|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 46 [47] 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarčki 2013
19.10.2013 20:56:31   
neonaia
hejhej punce!

pr nas tut na polno dogaja..tamala je hitra, dviguje in spušča se že zelo suvereno.tako se je tut navadla po kolenih se plazit...ful luškano user posted image

vmes je bla prvič prehlajena, ampak smo preživel, ker je samo nos delal probleme-aspiratorja ne mara.

na sistematskem ni niti čutla pikice v prstuser posted image , lulanje je bil pa cel podvig: že doma sm ji prilepla vrečko, ampak se po pregledu ni polulala.pol smo šli na eno kavico, pa v lekarno, spet preverit in ni.pa skos je pila vmes.no po dveh urcah se je končno polulala in smo šli.aja ima 9770g in 72,5cm...pediatrinja pravi, da je kul ker tolk miga.če nebi, bi bla pretežka user posted image ja, zelo rada je in tut velik poje. edina stvar, ki jo je zavrnila je bla ena juhca, ampak zato, ker sm dala preveč petršilja not.še men je blo preveč.user posted image
drugač pa vse papca.tut špagete bolonjez žeuser posted image

dojiva se še zmer zjutri, ampak že neki časa nč ne prteče vn..tko da bo veretn hmal opustila tut to.a ma še kera tko splahnele in povešene zize?user posted image pa zdej je že 9m naokol...bi mogl it vse nazaj.no men tut trebušne mišice niso šle nazaj skupiuser posted image črto mam pa tut še zmer, ampak je že ful bleda.

smo mel vmes preplah..nism dobila menstre, kupila test, čakala, si nism upala narest...res bi blo mal prezgodi za še enga user posted image na konc sm šla še do gin.in ni blo nč. user posted image tko da sm zdej spet na tabletkah.

čveka je še zmer...poleg vseh blablajev, zna rečt mama, tata, tut nana ji rata. pa fuuul kriči! ojoj..parkrat sm ji kr rekla ej, pa me je začudeno/užaljeno gledala.

no..to bi blo to..uživite v tej prelepi jeseni, pa se še kej tipkamouser posted image


(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
   RE: januarčki 2013
24.10.2013 10:47:30   
araucaria
Zivjo mame,

Joj kako imate velike otroke. Nas mali skrat je dopolnil 9 mesecev in ima tocno 9 kg, dolg je pa 73.5 cm. Se mi zdi, da je shujsal odkar so zaceli uvajat hrano. Poleg 7 zobov, ki jih ze ima, mu je zacela rasti se druga dvojka spodaj, ki je do sedaj manjkala. Plazi se se vedno ne; do igrac pride z obracanjem in stegovanjem rok. Se mi zdi, da bo kar direktno shodil. Zadnje par dni ni spal cez noc, ker je bil bolan + zob, ki raste. Nekje je pobral en virus - sva z mozem mislila, da so rdecke, pa je doktor rekel, da je samo en virus, ki se tako manifestira - rdece pikice povsod, vrocina, krmezljave oci, 'tekoci' nos. Par dni je to trajalo; sedaj je bolje.

Tudi meni se zdi, da v dojkah ni vec mleka, pa me potem vedno znova presenetijo. Vceraj zvecer sem spila brezalkoholno pivo namesto caja, in danes zjutraj je bilo mleka vec kot dovolj. Edini problem je ta rana na levi dojki; nikakor se noce zaceit. Mazem, mazem; se mi zdi, da gre na bolje; potem pa se mali skrat prikljuci, pa spet boli. Se malo pocakam.

neonaia - Kako to mislis, da tvoja mala ze je spagete bolonjez? Ima ze toliko zob al kako? Ali ji spasiras? Mi se nismo tako dalec. Jaz se vedno pasiram.

Sadrika - Tudi pri nas je kaos v stanovanju. Ampak jaz sem ze prvi mesec po porodu angazirala cistilko - sem rekla mojemu, da jaz ne morem vec vsega sama delat. Edino peglam se sama; tla naj pomiva pa kar cistilka. Ni enako cisto kot takrat, ko ocistim jaz, je pa vsekakor bolje kot da ni ocisceno.

Bodite lepo,

Manca

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
   RE: januarčki 2013
25.10.2013 9:58:37   
mini86
haaaaalo..

da se javim po dolgem času-sem imela pokvarjen rač..no zdj je zrihtan in pokomentiram spet za nazaj:)

malabb-js sm ji že skoraj od začetka dajala bolonese omako..tako kot nam..drugače pa lajko kupiš puranji faširan, malo stenstaš na čebulici, dodaš zelenjavo po želji, kakšen stopljen sirček..ma veš kok tkole rata dobra omaka..se čudm da za ns nikoli kej tazga ne nardim..
al pa naribaš bučko, malo zaliješ s smetano..pride tud dobr..lahko pa zelenjavo stlačiš pa malo smetane pa je spet ena omakca več..verjemi k mal začneš razmišlat jih je polno glavo hiter, :)

no mi imamo še vedno 6 zobkov..nosimo 74

neonaia-ma kdo od otrok pa mara aspiratoruser posted image ti pa si smešna..šele po določeni uporabi se navadijo..no js si brez sesalca ne predstavljam prehlada..nimaš s čim vn potegnt-pa ne mi rečt un na vdihuser posted image user posted image no skratka po želji..ampak s tem pacanjem smrklja nebi rada še bolj tvegala za vnetje ušes..

jo imamo pa POVSOOOOD..res povsod..vse pogleda, vse omare odpre..user posted image včasih je prav lumpasta
drugače pa zna dati papa, naredi ni-ni, moja moja, točno ve kje imamo želvico, če ji kaj ni všeč renči, obožuje knjigice..
me pa na rit vrže ko pomislim da bo že čez 1 mesec pa še pikico stara eno letouser posted image user posted image groza..

