|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
27.2.2014 14:34:23   
sover
Jeeee user posted image , moja Karla je nazaj! Nekdo je ponoči odpeljal sitnobo in mi končno vrnil mojega otroka. Neverjetno, kakšna razlika. Očitno je tisto, kar jo je mučilo (karkoli je že to bilo), minilo. Danes je spet nasmejana, samostojna in pridna. Ogromno sem že naredila, da ne govorim o tem, kako sem se spočila, ker mi ni treba skoz enga pojokvanja poslušat.

Glivice - ja, ursonok, se strinjam, da je treba spremeniti vrsto hrane, a za začetek bom rabila tudi zdravila, ker je enostavno tako hudo, da ne morem čakat, da prime dieta (koža se lušči, vse je vneto in popokano do krvi). Saj na določene stvari se bom navadila brez težav, ampak tale anti-kandida dieta je pa strašno rigorozna in mi enostavno ne gre. Zlataladja, hvala za namig o razkužilu. Spomnila sem se ,da imam doma Spitaderm in si zdaj nekajkrat na dan bradavice razkužim. Zdi se mi, da je danes morda malo bolje. Do ponedljeka, ko imamo s Karlo pregled, bom še vztrajala z domačimi zdravili, potem bomo videli, kako bo.

Sedeži - mi imamo za oba Romer Evolva 1-2-3 v "potovalnem" avtu. V drugem avtu pa zaenkrat en starejši chicco. Zdaj kupujemo še en sedež in se oziram za MC Tobi. Tudi jaz sem prvo Evolvo naročila prek spleta v Nemčiji, ker je bila 100!!!! evrov cenejša kot pri nas. Drugo sem kupila prek bolhe, kot nova za 90€. Tudi Tobija bom poskusila dobiti prek bolhe.

Jok. Grem.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
   RE: Junijke 2013
27.2.2014 22:05:08   
slikca123
pozdravljene,

pridno berem, pa se še malo oglaša, čeprav nimam kaj posebnega za povedat...

veseli sončka in ga pridno izkoriščamo...mal hodimo na sprehode, mal na obiske in nam ni dolgčas...še vedno smo "seronje" in se včasih previjamo tudi ponoči, če je treba tud 2x user posted image ...drugače pa odštevamo do odhoda na počitnice in ta vikend se bo treba spopasti s tehtanjem prtljage in opreme (da po potrebi še kak kg dokupimo), kar mi pa smrdi...naslednji teden nameravam za kak dan it v naš konc, tko da bo 123 spet vikend, pol pa že res nizki štart...joooj, ko sva sama hodila sva pač pakirala zadnji dan, po možnosti tik pred odhodom, ker sva bila do zadnje minute na šihtu, ker je bilo treba čimveč narediti, kao...zdej pa je kar naenkrat to nek big deal, ne morem se zanašat na zadnje dneve, ker predvidevam da bo 3f non stop na šihtu, en vikend moremo še na kor, torej je ta vikend v bistvu zadnji pred odhodom...uglavnem zanimivo, kako se res vse obrne na glavo...

sem se smejala, zgleda da bomo imeli celih 12 točk za vpis v vrtec user posted image ...morem v akcijo za varuško, takoj ko pridemo nazaj...tudi avtosedež pride na vrsto po dopustu...aja, laufat pa upam da začnem že med dopustom, sem že določena v skupino za tek trojk user posted image

lep vikend punce...


(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
   RE: Junijke 2013
28.2.2014 8:20:16   
niinii
Joj mene je že zdaj groza, kaj bo, če ne bomo dobili vrtca.

Drugače pa današnja noč spet katastrofa. Najdaljši spanec je bil 1,5h. Ne ve več kaj naj naredim. Nobena stvar ne pomaga. Zdaj je verjetno že več kot en mesec tako, da se zbujamo na 1-2h. Ne vem kako bo, ko bom šla nazaj na šiht.

Sover jaz sem imela nekaj podobnega kot ti. Joške so se mi luščile kot za stavo, pa srbelo za znoret. Sem mazala s canestenom, srbelo ni več, še vedno pa se je vse luščilo. Potem mi je OZ dala elocom in canesten in sem 10 dni mazala 2x na dan najprej čisto na tanko elocom in po vrhu še canesten. In je pomagalo, se nič več ne lušči koža. Zdaj mažem z nekim mlekom, pripravljenim v lekarni (po naročilo OZ).

Sedež smo kupili MC pearl, ker pride na bazo in je fajn, čeprav mi smo še vedno v lupinici. Je fajn ker to bazo potegneš in gre lupinica pokonci, kot sedež. otri bo verjetno še kak mesec, dva.

Drugače pa zdaj cca. 14 dni kobacamo okoli. Zdaj je že kar precej hitra. Smo šli iz rikverc variante direkt na kobacanje, vojaško plazenje smo preskočili. Par dni po začetku kobacanja, se ji je uspelo tudi prvič sami posesti. Zdaj jo je po vsem stanovanju dosti. Pes kar beži pred njo, ona pa vsa navdušena pa kriči za njim.

Mene tud ful drži, da bi imela še enega otročka, ampak moramo še mal počakat, ker po navodilih G, ne smem zanosit 2 leti. Mogoče je vse skupaj še toliko bolj, ker je v začetku februarja rodila svakova punca. Čeprav po drugi strani, pa bi se bilo faj vsaj malo naspat prej :)

Dovolj za danes :)

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
   RE: Junijke 2013
28.2.2014 8:30:11   
Saša33
Dobro jutro,

pri nas se je resnično nočno odvajanje od vsega boga obrestovalo. Tamali sedaj spi 11h. Vmes malo pojoka, ga počohaš po hrbtu in zaspi nazaj. Naj traja večno:). Se nisem toliko naspala v celem letu. Da ne omenjam, da hodim spat ob 20h. Tale tretja nosečnost se je žačela res zaspano. Ali pa sem toliko zmatrana in telo rabi svoje. Hvala bogu, da lahko spim:)

Ursonok: Sem se nasmejala zjutraj. Se mi je sanjalo, da si prišla na Zaplano z velikim trebuhom. Si rekla, da boste meli 4. otroka (ha, ha).

Sistematski: Včeraj je nekaj pridigilal, ker je Adam v 3 mesecih dobil samo 400g. Sedaj ima točno 9 kg in 74 cm. Lara je pri tej starosti imela kg in pol manj. Model je, je pa tudi non stop v pogonu. Sem rekla, da ni med suhimi in da je dovolj. v bistvu je več kot Lara.

