|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberčki 2023
28.7.2023 8:20:42   
*snowflake*
Aja, še na to sem pozabila. JackieO, tvoje vprašanje glede tega, če bom vzela otroka ven iz vrtca. Jaz tudi sama o tem razmišljam in se še nisem čisto 100% odločila kaj bi... najprej sem bila bolj na strani tega, da bi ga vzela ven, zdaj po pogovoru s kolegico pa se bolj nagibam k temu, da ne posegam v njegovo rutino. V septembru se bo še prilagajal novi skupini, kjer jih bo več in ne vem, če bi bilo pametno mešat štrene.. naj ima svoj tempo in rutino, ki jo ima, popoldne se bo pa lahko družil z nami. Tako bo lažje meni in tudi njemu. Sicer mu bo sigurno manjkala pozornost in ne bi bilo prav. Je pa res, da če bo preveč bolezni na vidiku, da bi zboleval moj sin, potem bom pa resno premislila vse skupaj in se zna zgodit, da bom zadevo peljala naprej drugače. To nekak je moje trenutno mnenje. Verjetno bo tako tudi ostalo. O čem pa ti razmišljaš?

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Oktoberčki 2023
28.7.2023 13:25:16   
JackieO
Joj *snowflake* js sm isto razmisljala kot ti. Sem bila na zacetku prepricana, da ga bom ven vzela, ko rodim za kaksne 14 dni, potem sem pa zadnjic srecala eno znanko, ki ima 4 otroke in je se vzgojiteljica po vrhu in je rekla da naj tega ne pocnem in ga pustim v vrtcu. Da govori kot prijateljica in vzgojiteljica. Da je sedaj ta porodniska bila namenjena samo njemu in da si tudi prihajajoca clanica zasluzi svojo porodnisko in pozornost. In sem dejansko zacela razmisljat, da ima mogoce prav. Sine bo sel septembra v vrtec, valda bo rabil nekaj casa da se navadi in lih ko se bo navadil, ga bom vzela ven in podrla sistem. Glede na to da imam PDP 1.10. lahko rodim ze 15.9. recimo in bo po 14ih dnevih ze spet doma. Nevem, se nagibam k temu, da ga pustim v vrtcu, ker bo lazje zanj in tudi zame. Seveda ne za vsako ceno, ce bi nosil domov bolezni oz. bil sam bolan, bi ga potem normalno da imela doma. Nekako tako no. Vidim pa da so ljudje kar preseneceni, ko jim povem, da bo sel v vrtec. Ker se pac pricakuje, da bo tud on doma, glede na to, da bom na porodniski. 🙄 in pa smili se jim, ker bo star samo eno leto, ko bo sel v vrtec. Ja saj ce pa ne bi bila noseca, bi pa morala v sluzbo in bi ravno tako moral v vrtec al kako so si zamislili kdo ga bi cuval. 🙄 Ah ja, vcasih bi res rabila cepke za usesa. 😅

Me pa zanima, ce je katera imela ali se ima tezave z uhajanjem urina? Mene za nekaj casa "matra", najbrz ker je tako malo casa minilo med 1. in 2. nosecnostjo, ker lani takih tezav nisem imela in vcasih kar cutim kako mi dete tisci dol. Nevem a bi Keglove vaje kaj pomagale, srcno upam da bo po porodu izzvenelo, ker je ratalo precej neprijetno. 😒

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: Oktoberčki 2023
28.7.2023 19:49:43   
Atena*
Ojla!

O, tu pa je malo več akcije kot na septembrkah user posted image

Snowflake, ja, sem iz Lj, ti tudi? Še katera? Se lahko zmenimo za kako vozičkanje user posted image

JackieO, jaz sem tudi danes imela slab urin in to 2x..jaz pa zaradi proteinov. In zdaj bom mogla spet v ponedeljek dat, bomo pa v termah, ampak na srečo je zelo blizu en ZD. Sem pa res premalo pila in bla leteča, zatekam itak ne in pritisk imam zmeraj nizek. Sicer pa je moja miss podobna tvoji, tudi jaz sem šla na 3D in dobila 0 slikic user posted image isto rokica spredaj in še popkovnica he he. Sem pa danes imela UZ in ima mala že 2 kilci, z glavico je že fejst dol, kar razloži mojo racajočo hojo user posted image

Vrtnica, jaz še nisem oddala, pred rojstvom se odda za porodniško pa starševski dopust, tako je. Jaz čakam na avgust, ker se mi bolj splača čim kasneje, ker sem na koncu fejst delala, tudi nadure. Dodatek za veliko družino pa csd sam sprocesira, po uradni dolžnosti, ti nič ni treba. Glede kredita pa žal ne vem..Čestitke za nov domek, superca!!

JackieO, jaz imam vse že v šoli, tako, da noben ne bo doma. Ko pa sem rodila drugega, sem prvega imela nekaj časa doma, sploh, ker je bilo pozimi, mislim, da celo 2 meseca, itak je bil precej bolan prvi otroček. Je pa res, da je moj bil cel čas doma, bi bilo verjetno grozno naporno zame, če bi bila sama z dvema malima.

Fracek, jaz nimam izkušenj s hladilnimi vložki, bi pa jaz to kupila po potrebi, če te režejo zna zelo prav pridet, lahko pa sploh ne bo treba. Jaz nisem drugič in tretjič nič rabila, prvič pa sem si hladila kar z vložki za v skrinjo, zavitimi v gazo, takrat še ni bilo teh hladilnih vložkov.

Težav z uhajanjem urina pa nimam, ampak naj bi keglove vaje pomagale, no, škodit vsekakor ne morejo. Upam, da ti izzveni po porodu, baje je v večini primerov tako.