aja vrtec smo dobili z novembrom, ampak ker sem jaz doma, nimam srca dajati takega mejhnega v vrtec bo doma še do aprila..pa ravno bo konec ornk bolezni, večja bo..

dojive se še vedno samo zjutraj (okoli 6h) pa zvečer pred spanjem..čez kakšen mesec ali morda prej-ko me piči:), pa še to nehave..mislim da je eno leto dojenja popolnoma dovolj..itak je vse..še zmeraj sem mnenja da je joška za hranjenje ne pa za tolažbo in crklanje

araucaria-pri ardečkah niso pikice povsod..vsaj od začetka ne..so bolj pikeuser posted image

meni je pri starejšem okoli 7 meseca počila koža-bila je prav luknjica, tko med joško pa dradavico..tm k se bradavica drži joške..no namazala sem si tko da je bilo vse od kreme in sicer sem skupaj zmešala lanolin pa bepanten..
pa se je dokaj hitro zacelilo..seveda skos gazo gor..
sicer ne vem točno ampak mislim da se pri tebi to že kar nekaj časa vleče, ane..a si šla kaj k dr...ne vem zakaj sem pomislila na gljivice da se ne zaceli toliko časa..toplo, vlažno jim je-idealno za njih..

starejši je dobil svoj prvi zob ko je bil star 9 mesecev in 5 dni..ampak je kljub temu do 9 meseca jedel popolnoma vse..nikoli nisem nobenemu pasirala pa je normačno "grizel", mlel, tko da število zob nikakor ni pogoj za raznovrstno hrano

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
   RE: januarčki 2013
28.10.2013 19:06:24   
neonaia
čer.

no, pa je zaspala...komi sm jo obdržala pokonc-je hotla že pred šesto spat user posted image ..no, sej tut mene heca tale urauser posted image

ja, špagete ji z vilico pretlačim/razkosam.kakšen kos ostane večji, ampak vse malo prežveči. ima sicer "le" sprednje zobke (vseh 8user posted image ), ampak ni panike. tut kislo zelje, kislo repo, prebranec, čevapčič...je jedlauser posted image nobenih problemov s prebavo, na koži niti pikice, kri ima pa tut baje super-tko da ji čist nč ne manjkauser posted image smo pa zato pri sladkorju večji komplikatorji.še vedno je žitne kašice brez dodatkov zmešane z AM, skutko ali jogurt pa obogatimo/posladkamo s sadjem.pije samo vodo.no, vsake toliko ji dedi/babi da kakšen piškot ali sok ampak to je bolj poredko. zdej morm že kr skrivat čokolado (ko jo js jemuser posted image ), ker bi ona seveda vse mela in dala v usta.ampak čokolade ji še neki časa ne bom dala.mogoče za rojstni dan..bomo vidl.

mini: ja, sej si ne predstavlam, da bi kdo uživu ob pucanju nosa user posted image mamo pa tega na vdih, ja...ta za na sesalc se mi zdi tko no...kako bi pa ponoči?vse sosede zbudla s sesanjem...že tko se je drla..uf ne maram bolezni.upam da še dolg ne bo več bolančkana.

ojoj kok gre hitr tale cajt!
grem ga še mal izkoristit...
pol pa spat
nočkouser posted image




(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
   RE: januarčki 2013
8.11.2013 9:54:25   
mojca1987
hej hej....
da se še jaz malo oglasim... moja miš mala bo že čez 5 dni stara 10 mesecev... joj prejoj kam čas beži... kmalu bom mogla u službo user posted image fuj fuj fuj...mala se bo pa čuvala pri moji sestri in moji mamici...

naša miška je velika 72cm in ima 8020g. sicer ima težo ok samo še vedno je zelo neješča. nobene stvari ne je z veseljem nič. vse sem že poskušala vendar neuspešno res... večkrat sem čisto obupana ker mi poje vsega skupaj cca. 10 malih žličk hrane. in to ji zadostuje za 3 ure.
sedaj ko se vsepovsod dviguje in kobaca in sama stoji ob kavču pa se mi smeje in čeblja ma-ma , da-da, dej-dej :) se ti res srce smeje od sreče....

drugače pa se mi zadnje čase zbuja pnoči na 2 ure in hoče mleko poje ga 150ml. in takoj zaspi nazaj. zaspi okoli 20h in se zbudi okoli polnoči potem pa na 2 ure... noro noro noro... jo skušam potolažit vendar se dere joj prejoj tako da ji dam flaško in je mir.

zunaj smo še vedno veliko malo bolj oblečena pa ji je super :)

jemo pa že vse.. zvečer gris z alpskim mlekom ali pa riž, rižolino itd... zjutraj kak čokolino ali pa kaj mlečnega , za malico kak sadje, kosilo je z nama kar pač skuham ( razen svinjine in kislih stvari) potem malica kak piškotek ali pa jogurt ali skuta zvčer pa gris ponoči pa flaško :)vsega skupaj kar je obrokov je zelo malo res malo... okoli 120g. več ne. ampak saj bo.
je pravi smejko in zdrava punčka in seveda zelo hitra in urna in nora telovadka :)


sedaj pa moram dat malo miško ajo ajo :) lepo se imejte in
uživajte :)

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
   RE: januarčki 2013
8.11.2013 10:14:33   
mini86
mojca ne sekiri se če ne je toliko..važno je da je njej dovolj, da je vesela in zdrava..seveda da boš do tega prišla moraš pri sebi razčistiti..lej očitno je njej dovolj..