Vrtec: Upam, da ga dobimo. Aprila zvemo. Sicer pa bom šla v službo za dober mesec in pol vse ostalo bom koristila LD. Imam vse skupaj skoraj 50 dni dopusta. Stari in pa ponucat bom mogla celega novega. Se resnično veselim, da bom malo zadihala in bom frai dopoldneve. NIsem bila že 2 leti.:) Drugače jih bom pač imela do septembra, samo si bom vsaj 2x tedensko omislila pomoč. Ker bom rabla kakšni dan malo počitka od vsega.

Danes bomo pri nas začeli podirati drevesa. Imava namen za hiško en izkop nardit, da bo imela mladina ravnino za kolesa in pač malo več prostora. Tako, da kuham golaž kot vestna gospodinja za dedce. Sem pa včeraj zase nabrala regrat in se ga resnično veselim.Apetit je še vedno na minimumu. Mi pa paše sadje, solate predvsem kislo.

Nič, lep dan šibam kuhat.

papa


(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
   RE: Junijke 2013
28.2.2014 8:48:13   
dansas
Hej, hoj.

Mi pridno izkoriščamo lepo vreme; včeraj smo bile skoraj cel dan zunaj in sem potem že ob 21:30 padla v posteljo - potem pa zaspat nisem mogla user posted image . Smo prale avto s tavečjimi in je bilo lušno, jima je bilo v tako veselje s peno po avtu drgnit - je treba izkoristiti, dokler jima kaj takega ne bo preveč "bedno". Potem smo posadile 1. rundo graha in rožice, pometle celo stopnišče, popoldne smo pa šle po 2 brezi. Jih je bilo treba izkopat, tako da me danes roke bolijo - sem čist brez kondicije user posted image . Predvčerajšnjim smo šle v en tak mini živalski vrt - par koz, ovc, en poni in pes, ampak navdušenje je bilo pa veliko - tudi od starejših. Tako da imamo polno dela te počitnice. In je tudi fino, ker je Brina že tako velika, da so njen stvari tudi že zanimive. Starejše se pa gibljejo zdaj, ko so počitnice in so ves čas skupaj, med "me smo najboljše prijateljice" do "nikoli več se ne pogovarjam s tabo", kar je kar naporno na trenutke ampak na srečo se imajo več rade kot ne. Babe, kaj češ user posted image
Je pa pri gibanju Brina naredila poskok; je našla 1. prestavo, tako da gre počasi tudi naprej, ampak še vedno pa najraje rikverc uporablja user posted image . Pride povsod, moramo prav umikat stvari pred njo... Usedla se še ni sama, če se jo posede, pa brez problema zdrži v tem položaju in gre potem samostojno na vse štiri. Lahko dodam samo - končno, ker je zdaj, ko je bolj samostojna, veliko manj dela z njo user posted image . Pa še takooo lušna je user posted image .

Sover
tele glivice pa grozno zvenijo. Držim pesti, da se jih čim prej znebiš.

Grašek

Res je lepa tale tvoja stran. Na eni slikci smo celo me z Brino user posted image .

ursonok
Kako pa je kaj Au v vrtcu? Zgleda, da je čist Ok, ko nič ne rečeš. Če prav razumem, imate vse tri otroke v različnih vrtcih?

pust
Gaja bo kloven, Rosa princeska (itak user posted image ), Brine pa ne bomo nič preoblačili. Sem pa mogla ene dva tedna nazaj prinesti vrečo z vsemi kustumi iz kleti in je bilo veselje. Seveda je Rosa polomila krono in čarobno palčko, tako da sem mogla novo kupit... Ampak princesi se ne oporeka user posted image

papa

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
   RE: Junijke 2013
28.2.2014 9:30:51   
ursonok
Dober dan,
mi pokonci od 7h. Noč super. user posted image

Pečem ajdove palačinke. Bo zraven avokado, svež paradižnik, koruza, semenke. otroci so že jedli marelično marmelado.

Potem gremo na izlet - še ne vemo, kam, a je tako lepo sonce ... Cerjetno na obalo user posted image

Saša
daj no, ne zezaj me user posted image Je pa res, da dostikrat razmišljam o tem, da kar nikoli več ne bo trebuha, brc, vseh teh hormonov, čakanja na porod, divjanja z avtom user posted image In se mi malo stoži ... A potem se vklopi razum: ni denarja, ni prostora, izmozgana sem, ni šans.
Pa ves čas držim pesti, da bo tvoja nosečnost potekala brez problemov.

Dansas
ja, vrtec je super, taki majhni še nimajo razvitega tistega ločitvenega strahu, zato nikoli ne jokajo itd. Navadi se na tetke in že ko odprejo vrata, ima nasmeh do ušes. Ful ji dogaja, nam včasih pošljejo sličice. Smo zadovoljni. Tudi zboleva ne.
Je pa sranje - vsak otrok v drugem vrtcu. Septembra upam, da dobimo za Au mesto v Ab vrtcu. Potem bosta onadva tam, Ag je pa v "coletu", tj. od treh let naprej in se tretira povsem drugače, je že v sklopu osnovne šole (v isti stavbi). Abel bo šel tudi v ta vrtec potem, tako da bosta spet (samo) dve destinaciji.
Ful je zamudno, pa za Au še plačujemo. Ampak ok, do julija bomo zdržali, avgusta so doma oziroma v Slo, septembra na začetku gremo še na kakšen krajši dopust, potem bo pa lažje.

Niinii
zakaj ne smeš zanosit dve leti? Si imela CR? Če ja, potem je baje meja 1 leto. Vprašaj Pušenjaka na MON. Je pa fino, da se ti že pojavlja želja - meni se je po prvem otroku šele po letu in pol, ko smo začeli spati. No, itak je bilo pa treba čakati, da končam dr.

Je pa fino imeti več otrok - zdajle, ko so vsi siti, se igrajo v otroški sobi in naju ne šmirglajo sploh. Mož nekaj zlaga perilo, jaz pečem in pišem user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
   RE: Junijke 2013
28.2.2014 10:02:04   
Barbapapa77
zdravo,

mi smo prespali celo noč user posted image . To je pa res zakon - Manca je začela potem ob 6ih peti, Neža pa se ob pol 7ih dreti. Ampak po prespani noči ne smeš biti nehvaležen (čeprav zaspana sem bla pa še vseeno, ne vem, kakšna bi bla po neprespani noči, hehe).