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: Oktoberčki 2023
29.7.2023 12:04:13   
fracek
Wiiiii, potem pa se vam kar pridruzim 🤗 po mojem bo najina babika itak oktobrka 🥰 @Mandarina, pridno je zacela migat ze takoj, ko sva prispela na morje, tako da sem mogoce 4x vsega skupaj uporabila angel sounds v tistem vmesnem obdobju od 19. tedna naprej, potem pa ni bilo vec potrebe. Zdaj pa se vsakodnevno dogaja, enkrat bolj, drugic manj. V ponedeljek imam kontrolo, danes sem dopolnila 26 tednov, malo sem postala okornejsa in pod trebuhom (v dimljah verjetno) me boli/veze, malo vec pocitka potrebujem kot ponavadi, sicer pa kar super vse poteka. Ne morem verjet, da se samo 3 mesece, ce bo vse po sreci, na neki tocki res cas kar pobegne. 
Hvala za koristne nasvete od obeh, sem si pribelezila. Je res super, ce so informacije s prve roke. @Snowflake, seveda se te spomnim, smo si prav tako kot z @JackieO krajsali cas se v drugi temi, samo si nas, na sreco, hitro zapustila 💪💪 zdaj pa pri vama obema ze drugi strudeljcek na poti ❤❤ kdo bi si takrat mislil, da se bo tako odvilo, ane?  Tudi jaz sem zelo vesela, da sva docakala svetle trenutke, bi pa v vsakem primeru fajtala do zadnje moznosti. 🐞
Midva se nisva pricela s konkretnimi nakupi, ce izvzamem vozicek in nov avto, kar se meni zdi ze zelo veliko 😁 Dobila sem ze nekaj vrec oblacil in posteljico (brez jogija), za katero pa se ne vem, ce jo bova sploh lahko kam dala. Imava malo stanovanje. Moj bi se se rad selil, ampak ker sva v najemu in pri nas drasticno manjka stanovanj, bova verjetno tezko dobila za neko normalno ceno. Mogoce pa se poklopi tudi to, sicer pa bo potrebno carati s prostorom. Jaz se ne sekiram, bova ze. V planu imam konec avgusta pricet nabavljat ostale zadeve, morda kaksno malenkost prej.
A ta babybook ste ve dobile, ko so neki kuponi noter? Kje se to dobi? Kje sicer se kupujete izdelke, oblacilca, plenice? Kaj pa ta aspirator za nosek katera uporablja? Je rocni ok?
Lepo bodite in lepo nosecnost se naprej vsem, s cim manj tegobami. 

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: Oktoberčki 2023
31.7.2023 22:32:24   
JackieO
@fracek kako je bilo na pregledu? 
Drugace js uporabljam Bambo plenicke, tako da kupujem pri njih, ko imajo kaksne IG "influenserke" kode za 25% popusta in si takrat naredim zalogo. Ali pa v Tus drogeriji, imajo vsak ponedeljek -20% na vse izdelke za malcke in nad 49 eur brezplacno postnino, tko da tud pri njih narocim, ce zmanjka. Lih zdle sm narocvala, zato pa imam tako tocne informacije. 😅 Kar se tice Baby booka, mislim da sva ga midva dobila lani v soli za starse ampak se sploh ne spomnem kaj so za ene stvari notri. Js koristim katalog ugodnosti iz DM, imam za starse in za nosecnice. 😅  In mi res dosti stvari pride prav. Tako da priporocam, ce se nimas. 
Oblacil sm js ogromno dobila, lani za sineta in letos za puncico. Tako da kupujem res samo za duso. Sploh manjse stevilke, ker tako hitro prerastejo. Sm pa kupovala na H&M spletni strani, Sinsay (tukaj so manjse stevilke), nekaj tudi na About you, ker imajo Name it znamko, ki mi je zelo ok. Par bodijev sem  kupila tudi v Sparu, ko so imeli znizano, skratka vsepovsod se najde kaj uporabnega. 😁  Imam tudi dosti nevtralnih stvari, tako da bo se dosti stvari od lani uporabnih. 
Kar se tice nosnega aspiratorja. Js sm na zacetku imela rocnega, no tistega pri katerem z usti vn vleces ali prikopis na sesalec. Potem sm pa kupila Nosiboo. Res je drag k svinja, ampak vredn vsakega centa. Saj dokler dojencek ni prehlajen gre z navadnim, pol k je bil pa 1x poln nosek je bil pa Nosiboo res luksuz. Vcasih sm morala na pol urce cistit in je res kamot. Veliko jih pa sfura kar z navadnim, odlocitev posameznika. Meni je bila to sigurno najboljsa nalozba, sploh zdej k bosta 2 in zna biti kar pestro. 

Drugace pri meni vse po starem, pocutje cisto zadovoljivo, trebuh mi zadnje dni kar precej otrdeva, je pa res da ne pocivam dosti. Pregled imam sele 18.8., ker je G na dopustu, takrat bom ze v 34. tednu. Predvidevam da jih bom potem imela bolj pogosto. Kako ste ostale? Vse ok?
Kako se pa kaj z imeni? Imate ze izbrana? Midva sva se dalec od tega, moj skoz pravi, da je se dovolj casa, pa me skrbi da ga ni vec toliko. 😅 Tudi najbolj kompatibilna si nisva pri izbiri. 😅

