosilo pa kot sem rekla brez problema popapca, zelenjavo, riž, krompir, in meso. Imava pa zvečer spet problem okoli 6-7 ji dam grisolino in mi poje 250 ml, pa ni zadovoljna, ji še kr neki ne paše je sitna itd...tako da hoče imeti pol še zizo in še tisto do konca scuza. Se vam zdi to normalno da za en obrok toliko rabi?

Mojca1987: Tudi moja noče nič pit, če spije čez dan vse skupaj 20 ml čaja je veliko, tako da ne gre in ne gre, vodo niti povoha ne. :) Jaz ji ne dodajam nobenega mleka, ker še dojima. Ji bom pa mogoče čez kak mesec skuhala zvečer gris pa ji bom dala malo alpskega mleka zraven, seveda razredčen z vodo, bom poskusila, mogoče ji bo bolj všeč. Je pa očitno res, da ko bo njihov čas bodo vse jedli, tisto kar jim paše, se verjetno ne rabimo obremenjevat, ker nočejo in nočejo.

Sadrika: Imate probleme s spanjem. Heh tudi naša je prefrigana, čez dan ni šans da bi spala v hiši oziroma v kinderpetu, samo zunaj v vozičku, pa še to jo morem vozit sem pa tja, da zaspi, sama od sebe še nikoli ni zaspala. Zvečer preden gre spat pa vedno na zizi zaspi, tudi ko jo položim v posteljico nikoli ne zaspi sama, vedno zaspi na zizi. Če je tako da čez dan nič ne spi, pol vrjetno prihajajo zobki, ker moja tudi ni spala čez dan nekaj dni skoraj nič in je samo jokala, ker je bila preutrujena, samo na rokah je hotla bit, sam to je pomagalo, tako sem tudi jaz že bla čisto nora, kaj je zdaj to da nikjer čez dan noče spati, na koncu se je izkazalo da so bili krivi zobeki, saj so potem čez kak teden prikukali ven. Ponoči je pa recimo spala, ko pravijo da imajo ponoči probleme če rastejo zobeki, to je blo pa ravno obratno, je bilo pa čez dan neznosno. Tako da te popolnoma razumem, ni šans da narediš še kako kosilo ali da še kaj pospraviš. :) Edino če imaš pomoč.

Aja nekaj še, kakšne stolčke uporabljate za hranjenje?

Vam sporočim če bo kak napredek glede sadja. :)


(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
   RE: januarčki 2013
12.9.2013 9:45:16   
mini86
GITA..MOJA JE ROJENA 4.12.12:))))dobrodošla

mojca jaz bom začela alpsko mleko dajat nekje pri 10,5 mesecih..se pravi čez kakšen mesec..sj če bi šla z 11 meseci v vrtec bi ga pa tam dobila..
mi fali ja..k bi skuhala gres, ga dala zravn polente, kšn čokolino..sj bo kmal lahko:)

midve se pa dojive samo še 2-3x na dan..če se zbudi okoli 6h se dojive pa potem ko starejšega zrihtam za v vrtec okol 8h ji dam zarad tega da mi še malo pospi, pa potem pred spanjem..
se pa dostikrat zgodi da mi spi od 22h do 7.30 pa potem ima samo eno jutranje dojenje..ko se zbudi poje al jogurt z otrobi, kefir z banano, toast z sirčkom/marmelado/mlečnim namazom pa kefir ali sadni tekoči jogurt zravn, potem kosilo nekako je že vse-po 9 mesecu naj bi jedli tako kot mi, za malico ima ponavadi sadje, obožuje lubenico, včasih skutko, jogurt, za večerko pa potem kakšen, gres, proseno kašo, namazi..kokr je..
namen mam nekje do 12 meseca nehat dojit..se mi zdi tole čist dovolj..

od 1.9 jo imamo v tapravem avtosedežu..nič posebnega..ne vem zakaj je ene strah..česa...

imamo 5 zobkov..nobenih problemov..trkan da bo tako naprej:)

če se ji da. da papa, če vprašam kje je marcel al pa oči, jih pogleda, če rečem buc ga da, če rečem toka toka, začne potem tolčt po mizi al z roko al z igračko:)

se pripravi da bo kr šla, samo potem ne ve še kaj iz uno nogico spodaj..al se pa na trebuh da..

glede stolčka za hranjenje..doma mam tistiga večjiha, pri obeh babicah pa iz ikeje..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
   RE: januarčki 2013
12.9.2013 15:09:15   
Mala BB
Mini86 te lahko vprašam kateri je 5.zobek? Spodnje dvojkice?