Saša naša ima 8820g in 72 cm. Ni pediatrinja niti omenila ne teže in ne višine, brez pripomb torej. Tako da pomoje je to pa res čista kaprica pediatra no... Mi grejo na živce, ko tolk težijo s tem rejenjem otrok - naša Neža je imela pomoje pri 9 mesecih 7 kg, pa mi vseeno ni nikoli težila. Če je otrok zdrav, če ima dovolj energije in se lepo razvija in napreduje - pa a je potem res pomembno 13g gor ali dol...

ursonok da se ti stoži po nosečnostiuser posted image ? Meni se niti malo - ne po debelosti, ne po hormonih, ne po neskončnem lulanju, pa spanju na boku, pa da ne moreš niti čevljev zavezati... Mogoče bi človek imel še enega otroka, če ne bi bilo treba biti noseč... No, ne bomo ga imeli v nobenem primeru, 2 sta pri nas dovolj.user posted image Za več mami nima živcev.

vrtec sem včeraj izpolnjevala vlogo za vrtec, pa me že zdaj boli želodec. Če ga ne dobimo, nimam pojma, kaj bomo - ena v vrtcu in ena v privat varstvu (če ga sploh kje dobim) bo čisti bankrotuser posted image - to bi pomenilo 600 eur samo za varstvo otrok na mesec - ne bo šlouser posted image ...

dansas pridne ste ble, pa kr dogaja se vam... nikoli ne jamraš preveč čez starejši dve - očitno lepo "sodelujete". Pri nas je animacija starejše cel projekt, dokler se nekaj posebnega dogaja je še, potem je pa takoj dolgčas, pa muljenje, pa trmarjenje... skratka, meni izredno naporno.

grem malo pospravit, pa še eno kavo rabim - ne vem kako to, če sem spala celo noč user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
   RE: Junijke 2013
28.2.2014 22:18:35   
ursonok
Živijo,

za nami zanimiv dan. Smo šli v Fuengirolo, v živalski vrt. Polno krokodilov, opis in podobnega. user posted image Pa potem seveda na plažo. Abel nam je valda padel v morje. Nismo vzelo rezervnih oblačil, tako da je bilo treba h "KItajcem" po nekaj za preoblečt. Pa za Ag tudi. Njej smo oblekli majico in hlače - navijaški dres z napisom "Argentina" (edina stvar v njeni velikosti). Mislim, da smo kar pogumni, glede na to, da je letos svetovno prvenstvo v nogometu user posted image
Šli smo v dva bara (na kosilo in potem na malicu). V vsakem razbili kozarec s pivom.
Sicer je bilo pa kar znosno.
Tule en utrinke - za tiste, ki greste kmalu na dopust user posted image

user posted image

Pa še malo peščene umetnosti:

user posted image

Zdaj pa pijem malo pivo - smo jedli zunaj in je ful slano. In se mi zdi, da me bo to odžejalo ... Itak, da me ne. Samo glava me bo bolela jutri ... Ampak s tem se bom jutri ukvarjala user posted image
Lep vikend!

PS
Ste brali novico, da je med zaposlenimi v kliničnem centru cepljenih (proti girpi, če se ne motim) samo 4%? Baje zato, ker "se bojijo stranskih učinkov". Ma nemoj. A ostali naj se pa cepimo, pa še otroke naj?!

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
   RE: Junijke 2013
28.2.2014 22:26:06   
niinii
Ursonok nisem imela CR. Samo rodila 4 tedne pred PDP in je G rekla, da v primeru, da zanosim prej kot v dveh letih, se lahko ponovi, in ponovno rodi prezgodaj. Pač zaradi tega. Ampak če bo šlo po planih, začneva nekje v začetku naslednjega leta delat na otročku :)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
   RE: Junijke 2013
2.3.2014 22:12:29   
slikca123
pozdravljene,

po dolgem času spet en na easy vikend v lj, brez pakiranja, brez vožnje, brez da bi šel kdo v garažo al pa za računalnik...paše user posted image , že dolgo časa nismo preživeli toliko časa naenkrat skupaj, kar pa pomeni, da tudi nisem nič posebej popucala in je že mal kaotično stanje po stanovanju...ah, pa kaj bi človek sekiral, trikrat globoko udihneš in gre mimo user posted image ...ja, smo pa mal zvagali opremo in smo ugotovili, da moramo brez dvoma dokupiti še en kufer, vsaj ena stvar obkljukana...

mal z mešanimi občutki grem spat, načrtovala sem namreč par dni do sestrce, sam je začel jakob kašljat kot kak dedi, ki že od otroštva kadi...sicer nič vročine, sem pa tja kaka vodena svečka, pa sliši se da je "znotraj zabasan"...pridno ga mažem z balzamičnim mazilom, pa sirup za izkašljevanje mu dajem....uglavnem, po premisleku sem se težko odločila, da ga ne bom "tovorila" nikamor...pr sestrci je itak vedno đumbus (trije otroci itd.) in bova rajš ostala doma s svojim ritmom in mirom za počitek...sam mi je pa žal, ker sva nameravala s sestrino tamlajšo it v vrtec na pustni žur, kako pivo bi zihr padlo v cinci, pa kak obisk frendice itd., po drugi strani pa itak vem, da bi pol načrtovanih stvari odpadlo, ker bi bilo vse skupaj prenaporno za (zaenkrat še samo) prehlajenega jakoba...sicer pa, jutri bom verjetno že pozabila kaj bi bilo, če bi...

to bo to zaenkrat, veselim se materiala za branje jutri, ko bo (predvidevam) konec vikend zatišja user posted image


(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
   RE: Junijke 2013
3.3.2014 7:53:43   
Saša33
Dobro jutro,

vstala ob 5h. Tamali je spal od 22h do 5h brez da bi pisnil. Ob 5h je bil buden in predvsem lačen. Sedaj spi. Lara gleda Majo. Mami pije sok. Čudovito jutro:)

Včeraj smo šli v Cekno gledat Laufarje. V soboto sva šli na Vrhniko na pustno rajanje. Pa mi ni bilo niti malo všeč. Vse je bilo v šotoru. Glasba čist preveč na glas. Lara ni hotela niti obleči se, kaj šele, da bi se sprostila. Na Laufarji pa je bilo super. Tamala je imela družbo in je skoraj bila glavna na odru. Tamali je vse prespal. Maske super za vidit.