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: Oktoberčki 2023
4.8.2023 10:23:48   
*snowflake*
Malo pozno odgovarjam. Toliko je vsega, da ne dohajam :) 
JackieO, očitno sva na podobnem razmišljanju. Bova videli sproti zgleda.. imamo pa mi zdaj take težave v vrtcu, ker so združevanja in ni nobene njegove vzgojiteljice, in to kar en mesec, in sem že spet vsa obupana, je isto kot na uvajanju..jok vsak dan, stres, samo na meni visi... res grozno, ko moraš oddat v vrtec jokajocega otroka, pa ko smo že vse to dali čez.. ah..kar žalostna sem..Kar se pa tiče uhajanja urina, imam tudi jaz situacije, ko imam s tem težave. Namreč, res pogosto me tišči lulat in včasih kar malo uide, če ne pridem pravočasno do wcja ali pa če kihnem tisti čas..  ojoj.. tako da te razumem :/ ni fajn in upam, da bo to minilo potem. Nisem pa probala s keglovimi vajami. V prvi nosečnosti sem jih ful delala, tokrat pa zase ne vem, kaj šele, da bi se spomnila jih delat. Pa bi mogoče znale kaj pomagat. Si probala kaj v tem času?
Atena*, kako je s tvojim urinom zdaj? Se je kaj izboljšalo? Drugače pa ja, sem iz Ljubljane, oziroma zadnje pol leta v bližnji okolici, ker smo se morali preselit. Z veseljem kaj povozičkamo skupaj 😀 a je še katera v najini bližini? Iz kje ste ostale?
Fracek, kako lepo, da se me spomniš :)) sem zelo vesela, da je tudi vama uspelo! Ja, sploh ne govori, ne morem verjeti, da sem včasih trepetala, če bom sploh lahko imela kakšnega, zdaj bom imela pa drugega že. Nadvse srečna. In verjamem, da vidva tudi💛 verjetno že komaj čakata! Kar se tiče nakupovanja plenic, oblačilc in podobno, jaz kupujem na vseh straneh, kjer so kakšne akcije al pa če mi je pač ful všeč. Te izdelke za nego pa ponavadi kar dm, ker imam njihovo knjižico za starše, tako kot JackieO in še pridno pike nabiram in pol vedno kaj ceneje dobim... sicer pa kakor pride...plenice imam Pampers premium (ne vem zakaj ravno te, ampak mislim, da zato, ker sem jih dobila prve za probo in so mi bile všeč po tankosti in vpojnosti, tako da so ostale moje favoritke, v vrtcu imajo Bamboo), oblačil sem pa veliko dobila od sestre, pa babi tako rada kupuje za vnuke :)), sama jih pa kupujem od about you, pa wow baby, baby center, h&m, pepco, primark kdaj pa kdaj.. pa kar naletim, da so akcije al pa da mi je res všeč.. od baby booka pa nimam nobenih kuponov, ne vem, če sem že kdaj dobila kake kupone od njih. Je pa res, da letos nisem nic sla v solo za starse, ker imam stare zapiske od leta 2020 in me nic posebnega novega ne zanima, ce pa ze, pa povprasam.. Glede aspiratorja za nosek imamo mi navadnega, tistega ko vlečeš z usti al pa s sesalcem, nisem poskusila nič drugega, ma to mi je bilo vedno mučno in sine je vedno jokal k dež, ko smo s tem čistili nosek. Tega nosi nosiboo ne poznam, bom poguglala, me zanima. Mogoče odkrijem kaj novega, če JackieO praviš, da je dobra naložba 😀 
Midva se ne pogovarjava veliko o imenih, ker sva kar složna glede tega. Pri prvem je bilo isto. Ko sva se prvič začela pogovarjat, sem jaz začutila eno ime in je bilo njemu takoj zelo všeč in sva ga dala. Tokrat pa je bilo nekaj podobnega, še sinetu je bilo zelo všeč tako da smo rekli ok, naj bo na seznamu in od takrat se kar ne menimo nic o tem, ker zgleda kot da smo že dogovorjeni. Pa mislim, da je res tako.. je pa res, da imam res probleme z imeni za fantke. Za punce bi jih imela milijon, za fante mi pa nobeno ni všeč za mojega otroka in pol čim ko začutim enega, se ta prime in ni več debate, se kar zdi prav. No, na koncu v bistvu nimam potem težav 😀A ve že veste imena? Me pa spet malo skrbi porod, čeprav imam dobro izkušnjo od prvič, ampak 2 dni nazaj sem imela neke čudne sanje o tem, pa sploh nič takega, zdaj me pa kar nekaj skrbi oziroma straši. Ne vem zakaj imam tak strah, ampak ja, se tolažim, da je to edina pot, da spoznam in dobim v narocje svoje drugo dete🥰 bo že bolje.. ni enostaven začetek, ampak potem je itak hkrati vse težje in težje in lažje in lažje hkrati. Ja, biti starš je res najlepši in najtežji poklic na tem svetu, ki nikoli ne počiva🤣🥰


(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 431
   RE: Oktoberčki 2023
9.8.2023 6:33:19   
fracek
Dobro jutro. Sem pisala ze kmalu po pregledu in mi ni objavilo, pa sem kar odlozila telefon 🙃Na pregledu prejsnji ponedeljek vse ok, gledala me je ze 4. G zapored, ker je moja na porodniski in sem jo videla samo na potrditvenem, nato pa nadomescanja, tako da pestro 😅 Mala je veselo migala, ves cas je ze obrnjena na glavo (upam, da ostane), odpirala je usta in nic ni bila sramezljiva - lulika se vedno zagotovljena 🤗🥰 Sem vprasala, ce se vedno zgleda velika, pa sem tokrat dobila odgovor, da po meritvah cisto vse v povprecju, pa glede na velikost trebuha tudi. 2 dni spredaj, ampak nic  posebnega, ge od nuhalne dalje za par dni "prehiteva". Nisem pa dobila nobenih navodil za naprej, ni bilo govora o stetju gibov, pa bom na naslednjem pregledu ze v 32. tednu? Po eni strani mi sicer pase, mi je dovolj, da jo vsakodnevno pac cutim na razlicne nacine, stetje bi me samo psihiralo dodatno. Urin je bil ok, hemoglobina pa mi tokrat niso merili. Pridobila sem se 1,5 kg od prejsnjega meseca, tako da sem zdaj na nekje na +8. Bom rajsi zdaj krajsa, pa v novem postu se napisem, da me spet ven ne vrze 🤞


