|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
16.11.2018 8:35:07   
Ribica **
Pia, meni je tale najbolj simpl, ful se lepo zamesi, zvalja in dela piškote:
-50 dag moke
-2 kavni žlički sode
-15 dag masla
-15 dag sladkorja
-2 jajci
-15 dag medu
Cimet

Mora pa biti testo eno uro v hladilniku, lahko tudi več ali čez noč. Jaz si običajno vse piškote kar en dan prej zamesim, naslednji večer pa pečem. :) Ker vedno delam ene 4-5 različnih za Miklavža user posted image Pečeš na 180°C dokler niso pečeni user posted image Imam pa še enega enostavnega za maslene piškote, navadne, moram poiskat.

Pri nas je šlo odvajanje lepo skozi, ni se še polulala v vrtcu, zadnjič se je v trgovini, ker se je zaigrala s kockami, sicer pa lepo pove. Edino za kakanje čaka na plenico, to zaenkrat še malo ignoriram, ker od začetka je tudi kakala na kahlo.

Zdajle sva še doma, jo peljem k tašči, ima vnete oči, ker je itak že dva tedna prehlajena, tone smrklja ven vlečem z aspiratorjem. Jaz imam pa danes kasneje ene službene obveznosti, pa mi tudi paše.

Pia, če boš šla v KR, pojdi prej na kak posvet tam s kom, sicer jih kar hvalijo, poznam pa nekaj punc, kjer so tudi v nedogled čakali ali s sprožitvijo ali pa z napredovanjem poroda. No saj, kot povsod, tudi za LJ so kake take cvetke, ravno par dni nazaj so eno znanko mučili 12 ur v porodni, pa še nekaj ur prej ji je voda odtekla na oddelku, na koncu je bil CR.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
   RE: Oktobrčki 2016
21.11.2018 5:17:40   
Malinca07
Ribica, bravo za kahlico! :) pri nas je to se vedno misija nemogoce.. Pove vedno kdaj lula in kaka, na kahlico pa noce. Ce pa ze gre, sedi na njej, se igra...potem pa vstane in se polula zraven. Bomo ze tudi to osvojili. Drugacd je pridna, v vrtec se vedno rada gre, se vedno zeloooo rada je, tudi hodit je zacela sama, je ni treba vec nosit, je pa zacela oz. ze traja nekaj casa, preizkusat meje - in ima zelo zelezno voljo :)
Js pa lezim v bolnici, tezko pricakovani plusek se je spremenil v SS :( Celo noc nisem spala...ne morem se kaj vec pisat o tem :(
Pia, kako si ti? Upam, da si se ze malo pomirila in uzivas v nosecnosti brez vecjih tezav. 
Kako ste ostale? Kar neko zatisje je nastalo tukaj... Javite se kaj. 

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
   RE: Oktobrčki 2016
21.11.2018 9:16:01   
Ribica **
Ojej, Malinca, objem ti pošiljam!!! user posted image user posted image Žal mi je, upam, da bo čim hitreje mimo in brez zapletov. Pri meni je bilo tisti prvi teden hudo, potem pa potem kasneje še bolj. Ni minilo, dokler nisem naslednjič zanosila. Je pa splavov res veliko, od vseh nosečk v moji okolici, pa kar nas je tukaj, samo pri treh ni imela nobena še SS, vse ostale pa z vsaj eno tako izkušnjo, samo običajno se ne pogovarja veliko o tem.


(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
   RE: Oktobrčki 2016
21.11.2018 14:00:53   
Pia*
Malinca kako mi je hudo zate za vas.Vem kako se počutiš, jaz sem ga imela pred Pio.In tocno tako sem se tudi jaz pocutila kot je ribica napisala. Je pa tudi res, da se zenske o tem na zalost ne pogovarjamo. Ko sem jaz imela ss, nisem nikogar poznala, ki bi ga imel. Sele, ko sem sama spregovorila o tej temi sem izvedela, da jih je ogromno okoli mene.Malinca mala E ti bo dala veliko energije, da startate v nove zmage.Mogoce ni spodbudno ampak mi smo skoraj vse takoj, ko smo lahko po ss zanosile. Mocno mislim nate in na vas.
Moja nosecnost res ni roznata, probam se spravljati v red, da sem krivicna do nic krivega otroka, ki ga nosim. Ampak to je definitivno moja zadnja nosecnost. Jaz sem zakljucila, ker zame je resnicno naporno. Ni tedna, da se ne bi zjokala. In ja se vedno sva vecino sami. Dansas moj poklon za 4 otroke, svaka ti cas_t jaz nisem sposobna kaj takega.Pia je prejsni teden zbolela ( bronhitis), smo ze zaceli. Ratala je upornica. Kar ji narocim je NE in to mi rece tako izivalno, da mi pokrovko prav dvigne.Od kar je doma je popoldansko spanje ziva nocna mora. 2uri se hecem z njo.In ne vem kako naj to uredim. Do aprila bom nujno njeno spanje morala narediti bolj znosno zame, ker ne morem vec zraven nje lezati.Sedaj se je srbenje umirilo, tako da bi naceloma.morala sama zaspati. Stara je dovolj.Kako imate ve spalno rutino?

