|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2021
4.2.2021 20:00:29   
Nora23
Tudi jaz jemljem Tardyferon od 8. tedna nosecnosti (takrat sem prvic dala kri in zelezo je bilo na spodnji meji), verjetno ga bom jemala do konca nosecnosti, ker ko sem nazadnje dala kri (22. teden) so bili rezultati v normali in mi je svetovala da nadaljujem s pitjem. Se pa super pocutim, brez driske in podobno. 

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 826
   RE: MAJČICE 2021
8.2.2021 22:52:56   
PozitivnaEnergija
Jaz jem tardyferon zdaj od ogtt nqprej, ko se je spustil nivo železa. Upam da bo kaj pomagalo. Nimam pa nobene driske, nqčeloma železo zapira kakor vem. Ampak glede na to da popijem tudi 3 magnesole dnevne, zaradi otrdevanja očitno se mi to izniči in je prebavo ravno ok.


Glede zadnjega trimesecja, res je vecja nevarnost v primeru respiratorne okužbe, tako da drzite se stran od gripe, korone.. ostanite zdrave. Jaz tudi ne vem kaj narediti glede vrtca za starejso, lani takle čas je gripo domov prinesla, sva obe obležali. :/ trenutno jo imava kar doma še vsaj do koncq meseca. 

(odgovor članu Nora23)
Neposredna povezava do sporočila: 827
   RE: MAJČICE 2021
9.2.2021 23:02:52   
evkaliptus
Tudi jaz jem železo, zaradi magnezija imam pa zadnje tedne skoraj ves čas drisko, kar mi je čudno, ker sem ga že prej redno jemala še pred nosečnostjo 🤷‍♀️ No res je, da bistveno manj, ker sedaj ga tudi po 800 dnevno, odvisno od krčev in koliko mi otrdeva trebuh.

Joj tale vrtec je res tveganje, zadnje dni je kar nekaj mojih znancev bolnih, prehlajenih.. upam, da ne zboliš!🤞 

Kako ste kaj sicer?

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 828
   RE: MAJČICE 2021
10.2.2021 12:50:46   
PozitivnaEnergija
Ja tale magnezij je kar ja, dosti ga rabimo, pol pa štalo v prebavi dela. Mogoče dodajaj vsakodnevno železo ki zapira, morda se ti s tem ravno uravna. Železo ti pa tudi ne bo škodilo, ponavadi je vedno primanjkljaj. Ja saj tale vrtec, bom videla, najraje bi jo imela še marca doma, ampak po drugi strani pa rabi tudi kaj socializacije, tako da upam da se marca že stabilizira malo in vreme in okužbe. Danes imamo vpis v prvi razred ;) kam gre čas, se mi zdi da je bilo včeraj ko sva jo iz p prinesla user posted image Jaz sem sicer vredu, imam dneve ko me popoldan matra, pa morem več počivat, imam dneve ko bi milijon stvari naredila doma ;) Jezi me pa da ne morem nikjer fizično si ene dveh trenirk za nosečke kupit, ker me že vse veže :/ na spletu sem že dvakrat naročila, pa to ni to, samo vračam nazaj :/ Sem pa neskončno vesela da se Ikea odpre konec meseca, že izrisujem dve omari, in pograd imamo že ogledan, tako da konec meseca se začne renovacija otroške sobe ;) Aja pa mogoče smo se zedinili za ime, ga obdržim zase do poroda, bo pa en zimzelenček ;)

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 829
   RE: MAJČICE 2021
10.2.2021 23:02:46   
evkaliptus
Ja zdržimo zdrave še teh par mesecev 🤞 glede na vse vitamine, ki jih jemljem se me pomoje ne more nič prijeti 😂 (že trkam...😳🙂) 

Oo prvošolka! Ja, hitro zrastejo, jaz opazim po nečakih 🥰 upam, da bo takrat že normalna situacija in ne tole covid s****... teli šolarčki so kar bogi. 