(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 432
   RE: Oktoberčki 2023
9.8.2023 8:12:36   
*snowflake*
Fracek, sem vesela, da je vse dobro. Potem si imela pregled v 28.tednu si mislim? Ker jaz imam tudi naslednjega v 32.tednu. Meni so dali samo en prospekt o štetju gibov, ampak mi je rekla, da naj se s tem ne obremenjujem, če otročka redno čutim. Če se mi bo pa zdelo, da ga ne in da začutim, da nekaj ni, pa naj s tem preverim oziroma kar pokličem, da pridem na pregled. Zato se s tem sploh ne ukvarjam, se mi zdi brezveze. Itak pa mi zganja tak karate skos notri, da ponoči sploh ne spim. Hehe. Imam pa že prav težave ponoči, ne morem se nikakor naštimat, začne me vedno nekaj bolet in slabo mi ratuje zadnje noči, da komaj komaj potem enkrat nazaj zaspim. Da o stalnem nočnem lulanju sploh ne govorim.. skratka, mislim, da bo tole še naporno do konca :) se pa sedaj itak ukvarjam s sinčkom, ki je zadnje čase samo na meni, ima očitno neko stresno obdobje in noče v vrtec zjutraj.. krivim pač vrtec, ker ni nobene njegove vzgojiteljice že en mesec, manjka jim kader, zato ga niti ne more ena potolazit, če mora delit zajtrk... skratka, ne je zajtrka že preveč časa... ne vem kaj naj si mislim... žalostna sem, da je tako in da otrok trpi... poleg vsega sem pa samo vesela, da nas ta ujma ni prizadela in mi je hudo za vse tiste, ki jih je.. upam, da ni kakšna tudi od vas... držite se vse in upam, da se počutite dobro s svojimi trebuscki 🍀

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 433
   RE: Oktoberčki 2023
10.8.2023 8:05:06   
JackieO
Zivjo punce! 🐞 @fracek ce predolgo pises potem zna ven vreci. Sploh ce vmes se kaj drugega pocnes. Js si zmeri skopiram, ker znorim k mam cel sestavek potem pa ne objavi. 😅
Kar se tice stetja gibov, js nism nikoli dobila posebnih navodil, samo na vsakem pregledu me vorasa, ce jih cutim. Nic drugega. Se mi zdi ti cist ok, ker bi se najbrz drugace se bolj stresirala, ko bi morala kaksno belezko vodit. Itak so pa kak dan bolj, kak dan manj. Moji zgleda se ni zmanjkal prostora, je se kar aktivna. 😅 
Snowflake mislis da ni sine tak tudi zaradi novega prihajajocega clana? Sigurno cuti, da bo neka sprememba. 
Drugace pri meni pocutje kar ok, malo mi je ze ratalo naporno, sem ze kar okorna, sploh dvigovanje in nosenje sineta. Pregled imam drug teden, takrat bom v 34. tednu. Bomo videli, ce dete se zmeri "solsko" raste. Tudi cuker je pod kontrolo, se ena kontrola pa smo zakljucili. Konc meseca gremo se za par dni na morje, da zakljucimo sezono. Potem bo pa pocas treba za puncico kaj pripravit. Se mi zdi da imam se ogromno dela, casa pa kar nekam malo. 😅 Racunam na to, da ne bo kaj dosti prehitevala. 😁 mogoce tam okrog 39. tedna, ce rodim, bi bilo kar ok, to je zadnji teden v septembru. 😊😁 Kar se tice kg sm trenutno na +4, ampak se pozna, ker mi je od prejsnje nosecnosti se nekaj ostalo in ne gre tako hitro gor. Bom potem izgubljala kg za obe nosecnosti pa bo. Dve muhi na en mah (tako se tolazim seveda). 😅 
Upam da ste v teh groznih casih vse ostale "na suhem" in je pri vsaki vse ok. 
A sem si prav zapomnila, da je sedaj tudi testiranje za streptokok B zastonj?   

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 434
   RE: Oktoberčki 2023
12.8.2023 9:06:18   
fracek
Hej hej. Tudi jaz srcno upam, da ste vse na varnem in da ste dobro, v nasih koncih nam je prizaneslo. 🙏
Danes dopolnila 28 tednov ❤❤ in zadnje trimesecje je ze tu 😳 O đizus, full malo casa se mi zdi, da je se ostalo, in tudi mene bo po mojem zacel zdaj dajat tisti filing, kdaj bom vse zrihtala, kar je potrebno. Cez dobre 3 tedne ze lahko oddam vlogo za porodnisko. 😅 A katera mogoce ve, ce je dovolj, da oddas 30 dni prej? Ker nam se je placilni razred nekaj mesecev nazaj dvignil, pa bi mi bilo verjetno ugodneje, da bi malo kasneje oddala. Pa kako je v primeru, da te pac prej doleti in preseneti predcasni porod? 
@Snowflake, tudi jaz sem imela ta teden zanimiv z vsemi dodatki, tri dni zapored me je kislina pekla, na sreco pomagal donat v 10 minutah, kot na budilko se vstanem okoli 3 zjutraj, ker me mocno pritisne lulat, pa išias me je zacel dajat, predvsem v desni ritnici. Od tega spanja na boku se mi zdi, da se samo stopnjuje. Bom mogla se pojacat raztezne vaje. Pa sanjam zadnje case ko nora @JackieO, uh ja, neudobje 😁 Vcasih tak tezko prilezem po stopnicah, obuvanje desnega zokna in cevljev je postalo ze tezko 😅 Pa mislim, da se bom lahko morda samo 1x sama izvedla depilacijo, potem pa ne vem, ce bom se sploh kaj vidla tam dol 🤣🤪 Studiram, da bi se pred porodom mogoce kam narocila. Kaksne so vase izkusnje?
Jackie, ze 32. teden??? Bravo ❤ porocaj s pregleda. Jaz zacnem konec naslednjega tedna z nakupi, sem dobila se kup nekih cotk, ki jih bom ta vikend presortirala, potem pa akcija. Ime pa imama midva po cudezu ze izbrano kaksna 2 meseca. Mojemu najprej sploh ni bilo vsec, potem pa je rabil samo prespat in mosko mnenje 🙈 in naslednji dan je bilo odloceno hehe in jo ze kliceva po imenu. Za fantka bi imela pa resen problem, ker meni ni res res nic vsec. Je ze pol moglo bit tak, da je puncica 😊🥰🦂
@Atena, kako si kaj ti? 
Pozdravcek vsem in lepo se imejte 🤗



