|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčice 2017
27.11.2017 16:10:10   
Yuki
Naša punca je že skoraj zdrava. Imela je 6 bolezen - 3 dni vročine tam proti 40, potem pa padec vročine in izpuščaj. Danes je končno boljše volje, tudi bolj mirno spi čez dan. Bolezen jo je kar zdelala. Dokler je imela veliko vročine se je samo crkljala, nosila v nosilki in pri tem dremala. POtem brez vročine pa je bila kar slabe volje, ponoči ni spala itd. Pa šli smo nazaj na tri dremeže čez dan. Upam, da se kmalu normalizira. In sva se te dni tudi veliko bolj pogosto dojili.
Nosi večinoma 68 in 74. Kake hlače tudi 80, ampak ji še kar dol lezejo.
Za miklavža imam pripravljenih par kartonk, za božička tudi eno knjigo pravljic. Se vidi, da je bil knjižni sejem prejšnji teden. A ima kakšna kakšno ful priljubljeno/uspešno igračo?

Moja je imela že kake tri faze brrrrjenja. Kak teden je ful zanimivo, potem pa pozabi za kak mesce, pa spet.

Mi imamo foziček za hojo in ji je ful zanimiv. Gre nanj, skozenj, vstane, tudi kak korak naredi.

Pnevmokok smo mi dve dozi cepili že pri 4 mesecih, mislim, da zdaj ne bo nobenega cepljenja.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Marčice 2017
27.11.2017 19:10:26   
Sofie

Yuki, super da ste bolje.

Najljubše igrače moje deklice:
https://www.xxxlesnina.si/p/motoricna-igra-006177003401

Potem še lego duplo kocke, lesena gosenica na vrvici, lesen avto, plastični lončki ki se jih zloži v stolp, različne žoge.

Najraje še vedno gleda knjige. Dobila bo kakšno knjigo ter verjetno lesenega krokodila na vrvici.

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Marčice 2017
28.11.2017 10:20:04   
diamantina
Ojla! Mi s cepljenja proti pnevmokoku, zaenkrat vse bp.

Ja, najljubše igrače ... konjiček gugalnik, lesene kocke, pa moje kuhalnice, pri babici ima en tak lonček iz plastike najraje, pa mojo punčko iz blaga, ki sem jo sama naredila enkrat v OŠ in je že čisto zguljena, pa ne najlepšega videza, ampak je pa nekaj posebnega. Drugače pa ima rada vse, kar je leseno, imam tudi eno tako vetrnico iz lesa, ki jo je en stric naredil, že dolgo nazaj, pa jo nonstop suče, ker tudi nekaj ropota zraven. Boj so ji všeč te igrače, ki so doma narejene, kot pa kupljene. Pameten kužek je pri nas že 8 let, pa nobenega od otrok ni zanimal. Je kot nov.

Pri nas ne praznujemo teh praznikov, tudi otroci ničesar ne dobijo posebej zato, ampak jim kar tako kupim. Našadva vesta, da ni dobrih mož, pa tudi ne zobnih mišk, velikonočnega zajčka ... ne vem, meni je to out. Tudi verni nismo in nam ti prazniki nič ne pomenijo. Ponavadi se itak zgodi, da mora mož delat. Okrasimo pa, če otroci kakšne okraske izdelajo sami., nekaj pa imamo kupljenih.

A vam zganjajo že kaj trme? Meni se je začela nazaj metat, ko ji kaj prepovem, pa lumpa me je včeraj ugriznila, ker sem ji iz ust vzela papir od reklam ... se je prav razjezila, smrkljica mala.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Marčice 2017
4.12.2017 20:09:47   
Sofie
Živjo.

Pa imam končno malo časa, da se vsaj na hitro oglasim. Se nam kar naprej dogaja in smo leteči.

Trma, včasih se razjezi oz. hoče kar ji vzamemo, a se nazaj k sreči še ne meče. Upam, da tako tudi ostane.