No, pri nas je pa takole - še vedno samo na dveh "gostih" obrokih, bom šla zdaj na popoldansko malico. Je seveda vse, kar mu damouser posted image . Bom začela s skutkami in jogurti. Povejte mi prosim katere naj kupim za začetek? In še nekaj me zanima: testenine - a to je vseeno kaj , katere skuham, zmiksam in to je to? Ni še poskusil jajc, pa me zato zanima.

Mi je pa zdajtako fino, ko se mi zdi, da res skoraj vse razume in se lahko "pogovarjava". Pa uživa, ko čitamo. Upam, da bo tako tudi v šoli.

Lepo se imejte in hvala za odgovore.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
   RE: januarčki 2013
12.9.2013 15:48:25   
mini86
sigurno bo tako v šoli jauser posted image user posted image držim pesti..

drugi zobek je zgoraj dvojka desno..

js dajem že od 6. meseca te mini makarončke, špagete narežem na majhne..

kupi nepasirano skuto potem pa dodaj sadje notri..zelo dobro pride naribano jabolko, skuta, nadrobljen piškot..pa da je bolj žmohtn malo zalito rečmo iz jabolčnim sokom..
isto pride božansko samo da daš namesto jabolka, pasirano breskvo..

a kruha mu še nisi nikoli dala?

pa probej mu ne spasirat, samo pretlači če bo šlo..k si ne predstavlam kako pride spasirane testenine..kepa verjetno..

naša ma rada testenine al pa tudi njoke iz bolonese omako..no sj ma rada vse kar ji damouser posted image user posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
   RE: januarčki 2013
12.9.2013 16:44:16   
Mala BB
Mini86 nisem mu še dala kruha? A ti že, kaj pa?

Pa še nekaj me zanima, še vedno dojim in ni niti 1x poskusil AM. Bimu pa zdaj rada kdaj zvečer naredila kako mlečno kašico, pa nima več ravno dovolj mleka imam pa še eno škatlo tega mleka ampak št. 1. Je to kej narobe ali mora biti dvojka?

Zobki - naš ima spodnji enkici in zgornjr štiri, enkici in dvojkici, pa me zanima kaj je zdaj na vrsti?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
   RE: januarčki 2013
12.9.2013 16:53:10   
mini86
keri zobki so na vrsti bo pa kar narava sama poskrbela..naš je imel zgoraj enke, dvojke pa mislim da tudi trojke, spodaj pa samo enkici-res je bil fleten, pa to govorim za več kot 1,5 letnika..

naša je jedla kruh že pri 6 mesecih..sedaj je že namaze na kruhu..belga, črneha, s semeni..kerga pač mamo in mi jemo..dam ji v roko pa je..

ja valda mu lahko daš iz tem mlekom kašico..drgač pa obstajajo kašice za zvečer ki se naredijo z vodo..js nimam nobenega am, svojga mi na kraj pamet ne pade da bi si črpala, mam pa te k se razrečjo z vodouser posted image

kr dejmu kruh, testenine..res se ne bat tega no..sploh pa če nimate nobene alergije v družini..sicer ga imaš pa itak skos na očeh in verjamem da bi opazla že najmanjšo pikico..
pa tudi če ima alergijo ne bo kar umrl..ponavadi so pikice ali pa flekci okoli ust..tekom dneva izveni in to je to..naslednič tega ne daš več oz daš da se prepričaš da je res od tegauser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
   RE: januarčki 2013
12.9.2013 18:52:41   
sonček85
Živjo ! Prosila bi če si lahko vzameš samo pol minutke časa in klikneš na link,ter pod sliko oddaš LIKE.DeliŠ LAHKO TUDI med prijatelje da bo čim več likov in da bo naša mala princeska dobila prelepo kvačkano darilce. hvala
lp,mateja /Ti
a

Samo za tiste ki imajo fb

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=365308810268640&set=a.365308363602018.1073741831.209296032536586&type=1&theater

_____________________________

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
   RE: januarčki 2013
12.9.2013 20:06:09   
neonaia
hej.

gita: pa ji sadje tut bolj gosto naredi...dodaš malo kosmičev (katerihkoli..riževi, pirini, 3,4,7 žit...) in zmešaš tako, da ji bo taprava gostotauser posted image
to "dudko" pa tut uporabljamo ja..hihi tu na forumu smo ji dale cucljalnik ime, ampak je tko težko za izgovort, da midva kr CUZL rečeva!user posted image
za večerjo pa ja..ji je očitno premalo oz. preredko...naredi ji gosto in po žlički, pa bo sita.naša poje za večerjo mlečno-žitno kašico (180mlvode+AM+kosmičev po filingu, da je gostota prava). zdej ne kupujem več teh kašic k se samo voda doda, ker je itk AM not+še ful enih zadev, tko da ji zdej kr posebi mlekca nardim in zmešam kašico brez dodatkov in cukra (alnatura pira, 4žita, ipd.).

