Lirio
|
Lep pozdravček vsem bodočim mamicam!!! Čestitkeee tistim, ki že veste kdaj to boste :) Sicer sem povsem nova tukaj, vidim da ste že ogromno predebatirale, jaz sem se zadnje leto izogibala telih forumov, danes sem pa končno popustila in se odločila, da se vam pridružim in vam pojamram o svojih težavah... Upam, da mi uspe na kratko povedati zgodbico, ki se vleče trenutno eno leto... Lani izvedela za sum na PCO (13 cist na L in 15 na D jajčniku)2-mesečna zamuda M, 2 neg. testa (nič presenečenje,ker sva do takrat pazila), s partnerjem sva se odločila, da delava na otročku (kar bo bo)... eno leto poskušanja, M redno na 35-36 dni nič posebnega (še nikoli po KT tako točna), razočaranje iz meseca v mesec ne bom opisovala. Moj zadnji mesec zgledal takole: Pregled pri gin.-pove, da za PCO ni več kakih znakov, da se vidi folikelček (bilo tik po M), tistih cist ni več, po naslednji M začnem s tableti Femara, en teden bolniške po posegu (nič ginekološkega) hude bolečine (primerne protibolečinske tablete), ampak to smo predelali, potem sledili 3 tedni dopusta (nisem bila sposobna delati-govorila s težavo (v službi imam opravka z ljudmi), sicer fizično odlično še nikoli boljše), v teh tednih počitek, relaxacija, uživanje, Toskana, razvajanje s strani dragega, slončkanja še več kot prej... Danes je 44. dan ciklusa, se pravi 8 dni zamude, gledano po ciklusih zadnjih 3h let (z izjemo poloma lani, ko ni bilo ovulacije), občasne slabosti (nikoli bruhala-s čimer imam težave, tudi po zastrupitvi s hrano, ne morem bruhati), hude bolečine dojk-z vsakim dnem slabše, že 2 noči ne morem spati na trebuhu (do sedaj nikoli vedela, kaj pomeni ta bolečina),vrtoglavice, napenjanje, boga prebava, bolečine v križu, utrujenost (halo po dopustu in uživanju) naredila dva testa (FS in CB) oba neg. delana včeraj in predvčerajšnjem (42. in 43. dan)... Z gin. sem zmenjena, da se vidimo jeseni, ko popapcam vse tablete (v najslabšem primeru), če kaj novega pa prej (kakšen plusek). Nimam pojma kaj se dogaja, M me očitno zafrkava na polno, pa ravno na mesec, ko bi pričakovala, da teh težav ne bi smelo biti...Kaj pravite ve punce?? Saj imam ljudi okrog sebe s katerimi se lahko pogovorim, ni pa nobene, ki bi razumela, kako se počutim po tem letu, predvsem zato sem se obrnila na vas... Zelo bi bila vesela kakega odgovora, če tudi me skregate za tako dol esej, pa da paničarim za brez veze
|