|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgust 2022
21.1.2022 9:31:08   
Anonimen
Hoj punce. Jaz sicer nimam korone, a sem non-stop prehlajena, zamasen nos, glavoboli... ze tretjic letos😔 Prej sem vedno imela super imunski sistem zbolela max. 1x letno. A ima katera kak recept kako se okrepit odpornost? Jemljem pa poleg folne se d vitamin in b12. Seveda se sprehajam in jem kolikor se da zdravo.. kaksen dodatek ali kaj iz domace zakladnice, kar vam je pomagalo? Hvala in drzite se. Pa srecno vsem, ki cakate na preglede! Kaja

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Avgust 2022
21.1.2022 11:02:33   
JackieO
Punce nevem kaj je s temi izcedki, tudi meni se je ponovila krvavitev, trenutno je boljse, ampak ce se poveca bom sla na urgenco. Grozno se pocutim, pregled imam pa sele v torek. Nocem biti panicna ali tezaska, ampak js se sploh ne morem sprostiti. Sedaj sem obrnila cel internet okrog zaradi mojega RH faktorja, ker sem negativna, moj pa pozitiven. Sicer pravijo, da to ne bi smelo vplivati, sploh pri 1. nosecnosti, ampak js se ne morem potolaziti. 😔 Kako ste kaj ostale punce? 

Kaja, js ze par let vsako jutri spijem vsaj 3 dl limonade in zgleda me kar drzi pokonci. Sicer sem bila dober teden nazaj tudi precej prehlajena ampak je s pocitkom minilo. Zgleda nas imunski sistem malo heca, pa se cas je tako nehvalezen trenutno. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Avgust 2022
21.1.2022 11:20:47   
Sofia21
Anonimen ja, ko je samoplačniško je kriza 😬. Jaz sem zelo zadovoljna da še imamo kaj javnega zdravstva, ki je pri nas kvalitetno. Sem razmišljala že o IVF v tujini preden je potem uspelo, pa sem si rekla še enkrat probam pri nas na zzzs, ker so cene kar hude (pri nas krije zavarovalnica 6 postopkov IVF za prvega otroka in 4 za drugega). Jaz sem sicer z ljubljansko neplodnostno ambulanto imela same dobre izkušnje, od strokovnosti do prijaznosti. Mogoče jih je samo to hecalo, da se pač kdaj kaj čaka, kar pa je problem povsod v javnem zdravstvu, na veliko žalost. Meni se je izplačalo čakat ❤️, smo dočakali našo pupo po tolikih letih. Zdaj pa spontano, bo že kaj na tem da psiha dela svoje 🙃. Aja, vikat me ni treba.

AnonimnoK jaz ti ne znam svetovat. Delaš vse kar bi predlagala 🤔. Z dodatki je itak treba bit previden v nosečnosti, tudi domačimi. Morda je samo obdobje, morda je telo zmedeno zaradi nosečnosti in rabi malo časa da imunski sistem dobro spet “zalaufa”.

Joj JackieO, ti kar pojdi k dežurnemu, se boš bolje počutila, ko ti bodo rekli, da je vse ok. Teh krvavitev je res veliko in večina je nenevarnih, ampak pojdi preverit. Sigurno boš čez 2 uri že vsa dobre volje, ker boš spet videla svojega 💓.

Jaz sem ok, lije mi z nosa in srce se mi trga ko je zunaj tako lepo, da bi bila najraje nekje na sprehodu. Slabosti še vedno blage, nosečniška utrujenost je malo bolje, lahkota je ves čas taka, da bi pojedla slona. Potrpežljivo odštevam tedne in dni do huhalne svetline...