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
   RE: Oktobrčki 2016
21.11.2018 22:44:52   
Ribica **
Pia, a čez dan imaš dve uri borbe? No, meni je spravljanje spat zvečer nočna mora, ker je navajena zaspati z enim od naju in to traja tudi po eno uro, meni je pa to odveč, ker me moti, če me eno uro za ušesa mečka ( s tem se crklja), po možnosti jaz zaspim in sem čisto adijo cel večer, ob 20.30/21h pa z njo pač ne morem spat hodit, ker je večer moj čas - da kaj pospravim, kaj zašijem, kaj podelam včasih in podobno. Zdaj vsaj zaspi zadnje dni v njeni posteljici, ampak moram zraven viset, da doseže uho, in to v roku pol ure do 40 min. Rutina je vsak dan ista, ure tudi, plus minus par minut. Dretja ji ne morem pustit, ker ona ne odneha in se res glasno dere, itak pa spleza sama iz postelje (njene, najine) in pride za mano, kamor koli se že grem "ohladit". Pa še sliši se vse, ker smo v bloku. Je pa sposobna 45 min mirno ležat zraven mene, tudi večino časa z zaprtimi očmi, samo zaspi ne po hudiču. Čez dan spi eno uro do dve, v vrtcu zaspi zadnja in vstane med prvimi, niti tam več ne zaspi sama. Doma opoldansko spanje načeloma ful hitro zaspi, občasno me zafrkava, ga pa še rabi, ni da bi zdržala brez. Res pa je tudi, da je zjutraj prava zaspanka in da pred 7.30 ne vstane, prej ob 8h, zaspi med 20.40 in 21:15. Čez vikend spimo dlje. Je pa brez težav zmožna biti pokonci do 23h, če bi ji pustila.
Rutina zvečer je, da okrog 19h povečerja, če ni že prej celo popoldne jedla, do 19.45 enkrat gremo pod tuš, včasih je pa najprej tuširanje oz. kopanje, pa potem večerja, kakor je. Moj cilj je, da smo 19.50-20:00 v postelji, preberemo knjigico ali dve, odvisno kaj izbere, ona ugasne luč, da dudo v usta in se pride pocrkljat. Če je "pridna", zaspi pri meni, če rata nemirna, jo dam v njeno posteljo in visim na ograji, da mečka ušesa, ko jo imam poln kufer, sem pa samo zraven v spalnici oz. v postelji, zadnjič celo sem lahko bila na telefonu ta čas in je sama zaspala. Je pa enako začela "nategovat" tako mene kot moža, je bilo obdobje spomladi in poleti, ko je pri njemu zaspala v 5-10 min, mene je pa eno uro šetala. Aja, pa vmes je še žejna seveda, pa ene 3x vpraša, če lahko lula, če ima plenico ipd. Včasih ji pojem, včasih jo božam, zdaj sem vedno bolj tiho in vedno manj jo božam, ker če ne ima še glasbene želje. user posted image Zvečer je res neuničljiva, ampak saj drugačna ne more biti v resnici, ker sva midva ista in jaz sem kot otrok precej podobne tegobe povzročala mojim staršem, že od majhnega sem pozno hodila spat, samo nikoli pa nismo zgodaj vstajali - kar v resnici še danes ne user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
   RE: Oktobrčki 2016
26.11.2018 11:31:44   
Malinca07
Hvala obema. Je že bolje, sem doma, še malo bolniške. V bolnici sem bila 3 dni, s tabletami se nisem ščistila, zato so mi naredili abrazijo. Res je Pia, tako kot si rekla, imam vsaj E, tako da je veliko lažje. Je pa grozno (pa ne želim nič obsojat nobenga), ko vidiš kako nekatere same prihajajo delat splave, n tega ni malo...in si potem skupaj z njimi še v sobi in vsaka drugače doživlja to. Bo že..bomo šli novim zmagam nasproti.

