|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MARČEVKE 2021
23.1.2021 8:09:28   
Paulina21
nosecka30 hvala za izkušnjo. Pa saj berem veliko pozitivnih izkušenj z EA, ampak me še vedno odbija nekaj podrobnosti. Na koliko časa si imela popadke ko so ti vtavljali kateter za EA? Pa kateri vložki od always so taki s hlačkami, jaz jih nikakakor ne najdem na netu.

N**** jeeeee, bravo za punčko, da se je pokazala in pozirala za slikanje, si predstavljam da si bila zelo raznežena. Sliko za bodočega očka si pa tudi dobila? Super, da se odprejo trgovine z otroško opremo, uživaj v nakupih. Pa upam da uspešno zrihtaš z bolniško ☺️.

Ali se je katera že kaj pozanimala kako gre z izbiro pediatra? Ali to narediš pred ali po porodu? Meni bi se zdelo logično da po porodu, ampak nekje sem zasledila, da se to lahko ureja tudi prej.

(odgovor članu N****)
Neposredna povezava do sporočila: 576
   RE: MARČEVKE 2021
23.1.2021 18:18:57   
D67a
N**** kateri voziček pa sta potem naročila? iuser posted image user posted image user posted image super, sem vesela, da sta končno videla obrazek in spol! To so res posebni občutki! Zdaj pa veselo v šoping user posted image

Midva sva šla najinega dvignit v MB (sva iz okolice KR) in sva ugotovila da so nama ga dali brez koles user posted image , tako da sem bila precej jezna, glede na to, da ga čakava od začetka novembra. Lupinico sva pa namesto te, ki pripada vozičku vzela od Cybex.

Uh, samo 6 kg? user posted image jaz sem v 35 tednu in sem tudi dobila 12kg gor, prej sem bila normalne postave. Mi pa G še nič ni rekla glede teže. Počutim se pa res ogromno user posted image



Hvala nosecka30* za tvoj zapis, je dobro slišati nekoga ki je to predkratkim doživel! Jaz si želim narave porod, zato se želim na porod malo bolj pripraviti in sem se povezala z eno babico, s katero imam 3 srečanja, da greva čez vse kar me zanima/skrbi.

(odgovor članu N****)
Neposredna povezava do sporočila: 577
   RE: MARČEVKE 2021
23.1.2021 18:46:59   
honnybunny
Pozdravček vsem, da se še jaz malo javim po nekaj mesecih :) zadnje obdobje je bilo zelo naporno v službi (sicer delam od doma), ampak tudi še zdaj delam in ker mi gre bolj počasi, tudi čez vikende :( Vsak dan sem zelo utrujena, potem pa še slabše spim, ker me kaj tišči (ali trebuh ali mehur) ... po drugi strani je pa vsaj z dojenčkom vse v redu :) Zdaj sem 33t, prejšni teden sem imela UZ in je dete precej normalno, mogoče malo manjše od povprečja. Kar me zelo moti v leonišču je, da sem imela do sedaj 5 pregledov pri 5 različnih ginekologih, res mi je katastrofa, da je vedno nekdo drug.
Midva sva dobila večino stvari iz druge roke, oblekice vse, malo pohištva in opreme ... voziček pa sva naročila že novembra in ga še vedno čakava ... drugače pa berem bloge in knjnige in se pripravljam mentalno :)
Imava že izbrano ime, kaj pa ve?
Pojavilo se mi je eno vprašanje, in sicer shranjevanje matičnih celic. A boste ve to naredile? Meni se zdi cena blazna. Saj vem, da za svojega otroka narediš vse, ampak berem tudi, da je zelo malo bolezni oz. terapij, pri katerih dojenčkove matične celice dejansko lahko pomagajo. V veliki večini primerov se tako ali tako uporabijo matične celice darovalcev ... a je katera to naštudirala in ima kak nasvet?

