|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberčki 2023
14.6.2023 10:33:44   
*snowflake*
O JackieO, dopust, super! Mi gremo tudi že kmalu, hitro bo. Končno se začenja naslednji teden bolj toplo vreme, tako da ravno prav. Le uživajte!
Vrtnica89, a je zdaj ta bolezen šla mimo al kako? Tudi mene zanima to. Do kdaj boš morala hoditi na tedenske preglede? Saj verjamem, da je naporno, ampak bolje, da veš, da je vse ok, kot pa da se sprašuješ. 
Jaz še nisem začela nič pripravljat za dojenčka, ker imam tudi že marsikaj od prvega. Kar bom pa morala dokupit, je voziček in lupinica, ker prej sem imela rabljeno in je že kar znucano, pa plenicke 😀 ostalo samo zase gatke in vložke (tudi jaz sem bila presenečena koliko tega sem v bistvu rabila). Sicer bom pa pregledala stare cunje in jih preprala, da bo pripravljeno in obposteljno posteljico bomo spet sestavili. Drugo pa sproti. Mislim, da je to nekak najpomembneje. Al sem pa še kaj pozabila 😀 zdaj se sprašujem do kdaj moram oddat vlogo za materinski, da ne bo kaj ušlo in koriščenje dopusta.. sem v bistvu že pozabila, da nekaj dela pa se nabere, no samo zdaj vsaj približno vem.
Kar se pa počutja tiče, kot sem že napisala, še vedno občasne slabosti, kar pogosti močni glavoboli, mal križ boli in zdaj nekaj dni me spet neki trga ob strani trebuha, sploh ko moram lulat. Je prav mučno. Očitno se razteza. In pol ležim zaradi tega, se nočem naprezat, ampak ni ravno efekta. Sploh ti glavoboli mi grejo na živce. Se sprašujem kako v prvo nisem imela teh težav, sem se prav dobro počutila v drugem tromesečju. Zdaj pa skos nekaj. Ampak ja, vsaka nosecnost je zase. Sem se že naročila spet na prenatalno masažo, ta mi vedno dobro dene 😀 a je šla potem katera na to masažo?

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: Oktoberčki 2023
16.6.2023 8:22:41   
Atena*
Hejla punce,

da se še jaz pofočkam user posted image

Snowflake, super za morfo user posted image jaz komaj čakam na pregled 3D v naslednjem tednu, sem pa ravno včeraj dala kri za Rh.


Počutje pa je v redu, edino če preveč migam, me že kar malo dol začne tiščat, sem trenutno na +6,5 kil, se mi zdi, da je to ok. Mala ima še vedno akrobacije po trebuščku user posted image Sem pa že kar večino pripravila, edino vozička še nimam pa tiste igralne podloge, ampak oboje se ne mudi, ostalo pa že imam, tudi preprala sem že vse, res me je zagrablo gnezdenje user posted image , sem pa tudi že v 3. trimesečju, morda zato.

Uživajte na dopustu, tiste, ki greste že kmalu, mi bomo šli po začetku julija.

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: Oktoberčki 2023
16.6.2023 9:37:56   
*snowflake*
Atena*, lepo da si se javila :) saj mi gremo tudi kmalu po začetku julija na dopust, nismo še tam, smo v pripravah zaenkrat. Ja, v 3. tromesečju se pa gnezdenje že kar začne :) tako da nič čudnega. A že imaš kak voziček nagledan? Jaz sem jih šla malo pogledat, sprobat, pa bom še malo premislila. Najraje bi pa videla, da dobim komplet 3v1, ker tudi lupinico potrebujem. 
Aja, JackieO, sem pozabila napisat, a veš da imam jaz pa kontra posteljico od tebe? Pri prvemu sem jo imela zadaj, sedaj pa spredaj. Sicer ne vem ali to kaj vpliva na čutenje, ampak se mi zdi pa zanimivo, da je sedaj drugače :) mi je pa tako lepo, ko kikne notri, se prav zasmejem :)) 

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: Oktoberčki 2023
16.6.2023 13:21:43   
Atena*
Snowflake pol tudi že odštevaš do dopusta user posted image

Voziček mi pripelje sestra, tako, da ga bom samo oprala, lupinico pa že imam.