Edino meni se je zlomil zob:) Za vsakega otroka sta mi šla dve plombi , no tako je na vrsti še tretji zob. Šibam danes k zobarju v upanju, da se mi ne zlomi ostali del. Drugače mi odino implantant preostane in 1000 evrov:(


Ursonok: Uf, super slikce. Še bolj za podvig in hranjenje vzunaj. Pri nas je stalnica, da kaj razbijemo. Se veselim poletja in vrtov zunaj, da lahko mularija prosto teka.

Drugače pri nas veselo stojimo, se drži samo z eno roko. lepo pade na rit ali na roke. Pa dela ba ba ba in se smeji. Tamali je res dobre volje. Sicer sta oba smrkava zjutraj a ostalo smo ok.

Lep teden pa pismo je že marec....kam gre cajt..

Moje jutranje slabosti so tudi izginile. Mislim, da sem nekje 11 teden, pojma nimam. Čakam nuhalno, da postavijo rok pa da vidim da je vse ok. Apetita je spet bolj malo in zvečer komaj kaj pojem, zato moram konkretno pojesti zajtrk. Trebuh se mi zvečer malo pozna, ker se res napihnem, drugače pa še nosim vse normalne cunje. Sredi meseca bomo imeli praznovanje za 2 leto od Lare in takrat bova povedala vsem. Potem, pa da slišim in vidim face:=)

papa

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
   RE: Junijke 2013
3.3.2014 9:47:23   
girl79
Čao punce user posted image ,

Jaz sem v soboto postala teta user posted image user posted image Sestra je rodila Dunjo, punčka je sicer še na kisiku v MB porodnišnici, se je očitno zastrupila s plodovnico (je bila že onesnažena), tako da so jo takoj odpeljali, priklopili na EKG in kisik, no EKG-ja nima več, kisik pa še, pa na neke teste so jo dali, ampak itak sestri nič kaj nočejo povedat itd user posted image user posted image No potem je moja mami po vezah prišla do info, da je najverjetneje da ima pljučnico in bo potrebovala AB....no upam da res ne bo še kaj hujšega....moram malo kasneje poklicat sestro če je že kaj novega...

Mi smo bili v soboto dopoldan na pustovanju za otroke, je bilo kar veliko ljudi, vendar vseeno ni bilo prehude gužve, ker je prostor dovolj velik, je bilo zunaj in imeli smo sonček, tako da smo bili kar 2 uri tam...je bilo luštno....en dan prej sem pa razlagala Neži, da bo imela rojstni dan ko bodo maškare (mislila sem pustni torek) in me ona na pustovanju čisto potihem vpraša, če so vse te maškare prišle na njen rojstni dan user posted image user posted image user posted image

Aja, pa avto imam spet na servisu user posted image user posted image Je bojda nekaj narobe z elektriko, je serviser rekel da se je cel dan ukvarjal z avtom, potem ga je pa peljal k avtoelektričarju.....že vidim da me bo to spet stalo tromestno cifro user posted image user posted image Mah, res bi me ceneje prišlo če bi vsakič taksi najela kot pa da sem tale avto kupila...do zdaj sem samo za servise že 300 eurov dala....no v letošnjem letu je tole že 3ič na servisu, pa je šele začetek marca....mah najbolj zoprno je da nikoli ne veš a bo zdaj pa vse ok dolgo časa ali bi bilo res najbolje vse skupaj prodat....v glavnem mi gre na živce da skoz za tale avto mečem denar....očitno ne bo nič z novim kolesom zame letos user posted image user posted image No upam da bo vsaj do jutri avto popravljen, da gremo lahko popoldan na plavanje s tamalima....

Ah, sem zdajle kar malo depresivna postala...pa še z mojim sva imela tihi vikend, ki se še nadaljuje....tako da upam da bo nadaljevanje tedna boljše...

Lepo se imejte user posted image




(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
   RE: Junijke 2013
3.3.2014 21:37:30   
Lethe
Dober večer.

Kako ste kaj?
Se javljam po dolgem času, enostavno nisem imela česa napisat...saj se kaj dogaja, a nič pametnega. Prejšnji teden smo bili na kosilu za mamin r.d. in je bila P full pridna, jo je natakarica kar nekajkrat pohvalila. Lepo je sedela na čelu mize, v stolčku, se "pogovarjala", drobila kruh in bila vsa srečna, ker je bilo polno ljudi in jih je lahko opazovala. 2 uri sta minili brez problema.
Včeraj smo šli malo pogledat na karneval, pa doma smo jedli krofe (ja, tudi jaz, zdaj že jem kaj z jajci...), danes in jutri delam, potem imamo spet praznovanje, najprej moj oče praznuje, nato še "tašča"....uf.

P je itak ves čas v akciji, zdaj se že dober teden konkretno postavlja na noge, ob opori, in se seveda drži samo z eno roko, da z drugo lahko grabi stvari. Edino ni ji jasno, kako bi se kam naprej premaknila, potem se pač spusti in skobaca, pa spet vstane. Vsa ponosna. Kobacat tudi zdaj zna, ampak samo kakšen meter, če pa mora dlje, se odplazi, ker ji gre to precej hitreje user posted image
Je še vedno primerno malo, ampak očitno je to to. Zato ji večkrat ponudim hrano in ima posledično več obrokov. Sem poskušala z daljšimi intervali, a je pojedla iste količine...torej je bolje, če ji pogosteje. Sva se tehtali na domači tehtnici in dvomim, da je kaj dosti gramov pridobila, če sploh kaj. Zrasla pa je, mislim, da ima približno 73cm, tudi obseg glave ima za 1cm večji kot pri 7 mesecih.

Spanje še vedno bolj ali manj obupno, le preteklo noč je spala prvo rundo 6 ur in potem še dvakrat po 2 uri in še 1,5ure. Ko bi ji vsaj prišlo v navado...sanjam, ja...

Girl79: poročaj kako je Dunja, držim pesti, da bo tik-tak dobra in AB ne bodo potrebni.

Slikca123, kam točno že greste?