(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Avgust 2022
21.1.2022 14:04:04   
Anonimen
Ja, ocitno je treba pretrpeti in stiskat pesti, da bo cim prej pomlad in se malo umirijo ti virusi. Bom poskusila se z limonado, hvala.Jackie, kakor vem, tvoj rh- res ne more vplivati, da bi bilo karkoli narobe v prvi nosecnosti. Sem se pa zadnjic pogovarjala z eno znanko, ki je enako kot ti rh-, in je rekla, da je prejela "zdravilo" ze v prvi nosecnosti. Kar je meni zelo cudno. No potem je rekla, da je imela pred tem ze dva splava in da morda zaradi tega.. ne vem, ampak sem prepricana, da vse to spremljajo pri G. Vse bo ok, torek je blizu in potem ti bo lazje. Ce se poslabsa pa pojdi na urgenco. Jaz sem sicer koncno zacela malo uzivati v nosecnosti, ce me ne bi ti prehladi vsak teden pobili. Edini zoprni opravek, ki me se caka je da povem v sluzbi, tako da komaj cakam da se resim se tega. :) K


(odgovor članu Sofia21)
  Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Avgust 2022
21.1.2022 14:34:59   
Anonimen
Zdravo punce, ojoj koliko enih informacijo ce kak dan izpustis, skratka upam, da korone potekajo cim blazje in da boste vse ok. Zelim tudi jackie in ostalim puncam z krvavitvami da se vse lepo in srecno iztece! Jaz trkam od vgnezditvene (rahlo rjavega izcedka )nisem imela nic neobicajnega, upam da tako ostane. 
Me pa zanima kdaj ti povejo glede teh RH - in tega, ob prvi preiskavi krvi poklicejo ce bi bilo kaj neobicajnega ? Te vsi dodatni testi ob nuhalni svetlini ti svetujejo verjetno glede na rezultat? Namrec meni so rekli, da ce je nuhalna ok ni potrebe po dodatnih testih, razen ce to želiš(sem pod 30 let). 
Lep vikend

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Avgust 2022
21.1.2022 15:42:46   
JackieO
Hvala punce za vzpodbudo, bomo videli kaj bo, upam seveda na najboljse. 😊 Vem tudi da sem sama precej napsihirana in kompliciram, ampak enostavno sem po tem IVF postopku cisto nesproscena, samo cakam da bo slo kaj narobe. Upam da si s tem dejansko ne bom priklicala kaksne nesrece, ampak ne morem si pomagati. 🙄
Kri za RH faktor vzamejo na 1. pregledu in potem spremljajo kolicino protiteles, da vidijo kaksen faktor ima otrok. Naceloma naj ne bi vplivalo, razen, ce imas prej vec SS, potem preventivno dobis injekcijo po splavu oz. pred naslednjo zanositvijo. Drugace jo dobis, ko rodis zaradi naslednjega otroka. Tako sm js razumela in se zdej tolazim s tem, da nimam te "srece", da bi ravno ta RH faktor vse unicil. 😒  Kar se tice NS... ce je vse ok naceloma ne rabis opraviti drugih testov, sploh ker si se mlada. Dosti jih pa opravi preventivno, ker so bolj zanesljiivi, sploh starejse nosecnice. Tud js bom verjetno sla na NIPT (ce prilezem do tja), imam jih pa 32.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Avgust 2022
21.1.2022 15:58:29   
Anonimen
Jaz sem zaradi rh-v prvi nasecnosti dobila inekcijo v mislim da 27 ali 28 tednu in ob porodu. Ko sem v 1 tromesecju krvavela, je nisem dobila. Sedaj sva se pogovarajali vceraj z ginekologinjo, da ce vom se in vec krvavela (vceraj bilo ponoci kar hudo, nato se umirilo) bi jo dobila takoj, drugace spet v mislim da 28 tednu. 
Jaz bi pa tudi mlada sla delati se druge teste, ker pac vseeno, ce ravno ti pades v tistih par % ni fajn. Je pa res, da me starejse gremo vecinoma na vse kar obstaja. Za vsak slucaj-:) pac jaz sem vedno ziheras, pa se tako sem se sekirala pred vsakim pregledom, pa spremljala vse mejnike pri prvem...

