|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberčki 2023
8.5.2023 10:11:35   
Atena*
Hej,


o ma boga Laurie user posted image si sploh ne predstavljam. Naj bo to tokrat res zadnja bolezen v nosečnosti user posted image user posted image user posted image .

Še katero bolijo stopala ob daljši hoji? Mene kar matra. Da o tem, da se komaj poberem iz banje, ne govorim. Kaj šele bo user posted image user posted image

(odgovor članu Laurie)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: Oktoberčki 2023
8.5.2023 10:40:32   
*snowflake*
Oj punce! Sem vesela Jackie in Atena, da je bilo ma pregledu vse ok, superca. Jaz imam jutri. Morfologijo pa komaj junija. Imam pa še vedno grozne glavobole. Tudi po 48 urah ne prekinejo, potem je pa kar naenkrat dobro kakih 8 ur in spet iznenada in stopnjevanje do hujše intenzivnosti... jutri bom malo povprašala o tem, ker ne vem kaj me to tako matra. Pri prvi N sem jih imela na začetku, potem pa ne več. Zdaj so se mi začeli pa po 3 mesecih, ko so slabosti začele slabeti. 
Laurie, ti si pa res boga s temi boleznimi..sploh ti ne dajo miru... tudi jaz upam, da je to zadnja in da boš imela potem mir.. počivaj kolikor se da. Zgleda, da ti je odpornost čisto padla. Sej, jaz tudi glede na prejšnjo N, ko sem bila stalno zdrava, sem tudi to N bila že 2x kar močno prehlajena z grloboli. Naj ti hitro mine, držim pesti! 
Atena, za boleča stopala pa nimam izkušenj. Na kaksen nacin te pa to boli? Poskusi mogoce s kakšno masažo stopal? Da te partner zmasira s kaksno kremico ali pa če greš na masažo stopal. Meni res te masaže prijajo. Ko sem že pri masaži, me je ena vprašala na kakšno masažo sem se naročila - na prenatalno (nosecnisko) - menim, da je tako edino prav, da pazijo nate in na izvajajo kakšnih hudih manevrov :) 

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: Oktoberčki 2023
8.5.2023 13:51:30   
Vrtnica89
Pozdravljene vse, dobrodošli obe novi 😁 se po dolgem času javljam, ma je noro s temi boleznimi tudi pri nas. Če nista tamaledva sva pa jaz ali mož. Trenutno sem na bolniški - neko alergijsko reakcijo na virozo??? Tako sem zatekla da nisem mogla upogniti kolen, gležnjev, roke neuporabne. Noro v glavnem. Sem na claritinih trenutno in čakam da dokončno popusti. Na bolniški z obema otrokoma, komi čakam D grem nazaj delat 🤣Glavoboli. Katastrofa. Dokler me ni trescila alergija sem imela identično. Glavobol ki traja tud 48 ur in potem mine pa čez kakšen dan spet itd. V četrtek sem se zjamrala zdravnici pa D ami pove kolk lahk lekadolov pojem Al zdj k sm bla cis na izi k sploh nc nism mogla zarad rok pa nog pa tud glavobolov ni. Mogoče preutrujenost 🤷 gibe čutim od 16ga tedna sam mam prvič posteljico zadaj 🤩 prej pa zmeri po 20tem. 

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: Oktoberčki 2023
8.5.2023 13:56:37   
Vrtnica89
Aja pa porodnišnica - nimam pojmaaa 🙈 pomoje so povsod plusi pa minusi. Enga sm rodila v lj enga v Kranju. Zdj pa morm se razmislit. Kar se tiče protibolečinskih - pr prvem maska - slabo ful pol pa ultiva ki mi ni prijela. Pri drugem je šlo pa tolk hitr da ko sm rekla D bi kej sm rodila predn je Prsla sestra nazaj tko D sm mela brez protibolečinskih. Js mam edin željo se izognit epiduralno k me je res strah igle v hrbet, sam newem Al mi se kej ostane na voljo. 

(odgovor članu Vrtnica89)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: Oktoberčki 2023
9.5.2023 9:37:10   
Atena*
Oj,

JackieO, skos pozabim napisat, superca za pregleduser posted image Zdaj paše malo pa morfologija user posted image Mene pa konec meseca čaka tisti OGTT test za sladkorno, razmišljam pa, da bi šla na 3D UZ, je pa kar drago, a katera razmišlja o tem?

