|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
7.5.2013 8:50:26   
Najaa
Lukka, tvoj mož je veliko bolj sproščen okoli tamale kakor ti. Res preveč kompliciraš. Dej sprosti se. Če bo mela nekaj ur umazane hlače na sebi, res ne bo tkaoj zbolela. In tudi jaz verjamem, da od špinače ne postaneš močen. user posted image To je samo risanka za tiste otroke, ki ne marajo te grozne, zelene zelenjave... user posted image Res se sprosti, boš videl da bo življenje teklo veliko bolj gladko. meni bi se pa zdelo fajn, da imam pediatra v družini. Z največjim veseljem bi mu prepustila vse skrbi okoli zdravja. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
7.5.2013 9:41:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
7.5.2013 12:25:58   
bubu_bibi
Lukka - v miru! user posted image Jaz te pa zastopim, po svojem. Sklepam, da si se preselil v tujo državo, govoriti moraš (želiš) tuj jezik (sklepam), kar ni vedno lahko, potem je tu še otrok, ki bi ga ti vzgajal tako, kot se tebi zdi fajn, mož pa na način, ki se zdi njemu. Pogovarjata se (v katerem jeziku, če smem vprašat), mogoče je tudi kaj lost in translation in težave so tu. Poleg tega, ni nujno, da imata ta dva okolja (tvoje materino in tisto, v katerem zdaj živite, spet sklepam, da je to država, kjer se je mož rodil) enaka 'splošna' prepričanja. Vse se pa da uskladiti, verjamem pa da ni to glih piece of cake in je tu veliko pogovorov 'za brezveze' in za malenkosti, ker se v bistvu lahko s časoma preobrnejo v velike težave, ker nosijo tudi skrite stvari.

Kar se tiče 'zdravniške' oskrbe - kul, naj jo fura mož, saj jo tudi jaz pri nas doma. Lepo pa bi bilo, da te mož 'nauči', kako biti 'kos' tem težavam in ko je taka situacija naj tebe prosi, da prineseš tisto kremico in naj on polžici reče, zdaj pa bo Lukka namazal, tako in tako. In ji razloži, da to zato, ker se Lukka s polžo več doma in je prav, da tudi on zna rešiti vse težave. Da si tudi ti del tega, če ti je to pomembno.

Nekako mislim, da je težava v jeziku in v sporazumevanju - vsi govorite isti jezik? Vsak od vaju s polžo svoj materini in med seboj tretji (angleščino?), ali kako? Mogoče s tega vidika bi bila lažje iskati rešitve? Ker včasih kdo reče kaj, česar je vajen in se mu ne zdi nič takega (v Angliji recimo, da prijatelju rečeš, da je fat blob, kar je zame bilo višek nevljudnosti in še velika zamera) in si ta drug 'prevede' tako, kot se mu čuti glede na dosedanje izkušnje in občutljivost (in znanje jezikov in razsežnosti besed) in potem je en velik nesporazum za brezveze, zamera in končna težava sta lahko kar velika.

_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
7.5.2013 12:51:27   
lily32

Se strinjam s predhodnjicami. Sprosti se malo. Dejstvo je, da je v večini zvez tako, da so različni pogledi na vzgojo in treba je vozit slalom med enim in drugim pogledom.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 7.5.2013 12:53:47 >

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
7.5.2013 13:08:55   
mateyka
omg, a sem res to prebrala.. ne sme se umazat?! lol user posted image
dej prosim, preberi si malo tle po forumu kako mamo mi naše otroke umazane in kako jim pustimo tudi, da dajo kako smet v usta in niso preveč sterilni, pa vseeno vsi živi. pa eni so dali pože v usta in probali? pa eni probali mivko? a boš vse razlagal tamali ali ji boš tudi kakšno izkušnjo pustil da jo doživi? pa tudi če ni iz bukvice kaj bi ti naredil? dej, sprosti se prosim. ker na koncu ti bo otrok res raje pobrisal nekam kjer mu ne dihajo nonstop za ovratnik..
aja, pa kako preveč sterilnosti pripelje da nimaš odpornosti kasneje - si to že slišal? da narava ni strupena? sej to smo vse tle na forumu že enkrat napisale, mal poglej user posted image

prosim, bodi malo bolj sproščen ob tem da ni vse iz škatlice. za svojo hči, ne zame. izpadeš kot "party pooper", če se niti ne moreš normalno igrat zunaj z njo, ker prežiš na umazanijo. user posted image poslušaj, moja punca je najbolj umazana princeska na svetu, ampak je srečna. in to je meni važno. jaz si moram vsak dan vzet pol ure časa da ji operem vse zunanje obleke iz vrtca, ker je vse blatno. pa sej ji kdaj kej rečem, samo težim pa ne. še zdaj se spomnim, da nisem smela po lužah skakat kot otrok, da se ja ne bom umazala - koja žalost, res user posted image in sem rekla da moja tamala pa naj skače kolikor če, če ima gor gumijaste škornje, hlače in jakno. in je mal po meni - jo kar potegne do luže; mora tak krog narest do nje in potacat not, če jo zagleda user posted image
aja, pa vrta po nosu in smo jo dobili ko ga je že pojedla - pol se pa reži, ko ji rečemo da ne to delat,, koka mala user posted image samo ji ne traumiramo zarad tega. pa veš kaj dela? po vsaki hrani - avtomatsko brisanje v obleko, pa je stara že 5 let!! sam to tko je, mora kliknit v možganih. jaz sem mela vse obleke zaflekane do 10 leta, ker me je brigal. in je moj oče rekel, da pač ne bomo kupovali novih če so te samo umazane (drugače cele). in enkrat me je začel motit da nimam nezaflekane majce doma. in klik - sem začela pazit in od takrat nimam več takih problemov. TAKRAT ko je mene motilo, takrat sem postala pozorna. ni nič prej.