alpsko mleko sm ji enkrat sam mal dodala v kašico, iz moje sklede s kosmiči, pa se mi zdi, da ni dobr prenesla (zvečer jo je po dolgem cajtu zvijal).bomo še počakal.

drugač pa kruhka že neki časa je.lepo odgrizne, prežveči in pogoltne, če je pa prevelik kos, pa splune. dojiva se samo še zjutri (med 7. in 8.)! pol se igra kšno urco, pol gremo s psom na sprehod za dobro uro, u trgovino po kruh, včasih že po poti dobi košček žemljice, ko pa pridemo domov, pa jemo zajtrk oz. dop.malco (sadje+neki mlečnega+kruhek).okol 11h zaspi in ponavad spi 2urci. pol je kosilo (zelenjava, meso, priloga), popoldne pa čist odvisno...če kam gremo, dobi kar je tam al pa kšno sadje...uglavnem neki malega ali nič.včasih zaspi za kšno urco, ali pa ne.okoli 6h pa že omenjena mlečno-žitna večerja.zobke umijemo, na par dni se še skopamo, v pižamo in spat( med 7. in 8.).to je naš tipičen danuser posted image

zobkov mamo še zmeri 7 (spodaj 3 in zgoraj 4)...prou smešn zgleda, ker so že kr zuni, en pa še zmeri manjka spodiuser posted image

mala bb: skuto pa ja, nepasirano, navadno.včasih kupim 20% m.m., včasih 10%, nevem...bolj ko je mastna, lažje gre po grluuser posted image
pa js ji nč druzga ne dodajam kot sadje.sokovi so ful sladki..sm ji enkrat kupla jabolčni frutek, pa ni marala.še razrečla sm ji ga...eh, voda najbolj odžeja.

danes smo zunaj jedli in je pojedla mal zelenjavne juhe in mal skorjice od pice.js ji drugač ne solim, ampak če pa tko nanese, pa poje tut to.je blo tko dobr, da se je na momente kr treslauser posted image aja pa mal več vode je posledično spila, zarad soli.pa z vlakom se je prvič pelala!user posted image to je pa neki čist novega..ji je blo na začetku kr čudn, da se vozi, brez da je pripetauser posted image

sadrika: u bc sm vidla ful lepe anorake za fantke.cena je pa znižana na okol 30€.za punčke pa niso mel..ampak kokr se tole vreme zmrduje bojo kr hmal bunde rabli! ja zgornji deli so ful velki.80 mu bo čist dost.86 je pa že za 1,5 let stare.

a jim boste za zimo kuple kombinezon v celem al posebi bundo in hlače?

lep večer.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
   RE: januarčki 2013
17.9.2013 13:03:04   
Gita 83
Helooo.

Evo naj se pohvalim, da se moja pupa nekako navaja na sadne jogurte in tudi skutine. user posted image user posted image user posted image Tako da mi zmaže skoraj celega se pravi 190 ml. Zraven jo hočem še prelisičit s koščki svežega sadja, pa se počasi tudi na to navaja, poje nekaj koščkov, veliko pa ne. Ampak počasi se daleč pride a ne. user posted image Čez čas ji pa ponudim še par koščkov kruheka. To imava za popoldansko malico.
Dopoldanska malica pa je za 1x keksolino ali frutolino pripravljen z vodo. Upam da so te malice okej, kaj pravite?
Kosilo pa tako kot že nekaj časa, zelenjava, meso in priloga.
Tako da zdaj čez dan ne dojima več, no tu pa tam se hoče očitno še pocartat in je sitna, tako da dobi zizo, ampak vseeno še pol tisto celo scuza. user posted image

Mi imamo pa tretji zobek zunaj. Zgoraj je eden že zunaj, četrti se pa že kaže. Spodnja dva sta pa že kar velika, se že lepo vidita ko se tamala nasmeji. user posted image

Neonaia: Jaz ji bom kupila v dveh delih, saj imam že zdaj plišastega v celem, pa ni šans da jo noter spravim, ker preveč brca z nogicam al pa krili z rokicam. Se zelo nerada oblači. Tako da pri nas pride v upoštev dvodelni kombinezon.

Kako pa kaj vaši malčki čez dan spijo? Kdaj imajo približno čas za spanje in kje zaspijo? Sami v posteljici ali jih morate ujčkat ali vozit v vozičku da zaspijo?