Vrtnica, hvala! Tebe pa tudi matra, verjamem, da si želiš nazaj v službo in v normalen ritem. user posted image

Snowflake, stopala pa bolijo, ko dalj časa hodim, drugače ne, ampak boli pa takrat tako, da prišepam do doma. Masaža je najboljše, ja, pa počitek. Razmišljam, če bi si šla po kakšne vložke, če bi kaj pomagalo. Tale prenatalna masaža se pa super sliši, bom mojemu namignila za moj rojstni dan user posted image

(odgovor članu Vrtnica89)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: Oktoberčki 2023
9.5.2023 13:12:34   
JackieO
Atena super za morfo, vazno da je pupa zdrava. Js se tudi ze zelo veselim.  Sem pa js lani bila na 3D in bi letos spet sla, pa moj noce, pravi da je stran vrzen denar. 😅 Ker pac nisva dobila nekih hudih slikic, ker je imel tamali roko na obrazu. Ampak to itak ni njihova krivda. 😅 Mi je ok, ker se se 1x ornk pregleda otrocka. Tko da se se odlocam za letos kako in kaj. 

Drugace je pa pocutje pri meni kar znosno, ce bo le tako ostalo, bo super. Ceprav ce bo spet pasja vrocina kot lani, nevem kako bom funkcionirala 😅 Ze lani sem se smilila sama sebi, kaj bo sele letos. 😅   

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: Oktoberčki 2023
10.5.2023 8:19:43   
*snowflake*
Vrtnica89, ti tudi polna bolezni? Joj, letos res nekaj na veliko razsaja. Upam, da se kmalu pozdraviš. Vidim pa, da imaš podobne glavobole kot jaz. Me zanima, če se bodo tudi pri meni kaj nehali. Zaenkrat še vedno vztrajajo, to jutro sem se še s heksenšusom v vratu zbudila. Glavobol zaradi tega še močnejši. Ah ja..
Atena, sem se spomnila potem, da so mene rada stopala bolela po daljši hoji, če nisem imela primernega obuvala. Sicer ne v nosečnosti, ampak na splošno, predvsem pri teku. Sem si potem noge masirala z žogico al pa kar z 1.5 l flašo vode, pa sem drgnila po tleh. Se pa baje stopala v nosečnosti lahko celo malo spremenijo, za kako številko, to mi je enkrat sodelavka rekla.. ne vem pa če to drži. Skratka, masaža sigurno ne škodi in olajša! Sem vesela, da te mika prenatalna masaža, go for it, namigni dragemu, ne bo ti žal :) jaz imam v petek spet, komaj čakam že. 
Kar se tiče 3D UZ, sem tudi sama bila pri prvemu in zna bit, da bom tudi pri drugemu. Ampak to sem šla po 30.tednu, da sem imela lepe slikice za spomin :) se pa ne spomnim cene, vem pa, da ni bilo tako zelo poceni.. med 60 in 80 eur, če se ne motim? Sem že malo pozabila.
Sem pa imela drugače včeraj pregled, UZ nisem imela, samo utrip sem slišala <3 mislim, da šele sedaj ozavescam za prav, da sem res noseča :)) sem se pa tudi sama zredila že, za 3 kg 😀 Hahaha. Ampak mi je povsem jasno, ker sem prve mesece izgubljala, zaradi bruhanja in slabega apetita, zdaj pa veliko bolj jem zadnje čase, predvsem sladko mi je zelo pasalo in sem nadoknadila 😀 zdaj pa se mi zdi, da končno spet jem normalno zadnji teden, brez ekstremov.. tako da Atena, I''m with you 😀 se bajsam lepo, hehe.

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: Oktoberčki 2023
10.5.2023 10:39:22   
Atena*
Super za boljše počutje, JackieO!