Lega posteljice pa naj bi vplivala na čutenje premikov, jaz jo imam zadaj in res ful čutim malo, pomoje vsak premik. Pri enem od fantov vem, da sem jo imela spredaj in je bilo slabše čutiti, tako, da pri meni to drži.

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: Oktoberčki 2023
16.6.2023 19:32:04   
*snowflake*
Tudi odštevam, ja, čeprav je še toliko stvari za naredit. Pa pri takem vremenu sploh nimam občutka, da bo zdaj poletje. Letos je res čudno vreme.
Aja, no, potem pa bomo videli, če bo tudi pri meni tako. Res, da ga dolgo nisem čutila, komaj na 21.teden in zdaj ga čutim vsak dan, samo ne pretirano. Se pa ne spomnim čisto točno kako sem prvega čutila v tem času. Vem pa, da sem ga prvič tudi šele okrog morfologije.
A katera druga mogoče glede kej vozičke in lupinice?

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: Oktoberčki 2023
17.6.2023 8:57:28   
Laurie
Ojla punce, da se še jaz malo javim po dolgem času :) tako hitro mi čas mineva, zdaj, ko sem nazaj v službi..
Vidim, da že imate vse dopuste planirane, mi pa še vedno nimamo pojma, kam bi šli. Dopust imam planiran šele konec avgusta, pa si nekako ne upam prej rezervirat, ker me skrbi, kako se bom kaj počutila. Nekako se ne morem znebit te misli, kaj, če prej rodim, tako kot prvič. Kam pa drugače greste kej na dopust? :) 
Sem pa danes 23t5d, zjutraj sem se po dolgem času tehtala, niti celega kilograma še nisem pridobila. Pri prvi v teh tednih sem mela že +6kg. Sej me ne rabi skrbet a ne? Naslednji pregled mam proti koncu meseca, ta glukozni test, ki ga prejšnjič sploh nisem imela.. na morfo je bilo pa vse ok. 
In pa kooončno se boljše počutim, nisem več nonstop bolana, brce že tudi konkretno čutim 🥰 bom pa tudi počaasi začela cotke sortirat, prat, itd. Obposteljno posteljo od prve imam še vedno postavljeno, že čaka na drugo uporabnico 🤣 precej manj stresno bo, ker mam večino stvari že doma. Edino marelo moram kupit za starejšo, da mala dobi voziček. Sem razmišljala tudi o rolki, ima katera? 

Upam, da ste drugače vse super in uživate v nosečnosti. 🥰 

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: Oktoberčki 2023
19.6.2023 9:38:43   
Atena*
Zdravo punce,

Laurie, super za boljše počutje! Verjetno tudi zaradi vseh težav nisi pridobila kil, zdaj, ko si boljše bo pa pomoje šlo navzgor, v tretjem trimerstru gre pa sploh najhitreje user posted image

Mi gremo na morje v Istro, da ne bom predaleč, če me kaj preseneti.

Rolko smo pa imeli pri fantih, ko je bila razlika 2 leti in se je super obnesla, ker smo imeli tudi daljše sprehode in se je tavečji vmes lahko odpočil, ali pa če sem vozila ob cesti, da je bilo varneje.

(odgovor članu Laurie)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: Oktoberčki 2023
19.6.2023 11:59:08   
Vrtnica89
Zdravo punce 😁
Evo najprej da o 5. bolezni najprej na hitro - noben mi ni povedal do kdaj Nej bi bli tedenski pregledi. Brala sem pa od 12 - 20t. Zdj hodim 6t. In šele zdj je možnost da se tudi otrok okuži. Držim pesti dalje da se ogne. 
Posteljica - js sm mela pr prvih dneh obakrat spredaj in sem gibe začutila po morfologiji. Zdej pa jo mam zadaj in sem že v 16t cutla. In ful bl intenzivno, noro res 😁
Dopust - planiran zadnja dva tedn av avgustu, Kolpa, slo. Ampak je tak ooo daleč. In pa ostaja mi se 12 dni dopusta pa bi mrbit se kej prej kaj izkoristila ampak bi mogla it sama z dvema mulckoma pa iskreno ne vem C si upam 😅🙈 ful me že dajejo krči in kr prmrznem. C bi mi ker kam ušel ga nebi ujela... 
Rolka - moja dva sta 21m narazen pa je bil zgrešen nakup. Ful mi je blo zoprno vozit, tamal ni dobr vidu pa usest se hotu... Ma brez veze. Smo ga kr na poganjalcka dal pa je sibov zravn. Sm pa kdaj tud pol k je tamal sedel oba not peljala v eni kosari 😅🫣 Al pa sm mela tamalga v nosilki pa ta večjega v triciklu. Men se je tko lažje izšlo. 

