|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 16:08:08   
Sofia21
IZVIRNO SPOROČILO: Sofia21

Inčika2 in ostale 'starejše' nosečnice, jaz sem v petek že klicala v porodnišnico LJ zaradi napotnice za amnio, mi je moja G namignila tole o NIPT testu. Je tako, da se zdaj v 'času korone' lahko namesto za amnio ali biopsijo HR odločiš za NIPT test, ker je manj invaziven. Pogoj je, da imaš narejeno nuhalno svetlino, rezultat pa ni važen. Niti ni pomembno, da nauhalno opraviš v porodnišnici Lj, lahko jo drugje, le izvid moraš prinesti seboj preden se dela NIPT. Če je rezultat NIPT zelo slab, ti svetujejo amnio, ki je 100%, NIPT testi so 99%, Gre pa na napotnico test 'NIPT Panorama osnovni' od Medgena, to je test, kjer se gleda za tri napogostejše trisomije (13, 18, 21), triploidijo in spol otroka. Ta test samoplačniško stane 350€. V ponedeljek moram klicati na genetiko, ker mi sestra v porodnišnici Lj ni znala povedati ali se lahko doplača za razširjeni test (ki samoplačniško stane 590€ in gleda še za nekatere druge kromosomske napake). Bom sporočila kar bom izvedela.

Je pa v DM klnjižici ugodnosti za nosečnice (samo rečeš v DM prodajalni za knjižico, ki velja do konca februarja 22) kupon za 10% popusta Medgenove NIPT teste in tesete Horizont. Ta knjižica imam tudi kakšen dugi uporaben kupon. Marca izide nova, tako garemo lahko še marca po novo 🙃. Teba je imeti njihovo 'kartico zvestobe'.

Punce ki nosite lelosi pajkice. Ali imajo tudi kakšno linijo toplejših ali jih zunaj pozimi nosite z žabicami?



Sem klicala danes na genetiko, na številko, ki so mi jo dali v porodnišnici Lj. Res je, da se na napotnico za amnio lahko opravi NIPT test in to test Harmony osnovni. Torej se pogleda trisomije 13,18,21 in spol otroka. Doplačilo za razširjene pakete ni možno. Torej tole je na napotnico, druga dva priljubljena NIPT testa (NIPT Panorama ali NIFTY) sta v celoti plačljiva in nista na napotnico, niti jih ne izvajajo v porodnišnici LJ. Seveda pa so tudi pri teh dveh predrojstvenih testih možni različni paketi, ki gledajo različno veliko kromosomskih napak in imajo različne cene (od 300 do 1000 €) Sta pa amniocenteza in biopsija HR najbolj obširna in 100% tseta. Tam se pogleda vsak kromosom, vse delecije in duplikacije, genske napake (nap. cistično fibroza, spinalna mišična atrofija).

JackieO joj zoprno zaradi izcedka, ampak kar mirno, veliko nosečnic ima rjavkast izcedek in je na koncu vse ok (2 prijateljici, celo prvo tromesečje). Lahko počivaš, drugega pa ne moreš naredit. Boš pa veliko naredila, če se probaš čim manj obremenjevat. Če bi začelo še boleti ne odlašaj in pojdi h G, četudi nadomestnemu. Če ne boli in ni sveža kri, pa na kauč, knjiga, film ali serija, pa veseli se nosečnosti 💛. Tudi s tem boš naredila zase in za plodek velikooooo dobrega 😉. Večkrat sem prebrala, da se po IVF-ih punce ne morejo sprostit, tudi jaz se sprva nisem mogla. Pa to res ne pomaga. Če ne prej, se poskusi sprostit vsaj v drugem tromesečju. Znanstveno je dokazano, da stres vpliva na plod na različne načine. So delali študio v Kanadi, ko je bilo zaradi hudih zimskih razmer veliko ljudi kak mesec odrezanih od sveta, brez elektrike in se je odražalo na otrocih na različne načine. Lahko imaš lepo nosečnost, saj delaš vse kar je v tvoji moči 💪.

Joj nina mama, sploh si ne predstavljam kako preživljaš dneve, upam, da bo vsak dan bolje, naj bi bilo, če si že blizu nuhalne. Jaz bom šla na nuhalno v kliniko MCCZ v Lj in lahko vzameva s partnerjem hči seboj. Edino tam so mi dovolili. Nisem iz Lj in ne bi jo še dajala v varstvo, ki je daljše kot 2 uri. Saj vem da bo treba tudi to natrenirat, ampak še ne bi zdaj, ker bom še nekaj časa lahko doma.