Glede spanja, pri nas je podobno kot je napisala Ribica, ob 19h večerja, potem kopanje, pospravi igračke, preberemo pravljico ob 20h je v postelji, najkasneje do 20.30 spi, čeprav jo ponavadi zmanjka že v 10min. Imam pa res srečo, da ne potrebuje nikogar. Odložim jo, 2 minuti počakam, jo pobožam, ker sama tako reče potem pa grem in zaspi. Je pa malo bolj zgodnja kot E od Ribice. Okoli 6.30 najkasnje 7.00 je pokonci. Med tednom mi tako kar odgovarja, da se prav čas uredima za vrtec in službo, med vikednom pa ko se zbudi, si jo dama k sebi v posteljo in potem še vsaj urco poležavamo, tako da pred 7.30 nismo nikoli pokonci :) Brez problemov zaspi tudi opoldan. med vikednom brez izjeme vedno gre spat ob 12h. Odložim jo in gre iz sobe in zaspi. Spi pa po navadi dobri dve urci. Kolker smo meli včasih problemov s spanjem, ko je bila dojenčica, se nam je sedaj vse uredilo. Pridna je glede tega, res. Ima pa še vedno dudo za spat, tako zvečer kot čez dan. V vrtecu že od lanskega leta zaspi brez nje.

Že imate kakšne plane za praznike? Mi upamo na malo snega, je čisto drugačno vzdušje in tudi ven se je lažje spravit, če sneži kot tale dež :( S srečanjem nam pa letos žal ni uspelo, upam, da se zmenimo za naslednje leto :)

Toliko zaenkrat od mene..javite se še ostale kaj, lep deževen pozdrav.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
   RE: Oktobrčki 2016
10.12.2018 11:25:10   
pikica 4
Malinca žal mi je ti pošiljam pozen objem. o splavih se res malo govori, ženske o njih spregovorijo po več letih, vsaj tako sem jaz za bližnje izvedela.

kahlica jo vidim da bo poleti zapustila udobje plenic. pove ko se že polula.

spanje čez dan mi zaspi za 10 min. zvečer nočna mora. večerja okroh 19 nato tuš ali banja, pospravljanje igrač nato odhod v posteljo. pred spanjem preberem vsak dan pravljico ampak ona že med pravljico okol hodi, potem pa se začne, ko jo dam v posteljo, jokanje, prosi za vodo pravi da je kakala, poje, buta z nogami v posteljo, meče posteljnino in pliškote ven..., to traja do 21.30 do 22 ure ko zaspi. pa imam vsak dan enako rutino ob 20 sva v sobi. nočna mora mi je tole uspavanje. aja seveda moram biti zraven dokler ne zaspi. zjutraj jo pa budim, najkasneje 7.15 da se ujameva vrtec. sem pa že prebelila njeno sobo samo še počakam da barva izgubi vonj kakšen teden, in jo dam notri. to bo šele veselica.

ribica jst sm nekaj narobe naredila s tem receptom za piškote, meni niso nekaj ratali, ampak N je pa uživala ko jih je delala in valjajo se tudi dobro. ampak smo jih pojedli. itak sam da so piškoti pa se to poje. delam jih pa že par let iz kulinarike preprosti piškoti. ni notri ne sode in pecilnega. pecilnega dam ponavadi preveč potem pa peče.

za praznike nimamo nobenih načrtov se zadnje trenutke odločamo.

kako ste preživeli miklavža?

srečanje žal je težje ker so službe. ampak če bo katera na gorenjskem se lahko zmenimo.

imam pa letos srečo. N je zdrava ampak ji dajem sirup pa samo med počitnicami neham.

Pia čestitam ob nosečnosti, še malo pa boste pestvali.




(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
   RE: Oktobrčki 2016
15.12.2018 14:48:46   
Pia*
Spanje je pri nas enako kot pri Ribici in pikici.Skratka nocna mora.
Nikakor spati pa ze komaj gleda. Popoldansko je se vecja mora kot vecerno. To, da moram biti zraven pa me cisto ubija. Jaz jo zjutri zbujam ob 6:30 ze zaradi moje sluzbe, ker drugace zamudim.V vrtcu spi brez problema. Je pa res da zadnja zaspi in je prva pokonci.Zvecer pa kdaj jaz prej omagam kot ona.Piskote peceva danes, ko se bo zbudila.
Vidim, da imamo podobne tezave.Poleg trme, ki je vcasih res neznosna.
Pia je miklavza imela pri tasci, menda je pobasala darilo in to je bilo to. Je bil pa sam, ce bi imel vsaj kakega parklna bi bilo to veliko drugace.Sedaj imajo v vrtcu dedka mraza bomo videli kako bo.Doma bomo imeli sicer bozicka ampak brez pretiravanja. Mislim, da ji bova kupila posteljo za dojencka, upam da najdeva poceni varianto.
Malinca kako si? Veliko sem mislila nate!! 