(odgovor članu Laurie)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: Oktoberčki 2023
2.7.2023 21:18:31   
JackieO
Zivjo punce, kako ste? Ste vse na dopustu in ste odklopile? 😁 Mi smo ze zdavnaj doma, bi ze skoraj spet pasalo it. 😅 Drugace vse ok, glede pocutja nimam pripomb, samo vrocina me matra. Pa sploh niti ni tako vroce (ker lani je bilo res na hard 😅), pa je zame se vedno prevroce. Kako ste kaj ve z vrocino? Vas kaj matra? Drugace sem pa danes polnih 27t, ta teden sem dala kri za Rh faktor, da vidim, ce bo treba po injekcijo, ostalo pa nic posebnega. Puncica je precej zivahna, mam obcutek da bolj malo spi. Upam da ne bo prenesla te spalne navade, ko pride ven. 😅 Kako so kaj vasi srcki, ste bile kaj na pregledih? Js ga imam 11. 7.
Upam da ste vse ok in javite se kaj. 🥰

(odgovor članu Vrtnica89)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: Oktoberčki 2023
4.7.2023 11:14:57   
Laurie
Ojla, jaz pa danes 26t1d 😊 glede počutja tudi pri meni brez primerjave s prvimi meseci. Zdaj pa res uživam v nosečnosti 😁 moja pupa je tudi ful živahna, najbolj dopoldne, ko sem v službi. 😆 Glede vročine pa se meni tudi zdi, da letos ni tak hudo, edino po službi se ni luštno usedit v razgret avto. JackieO kako ste se meli na dopustu? Mene še čaka dober mesec dela, potem pa končno malo na morje. Po dopustu pa imam še slabe 3 tedne do porodniške, pa razmišljam, da bi šla kar v bolniško takrat… Ve še delate? Kako ste kej ostale?  


(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: Oktoberčki 2023
4.7.2023 11:33:10   
*snowflake*
Ojla punce, da se še jaz malo javim. Mi smo vsi po vrsti bolni. Najprej moj sine, za njim mož in zdaj še jaz. Naporno obdobje. Sem pa imela včeraj test za sladkor, čakam rezultate. Se nisem kaj sekirala glede tega pregleda, ker pri prvem sincku sem to speljala bp, vceraj sem pa po spiti glukozi bila eno uro prakticno cisto fertik. Slabo mi je bilo, da sem komaj prisla dva nadstropja visje do svoje ginekologinje. Zdaj me pa še skrbijo rezultati. Pol sem bila še na pregledu pri svoji zdravnici, ker imam precej vneto grlo, da slucajno ne bi bilo kaj bakterijskega. Zaenkrat kaze na virusno, tako da trpim ob hals bonbonih. Hja, ko človek ni zdrav, res ni fajn. Naj bi šli v soboto na morje, pa bomo videli kako bo, ker nič ne gre ravno kot bi moralo. Evo, sem malo pojamrala, mogoce bo sedaj kaj lazje :)) Smo pa kupili voziček in lupinico, ampak več kot do škatel še nisem uspela pridt :) me že vleče h gnezdenju, ampak enostavno nimam še časa in energije za to. Si pa želim že sto stvari naredit, pripravit :) ve ste zgnezdile že?
Sem zelo vesela, da se JackieO in Laurie počutita dobro, saj bo tudi zame spet posijalo sonce :) upam, da še v drugem tromesečju, ker proti koncu bo še težje :) sem že zdaj prav ogromna. Haha. Sem pa v 25. tednu. Javite se še kaj pa porocajte kako je na pregledih :) in kako ste kaj ostale, ki se še niste javile?

