|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 22 [23] 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberčki 2023
26.1.2024 13:46:06   
*snowflake*
Ojla. Mi se selimo tako da smo ornk v gužvi in ne vem kje se me glava drži..pa še vedno sem malo bolna..sinček je danes zadnji dan v vrtcu, potem ostane z nama doma do septembra. Sem ga morala izpisat, ker se selimo na drug konec drzave. Zazelite mi sreco, prosim, ker nimam pojma kako bom z dvema vsak dan doma do septembra😅 Vrtnica, lepo te je slišat! Glede pete jaz nimam težav, kaj če vprašaš zdravnico malo? Če je kaj povezano. Porod je velik šok za telo in jaz menim, da je vse možno.. meni dela malo težave zdaj uhajanje urina med kašljanjem, kihanjem, smejanjem.. sem že kar malo zaskrbljena. Po prvem porodu teh tezav nisem imela, zdaj so se mi pa pojavile ze proti koncu nosecnosti in še vedno jih imam.. Ima še katera te težave? 
Mi smo tudi dali cepljenje čez, in je začel bolje spat, do 2 dni nazaj, ko se mi zjutraj premetava fejst kot da ga nekaj matra. Cez dan je tudi malo siten in velik zaspan. Roke tlaci na veliko u usta in se slini. Tudi moj prst grize kot zmesan.. tako da se sprasujem, če ga že dlesni srbijo zaradi zobkov...ah ja..je bil pa tudi po cepljenju 2 dni prav neješč, da me je že skrbelo. V glavnem, vse ok. Se je popravilo. Ne gledam pa na uro vec kdaj naj bi bil lacen, ker ce mu ponudim prsa takrat ko ni lacen, se mu zmesa 🤣 prav dret se zacne. Tako da ga pustim in ko pokaze da je lacen, mu dam. S tem se malo borim, ampak ok.. fracek, jaz menim, da če pri tej starosti Astrid prespi celo noč, bodi samo hvaležna 😀 če se lepo naje zvečer in potem zjutraj, ko se zbudi, je to čisto ok. Če normalno lula, kaka, je zadovoljna in lepo pridobiva na teži (verjetno bi ti kaj rekli na cepljenju, ko jih tudi tehtajo), se jaz ne bi sekirala. Moj se še vedno zbudi 2-3x na noč ponavadi za jest, lahko tudi 4x, odvisno kok spije vmes, ker ga včasih predčasno zmanjka, med hranjenjem, in se potem ne naje do konca, zbudit ga pa ne morem, ni šans. Tako da se pol prej zbudi in papca spet. Pa materino mleko se tudi zelo hitro prebavi in potem lakota nastopi prej. Zdrži pa tudi od 4-6ur ponoči in takrat se čudežno zbudim spočita kot da bi spala en teden🤣🤣 je pa tak, da se naje v 5 min, noro, priklopi se samo za hranjenje, torej gorivo, crkla se pa ne nikoli na prsih (čist kontra sem bila vajena pri prvem otroku). Crklja se v naročju najraje in da se z njim pogovarjaš. Se tako smeji 🥰Fracek, kako je zdaj Astrid glede glavice? Se že kaj bolj obrača tudi na drugo stran?

JackieO, kako ste vi??