v glavnem, ne dramatiziraj, ker ljudje (tudi tvoj otrok), ne funkcionirajo točno tako kot ti hočeš ali si si zamisli. sprejmi da smo si različni in da je najbolj važno da smo srečni.

kako že gre?
Good Moms Have Sticky Floors, Dirty Ovens, and Happy Kids.
!!!

(lahko zamenjaš moms z dads?) tole si uokviri in preberi vsako jutro, mogoče bo pomagalo? user posted image

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
7.5.2013 13:21:43   
malibauc
Lukka, jaz te pa kar razumem, ker sem očitno tak 'težak',kot ti.

Smo bili na počitnicah - preživljali ves dan skupaj, kar običajno ne - in sem vztrajala pri neki stvari.
No, ati pa je rušil vse, kar sem zahtevala (pa ravno na počitnicah!!!!!???????  moraš težit??? - aja, na počitnicah si lahko privoščimo vse, doma pa ne???).

Ko pa je bilo naslednji dan vse ok, sploh glede tistega dan poprej, pa mi je (sicer stežka) priznal, da imam prav glede vztrajanja.

To je eden taki primer , drugače sem pa jaz - zmaj!!!

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
7.5.2013 16:22:08   
Lukka
Hja, očitno moram res malo popustit pri vsem skupaj, to je že res...
Zagotovo nočem imeti moje polžike laboratorijsko čiste in sterilne, hočem pa jo imet vsaj približno "človeško" čisto, ampak ok, vem da to pri teh malih zmajih enostavno ne gre, ker pri nas je nekaj najbolj groznega, če ji ne pustim, da se mi skoraj vrže v blato. Tega res ne razumem no. :)
Kar se tiče komunikacije - ne, ta nam zaenkrat ne dela nikakršnih težav in nekako že po mimiki obraza vem, kdaj mož reče kakšno stvar iz sarkazma ali kakšno stvar iz dejanske ihte... Tu ni težav. Ja, seveda govorimo tri jezike. Večinoma sicer angleško, mož svoj jezik, jaz z malo polžo pa absolutno zgolj in samo slovensko. Je pa res, da tudi jaz vse bolje govorim norveščino tako da ni panike. Počasi mislim, da bo angleščina enostavno odšla z naše hiše :)
Pa tudi mož se je že kar lepo naučil slovensko tako da res ni težav pri razumevanju.
Saj pravim, gre zgolj zato, da mogoče jaz preveč "zapnem", mož pa preveč "odpne".
Je pa res (pa mi lahko kontrirate) - če bodo mojega otroka videli umazanega in z blatnimi rokicami bodo rekli - glej itak, da je otrok tak, če pa ni ženske pri bajti, če bodo pa vašega videli, bodo pa rekli - ja super, da jih vzgajate svobodno in da jim pustite svobodnega izražanja z igro, če tudi se umažejo.
Tako pač je, pa vem da je to druga tema, ki paše zagotovo na drugačne forume... Ampak je pa zagotovo iskati vzrok te dodatne "zapetosti" tudi s te strani. Siguren sem. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
7.5.2013 18:00:35   
Najaa
Lukka koliko oblačil pa pol vzameš s sabo na sprehod, če jo skoz preoblačiš?

Sicer pa če ne prej, pri drugem otroku boš že čisto drugače gledal na vse skupaj. user posted image

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
7.5.2013 18:38:02   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
.....
Je pa res (pa mi lahko kontrirate) - če bodo mojega otroka videli umazanega in z blatnimi rokicami bodo rekli - glej itak, da je otrok tak, če pa ni ženske pri bajti, če bodo pa vašega videli, bodo pa rekli - ja super, da jih vzgajate svobodno in da jim pustite svobodnega izražanja z igro, če tudi se umažejo.
Tako pač je, pa vem da je to druga tema, ki paše zagotovo na drugačne forume... Ampak je pa zagotovo iskati vzrok te dodatne "zapetosti" tudi s te strani. Siguren sem. user posted image


Zakaj je pomembno kaj bodo ljudje rekli?
Zakaj imas potrebo dokazovati se, celo neznanim ljudem?

Ljudje bodo govorili ne glede na to kaj ti naredis, torej ... ma boli te uvo kaj ljudje govorijo, menda ne bos dovolil, da ti "kaj ljudje govorijo" doloca nacin zivljenja (za to je malo prepozno in malo prevec skoda, se ti ne zdi?) !!

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
7.5.2013 18:49:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
7.5.2013 19:13:36   
Vijoličarka
Eh, napisala cel roman, pa mi je internet ven vrglo. Ponavljati mi ni treba, lahko se samo podpišem pod Frodo in Ankico.

Če so ljudje ozkogledi in zacementirani v predsodkih, je to njihov problem in ne tvoj. In taki primerki bodo vedno našli nekaj kar bo katastrofalno narobe, pa četudi se ti na pol pretrgaš od napora, da bi bil 'normalen'.