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
   RE: januarčki 2013
19.9.2013 11:19:23   
tacanja
Mamice, ki uporabljate kasetne koše za plenice... na spletni strani www.binbee.eu lahko naročite bistveno cenejšo alternativo kasetam za te koše. Prihranile boste 70% ali več, poleg tega pa je polnilo BinBee bolj ekološko od kaset.
Imajo pa tudi FB stran in sicer https://www.facebook.com/pages/Binbee/592045404139770?fref=ts
Jaz sem pri njih že naročila in naj povem da sem zelo zadovoljna. Za začetek sem naročila samo polnilo, potem pa še tulec, da še lažje napolnim kaseto.
Malo si poglejte, se res prihrani user posted image

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
   RE: januarčki 2013
23.9.2013 13:52:06   
Mala BB
Živjo punce! Ste vse zunaj na sprehodih ali kako?user posted image No, saj je tudi prav, pri nas tule na morjuje prečudovita sončna jesen, mali je ravnokar zunaj, dedi pazi...

Malo je prehlajen, mu teče iz noska, se mi kar smili na trenutke. Upam, da kmalu mine.

Uvedla sem 3. obrok, popoldansko malico, ki pa nikakor ne gre. Glede na to, da ostalo vseee poje in to brez problema, sem mislila, da bo tudi z mlečnim obrokom tako pa - ni šans! Jogurt, ne, skutka, ne, mlečna kašica ne, pa vmešam sadje in še vedno ne. Dobi pravi histerični napad po treh žličkah. Danes mu bom prvič naredila čokolino z AM pa da vidim. Ima katera kakšno rešitev? Res nikoli ni bil problem pri hrani. No, saj se mu tudi vidi (cca 11 kg).

Drugače pa se plazi kot zmešan,mi je všeč. Na fizio mi vsi govorijo, da naj ga bremzamo kolikor je možno, da se še ne dviguje. Včasih je veljalo, da čimprej na noge, zdaj pa pravijo, da čim kasneje. Da s plazenjem dobi največ v tem trenutku, krepi vse mišice.

Uživajte!

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
   RE: januarčki 2013
23.9.2013 13:53:15   
Mala BB
A ja, še nekaj, pozabila...a me imamo kakšno FB stran oz. podobno?user posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
   RE: januarčki 2013
23.9.2013 14:01:31   
mini86
koliko časa po kosilu pa mu daš pop malico..ponavadi po kosiu ki je bolj kaloročno zdržijo tudi dlje..
kaj pa če mu daš pop sadje..pa pol ko to sprejme mu zameni dop obrok-predvidevam da je tist sadni ane..a sm razumljivo napisala:)skratka zameni mu dop pa pop obrok..upam da razumeš..
drugače pa kar počasi..še vsi so in verjemi tudi tvoj bo..

mi smo imeli cepljenje in ima 68cm pa 9800kg..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
   RE: januarčki 2013
25.9.2013 10:13:52   
Gita 83
Mala BB naj te potolažim, da nisi edina ki imaš probleme s tem. Moja sploh noče sadja če ji zmiksam al karkoli. Sem poskusila tudi s skuto in jogurtom pa noče in noče. Sem pa kupla od Bebivite tele kašice ki so s skuto in jogurtom + sadje seveda: http://www.bebivita.hr/Jabuka-banane-sir-190-g-107.aspx to mi pa vse popapca. Sem pa doma delala kašice na 1000 in 1 način pa ni in ni hotla. Mi je hudo, ker imam domače sadje in skuto pa je noče, tak da se morem sprijaznit z nakup teh kašic, jih pa vsaj popapca. Ko to poje ji dam pa še skorjico kruha in še tisto počasi zmelje.

Punce kako pa kaj vaši otroci spijo ponoči? Ko so bili zobki na pohodu se je nonstop hotela cartat na zizi, zdaj so zunaj pa se mi še vedno zbuja na vsake tri ure. Je pri vas tudi tako, al vam malčki spijo celo noč?

Lep dan.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
   RE: januarčki 2013
25.9.2013 11:04:37   
mini86
gita 83..zbujanje ponoči je sama navada..tako da odvadi jo..midve sva se odvadile nekje avgusta in je prav super..probaj, ne bo žal..moja se je tudi zbujala na 2-3h ampak z močno voljo se da..želim ti da ti uspeuser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
   RE: januarčki 2013
25.9.2013 11:08:13   
Gita 83
Mini86 zdaj bi te pa še prosla za nasvet, kako to odvadit in kak dolgo traja to? :) A tudi ti dojiš? Ker se mi zdi da se hoče sam cartat. Če pa poskusim jo potolažit na rokah al pa če ji dam flaško vode tako vreši zraven, da ji morem dat zizo.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
   RE: januarčki 2013
25.9.2013 11:15:37   
mini86
ne dajaj ji flaše vode..to greš potem iz ene razvade v drugo..se ti ne bo zbujala več za joško, se ti bo pa za vodo..