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
   RE: Oktobrčki 2016
8.1.2019 22:48:59   
nastja1
Zivijo punce. Ojoj smo nekako kar zapustile ta forum. Tolikokrat sem ze mislila kaj napisat, pa je vedno nekaj.. :/ Kako ste kaj? Vsem vam zelim srecno zdravo polno ljubezni v 2019. Kako so kaj vasi sonci? Kako cas hitro leti... cez en mesec gresta teo in evelin v vrtec, jaz v sluzbo... je pa tako naporno vcasih da nevem kje se me glava drzi. Mala evelin je bila ze 10 mesecev stara in je taka lumpa.. povsod pleza, vse daje v usta, ubogega tea skus vlece, cuka za lase.. mali revez pa samo krici mamiii pomagii 😃😃 se malo pa bo hodila... jo drzim samo za eno rokico in se set_amo. Je pa s hrano velik problem. Nic noce jest.. vse ji gre na bruhanje ce je kak koscek.. z nutribulletom delam smutije pa miksam pa se to poje samo po 2 zlicki. Nevem kako bo v vrtcu. Teo je pa tak cukr ratu. Tako ze govori lepe stavke, najbolj uziva zunaj ko je suho da gre na kolo.. zdej bi se cele dane sankal ceprav je tako malo snega. Je pa tako zascitniski do evelin.. ce je ne vidi par sekund takoj vprasa mami kje je pa evi? 😃Teo se se vedno ponoci enkrt zbudi, evelin pa tudi da gre na zizek. Kar nemoremo odvadit od dojenja.. :/
Pia kako si ti? Trebuscek pridno raste? Kdaj imas rok? Si uspela malo pomirit strah pred porodom? Zelim ti vse naj naj.. 
Malinca ojoj tako zelo mi je zal.. :( upam da cim prej rata + . 
Javite se kaj.. da nebo cisto zamrl forum.. :(

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
   RE: Oktobrčki 2016
9.1.2019 23:14:56   
Ribica **
Nastja, tudi jaz se že od decembra spravljam kaj napisat tule, pa je vedno kaj. Čez praznike sem se celo malo naspala in malo oddahnila, itak pa E ni spala zvečer do 22h (ali 23 user posted image ), tako da nisem/nisva imela kaj dost od večerov.
A ima Evelin refluks? Jaz sem pazila deklico z refluksem in so jo tudi koščki silili na bruhanje še pri enem letu, potem je počasi izzvenelo. So pa rabili zdravniško potrdilo za v vrtec, da je dobila pasirano hrano. Hitro gre čas, ja.

Pri nas nič drastično novega, vsak dan sto vprašanj, pripovedk, pesmic, risanje, kuhanje v njeni kuhinji, previjanje dojenčkov, ni da ni. user posted image Danes je zjutraj rekla, ko je bila zunaj megla in sem komentirala da fuj, kako vreme, če bomo meglo počistili. user posted image Zvečer med kopanjem mi je pa pokazala nogico, da se je udarila tja, ko sem očka kregala in je bila še v mojem trebuščku user posted image user posted image Včasih ima take, da samo gledam, od kje ji ideje.
Kaka edino še vedno v pleničko, tega bi se rada znebila počas, ker se mi ne da več, ampak se ne da. Vedno pove, da jo kakat in da ji naj damo pleničko. Podnevi je za spanje nima več, zadnjič je še za ponoči ni hotela, pa sva jo ob polnoči dali gor, ko se je zbudila. Mogoče se pa tega prej lotimo kot pa kakanja, samo k nama še moram dat nepremočljivo podlogo na jogi,ker itak 3/4 noči spi pri nama.

Kako ste pa novo leto preživele? Naša žurerka je plesala od 20h do 23.50, potem smo gledali rakete in je zaspala 0:25. To se mi res vse vrača, mami mi skoz pravi, če mislim, da sem bila jaz kaj drugačna user posted image Je zbirčna pri oblačilih že zdej, trmasta in še ne bi spala zvečer, ampak potem vsaj zjutraj dlje spimo.

Tudi mene zanima, kako je naša nosečka, kam se je izgubila dansas in podobno. Včeraj zvečer sem brala našo nosečniško temo, ful je bilo enih punc, ki so kar izginile.
Malinca, upam, da si kaj bolje.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
   RE: Oktobrčki 2016
1.2.2019 13:12:44   
nastja1
živijo punce. ojoj kaka tišina tuki na forumu :(
kako ste kaj?
pia kako trebušček?