Midva se tudi meniva za 1. maj, da bi kam šli, ampak se kar ne znava odločit. Spet bova vse v zadnjem trenutku in bo potem po možnosti padlo v vodo...

Ahja, dovolj za zdaj...

Lep večer in mirno noč.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
   RE: Junijke 2013
3.3.2014 22:07:42   
Peeby
Pri nas tudi nič posebno novega, razen, da se je kooončno pojavil prvi zobek. Zdaj vsaj lahko krivim to, za driskasto vzdušje našega malega.user posted image No, čez dan je še vedno precej naporen in si tudi zelim, da bi dobila svojega otroka nazaj ... Kot se je vrnila Karla user posted image

Sem pa noro utrujena danes, tako da grem kar spat. Nevem kaj me daje. Res je sicer, da sem čez vikend ful enih stvari naredila in se mogoče pozna ter je utrujenost prišla za mano.

sover: se mi zdi, da si ti napisala, da si gledala rabljene avto sedeže. Jaz precej stvari kupujem tako, za sedež sem pa malo skeptična - da ni slučajno kaj narobe, pa da ni bil karamboliran itd. Ampak pri ceni se pa pošteno pozna!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
   RE: Junijke 2013
3.3.2014 22:14:40   
dansas
Hej,

pri nas se le nekaj premika na področju gibanja - in to je Brina! Zdaj gre že lepo po vseh štirih (naprej user posted image ), sicer cm po cm, ampak neverjetno kako se vsak dan pozna.

ursonok
Tole mi pa ne zgledajo ravno zimski prizori! (Sicer se nad našo zimo ne morem ravno pritoževati kar se mraza in snega tiče (na srečo nas žled ni prizadel, uf)) Lušno zgledate. Tale peščena umetnost pa - kako jim rata!?! Jaz na plaži komaj tisti ubogi grad naredim user posted image

saša

Krasno, da so slabosti mimo user posted image . Zmeraj si mislim, da kar je naravnega, že nečemu služi - samo še nisem pogruntala, čemu naj bi služila nosečniška slabost user posted image Jaz sem je bila na srečo deležna samo v tretje - ampak v tretje je bilo res vsega polna kapa...

girl
Upam, da zdaj, ko je vikend mimo, pri vas ni več tako tiho... Hec, na kak način se lahko vse kujaš - samo pri nas ponavadi takrat ni ravno tiho.
Sem se nasmejala tvoji punčki, ki je mislila, da so vse maškare k njej na RD prišle user posted image Pa vse najboljše!

Lethe

Kako je v službi? In kako je P v varstvu?

papa

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
   RE: Junijke 2013
3.3.2014 22:34:20   
Lethe
Dansas, kar gre, oboje. V službi je ogromno dela, za jutri me čaka dobesedno nekaj kupov spisov, katere upam, da bom naredila v max. 5 urah...v kar pa dvomim. P pa se ima super v varstvu, moja starša prav tako uživata, zato smo se zmenili, da bo to šolsko leto še ostala doma in ne bo šla v vrtec. Vlogo sem sicer oddala, ampak upam, da ne bomo sprejeti...potem je za naslednje leto 5 točk več in še občina nekaj malega subvencionira za varstvo.
V bistvu je res precej "uporaben" otrok, povsod jo lahko vzameta s seboj, nič ne teži, nikoli ne joka, zamoti se sama, zaspi sicer najlažje v vozičku, ampak na splošno je neproblematična. Tudi vsem drugim se smeji, se kar pogovarja, tako simpatično bitje...no, edino je še vedno malo, ampak vsaj toliko, da vemo, da ni panike. Res lačna je ponavadi popoldne ali zvečer.
Aja, pa FULL je firbčna, to je res neverjetno. Če je v dnevni sobi in kaj zasliši v kuhinji (15m stran), že gre, se kar pokadi...če ne vidi dobro, te odrine stran, če je v naročju, se tako zavrti, da se potem obrneš tja, kamor ona hoče, v vozičku nikoli ni dovolj pokonci...menda je prava puncauser posted image user posted image

Aha, še tole o vitaminu D: http://holistic.si/index.php/pomanjkanje-vitamina-d-vodi-v-kronicna-vnetja-novica-dneva-3-3-2014.html

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
   RE: Junijke 2013
4.3.2014 11:38:36   
girl79
Čao punce user posted image ,

evo danes sem boljše volje....tihi vikend se je končal, moj se je opravičil za svoje obnašanje, popravilo avta je pa stalo "samo" 74 €....no so porihtali zadevo sicer za silo, če bi pa porihtali tako kot je treba oz. če zadeva spet crkne, bodo pa samo deli prišli cca. 230 € user posted image user posted image user posted image tako da res upam da bo zdaj vse ok!!

Dunja je še vedno na kisiku, pa dajejo ji bojda precej močne doze AB user posted image user posted image ima neko bakterijo, samo še ne vedo katero, ker mora stvar v laboratoriju zrast da bodo vedeli....sestra se zaenkrat kar dobro drži...

Neža je šla danes v vrtec kot angelček-maškara, pa še RD ima...ni lepšega user posted image user posted image Je kar pred vrati že čakala obuta in oblečena pa težila atiju naj pohiti da gresta v vrtec....no popoldan se gremo kopat, potem bomo pa verjetno zvečer ameriške palačinke pekli....še smetano moram it kupit, ker Neži so palačinke+smetana zakon...jaz se pa tudi ne pritožujem user posted image user posted image user posted image Pa kolo in novo čelado sem ji že pripravila v sobi....

No saj si lahko privoščlim palačinke, sem oddelala že 1,5 treninga....najprej polovičko pa se je Filip po 15 min zbudil in sem zato zdajle ko je šel spet spat še enkrat oddelala celega user posted image user posted image Se moram res potrepljat po rami ker sem toliko pridna odkar sem začela trenirat....tudi če sem kakšen dan prešpricala sem potem naslednji dan dvojno dozo odtelovadila user posted image

Lethe in dansas - super za gibalni napredek otrok!! Meni je zakon odkar zna sedet in kobacat, tisto obdobje od 5-7. meseca je bil kar malo bolj naporen, ker se ni znal leže igrat in ga je bilo zato treba veliko nosit...zdaj pa se lepo igra...če pa vidi kakšen predal ali omaro kje odprt je pa tak šus do tja, kot bi imel petardo v riti user posted image

sasa33 - super da ni več slabosti user posted image

Aja, sicer pa sumim da imamo mi tudi spet naslednji zobek na pohodu....se že 2 noči spet zbuja skoraj vsako uro, včasih na pol ure....no danes je na srečo imel vsaj eno rundo 3 ure v kosu, da sem se malo naspala....sicer smo pa pokonci že od 6.15 user posted image user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
   RE: Junijke 2013
4.3.2014 11:45:05   
majčica1508
Najprej pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za malo Dunjo in Neži voščim vse najboljše,da bo zdrava,vesela punca še naprejuser posted image user posted image

No jaz sem prebolela atipično pljučnico...sem se nalezla od srednje...pri nas ni,da ni bilo....Od gripe,bronhialitisa,bronhitisa,pljučnicuser posted image upam,da se je nehalo...