Drugače pa se mi zdi da se vsak dan kaj novega nauči. Zelo rada se igra z duplo kockami, jih daje narazen, se igra s človečki. Pa dva lončka postavi enega na drugega, išče žogico ki jo dam spodaj itd. Nasploh ima rada izzive. Včasih se razjezi, ko ji kaj ne gre. To ima po meniuser posted image

Nekajkrat se je že čisto spustila ko je stala in seveda padla na rit.

Se pa opazi, da je edinka. Ji drugi jemljejo igrače, ona pa samo gleda. Ji ni nič jasnuser posted image

Včeraj smo bili na kosilu in je uro in pol sedela v stolčku in pridno jedla. Sva zelo vesela, da je v takšnih trenutkih tako pridna. Je potem lažje kam it.

Zjutraj je bilo -5 stopinj. Sem jo toplo oblekla, dala v vrečo in sva šli ven. Malo je tečno, ker daje rokavice v usta in so ves čas mokre. Jih pa vsaj gor pusti.

Kako ste kaj ostale?





(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Marčice 2017
4.12.2017 21:30:14   
Yuki
Jutri ima deklica 9 mesecev. Že cel dan se spominjam svojega zadnjega nosečniškega dne, pa pričakovanja, pa poroda. Ne morem verjeti, da bo že dlje časa zuni kot je bila not!

Od vikenda dalje zna zaploskat.user posted image Sofie, a tvoja stoji in počepne brez opore? Moja ob opori počepne čisto do tal, in se spet dvigne. Tudi meni pa se zdi, da zna vsak dan kaj novega, predvsem pa da kaj novega doseže v višino.

TRMA - zadnjič mi je odgovarjala, ko sem ji prepovedala vtičnico, potem pa je zagnala tak ponarejen jokec. Med oblačenjem pa ja, se zvija nazaj.

A oblačenje plenice stoje in mazanje s kremo stoje imamo samo pri nas ali je to stalna praksa? Zadnjič sem pogledala video Špele Gorenc na YTju o handlingu starejših dojenčkov, kjer oblači osemmesečnika. In ta celo proceduro 13 minut mirno sedi v naročju in se oblači. Pri nas je kaj takega znanstvena fantastika. Oblačenje poteka po celem stanovanju, saj se najrajši gola kam odplazi. In jo potem loviš s posameznimi kosi obleke.

A ima katera kaj občutka koliko količinsko pojedo pri obrokih? Začelo me je skrbeti če poje dovolj, saj se mi zdi, da bi pogosto pojedla samo par žličk. A vaši jedo z veseljem veliko, oz. kaj naredite če nočejo jesti. Pri nas poskušamo z raznimi triki preusmerit pozornost in vtikat polne žlice v usta kolikor gre. Ampak nisem čisto repričana v pravilnost/smiselnost tega pristopa. Torej kdo ve koliko naj je otrok, starši ali otrok??
Midve greva tudi ven v mrazu. Ji oblečem žabe, hlače in nadhlače, pa bundo in puhasto vrečo. Rokavice jaz obdržim kar v rokavih od bunde in ne grejo v roke. POgosto pa jih ima kar v vreči. S čim pa jih namažete po obrazu?
Pri nas so tudi neigrače zelo aktualne, super so silikonski kuhinjski pripomočki in plavalne kape. In začela je listati knjige! Velika fascinacija pa je stranišče. Če so vrata slućajno odprta, takoj šiba tja, vstane ob školjki in skuša namočit roke, ah ja
Tudi naša je ful pridna za razna družinska, podaljšana kosila, če le ni zaspana. Glede dnevnega spanja je kar točna in moramo starši komplicirat in se držat njenih ur.
Tudi zvečer še vedno zaspi sama - jo odložim, preberm in počoham ter pustim budno samo v sobi. Se pa ponoči še vedno zbuja za dojit približno 3x.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Marčice 2017
4.12.2017 23:14:42   
Sofie

Moja se npr drži kavča in klubske mizice potem pa se odloči in da obe roki stran in se vsede na rit. Drugače počne enako kot tvoja. Počepne in se dvigne nazaj. Ne vem zakaj je to tako zabavno.