predsem se morš ti tako odločit..ker če ne boš zihr da to res želiš bo ona to takoj pogruntala..pri nas je trajalo 3 noči..seveda takrat manj spanja, ampak potem lahko takoj nadoknadiš:)
js sm ji takrat ko bi ji ponavadi dala joško dala dudo..seveda je nezadovoljstvo ampak vztrajaš..bo se večkrat zbudila ampak vsakič jo rečmo božaš, po riti, govoriš pšššš-naštevam ker ne vem kako ste navajeni in to delaš vsakiš ko se predrami in predvsem vztrajaš..zato ti pravim da se morš ti odločt..ker če ji enkrat ne boš dala joške, potem drugič bi pa rajši spala ihn ji jo boš dala bo takoj pogruntala..
ja midve se dojive..2-3x na dan-se pravi zjutraj in zvečer..pa še to imam namen ukint okoli 11 meseca..kako?pač ne bo dobila joške..po 2 dneh je že tko kokr da nikoli joške sploh videl nebiuser posted image user posted image
je pa res da nikoli-niti pri starejšem nisem joške dajala za tolažbo..za tolažbo je duda, joška je za hranjenje..in to je to

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
   RE: januarčki 2013
25.9.2013 11:33:11   
Gita 83
Ja dobra si da ti je tole ratal. Moja ni nikol hotla niti dude, sem jo sicer zdaj kupla, da bi jo navadla vsaj z dudo, da bi zaspala, pa noče niti dude. Tako, da je ful mučno ko probujem vse varijante kako jo uspavat. Če je v pojstlci pa če jo recimo ne primem v roke, tako vrešči da komaj diha, pa postavi se na kolena in me gleda skozi rešetke pojstlce al se pa vsede in vrešči. Jo poskusim dat v ležeč položaj pa je še huje. Mogoče bi blo lažje če bi vsaj dudo sprejela, pa še te noče.
Tudi jaz dojim čez dan zjutraj in zvečer, čez dan pa papca gosto hrano, tako da lačna ponoči ziher ni.
A se tebi zdaj sploh zbudi še kdaj ponoči za hranjenje al niti 1x?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
   RE: januarčki 2013
25.9.2013 20:40:31   
neonaia
hejhej!

da se še js mal javim...smo bli prejšnji teden na dopustu in smo mel vse tri obroke v menzi...sm se zmenla s kuharcami, da so ji dale na stran preden so solile in začinile...vse je papcala! user posted image no ko je lo kej ocvrtega, je dobila kej duzga (največkrat cmoke).

gita: ja, se strinjam z mini-zdej je to le navada. no js mam srečo in je tamala že od začetka ful pridna ponoči, ampak sm jo že hmal "navadla" zaspat pri pribl. 2, 3h mesecih..do takrat je vedno zaspala na zizi.pol sm jo pa začela kr zbujat po zadnjem hranjenju in spravljat spat budno.je blo dretje ene 3 večere po 1uro.od takrat lepo sama zaspi, ko jo položim u postlco. js sm tko delala (po občutku pač): pižamca, stisnt, lubčka dat, položit v posteljico.valda dretje, probat pomirit (kšno minutko), če ne gre, sm šla stran od postlce.mal sm počakala (par trenutkov) in jo spet mirila (božala in pela uspavanko).no tko sm parkrat ponovila in je zaspala. no takrat ko jo kaj boli jo seveda vzamem v naročje, ampak sej to že spoznaš po joku in je drugače. morš bit pač vztrajnauser posted image
če se pa slučajno zbudi ponoči, ji dam vodo v flaški (je ne dvigujem iz posteljice) in sm tiho (ker je nočka). vodo ji dam pa zato, ker sm tut js žejna zvečer, včasih tut ponoči.
smo pa "upgrejdal" tole našo pančko.že 3 dni se takoj, ko jo položim v postlco, obne in zapre učke.prej se je še premetavala, hotla vodo...in sm čakala da je zaspala, potem šla vn iz sobe.zdej grem pa kr takoj vn.user posted image pridnauser posted image
upam da vam ratauser posted image

kaj pa zimska obutev? glede na to da bojo pozimi shodili, v vozičku je pa tut mrzlo u nogavičkah, smo ji mi nabavl zimske čevlje.velikost??aaa...nism vedla kok nej ji kupim! zdej ima že med 19 in 20! kr velka se mi zdiuser posted image če bo zima podobna lanski, bo trajala do aprila! tko da smo se odločil za št. 23.upam da bo, ker je kr velik zalogaj (finančni)user posted image

še vedno se plazi po vojaško.dviguje se pa že ful in kr hodi ob kavču, pleza..user posted image kako naj bi jih pa bremzal?men se zdi, da kokr sami hočjo in lahko nardijo, jim mormo pustit.seveda si zravn in paziš da se kej ne zgodi, ampak da bi jo pa vsakič k bi hotla vstat, dala nazaj, bi se pa ful jezilauser posted image

nč grem še mal moža pozdravt pa spatuser posted image user posted image

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
   RE: januarčki 2013
30.9.2013 18:23:48   
Gita 83
Živjo punce.