(odgovor članu JackieO)
  Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Avgust 2022
21.1.2022 16:53:25   
JackieO
Hvala, sem se sedaj se malo potolazila, da nisem edina in da mogoce se ni vse izgubljeno. ❤


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Avgust 2022
21.1.2022 20:53:45   
Inčika2
Punce jaz sem sicer doma, sem samo noč preživela v ukc zaradi močne krvavitve. Trenutno je čist malo krvavo, skoraj nič... Ne vejo pa zakaj takšna krvavitev. A so vam, ko ste krvavele kaj povedal, zakaj do tega pride.? Se je kje vidlo? Men je sam rekla, da ne vidi od kje bi krvavela.. In da je z otrokom vse kot mora bit. Najbrž je bila kakšna cista k je počla.. V glavnem 2x sem bila orng mokra.. Važno pa da je s pikico vse ok ❤️. Komaj čakam nuhalno v torek. Upam, da bo vse ok! 

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Avgust 2022
22.1.2022 10:06:14   
JackieO
Incika, tudi meni je rekla da se ne vidi od kod bi bila krvavitev, je pa res da ni bila tako obsezna kot pri tebi. Pa precej hitro me je "odpikala", ker sem bila na oddelku v Lj, tako da tudi js komi cakam torek, ko imam pregled pri svoji G, da vidim kaksna je dejanska situacija in da mi ona obrazlozi te zadeve. 


Punce a katera kaj pije proti krcem? Meni se obcasno pojavi kar mocno spikanje, ampak ne v trebuhu, ampak bolj v medenici oz. sramni kosti. Ima se katera te tezave? Zvecer in ponoci je zadeva cisto mirna, zgleda zavisi tudi ob polozaja. Brala sem da so punce pile Magnesol ampak sem potem brala v navodilih, da naj nosecnice ne bi tega pile. 🤷‍♀️ 

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Avgust 2022
22.1.2022 10:34:59   
sončektvoj
Incika super da je vse vredu. Sem se spomnila večkrat na tebe in držala pesti. Ne, meni tudi niso znali povedati odkod je bila krvavitev.
JackieO - meni je G sama rekla naj jemljem magnezij, da krči in bolečine bodo. Pijem kar šumeče magnezij tablete. Na koncu je večina krčev prebava, ki je v nosečnosti grozno lena. Magnezij tu dela čudeže.
Ostre bolečine pa so od širjenja maternice. Mene vedno presenetijo.

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Avgust 2022
22.1.2022 10:57:17   
Anonimen
Ja se strinjam da tudi ce si pod 30 lahko pride do tezav, saj starost ne igra vloge :) jst sm mislila pocakati na nuhalno v torek in potem glede na rezultat opraviti dodatno kar bo potrebno.
Tudi jaz imam zadnji teden tako cudno zbadanje kot da bi se zivec vklescil ampak to ce kako cudno postavim nogo, stegenj, sej nvem tam nekje med kolki, medenico in stegnji in tudi predvidevam da je to od vseh sprememb in sirjenja saj sem zankrat se precej suhcena, kaksne pol kile sem samo pridobila 😊 jaz jemljem Magnex citrat, mg ki ima zraven se B vitamine, ampak ne vsak dan ker imam prebavo se prevec dobro(nic zaprtja). Tko da upam da kaj pomaga pri tem spikanju, sem mislila da imam edina takr cudne tezave :) 

(odgovor članu JackieO)
  Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Avgust 2022
22.1.2022 13:18:34   
Inčika2
Mene drugače čist nič ne špika, jemljem pa že nekaj časa magnezij prašek od Krke, priporočala ginekologinja. Jemljem pa tudi D3 in probiotike. Sem jo vprašala, če lahko in je rekla da ja. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Avgust 2022
23.1.2022 21:10:12   
senorita
Oj punce, kako ste kaj? Upam, da so se vam krvavitve umirile. Joj ne morem verjet, da imam jutri končno pregled 😍 sem že zdaj živčna, kako bom šele jutri. Ta teden nas ima kar dosti pregled, a ne? 🙂