Previjam in oblačim jo na previjalni mizi. Ji dam fiziološko v roke pa je recimo da mir. Edino pri bundi včasih protestira.

Yuki sta že imeli pregled? Kolk je težka in velika?

Hm...moja npr za večerjo dobi mlečno žitno kašico od DM, ki se meša z vodo. Ji naredim iz 100g vode in 40g kašice. Ne poje vedno vse. Za malico npr poje celo banano, grškega jogurta ponavadi ne poje celega. Drugače se meni zdi da veliko poje. Res pa da ji ne dajem raznih prigrizkov. Ob 7.30 je zajtrk, ob 10h malica (sadje), ob 12.30 kosilo, ob 15h malica (jogurt), ob 17.30 večerja in pred spanjem še dojenje.
Ko noče več odpret ust oz. začne lezt ven iz stolčka jo neham hranit. Nikoli je ne animiram.

Sem ji pa končno uspela prestavit uro za spanje. Zdaj hodi spat med 19-20h. Vstane pa okoli 6h. Zaspi sama samo če jo da moj spat. Drugače se podoji in jo dam v posteljico in zaspi. Sem poskusila z branjem knjige in da bi šla ven iz sobe pa začne jokat.

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Marčice 2017
5.12.2017 11:02:32   
diamantina
Ojla, na hitro!

Količina hrane - ne, nikoli ne gledam in nikoli nisem. MOji otroci jedo, kolikor potrebujejo in so vsi normalno prehranjeni, tasrednji je celo malo bolj med suhimi.

Večerja - pri nas so kaše na domačem, kravjem mleku, ali pa kakšne juhe (goveje, kokošje).

Počepanje - trenirajo mišice in vadijo usedanje.

Mazadnje - ja, s kremo nivea za otroke. Se vsi mažemo z njo.

Zunaj - smo vsak dan po 2 uri zagotovo.

Papa!


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Marčice 2017
11.12.2017 22:26:08   
Sofie

Hojla.

Kako ste kaj? Ste se kaj sankali? Moja ni bila najbolj navdušena nad snegom oz. nad pajackom v katerega sem jo stlačilauser posted image Pri nas je kar norišnica, kar naprej nekaj. Rada bi počasi kupila vsa darila, začela pečt piškote itd.

Ste že vse imele sistematiko?


(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Marčice 2017
12.12.2017 20:18:18   
diamantina
Mi smo imeli zadnjič sistematiko, ko je bila cepljena proti pnevmokoku. Nič posebnega ni to pri naši P, morala se je obrnit, pa pokazali sva, kako kobaca, potem je morala prijet zlato kroglico, ploskat ni hotela, ker ko ji je vzela zlato kroglico, je bil jok in na drevo, fertik sodelovanja. user posted image Baje je normalno razvita dojenčiča, kri in vodo pa sva oddali že pri 6. mesecu. Vse bp. Aja, pa merili smo jo in je bila 70 pa nekaj čez 9 kg, ne spomnim se več natančno, sem pa mislim, da napisala sem gor. Aja, pa kako nama gre hrana in dojenje, pa delava bojda vse prav. user posted image Imam kar srečo, ker nima alergij in res jeva že vse. Počasi ji bom dala še svinjsko, okrog novega leta, bom ji skuhala mineštrco iz ledij, ker so bolj take borove.

Drugače je pa tudi pri nas kar pestro, k sreči sta sinova že vse naredila namesto mene, tako da imamo vse okrašeno, kartice narejene ... jaz grem samo v trgovino in kupim, kar rabita, izdelata pa sama. Tudi kekse ju bom letos naučila, da bi delala kar se da sama, edino ven in v pečico bom pa še jaz pomagala. Je pa ta čas skoz neki, glasbena ima, šola ima prireditve in samo lečemo sem in tja. Tamali včasih ni nič jasno. user posted image Aja, trgovin v smislu daril pa se izogibam, imamo pri nas v družini za te praznike v planu samo druženje, brez daril. Se nikoli ne obdarujemo, raje kupim kdaj kar tako, ko se potrebuje. Itak je teh poslovnih partnerjev malo morje in je treba njim nakupit ...