ok vem dretje-a veš kok ga še bo in boš enostavno mogla postavt mejo in vztrajat-ok lahko tud ne sam ne priporočam;)ker če bi ji ukinila flašo bi čez dan se najedla malo več, in se ponoči nebi rabila..

js ji tudi že kuham vse z alpskim mlekom..no mi bomo čez manj kot en mesec stari 1 leto..tortica je že naročena, v planu veeeliko balonov, kakšna pica bo padla..
praznovala bo namreč v naši telovadnici in je veliko prostora..

je pa včeraj dobila 7 zobek..čebla ful, plazi se tudi noro..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mojca1987)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
   RE: januarčki 2013
8.11.2013 12:49:39   
Sadrika
heeey,
mam malo lufta, mali spi že skoraj 1 uro, kar je velik dosežek user posted image , ker imamo zadnje dni res probleme s spanjem čez dan. Smo ga morali že voziti z avtom, hehehe....res pa je, da mu nagajajo zobki, lezejo mu ven zgornje 1 in spodnje 2, spodnji 1 je dobil pri 6.m in do sedaj sta bila to edina zobka, ko jih ima že skoraj 10m. Hkrati je pa tudi prehlajen in se borimo s tem dihanjem ponoči, ko ne more preko noska, usta pa hoče imeti napolnjena z dudko user posted image
V glavnem, tudi mi smo zelo veliko zunaj, v vozičku noče več bit, hoče se skoz nosiz, ok priznam sama sem kriva, ko sem ga 2x ven vzela, zdaj pa je, kar je. V 3kolesniku tudi noče več biti, smo pa nabavili nahrbtnik za v hribe in ga sprobujemo tudi za takole malo naokoli, no tu je pa res rad, tako da smo si kar oddahnili, da se je tako velik nakup obrestoval.
V nedeljo bo imel 10 mesecev in ima še vedno isto težo kot pri 8h mesecih, niti g se ni zredil v 2m, za kar se še ne sekiram, ker ima tako lepo kilažo (10,5kg) in miga res non-stop. Previjava in kopava se zdaj stoje, niti slučajno noče biti več na hrbtu, ali sedeti, ko pa je tako fino stati. Je pa res fajn zdaj, ko že lahko vse delava skupaj in veliko že tudi razume, da bi pa kaj ubogal, to pa niti pod razno, se mi smeji, ko ga kaj kregam, ali mu kaj prepovem, npr.rečen, ne prijemaj rož, me pogleda, se nasmeji in hopsa po roži. Jeva tudi tako-tako, tudi okoli 100g/obrok, še najrajši bi videl, da bi lahko skoz imel žemljo, piškot, oz.vse kar je pekovskega, v roki. To poje pa ful, npr.pol žemlje, kos štrudla, 1 palačinko, ... in začel je res lepo jesti koščke, ko sem mu morala do pred nedavnega še vse mixati. Jaz mu že tudi vse dajem za jest, tudi vse z kravjim mlekom delam (sicer ne z alpskim, ampak svežim, pa ne vem, a bi morala z alpskim? Nisem se nič zanimala, sem kar tako sklepala, da je mogoče boljše tako nepredelano), nisem mu ga pa še dala tako kot samostojni napitek, to še vedno AM.
Tako to je za 1x, zdaj se je pa zbudil, se še kaj javim

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
   RE: januarčki 2013
10.11.2013 15:13:21   
mini86
evo midva se pa uspešno že drugi dan odvajava od dojenjauser posted image bravo moja pikica...
zdi se mi 11 mesecev čisto dovolj dojenja..itak to že dolgo ni dojenje za obrok, ampak crklanje..in ker pač tega nikoli nisem podpirala sem se odločila da tako kot pri prvem neham dojit pri 11 mesecih..

mi je pa zelo zanimivo kako razume besedo ne..in v večini primerov (še) uboga..

obožuje iz you tuba pesem pikanogavička in pa čebelica maja..pri čebelici maji se pav ziba kot oni ki plešejo in dviga roke takrat kot oni..če je v katerem drugem prostori in zavrtim to pesem se takoj priplazi do računalnika..
je pa tudi prvič vstala..ampak ji očitno še ni zanimivo ker ne probava večuser posted image čim kasneje shodi, bolj bom veselauser posted image user posted image

v vrtec bi počasi že morala žačet hodit, ampak glede na to da sem jaz doma bo šla šele marca oz najverjetneje aprila..mi je res premajhna še in bom izkoristila mojo brezposelnost:)

sadrika-upam da ne boš narobe razumela..ampak veš, nauči se otroku reči kdaj ne, oz ga pustit da se zjoka ker ne doseže svojega..predvsem je to za naprej dobro..
postavit meje, se jih držati 300%..je težko ker je vedno znva in znova preizkušanje mej, in samo 1x kiksneš in si v riti..
lep primer je tole k si ga vzela iz vozička..pa smo takrat ko je bil še majhen opozarjale da me deli tega:)skratka vsaka šola nekaj stane in vsakič ko te prime da bi kje popustila se spomni tegale vozička-srečno:)

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
   RE: januarčki 2013
15.11.2013 21:06:53   
neonaia
čer.