(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 435
   RE: Oktoberčki 2023
12.8.2023 22:23:22   
Atena*
Hejla punce, da se še jaz malo pofočkam, smo na dopustu še ta teden, mi je vrooooče 😅 Aja, urin je bil potem v redu, samo zjutraj imam res težave z oddajo, ker ne spijem zadosti zjutraj, ponoči pa probam čim manj, že tako sem skos na wcju 😄JackieO jaz imam tudi 18ga pregled, bom pa proti koncu 36. tedna, potem bo pa počasi že CTG..še kar mi ni jasno, kako je vse skupaj tako hitro minilo..sem pa tudi jaz zelo utrujena, ful mi dol pritiska, hodim komaj, plavanje je še najboljše, takrat pa tamala tut najraje miga, kot bi mi hotla pomagat he he. Ime že imamo zbrano, prištimano tudi že vse, tako, da komaj čakamo, da pride mala žabica. Lep pozdravček vsem. Aja, upam, da ste vse v redu po teh katastrofalnih poplavah 🥺 nam je bilo tokrat prizanešeno, mi je pa grozno koliko ljudi je ostalo brez vsega..je pa čudovito spremljati vse pozitivne odzive ljudi ❤️ 

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 436
   RE: Oktoberčki 2023
12.8.2023 22:24:56   
Atena*
Aja, še to, testiranje za streptokok je zastonj, tako je. Franček jaz se kar sama popedenam spodaj, kar malo na slepo, ampak zaenkrat mi kar gre. 😁 depilacije pa ne prenašam, me preveč boli.

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 437
   RE: Oktoberčki 2023
22.8.2023 5:59:46   
fracek
Dobro jutro vsem. Kako ste kaj? Se po dopustih, ali zasedene od priprav? @Jackie, vse ok? Kako je bilo na pregledu? @Atena, ti si ga tudi imela, kako kaze tebi? Ze startala s porodnisko? In @Snowflake, kako se ti drzis?
Jaz imam pregled cez 2 tedna, na splosno pa pricakujem, da bo september nor, zadnji mesec v sluzbi, cakam se na razpisan termin za materinsko solo in posvet o porodu v nasi porodnisnici, hkrati pa imam v nacrtu se vse ostalo pripravljat in kupovat. Wiiii, to bo zabavno 😍 - upam da. Kataloge iz DM sem vceraj uredila. Kaj pa iz Mullerja katera kaj kupuje? Je kaj uporabnega?
Dobro bodite 🤗

(odgovor članu Atena*)
Neposredna povezava do sporočila: 438
   RE: Oktoberčki 2023
22.8.2023 12:49:09   
JackieO
Zivjo @fracek in ostale punce seveda. 😊 Vsak dan hocem kej napisat, pa me zmeraj cas povozi. 😅😇 Se nam je dogajalo na polno, sine je imel 1. svecko, pa se pokasiral 5. bolezen. Sicer nimam pojma od kod ampak ok, je mimo in je spet tak kot more bit. 😊 Js sm imela v petek pregled, punci lepo raste, jo je namerila okrog 2200g, tako da zgleda vse ok. Tud plodovnice je se dovolj. Zdaj sem v 35. tednu, naslednji pregled imam v 37. tednu. Bris za streptokok pa te stvari, potem pa tako najbrz kontrole s ctg-jem vsak teden. Drug teden imamo se plan iti za par dni na morje, potem pa zacnemo z uvajanjem v vrtec. 🥹 Skratka, cas leti. 😊 Pripravljeno se vedno nic, racunam da bom pripravila, ko bo sine v vrtcu. @fracek js v mullerju nic ne kupujem, ker ga tle pri nas nimamo, tako da ti zal ne morem svetovati. Kar se tice frizure tam spodaj... kot je ze Atena rekla, tud js kr malo na pamet potegnem 😅 ne vidim nic vec kaksna je situacija, razen v ogledalu. 😅 mi je pa kar naporno zadnje dni, tale vrocina mi nic kaj ne pase, trebuh mi ful otrdeva, pa kar precej me ze tisci spodaj, vcasih se mi zdi, da mi bo kr vn padla, sploh ce sm dosti na nogah. 😅 Kako ste kej ostale, kako se drzite? Aja, pa ravno danes sem dobila odlocbo, 3.9., zacnem s porodnisko. Se malo, zdaj trenutno dopust koristim. 😊 Javite se kaj, upam da se vse dobro drzite. 💪