Res pa je, na nek način orješ ledino. Ljudje pač še ne poznajo dovolj dobro take sestave družine, pa so mogoče včasih bolj radovedni, ampak v izobraževalnem smislu. Nimajo vsi predsodkov.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
7.5.2013 21:00:35   
takotako
Pa če je otrok umazen-ne izgleda zanemarjen...

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
7.5.2013 22:15:46   
Izabelina
pa se je pokazal tvoj problem... sploh ni vzgoja, sploh ni problem v komunikaciji med tabo in tvojim partnerjem ampak je v sprejemanju sebe in tvoje spolne usmerjenosti... to postimi pa ti bo vseen za umazane hlace, piskote pred vecerjo, neoprane rdece velurje in ostale podobne zadeve...

pa brez zamere...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 10:52:00   
ronja
Kar se tiče pa tega, da mož pač pride utrujen domov in da je mala pač takrat njegova "princeska" je pa res... Jaz pač odpadem takrat...

Ne, ti ne odpadeš, ti maš takrat ČAAAAS ZASEEEE, svobodo!!! Ti si takrat končno po celem dnevu fraj, pa daj uživaj v tem, ej!user posted image

"Luka, še nobenega otroka v dozdajšnji karieri nisem dobil, da bi zaradi umazanih hlač zbolel, nobenemu še nisem v krvi našel premalo korenja."
V tem je fora. Torej ne, da se jaz počutim manj vreden, ker je on pediater, temveč zato, ker imam neke svoje norme, ki jih on "strokovno" pohodi, kot kos lepenke!

pa si kdaj pomislil, da ma mogoče tvoj partner tudi prav? Lej, daje ti zelo logične argumente in se čisto strinjam z njim - otroci ne ratajo močni od špinače. Vseeno je pa špinača zdrava, ja. Ampak siljenje pa navadno tudi ne obrodi sadov. Pri nas mamo pravilo, da čisto malo poizkusimo vsi vsega, da vidimo, če nam ni pa mogoče všeč. In tamali jejo vse. Silimo pa ne nobenega (ne dava pa keksov namesto kosila, pač kar je za kosilo, je na mizi, če tega nočeš, pa pač nič; ni pa določeno, da morajo pojest tok pa tok špinače ali korenja, sploh pri 2 letih ne). meni se zdi, da veliko boljše delajo razne poceni fore - ala da zrežeš korenček v obliko nečesa, kar ji je všeč (rožice pa srčki so ful izi),pa potem zato pojejo. avadno je itak fora, da samo poizkusijo.

Kar se tiče pa umazanih hlač in rok in vsega... reeeees kompliciraš! NIhče od nas ne preoblači otroka vsakič, ko se umažejo, saj nima noben toliko oblekuser posted image . Otroci MORAJO bit umazani, packat, se zabavat... tako se učijo. Ker še ne znajo durgače, se ne morejo naučit brez packanja. Umazanija spada k otroštvu.
Zemlja in prah sta recimo veliko manj umazana (torej imata not veliko manj škodljivih bakterij) kot pa katerakoli kljuka, ključi ail mobitel, kar tvoja mala verjetno prime, pa se ji zato ni treba vsakič rok umit. (Ali jo siliš, da si umije roka vsakič, ko odpre katerakoli vrata?) Star pregovor pravi, da mora vsak otrok pojest 2 kili umazanije, da zdravo odraste:D. Pediatri zdaj podpirajo to tezo (brez količine:D), da pretirano čisto okolje spodbuja alergije, ker imunski sistem nima kaj počet, pa se nase spravi.

Predvsem pa se moraš zavedat, da s pretiranim zaščitništvom jemlješ mali svobodo in da ne čuti zaupanja od tebe. Če ji ti ne zaupaš, si tudi sama ne bo. Če si bo pa zaupala, bo pa lahko gajba piva zraven, pa bo mala mrtvo hladno rekla, da ji ne paše in ne bo pila.

mateyka, jaz sem morala R. naučit, da v vrtcu pa ne sme reševat deževnikov, ker je mela problem, ker jih mi vedno pobiramo in dajemo na travo po dežju, da se ne bi na asfaltu izsušili ali da jih ne bi povozili/pohodiliuser posted image . No, v vrtcu to seveda ni bilo zaželjeno:D.

pa eni so dali pože v usta in probali?

Veliko francozov to dela:D.
še zdaj se spomnim, da nisem smela po lužah skakat kot otrok, da se ja ne bom umazala - koja žalost, res

hehe, jaz sem pa smela in ful uživala, zato tudi malim dovolim:D. POtem me pa gledajo, ko da sem iz Venere, ko kažem luže, lej, tu je še ena, pa še bolj globoka je:D. Včeraj recimo mali ni mel škornjev gor, ampak on seveda v lužo. Ja, zdaj je tak že moker, naj uživa... Potem je bil še v spodaj čisto mokrih hlačah na igrišču, ker so se vsi 3je hoteli še igrat... Sem mu potipala nogice, so bile tople, ja naj uživajo... Srednja pupa nama je pozimi padla v zamrznjeno jezerce, sva jo preoblekla i smo šli spet nazaj, ker si je tako zeloooo želela videt škratka, ki bo nastopal... Nič ni zbolela, je pa nepozaben spominuser posted image .