ribica o super da ste že tako daleč s planičkami.. naš T kar noče in noče na wc :/

v ponedeljek začnem Tea uvajat v vrtec, teden dni kasneje pa se Evelin.. potem bo pa treba kmal v službo. že komaj čakam malo družbe user posted image
je pa evelin shodila ko je bila stara točno 10 mesecev (sedaj ko bo 11 m , že veselo teka pa lovi tea po hodniku user posted image )
smo imeli včeri obisk pri P za zdr. potrdila za vrtec.. teo je že velik 97cm / 17kg, evelin pa 9990g/75 ... rastejo kot gobe po dežju user posted image
me je tako groza vrtca.. je vam tudi bilo hudo jih pustit tam za 8 ur? user posted image

punce javte se kaj. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
   RE: Oktobrčki 2016
2.2.2019 19:01:07   
Ribica **
O, Nastja, ti imas pa prava velikana doma! 😄 Sem šla prav E še enkrat zmerit, pa ima 87 cm, pa cca 12 kg, sem jo tehtala ene dva tedna nazaj, zdaj smo bili pa vsi bolni, smo imeli gripo. No, jaz jo še imam, mala še kašlja in ful smrka, je pa končno brez vročine, mož je pa najhitreje okreval. Sem imela mojo mami tu, ker sama ne bi mogla male zrihtat, jaz že 9 dni večinoma samo ležim, kaj takega pa še ne. Drugo leto se zagotovo cepim!
Vrtec pa ja, pri nas je uvajal očka, sicer je bila pa kr naprej bolna in ful dolgo tam ni bila po 8 ur. Zdaj je pa rada tam, če so le njene vzgojiteljice in če grejo v njihovo sobo. Če mora v sosednjo, je pa ful jok, tako je bilo po novem letu, mi ni bilo ok, da samo naša soba ni bila zjutraj v svoji, ker je to E ful stres. Smo jo lahko razvadili, da hodi po 8. uri v vrtec, ko so že v njihovi sobi. Bosta T in E hodila v isti vrtec kot ti delaš? 

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
   RE: Oktobrčki 2016
2.2.2019 20:24:46   
nastja1
Ribica hehe se vidi da punce bolj gledajo na linijo 😁 ja si kr veliki ja. :))Ojoj a gripa. Mi smo na sreco vsi zdravi (nevem kuk dolgo kr bo zdej treba v vrtec..). Ja oba bosta v istem vrtcu, pa se v sosednjih ucilnicah bojo, jih locuje samo ena vrata 😁
Punce jz mam spet eno novicko.. danes naredila test in je bilo +. 😁😁 mi je ze dva dni slabo, ampak sm malo presenesena ker se vedno kar veliko dojim in sploh nisem imela se M. 😁Morm pa priznat da me je strah ce je vse ok, ker sem imela pred bozicem nesreco s psom, da smo se srecali z glavami ( z uno njegovo slonjo glavo je prisel izpod mene ko srm mu dala jest, in s susom je dvignu glavo direkt v moj nos :/ ) in sem imela zlomljen nos, potem sem pa morala na rtg ter pod narkozo to poravnat. Upam da sem manj kot 7 tednov noseca.. :/


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
   RE: Oktobrčki 2016
2.2.2019 20:31:57   
nastja1
Ribica hehe se vidi da punce bolj gledajo na linijo 😁 ja si kr veliki ja. :))Ojoj a gripa. Mi smo na sreco vsi zdravi (nevem kuk dolgo kr bo zdej treba v vrtec..). Ja oba bosta v istem vrtcu, pa se v sosednjih ucilnicah bojo, jih locuje samo ena vrata 😁
Punce jz mam spet eno novicko.. danes naredila test in je bilo +. 😁😁 mi je ze dva dni slabo, ampak sm malo presenesena ker se vedno kar veliko dojim in sploh nisem imela se M. 😁Morm pa priznat da me je strah ce je vse ok, ker sem imela pred bozicem nesreco s psom, da smo se srecali z glavami ( z uno njegovo slonjo glavo je prisel izpod mene ko srm mu dala jest, in s susom je dvignu glavo direkt v moj nos :/ ) in sem imela zlomljen nos, potem sem pa morala na rtg ter pod narkozo to poravnat. Upam da sem manj kot 7 tednov noseca.. :/


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
   RE: Oktobrčki 2016
2.2.2019 20:32:33   
Ribica **
Uf, to pa so novicke, cestitke! 😊 Saj ves, da dojenje ni zascita, a ne?


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
   RE: Oktobrčki 2016
2.2.2019 21:02:54   
nastja1
Hvala :) ja ja vem da ni glih zanesljiva zascita. Ma z mojim sva vedno hotela imeti 3 otroke z majhno razliko... ko sva se 4 leta mantrala sva mislila da nam ni usojeno.. pa evo zdej.. 😁 sej nebom se nikomur govorila dokler nebom sla na pregled ali pa dva.. naj bo zihr ☺️

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
   RE: Oktobrčki 2016
2.2.2019 21:36:09   
Ribica **
Bravo za pogum, mene bi pobralo s tremi pod tri leta 🙈Danes sem celo jaz skopala in dala spat E, kar je glede na prejšnje dni totalen napredek. Upam, da gre zdravje končno na bolje, se vidi, da bom ta mesec stara 30 🤦🏻‍♀️😱