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 439
   RE: Oktoberčki 2023
22.8.2023 14:10:07   
*snowflake*
Zdravo punce. Tudi jaz imam v mislih, da bom pisala na forum, pa me tudi čas povozi vsak dan posebej. Sto stvari... sicer sem že na dopustu, ampak danes sem morala še nekaj v službo, ah... ta vročina me ubija, trebuh mi otrdeva in tudi občutke imam take kot ti JackieO, da mi bo vse skup ven padlo, tak pritisk spodaj čutim, ko sem preveč na nogah. Mislim, da imava podobne težave. Še vedno me pa pritiska na želodec in križ me matra predvsem zvečer in ponoči. Nikakor se ne morem naštimat, da bi mi bilo prijetno. Sem pa v 32.tednu, v petek imam pregled, tudi UZ, upam da je vse v najlepšem redu, se že veselim, da vidim svoje dete <3 
Me veseli, da ste vse dobro, kljub običajnim težavam, ki so del nosečnosti in se počasi pripravljate tako ali drugače na big finale :)) sej ne morem verjet, da smo že tako daleč, noro. In lepo vas je brat.
Kar se tiče Müllerja, tudi meni je odročen, zato ne hodim tja, dm mi je najbolj na dosegu rok. Glede spodnje frizure pa imam sama tudi težave, saj ne vidim popolnoma nič 🤣 in delam pač nekaj na pamet, hahaha. Sej se sama sebi smejim, ko mam to za opravit. Tudi z nogami imam počasi že težave, ampak zaenkrat še nekak gre z nekaj iznajdljivosti :)) depilacije se pa tudi sama ne poslužujem že v osnovi, tako da nisem pomislila sploh, da bi. Verjetno v takem res prav pride :)) ampak tudi meni niso ravno prijetne, tako da bom verjetno se še malo sama pomatrala pa dokler bo šlo bo šlo 😀
Aja, sem se pa prijavila na šolo za starše preko zooma, tako da se bom udeležila mislim da dveh predavanj, ki bi ju rada še 1x slišala, ostale sem že itak pri prvem otroku. 
Aja pa še glede priprav.. sama tudi nisem nič več kot voziček in lupinico zrihtala, zdaj se ukvarjamo z reorganizacijo pohištva, nakup večje postelje za prvega otroka, urejanje njegove sobice... previjalno bomo prestavili v drug prostor za novorojenčka in eno omaro smo že kupili par dni nazaj, samo ni še sestavljena.. skratka, počasi se nekaj premika... potem pa moram cunce pregledat in naredit počasi seznam potrebščin za porodnišnico in za začetno nego novorojenčka.. bi pa rada do porodniške imela že večino pripravljenega, ker bi rada zadnji mesec dovolj počivala in si nabrala moči... pa verjetno bom že težko karkoli delala, ker sem že zdaj okorna... dajmo rect, da bo uspelo 😀 vlogo za porodniško sem pa tudi že končno oddala, zdaj čakam na odločbo.
Uživajte in javite se še kaj 😀


(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 440
   RE: Oktoberčki 2023
28.8.2023 15:01:39   
JackieO
Punce kako ste kaj? 😁  Ze imate vse pripravljeno? Js se zmeraj nic. 😅  Me je kar groza, ce me kaj prehiti, bo puncica prisla v kaos. 😅 Se imena nimava izbranega, kaj sele ostalo. 😅 Sedaj cakam na naslednjo to.to akcijo, da si vsaj robo zase narocim, da pripravim pocasi torbo za v porodnisnico. Racunam nekje v zacetku septembra, da bi spet bila. Naceloma druge kozmetike ne bom kupovala, ker itak vse imam, edino plenicke se moram narociti manjse. A boste startale z 1ko ali 2ko? Mi smo lani z 2ko, pa smo potem kupili 1ko, se mi zdi da mu je bila 2ka kar prevelika. Vem da v porodnisnici smo imeli kar 2ko. Uporabljam pa Bambo, tako da bom za tamalo isto narocila, pa upam da ji bodo ustrezale. 
Upam da ste kolikor toliko prezivele to nagnusno vrocino, mene je ze kar fajn matralo. Sem ze kar odstevala dneve do ohladitve. 😅  
Upam da ste vse ok in seveda javite se kaj. Atena koliko se imas? Si se 2v1? 😁

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 441
   RE: Oktoberčki 2023
28.8.2023 15:44:50   
fracek
Hej hej. Kako lepo, da ste se javile 🤗 
Pri nas smo zaenkrat super, ta vrocina oz. sopara je tudi mene ze spravljala ob zivce, ampak nekih posebnih tezav ni bilo, razen da sva v stanovanju nazigala klimo, zvecer pa obupno komarjev, tako da ni bilo sploh za zunaj bit. Danes se koncno da dihat.
Fizicno sem ok, mala se mi rolka po trebuhu, tako da mi obcasno cel trebuh trese od sile. Upam, da se ni odrolala in obrnila v kako cudno lego. Zatekam (se) na sreco ne, obcasno mi otrdi trebuh, ampak po kratkem casu spusti. Videt je prav izboklino, kot da mi bi ritko ven naslonila ali pa kateri drugi del telesa 😁 Pa malo pomasiram tisti del in potem spusti pritisk. 
@Jackie, jaz sem ravno narocila svoj prvi paket v Tus drogeriji (po tvojem nasvetu), pa sem narocila tudi plenicke bamboo, ker so imeli do 26.8. 25% popust. Narocila sem zaenkrat dvojne 1 in trojne 2, nisem pa "merodajna" oseba kar se tice plenick, ko nimam izkusenj. Narocila sem se frosch pralni prasek oz. gel, mrezaste hlacke od to-to, pa ene blazinice za dojenje in neke drobnarije, niti vec ne vem kaj 🙈 
Javi, ko bodo imeli akcijo pri to.to, da se sama pogledam, ce ne bom ze prej odkrila 😁 Oblacila se mi se kar kopicijo, me zalagajo z vseh strani, enih 20 kosov sem kupila na fbmarket rabljenih malih stevilk, kot novih, za vse okrog 50€. Se vedno nimam vsega sortiranega, tako da tudi to cakam, da uredim in grem potem v nabavo za manjkajoce stvari. 
Tedni bezijo in vsak dan se mi zdi, da je se toliko ta naredit, vikendi pa prekratki 😁
@Snowflake, kako je bilo na pregledu? 
@Atena, kako se drzis? Tvoj mesec je pred vrati 🐞🍀

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 442
   RE: Oktoberčki 2023
29.8.2023 14:16:30   
*snowflake*
Ojlaa! Lepo vaju je brat JackieO in fracek, Atena tebe še čakam 😀 