Naj povem, da sma s tamalo že eno stopnjo višje, namreč zvečer sicer zaspi na ziz, ampak ko jo odložim v posteljico se zbudi in se pol še pol ure premetava po posteljici, se mi smeji itd...pol ko je pa treba zaspat pa ne more in ne more sama, tako da jo vzamem v roke in ji pojem uspavanko, tako da potem na rokah zaspi. Tako da je to že nekaj, prej je pa vedno zaspala na zizi, ni šans da kako drugače. Zdaj bi jo samo rada navadla, da zaspi v posteljici sama od sebe, upam da mi rata, ker bi potem tudi čez noč sama tako zaspala ko se prebudi, ne pa da vedno hoče zizo. Držite pesti da nama uspe.

Zanima me, ob kateri uri se približno zbujajo vaši otroci ponoči za hranjenje, to velja za tiste ki se seveda prebujajo ponoči in ne za tiste ki pridno prespijo celo noč. :)

Zanima me še, kaj dajete vašim otrokom za večerjo? Jaz dajem grisolino in rižolino. Sem poskusila z grisom (pšeničnim zdrobom) pa ga noče. A lahk dam kaj zraven, da bo bolj okusno?

Lep deževen dan.

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
   RE: januarčki 2013
2.10.2013 20:34:03   
Sadrika
Gita, jaz dajem v mlečni gris, oz.vse kar delam na mlečni osnovi, košček sadja, glih toliko, da malo zasladi, ali banano, breskev, hruško, karkoli in ima ful rad, to je edini obrok, ki ga poje fuul.
Mamo pa mi zadnji teden ful probleme s spanjem, ojejojej moj križ. Ponavadi je zaspal že (govorim za zvečer) v mojem naročju, ko je jedel zadnjo flašo AM in sem ga samo odložila v posteljico, ali pa je bil še budem, ampak ko sem ga odložila, sem ga parkrat pobožala, se obrnil stran in zaspal.....zdaj pa totalno nasprotje, ko ga odložim v posteljico, on zakoj na noge in ob stranico in hopsa, ko ga položim, se ful razjezi in ponovno, ma to lahko počneva 1 uro, ampak zaspan je pa ful in ko ga resmo že položim, že miži, pa z rokami zopet išče ograjco, da se bo oprije, tako sem ga zdaj začela na rokah ospavat, pa se najprej ful dere in zvija, da ga komaj držim, nato mi ga le uspe pomirit in ujčkam, da zaspi, to lahko traja tudi 1 uro, pa še to včas potem, ko ga odložim, se zopet začne vzpenjat, tako, da precej trpi moj križ zadnje dni-se pozna njegovih 11kil pa še enkrat tolko zraven, ko se upira, ojejojejojoe. Tako ga čez dan ne dajem več v kinderpet, mi je lažje ga v vozičku naokol vozit, da not zaspi. So me zadnjič prav debelo gledali, ko sva šla v tistem dežu, jaz z marelo, pa palerinco čez vozek. Tudi ponoči precej joka, včasih samo v spanju, včasih se pa zbudi in ga najdem na ograji-to zopet pomeni 1 uro uspavanja.user posted image
Drugač pa jeva že res vse, uvajava 4. obrok GH-dop.malica, tudi majhne koščke že poje, ali pa bolj na grobo spasiram. Kruheca sem mu že spekla in ga ima ful rad, tudi jajčko je že jedel, pa mamin štrudl, pa kivi, KM mu pa še res nisem dala, tudi v kuho ne.
Smo pa presedlali v avtosedež, jajčka mu je že bla premajhna, mu je skor že glava ven pogledala. In to mu je pa zdaj takšen užitek, ko vidi naprej, na cesto, pa ven, pa mamo kako suka volan, res uživa, pa tudi lažje zaspi v njemu, v jajčki ni več zaspal, tudi če je bil zaspan je samo brcal, jokal in se hotel obrniti, tu mu pa res ni problem zaspati, pa sem bila precej v skrbeh zaradi tega, sem mislila, da mu bo tu manj udobno spati. Zoprno je edino, kerimam 3-vratni avto in moram tko lezt uzad, da ga not ali ven dobim.
Zobka sta še vedno samo 2, pa še ta 2 nista končne velikosti. Kako dolgo pa to traja, da zraste do konca?
Je pa naš fant taki navihanček in fakin, da je joj. Točno že pozna besedo ne in ve kaj pomeni, ampak bo tisto kar rečen ne, me gledal, se mi nasmihal, poleg tega bo pa roka točno to naredila, kar sem rekla ne in to mu je potem tako smešno, da je joj, ampak kaj mu naj, ko me pogleda s tistimi angelskimi očkami, se itak ne morem jeziti nanj.Pa tudi tak dobrovoljček je, vsakemu se nasmeji, ko ga pogleda, pa naj bo tujec ali znanec, pa potem te še tko pogleda, da nagne glavico malo na stran, res srček je, pa migec, ma ni sekunde pri miru, skoz se mora nekaj dogajat, če drugega ne, preganja mačko, ona pa beži in se skriva pred njim, pol je pa to tud tok smešno. Dost sem nakladala danes. Aja, sam še to, sem se ful uštela, ko sem mu kupila jaknico 80, saj zgledajo res velike, ampak, ponavadi imajo še spodaj kaj oblečeno in mu komaj spravim nanj potem še to. Še dobro, da nisem bunde kupovala, pa kombinizončka. Tudi čevlje oz. škorenjčke bom še počakala, dokler jih res ne bo potreboval, saj trgovine so praktično vsak dan odprte in lahko hitro dobimo stvari, pa tud se mi zdi, da pri čevljih je pa fajn, da so mu res prav... aja ko smo ravno že pri obutvi, kako pa kaj vaši prenašajo na nogicah. Moj vse zmeče dol, najprej se loti copatkov (smo jih že zgubli), potem še pa nogavičke začne vlečit dol, ma bil je navajen, ko poleti ni bilo nič na nogicah, zdaj pa kar naenkrat, pa kape glih tko ne mara, tud vse zmeče dol. No, pa še kar nisem zaključila. Zdej pa res, punce uživite, pa javte se kej