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
   RE: Oktobrčki 2016
12.2.2019 21:02:40   
Pia*
Zdravo punce,
Najprej Nastja čestitke, da sem jaz na tvojem mestu me zadane kap.Jaz ze sedaj komaj shajam in me preklemansko skrbi kako bo od aprila naprej.Sicer pio ucim res samostojnosti in pripravljam na dojencka ampak vseeno ni malo dela.Pia je bila skoraj 3tedne doma. Najprej sem bila jaz z njo bolana. Itak viroza. Ko sem jo pa hotela dati nazaj v vrtec je pa huda driska in bruhanje zavzel celotni vrtec. V pijini skupini so bili samo 3 otroci s pomocnico, vzgojiteljico je tudi polegla v posteljo. Tako, da je preventivno nisva dala. Je moj ostal 14dni doma, da sem sla jaz lahko v sluzbo.
Pri nas hodi na kahlo in na wc sama ima nastavke.Sama si v bideju ocisti roke, obraz in zobe. Jaz samo popravljam za njo.Kopa se samo ko je moj doma, ker jo jaz tezko dvigujem. Jo pa tusiram, obrisem, da jo pa namazem mora pa sama zlesti na posteljo, da ji flekce od dermatitisa namazem. Oblece se sama. Moram pa biti zraven, da ne gre ravno vse obratno. Copate in cevlje obuva in sezuva sama ( mi smo vadili copate, cevlje so jo v vrtcu). Pred prihodom dojencka imamo se eno zadevo za resit in to je spanje v svoji postelji. Za vikend ji v hisi zmontirava novo posteljo in mocno upam, da bo spala v svoji.Trenutno je pri nama, da ni spanje prava nocna mora. Ampak velikokrat kaj pokasiram v trebuh, tko da moram biti vsa oblozena z blazinami.
Se 1mesec delam potem pa KONCNO porodniska.Pocutje je tako,tako. Veliko tezje prenasam kot sem prvic. Tudi obilnejsa sem. Skratka pocutim se kot nasedli kit. Si pa v

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
   RE: Oktobrčki 2016
12.2.2019 21:08:13   
Pia*
Si pa vsak dan recem. To he tvoja tadnja nosecnost se malo potrpi.Spat hodim okoli 21h. Danes ze zamujam:)
Nastja uvajanja niso prijetna. Pia pri meni se danes kdaj protestira, ce je dalj casa doma. Je pa hitro vredu in imam potem problem jo iz vrtca spravit.Jaz ce bi imela to obcijo bi jo uvajal moj ampak je zal nisem imela.
Ribica upam, da ste zdravi. Ima pa moja pia enake mere kot tvoja :) Nastja tvoja punca ju bo kmalu ujela.

Se opravicujem za napake sem pisala preko telefona.
Lepo bodite!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
   RE: Oktobrčki 2016
13.2.2019 22:38:28   
nastja1
Zivijo punce. No danes sem imela prvi pregled in je tocno 8 tednov danes.. srcek se ze lepo vidi :) uh, kaksna custva vse divjajo.. presrecna, vznemerjena, strah.. ampak bomo zmogli :) je malo naporno ko zjutraj se komaj skupaj spravim ker bruham in mi je slabo.. pa se evelin uvajam v vrtec... prejsni teden teo je bilo super, ta teden malo manj ko vidi da negrem vec z njim v razred ampak ga samo pustim tam.. mam celo stalo v grderobi.. potem v sosednji ucilnici pa uvajam evelin.. do petka bomo osvojili vrtec, tako da se dva tedna dopusta in potem koncno v sluzbo. Ze komaj cakam ker bo sedaj ze 3 leta kaj sm doma :/
Pia lepo da si se nam javila.. super da pia ze vse tako zna sama.. drzim pesti da cim hitreje osvoji svojo novo posteljo. Nas teo spi do eno 4h v svoji sobi, potem pa se pride se malo pocrkljat v mojo sobo :)Pio ze kaj pripravljate na dojencka? Jo bote imeli v vrtcu ko bo prisel dojencek? 
Punce oglaste se kaj... dansas se ze dolgo ni ni nic javila.. 

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
   RE: Oktobrčki 2016
15.2.2019 13:15:27   
Ribica **
Pia, kako pa zvečer zaspi, sama ali moraš biti zraven? Kako se boš lotila projekta spanja v svoji postelji? Midva greva v teh dneh po posteljo za E, ker sem včeraj dokončno "znorela", spet me je pol ure nategovala za zaspat, jaz sem zraven skoraj zaspala, potem je prevzel mož in mi ob 21.30 pride povedat, da spi, da grem lahko šivat, pridem iz sobe in ona budna, 21.50 je končno zaspala spet. Meni je to noro, moram prav vprašat, koliko spi v vrtcu oz do kdaj, ker nimava nič od večerov čez teden. Prejšnji vikend je nisva dala spat čez dan in je bil 19.45 mir. Lahko vsaj kaj narediš zvečer oz. se kulturno pomeniš. Res sem sita tega uspavanja, pa še skoz me za ušesa mečka, ker se tako uspava in crklja, mene pa to vedno bolj moti. user posted image

Nastja super, da je vse ok, srečno do konca user posted image

Dajte se javit še ostale, no! Malinca, Rumena, pikica, Dansas, bučka ...