Jaz še kar nimam M ... januarja imam jemanje brisa ... SOfie, a ti že jemlješ tabelete? Imaš redno?

Zdaj pa grem nad ene papirje, pa pospravit je še treba, mož dela cele dneve in me vse počaka ... od gospodinjstva. Razmišljam o čistilnem servisu enkrat na 14 dni ... da mi nekdo vsaj pomaga orng spucat, posesam itak lahko sama vsak dan.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Marčice 2017
12.12.2017 21:03:06   
Sofie

Jaz do voščilnic še nisem prišla. Imam doma material, samo lotit se še morem. Piškote sem danes ene nove testno naredila. Ne vem če so mi všečuser posted image

Jaz še ne jemljem tablet, ker še vedno dojim. Sej ene lahko tudi med dojenjem, samo jih nočem. M pa nimam redne. Sem jo dobila po 6t.

Pospraviva midva vse več al manj sproti. Edino likanje mi ostaja. Tako, da moram poklicat, da mi pridejo iskat in zlikajo. Pri nas namreč vse likam. In mi zaradi večernega dela malo zmanjkuje časa.

Yuki sem ti poslala ZS.

Kje ste pa ostale?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Marčice 2017
16.12.2017 11:03:57   
Tasa8
Pozdravljene. Končno smo tudi mi zdravi,trkam..tamali je imel vročine skoraj 40,smrkal..se pozdravil,minilo je 7 dni in zopet isto..pikice po trebuščku in obrazu,vročina,smrkanje..smo pol vsi zboleli,je imel virozo..groza,pa nikjer tak ne hodiva..kje le to stakne?! Drugače pa sva včeraj imela sistematskega,9680g in 75,5cm.. Je ploskal in se pogovarjal z zdravnico..imamo že 7 zobkov,8 pa kuka počasi ven. Se pa že 14dni vstaja in je vse zanimivo.. Najbolj pa seveda žaluzije in wc ščetka..omg. Razmišljam da bi si šli ogledat lučke v Lj..smo pa iz Štajerskega dela.. Kje je najboljše parkirat? A ima katera nasvet? Hvala,lepo bodite

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Marčice 2017
16.12.2017 13:07:45   
diamantina
Ojla!

Tasa, ojej, pa je bil res bogi mali ... samo da je mimo. Staknejo pa kdo ve kje to. Verjetno pride po zraku, pa večkrat zbolijo, kadar je megla in je ves tisti umazani zrak pri tleh, potem pa to dihamo in verjetno so virusi pomešani kje zraven ...
Uh, parkiranje v LJ ... mi parkiramo pri najemnikih, čisto blizu centra in gremo potem peš. Včasih pa smo našli prostor na Ilirski, tam, kjer je študentski dom in zna med prazniki bit fraj prostor. Je čisto pri centru, samo po čopovi mimo zmajskega, pa si na prešercu. Drugih mest pa jaz ne poznam toliko. KO sem bila na faksu, sem parkirala pri tobačni, pri jelinčiču, ampak tam zdaj ni več prostora oz. je, ampak na drugi strani tobačne in je kar daleč do centra potem. Lahko npr. parkirate tudi v parkirni hiši pri UK, sier je drago, ampak si tudi kar hitro v centru. Drugo pa ne vem, sofie bi mogoče kaj več vedela.

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Marčice 2017
16.12.2017 13:41:06   
Sofie
Tasa vi ste imeli pa res smolo. Upam, da sedaj ostane zdrav. Je pa tvoj fantek velikuser posted image Moja je očitno še kar mini.

Glede parkiranja pa mi decembra ponavadi kar v garažno hišo na Kongresnem trgu zavijemo. Nam je tako najlažje.

Drugače pa je na tržnici brezplačno parkiranje vsako soboto od 18.30 ure dalje in ob nedeljah ves dan. Frekvenca je kar velika, tako da se ponavadi dobi prostor.

Mi lučk še nismo šli pogledat. Upam, da nam uspe it jutri.

Smo si pa rezervirali potep v januarju. 3 leti nas čakajo in res upam, da bo punčka pridna.