hočem pa jo imet vsaj približno "človeško" čisto

Lukka, otroci so "otroško čisti", ne človeško čisti. Mali otroci grejo brskat po smeteh (pač odnašaš sproti, da niso stare smeti, če nimaš možnosti dat v omarico z zapahi. Mali otroci poizkušajo vse z usti, tudi pesek, mivko,... vse. Kasneje vedno manj, vendar z rokami pa še vedno večino. In navadno potem tudi jejo s temi rokami, to je res. Fajn je, da recimo pred jedjo umijete roke, če je le ta možnost, samo zaradi tega, da kdaj roke zaidejo v usta, pa se ne sekiraj.
Lej, biološko gledao so druge stvari veliko bolj nevarne: vzameš jogurt na polici, pa ga poješ, pa zraven ješ še kruh, z rokami, ki so držale onček, ki ga je na polico zlagal fante, ki si ni umil rok potem, ko je šel na wc (se dogaja, brez skrbi;). Ali ješ mandarine... olupiš in poješ - imaš na rokah polno pesticidov, ker mandarine nisi prej opral, predo si jo olupil. Pa od tega ne umremo:). Te zadeve so bolj nevarne od zemlje, pa se nikomur ne zdijo sporne, ker ne moreš živet ali jest tako,d a si boš ves čas roke umival, še med samo hrano... Umijemo jih pred jedjo, po jedi, ko pridemo domov, pred spanje, seveda, sicer pa živimo normalo.

, ker pri nas je nekaj najbolj groznega, če ji ne pustim, da se mi skoraj vrže v blato. Tega res ne razumem no. :)

Enkrat se vrži z njo! Boš videl, kako je fino:). Zadnjič smo skup skakali po lužah, pa je res fajn, hehe.

če bodo mojega otroka videli umazanega in z blatnimi rokicami bodo rekli

Lukka, res je, da ste istospolne družine gotovo bolj na udaru, vendar če se boš ves čas s tem obremenjeval, potem bo res polža nastradala. Ker ne moreš delat dobro za otroka tako, da gledaš, kaj bojo drugi rekli. Ker to dvoje enostavno dostikrat ni kompatibilno. Enostavno si moraš pridobit tisto starševsko samozavest, ko sicer poslušaš, ko ti povejo, kje ga serješ (ker preveč aroganten tudi ni dobro bit), premisliš, se pogovoriš s partnerjem, potem pa naredita po svoje. Sicer boš zamudil precej prelepih trenutkov s polžo in predvsem veliko ustvarjanja vezi...
Sama se marsikomu zdim rahlo čauhnjena, tako je bilo že od otroštva, ker sem vedno nekoliko izstopala. Pa to ni nujno slabo. Zakaj bi morali bit vsi normalni? Vidva ne bosta nikoli normala družina, ker bo vedno več heteroseksualnih parov, ker je nam seveda veliko lažje prit do otroka in nas je več. Pa kaj potem? Se ja ne boš sekiral zato?

Lej, če se boš malo sprostil v odnosu z malo in vzgojo in tudi v odnosu do drugih (mogoče te pa ne gledajo v smislu: "lej, ga, geja, zato pa ma tok umazano smrkljo," ampak gledajo, kaj ma luštne nogavičke, recimo - saj ne veš, kaj si ljudje mislijo... lahko grdo gledajo zaradi svojih problemov, pa sploh ne mislijo nate...), boš mogoče stkal prav luštne vezi z ostalimi starši in boš videl, da te ne gledajo tako. Tisti, ki so res ful zadrti, se itak ne bojo družili s tabo, vsi ostali pa bojo videli, da funkcionirate čisto enako kot katerakoli druga družina, imate iste probleme (kar si lepo dokazal tu) in se boste hitro našli na isti strani, ne glede na to, kdo sestavlja družino:). Daj ljudem in sebi priložost!

Sama sem mislila, da me ena mamica iz vrtca grdo gleda, ker je bila vedno nekaj slabe volje, ko smo se srečali na igrišču - pa je imela takrat samo zelo naporno obdobje in ni imela energije bit prijazna z znanci. In sva zdaj prav fajn prijateljici in vem, da ni imela nič proti meni. Samo moja nesigurnost je bila tista, ki je povezala čisto nepovezane stvrai:). Eno sodelavko, ki dostikrat razmišlja tako, da precej guba čelo, sem enkrat strahoma vprašala, ko sva se pogovarjali, če je kaj narobe, če mi je kaj zamerila, ona vsa začudena, da ne, kaj pa naj bi bilo. In sem ji povedala, od kod mi ta občutek in sva se obe režali:D. Skratka, dostikrat smo mi sami tisti, ki vidimo odsev v ogledalu;). Ne vidi nas ogledalo tako;).

Podpis pod ankico, frodo in izabelino. Sprejmi, da niste "normalna" družina, da pa ni s tem čisto nič narobe. Zelo malo parov vzgaja čisto normalno, ker je normala povprečje, skorj nihče ni pri vseh stvareh na povprečju.
Pojavlja se taka sestava (dva samca ali dve samici) pri mnogo vrstah, tako da to ni nekaj "protinaravnega", včasih tudi pri drugih vrstah tak par skrbi za zapuščene mladiče. Če ti kaj pomaga ob očitkih, da to ni naravno. Je pa povsod seveda v manjšini, s tem se boš moral prej ali slej sprijaznit.