Seniorita, lilija11 in soncektvoj hvala za izkušnje s pajkicami ☺️ in ja lilija se strinjam da je glede oblačil tak čas nosečnosti bolj ugoden. Tudi obuvanje japonk bo z velikim trebuhom pravljica napram težkim zimskim škornjem, žabicami in debelimi nogavicami 😂 (uh sem klela v prvi nosečnosti zaradi tega). Nas pa zna zeloooo motit poletna vročina na koncu nosečnosti.

Uuu, še en uspešen IVF, čestitam claud. Kako pa ste ostale?

(odgovor članu Sofia21)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 16:39:19   
Inčika2
Sofia21, a potem se moraš posebej prijavit za NIPT? Jaz sem klicala v Ljubljano, v porodnišnico in so mi dali samo datum za nuhalno. Ko sem vprašala za PIPT, so rekli če so slabi rezultati, potem pošljejo se na amino ali pa nifty, odvisno od rezultatov. A to delajo oboje hkrati, nuhalno in NIPT? Ker jaz morm drugače čimprej klicat, pa se prijavit se za ta test. 

(odgovor članu Sofia21)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 16:54:43   
claud
A mogoče katera ve, če gre partner lahko zraven na nuhalno v porodnišnico? Ob naročanju sem pozabila vprašat...🤔

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 17:42:35   
amelia_
Jaz sem zakrvavela za Božič in se kar en čas ni ustavila krvavitev, bila je rjavkasta in ne sveža. So ugotovili, da imam manjši hematom, nekaj časa ni kazalo ravno ok,
na zadnjem pregledu pa je bil <3. Ni vsaka krvavitev usodna, se pa prestrašiš. Zdaj jemljem Dabroston, krvavim ne več in upam da bo vse OK. Tudi jaz nosim Lelosike, vse ostalo me tišči.

(odgovor članu claud)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 17:58:08   
Sofia21

Inčika, ko sem jih klicala jaz, sem vprašala samo za NIPT, ker sem že vedela, da želim delat nuhalno pri dr. Tul Mandićevi, ki pa ni v Porodnišnici Lj. Tako sem vprašala ali imam lahko izvid nuhalne seboj in pri njih opravim samo NIPT na napotnico za amnio. Rekla je da ja. Nisva nič govorili o tem kakšen mora bit rezultat nuhalne da dobiš NIPT. Ce imas napotnico za amnio se imaš menda pravico iz čiste radovednosti, če malo karikiram, prijavit na NIPT pri njih. Reči moraš, da si ne želiž niti tistega 1 procenta tveganja z invazivnim testom. Je pa meni moja osebna G povedala, da vseeno svetujejo amnio ali biopsijo HR, če je rezultat nuhalne zelo slab.  Po moje pokliči jutri in povej, da boš tudi v primeru dobrega rezultata nuhalne želela NIPT, naj ti povejo kskšen je protokol prijave za oboje. Zaradi napotnice imaš vso pravico do NIPT testa.


Claud, na nuhalno v porodnišnico Lj gre lahko partner zraven, če je zdrav in izpolnjuje PCT (tako kot ti). Le otroci ne smejo zraven. So mi pa povedali, da se lahko tudi kaj spremeni, ker nihče ne ve kako bo v naslednjih dneh in tednih.




(odgovor članu amelia_)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 20:14:56   
claud
Sofia21 hvala za info glede spremstva na nuhalno. Upam da vsaj ta mesec še ne bodo spreminjali🤗
Drugače pa ena večjih težav, ki mi pošteno načenja živce- enormne količine sline. 🤯Ves čas imam eno flaško pri sebi, da jo ven pljuvam. Ogabno. Kar slabo mi postane.🤢Ima še katera težave s tem?

(odgovor članu Sofia21)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Avgust 2022
10.1.2022 21:03:34   
senorita
Oh jaz sem pa danes izvedela neprijetno novico in to povsem ob nepravem času 🙄 lokal kjer delam, se bo zaprl, kar pomeni da bom ostala brez službe. Sedaj pa res ne vem kaj naj naredim. Najbolje bi bilo verjetno čimprej poiskat novo službo, ampak nosečo me najbrž ne bo hotel nihče zaposlit. A ima katera kakšen nasvet?