< Sporočilo je popravil Sofie -- 16.12.2017 13:42:03 >

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Marčice 2017
16.12.2017 21:18:22   
Yuki
Živijo,

novo delo imam in posledično kar malo gužvo ...
Skratka, na sistematskem smo bili predprejšnji teden, ko je imla 9 mesecev. Ima 68,5 cm in 7,4 kg. Mini izvedbauser posted image Imam pa občutek, da se je v zadnjih 10 dnevih ful poredila - jo bom jutri dala na tehtnico. Je pa delala "škandale", ker se nikakor ni hotel uleči na hrbet za merjenje dolžine ... tehtala pa se je sede. Sestra je bila kar začudena na uporom. Nas je samo vprašala, če že stoji in kaj govori. Sama pa je pomahala in zaploskala pediatrinji.

In zadnje nekaj dni je začela s tem, kar je opisala Diamantina - z zvijanjem nazaj ob trmi.

Lučke smo že pogledali - kar ni kaj čudnega, saj stanujemo v centru. Zato tudi ne parkiramo.user posted image Tasa Bi pa se jaz držala Sofijinega nasveta - garažna hiša Kongresni trg. Mogče tudi parkirišče nasproti Drame ali zraven Križank. Pa mislim, da je najlažje priti po Barjanski - najbliže do obvoznice.

O Sofie, super za potovanje! Mi pa bomo zgleda potepanje prestavili iz januarja proti pozni pomladi user posted image - po cepljenjih za ošpice. Boš malo cepila predčasno? nam je to zdravnica priporočila.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Marčice 2017
16.12.2017 23:00:57   
Sofie

Moja je imela pa 7300g in 67cmuser posted image

Cepila jo bom konec januarja, predno gre v vrtec. Na potem gremo pa prve dni januarja.


(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Marčice 2017
17.12.2017 17:30:07   
Sparkles7
Hejhej punce :)
Evo, mi smo tudi imeli v tem tednu pregled, naš pa ima 7990 g in 67,7 cm. Smo tudi med manjšimi, čeprav cel čas lepo dobiva gor. Trenutno se počasi premikamo na številko 74, sem pa spoznala eno 4,5 mesecev staro punčko, ki tudi nosi 68 :D Hihi, mi smo res vse stvari nosili kar nekaj časa, tako da je blo to čisto fino :P Kri smo dali v tednu pred pregledom, urin pa že pri 6. mesecih in je vse ok. Smo pa imeli kar podroben pregled, kaj vse zna. Pa za pnevmokok je dobil 2. dozo... sem do sedaj že malo pozabila kako glasno se zna dreti :D
Naš se tudi že pogumno postavlja na noge, sedi pa šele sedaj od začetka decembra. No, zna sedeti. Da pa bi nekaj časa sedel pri miru in se igral z eno igračo, to pa je preveč dolgočasno. Mora migati :) Kobacati še kar noče začeti, čeprav sem ga videla da obvlada. Smo se decembra šli dvakrat kopati v Laško in sem ga dala v bazenček s čisto nizko vodo. In je kobacal brez problema :P Ker se pač plaziti ni mogel :)
Mi imamo tudi namen it lučke gledat, upam da nam uspe. Drugače pa tudi sedaj, ko imamo sneg, hodimo ven z nosilko in jo prav obožuje. Edino nogice ima vedno mrzle :/

Menstruacije tudi jaz še nimam. Sem pa bila ta teden malo šokirana v lekarni... Sem šla po novo dozico Cerazette tabletk, in so mi povedali, da tablet v sloveniji ni več, mogoče bomo pred novim letom, najverjetneje pa šele enkrat januarja. Da država oceni koliko letne količine bo potrebovala, se naroči... in letošnjih je očitno že zmanjkalo.