(odgovor članu D67a)
Neposredna povezava do sporočila: 578
   RE: MARČEVKE 2021
24.1.2021 9:13:13   
nosecka30*
To so te hlacke, sem jih pa kupila v Mullerju. Ko so mi vztavljali kateter v hrbet, sem imela popadke na cca 3 min, odprta sem bila dobrih 6 cm. Vstavijo med popadkom in moras biti cim bolj pri miru, mene ni to nic bolelo, sem se koncentrirala samo na to, da sedim pri miru. Edino kar je, ti EA potem malo upocasni odpiranje, ampak mene ni nic motilo, ker ni nic bolelo, samo cutis tako malo kot “valove” da imas popadek. Sem uspela malo zadremat in se spocit za potiskanje 🙂


user posted image

(odgovor članu Paulina21)
Neposredna povezava do sporočila: 579
   RE: MARČEVKE 2021
24.1.2021 10:18:26   
N****
Ja na pregledu sem dobila 7 slikic in celoten posnetek pregleda (to kar vidimo na ekranu) tako da sem res zadovoljna 😁😊 Izbrala sva voziček bebetto tito. Najprej sva mislila roan bloom ga je malo težje namestit ko tega, zato sva potem tega.. upam da bomo zadovoljni, edino za lupinico se morava sedaj odločit al kupit takšno z bazo ali ne..  Pred otroškimi trgovinami so pa takšne kolone baje, da bomo počakali vsaj do konca tedna če ne še kaj dlje 🙈😆

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 580
   RE: MARČEVKE 2021
25.1.2021 12:50:51   
Paulina21
Žvjo. Za mano je še en pregled (36. teden) in vse je ok. Deklica ne bo velikanka, kar je logično, saj sem tud jaz bolj drobna. Je pa vse v mejah normale. Dobila sem napotnico za porod (no v sistemu je, jaz nisem v roke dobila nič) in naslednji datum čez 14 dni. Imam pa res že težave s spanjem. Kljub nosečniški blazini. Prevečkrat se zbudim zaradi polnega mehurja in bolečin v hrbtu, včasih sploh ne morem nazaj zaspat, tako da potem dremam čes dan. Se pa že močno veselim 😍.

honnybunny midva imava ime izbrano že dolgo. Nekako sva za deklico ves čas imela v mislih eno samo ime, če bi pričakovala fantka bi bilo več odločanja. Že dolgo 'moj trebuh' ogovarjava po njenem imenu in prav pazit se morava, da se nama ne zareče ko govoriva z domačimi ali prijatelji.
Glede matičnih celic pa sem jaz bolj na hitro pogledala. Se mi tudi zdi predrago in niti še ni gotovo da bi tes pomagale pri tistih nekaj boleznih. Bi jih darovala, ampak je menda banka že nekaj let polna in ne sprejemajo novih.

nosecka30 hvala za namig glede hlačk in izkušnjo z EA. Jaz sem ravnokar iz prve roke slišala še eno dodatno malo slabšo izkušnjo z EA in ne gelde na to, da me je mikalo se ne morem odločit za to možnost. Ker sem imela še operirano hrbtenico je logično da me stvar malo odbija. Še najbolj me je mikala zaradi tega ker se menda ne utrudiš tako zelo in ker zdravila ne prehajajo preko posteljice do otroka. Je pa menda tako da kakor imaš srečo. Jaz bi rada pred porodom hodila, se gibala, pa ni nujno da je po EA možno, kakor imaš srečo. Moja prijateljica popadkov sploh ni čutila, ni mogla pritiskat ko bi bilo treba. Ti si imela srečo in zato dobro izkušjo, to je super 😊.

N**** super za slikce in filmček, to pa bo dragocen spomin 🥰.

(odgovor članu N****)
Neposredna povezava do sporočila: 581
   RE: MARČEVKE 2021
30.1.2021 13:12:17   
lillchy123
Se en pregled je bil v torek za mano. 🥰Noseca 34t1d, MV se vedno dolg in zaprt, pretoki ok, dete ima 2050g in je netopircek 🥰🥰 cez dva tedna, 9.2. Mi odstrani cerklazo. Je rekla naj bom pripravljena, da bom verjetno potem sla kar v porodno... še malo, se malo...🥰 zdaj moram pa res se spravit it prat.. 😁



_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Paulina21)
Neposredna povezava do sporočila: 582
   RE: MARČEVKE 2021
30.1.2021 14:55:36   
Paulina21
Joj lilllchy123 super je bilo prebrat kar pišeš 🥰!
Se veselim 9.2. s tabo, do takrat pa uživaj v pripravah.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 583
   RE: MARČEVKE 2021
30.1.2021 18:20:56   
Lizika90
Lillchy super...potem že veselo odštevaš dneve...srečno!!! user posted image

Jaz sem se včeraj spravila prekuhat dudice in flaške.
Pa sem nesrečno ugotovila da sem za flaške kupila napačne cuclje, tako da bo treba še malo v nabavo.
Nisem bila pozorna ker na njih nič ni pisalo kakšni so že v flaškah.
Me pa jezi, da me prodajalka ni nič opozorila, da tisti ne pašejo na flaške.