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
   RE: januarčki 2013
7.10.2013 10:15:18   
mini86
čaaaao

evo in smo stari že 10 mesecev..
par kašic za večerjo ki se zmešajo z vodo še imam potem pa prešaltamo na čokolino, gres, polento, mlečni riž..in pač vse to z alpskim mlekom..itak pri alergiji 14 dni ne pomeni nič, če bi bilo pa vse po pravilih bi šla pa kmalu itak v vrtec:)

mija je že vse, kot sem rekla, razen alpskega mleka in svinjine..no bolonese omako dobi k je pa tudi ta notri pa ni nobenih reakcij..zelo rada gloda sezamove palčke..

iz trebuščka se usede lepo nazaj..premika se še zmeraj rikverc, zna naresti če rečeš, tok, tok, če všrašaš kje je želvica-pogleda k njej, če vprašaš kje je oči al pa marcel pa tudi pogleda..če se ji da da tudi papa in pa pibip na nose, in pa seveda buc:)
točno ve kaj pomeni beseda ne..ali uboga ali pa naredi njen sladki nasmeh:)
zelo rada je v predalu z posodami in pa pred torbo polno igrač..

še zmeraj spimo nekje od 22h-10.30 zjutraj..ko se zbudi poje ali skutko s sadjem ali jogurt s kosmiči, okoli 13-13.30 dobi kosilo, okoli 16.16.30 malico in nekje med 19-20h še večerjo.
dojive se 2x na dan-zjutraj in pa zvečer..

zelo rada ima ričet, musaka z zeljem je tudi dobra, polento..mah sj kaj to pišem k pa vse je, haha

je pa že malo lumpasta in nagaja bratcu..ščipa nenormalno in sploh ne vem kaj naresti..
se pa že lepo brani ko ji kaj ni všeč..če ji marcel kaj "nagaja" in rine vanjo ga odrine al pa renči..jaaa tudi če ji kaj prepoveš in ji to ni všeč renči..
se pa na marcela tudi že krega, prav smešna je..

evo to bi bilo vse..aja sm rezervirala čatežke konec januarja in pa že kar morje za drugo leto, da se pol ne sekiram ali je frej ali ni:)

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
   RE: januarčki 2013
9.10.2013 15:54:38   
araucaria
Zivjo,

Se oglasam po skoraj 8ih mesecih.

Nas mali skrat ima 8.5 mesecev, 7 zobkov, se se doji zjutraj, popoldne in zvecer. Za tiste, ki se dojite - mleko je se vedno dojenckova primarna hrana, vse ostalo je za okus, tko da brez panike, dojimo cim dlje.

Kuham mu se vedno posebej, brez soli, nic zacimb se, jajc ne, skuto in jogurt v omejenih kolicinah. Obicajno zjutraj zajtrk (frutolino ali pa gres), za kosilo zelenjava z mesom, za malico sadje.