(odgovor članu Laurie)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: Oktoberčki 2023
5.7.2023 10:01:30   
JackieO
Snowflake ti pa imas pestro... mogoce bo pa pri tebi zadnje tromesecje mirno. 😁 Glede na vse tegobe, mislim da te ne more nic vec doleteti. Naj bo mirno do konca 😉Pa pomoje, ce bi "padla" na testu za glukozi bi ti ze javile.  Drugace nas dopust je bil super, apartma direktno na plazi tko da se nismo rabili nic seliti, pa js sm se brez tezav preoblekla k sm prsla iz vode. Sm pa imela vceraj kontrolo za sladkor v Lj in morm tud vedno urin zraven prnest, pa je rekla da imam povecane levkocite, da bi lahko slo za kaksno vnetje. Tako da sm se dogovorila s svojo G, da dam v torek, ko imam pregled se prej urin, da vidimo v katero smer pelje. Me pa nic ne pece, ampak je pa res da konstantno visim na wcju. Ampak to je itak normalno za nosecnost. 😅 Pa javile so mi iz ambulante, da je puncica rh neg. tko da zgleda ne bo potrebne zascite. Pa danes me vse nekaj boli v trebuhu in krizu, zgleda se spet sirimo. 😅 Malo pa tud morem pojamrat, se ze skoraj spodobi za te tedne😁

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: Oktoberčki 2023
5.7.2023 12:49:48   
*snowflake*
JackieO, upam in verjamem, da se bodo levkociti popravili, glede na to, da nimaš nič simptomov, da bi bilo karkoli..sem vesela, da je sicer vse ok, tudi to s krvjo, naj bo vse tako kot mora bit tudi še naprej. Ti krči pa pridejo in grejo, ja. Tudi sama čutim, ko se širim 😀 za glukozo me še nihče ni nič klical, upam, da je to to, da ne bo nobenega klica.. ker za tisti dht so me klicali šele čez 4 dni, zato bom verjetno napeta kar do petka.. zdravje je pa še vedno tko tko..
JackieO, si se normalno kopala v morju? Koliko stopinj je imelo morje? Mene mal skrbi, da ne bo prehladno morje, ne vem sploh kolikšna temperatura je še ok za nosečnico. Bi se pa rada kopala v morju ful. 

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: Oktoberčki 2023
5.7.2023 21:00:42   
JackieO
Snowflake za glukozo bi ti pomoje ze javile, itak sproti vidijo rezultate. Tako da mislim da te nima kaj skrbeti. 😉 Upam da se ti se pocutje izboljsa, potem pa pocasi proti koncu. Hitro bo. 😁 Drugace js sm se normalno kopala, pa je bila voda se res precej hladna, cca. 21, 22 stopinj. Se pozna, ker je bil maj dezeven in se ni imelo casa ogreti. Meni je sicer ful pasalo, ker me malo ta vrocina daje in se je pasalo ohladiti. 😁 Pa malo sem brala Pusenjaka, pa je pisal, da ni tezav pri hladnejsi vodi, edino kopalke je v vsakem primeru pametno menjavat k prides ven. To pa itak pocnem tudi nenoseca, da ne fasem kakega vnetja. 😁 Pa G mi je dala Gynolacta tablete, preventivno, da sm si jih vstavljala v noznico vsak vecer, tudi zaradi vnetja in pa ker imam ze celo nosecnost ogromno izcedka. Tako da kar privosci si in si daj duska v morju, plavanje je zelo koristno. 😁

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: Oktoberčki 2023
6.7.2023 14:47:18   
*snowflake*
Hvala JackieO za nasvete, upam, da jih bom lahko sploh upoštevala, glede na to, da mi je otrok spet zbolel.. na koncu vprašanje, če bomo sploh kam šli. Ne razumem ravno te bolezni, 5 dni bolan, 5 dni ok in spet bolan na isti način. Kdo šteka.. jaz pa tudi še nisem zdrava. Mi je pa zadnje dneve spet malo bolj slabo, pa ne vem zaradi česa.. Al nosečnosti al bolezni.. 
Ja, očitno je sladkor res ok. Danes je 3.dan kar me niso klicali tako da upam, da je to to 😀 vsaj nekaj, da gre tako kot mora it.