Pa tuhtam in tuhtam kaj sem še pozabila.

Danes sem se počasi lotila priprave torbe, nekaj stvari sicer še manjka ampak pripravlja se user posted image

V ponedeljek me ponovno čaka pregled v Ljubljanski porodnišnici, da izvemo kako škratek napreduje z rastjo.
Zadnjih nekaj dni se je tako upiral na vse strani, danes pa je malo bolj miren.
Sicer imam še en pregled potem pri svoji G naslednji četrtek.

(odgovor članu Paulina21)
Neposredna povezava do sporočila: 584
   RE: MARČEVKE 2021
1.2.2021 21:34:18   
D67a
Pozdrav vsem user posted image

Tudi jaz sem imela danes pregled na koncu 36.tedna. Otroček ni med največjimi, ampak je vse tako kot mora biti. Sem vesela!
Res mi gredo hitro tile zadnji tedni, kljub okornosti. Dobila sem napotnico kar na papirju, čakata me samo še 2 CTG pregleda.

Midva imava za oba spola izbrana po 2 imena in se bova odločila ko ga prvič vidiva user posted image

Glede matičnih celic pa sem govorila z eno babico in je rekla, da jih načeloma lahko kasneje tudi iz mlečnih zobkov dobiš. Moje mnenje je, da te celice otroček rabi in je bolje da gredo v njegov obtok prek popkovine kot pa da se shranijo za kasneje.

(odgovor članu Lizika90)
Neposredna povezava do sporočila: 585
   RE: MARČEVKE 2021
3.2.2021 18:45:19   
Lizika90
Živjo punce.

Evo v ponedeljek sem opravila pregled, trenutno naj bi imel škratek okoli 2300g
Še vedno smo na spodnjih mejah pri rasti.
Tako da me zanima kakšno mnenje dobim naslednji teden pri svoji ginekologinji.

Včeraj sem imela predavanje o epiduralni pa sem vedno bolj skeptična glede tega. Ko poslušaš o vseh možnih zapletih itd. te kar mine vse.
Tako da res ne vem kako naj se odločim. Moraš pa takoj fiksno povedati ko prideš v porodnišnico če jo želiš.

(odgovor članu D67a)
Neposredna povezava do sporočila: 586
   RE: MARČEVKE 2021
4.2.2021 9:50:44   
lillchy123
Lizika, v katerem tednu pa si? Jaz racunam, da ima moj tudi nekaj taksnega.. 



_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Lizika90)
Neposredna povezava do sporočila: 587
   RE: MARČEVKE 2021
6.2.2021 15:42:29   
Lizika90
Hey lillchy...jaz sem danes dopolnila 36T user posted image
Kam čas beži.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 588
   RE: MARČEVKE 2021
7.2.2021 10:19:21   
lillchy123
6.2.2021Vceraj je bil pester dan. Celo stanovanje presesat in ocistit, potem so se zacele priprave na rojstni dan mojega starejsdga sina. Ves cas je govoril, da si za rojstni dan zeli bratca, da bosta skupaj praznovala. Zvecer, ko sem pekla torto sem ze malo razmisljala, ce se slucajno kaj dogaja, saj so otrokovi premiki in otrdevanje postajali cedalje bolj boleci. Pa sem se tolazila, da sem le utrujena. Ponoci pa me zbudi ostra bolecina na predelu siva in cuzim, kako nekaj tece. Oh, samo vaginalete, se tolazim. Pa kar tece in tece. Zbudim dragega, ki ga kar katapjltira iz postelje. Mi pomaga vstati in pravi da ni nic mokro. Ok, vse je ok. Si govorim.grem na wc, hlacke umazano rjave. Shit. To ne bo dobro. Vstandm in se ulije. Vmes kri. Sploh ne bo dobro. Se trudim umirit in sprasujem mojega, kam grdva. On ze klice Postojno. Ja, pridite.ura je 3. Auc, zaboli. Popaddk. Ne mores falit. Se na hitro obleceva, pograbiva stvari (ne, torba sd ni bila in se vedno nj dokoncno spakirana) Marko vzame se btisaco za v avto in letiva.9 min do Postojne. 9 min je dovolj za izbiro imena.  In to za fantka in za puncko. Popadki na 3 min.me sprejmejo, Marko caka v avtu. Ctg. Takrat se uliiijeee. Pride zdravnica, sestra mi  pomaga hlezt v srajco. Na mizo. Me pretipa, in ja siv drzi. Se je ze zazrl.Treba ga bo prerezat. Ne vem kok casa se je mucila, kok poz sem sprobala in koliko popadkov predihala. Bilo je huje kot porod.vmes skoraj omedlrla in bruhala.Koncno ga je spravila ven. Jaz 4 cm odprta. Klicem Markota, da se pripravi, jaz vmes na klistir. Prisezem, da je klistir brez popadkov veliko boljsi. Tus in nazaj na mizo. Pride Marko, dobim masko. Imela sdm super babico. In kar naenkrat. Se bova pripravile za iztis. Ko je otrok prisel do tam, kjer je bil siv, srm mislila, da me je razparalo do trebuha. Se dva popadka in ob 6.40 je prisel Žiga. Takoj zajokal, takoj je bilo vse ok. Skratka vse lahko le pohvalim. Vsi so me sprasevali, kako sem, kaj zelim... trenutek, ko yva ga dobila v narocje. Magicen. In v porodni je nujno obvezna le labela. 😉Žiga 6.2.2021, 35t5d, 2380g, 47cm 🥰❤