da se še jaz pofočkam..user posted image
tamala je faca.dosti že razume, ne zna pa še dat pa-pa ali kaj podobnega.ful ma rada knjigice, gleda slikice, ampak pokaže pa še ne in tut vsak večer pred spanjem preberemo kej.
hitra je pa ful.ko hodi ob kavču ali radiatorju, se prav ustašim ko "zašprinta" kot da bi jo lovil in vriskauser posted image že cel teden pa se kar spusti, ko stoji..in stoji..prve dni po par sekund, pol pa zmeri več.zdej pa tut po pol minuteuser posted image
ne vem no..mi že o poganjalčku razmišljamo.ampak ne un k zgleda kot kolo, ampak mali za po stanovanju.se mi zdi, da bi ful uživala, ker že zdej prevaža škalo igrač k je na kolesihuser posted image ima kera izkušnje? oz. kej več veste, razmišljate..?

alpskega mleka še nismo čist uvedli...u pire ga dam normalno, ampak kašice pa še zmer z AM.mamo še eno škatlo za porabit, tko da bomo počas začel dodajat in ko zmanjka AM, bo ostalo le še alpsko mleko (haha, ista kratica AM!user posted image )

oh ja, vrtec.mi ga nismo dobili, ampak bi nam prav prišel, ker moram diplomo pisat, mož bo šel pa tut na dodatno izobraževanje...bomo vidl, če se slučajno kdo izpiše, bomo dobili mesto, če ne, šele septembrauser posted image ne vem kako mi bo ratal diplomirat...

uživite punce! user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
   RE: januarčki 2013
16.11.2013 7:37:51   
Sadrika
hey hey
neonaia- sem ti hotela že zadnjič povedat, pa mi potem ni zneslo. Meni je šele pred kratkim izginila črta. Včasih baje kar traja, ene srečnice pa kar kmalu izgubijo po porodu. Imam pa prav tako še razmak za dober prst med trebušnima mišicima in tudi to lahko traja do 2-h let. Ma sem se dosti trudila z vajami za globoke mišice, pa se je poštimalo do neke mere, čisto pa ne. Prav tako mi ostaja tistih 5 kil in se jih ne znebim, no, moram priznat, da neki trudim se tudi ne, sladkarijam se še vedno ne morem upret, me pa bolj kot teh 5 kil moti trebuh, ki je še vedno malo zaobljen. Glede jošk ti pa ne znam pomagat, nisem prav dosti dojila in so se kar kmalu vrnile v prvotno stanje, se pravi nimam imeti kaj povešeno ;)
Je pa tvoja že tako napredna, da hodi ob opori in že sama stoji user posted image user posted image user posted image . Pri nas še sicer to ne gre, se pa že od kar se plazi postavi na noge ob vsaki možni priliki-opori. Vozi pa sesalec pred sabo po stanovanju, smo mu nabavili tudi sprehajalćka, pa so na njem bolj zanimive druge stvari kot pa namen, bo že, vse ob svojem času. Zna pa že ploskat od 6m, pomaha od 7., razume že tudi nekaj besed: ko rečeš kje je lučka, račka, punčka, lunica, se vedno obrne k pravi stvari, ali pa ko vprašaš:kdo je prišel, se vedno obrne k vratom, ali daj pa-pa, pa maha, včasih celo z obema rokama. Da tudi buc-buc, še vedno se dela pa "Tošota", ko mu rečeš NE :). Je pa ful fajni, ko pleše, miga s tisto ritko, pa rokami, včasih še z glavo, res je smešen, pleše pa vedno, ko kakšno glasbo sliši, pa četudi uspavanko iz vrtiljaka, ja ni čudno, ko pa mama kar naprej pleše, hehehe
mini- hvala za tvoj nasvet, ampak resnično HVALA. Sem potem razmišljala, sigurno mi ne bi noben imel imeti jajc kaj takega svetovat, poznalo bi se pa lahko do konca. Čeprav, glede vozička, moram priznat, da mi je prav pasalo ga nosit, ker ga prej nismo nikoli, ker ni maral biti na rokah, zdaj sem bila pa cela blažena, ko mu je končmo zapasalo biti na maminih rokah, pa četudi je to za mene pomenilo potiskanje vozička poleg nošenja skoraj 11.kilskega dojenčka 3km. Moram ti povedat, da po tvoji zaslugi, se previjava zopet "normalno", ker tu sem morala res nekaj narediti, stoje je izredno težko. Pač sem vztrajala, da ga obdržim na hrbtu, 2x se je še drl, zdaj pa niti poskuša več ne. Napredek je tudi pri vozičkanju. Zdaj grem celo brez strahu z vozičkom ven, tu še vedno poskuša, že ko ga dajem vanj, se upira, mu pokažem kakšno lčko, in ko je 1x v vozičku, je ok, pa mogoče tu in tam še po kakšen pol ure začne stokat za na roke, ga zamotim s kakšno igračko, pa gre, sploh ni več tako posilen, ker prej se mi je včasih tako drl, da do zraka ni prišel.
Mojca- te čisto razumem. Vsem se počasi izteka porodniška, jaz bom sicer ostala doma, sem v nosečnosti ostala brez službe in mi je tudi do sedaj ni uspelo najti. In mi tako zaenkrat tudi paše. Si ne predstavljam ga zdaj, ko je ravno začel se vse zavedati, da bi moral it v varstvo, tudi meni bi bilo neizmerno hudo. Razmišljam, da bom po preteku podpore iz zavoda, iskala službo za polovični delovni čas in bi se poskusila z mojim kombinirat, rada bi ga dala čimkasneje v varstvo. Ja, pa še nekaj je, kar se financ tiče, javnega vrtca tako nismo dobili, privat vsi vemo kako dragi so, tako da bi mi od plače ostalo tistih nekaj 100 eur,se mi pa ne splača, pa še malega bi lahko zvečer videla toliko, da bi ga dala spat.
Verjetno sem zopet kaj pozabila, pa naslednjič
uživite čao

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
   RE: januarčki 2013
16.11.2013 10:18:11   
Gita 83
Živjo punce.