Glede 3D, sem gledala pri Pušenjaku in je 130 EUR (skupaj še z usb), to je meni res veliko, 60-80 še dam, moram še malo pobrskat pri ostalih. Kje sta bili vidve, JackieO in Snowflake? Sicer pa je moja mala tudi na morfologiji ves čas zakrivala obraz z rokico user posted image

Hvala za nasvet glede masaže stopal, Snowflake! Glede prenatalne masaže si me pa že kupila user posted image Sam še mojega seznanim user posted image Pa fajn, da nisem edina, ki se je uspela kaj nabajskat user posted image Jaz se moram prav nazaj držat, sem kot hrček, skos bi nekaj mlela, ampak bo težko poleti tele kile pol okrog vozit user posted image

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: Oktoberčki 2023
10.5.2023 13:00:22   
JackieO
Js sm bila lani v Dravljah in je tudi bilo 120 eur, ce se prav spomnem. Mislim da je najcenejsa dr. Levak v Velenju, se mi zdi da je okrog 60 ali 70 eur. Pa baje je zelo vredu. Ce ti seveda ni prevec odrocno. Js imam starse v Celju, tako da lahko da se bom k njej narocila, ker mi je potem skoraj sproti. Ker 120 eur tudi meni ni za dajat. Ceprav na koncu bi tudi to dala, seveda. 😅 Na masazo se bom tud narocila, sem bila lani v Celju, res top zadeva, zelo pase. Sploh ker imam se vedno tezave s trtico. Nocem pomislt kaj mi bo se ta porod naredil na trtici. Boli me ze od 2. polovice 1. nosecnosti, se pravi vec kot eno leto. Grozno. 🙄   Se je pa tudi meni apetit precej popravil, tako da tudi racunam na to, da se bodo zaceli kg nabirat. 😅 Se tolazim s tem da bodo potem sle hitro dol z enim dojenckom in enim malckom. 😅

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: Oktoberčki 2023
10.5.2023 13:13:40   
Laurie
Vrtnica89, ah vem kako je grozno bit na bolniški z otrokom, upam, da boš čimprej boljše, jaz danes še zadnji dan sama bolna s tamalo..jutri pride partner koončno domov. Res so bli mučni dnevi.  Tudi jaz komaj čakam, da grem nazaj delat. 
Atena, jaz sem kar pri svojem ginekologu dobila par 3D slikic že pri nuhalni, pa tudi pri morfologiji bom verjetno dobila kakšno. Da bi pa posebej plačevala, se pa ne bi odločla 🙂 glede stopal, groza, v prejšnji N so me toook bolela, najbolj zjutraj prvi koraki. Izzvenelo šele pol leta po porodu. Upam da zdej ne bo isto. 
Snowflake, sem se pa tudi jaz opogumla in ko ozdravim, takoj letim na eno masažico. 😁

No, zdaj sem pa končno na antibiotikih. Da bi vsaj to zdaj pomagalo. Poleg tega imam izredno nizko vrednost železa. Punce z glavoboli, naj vam preverijo vrednost železa, ker je tudi to lahko vzrok glavobolov! Ali pa pomanjkanje kakšnega drugega vitamina. 

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: Oktoberčki 2023
12.5.2023 13:12:12   
Vrtnica89
Ja jaz sem povečala vnos magnezija namesto 250 mam zdj 375 in mama glavobol "samo se" Enkat na teden. Želez mam ok, redno spremljam ker mi je v obeh nosečnostih padal, pri prvem sem že takle čas bla na tabletih... Tko da ja zdj je sama preventiva hehe 😊 s temi boleznimi je pa samo stanje. Najverjetneje mam 5 otroško bolezen, zdj ma pa se starejsi sin Fleke po licih, mlajšega je pa Glih moja mami dele h dohtarju peljala. Norooo! Dec pa na siht 😵‍💫 js pa tolk scuzana D sanjam eno uro spanca 😵‍💫Se opravičujem za tale jamr. Dojenček pa pridno brca 🥰❤️

(odgovor članu Laurie)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: Oktoberčki 2023
12.5.2023 13:56:47   
*snowflake*
Drage nosečke, upam, da ste dobro oziroma kaj bolje tiste, ki se ne počutite dobro. Vrtnica89, te razumem popolnoma kako se počutiš. Ne sekiraj se, tukaj lahko daš ven iz sebe kar te matra.
Tudi jaz sem si kupila sedaj magnezij, tako mi je svetovala tudi na pregledu, pa bom videla, če bo kaj pomagalo. Sem bila pa danes spet na prenatalni masaži.. balzam res. Sem vesela, da sem navdušila tudi vas 😀 mene res pomiri in destresira. 
Kar se tiče 3D UZ, sem bila jaz v Dravljah. Sem šla gledat cene, ker se enostavno nisem mogla spomnit in potem me je prešinilo, da sem zadnji moment namesto 3D UZ vzela UZ rast ploda + USB in je skupaj prišlo mislim, da 85 eur. Sem se pa za to odločila, ker so mi itak spremljali rast ploda zaradi slabe pretočnosti mojih žil s plodom. Tako sem potem videla, da je vse ok in lepe slike na usb dobila. 3D UZ je pa res 120 eur. Kar veliko. Tokrat sama ne vem kako se bom odločila.. bom videla sproti. Brcik še vedno ne čutim. Mi je pa še vedno občasno slabo + veliko glavobolov in utrujena sem še kar. Ne vem al je vreme krivo, al kaj... 
Imejte lep vikend :)