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
   RE: Oktobrčki 2016
15.2.2019 18:49:58   
Malinca07
Cer punce. Evo..se se js javlam :)
Najprej Nastja cestitke! Obcudujem te res, super mama/zenska :) Tud js mam svoj plusek. Sem pa v 11.tednu..se mal v strahu, ampak vrjamem, da bo vse ok. 
E je cez dan ze cist suha, lepo pove, da more lulat, tud spi brez nje cez dan. Ponoci jo se ma. Mamo pa probleme s kakanjem, zadrzuje in je zarad tega prejsnji teden pokasirala 40 vrocine, ker je bla cel teden zaprta. Pa ji recem, da lahka brez skrbi kaka tud v hlacke, ce bi hotla, pa ne gre. Bo treba se to resit, sam se mi zdi, da je kakanje tak problem pri vecini, ko se odvajajo od plenic. 
Spanje, ne morem verjet, da moje dete, ki kot dojencek ni spala nic, max pol ure, spi zdej cez dan po 2 ure in vec, zvecer zaspi ob 8.00 in spi med vikendom do 8.00 (med tednom jo zbujam ob 6.30). Imam tud sreco, ker zaspi sama, tako cez dan kot zvecer. Ima najljubso igracko s katero spi in to je vse kar rabi za spanje., glede tega je res pridna! Je pa trmasta in samosvoja, trenutno v fazi NE. To so dnevne borbe...Pia, tvoja je super samostojna, pridna. E se sama preobuje, oblacenje ji se ne gre. Je pa drugace pridna, pripravi/pospravi mizo, igrace.. 
Kako ste drugace, ze imate kaj za pusta? Mi bomo tisti teden na smucanju, ne vem ce bi ji sploh kaj kupla..Sem ji pa kupla smucke, bomo probali, ce bo pokazala kaj interesa, mal po ravnem :) 
Aja, se velikost..se mi zdi da je E med vecjimi, je 92cm in ma konkretnih 12.5kg :)) 
Ribica, kdaj praznujes? Vse najboljse, ce sem ze zamudila ;) 
Tak, tok zaenkrat od mene, upam da se se tud ostale kaj oglasijo. 



(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
   RE: Oktobrčki 2016
16.2.2019 21:58:02   
pikica 4
pozdravljene,

nastja ooo še en plusek, pri vas pa bo veselo. čestitam. od začetka je malo bolj naporno, potem pa zlaufa, pa sej že veš. se bojo fajn zaigral med sabo. je evelin hitro shodila pa saj je bil teo tud hiter, če se prav spomnim. za vrtec sem pa že malo pozabila, nekaj časa je hudo, sedaj pa noče iz igralnice ko jo pridem iskat. oba sta pri večjih. ne vem koliko je neža visoka ampak so ji vse trenirke 92 premajhne, ima pa približno 12 kg. je z nosom sedaj vse vredu?

trenutno je po virozi in je še brez apetita.jo bom nekaj časa zadržala doma. sem se pa danes ponoči ko sem jo praskala po trebuščku in hrbtu spomnila na pio in njene težave, je naporno. neža je vsa pikcasta, pediater pravi da je to po virozi nekaj...

neža ima sobo že zrihtano se notri igra, posteljo ima pa še pri meni, sploh se ne morem odločit in jo preseliti. gotovo zato ker je zadnja... ima pa še malo posteljo. nisem še gledala večjih.

po večini so vaši otroci že brez plenic. N sem približno 14 dni nazaj pustila brez plenice, da probamo, vse je bilo polulano. pa sem jo dajala na dobre pol ure na kahlico. napravlja se še ne razen copat in kape.

malinca čestitam tudi tebi. pri kakanju pri drugem otroku, sem se ko sem vidla da ga je tiščalo zraven njega usedla in sva toliko časa čakala. da je opravil. samo je bil veliko bolj potrpežljiv kot N, ona ne bi sedela in čakala na kahlici. sporoči kako je šlo s smučkami. za pusta imam željo nabavit pikapolonico, saj jo ima rada, ne vem pa kaj bo na voljo v trgovinah.

za spanje se pa z možem menjava če je le doma, drugače bi se meni že odpeljalo. zmanjkuje mi časa za vse opravke tako kot vam. v bližnji prihodnost si želim, da jo navadim, da po pravljici odidem iz sobe in zaspi sama.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
   RE: Oktobrčki 2016
18.2.2019 9:47:08   
Ribica **
Malinca, čestitke! user posted image Imaš rok avgusta ali septembra?