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: Oktoberčki 2023
7.7.2023 8:36:11   
Anonimen
HejlaA veste datum zanositve in kak imate pdp ☺️Kolko so vase pikice merile na prvem ultrazvuku ☺️

(odgovor članu *snowflake*)
  Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: Oktoberčki 2023
12.7.2023 11:29:02   
Atena*
Hejla punce, se javljam z dopusta, sem že končala s službo za letos 😉 danes prav paše, ko dežuje in se je ohladilo, sicer pa kar težko prenašam vročino. Res sem že okorna, vse počasi delam. Se pa kopam v morju in zdaj v jezeru, je mrzla voda ampak ful paše se ohladit. Sicer pa ne pretiravam, večino počivam, berem. Otroci še sami zamotijo, ko so že tolk veliki. Pripravljeno imam tudi že vse, že zato ker bom zelo malo doma čez poletje, naslednji mesec planiram bit cel na morju, tako, da bo z mano romala tudi torba za v P in lupinica 😁 čeprav upam, da počaka do septembra in na Ljubljano 😀
Kako ste punce? Kje ve planirate rodit?
Pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: Oktoberčki 2023
24.7.2023 14:37:54   
*snowflake*
Atena*, kako lepo, da si se javila. Jaz se tudi sedaj komaj javljam, je vsega dovolj. Se počutim tudi že okorno, sam upam, da se ne rabim nikamor usedt na tla, ker potem ne morem sama ustat🤣 prav tako me boli križ in kar neki mi še vedno dela slabo.. ah ja.. je bil pa lep dopust, če ne drugega 😀 no, sama bi tudi z veseljem preživljala čas na morju, ker mi res dobro dene, ampak si ne morem privoščiti več it na morje.. tako da ostane zame dom in pospravljanje in priprave na novega člana 😀 sicer pa mislim rodit tudi v Ljubljani. Verjetno ne bova blizu glede na to, da imam jaz komaj oktobra pdp.. a si drugače iz Ljubljane?
Kako ste kaj ostale punce? Se je mal utišal naš forum 😀

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: Oktoberčki 2023
25.7.2023 8:35:59   
JackieO
Zivjo punce, zgleda je dopustnisko zatisje tukaj pri nas. 😁  Snowflake sem mislila nate in na tvoj dopust, sem vesela da vam je uspelo iti. Upam da ste sedaj postimali zadeve z zdravjem in bo mirno do konca.
Drugace je tudi moje pocutje ok, trenutno sem v 31. tednu nosecnosti. Edino vnetje mehurja sem pokasirala, kdaj, kako ni mi jasno, ker nisem imela nobenih znakov. Zadnjic sem imela kontrolo za sladkor v Lj pa so me opozorile, da je urin slab. Me je potem se moja poslala na preiskave in je bil Sanford test pozitiven, tko da sm trenutno na antibiotikih. Se en dan pa zakljucim. Upam da se je zadeva postimala. 😊 Drugace pa sem tudi js ze precej okorna, prav tako tezko vstanem, sploh ce se recimo igram s sinetom na tleh. 😅  Trebuh mi vsake toliko otrdeva, ampak razumljivo, ker sem skoz aktivna. Lani sem veliko pocivala, pa mi je dosti bolj otrdeval. 😊 Sva sla tud na samoplacniski 3D UZ po kaksno slikico, pa je imela puncica pred obrazom roko, nogo in se popkovino. Tako da smo dobili tocno 0 slik. 🤣🤣 Standard, lahko bi pricakovala. Jo je pa vsaj se 1x pogledala in premerila, pa velikost popolnoma ustreza, namerila je za 30.9. (uradni PDP 1.10.), tako da je zdej zgleda malo zrastla in se poredila, prej je bila manjsa. Se mi zdi da bosta tale 2 meseca cist prehitro minila, pocasi se bo treba lotiti cunj, da vidim kaj je ss uporabnega od sineta in kaj sem dobila, hvala bogu vso ostalo kozmetiko imam, edino plenicke moram narociti manjse. 😁🥰 Pa seveda zase poporodne zadeve, mrezaste hlacke in vlozke, naslednji mesec, ko bo spet akcija pri to.to se lotim. 
Kako ste kaj ostale s pripravami? Javite se kaj ❤️