Najprej mini86, te lahko prosim da mi poveš kako odvajaš od dojenja? Moja bo sicer stara 9 mesecev, ampak meni zmanjkuje mleka, iz ene zize ne vleče več, se dere zraven nje, tako da ziza samo iz ene, pa me je strah da še iz tiste ne bo več priteklo. Pol pa da ne bo prevelik šok, ko bo treba iz flaše pit. Itak ni nikol pila iz flaše mleko, tko da ne vem kako bo ta prehod.

Drugače je moja tudi tak razgrajač, to tako šprinta po hiši, al po vseh štirih al ob sedežni ob steni kjer je oač možno da se prime in dirka sem in tja. Sploh je posrečena ko jo ati podi in beži pred njim. :) Blebeta tudi na polno. Ful ponavla za menoj ji rečem reci mama ponovi za menoj, ravno tako za ata. :) Potem ploska, repa (jou jou) :) mamici da lubčka (no odpre usta), sama se iz sedečega položaja vstane brez podpore in pol stoji nekaj sekund...tko da verjetno bojo kmalu prvi samostoji koraki...za mene je zdaj eno tako lepo obdobje, saj se ful dogaja, ful je samostojna, ful posrečena...me zanima kaj še bo, saj je to moj prvi otrok, verjetno bo vedno lepše in zabavno. :)

Kaj pa vaši malčki jejo od mesa? A že dajete kaj druga kot piščančje, puranje, ribje? Kako je z govedino in svinjino, kdaj bote to dale za papcat? Ker midva s fantom imava rada to drugo, samo pol morem za naju delat posebej kosilo, rada pa bi da bi skoz vsi skupaj jedli isto, saj se mi zdi da bi lahko vse z nama jedla. Kaj pravite? Ker zdaj še večina posebej kuham za njo.

Ja vrtec ja, naša gre januarja v vrtec, saj gre mami v službo, drugega varstva pa nimamo. :( Tako da upam, da bo vredu prenesla vse kar se v vrtcu dogaja, najbolj me je strah bolezni, amapak tudi skozi to bo marala it.

Imam pa problem spanja v hiši čez dan. Noče sama od sebe zaspati, tako da če hočem da spi v hiši v posteljici jo morem nosit po rokah in jo ujčkat, da mi na rokah zaspi, zunaj v vozičku pa ni problema, jo peljem malo sem in tja pa takoj zaspi, samo ne more mi skoz zunaj v vozičku spat, sploh zdaj ko prihaja zima. Imate kak recept za samostojno spanje v posteljici? Kako jo naj to navadim? Ker tudi zvečer zaspi na zizi in ne sama od sebe.

No zdaj se gremo pa mal igrat. :)
Lep dan.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
   RE: januarčki 2013
16.11.2013 10:48:31   
mini86
nj prvo razčistimouser posted image js je nisem s tem namenom odvadla dojenja da ji bom pa zdj po flaši dajala..kr neki..flaše v življenju ni imela in je tudi ne bo..
dovolj je stara da se mlečne obroke nadomesti iz skutkami, jogurti..
tudi starejšega sem tako in mu nič ne fali-vsaj zgleda ne user posted image
predvsem sem se prvo jaz odločila da se bove nehale dojit..vem da to ponavljam kot lajna ampak dejansko tako je..in potem ji pač nisem več dala joške..in pri tem potem vztajaš..in to je to..
mislila sem da bo kakšen problem ker naša je večerjo nekje med 19-20h, spat hodi pa okoli 22h, in bi bil lahko takrat že čas za obrok..ampak ni bilo problema in je lepo zaspala..potem sem mislila da bo še vedno se zbujala okoli 6h za jest..ampak je gospodična od prvega dne ko sva ukinile večerno dojenje, skenslala še tole jutranje in mi lepo spi od 22h-11h..nimam se kaj pritoževat..

meso-od zaćetka ji dajem že govedino, svinjino pa je jedla v faširanem ko ji/nam naredim bolonese omako..tko kot sam zrezek pa ne..ampak pride tudi to na vrsto, pa smokiji, pa ostale stvariuser posted image
dj ji enkrat pa boš videla a je akšna reakcija ali ne..
ji pa za vikende redko kdaj še kuham posebej..med tednom če se le da tudi ne, samo mi jemo okoli 15 ali 17h, ona pa okoli 13h..

js z našo miss hodim skupaj spat popoldan-se pravi ležim zraven nje dokler ne zaspi-cca 7 min..zvečer pa sem tudi zraven s tem da je v svoji posteljici..
z njo bom hodila spat nekje do vrtca oz še kakšen mesec potem ko bo v vrtcu-da ne bo preveliko sprememb naenkrat, potem ap tako kot sem starejšega bom tudi njo da zaspi sama..kako to gre..spet se odločiš in vztrajaš..par večerov jok in potem zmaga in zadovoljstvo

sadrika-user posted image user posted image user posted image js taka pač sem..vem kako se lahko zaserješ k ne vztrajaš..in se opravičujem vsem če jih bo moja direktnost kdaj motila..rajši povem kot pa da zadržujem zaseuser posted image
no jaz se lahko pohvalim da sin zelo lepo uboga, nikoli ni trmaril, vse se da lepo z njem zmenit..upam da bo pri miji tudi tako..