Sva imela z malim posvetovalnico velik je 73cm,8020g,OG 45,5..........
Maškarci sta v vrtcu,jaz pa se še čuvam,zato grem kar v vodoravnega....moj naredi vse kar je treba..Zlat je

ursonok imaš zs.....si mi pa naredila take lušte...morje,plaža.......hočem sonce

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
   RE: Junijke 2013
4.3.2014 12:13:36   
ursonok
Živijo,
uf, pri nas otroci po štirih dneh pavze spet vsi v izobraževalnih ustanovah user posted image Res paše v miru sedeti in delati. Madonca, v Španiji je baje 12 uradnih praznikov, potem ima pa še vsaka provinca enega ali dva svoja (pri nas recimo dan Andaluzije), pa potem se še ceh zmisli svojega ("dan prosvete", ko so vrtci/šole zaprte), pa potem bi še vsako naselje najraje kaj uvedlo ... Da ne omenjam "kar tako" prostih dni - ker je četrtek praznik, pa dajmo biti doma še v petek. Pa seveda to, da se vrtci/šole uradno končajo 20. junija in potem začnejo 10. septembra - vmes pa: znajdi se sam. user posted image

Ampak ok, smo se imeli lepo, v petek izlet v Zoo in na plažo, za vikend plavanje, včeraj smo šli na krajši pohod, v Sacromonte, gledat "jamske" hiše user posted image In potem v vegansko restavracijo jest - tisto, ki sem jo odkrila zadnjič, ko sem tekla na Alhambro. Kar okusno, sem jedla polnozrnat riž s šitaki gobicami, zelenjavo in tofujem, otroci špinačne krokete z ovsom in rozinami, mož pa juho iz leče in pisto s krompirjem in klobasicami (= iz soje). Imajo pa naravne sokove, sadne ali zelenjavne, po želji. In nefiltrirano pivo user posted image

Jedenje zunaj (z otroki)
user posted image
Blagor tistim, ki imajo/imate samo enega! Res je naporno, včeraj sem jedla z Aurorko v ruti (je spala), moraš pazit, da hrana ne pada njej na glavo, in itak samo mečeš vase, da ti uspe pojesti, preden se zbudi. Agati je ok, dokler je, potem ji je pa dolgčas in začne sitnarit. Abel je pa sploh naporen. Je spal, potem bil ves matast, jokal (na srečo je bila gužva in glasno, tako da se ni preveč slišalo), tečnaril, smo ga komaj umirili. Itak vse zaradi lakote, a ko je v svojem jokajočem transu, se nikakor ne umiri, da bi se najedel.
Itak je po tleh vedno vse svinjsko, na mizi polno natrganih papirčkov, polito, posvinjano. user posted image
Ko smo odhajali, sem prav rekla mojemu, da mi mori, da bi rada kdaj šla sama z njim v miru (!!) kaj pojest. Da z otroki je zabavno, vsekakor ... Ampak bi pasalo biti samo v dvoje ob dobri hrani. In jesti počasi ter z užitkom.
To bo mogoče le, ko bodo šli vsi trije v Slo. A takrat pa vem, da jih bom pogrešala in bom napsihirana in ne bom mogla uživat user posted image Glede tega bi bilo res bolje, če bi živeli blizu in bi jih dali samo za kakšen dan/noč k dedkom.
No, a tako je in se je/bo treba navadit. In skušati uživati, ko bo čas za to.

Girl
user posted image za trening! Jaz sem včeraj odtekla 12km, danes pavza. Jutri pa spet. Meni je super, ko in če telovadim - imam res zdrav apetit in mi tudi ne mori, če veliko jem, čeprav včasih res pretiravam (na primer zadnje dni).

Saša
super za ne-slabosti. Je pa res hitro minil ta del. Meni se je pri Au vlekel za znoret. Kakšno solato si danes jedla?

Majčica
ojoj, kaj pa je to "atipična pljučnica"? Ma ste res bogi. Ampak to bo zadnje letos, zdaj vam bo šlo samo na bolje. Jan je pa nekje blizu Aurorke, po merah. Mi se tehtamo čez 2 dni, rpi devetih mesecih.

Gibanje
ma Au se meša, lazi povsod, sama zleze na ležalnik (in včasih potem zleti dol in je jok), odpira predale pri komodi, vleče ven oblačila, skratka, razmetava na veliko. Naporna pa ni bila nikoli, ker je od nekdaj najraje na tleh in na trebuhu user posted image

Nič, grem delat. Pri nas ful sonček, morda gremo danes spet kaj na kolo!

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
   RE: Junijke 2013
4.3.2014 19:51:56   
sover
Sem nazaj!

Vikend smo preživeli pri mojih. Mulčki uživali z babi in dedijem, pa še sestra z malo je bila tam. Cirkus na kvadrat (va najboljšem smislu). Tamala (s cistično fibrozo) je zdaj dejansko videti veliko bolje. Dajejo ji antibiotike za plujča (odkrili so okužbo s tremi bakterijami), encime trebušne slinavke in še nevemkoliko različnih prehranskih dodatkov. Punčka ima zdaj boljši apetit, predvsem pa veliiiko več energije. Jo je prav veselje pogledati. Dnevno bi morala izvajati še inhalacije, vendar jo trentno še prepričujejo, da inhalator ni bav-bav. So far, so good, bi se reklo. Še vedno čakamo na nekaj izvidov in dokončno diagnozo (katera oblika bolezni je). Smo tudi v pričakovanju dojenčka (sestra ima rok čez 3 tedne). Mal je zabediral le zadnji UZ - G pravi, da je fantek majhen, kar je sicer tipično za otroke s CF, vendar upanje ostaja.