(odgovor članu Vrtnica89)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: Oktoberčki 2023
12.5.2023 17:27:46   
Vrtnica89
Evo noviteta - sem pozitivna na 5 otroško bolezen. Zdej pa če je katera že prebolela v nosečnosti ali pozna katero, k je to dala čez, se priporočam za kakršnokoli izkušnjo. Zame je to popolna noviteta in ne vem kaj pričakovati, edino kar se po moje do poroda ne bom otresla strahuuser posted image

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: Oktoberčki 2023
12.5.2023 20:57:46   
JackieO
Vrtnica zal nimam informacij iz prve roke, so pa punce na FBju v skupini debatirale o tem. Predvidevam da so te testirali, da so ugotovili? Si kaj debatirala o tem s svojo G?

(odgovor članu Vrtnica89)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: Oktoberčki 2023
13.5.2023 8:51:29   
Vrtnica89
Nisem še govorila z gin ker sem šele včeraj dobila rezultate, delal je pa zjutri. Ma kar berem po netu me stisne. Hemoglobin mi je padu za 20 v enem tednu 🤦 tud otrok lahko postane anemicen in pol te tolažijo s tem da zdj delajo transfuzijo otroka tudi že med nosečnostjo. Ne ne ne, tega bi se izognila itak!!! Ostale opcije kaj se lahko zgodi z otročkom C se okuži je pa sploh ne da bi govorila... Pol večinoma mamic nima nobenih simptomov ma js sm mela vse sam vročine ne 🤦 k jo načeloma nimam nikoli. Sm bl hladne sorte. Ma zmerej je neki 😔😢

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: Oktoberčki 2023
13.5.2023 10:32:22   
JackieO
Vrtnica mogoce je boljse, da ne beres po spletu, ker vem da te vse skupaj se bolj napsihira. A tam kjer si dala kri, ti pa niso dali nobenih informacij? Za hemoglobin bos pa najbrz dobila tablete, da ti ga pomagajo dvignat. Upam da bos kmalu dobila kaksne koristne informacije od svoje G. Verjamem da bo vse ok.🐞🍀

(odgovor članu Vrtnica89)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: Oktoberčki 2023
14.5.2023 18:30:22   
Vrtnica89
No sej nism brala kr tko neki, en znanstveni članek 4 šlo ginek, ena od njih je moja bivša hehe. Ma sej veš kako je JackieO, vsaj osnova hehe. Ja mi je povedala sam sm mela večinoma blackout. Rekla je D bom podrobno spremljanja, da je slabokrvnost problem in C spet začnem zatekat D je to alarm. Pa D mi more moja osebna zdravnica tedensko kontrolirat hemoglobin. Jutri pa upam da dobim navodila svojga ginekologa cprov kokr sm brala nj bi bla nekje drugje spremljanja... Bomo videli. 

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: Oktoberčki 2023
15.5.2023 8:09:29   
Atena*
Hejla punce,

ojej Vrtnica, žal mi je, da moraš čez to kalvarijo ravno zdaj, je pa letos res prav izbruh te 5. bolezni. Tudi moja mlajša 2 sta jo imela, in sem se testirala, na srečo sem prebolela že prej. Sicer pa ni nujno, da preneseš na bejbija, pa tudi če, ni nujno, da ima posledice. Zdaj te bodo gledali mislim, da vsaka 2 tedna podroben UZ teh pretokov. Držim pesti, da se mali izogne user posted image user posted image Sicer pa, kot si napisala, znajo pomagat, čeprav je neprijetno sploh razmišljat o tem scenariju.