bi vam pa vsem mamicam toplo priporočala knjigo od E. Pantley-Z OTROKOM LAHKO SODELUJETE
njen način vzgoje mi je top in tako vzgajam tudi svoja otroka in sem nadpovprečno zadovoljna z vsemuser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
   RE: januarčki 2013
16.11.2013 11:00:50   
Gita 83
Mini86 nimam pojma kako gre to odvajanje od dojenja, zato pa sem mogoče za vas mal čudn napisala, glede flaše itd..če je tako da lahko brez flaše gre spat je tko kul, hvala bogu a ne, pač je očitno večerja dovolj, kar tudi js mislim da se za večerjo ful naje in bi lahko imela dovolj, tako da je mogoče ziza le tko mal še pomoč zato da zaspi na zizi in cartanje. Tko da zdaj čist razume vaše stališče. :) Sam če imaš prvega otroka si tko rekoč mal "butast" ker ne veš še nič o tem, bo pa pri drugem to bolj lahko, ko že vse veš. :)
Glede spanja mata pa tudi fajn porihtano. Super za vas!
A imate to knjigo v elektronski obliki, če ja ali bi se dalo poslati na mail ali v zasebno sporočilo?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
   RE: januarčki 2013
16.11.2013 11:12:09   
mini86
ne me zdj spet grdo gledat, ampak tud moj prvi otrok je bil tako vzgojen..sem kaj prebrala, vprašala, tašče ti kar same povedo:), potem sem pa po svoje naredila..ker to da je prvi otrok ni izgovor, ker potem bi bili vsi tisti otroci k so prvi razvajeniuser posted image user posted image mal heca..

ne to knjigo sem si pa že v nosečnosti sposodila v knjižnici pa mi je bila tako všeč da sem si jo kar kupila in jo večkrat vzamem v roke..mi je super k je opisana na dejanskih primerih ne samo neko pametovanje v tri dniuser posted image preberi jo, res ti ne bo žal

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
   RE: januarčki 2013
18.11.2013 14:26:56   
araucaria
Zivjo mame,

Da se se jaz malo javim:)

Nas mali je prejsnji teden prebolel vnetje uses. Grozno. Visoka temperatura, potem pa se alergicna reakcija na antibiotike. Pa se dohtar, niti farmacevt me nista opozorila, da moram antibiotike drzat v hladilniku. Sem sama ugotovila po 2-eh dnevih. Se dobro, da sem imela dve flaski, pa sem takoj drugo odprla, prvo pa bom vrnila v lekarno.

Gita - Tudi nas mali nikoli ni pil iz flaske. In ko jo zagleda, postane kar zivcen. Tudi dude noce od 6. meseca dlje. Nic umetnega v ustih. Pije iz kozarca - http://www.babybjorn.com/products/kitchen/cup/cup/. Na zacetku je slo malo mimo, sedaj pa ze obvlada.user posted image

Poleg piscancjega mesa mu midva dajeva tudi govedino, svinjine pa se ne. Od rib belo ribo. Mleka in jajc mu se ne dajeva.

Nas mali skrat bo imel jutri 10 mesecev, konec oktobra je bil dolg 73.5cm, po vnetju uses pa ima 8.78kg (shujsal z 9kg). Plazi se ne, se kotali po prostoru ali pa se potegne z rokami. Rad stoji, ne zna pa sam vstati.

Bodite lepo!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
   RE: januarčki 2013
24.11.2013 15:14:31   
mini86
araucaria-bošček mali..naša je imela vnetje ko je bila stara mislim da 1,5meseca..bogica
no strarejši pa je bil nagnjen k vnetjem in dokler ga nismo ceplili proti pnevmokokim okužbam je bil non-stop na AB..tko da če se tamali še kdaj ponovi smo v pripravljenosti na ceplenje..

to kok izgubijo med boleznijo se pa ne sekiraj..važno je da dovolj pije, ostalo nadoknadijo čez akšen teden..

no evo..pa še naš prvi rojstni dan pribljižuje z neverjetno hitrostjo..joj se še spomnim k sm jo prvič stisnila k sebi v porodnišnici..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu araucaria)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
   RE: januarčki 2013
24.11.2013 15:49:15   
Mala BB
Živjo vsem,

malo časa, pa se javljam. Malce egoistično, ampak me nekaj zanima glede mene in ne malega. Torej, končno se mi je menstruacija nekako spet uredila, dobila nazaj zelo pozno, ampak... a ima še katera tako zeloooooo močno, vsaj prva dva dneva? To ni več normalno! Pred nosečnostjo sem jo imela redno in mogoče malce boleč prvi dan, pol pa vse ok. Zdaj res ni več bolečin, ampak teče kot..... Je to ok? Skoraj ne upam več ven prvi dan...

Ja, in kot ste napisale...približuje se 1. rojstni dan! Boste naredile kaj posebnega? Vedno so mi vse rekle naj si vsak dan temeljito zapomnim, da bo prvo leto minilo koz blisk. In res je. Samo še malo, še prej pa prvi prazniki z njimuser posted image

Lep dan vsem!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
   RE: januarčki 2013
24.11.2013 16:47:47   
mojca1987
Mala BB... tudi moja menstruacija je bila prej čist ok, da ne govorim sedaj... tako kot praviš teče non stop in še dlje časa jo imam cca 1 teden prej pa sem jo imela 5 dni... noro res. mislim da je to ok... kaj pa vem.. res pa ni prijetno..