Moj pregled je bil super, vse ok, na UZ sem videla dete, ima že 2 kg, haha 😀 naslednjič imam že prej kot v 4 tednih, mislim, da že čez slabe tri tedne. Sladkor so mi končno vpisali, tako da sem videla, da je vse ok. Drugače pa vaju čutim glede vročine. Jaz sem dobesedno umirala in samo čakala kdaj bo prišel ponedeljek, da se ohladi, ker res nisem mogla več živet. Že ko sem bila samo pri miru, sem bila čisto mokra po celem telesu, sem se prav hodila tuširat pod hladno vodo, ker enostavno nisem zdržala. Ponoči sem se zbujala na eno uro, ker sem bila čisto mokra od vročine. Sploh se ni shladilo, pa klime nimamo, tako da se je močno poznalo. Res ne vem kako sem preživela. Zdaj, ko je pa hladneje, sem pa srečna, ker sem prvo noč spet koncno bolje spala. Tudi moj sinček je končno spet lepo spal in prespal celo noč, brez zbujanja in jamranja..ampak meni je še kar vroče, če sem čisto iskrena, je pa velika razlika, da sedaj ne trpim muk zaradi tega.. samo da je konec te vročine.. si sploh ne predstavljam, da bi morala rodit v takem.. Jezus 🫣🤣 drugače pa... sem danes bila v nabavi za stvari zase za v porodnišnico (vložki, mrežaste hlačke) in za dojenčka (za čiščenje popka, tetra plenice in še neke detajle).. tako da si bom v teh dneh pripravila torbo, da me bo čakala.. torbo za dojenčka imam pa plan za naslednji teden pripravit, ko bom presortirala in preprala še oblekce.. plenice imam eno enkico zaenkrat, ker sem jo gratis dobila, ma ostalo ne bom, sem zmenjena z možem, da vidimo koliko kg bo imel, ko se bo rodil in bo on kupil pleničke, medtem ko bova midva v porodnišnici. Prvo nosecnost sem morala celo 0 kupit, ker je imel sin 2,5 kg in mu je bilo vse preveliko. Tako da bom tukaj počakala, ker se ne mudi. Bom pa še vedno vztrajala pri pampers premium, ker sem že navajena na njih in jih prvi sin še vedno uporablja. No te gratis, ki sem jih dobila, so nekaj drugega, ne vem niti kaj, ampak jih bom preizkusila.. sem bila pa v tosami danes, sem imela neke popuste svoje, kdaj jih bodo imeli pa oni, pa ne vem.. 
No, pol sem pa zavila še v bags and more in si za dušo kupila eno večjo torbo, ki jo bom imela za v porodnišnico, potem jo bom pa uporabljala za dojenčka, ko bom kam z njim šla. 😀 tako da očitno sem kar pridno izpeljala tole danes, pridejo samo še malenkosti... ampak ja, želim čimveč zdaj, ker časa nimam na pretek, hitro gre, jaz sem čedalje bolj okorna in rabim čedalje več počitka, doma preurejamo pohištvo, urejam sobo še za prvorojenca (nova postelja..),.... da ne dolgotvezim.. kar že počnem, haha.
Aja, pa še to, fracek, točno vem kako se počutiš... meni tudi dete razgraja na polno v trebuhu, sploh nisem vajena tako.. res, miga stalno in na polno, da se sama sebi čudim 🤣 trebuh dobesedno pleše in valovi, bombandira iz dveh strani naenkrat, izbokline se vidijo...noro.. moj sinček ko to gleda, se prav reži na ves glas ☺️
Javljajte se še kaj 😀

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 443
   RE: Oktoberčki 2023
7.9.2023 20:02:11   
JackieO
Punceeee, kje ste, kako ste? Saj ste se vse v enem kosu a ne? 😁 No razen Atena je ze lahko sla v Rim. 😅Fracek, snowflake, vrtnica, kako kaj pocutje? Upam da ste vse ok, js sm tednom primerno. 😅 Danes sem imela pregled, sem 36t4d, mi je vzela bris za streptokok, ugotovila da imam vnetje, tako da sem spet na Canestenu, puncico je namerila cca. 2750g kar je bojda ok, to je pa to. Naslednji pregled imam cez 1 teden, ko zacnem s CTGji. Pripravljeno nimam se nic kaj, sem pa narocila robo v Tosami, ko so imeli -30 off, tako da lahko vsaj torbo pocasi pripravim. 😅  Sine se ta teden uvaja v vrtec, tako da je pestro. Racunam na to, da naslednji teden vse pripravim, ce bo v vrtcu. Sem pa ze kar okorna s tem trebuhom, na polno mi otrdeva, pa dol tisci. 😅 Danes je se na hitro premerila MV, ko je bris vzela, je se vedno dolg (3,6) in zaprt. Naj tako ostane se kake 14 dni. 😁 
Upam da ste tudi ve dobro, pa le javite se kaj. 🥰 Js sm ze 4 dni uradno nazaj na porodniski, najbrz boste tudi ve kmalu😊

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 444
   RE: Oktoberčki 2023
8.9.2023 11:10:24   
*snowflake*
JackieO, sem vesela, da si se javila 😀 sem ze razmišljala kdaj se bo spet katera javila. Si že skoraj na cilju a ne? Joj. Kar naenkrat. Bolj ko gre proti koncu, bolj ratujem malo zivcna 😀 ampak tista pozitivna živčnost, pričakovanje.. jaz imam pregled čez en teden, takrat bom 35t+1. Naslednji teden bom verjetno naredila pregled cunjc od prvorojenca in jih pripravila, preprala za drugorojenca, pa tudi za prvega moram naredit malo selekcijo za jesen/zimo. Danes sem pripravila voziček in lupinico 😀 navdušena zelo. 
Sicer pa moje počutje je nekako enako, veliko me križ boli in lulam zeloooo pogosto. Še do vrtca ne pridem normalno brez da me ne prime lulat in je to res naporno, ker nimam kam it in moram tiščati do doma. A delate kaj Keglove vaje? Jaz se nekaj trudim 😀 
JackieO, drži se še naprej 😀 vnetje boš pa pozdravila. Ma to verjetno nimaš streptokok, ampak neko drugo vnetje predvidevam? Drži se!
Pa srečno na uvajanju v vrtec!
Kako ste ostale? Pozdravcek!