Mam pa tudi jaz občutek, da imam manj železa, sem taka cotasta. Ne vem pa kdaj spet kaj kri pogledajo za to, zdaj konec meseca bom imela 2. za tokso, za drugo pa ne vem.

(odgovor članu Vrtnica89)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: Oktoberčki 2023
15.5.2023 9:36:19   
Laurie
Vrtnica89, upam, da bo šlo skozi brez večjih zapletov. Kje se pa drugače da testirat za 5. bolezen? Kar pri osebnem zdravniku al kako? Je mene tudi ratalo malo strah, glede na to, da mi mala prinese vsega boga iz vrtca. 
Atena, za železo sem pa jaz kar osebni zdravnici zatežila, naj mi malo spremlja, ker mam bogato zgodovino slabokrvnosti 😅. Imam trenutno vrednost železa 3, spodnja meja pa je mislim da 9. Jupi 🙃 

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: Oktoberčki 2023
15.5.2023 10:16:29   
Atena*
Laurie jaz sem šla kar v Adrialab v Lj - zraven ZD Vič. Sicer pa je tut na infekcijski kliniki v Lj, za tisto pa ne vem al rabiš napotnico ali ni nujno.

Ojej, to pa je res malo, kaj ni železo nad 100, jaz vem, da sem ga mela 135 na začetku, kako je lahko vrednost 3? user posted image Si me pa zdaj spomnila, moja osebna niti ne ve, da sem noseča user posted image lahko res njej rečem za kri, hvala za idejo user posted image

(odgovor članu Laurie)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: Oktoberčki 2023
15.5.2023 10:18:15   
Atena*
Aja ne, sem se zdaj spomnila, hemoglobina sem imela toliko user posted image joj pa ti nosečniški možgani user posted image

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: Oktoberčki 2023
15.5.2023 10:25:16   
Laurie
Ja ja, hemoglobin je tisto 😁 tega imam pa ravno na spodnji meji, 120.  

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: Oktoberčki 2023
15.5.2023 12:14:46   
*snowflake*
Vrtnica89, žal mi je, da to slišim. Nobena bolezen ni fajn v nosečnosti, tudi te specifično ne poznam kako vplivajo na nosečnico. Vsekakor nobene ni fajn met. Sama nimam izkušenj, da bi ti kaj iz prve roke ali pa druge rekla, in ob takem samo predlagam, da se dobro pogovoriš z G o vsem, kar te zanima. Jaz tudi srčno verjamem, da bo vse ok! 

(odgovor članu Vrtnica89)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: Oktoberčki 2023
16.5.2023 13:35:26   
Vrtnica89
Laurie, jaz ko sem posumila na to bolezen sem kontaktirala G, dobila napotnico pod nuj o za infekcijsko kliniko Ljubljana, sem klicala tja, da se naročim na serolosko preiskavo so rekli da pridem kar takoj ko bom lahko. Pa so mi vzeli 3 epruvete krvi in popoldne javili rezultate. Načeloma napoti ginekolog sploh nosečke če so ble v stiku z okuženim, na napotnico na testiranje, brez stika pa znakov pa samo samoplačniško. Okrog 55€ se mi zdi D je pregled. Načeloma pa naj bi 90% odraslih že prebolel, pr nas sva pa zbolela oba z možem in mela posledice. Js mam dons spet Flek! Umes se je umiril k sm mela 3 tablete claritin na dan, zmanjšala na dva in je vse nazaj udarilo.V torek mam v porodnišnici pregled v APN pa bomo videli... Držite pesti zame 😊Sm pa ful vesela ko se mi dete vsak dan malo oglasi. In ker mam zdj se dodaten kup skrbi se mi mudi da izvem spol ker bi rada poimenovala svojga otroka (nikakor ne najdeva imen pa bo mrbit lažje sam za enga iskat). Kako ste pa ve kej? 

(odgovor članu Laurie)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: Oktoberčki 2023
16.5.2023 13:44:30   
*snowflake*
Vrtnica89, držim pesti, da bo vse dobro! Res mi je žal, da se vama to dogaja in naj se dobro izteče. 
Pri meni sicer enako, glavoboli in občasna slabost.. spol že veva, z imeni imam pa težave... nič se mi ne sliši prav.. 🤔

(odgovor članu Vrtnica89)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?