Midva sva pregledala dve knjigi imen pa sem še kar pri prvemu.. Zato mislim, da vem in bo verjetno tvoje in moje ime zimzeleno😂💙💜

Danes sem imela pregled, sicer vse ok, razen tega da je potrjena placenta previa, zato sem od ponedeljka pa do konca na bolniški. Ubistvu nimam izbire, pa tudi če bi mi še pustila ne bi mogla več delat, me preveč matra. 😕Ne glede na to ostajam pozitivna in dobre volje 🥰 samo, da zdržimo čim dlje, potem bodo pa že poskrbeli za naju 🙂

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 830
   RE: MAJČICE 2021
10.2.2021 23:05:19   
evkaliptus
Aja še na pol stvari pozabila... skratka mislim, da se trgovine odprejo, sedaj ko smo oranžni pa sploh, boš lahko kupila 😉 meni so najbolj na kamot in prav Lelosi pajkice, ki jih imam še od prej kar nekaj, pa oversized puloverji pa je. V tem živim 😂

Projekt sobica se pa tudi jaz veselim in planiram, da bi nekje do sredine marca imela že vse na svojem mestu🤞

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 831
   RE: MAJČICE 2021
10.2.2021 23:31:55   
PozitivnaEnergija
Če kateri pomaga od jutri je v lidlu ponudba nosecniskih oblacil, in nekaj malega za dojencke tudi.  ;)


Joj placenta previa, a to pomeni da tudi ko gres rodit, najprej pride posteljica? Sploh ne poznam :/ upam samo da zdržiš čim dlje, mogoče bova pa na najine pdpje še cimri v lj ;) 
Zimzelenčki, ja lej tudi to je treba ohranjat ;)

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 832
   RE: MAJČICE 2021
10.2.2021 23:51:07   
evkaliptus
Bom šla pokukat dopoldne v lidl, preden vse pokupijo 😃

Placenta previa ali predležeča posteljica pomeni, da je nizko in prekriva maternični vrat (pri meni ga popolnoma) in so vse žile ravno na prehodu zato ni možen naravni porod, ker bi v takem primeru izkrvavela. Zato je predviden carski rez, pri katerem so tudi verjetne obilnejše krvavitve, ampak se na to že vnaprej pripravijo z zadostno zalogo krvi. Do PDPja pa je zaradi pritiska ploda na te žile možna oziroma veliko verjetna krvavitev. Upam, da do tega sploh ne pride, če pa že pa čim kasneje 🍀 če greš brat je kar scary, tudi gin. mi je razložila tako kot pač je, pa ne da bi mi vlivala strah ali paniko, samo zato da sem pripravljena na vse kar lahko sledi (lahko pa da sploh ne). Sem optimistična, se bom pridno pazila in bo vse ok😊Joj bi bilo fajn, da bi bile cimre😃

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 833
   RE: MAJČICE 2021
11.2.2021 22:15:44   
Kamničanka1
Evkaliptus držim pesti 🤞 in ti pošiljam pozitivne misli 💖, da se bo vse izteklo tako kot se mora, kljub placenti previi. Kdaj boste pa zbirali datum za CR? Morda si boš pa lahko zbrala kak "dober" datum 😁😁


Jaz sem imela tudi danes pregled. Vse super, je pa punca po povprečjih malo večja kot bi "morala biti". Baje ni kriva sladkorna, ker ni povečan samo trebušček. 🤷 Sva pa oba kar precej visoka, tko da mogoče to vpliva? 🤔
Mal offtopic 😁: iskala sem nek predalnik/previjalno mizo/predalnik s snemljivo previjalno ploščo za otroško sobo. Vsi "običajni" predalniki so ful ozki, ni šans, da lahko na 43 cm normalno previješ otroka. Previjalne mize pa kar precej drage...je katera iskala/kupila kaj podobnega? Pa da ni taka ful mala previjalna, ker pol nič noter ne spraviš...Bom vesela predlogov 😁

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 834
   RE: MAJČICE 2021
11.2.2021 23:48:04   
evkaliptus
Hvala Kamničanka💖 to mi pa ni točno povedala, rekla je da bomo spremljale, če se še morda umakne (ne vem pa do katerega tedna). Pušenjak piše: “ Po 37. tednu nosečnosti so plodovi večinoma zreli, venar se tudi pri predležeči posteljici za CR ne odločamo pred 38 tedni, če ženska ob tem seveda ne krvavi.”