Skratka: počisti pri sebi, da boš lahko na morebitne očitke ravnodušno odgovoril: "Ja, res je svinjska, je pa srečna, lejte ta nasmeh in to sproščeno vriskaje!" In ti nihče ne bo mogel nič, ker to pa tudi heteroseksualni pari vemo, da je najvažnejše - sreča otroka:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 11:18:14   
chezAnA

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Je pa res (pa mi lahko kontrirate) - če bodo mojega otroka videli umazanega in z blatnimi rokicami bodo rekli - glej itak, da je otrok tak, če pa ni ženske pri bajti, če bodo pa vašega videli, bodo pa rekli - ja super, da jih vzgajate svobodno in da jim pustite svobodnega izražanja z igro, če tudi se umažejo.
Tako pač je, pa vem da je to druga tema, ki paše zagotovo na drugačne forume... Ampak je pa zagotovo iskati vzrok te dodatne "zapetosti" tudi s te strani. Siguren sem. user posted image


"Glej jo, premlada ima otroke, zato pa je tako. Tako mladi ljudje še ne bi smeli imeti otrok, niso dovolj odgovorni."
"Samo enega imata, zato pa je tako ravzvajen, ker je navajen da se mu sskozi vsi 100 % posvečajo."
"Toliko otrok ima, da jih sploh ne obvlada, poglej kako so umazani. In zdaj bodo imeli še enega. Če to ni neodgovorno ..."

Vsi se srečujemo s predsodki. Nekateri so bolj medijsko izpostavljeni kot drugi. To pa je tudi vse. A poznaš tisto zgodbo o oslu, dedku in vnuku? Ti jo napišem, če jo ne poznaš.

P.s.: Ronja, že drugič si me prehitela, ko sem hotela napisati točno to, kar si ti napisala:)

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 12:40:11   
SU
Mislim, da je tukaj bistvo tega tvojega "slabega počutja" odnos med vama s partnerjem, v povezavi z miško...
Dejta se enkrat dobro pogovort! Povej svoje... kaj te moti, kaj ti ni všeč in on tebi-kaj njega moti, kaj njemu ni všeč... Pa poskusita ubrat eno srednjo pot!
Večina partnerjev, ki ma male bibe doma, se včasih ne strinja... Ampak pri nama, npr. velja, da če ati nekaj prepove, mami tega potem ne dovoli... Če se ne strinjam z možem, ga odvlečem v kopalnico in mu tam povem na lep način (če pa se mi zdi čisto mimo, pa na malce manj lep načinuser posted image )... V glavnem, poskušava se "ne kregat" in si "ne kontrirat" pred malima!
Ampak poudarek je na POSKUŠAVA! Pri nama, namreč, sm jst tista, ki včasih popusti, ker se mi kdo od njiju "smili"... pa vem, da ni ok.
In še nekaj... to poskušam tudi sama... PREDNO kaj prepoveš otroku, razmisli, če je to res tkoooooo nujno za prepovedat... da ti ni potem, ko si izrekel, žal, da si sploh to "ukazal" oz. prepovedal... Hja... tole starševstvo...... včasih pošteno utrjuje in rahlja živčke, potrpljenje in še in še in še...
In še nekaj sem se spomnila: ta "privrženost" otročka enemu izmed staršev se menja kot piha veter... Enkrat bo on priljubljen... čez čas pa boš ti "tisti"... ne sekiraj se zato.
Pa uspešen dogovor želim! ;)

< Sporočilo je popravil SU -- 8.5.2013 12:43:37 >


_____________________________



(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 12:54:48   
Lukka
user posted image res ne morem verjet, kako pametne odgovore sem dobil! Res! Pravzaprav je pa neverjetno to, kako se strinjam z vsemi odgovori, še posebej z ronjo!