Jaz sem komaj danes prišla do računalnika, ker je Lenart z nedelje na ponedeljek zakuhal. Včeraj je bil cel dan zadet od vročine (apatičen, dremav, neješč). Tašča (ki je mimogrede obsedena z jemanjem zdravil in dodatkov) bi ga že nafilala z vsem živim, vendar se mi nismo dali. DObil je sirup zvečer, preden je šel spat. Rezultat: danes brez vročine. Naš ima pač tak sistem, da mora to predelat in konec. Takrat nič ne je in pije in ponavadi najprej zbruha vse, kar ima v želodcu. Potem vročina naredi svoje in je mir. Danes je bil sicer šibak, a živahen. Ostalo smo (zaenkrat) OK, le maškare smo zamudili.

Ah da - včeraj sva imeli s Karlo posvetovalnico in tretje cepljenje (z zamikom pač). Posledic cepljenja v obliki nespečnosti tokrat HB ni!!! user posted image user posted image user posted image user posted image Višini sem sicer sfalila, težka je 9860 g pri skoraj 9 mesecih. Ornk baba. Pohvalil je njeno kožo, jaz sem pa mordo molčala o homeopatiji, ker me je že ena posvarila, da naš P ni glih pristaš. Prosila sem ga še za kremo za moje bradavice in mi je napisala Oronazol, sam ne vem, če ga bom sploh uporabila. Ko sem bila pri mojih, sem pozabila s sabo vzeti kapljice in sem bradavice cel vikend pustila pri miru. Očitno jim je to pasalo, ker so se ful izboljšale in še vedno gre na bolje user posted image user posted image user posted image user posted image . Več kot očitno se je kombinacija kapljic in in diete obrestovala, tako, da jo bom furala še naprej, le v malo blažji obliki. Pa da ne govorim o pozitivnih stranskih učinkih: sem se šla stehat in imam manj kg kot pred Lenartom. Uiiiiii! user posted image

Kaj še? Ma nič. Hotela sem še pokomentirat, a me kliče M, ker sestavlja kopalnico, da mu grem pomagat.

Mejte se.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
   RE: Junijke 2013
4.3.2014 21:59:28   
ursonok
Zdravstvujte!

Danes bil zelo natrpan, a kar produktiven dan. Take imam rada user posted image
Pred prihodom otročadi sem šla v vinjarno po zelenjavo (in na en kozarček ob knjigi user posted image ), doma smo naredili suši (za otroke in zame), zelenjavni wok z ječmenovim kuskusom in solato (zame in za moža). Ja, prav ste prebrali - že cel dan (par dni skupaj) samo jem. Bliža se menstra, se pozna. In mi je bedno, ker počutim se pa ne preveč ok. No, bo že.
Vreme super, sonček, sicer sveže, ampak ne več zimsko mrzlo.

Sover
čestitke za kožo. Je pa res velika tale vaša Karla.
Lenart pa res dobro preboleva vročino. Itak je najbolje takrat nič jesti, če že, potem piti vodo ali nesladkan čaj. In brez zdravil pregurati ta dan ali dva. Se splača potrpeti user posted image

Sicer sem danes že nakladala tukaj gor ... zdaj sem hotela v bistvu samo napisati, da smo stehtali Aurorito: v enem mesecu se je zredila za 500gr, zdaj jih ima že celih 8200!!! user posted image Meni se sploh ne zdi več suhcena, ravno pravšnja je. Za v ruti nosit zelo prijetna, nič križ ne trpi, sploh če si jo dam na pravo višino.

Sicer pa mož na telovadbi, jaz srkam vino, jem olive in prevajam. Potem me pa čaka še malo branja, mmm, čisti užitki. Upam, da ne bo joka vmes ...

Lahko noč!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
   RE: Junijke 2013
4.3.2014 22:10:48   
Tija01
Pozdravljene!

Kakšne slikice morje .... peščeni gradovi... res prava stvar za uživanje! Kako bi bilo fajn, da bi kar človek tam pristal, nekje na peščeni obali, sonček itd.
Joj nič nisem asledila glede tega, da je cepljenih samo 4% zaposlenih??? Kje je bila napisana ta informacija? Ja to naše zdravstvo in cepljenje, katastrofa, tudi sama nisem pristaš cepljenj!

A ve še vedno vse pridno dajate svojim user posted image vitamin D? Jaz ga jemljem tudi a ne vsak dan, kot ga dajem mojemu user posted image . Dajem mu še vedno dve kapljici D3. Kako pa kaj ve?

Imejte se lepo in uživajte življenje!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
   RE: Junijke 2013
5.3.2014 11:47:28   
ursonok
Živijo,

pri nas spali celo noč, ko sem oddala Abelčka, ob 9h, sem odtekla svojo progo, zdaj sem po zajtrku in se spravljam k delu. Sem rekla, da bom pisala pozneje, a sem med zajtrkom brala forum - na marčevkah, ki uvajajo svoje otročke v vrtec. user posted image user posted image
Je pisala ena punca, kako je bila na razgovoru z vzgojiteljico, ki ji je predstavila same negativne (!) plati vrtca. Da kako bo mala boga in kako jo bodo drugi otroci pogrizli. In koliko sladkega in drugih svinjarij bo pojedla - kakavi, čokoladni posipi in podobno. In da je vzgojiteljica rekla, da "ne more nič pri tem". Morda lahko ne da posipa.
Haloooo user posted image user posted image
Se sploh ne čudim, da so v Slo vsi starši tako anti-vrtec! Vzgojiteljica mora skrbeti, da je otrokom v vrtcu ok, staršem pa predstaviti predvsem pozitivne plati te ustanove. Kaj počnejo, kako spijo, kdaj in koliko so zunaj, kakšne dejavnosti imajo. Morda kakšne slike, slajde, filme. In seveda prostore in ostale vzgojiteljice. Ne pa da strašiš starše! Zakaj to počnejo? Ali tako malo zaslužijo, da so vse naveličane svojega dela?!
Glede hrane - to je pa res škandal! Zakaj čokoladni posipi in sladkor? To bi moralo biti urejeno na državno ravni. Otroci ne dobivajo dodatnega sladkorja in pika. Ker je to slabo za zobe, za nervološki razvoj, za debelost - ki je itak v totalnem porastu pri otrocih!!
In ne razumem, kako starši vse to sprejmejo!? Pravi ta punca, "se bom mogla navaditi, da bo jedla packarije". Ne, ni se ti treba! POveš, da tvoj otrok je sadje, suho sadje, polno "sladkih" stvari, ne je pa cukra in posipov in ostalih svinjarij. Pika. Tvoj otrok in njegovo zdravje sta tvoja odgovornost. In vzgojiteljice morajo to spoštovati.