Od nedelje spi cez noc. Je ze spal cez noc od 5. do 7. meseca, potem pa se zacel zbujati, ker so priceli lezti na plano zgornji zobki. Bili smo tako dalec, da se je dojil na 2 uri ponoci, potem pa sem v nedeljo rekla, da imam jaz dost tega, da se mama more tud malo naspati, pa sem ga pustila, da je jokal (se ni prevec drl, tko da lacen ze ni bil). Noc zatem je ze ugotovil, da je noc za spanje in ne za jest, in je lepo odspal. Zjutraj je se malo pojokcal, danes zjutraj pa se to ne, lepo se je sam igral in to je bilo to. Pol sem ga sla itak sama iskat v njegovo posteljico, ker sem imela prsi ze polne mleka.

Me je pa mali skrat pred dvema tednoma ugriznil, naredil luknjo nad bradavico in ta luknja se sedaj siri vsakic, ko pije, mene pa boliiii. Mazem, mazem, ge na bolje, manj boli, pa potem spet boli. Se malo pocakam, potem pa do ginekologinje, ce se ne bo zacelilo.

Jest mam tud probleme s konfekcijsko stevilko. Sem kupila bundo v Zari st. 78, pa se bojim, da mu bo premala. Sej lahko se nesem nazaj zamenjat za vecjo. Ampak se bojim, da vecja mu bo pa res prevelika. Rajs pol se eno kupim, ce bo res treba. Za vozicek sva mu itak kupla 'footmuff', pa ga pol ni treba tolk oblect, ko gremo ven na sprehod.

Aja, nas mali skrat se ne plazi. Sedi, se obraca s hrbta na trebuh in obratno, plazit se pa noce. Mu je pa vsec stati na nogah. Je rekel 'mama' pri 6ih mesecih, potem pa je to odslo v pozabo. Sedaj govori 'vlak' (zivimo ob zeleznici), ucim ga pa tudi, da rece 'tata', ampak mu ne gre se.

Toliko zaenkrat, bodite v cvetju user posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
   RE: januarčki 2013
15.10.2013 10:02:51   
Mala BB
Živjo punce, kako smo se polenile!user posted image Da malo poročam, medtem ko mali spi. Ima 4 obroke GH, dojim še zjutraj in pred spanjem in 1x ponoči. Končno je začel lepo spati in ima enak ritem vsak dan. Zaspi okoli pol 10 in spi do 8. ure zjutraj. Pol je kratka pavza in spet okoli 9.30 spi za kakšno uro. In nato še popoldan mogoče kakšna urca in pol. Glede hrane nimamo problemov, uživa na polno in nimam več idej za jedilnike. Jajce mu sicer še nisem dala, začela sem z testeninami, ne vem pa kakšne omake zraven. No, ali lahko dam "normalno" našo z mletim mesom? Paradižnik oz. mezgo?

Konfekcija - ima vse, od 74 do 86, odvisno kje kupim. Res me včasih tole kar fejst razkuri. Da to proizvajalci tako drugačni glede velikosti.

Čveka vse po malem, čeprav jaz še vedno vsak dan pričakujem ma-ma, še ni rekel nič podobnegauser posted image . Kar lepo komunicira z nami in točno se ve kaj gospodič želi. In ja priznam, malo je pa vseeno razvajen. Pa nooo, če so pa tko cute!!!

Uživajte!

(odgovor članu araucaria)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
   RE: januarčki 2013
17.10.2013 10:49:29   
Sadrika
Ojla punce!
Pri nas je precej živahno, cel dan akcija, spi pa čez dan zelo malo 2x po pol ure in sem jaz že čisto na koncu z močmi, posledično imamo stanovanje tudi precej bolj umazano, za kar sem še dodatno slabe volje. Mali pa odkar tako na polno miga, ne dobiva na teži, tako v 1 mesecu ni pridobil niti grama. Imeli smo sistematiko pri 9.m in ima 10.500g in 78cm. Dali smo kri, polulal se pa ni in bomo morali pri 1 letu.
Uvajava pa 4.obrok in ne gre najbolje, pravzaprav je začel vse jesti zelo slabo, razen kruha in banane, to bi jedel pa nonstop. Vse kar mu ni všeč, začne pljuvati, pa tudi drugače veliko pljuva in mi je včasih prav nerodno, je pa boljše, če to ignoriramo in se takrat obrnem vstran, kot pa da ga opozarjam, takrat še 3x bolj začne.
Zobka imamo še vedno 2, spodnji enki in še ni videti, da bi karkoli ven lezlo, pa je zdravnica rekla, da se je zgornja desna enka zelo spustila in da bo kmalu. Kako je to videla, nimam pojma, ker jaz vidim vse enako kot na levi strani user posted image
Lepo bodite in ostanite zdravi

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?