Ja, res je, da jaz še vedno imam malo predsodka pred samim seboj, mož ga ima bistveno manj, oziroma ga sploh nima! Njemu se rahlo žvižga za vse skupaj, meni pa priokus vsega skupaj še vedno ostaja. Vem, da smo popolnoma običajna družina, ki ima čisto običajne probleme. Vem tudi, da sem v družini vzel vlogo "mame" in da sem pač bil tudi sam v otroštvu vedno bolj vesel in ponosen, če sva kaj ustvarjala z očkom, ne z mamico. Ne vem, očitno je to tako. Bom se moral sprijaznit user posted image
V teh dneh se pogovarjava malo bolj ravno o tem - avtoriteti, popušanju, skupini vzgoji... Postavil sem nekakšna svoja pravila, ki jih bo skušal upoštevat, če bo do kake dileme prišlo. Npr. to, da če jaz nekaj rečem ne, je ne, če on reče ja, je ja. Skratka, določene stvari bodo tako. Ne dovolimo npr. da se je v stoje, ne pa da ji da kruh ona pa leta po dnevni sobi sem ter tja s polnimi usti... No, na tak način. Saj bomo videli kako bo šlo, v verjamem pa, da bo to še komedija user posted image
Res je, da se nikoli do zdaj nisva nekaj zelo zelo pogovarjala o vzgoji. Že če sem jaz načel temo (še prej, ko sva čakala, da se polža rodi) je bil odgovor z moževe strani vedno nekako tak: "Luka vzgoje se ne da naučit, bova videla sproti. Ne moreš predvidet situacij".
Saj po eni strani je to res, po drugi strani pa sam sebe ščitim, če je vse lepo po tirnicah, zato ker težje sfalim... Nekako tak občutek imam.
Moram pa nekako dobit nazaj tisto "avtoriteto", ker to me res jezi. Včeraj sem jo hotel spravit v avto, ko smo šli od njene babice, pa ni hotela za nič na svetu v avto. Se derem ko kreten, jo podkupujem z eno čokolado, ji obljubljam, da greva konjička gledat... Ma svašta sem probal, res! Noče! Mož pa enostavno gre proti avtu, polža nekaj komplicira, on jo pogleda in reče - pridi polžek, gremo! TAMALA V AVTO, KO KRALJICA!!!
Trmasta in muhasta je, to vse vem, to tudi spada k otroštvu. Ampak problem bo, ko bomo imeli še enega otroka, ker enostavno ne bom obvladal njene "gospodovalnosti in neposlušnosti" poleg bo pa dojenček...
Zdaj vsak dan sprašuje kdaj bo dojenček in sem ji danes zjutraj v tisti trmi zabrusil, da bomo dojenčka imeli ampak njo bomo pa stran dali, zato ker ne uboga, dojenčki pa potrebujejo veliko časa in nič trmarjenja.
veeeeeeeeeeeeem, sem naredil strateško napako!!! Samo čakam, da me še dec dvakrat useka, ko pride domov in bo tamala itak sčivkala kaj sem ji rekel... Ma podn no! Najprej probam lepo vse zgladit, potem pa spet z gobccem vse podrem!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 13:17:55   
tweety83
kot sem razbrala iz vse teh komentarjev je zeeeelooo malo tako skrbnih staršev user posted image kot si ti Lukka, ampak kar je preveč je res preveč....
sama imam dva otroka....in tudi jaz sem bila na podobni poti,kot si sedaj ti....potem pa sem se kar naenkrat zavedla (KO sem opazovala moža in hčerko) kako sta zelo spontana, kako uživata in se ne obremenjujeta z ničemer - no vsaj ne s takimi malenkostmi.... in me je zadelo....ono buuuuum.... ja valda da je tamala bla ful happy ko je bila z možem,ker jaz sem ji kar skoz neki težila..... ima me rada - to je normalno a onadva sta furala nek svoj stil.... in potem se se tudi jaz zelo zelo sprostila in nehala gnjavit za vsako stvar....in veš kako je sedaj vse lažje...zame in zanjo...življenje postane lepo in ti se sprostiš.... 
jaz imam doma stvari ločene - oblačila za doma in oblačila za kam it.... ko smo zunaj otroka vedno oblečem tako da ni panike če sta umazana in jima ne težim s temi stvarmi.... oba sta poskusila pesek in zemljo....pa kaj.... spomni se,kako je bilo včasih ko smo bili sami otroci... preden gremo nekaj jest si morata roke obvezno umiti, ampak ne skačem pa z robčki za njima... res je da včasih že več nevem kaj še naj uporabim,da operem oblačila tako da bodo brez madežev...ampak samo enkrat se živi....

hočem ti povedati,da se je res potrebno sprostiti,ker je življenje prekratko.... korenček in špinača gor al dol.... poskusiš lahko narediti kak zanimiv obrok iz tega....recimo kak smešen obrazek iz sadja in zelenjave-jo bo ziher prej pojedla kot pa tako.... vzami si vse bolj na easy.... ti bo še lepše.... tud sam boš bolj sproščen.... res je da je potrebno veliko truda za to,da se spraviš iz svoje kože (vem,ker sem se) ampak se včasih zelo splača!!!!

želim ti veliko uspeha in pa lepih dni v krogu tvoje družinice....user posted image

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 13:24:07   
tweety83
pa še tole....zdajle sem prebrala tvoj zadnji post....in prišla do naslednje ugotovitve... vidva s tamalo sta očitno neka zelo podobna karakterja,zato pa je to tako kot je... vsak uveljavlja svoje in nihče ne želi popustiti...user posted image

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 13:41:21   
ronja
Lukka, počisti s svojimi predsodki, lažje je vzgajat, če je človek sam sebi kolikortoliko ok:). Vsi se bi kdaj najrajši zbrcali (včasih si celo zaslužimo;), ampak se pač moramo sprijaznit s sabo, kar se tiče spolne usmerjenosti pa to itak ni napaka in je ne moreš spremenit (vprašanje, eč bi si to sploh želel), tako da se sprejmi. Verjetno od tu precej tiste zadrtosti in partnerjeve sproščeosti.

Zdaj vsak dan sprašuje kdaj bo dojenček in sem ji danes zjutraj v tisti trmi zabrusil, da bomo dojenčka imeli ampak njo bomo pa stran dali, zato ker ne uboga, dojenčki pa potrebujejo veliko časa in nič trmarjenja.
veeeeeeeeeeeeem, sem naredil strateško napako!!!

Popravi jo. Pri otrocih je najbolj fajn to, da lahko res skoraj vse popraviš:). Pojdi do nje, čimprej in ji povej, da si bleknil totalno bedarijo in da ni to niti pikice res, da si bil jezen in si bleknil, da bi čutila, kako ti je hudo nekaj, kar bi jo prizadelo. Ampak da je to narobe in se boš potrudil, da tega ne boš več delal. In ji zagotovi, da je ne bi NIKOLI NIKOLI NIKOLI dal stran, ker jo imaš strašno rad in da tudi oči tega ne bi nikoli pustil, ker jo ima tudi on neskončno rad. Ne glede na to, koliko otrok bosta imela, bosta imela vedno njo enako rada in vedno bo vajina prva! To rabijo velikokrat slišat...