Glede previjalne ne znam svetovati, jo že imam, ampak še zapakirano 🙂 v naslednjih tednih se lotiva sobice🤗

(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 835
   RE: MAJČICE 2021
11.2.2021 23:49:58   
evkaliptus
Aja glede rasti pa pomoje ni za skrbet, eni so pač večji, drugi manjši. Moja je ves čas nekje v okvirih tedna v katerem je merjena. Skratka važno, da je sicer vse ok🥰

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 836
   RE: MAJČICE 2021
12.2.2021 10:14:27   
Kamničanka1
Aha, še boljše, če še obstaja možnost za vag porod 🤞 

Sicer se lahko popolnoma motim, preveri vseeno, a ker spremljam razne babice na insta profilih, sem opazila, da je položaj inverzije super za pomoč pri pravilni namestitvi otroka za porod, z glavico navzdol. Morda pomaga tudi pri premiku placente? 🤔🤔 To je res samo pomislek, nimam pojma ali drži 😁

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 837
   RE: MAJČICE 2021
12.2.2021 23:41:29   
evkaliptus
Pravijo, da pomaga za lego otročka, vendar za posteljico pa menda ne moreš nič naredit🤷‍♀️ Moja je sicer že od 25. tedna obrnjena na glavo. 



(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 838
   RE: MAJČICE 2021
15.2.2021 11:51:20   
Kamničanka1
Škoda 🤔🤷

Moja je bila na pregledu v četrtek obrnjena na glavo... zadnje par dni pa me je brcala bolj v mehur in razmišljam, da se je spet obrnila? Ali ima tok močne rokice 😁🤔Do kdaj se še lahko obračajo gor dol po želji?

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 839
   RE: MAJČICE 2021
15.2.2021 11:52:53   
evkaliptus
Tudi jaz sem mislila, da je brcanje v mehur od nogic, pa je rekla, da ne, da se sedaj bolj čuti ravno zato ker je na glavo in se zato spodaj z glavo ustvari večji pritisk kot če bi bila z nogami navzdol. 

(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 840
   RE: MAJČICE 2021
16.2.2021 13:27:18   
Nora23
Zdravo punce,
predvidevam, da ste ze v vecini vse zakorakale v zadnje trimesecje. Js sm "pozna" majcica pa sm v 26. tednu, tak da se en mal pa sm tud js v zadnjem krogu🙃 kak se pocutite drgac? Mate kake spremembe? Pa kako ste kej glede pridobljenih kg od zacetka nosecnosti?Pri meni ni nikakrsnih sprememb; pocutim se super, aktivna sem se zmeraj, je pa res da se sele zdej zavedam, da morm pocasi zabremzat.. ker se dost hitrej utrudim😂 trebuh pridno raste, je ze res vlek😂 pridobila pa sem okoli 6kg in morm recit da sm zadovoljna. Se ne obremenjujem s tem, jem pa itak vse kokr pred nosecnostjo.. 

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 841
   RE: MAJČICE 2021
16.2.2021 21:19:18   
Kamničanka1
Evkaliptus zanimivo. Mogoče pa to čutim 🤷😁


Nora 6kg zveni super 👍. Jaz sem od danes v tretjem trimesečju in sem na +10kg. Sicer zdej k zaradi sladkorne ful pazim kaj pojem, ne gre več nič gor 😅. Tudi lepo slišat, da se dobro počutiš. Mene od časa do časa kr daje išias in ostale bolečine v medeničnem obroču, sploh zadnji teden...pestro 😁😁

Offtopic 😁 je katera razmišljala o shranjevanju matičnih celic? 

(odgovor članu Nora23)
Neposredna povezava do sporočila: 842
   RE: MAJČICE 2021
17.2.2021 19:38:04   
PozitivnaEnergija
Uff ja jz tudi mislim da se je moj obrnil na glavo, ker hodil na wc lulat za brezveze...tok mi na mehur pritiska zadnje dva dni ;) sploh ko hodim, se ful čuti. Previjalno imamo mi tut kar ozko, sam se mi zdi da ne tok  je vec kot 43cm, ampak bom si pa dala ob strani une posodice iz ikee, k mas potem lahko kreme pa take stvari notri. Sama previjalna spodaj je pa ful prostorna, ker je čez celo širino/dolžino previjalne deske zgoraj. 


Trenutno se ukvarjam z ustvarjanjem seznama priljubljenih reči za v ikeo, ki se odpre čez en teden wuhuuu. ;) Tako da letam z metrom po stanovanju :))))
Zq tamalega za oblect, tetra plenicke sva ravno s hcerko zlikali in pospravili ;) tko da sedaj kupujem samo še malebkosti kot so plenicke, kremice itd ;) no razen pohištva v ikei :) tako da kr orenk gnezdim že.