_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Lizika90)
Neposredna povezava do sporočila: 589
   RE: MARČEVKE 2021
7.2.2021 10:25:43   
N****
Oooo iskrene čestitke tebi lillchy in celotni družinici.. temu fantičku se je pa mudilo spoznati mamico 😍 sedaj se počasi zavedam, da smo že tam tam 😆😆 želim vam ogromno zdravja!!! 😘🍀😘

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 590
   RE: MARČEVKE 2021
7.2.2021 11:56:42   
D67a
Čestitke Lillchy <3 user posted image tebi in celi družinici! In dobrodošel Žiga user posted image

Potem imaš dva rojena na isti datum, res zanimivo! Me veseli da se je vse fajn izteklo.

Želim vam veliko crklanja user posted image user posted image

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 591
   RE: MARČEVKE 2021
8.2.2021 10:12:04   
Lizika90
Čestitke lillchy user posted image
Veliko zdravja in veliko se crkjajte user posted image

(odgovor članu D67a)
Neposredna povezava do sporočila: 592
   RE: MARČEVKE 2021
8.2.2021 20:56:54   
Paulina21
Ooo lillchy123 čestiram, kakšna lepa novica 👏😀!

(odgovor članu Lizika90)
Neposredna povezava do sporočila: 593
   RE: MARČEVKE 2021
10.2.2021 10:56:50   
Paulina21
Živjo!

Danes sem vstopila v 39. teden in imela sem prvi CTG. Vse je ok in tudi 2 lažna popadka smo posneli v 30 minutah. Punčka je lepo obrnjena, ima malo čez 3kg in komaj že čakam da jo vidim 🥰. Naslednji pregled in CTG imam čez 1 teden.

Spim zelo slabo, zbujam se tudi na 1 uro, če mi uspe spat skupaj 3 ure je veliko. Grozno me boli hrbet in zjutraj prav z veseljem vstanem, tudi če prezgodaj. Tako da počivam še čez dan. Imava pa zdaj prav vse pripravljeno, še male dekorativne malenkosti, ki so samo češnja na tortic in jih v resnici nihče ne potrebuje 😝... so pa v veselje.

(odgovor članu Paulina21)
Neposredna povezava do sporočila: 594
   RE: MARČEVKE 2021
11.2.2021 9:48:52   
D67a
Paulina me veseli da je vse ok user posted image Upam sicer, da se situacija s spanje popravi, da se boš lahko kaj spočila pred D dnevom user posted image

Si popadke tudi čutila? Ali na tem pregledu preveri tudi MV?
Jaz imam prvi CTG 17.2 in komaj čakam.



(odgovor članu Paulina21)
Neposredna povezava do sporočila: 595
   RE: MARČEVKE 2021
11.2.2021 12:05:37   
Paulina21
D67a, sem čutila oba popadka. Tudi sicer jih kar čutum, ampak niso redni, nobenega predvidljivega vzorca ni.