Partnerju pa rajši sam povej, da si ga polomil, bo veliko manj jezen, kot če bo od male izvedel - prej ali slej bo, pa tudi take reči si je fajn povedat, že zato, da ji da še on zagotovilo, da je ne bosta dala nikoli stran. Tudi če zdaj ne bo povedala, lahko iz nje butne takrat, ko bo dojenček in bo kak prepir in takrat ti bo gotovo partner bolj zameril, kot če mu zdaj priznaš in poveš, da si se tudi že opravičil in vzel besede nazaj.

Te razumem, da se želiš pripravit na možne situacije. Tudi midva se dostikrat pogovarjava hipotetično kaj bi naredila. Navadno točno te situacije seveda potem po murphyju ne doživiš, doživiš pa tako, o kateri nisi niti pomislil:D. Ampak te razumem, tudi sama sem rada vsaj v mislih pripravljena na vse mogoče. Res je pa tudi, da se dostikrat zgodi, da misliš, da bo tako, pa vidiš, da je drugače. Ko sem bila noseča s prvo pupiko, sem brala knjigo Spi dete spi in jo v eni noči prebrala in si mislila, kako je to fajn metoda, da bova midva tudi tako uspavala najino punčko. Ko sem vsa navdušena razlagala lubiju, kako to fajn dela, je mal nejeverjno rekel, da če že tok malega otročka (tam so pisali da od 4-6 meseca nekje že navajaš otroka, da ponoči spi) in sem bila precej prepričana, da valjda ne bova celo leto ponoči vstajala skoz... da se bojo potem morali navadit spat... No, oba sva vedela, da ne veva točno, kako to vse skup zgleda in sva pustila to odprto, da bomo videli, jaz prepričana, kako bomo otroke navadili spatuser posted image . No, potem se je rodila moja mala aka velika in potem še ena in še en in do zdaj še nobenega nisva pustila niti minute se dret (razen če ga/je nisva takoj slišala). Enostavno sva oba čutila, da to ni to, nobenemu ni niti na misel padlo, da bi, uno knjigo sem pozabila, da sploh obstaja, dokler me ni enkrat lubi hecaluser posted image . Skratka: tvoj partner ma kar point, da se vzgoje ne da naučit in da se to precej sproti izoblikuje. Je pa vseeno fajn, da se pogovarjata, zato da sta vidva ves čas v navezi.

O "futranju v letu" se bo ziher Kalbo razpisal, on ma s taščo te debate kot ti s partnerjem:D.

Včeraj sem jo hotel spravit v avto, ko smo šli od njene babice, pa ni hotela za nič na svetu v avto. Se derem ko kreten, jo podkupujem z eno čokolado, ji obljubljam, da greva konjička gledat... Ma svašta sem probal, res! Noče! Mož pa enostavno gre proti avtu, polža nekaj komplicira, on jo pogleda in reče - pridi polžek, gremo! TAMALA V AVTO, KO KRALJICA!!!

Ti govoriš, prepričuješ, on naredi. Mali je verjeto jasno, da če ne bi sama šla, bi jo pa odnesel;). Ne poizkušat milijon for za eno samo reč, potem je mali jasno, da te lahko vrti okoli. Probaš zlepa, če ne gre, jo pa odneseš v avto, pa basta. Ja, se bo pač jokala, nimaš kaj, otroci jokajo, ko jim kaj ni prav, to je ok. Ne se bat tega, ne moreš se vsega na lepo zmenit z 2 letnim otrokom, še z 62-letnimi se ne da;).

Ne se izogibat konfliktom (ponujat svašta, da bi ja šlo na lepo), ne pa tudi rinit v njih (da zapneš zaradi enega keksa ali pa zato, ker partner drugače oskrbuje buško kot ti).

ko maš več otrok, je dostikrat tako, da itak ne moreš naredit tako, da bi bilo vsem ok. Enega tišči kakat ali se ti vrže v lužo, da je moker od nog do glave, drugi bi bil še na igrišču. Treba it, ne? Ja, un, ki bi še bil, se ti pa dere. Ja, pobašeš ga, pa greš. Ja, pa te čudno gledajo. Ja, če te moti, razložiš: nasmeješ se, pa poveš: dere se, ker noče it domov, ampak moramo it, malo tišči, nimam kaj. In starši te čisto razumevajoče pogledajo nazaj, noben ne misli, da si zmaj, preverjeno;) Včasih sami sebe vidimo čisto drugače kot nas drugi;). Enkrat se mi je zdelo, da se sam derem na malidve, ko smo bili pri zdravniku, pa da sem ultra sitna, ena mamica me je ves čas gledala in sem si rekla, da si ta ziher misli svoje... POtem mi pa reče na koncu, kako me je fajn videt s tremi, da nam tko lepo laufa, tako mirno,... da ona pa enega včasih komi shendla. Sem samo debelo pogledala... tole je bilo videt mirno??? Ja, super, ne:D. Ali pa ko sem bila noseča, ves čas mi je bilo slabo, vse možno je bilo narobe, grozno sem se počutla, punci sta me pa risali ves čas nasmejao... Drugi nas drugače vidijo.