no res se približuje januar noro hitro.. ampak še bolj se pa približuje ko bomo mogli it u službo.. ajoj... mi je že sedaj težko k bom mogla jo pustit v varstvu pri babici. ampak saj bo.
kako pa ste drugače?
mi smo prehlajeni kašlja kot nora in ima zelo moker kašelj in zamašen nosek. sva šli k zdravnici pa jo je dala na inhalacije joj kakšno kričanje.... se mi je kr srce lomu k sm jo držala...
drugače pa ponoči še vedno se zbuja da papca in to vsaj 2x. noro ne vem kaj bi naredila da bi se to končalo. res.
je pa že zelo stabilna naredi tudi par korakov sama če le hoče :) dviguje in pleza in ob opori hodi kjer hočeš je že kr nevarno da jo spustim iz oči... noro :) hehe mali polžki.
je pa mala princeska res... vesela in polna energije :)

lepo se mejte

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
   RE: januarčki 2013
25.11.2013 14:12:58   
neonaia
kukuuser posted image

mi tut prehlajeni...no samo nos zamašen in nism več mogla vlečt z unim aspiratorjem na vdih, tko da smo kupl tazga na baterije.uf, ful bolš!user posted image tamala se ne dere več, ampak samo posluša melodije in čaka, da potegne vn smrkeljček...sicer tko nežno vleče in sm mislila da nebo nč potegnu, ampak vse lepo vn pride.prej se je zvijala, drla, sm ji mogla roke držat, ker mi je pulila vn iz ust cevko itd. tole je pa balzam :) pa še ni mi treba vlečt k zmešana (js sm tut mal prehlajena).

menstruacijo sm mela tut js taprvo močnejšo kot ponavadi.men se zdi to normalno...sej je en let nismo mele user posted image no zdej sm pa itk na tabletkah, ker nism mela redne, pa da nebi zanosila prehitr...in ene 2dni na izi teče in je to to.

jaaa 1. rojstni dan se bliža!user posted image mi bomo kr domov povabl par frendov+par tistih k majo otroke, pa bo žurka.s torto se bom js poigrala (še nikol je nism delala), za jest bomo pa še vidl..al pice al pa sendvičke+kšno sadje.uuuiiii komi čakam.

službe pa ni ni...js morm diplomo napisat letos, pol pa pač kej počet...taprave službe veretn ne bom dobila, pa tut ne želim si je po pravici povedan.rajši mam različne projekte s flexibilnim urnikom, če ne se mi kr zmeša od rutineuser posted image
držimo pesti, da čimbolš rata vsem user posted image

(odgovor članu mojca1987)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
   RE: januarčki 2013
25.11.2013 15:15:18   
mini86
neonaia-pol sva na istem..spisat diplomo pa najdt službo..
vem da je danes zelo težko s tem ampak vseeno imam zahteve glede službe-samo dopoldan..nikakor ne popoldan ker potem en teden ne vidim otrok in bi se mi zmešalo že po enem dnevu..
kaj pa študiraš, pa kakšno službo iščeš

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
   RE: januarčki 2013
27.11.2013 20:50:25   
neonaia
mini: ah ja..bolj umetniške vode user posted image tko da sploh nevem kakšno službo sploh bi (če bi)...očitno bo treba v svoj biznis...za kar pa rabm kšnga ekonomista al nekiuser posted image bomo vidl...najprej diploma

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
   RE: januarčki 2013
30.11.2013 17:18:58   
noseckec23
Hello mamice! Se se jaz javim po sto letih :). Nas soncek bo 6.12 dopolnil 10 mesecev, mislim da sva bila edina februarcka v tej skupini :)). Je vse obroke cisto normalno, zjutraj okoli 6ih se se malo pocartkava z dojenjem, zvecer po vecerji pa tudi :). Ni vazno koliko poje, vedno se ima prostora za malo mlekeca hehe. Je zelo priden, velik je 75 cm in ima 10 kg, plazi se zelo hitro, vstaja vseposod, hoditako da se samo z eno rokico drzi za oporo, non stop se smeji, smo pa komaj pred dvema tednoma dobili prva dva zobka hehe ( smo bili kar dolgo skrbeki). Ko recem kje je lucka jo najprej pogleda, nato gre in jo prizge, potem tudi vgasne, odpre vse predale, rece mama in tata, ko ga kaj jezi pa oooj hehe, papa pa da samo ko se mu zljubi ( mislim da bolj nakljucno)Drugace pa nas je zelo razveselila novicka, da se bo nasa druzinici julija povecala se za enega clana :). Vsem posiljam objemcke, vidim da tudi ve nenormalno uzivate v materinstvu <3