Sem čisto v šoku. A tako je v vseh vrtcih? Mi za Agato dobimo domov jedilnik. Danes bodo jedli:
- bel fižol v zelenjavni omaki (fižol, krompir, stročji fižol, grah, cvetača in brstični ohrovt)
- bela tuna v omaki "Navarra" (rdeča paprika, zelena paprika, čebula)
- sadje

Zelo sem vesela, da je tukaj v Španiji malo mlečnih izdelkov - mleka kot takega sploh ni v vrtcih. Verjetno zaradi podnebja, ker je vroče in se hitro povari. Ali pa jim je jasno, da je mleko iz trgovine strup. Tudi na "prehranskih piramidah" tukaj so mlečni izdelki skoraj čisto na vrhu, tik pod sladkarijo - se pravi nekaj, kar naj se je zelo redko. Je pa res, da jedo veliko stročnic in mesa.
Tudi za rojstne dneve upoštevajo naša navodila. Agata dobi stvari, ki jih lahko je. Abel prav tako ne dobi tistih kolačev, ki vsebujejo mleko itd. Verjamem, da kdaj pojedo kaj sladkorja, ki je verjetno tudi v omakah itd. Nihče pa ne uporablja posipov itd.

Skratka, sem v šoku. Upam, da boste imele druge boljše izkušnje z vrtcem kot take marčevka. user posted image

Tija - cepljenje
bom poiskala link, je bil članek na rtv. Poleg tega je pa baje nova ministrica, sicer zagrizena borka "za" cepljenje, izjavila, da bo šla Slovenija "po poti razvitih držav" in bo ukinila obvezno cepljenje! Bo pa poostrila propagando oziroma, kot to ona imenuje, ozaveščanje staršev. (Kot da smo si mi, ki smo "proti", ne-cepljenje kar zmislili, iz svoje ne-osveščenosti, iz dolgčasa, ker nimamo drugega dela. user posted image )
Skratka, če se bo to res zgodilo, se morda še kdaj vrnemo v Slovenijo. user posted image

Nič, sem zatežila malo user posted image
Upam, da ste ostale ok!

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
   RE: Junijke 2013
5.3.2014 12:07:13   
Saša33
Še moje oglašanje;

ne, Ursonok včeraj ni bilo solate. Se vidi da sem v 3 noseča. V nedeljo se mi je zlomila 5. Noro in to tako, da smo ga včeraj zjutraj edino lahko izpulili:(:(:(

Mislim, da počakam še ta porod, potem pa bom na protezi. Haloo, res vsak otrok sta mi šla 2 zoba. No dve plombi. Sedaj pa takoj za začetek luknja. Pa še ni mi mogel spuliti celega ven, je ostalo nekaj notri. Bo treba h kirurgu, ampak kaj ko prej ne pustim slikat. Torej bom škrba do poroda:(

Danes sem šla v KC dat urin pa kri in to z dvema tamalima. So me gledali kot čudno. Je pribila tista ki mi je jemala kri. Uf, pa še enega. Sem se ji zlagala, sem rekla da sta dva, da sem ji usta zaprla:).

Pa še v službo na eno kafo. Šefa ni bilo. Bo naslednji teden zvedel novico.

Drugače pa pri nas mislim, da je kar ok jedilnik. Sem malo pogledala, res raznoliko, veliko zelenjave. Je pa res, da za RD nimajo nič sladkarij, pač otrok prinese tisti dan eno igračo v vrednosti 10 evrov tudi rabljeno, ki ostane v vrtcu potem. Meni se zdi ok.

Driugače mene edino moti ker je cel kup hrane, ki je v prahu od juh, pireja. ne vem če je to še. Vsaj takrat ko smo mi bili je bilo veliko stvari instant. Bljakkk

NIč, pri nas sonček, mladina spi v avtu. Za kosilo bo zame velika skleda regrata z motovilcem pa popečen sir. Pečen krompir in pečenka za moža seveda. Meni tako ali tako kg letijo dol, da sem danes hlače izpred 3 let lepo zapela. Nihče ni posumil, da sem kaj noseča. Čeprav imam že malo trebuha.

pa lep dan


(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
   RE: Junijke 2013
5.3.2014 12:23:57   
drugičudež
Sem tako razkurjena zdej, da se moram spucat. user posted image user posted image user posted image

Mi prejle uleti patronažna, nenapovedana, na kao "kontrolni" obisk. user posted image Me je tako presenetila, da nisem kaj dosti ugovarjala. Na kontrolni obisk. A imaš odločbo kakšnega CSD-ja ali sodišča, da ti meni hodiš na kontrole??? Al vas je preveč v zdravstvu zaposlenih, da se vozite po hišah gledat otroke? Pa še ni je tako otrok zanimal, ampak se je več naokoli po stanovanju razgledovala. A je iskala kakšno kletko ali je gledala, kako imamo opremljeno?? Sem jo vprašala, če se je tudi to v 3 letih spremenilo, ker pri starejši je patronažna (napovedano) prišla zadnjič ob uvajanju GH. "Ne, takrat smo verjetno imeli preveč dela, zdaj pa redno hodimo. Še pri enem letu je obisk in potem še enkrat okoli tretjega leta." WTF? Saj redno hodim na preventivne preglede k pediatru, otroci so cepljeni, nismo socialno ogrožena družina, v čem je fora tega fijakanja po mestu gor in dol?? Pa da ne bo mislila, da ji bom še kavo ali sok ponudila. Ni se predstavila (ni bila ista kot prejšnjič), povedati ni imela kaj - "joj, imaš lepe laske, zdaj bi morala znati že kaj povedati, pa lučko in nosek pokazati, pa kobacati se po vseh štirih". Če je ne bi na videz poznala iz ambulante in ne bi imela polepljenega avta, bi še mislila, da skrito kamero snemajo...

Zdaj grem pa oddihat do konca, ker se mi kadi iz ušes.user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?