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: Oktoberčki 2023
26.7.2023 16:27:38   
Vrtnica89
Pridne ste ful 😁 s pripravami in vsem. Pr nas pa se kar anarhija. Sm pa Kupla prvo reč za tega dojenčka - 3 tetrice 😁 doma sicer imam voziček, lupinico in posteljico pa je treba še preprat... Oblačila se čakam nazaj, previjalno ke treba sprazniti (smo sedaj uporabljali kot predalnik) in nazaj sestaviti. Joj joj joj... Velik se nas čaka.
Ste papirologijo že oddale? Če se prav spomnim se pred porodom odda samo za porodniško in to najkasneje 30 dni pred pričetkom porodniške. Ostalo pa po porodu (ZZZS, očetovski dopust, pomoč ob rojstvu otroka). Sem kaj pozabila? Koroškega dodatka pa ni več Ane 😅 če me občutek ne vara, na 3 in več otrok pripada se dodatek na veliko družino. Kdaj pa se to uveljavlja? 
Midva z možem sva ravnokar postala lastnika nase hiške 🥳🏡 se katera kej spozna, glede na to da imava stanovanjski kredit, najverjetneje je treba javiti spremembo na CSD? 
Evo pa se dobrih 14 dni pa dopust. Težkoooo čakam... 

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: Oktoberčki 2023
27.7.2023 7:24:13   
JackieO
Vrtnica, cestitke za hisko 🏠 zadnjic je v skupini avgustovk na fbju potekala debata ravno o tem, ce je treba javiti na CSD, ker je ena dobila pisano neko nepremicnino od babice. Baje ni treba, bojda vse sami zvrtajo oz. zvohajo 😅  Ampak iz prve roke ti pa ne znam povedat, to je kar sem prebrala. 😁

Kar se tice papirjev, ja vlogo za porodnisko bo treba pocasi oddati, js imam PDP 1.10., tako da bom lahko ze kmalu urejala. Pa mislim da vlogo za enkratno pomoc drzave tud lahko prej oddas. Pa ocetovstvo seveda, ce katera ni porocena. Ostalo pa po rojstvu.
Tiste, ki imate ze vecje otroke, jih boste imele v vrtcu al jih boste kej vn jemale, ko boste rodile in potem pozimi k je en kup bolezni?


(odgovor članu Vrtnica89)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: Oktoberčki 2023
27.7.2023 16:20:21   
fracek
@JackieO, oprosti ker skacem v temo 😊, katere izdelke od to-to priporocas? Pocasi bom pricela delat seznam, kaj vse potrebujem, pa bi mi prav prisel tudi kaksen namig, kje se kaj splaca kupit. Hvala, Fracek 🙋‍♀️

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: Oktoberčki 2023
27.7.2023 16:23:07   
fracek
Aja, to sem se mislila vprasat, Americanke precej propagirajo hladilne vlozke po porodu. Ima katera kaksne izkusnje z uporabo? Hvala 🤗