Hranjenje pa nam je tudi sedaj v decembru končno tako zares steklo, da lepo je in da poje kar veliko. Smo nekje na treh obrokih dnevno, včasih več, včasih manj. Se pa še vedno velik dojiva, za vsako uspavanje, pa še kdaj vmes :)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Marčice 2017
17.12.2017 20:30:07   
Sofie

Sparkles7 super za prehranjevanje. Moja sedaj je kar jeva midva in je super. Nič več dvojnega kuhanja itd. Za tabletke sem slišala, da so težave. Mislim, da jih imajo v Avstriji.

Za nosilko pa obstaja ena flisasta prevleka. Pomoje bi tebi prav prišla, če jo veliko uporabljate. Sklepam, da so nogice potem vseeno bolj zaščitene. Možno, da sem ti že pošiljala link pa se ne spomnimuser posted image https://mojskratek.si/izdelek/little-frog-prekrivalo-iz-flisa/

Mi smo se pa odločili za voziček marelo. Jo bomo imeli za na potovanje, ker smo malo omejeni s prostorom. Upam, da bo ok. Itak bomo imeli še bobo sabo. Ker z vozičkom ne prideš povsod.

Yuki, naša pediatrinja cepi že pri 11m, tako da lahko ti potem malo cepiš že v začetku februarja. Imajo pa nekje še 10 dni po cepljenju malo slabši imunski sistem.

Pri nas smo kar naprej leteči, jaz imam en kup sestankov v službi. Občasno je mala z mojim, ali pa gre z mano. Je pridna, tako da ni panike. Danes sem zjutraj uspela vsaj prste odtisnit za voščilnice. Me pa čaka še precej dela. Piškotov še nisem pekla...letošnji december bi moral biti miren pa na žalost ni.
Sem se pa uspela v službi zmenit, da bom lahko prej odhajala domov. Nočem male puščat predolgo v vrtcu.

Lučke gremo pa mi jutri pogledat. Upam, da ji bo všeč.



(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Marčice 2017
21.12.2017 13:03:32   
diamantina
Hojla!!!

Kako ste predpraznično? Pr nas se kar precej dogaja, sploh popoldne, tako da komaj zmorem vse spedenat ... ampak se pa imamo čuštno, to pa. Otroci na srečo pridni, pač nagajivi, ampak so ok.

Jaz bi vam kar zdajle najraje zaželela lepe božične praznike, ker ne vem, če bo še kaj časa za komp. Pred NL pa e še kaj oglasim.

Našim malim škratkom želim prelepe praznike, naj bodo polni ljubezni in otroškega smeha. Staršem pa tudi toliko časa, da v miru spijemo vsaj kakšen kuhanček.

Se beremo!!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Marčice 2017
24.12.2017 8:58:11   
Sofie

Lepe praznike. Letošnji so zaradi najine pupe še lepšiuser posted image

Mi smo pobegnili iz meglene Ljubljane na vikend, kjer imamo sonce in sneg. Super je. Tamali sva kupila tak bob, da jo pripneva in uživa, ko jo vlečeva po snegu.


(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Marčice 2017
24.12.2017 12:55:01   
mava1975
Kje ste kupili bob

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Marčice 2017
24.12.2017 19:13:20   
Sofie

V Leclercu. Je pa manjši. Za starost 1-3 let. Nam je ok, ker bo imela kasneje sanke.

(odgovor članu mava1975)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Marčice 2017
28.12.2017 20:32:56   
Sparkles7
Hejhej :) Kaako ste? Hjoj kolk čas leti! Sem bila sigurna da bom že pred božičem kaj pisala, da vam zaželim lepe praznike, pa evo, že skoraj novo leto ;)
Praznike smo preživeli skoraj na drugem koncu Slovenije, pri fantu doma, smo trikrat prespali, tako da je bilo pestro :) Še posebej ker ima mali ravno fazo, ko bi bil večino časa rad pri mamici, sploh če je okoli veliko ljudi in jih ne pozna dobro. In pa sedaj je tudi zoprno drugje kot doma, ker mali na polno raziskuje, se kobaca, se ful dviguje na noge, še vedno vsako stvar nese v usta... in moraš biti cel čas kot en veliki stražar :D Ampak je pa bilo lepo :)
Jutri gremo malo v Ljubljano, upam da nam uspe počakati na lučke, me prav zanima njegovo navdušenje, ko bo to videl :)