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Avgust 2022
24.1.2022 7:14:28   
JackieO
Senorita srecno danes na pregledu, sporoci kako je mala pikica. 🥰 Js imam jutri pregled, komaj bom docakala, se mi zdi kot da ze celo leto cakam  😅 Srecno tudi vsem ostalim, ki imate danes. 💕


(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Avgust 2022
24.1.2022 10:04:39   
Anonimen
Srečno vsem ki imate pregled😊 meni ga je prestavila iz 27tega na 3.2 zaradi covida 😏 sem pa danes že dosti boljše. Skrbi me edino ker se še nism naročila na nuhalo zato ker čakam prvi pregled. 



(odgovor članu JackieO)
  Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Avgust 2022
24.1.2022 10:31:17   
JackieO
Saj na nuhalno bos hitro prisla na vrsto, ker itak more biti opravljena med dolocenimi tedni. Naj ti hitro mine. 🐞


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Avgust 2022
24.1.2022 14:19:52   
Anonimen
Hvala jackie 😊 ja že do tega tedna se mi je vleklo, zdej se mi bo pa sploh 😏 ampak bomo že preživeli, druge ni hihhh


(odgovor članu JackieO)
  Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Avgust 2022
24.1.2022 15:34:29   
senorita
Na pregledu je bilo vse super, srček se vidi, velikost ustreza številu tednov 😊 sem bila pa presenečena nad tem, kako hitro je bilo vse skupaj. Jutri moram dati pa še kri in vodo, bom morala priti na tešče in res ne vem kako bom zdržala brez hrane, se bojim da mi bo slabo 😕 no v vsakem primeru bom nekaj vzela s sabo, da takoj jem, ko bom lahko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Avgust 2022
24.1.2022 16:13:04   
lilija11
Tudi pri meni vse ok, full sem vesela, končno se lahko malo sprostim, so bili kar stresni zadnji tedni😊srečno vsem ki še čakate preglede🤗

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Avgust 2022
24.1.2022 16:38:34   
JackieO
Cestitke punci, sem vesela za vaju, samo da je vse ok. ❤ Senorita js imam isto tezavo kot ti, jutri pregled in tudi morem biti tesca in tudi ne vem kako bom zdrzala, ker sem ze ponoci obupno lacna. Zgleda bom tudi morala imeti malico sabo. 😐


(odgovor članu lilija11)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Avgust 2022
24.1.2022 16:44:15   
JackieO
Aja, a se pri teh tednih opravi se vaginalni UZ ali preko trebuha?


(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Avgust 2022
24.1.2022 16:49:48   
senorita
Meni je naredila vaginalni UZ, sem pa v 9. tednu (glede na zadnjo M 9 tednov in 5 dni, glede na velikost ploda pa 9 tednov 1 dan in tudi mislim, da je to bolj prav glede na neredne M)

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Avgust 2022
24.1.2022 16:54:05   
senorita
A ima katera kakšen nasvet kaj jesti? Ker meni praktično vsa hrana smrdi in sploh ne vem več kaj naj jem. Lačna pa non stop 🙄 edino sadje mi res paše pa rdeča pesa, druge stvari se pa že bolj ko ne silim. Bom na koncu imela še preveč sladkorja v krvi zaradi sadja..

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Avgust 2022
24.1.2022 16:56:01   
lilija11
Meni tudi vaginalni, 11.teden. Je šel moj zraven, pa ni smel biti na pregledu, ker pri vaginalnem naj ne bi bili prisotni. Lahko pa pride na nuhalno. Je pa dobil filmček in slikico ❤️

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?