Na pregledu je G preverila velikost otročka, koliko je plodovnice in CTG. Komentirala je, da je deklica lepo živahna. MV ni omenjala. Je pa povedala, da se porod lahko začne kadarkoli in na kratko kako moram reagirat. Naslednji teden, ko imam spet CTG naj bi šli pa podrobno skozi porod. Sem se sicer udeležila vsaj 3 spletnih predavanj in si prebrala knjigo od Mayo klinike o porodu, podrobno poklepetala s 3 prijateljicami, ki so v zadnjih 2 letih rodile v isti porodnišnici kot načrtujem jaz. Tako da se mi zdi, da kaj zelo novega ne bom izvedela.

Moj drugi CTG tudi pride na 17. februarja :).

(odgovor članu D67a)
Neposredna povezava do sporočila: 596
   RE: MARČEVKE 2021
11.2.2021 16:52:21   
D67a
Meni se pojavlja malo bolj boleče otrdevanje, čutim da mi pritiska dol... Ampak otroček se veselo miga in to veliko ☺️


Se nikoli nisem imela popadkov, vse nekako povezujem s krci 😅
Uf, no potem si zagotovo oborožena z informacijami 💪 rodila bos ma Jesenicah, ce se ne motim? 
Se malo, pa jih bomo crkljale 🥰

(odgovor članu Paulina21)
Neposredna povezava do sporočila: 597
   RE: MARČEVKE 2021
11.2.2021 17:55:22   
Lizika90
Živjo punce!
Danes sem imela pregled pri svoji G.
Plodovnice naj bi bilo dovolj, pretok po popkovini naj bi bil dober, gibi redni, utrip dober.
Sem pa imela povišan pritisk in nekaj ni bilo ok z urinom tako da sem morala dvakrat oddati vzorec pa ni bilo ok.
Tako da moram jutri ponoviti laboratorij ter naredili naj bi mi še CTG.
Močno upam da bo vse kot mora.

A vas kaj živčki dajejo že glede poroda?
Kakšna imate kaj mnenja sedaj tik pred finalom o epiduralni?
Mene nekaj močno odbija od tega ampak me je pa strah kakšno bolečino pričakovati.
Potem pa še komentar, ki sem ga danes dobila, da prvi porod ponavadi kar traja.

(odgovor članu D67a)
Neposredna povezava do sporočila: 598
   RE: MARČEVKE 2021
11.2.2021 17:57:37   
Lizika90
Jaz tudi nisem še opazila popadkov edino včasih opazim malenkost bolj trd trebuh.
Pa zadnje čase me večkrat boli spodaj, večinoma ko sem na nogah.

(odgovor članu Lizika90)
Neposredna povezava do sporočila: 599
   RE: MARČEVKE 2021
11.2.2021 18:45:06   
Paulina21
D67a na Jesenicah bom rodila. Meni je najbolj všeč bližina porodnišnice in pa, da je majhna. Mogoče si zato predstavljam, da je bolj osebna. Tudi jaz sem se rodila v Jeseniški porodnišnici.

Meni so bili krči, malo podobni menstrualnim in otrdevanje trebuha s tiščanjem predstavljeni kot lažni popadki, s katerimi naj bi se telo pripravljalo na prave popadke.

Ja, sem kar oborožena z informacijami, ampak vem, da na koncu bo vse zelo drugače kot si zdaj predstavljam 🙃. Saj kako pa si je predstavlati nekaj kar še nismo doživeli, hehe. Po značaju sem taka, da se rada pozanimam. To me pomirja. Pred 14 dnevi me je bilo poroda kar strah, zdaj pa je vsak dan manj strahu in večja neučakanost.

Lizika90 sem tudi jaz sliašala da prvi porod v večini primerov kar traja in tudi mene malo skrbi kako je to zdržat. Zato sem tudi razmišljala o epiduralni ampak bolj se bliža rok, bolj trdno sem odločena da je ne bom koristila. Najbolj me skrbi, da bi bila premočna in da ne bi imela občutka za pritiskanje, kar se je zgodilo moji znanki, sledil je vakum. Takoj za tem pa je strah pred zapleti. Saj vem da so ti redki, ampak vseeno ne morem bit sproščena. Ampak so pa punce, ki so imele zelo pozitivne izkušnje z epiduralno in ni jih malo.

Lizika, držim pesti, da bosta izvid in CTG jutri ok 🤗

(odgovor članu Lizika90)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?