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 445
   RE: Oktoberčki 2023
9.9.2023 8:30:15   
JackieO
Punce, samo da vam javim... js nisem vec 2v1. Vceraj zjutraj naju je dobre 3 tedne prezgodaj razveselila najina puncica. ❤️ Porod je bil ekspresen, puncica je pa se kar mini, 2770g in 47cm. Trenutno je se v topli posteljici, upam da se mi kmalu pridruzi. 😊

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 446
   RE: Oktoberčki 2023
9.9.2023 11:05:33   
*snowflake*
Ooo Jackiee, čestitke! Ja, vidiš, tudi to se dogaja. Važno, da je puncica zdrava in da sta obe dobro! Iz srca vse dobro!! Javi se še kaj, če boš lahko 🍀🍀

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 447
   RE: Oktoberčki 2023
9.9.2023 14:22:37   
fracek
@JackieO, jeeeej, bravo, cestitke, to pa je zdaj bilo eno veliko presenecenje ❤❤ Da se le cim prej pricneta cartat s puncko, ki se ji je ocitno hitro po pregledu mudilo na svet 😊 So pa precej natancno ocenili tezo na pregledu. Ko bos imela voljo, pa nam le se kaj vec napisi 😍 

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 448
   RE: Oktoberčki 2023
9.9.2023 14:59:59   
fracek
Da se dodam svoje porocilo, sem si sla zdaj prav eno kavico skuhat, pa si vzet cas 😊 Danes dopolnila 32. tednov ❤ Pregled sem imela v torek, vse je zgledalo ok, dete lepo raste in yes yes yes, se vedno obrnjena na glavico, tista izboklina, ki jo velikokrat na levi strani ven porine, pa mi je rekel, da je ritka 😁 glede na to, kaksne manevre obcasno izvaja po trebuhu, sem se ze bala, da se je kam obrnila. Zadnji teden dni me nic kaj posebej ni mantralo razen isiasa in to v obe ritnici, tako da sem vcasih ko raca, ko startam s hojo ... lulanje pa kakor kdaj, vcasih ponoci po dvakrat, trikrat, vcasih nic, kakor pac gospodicna pritisne 🤭In gremo dalje, v cetrtek, ko je ze tako super kazalo, koncno se je razpisal termin za materinsko solo in sem se prijavila, prav tako se je razpisal termin v porodnisnici za posvet o porodu, pa en nakup sem se opravila, nekaj cot presortirala, pa moj zboli, dobil je visoko vrocino in oblezal. Sem se ze hecala, da imava stih probo, vstajanje na 4 ure in celodnevna nega 😷 in test na korono pozitiven 🥶 Ja kaj hoces, izolirat se nimam kam, dragi pa je bil tudi tak bogi tri dni s konstantno nad 39 vrocine, da je komaj lahko vstal. V petek sem bila pa tudi ze jaz pozitivna, na sreco me je samo vceraj zdelovalo, ampak mi temperatura ni sla nad 38, samo v krizu in kolkih me je bolelo, peklo, malo grlo in glava bolela. Nisem rabila niti tablete nobene pojest, ponoci sem se spotila in se danes zbudila kot nova. Res sreca ... edino cel vikend spet ne bom nic naprej spravila. V ponedeljek bom se v bolniski oz. odvisno od tega, kdaj bo test pokazal negativno.

Kar se tice nabave, dokupila sem zadnjic se ene vlozke to.to za po porodu, lanolin za bradavice, dve phillips avent dudici, fiziolosko raztopino v ampulah. Kopleta za nego popka niso imeli na zalogi. Iskala sem tudi nosecniski dnevnik, pa nisem dobila, da bi morda kaj zacela pisat, ko sem si ze pred 100 leti neko vizijo ustvarila 🤔 se kar nekaj me caka, tako da si v bistvu ne zelim kaksnega prezgodnjega presenecenja 😅 vlogo za porodnisko pa bom oddala sele takoj na zacetku oktobra, se mi bolj splaca, uradno pa nastopim s 7.10., ko imam predviden tudi piknik za moje najblizje in prijateljice. ❤ naslednji pregled pa 3.10. sele, mi je pa te dal napotnico za porodnisnico ginekolog 😳
V glavnem, drzite se, sem v mislih z vami, pa se kmalu spet kaj slisimo. Postaja vedno bolj resnicno 🐞🍀


(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 449
   RE: Oktoberčki 2023
11.9.2023 13:17:22   
*snowflake*
Fracek, lepo da si se javila. Mi je pa žal, da slišim, da sta zbolela s tvojim za korono. Jaz imam tako slabo izkušnjo s korono, da bom raje tiho. Sem pa vesela, da tebi ne dela večjih težav in naj gre hitro mimo. Lepo se pozdravita🍀 in res, vse je že tako blizu, da se bo hitro obrnilo in pdp bo tu. 
JackieO, tudi jaz že komaj čakam, da izvem kaj več. Upam, da se že lahko kaj cartata s hčerkico, vsaj med dojenjem. ❤️ Kam si šla potem rodit? Glede na to, da se je vse ekspresno zgodilo..
Ostale so/ste pa res čisto utihnile. Javite se kaj 😀
Jaz imam pregled v petek..trenutno bolj počivam, ko je sin v vrtcu, ker me križ ubija in berem knjige😀 danes se bom pa udeležila preko zooma enega predavanja, da osvežim pripravo na porod 😀

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?