E je tudi precej samostojna pri oblačenju/slačenju, žal tudi pri izbiri oblačil. Zdaj ji zjutraj rečem, da naj prinese iz omare ene gatke, eno spodnjo majčko, majčko, hlače itd. (ali oblekco že prej zbere), ker noče oblečt, kar ji jaz določim. To je deja vu na moje otroštvo, ker sem mami enako počela. Res bi ji lahko to preprečila, ampak se mi zdi to še najmanjše zlo zjutraj, ko itak nimamo kaj dosti časa. Ima pa ful rada kiklice, doma je praktično skoz v tilastih krilcih, pa žabice. Jaz bi ji pa raje oblekla pajkice + nogavičke za v vrtec, pa trenirko za ven, pa teži s temi žabicami v nedogled, ji skoz dol lezejo.

Saj zaradi takih težav, kot jih opisuješ ti malinca, ji pustim to plenico za kakat, čeprav se spet vsak dan pogovarjamo, da bo "jutri" kakala na stranišče in bo kraljična stranišča tako kot Brina v knjigici, da bomo vsi ploskali in da bomo šli po čokolado za nagrado. Pa vse ostane samo pri besedah. Sem ji rekla včeraj, da imamo zadnji paket plenic in da jih ne kupim več, da bo tudi ponoči brez in da je dost kakanja v plenice.

Za pusta bo slon, sem pred tremi leti ga zašila nečaku, tako da je letos prav E in bo kar to. Midva pa zebra in žirafa, tudi še izpred nekaj let, ko sem nam to zašila. Super za smučke, jaz jo imam namen drugo leto dat smučat in upam, da bo sodelovala.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
   RE: Oktobrčki 2016
18.2.2019 11:17:27   
Pia*
wauuuu same lepe novice. Bravo Malinca.user posted image user posted image user posted image

Ribica spanje je tako kot ga opisuješ ti, tudi pri nas.user posted image . Za vikend sva ji zmontirala posteljo in je seveda bila fulll vesela, popoldan je spala v njej ampak še vedno mami roko. Mi je bilo lažje, da nisem ležala in da me potem po dekolteju špika, ker se mi že meša.
Zvečer je sama hotela v svojo posteljo ampak je ponoči priplezala k nama in se nama prilepila ko klop. Je pa začuda hitro zaspala max 30min ampak sem bila zraven na stolčku in vse luči pogasnila.
Bomo videli, če to navdušenje še traja tudi danes. za 1x se postelja obrestuje smo te maratone znižali. Še vedno pa je daleč od popolnega oz. od tega kar si jaz želim.

Oblačenje, da se razumemo ni to tako, da jaz rečem Pia pojdi se obleči in moj otrok poleti od navdušenja do oblačil in se obleče.
Imam borbe kaj obleči, kako obleči ona se ne bi oblekla, skratka prosit, nagrajevat, včasih že norim, da se gospodična obleče. Ji pa zgornje dele včasih pomagam. Traja pa oblačenje celo večnost, sploh ko se mi zjutraj mudi. Je pa tudi pri nas začela z oblekicami in kaj bi in ne bi. Oblekice nosi na pajkice, ker žabe ji kožo čist uničijo. Česati lase to je tudi za znoret. Če zaključim imava vsak dan borbe.

Trenutno jo imam zopet doma. Vnetje trebušne votlini in dieta. Jo pazi tašča.

Pri nas bo Pia miška (lani je zbolela, letos bo mami samo malo prekrojila oblekico ostalo ima, črne pajkice, majčka, ušesa so ji prav od lani prav tako mašnica in rep). Mami bo pa slonuser posted image user posted image .

Kakanje je tudi pri nas problem, sicer kaka v kahlico ampak zadržuje in je potem jok. Na 2dni sediva tudi po 1 uro na kahlici in se trudiva. Je pa enega joka in da jo trebušček boli. Mi je tok hudo jo gledati. Ji pa kuham janež, da ga pije. Ampak ni nekega napredka. Če ima katera kakšno idejo prosim na plan z njo.

Pikica ne obremenjuj se, jaz vedno pravim, ko bo otrok pripravljen bo že brez plenice. Pri nas ima suho plenico ponoči pa kar ne upam jo dati brez (ampak tukaj sem jaz problem, ker jo težko ponoči nosim do wc-ja in se bojim, da se bo polulala, potem pa preoblačenje postelje s takim trebuhom, zaradi sebe malo odlašam. Bomo pa morali rešiti tudi to.)


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?