< Sporočilo je popravil noseckec23 -- 30.11.2013 17:21:51 >

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
   RE: januarčki 2013
6.12.2013 6:57:40   
Sadrika
hey hey,
kako sem vesela, noceckec, da si se oglasila, še bolj pa, ko pričakuješ že drugega user posted image . Iskrene čestitke user posted image user posted image , upam, da ti ni preveš slabo in da ok prenašaš začetniške nosečniške "težave". Sama si kar ne znam predstavljat, da bi zdaj pri tako aktivnemu otročku še prenašala tiste začetne slabosti in utrujenost, ne vem, ampak, ko si pa dejansko v situaciji, pa itak vse prenešes, ker duge ti ni user posted image . Skratka, da ne dolgovezim, res sem zelo vesela zate user posted image user posted image user posted image
Mi imamo zopet težave z mobilnostjo, ne želi več bit niti v nahrbtniku, voziček mu itak smrdi, ko ga že vanj spravljam, v triciklu je še najdlje, zdrži kakšne pol ure, nato pa dretje, zvijanje, ustajanje, tako smo vedno v bližini doma, da mi ga ni treba daleč nosit in kolo potiskat. Mi je pa tako hudi, ko so tako lepi dnevi zunaj, mi pa praktično nikamor ne moremo, prav tako je tako hudo dretje v avtu, da včasih niti do zraka ne pride. Nikjer nima obstanka, skoz se mora dogajat. Sem pa včeraj poskusila ga imeti kar pred hišo, sem položila blazine na dvorišče in je pač tam malo plazil, to mu je bila pa ful všeč, slpoh, ko je kmalu dobil še družbo 2 punčk user posted image , tako bi lahko bil pa cel dan in sem ga potem komaj not spravila/zopet dretje. SE bomo pa zdaj "zračili" kar pred bajto, dokler ne shodi. Sem mislila, kako hitro bo, ko se je začel tako hitro plaziti in dvigovati na noge, je pa zdaj samo bolj samozavesten pri hoji ob opori, pa spuščati se je začel in mu rata par sekund stati in pade na rito.
Govori še nič ne, niti ata,ne mama, pač blebeta po svoje, razume pa že veliko besed.
Sem se pa včeraj šla prijavit na zavod za zaposlovanje in me je prav groza, ko pomislim, da bi namesto tja morala v službo. Si ne morem predstavljat, da bi ga morala dat zdaj, ko je postalo tako fajn, ko je že bolj dojemljiv in ko se lahko že igrava, dati pa v vrtec, se mi zdi, da me zdaj še bolj potrebuje. Tako zdaj iščem službo za polovični del. čas in se bova v primeru, da dobim, z mojim pokombinirala in ga zaenkrat tudi, če grem delat, ne bova dajala v varstvo.
Bližajo se praniki, ok danes je Miklavž in bo dobil samo malenkosti, ne vem pa, kaj mu naj kupimo za Božička, ki pri nas ponavadi nosi večja darila, ima pa res fuuuul igrač in vsega, prav tako ne vem kaj mu dati za prvi RD. Bi pa rada spekla torto, ki bi jo lahko tudi on jedel. Ima katera kakšno idejo? S tem, da sem pa pri peki tort blazno neuspešna, sem se včasih ful štulila in pekla za vsako priložnost, se je vedno pojedla, čeprav uspela mi nikoli ni in sem se kasneje odppovedala tej peki, zdaj bi pa vseeno poskusila nekaj na easy.
Aja, pa ful sem nostalgična ratala, ko se je lani tak čas začelo dogajat moji nosečnosti in se prav bojim, kako bo za njegov RD, verjetno bom vsakemu, ki bo imel par sekund časa opisala porodno izkušnjo in jokala kot dež, hehehehe.
Lepo bodite, lepe praznike vam želim, vsaki posebej user posted image

(odgovor članu noseckec23)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
   RE: januarčki 2013
6.12.2013 10:49:56   
mini86
čao še z naše strani..
no in evo..prvi roj.dan je za nami..user posted image user posted image user posted image

meli smo mini praznovanje, večje pride za vikend..v sob z prijatelji v telovadnici, v nedeljo pa za družino..to zmeraj naredimo posebaj ker pač staro in mlado mi ne greta neki extra skupi pa še nobenmu se ne morš posvetit..
pri nas je/bo dobila za prvi roj bolj pojoče in svetleče igrače-to namreč obožuje..ful rada ima muziko in pleše..
je pa kar težko se spomnt tok daril-v navadi imamo da se vsem pove kaj rabi..

ima pa večino teh must be igrač že od marcela tako da je bilo potem res težko..

torta..kako to misliš tako da bo on lahko jedel..sj sedaj morajo že jesti tako kot mi..no res smo malo starejši vendar ravno zadnjič je bilo govora o tem da pat tednov ne ugra nobene vloge pri alergiji..
res..čim manj komplicirat pa bo..
naša je vse kot mi..edino segedin ji ne gre z veseljem dol:)))tko da torta bo enaka za vse:9


čeeeestite za novega prihajajočega članaaaaauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
   RE: januarčki 2013
11.12.2013 17:02:10   
neonaia
ojla še od mene in naše male žabiče!

uuu..noseckec! user posted image hihi, a zato maš tak nick..user posted image upam da vse poteka tko kot mora, mali bo pa ful ponosn starejši bratec.čestitke!

ooo..mini..že eno leto! user posted image vse naj-naj!

js karkoli pečem dam ful manj cukra kot je v receptu in nam je zmer dost sladko.tko da bo torta tut pač manj sladka, drugač pa z drugimi sestavinami nimamo kej za šparat.jajca je, gluten že zdavni uveden,mleko tut, cukr pa pač omejujemo kokr se le da user posted image .bo pa sadna in ne čokoladna, čeprav mam js rajši čokoladno.

se morm kr pohvalituser posted image naučila se je pomahat, ploskat in žvižgat! žvižganje me je ful šokiral..še kr ne morm verjet da zna (js sm se naučila šele pri 8 letih!).3dni nazaj je slučajno našobila ustnice in pihnila, tko da ji je uspelo zažvižgat.pol sva hotla da še enkrat in ni hotla.naslednji dan je pa spet sama poskusla in uspešno.tko da parkrat na dan se med igro zasliši malo žvižganja, ko ji pa rečeš, pa neuser posted image aja pa dons ko se je igrala, je sred sobe vstala in malo hodila (pribl. 5 korakov) in čof na tla.ampak to je blo to, tko da še ni čist shodilauser posted image

uf za darila pa tut js ne vem kaj kupit...igrač ma seveda ful, ampak za miklavža sm ji vseen kupla lesen ksilofon.ful rada igra nanj. zdej za pod smrekco pa razmišljam o stolčkih in mizici, ker se že usede na mini stolček in tut svinčnik vzame v roke in malo čečka.tko da ji bomo veretn kr še kšne debelejše barvice in tavelik papir, da začne ustvarjat user posted image plastelin pride pa kasneje na vrsto, ko ne bo vsega dajala v usta.

no, lepo se mejte in se tipkamo kmalu!

Nuser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 46 [47] 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 46 [47] 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?