(odgovor članu claud)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Avgust 2022
11.1.2022 7:06:12   
Anonimen
Pozdravljene. Jaz vas sicer bolj berem, ker sem sicer julijka, ampak čisto na koncu, tako da smo glede nosečniškega dogajanja kar na istem :)Sem pa želela odgovoroti tebi, Seniorita. Če si noseča, si z zakonom zaščitena pred odpovedjo dela. Si povedala delodajalcu za nosečnost? Vsekakor to naredi pred zaprtjem lokala. Po možnosti bi jaz po osebnem pogovoru poslala še mail, da imaš o tem dokaz. Pač izkušnje z mojega delovnega področja :) Ker pa ne vem kako je točno v prineru zaprtja podjetja, ti svetujem da pišeš na Inštitut 8.marec. Tam imajo strokovno znanje na tem področju in ti odgovorijo hitro in brezplačno. Lahko vprašaš tudi anonimno. Upam da dobro urediš.Srečno nosečnost punce!Lp Kaja

(odgovor članu senorita)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Avgust 2022
11.1.2022 11:27:28   
senorita
Anonimen, hvala za nasvet. Delodajalki nisem še nič omenila, da sem noseča, ker še niti prvega pregleda nisem imela. Sem pa pomislila na to, da bi ji vseeno povedala, mogoče bi mi poskusila vsaj na kakšen drug način pomagati. Ampak po drugi strani pa vem, da je tudi zanjo bila ta odločitev zelo težka in verjamem, da bi se še slabše počutila, ko bi izvedela za mojo nosečnost..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Avgust 2022
11.1.2022 17:12:24   
senorita
No sem se vseeno odločila, da povem delodajalki in je bila to dobra odločitev. Bomo uredili tako, da bo najbolje zame 😊 se mi je kar en kamen odvalil od srca, ko sem končno nekomu povedala 😁

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Avgust 2022
11.1.2022 17:20:24   
Anonimen
O, a si že uredila? Bravo! In vesela za srečen razplet. Mene to še čaka, sicer pričakujem lep odziv, ampak je vseeno malo stresno. ;)Kaja

(odgovor članu senorita)
  Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Avgust 2022
11.1.2022 17:45:14   
senorita
Ja, nikoli si nisem mislila, da bo delodajalka prva oseba (za partnerjem), ki bo izvedela za to 😄 no pa sem bila na nek način kar prisiljena v to. Sem sicer predvidevala, da bo dobro odreagirala ampak nikoli ne veš. Je pa zelo vesela zame 😊

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 8:27:02   
Sofia21
Joj seniorita, upam da bosta našli najboljšo rešitev zate. Sreča je, če imaš srčnega delodajalca.

JackieO kako si, se je krvavitev kaj umirila?

Eh, jaz pa sem izvedela, da imam povišan sladkor 😣. V prvi nosečnosti sem imela prav zgledne vrednosti, zdaj pa že na začetku povišan. Pa saj razumem, ker sem utrujena od hormončkov in dojenčice, ki se ponoči še vedno 1x doji in se vsaj še 2x zbudi in potrebuje nakej čaa da zaspi nazaj. Potem pa jem manj zdravo, ker to vzame manj časa. Pa sladkor malo 'dvigne energijo'. Zadnji mesec se tudi gibam zelo malo, prej sem bila vsak dan zunaj na sprehodu, celo tekla sem že od konca poletja do pozitivnega nos. testa. Kakorkoli, me veseli po eni strani, da bom prisiljena vzpostavit malo bolj zdrav red in se bom boljše počutila.

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 11:36:45   
Freya6
Živijo,
danes sem imela prvi pregled, bilo je pozrtih kaj nekaj zivcev.. Namrec delala mi je vaginalni ultrazvok, na katerem srcek ni utripal, potem je naredila se UZ preko trebuha, tam se je utrip videl. Kaj mislite, ali je možno, da je bilo slabše vidno zaradi polnega mehurja? Zadrževala sem namrec kar precej urina, ker so me čakale se laboratorijske preiskave, nihče pa mi ni povedal, da mora biti mehur prazen (1.nosečnost). Zaradi vsega tega imam kontrolni UZ cez 2 tedna, upam da bo vse ok 🍀