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: Oktoberčki 2023
27.7.2023 22:55:18   
JackieO
Ooo @fracek draga moja, mislim da itak bolj pases k nam, zato predlagam, da kar pri nas ostanes. 😅🥰
Kar se tice to.to kozmetike imam js za malega trenutno njihovo trdo milo in pa negovalno mleko za telo. S tem ga itak umivam samo 1x na teden, ostalo samo voda. No pa njihove palcke za usesa se imam.  Kar bos sigurno njihovega rabila je se set_ za nego popka ko se dete rodi in pa zase vlozke in mrezaste gatke. Tega se res dosti porabi, sploh od zacetka, boljse kak paket vec narocit. Sem pa od zacetka imela tudi njihovo hladilno mazilo za ritko pa je tudi bilo ok. Sedaj sicer uporabljam Domacel ali pa od Makre in sta mi super. Sem pa kupila tudi njihove tetra plenice (navadne, bele) in sem bila razocarana nad kvaliteto. Vse razcefrano, tanko, kot da so v uporabi ze 10 let. Tako da odsvetujem. Lani so se imeli soft krpice za umivanje, ki so jih pa dali potem iz prodaje in jih zamenjali z nekimi biorazgradljivimi. Kolikor berem niso najbolj kvalitetne pa se drazje so. Uporabljala jih pa se nisem. 
Kar se tice hladilnih vlozkov, Frida jih ima in so baje zelo fajn. Ampak ne najbolj poceni. Tudi za njihove poporodne hlacke sem slisala same pohvale, se cimra v P jih je imela in jih ni mogla prehvalit. Ssm si pa kupila njihovo peno iz nepozebnika, ki blazi bolecine, pri rezanem presredku in je bila super. Sicer nisem bila rezana, sem pa imela par notranjih sivov in sem si s tem malo olajsala. Pa kupila sem tud steklenicko za spiranje in mi je tudi bila super. Sploh na zacetku, ko res lije iz tebe in da ne rabis vsakic pod tus. Wc papir mi je bilo pa neugodno uporabljat ravno zarad sivov. 
No upam da sem ti kaj pomagala, ce se se pa kej spomnem ti pa napisem. 😊 Si morm tud js zdej avgusta nrdit zalogo od to.to, ko bodo imeli spet akcijo. 😁
Kako sta pa kaj s pripravami? Kako je puncica, zivahna? Te ze fino nabrca? 😁

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: Oktoberčki 2023
28.7.2023 8:14:54   
*snowflake*
Ojla. Vrtnica, tudi jaz nimam odgovora na tvoje vprašanje. Če nisi sigurna, najbolje da kar na csd vprašaš, tako boš najbolj sigurna.
Kaj vse je treba oziroma lahko oddaš pred porodom je to, kar je napisala Jackie, mislim, da je ostalo pa po porodu. Včeraj sem ravno imela pregled in mi je rekla, da 2 meseca pred pdp, torej v mojem primeru 19.8., pa naj bi že poslala vloge na csd. Jaz imam zadnje čase malo težav spet s slabostjo in mi je predpisala železo za vsak slučaj. Bom videla, če bo kaj pomagalo. Ostalo je bilo vse ok. Naslednjič je rekla, da mi naredi UZ, tako da se že prav veselim. Verjetno ne bom šla nič extra delat samoplačniško, vsaj zaenkrat se nisem še odločila. Ker imam nekaj slikic od morfologije, pa če mi bo naslednjič spet kaj uspela naredit, bom zelo vesela.
Fracek, dobrodošla. Tebe imam pa v posebnem spominu. Saj ne vem, če se me spomniš, ampak jaz se te in sem zelo vesela, da pričakuješ z nami :))) če pristavim še jaz svoj piskerček glede toto izdelkov, pri skoraj 3 letniku še vedno uporabljam kremico za ritko, čeprav če se kaj vname, raje uporabim malo sudocrema, ker bolj pomaga, vedno sem uporabljala tudi njihove krpice za brisanje ritke in vse kar je Jackie povedala drži (stare so zamenjali z novimi biorazgradljivimi, ki jih je manj in tudi dražje so), ampak sem jih jaz nadaljevala uporabljat, ker nisem še našla kakšnih novih, pa te za enkratno uporabo ko greš na pot (že zmešane z vodo) tudi uporabljam od toto in nazadnje še mrežaste hlačke po porodu in so mi tudi super. Potem pa mislim, da sem vse napisala, kar sama od njih uporabljam. Je pa res, da bi letos poskusila še z vložki po porodu, ker mi delujejo po slikah podobni tistim, ki jih dobiš v porodnišnici, in tiste so mi super, ker so bolj gladke in večje. Zdaj pa moram poskusiti, da se prepričam, če je res podobno. Aja, sem pa uporabljala še olje od toto, ko se je otroček rodil, za nego/masažo telesa ali pa temenca.. sam ne vem, če bom letos tudi, bom še videla, ker moj otrok ni ravno bil za masaže, je bil raje čim dlje tesno ob meni zvit na dojki in spal :)) previjanje in karkoli na previjalni je bilo zanj too much in to je trajalo precej dolgo časa, tako da je tisto olje vec kot 3/4 potem romalo v smeti :))
Upam, da sem na vse odgovorila :))

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?