Sofie, super za bob! Naš je bil do sedaj na snegu samo opazovalec. Sedaj, ko končno sam sedi, pa bomo lahko poskusili še kaj drugega :)

Aja Sofie to sem te tudi želela vprašati - kako to, da sta se odločila in mali že dajeta za jesti tisto kar vidva jesta? Ker vem da si na začetku tudi ti napisala, da se nameravaš držati napotkov da prvo leto nič soli in sladkorja. Saj predvidevam, da vseeno malo manj soliš, ampak vseen sem firbčna ;)

Lep finiš leta vsem, naj bo čimbolj miren in zdrav ;)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Marčice 2017
28.12.2017 20:51:20   
Sofie

Sprakles7 super, da sedi. Ter za lučke v Ljubljani.

Kar se hrane tiče se še vedno držim. Skuham enako, potem pa vzamem tamali stran, nama pa posolim. Bom pa čez 1m morala začeti solit, saj so nam rekli, da jim v vrtcu solijo in da naj jih prej doma navadimo na sol. Pa nasledn teden odhajamo na potovanje, tako da bo jedla kar bo na voljo. Začimbe pa itak že od začetka uporabljam. Kar se sladkorja tiče sem ji celo dala kakšen piškot. Sploh ne vem kdaj ga je nazadnje dobila. Ampak res redko. Dobi pa vsak dan suho sadje (rozine, brusnice), ki je fajn nadomestek. Pa včasih zunaj sadni grški jogurt.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Marčice 2017
30.12.2017 12:13:22   
diamantina
Dan!

Želim vam lepo praznovanje novega leta in vse dobro v 2018!!


Ja, pri nas se dogaja, smo bili na smučanju, pa po obiskih ... počitnice bodo 1,2,3 mimo. Za božič smo dolgo bedeli, gledali tv se igrali družabne igre, tamala je tudi šla pozno spat, okrog 10, pa je potem spala do zjutraj 8.
Začela je prav govoriti, pokliče atija, dedija, mene in babico (baba) in ima en poseben izraz za akanje - pak user posted image . Zdaj že lulava zlo pogosto na kahlico in porabiva 2 plenički na dan. Dviguje se čisto vse povsod in pridelala sva prvo manjšo modrico ... na nohtu, ko si je priškrnila prste v predal ... joj, je bil jok, zdaj pa sploh ne upa do predala. Vsaka šola je za nekaj dobra.
Za silvestrovo bomo doma, imam že plan, kaj bomo kuhali in kaj bomo z otroki počeli, to je pa to, potem pa bo že spet šola ... pa novi izzivi ... joj, malo še, pa konec porodniške. Ampak sem ful vesela, da mi ni treba v vrtec s tamalo, bo lahko pri meni, verjetno do 3. leta., kakor zdaj zgleda.

Lepo praznovanje vsem!!!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Marčice 2017
4.1.2018 12:12:20   
Yuki
Hej punce!
Srečno vsem velikim in malim v novem letu!
Kako ste preživele praznike? Mi smo bili na veliko kosilih in darilih. Mala je vse srečno prenesla in se pri tem še zabavalauser posted image . Darila je niso toliko zanimala, kot so jo ljudje. Za par dni smo bili tudi na vikendu na morju, je bilo fino. Nič je niso motila mrzla tla.
Silvestrovo je prespala, čeprav je v Ljubljani kar pokalo. Starši pa smo se s prijatelji zabavali do 2h.
Na božič sta se prikazala 2 zoba, spet brez drame.
Prejšnji teden je zacela hodit ob opori, se vedno vadi pocepanje. Kobaca pa s tako brzino, še posebej če jo kaj zanima.
Od igrac ima najrajsi knjige in duplo.
Diamantina, vasa ful govori! Nasa pravi mama in dada, ce kaj hoče (hrano ali branje knjige).
Sparkles, ane. Doma jo lahko kar pustim, drugje pa samo strazarim.
Sofie, ste ze odpotovali? Uzivajte na toplem.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?