Tudi na splošno recimo kadar vidim, da ma kak otrok izpad trme, si ne mislim nič slabega o njem ali o njegovih starših, smilijo se mi vsi skup, da morajo čez to zoprno fazo, pa da so nabasali na mino glih zdaj, ko smo vsi mi okoli, da ma še občinstvo, to je pa vse. Lubi recimo pa si misli samo eno: "hvalabogu, da se ne dere naš, pa da se meni ni treba s tem zezat." Pa Norveška je baje še malo bolj strpna kot naša Slovenija:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 13:49:25   
chezAnA
Luka, jaz bi se mali na tvojem mestu opravičila in ji zagotovila, da nje vsekakor ne bomo nikoli nikamor poslali. Niso to heci, veš. Čeprav je stara šele dve leti, mislim, da je prav, da se pogovorite. Skupaj. Možu kar sam povej, kaj se je zgodilo, ne čakaj, da te hčerka zatoži. Posvetujta se, kako naako popraviti, stopite skupaj.

Druga stvar pa tole: Če se ti zdi, da na otroka še nisi pripravljen, potem mogoče ni pametno, da tako hitite z njim.
Pa še nekaj: moji trmici (tadrugemu sinu) je mlajša sestrica zelo koristila in jo ima zelo rad in ne morem ravno rečči, da je zaradi večjega števila otrok več dela s sinom. Prej nasprotno.
p.s.: mi pravimo trmi včasih kar močna volja. Je lepši izraz za isto stvar, vendar jo mogoče osvetli iz lepšega, pozitivnega zornega kota. To je poteza v značaju, ki človeku omogoča, da vztraja pri nečem, da se pretolče tudi skozi tahude reči z manj posledicami kot šibkejši in bolj ponižno pokorni ljudje, ki pomaga igraditi tiste gradove, ki bi sicer ostali le v oblakih. Vajina naloga je, da deklico naučita, kako se s takim značajem živi in kako tako močno voljo obvladati, da ne izbruhne na področjih, kjer je to nezaželeno.
Aja, pa pri trmastem otroku je še toliko bolj pomembno (no, pa saj je pri vseh), da večina tvojih sporočil govori JA in ne NE. Prepovedi, če jih je preveč, zbledijo,druga drugo izničijo in nimajo več učinka. Prepoveduj reči, ki so res pomembne, da se jih prepove. Drugače bo imela občutek, da težiš. In imela bo pravuser posted image

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 13:51:34   
chezAnA
Ronja, jaz sploh ne bom več odgovarjala. Bom počakala, da to narediš kar ti. user posted image user posted image
Dobre odgovore daješ.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 14:09:15   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Kosilo je bilo brez pripomb. Ni nič težačila, zato nisem izvedel manevra :) Hja, glede tega kdo je bad in kdo good se strinjam z mateyko. Nimam kaj, v tem primeru in tem trenutku jaz kratko potegnem. Saj načeloma pri osnovnih stvareh imava enotno vzgojo, ampak mene res motijo te malenkosti.
Včeraj sva se zvečer malo pogovarjala o tem, ampak on enostavno vztraja, da pač jaz preveč kompliciram. Ok, mogoče. Vendar pa me bistveno bolj moti to, da on mi on nekako vzame avtoriteto, kot to, če bi mi rekel na samem, da kompliciram. Danes smo bili dopoldan vsi doma in naša polža itak takoj kam "talebne". Tak mali štor je in potem se ji naredi ena majhna buška na glavi in jasno letim takoj k njej (kot že neštetokrat) in ji začnem hladit buškico, ona pa mi na vsak način vleče roke stran, da bo to oči nardil, ker oči to dela in oči mora to nardit in ne vem kaj še vse. Uredu, saj ni panike, naj on hladi buške. Ampak fora je v tem, da on VRŽE MOJO KRPICO STRAN in gre v kopalnico v omaro po eno kremco, ki hladi in ji maže tisto gor! Mogoče zvenim butasto, ampak mene to res znervira no! In poj mi tamala polža reče da jo nič ne "buba, oci dlavnik" Kao, da je nič ne buba, ker je njen oči pri njej, ki je zdravnik in to je zdaj super.
Ma ja, jaz sem pa luzar! Pismo rosno!!!



Mislim, da je že skrajni čas, da se te začne resno obravnavat kot humorno parodijo na homoseksualne stereotipe.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 14:33:09   
Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Eh, napisala cel roman, pa mi je internet ven vrglo. Ponavljati mi ni treba, lahko se samo podpišem pod Frodo in Ankico.

Če so ljudje ozkogledi in zacementirani v predsodkih, je to njihov problem in ne tvoj. In taki primerki bodo vedno našli nekaj kar bo katastrofalno narobe, pa četudi se ti na pol pretrgaš od napora, da bi bil 'normalen'.

Res pa je, na nek način orješ ledino. Ljudje pač še ne poznajo dovolj dobro take sestave družine, pa so mogoče včasih bolj radovedni, ampak v izobraževalnem smislu. Nimajo vsi predsodkov.


Če že obstaja kdo poln predsodkov in stereotipov, potem je to Lukka.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Mož popušča, jaz izpadem...
8.5.2013 14:42:39   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Mene kliče Papi. Mož je pa oči.



A ni obratno.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?