(odgovor članu Sofia21)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 12:34:34   
sončektvoj
Pomoje se ne rabiš preveč sekirat. Če je skozi trebuh utripal, potem srček je in zagotovo tudi bije. Dojenček je sedaj še tako mali, da je srček težko najt. Poleg tega je tudi malo odvisno od lege maternice. Polni mehur, stara oprema, živčna ginekologinja ki se ji mudi k ostalim 2500 pacientkam pa itak vpliva na to kako se srček najde. Vzami kontrolni pregled kot samo to - kontrolni pregled. Držim pesti da bo vse ok user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Freya6)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 13:20:34   
JackieO
Evo punce, da se vam se js javim. Danes sem imela UZ, ker sem se vedno imela izcedek in sem ''izsilila'', da so me vzele en dan prej. 😊  ❤ srcek bije kot mora, plod je velik 7t1d, kar ustreza prenosu zarodka, tako da trenutno vse bp. Kar se tice krvavitve - G je rekla da ni nic videti in seveda kot nalasc tudi izcedka takrat ni bilo. Sej, hvala bogu, da le tako ostane. Kontrolo imam cez 14 dni pri svojem G, tako da sem spet v fazi cakanja. 😊 Rok imam 30. 8., kot sem si ze tudi sama po aplikaciji izracunala. 😇  Majhen kamencek se je odvalil od srca, upam da se bom pocasi lahko sprostila. 😇


(odgovor članu sončektvoj)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 13:50:18   
sončektvoj
Čestitke Jackie O, to so super novice user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 15:02:56   
senorita
Super Jackie, sem vesela zate 🙂 meni se pa vedno bolj vlečejo dnevi do pregleda, sem že res nestrpna. Še malo več kot teden in pol 🙄

(odgovor članu sončektvoj)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 15:04:06   
senorita
Aja Freya in Jackie, a sta šli na pregled sami ali sta šla partnerja zraven?

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 15:15:54   
Freya6
Sama, jaz imam G v ZD in ne smejo partnerji zraven. Danes so mi že omenjali nuhalno pa sem rekla, da bom šla drugam, ker ne mislim partnerju še tega pregleda odvzet oziroma te izkušnje. 

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 16:32:58   
lilija11
Full dobro, sem vesela za vse, ki ste že uspešno prestale prve preglede ❤️ jaz svojega še kar čakam, še 12 dni. Sem pa že v 9.tednu, maa, res bi me lahko malo prej naročila no 🙂

(odgovor članu Freya6)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 16:39:56   
senorita
Uf noro lilija, si ne predstavljam, da bi morala toliko časa čakat. Mene je naročila v 9. tednu pa se mi že to zdi pozno 😅 po drugi strani boš pa potem lahko toliko bolj mirna, ker se bo že sigurno dobro videlo

(odgovor članu lilija11)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 16:52:55   
lilija11
Ja res je težko tkole čakat, sem že mela parkrat v rokah telefon, da se samoplačniško naročim, pa sem se zadržala😁sej baje da je normalno, če je prvi pregled nekje do 12.tedna, tukaj pa vidim, da imate v bistvu vse kar dosti prej😊

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 19:21:39   
JackieO


IZVIRNO SPOROČILO: senorita

Aja Freya in Jackie, a sta šli na pregled sami ali sta šla partnerja zraven?



Js sm sla sama, ker sm imela UZ na oddelku za reprodukcijo v Lj in itak partnerji ne smejo biti zraven, razen pri punkciji. Pri rednem pregledu pa ne vem kako je, ampak mislim da ne sme zraven, mi je danes samo napisala, da naj pridem tesca. Na nuhalni pa pricakujem da bo zraven, sploh ce gres kam privat. 🙄 Senorita kdaj pa imas pregled?
Lilija js sigurno ne bi cakala toliko casa, bi sla prej kam samoplacnisko. Noben denar mi ne odtehta te nevednosti. Dobra si da zdrzis, res. 😮

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Avgust 2022
12.1.2022 19:53:35   
senorita
Ja saj se tudi meni dozdeva, da bom morala it kar sama. Sploh ker imam tudi jaz G v ZD. Pa še zoprno je, ker ne morem klicat direkt v ambulanto, ampak je neka splošna cifra in sploh ne vem točno kdo se javi.. drugače pa imam pregled 24.1.

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?