(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   RE: MAJČICE 2021
17.2.2021 19:50:29   
evkaliptus
Nora, super, naj tako traja kar do konca 😉 Jaz sem bolj tako nekako kot Kamničanka, bolečine malo v križu, malo v simfizi, malo v kolkih... 😂 tako da ne šibam ravno naokoli kot gazela 🤣 Ampak je znosno. Sem na bolniški in vsak dan po malem kaj postorim. Tudi jaz se moram zabremzati, ker če pretiravam mi potem otrdeva trebuh in me dajejo krči, kar ni prijetno 😣 

Pozitivna, tudi jaz veselo gnezdim in imam že večino stvari, razen drobnarij (kozmetika ipd). 🤗 prav luštno je. Ko sestaviva sobico, bo šlo vse na svoje mesto, takrat bom tudi prala...  zaenkrat je vse v škatlah 🙈 računam, da bom do sredine marca imela vse pripravljeno, da me kaj ne preseneti 😊 

Danes sem 29/0 in sem imela pregled in je s punčko vse v najlepšem redu, raste “po pravilih”, ima že 1.400, moja posteljica je pa še vedno tam kot prej, čez en mesec je rekla, da preverimo in določimo dokončno. 

Jaz reees že komaj čakam. 

(odgovor članu PozitivnaEnergija)
Neposredna povezava do sporočila: 844
   RE: MAJČICE 2021
5.3.2021 10:40:44   
majcisa
Pozdravljene, mene pa zanima če se je katera odločila za ultivo remifentanil ali pa je slišala izkušnje drugih mamic?
hvala in lp

(odgovor članu evkaliptus)
Neposredna povezava do sporočila: 845
   RE: MAJČICE 2021
16.3.2021 17:24:21   
Nora23
Zdravo majcice🥰 kje ste, kako gre? Midva pridno korakava v 30. tednu, se kaksen dan in sva ze v 31.🤍 pocutje hvala bogu se zmeraj super, nespremenjeno. Najtezje mi je ponoci.. to nastimavanje iz boka na bok celo noc🤯 moj crv oziroma nosecniska blazina je po dolgem in sirokem poteptana😂

(odgovor članu majcisa)
Neposredna povezava do sporočila: 846
   RE: MAJČICE 2021
16.3.2021 17:29:48   
Kamničanka1
Živjoo ☺️Jaz sem danes 31. teden, moja babnica je že kar velika, kak teden prehiteva po povprečjih. Drugače sem kar ok, skoos sem lačna 😅 ob tej sladkorni dieti je težko ostat sit dlje časa, kje so šele kake sladice za dušo 😁Še malo pa bo maaaj 🌺🌷

(odgovor članu Nora23)
Neposredna povezava do sporočila: 847
   RE: MAJČICE 2021
16.3.2021 17:50:04   
Nora23
Kamnicanka, tudi jaz sem kar naprej lacna. Zadnje trimesecje sploh.. sem ze vec kot 10kg v plusu.. iskreno, tudi gibam se dosti manj, cakam lepse vreme ampak takrat bo ze cas za porod😂😂

(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 848
   RE: MAJČICE 2021
16.3.2021 17:50:09   
Nora23
Kamnicanka, tudi jaz sem kar naprej lacna. Zadnje trimesecje sploh.. sem ze vec kot 10kg v plusu.. iskreno, tudi gibam se dosti manj, cakam lepse vreme ampak takrat bo ze cas za porod😂😂

(odgovor članu Kamničanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 849
   RE: MAJČICE 2021
16.3.2021 20:06:02   
evkaliptus
Ooo sem se prav razveselila obvestila o novem sporočilu🤗 smo čisto potihnile. Lepo, da ste vredu in da lepo rastete🥰

Jaz imam jutri pregled 33/0, en teden nazaj je bila ocenjena na 1.845g kar naj bi bilo ustrezno 32. tednu. Pravzaprav po meritvah nikoli ne odstopa od povprečja. Ona se redi, meni pa teža sedaj že dober mesec stoji. Jem nič manj, tako da očitno že mora bit tako in dobi vse kar rabi. 

Danes sem cel dan prala in oprala čisto vse od cotk, tetric, odejic, posteljnine, brisač🤗

Jutri grem pa po pregledu v Ikeo po posteljico in par dodatkov za sobico. 

Spakiram še torbo in potem lahko čakamo 😁 no..kar naj lepo še počaka vsaj še 4 tedne🥰 ampak ziher je ziher, jaz računam, da imam drug teden vse pripravljeno💪🏻

(odgovor članu Nora23)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?