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 551
   RE: Oktoberčki 2023
27.1.2024 12:48:34   
fracek
@Snowflake, jaz ze brez selitve ne vem, kje se me glava drzi, tako da svaka cas_t. Ampak saj tako je, ko ni izbire, gre vse 😊 na kateri konec se selite? Bo zagotovo velik zalogaj z obema doma, verjamem pa, da bos zmogla? Bom imela vsaj katerega od babic ali dedkov kje blizu, ali pa kaksno prijateljico? 
Ja, Astrid se je pricela obracati tudi na levo, tudi spi veliko na levi, tako da se je to samo od sebe postimalo. Tudi pediatrinja ni "zagrabila" nasveta dezurne zdravnice za razvojno in komentirala, da bi poceno vratno misico zagotovo opazili po porodu, po pregledu pa se ji ni zdelo nic posebnega. In smo pustili to debato 😊
Se pa konstantno ubadamo z zvokom smrcanja oz. hropenja. Jaz mojemu ze ves cas trdim, da bi znal bit refluks. Ponavadi se je skihala in je bilo boljse, zdaj pa vztraja ze teden dni. Pediatrinja spet ni nekaj posebej komentirala, je rekla, da je opcija, ker je popila plodovnico, da so dolocena tkiva otecena in je zaradi tega, da lahko traja tudi do 1 leta. Druga opcija pa tihi refluks. Da ni kaj za naredit, pocakat, da s statostjo izzveni. Ma grozno je poslusat to dihanje 😳 pa lepo podira kupcke, po hranjenju jo nosim vsaj 15 minut pokonci, ze od zacetka ima privdignjeno vzglavje, sicer ne ravno 30 stopinj, ker ze itak cela zleze dol pri nizjem naklonu. @JackieO ti imas tu s prve roke izkusnje, ali se je pri tamali kaj izboljsalo to dihanje? Kaj posebnega, razen omenjenega, za naredit? 
Sem zelo hvalezna, da otrok spi, zelo zelo. 🙃 samo itak te vedno nekaj skrbi, ce premalo ali prevec. Po cepljenju ima tudi ona neke nemirne epizode, brca in se premetava v postelji, prav zbudi pa se ne. 

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 552
   RE: Oktoberčki 2023
28.1.2024 6:01:18   
fracek
Snowflake, slinjenje, tlacenje rokic v usta, vse to tudi jaz ze nekaj casa opazam. Na spodnji dlesni se vidi nekaj belega tam, ko bi lahko bile enkice. A vajina tudi kaj pokasljujeta od vse te sline, ki je ne uspeta pozret? Nasa  nonstop nekaj. Imam spet neki tezki dan za sabo in me vse ful skrbi, nikakor da se sprostim. Ampak ta nasmeh, ki ga dobim, to pa pogreje srce. Taksne ljubezni in taksnega strahu za neko bitje, ne vem, ce sem ze kdaj dozivela. 

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 553
   RE: Oktoberčki 2023
28.1.2024 6:04:57   
fracek
Z uhajanjem urina na sreco nimam tezav, tako da tu tezko kaj svetujem. Sem pa imela oring menstruacijo prvi teden januarja in hkrati so mi zaceli precej izpadati lasje. Po enem letu gostih las, ko niti enega nisem nasla na tleh, je to zdaj kar zalostno videt. Pa tamala se tudi trebi, je ze kar pleska na dolocenih mestih 🙃

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 554
   RE: Oktoberčki 2023
28.1.2024 21:23:52   
JackieO
Zivjo punce moje, vsak dan vsaj 3x hocem kej napisat, pa mi ne uspe. Dnevi letijo, tako da ze morm pogledat na koledar katerega smo. 😳 Skoraj ne morem verjet, da bo moja mala stara ze 5 mesecev. 5! Pa se mi zdi, da smo se se vceraj pogovarjale kdaj ima katera rok, ko smo teste naredile. Noro. 🥹
Snowflake, vidim da se vam dogaja na polno, noro. Spostujem taksne odlocitve, ni lahko. Js sm se tudi preselila na drug konec Slovenije zaradi mojga in vcasih bi prav pasalo bit doma, pri svojih, okrog svojih. No, saj so tudi ti moji... ampak saj veste kaj mislim. 😁 V kateri konec pa gres? Drugace ste zdravi? Zdaj ti pa res ne bo dolgcas, ko bos imela oba doma. 😅🥰
Fracek... glede hranjenja, dajej ji po potrebi. Moja se zdej spije max 150. Naceloma bolj 120. Ampak je pa kar pogosto, na 3 ure recimo, razen ponoci. Zdaj so ze toliko veliki, da pojejo kolikor rabijo. In ne tko kokr na zacetku, ko pojejo kolikor jim das. Ce prespi celo nic, hvala bogu. Moj tavelik jo je od 2. meseca naprej. Ta cebela je pa bolj zahtevna, spat gre okrog 8ih, potem pa vcasih ze ob polnoci jé, vcasih sele ob treh. Kokr je. Pa potem se zjutraj. Spimo pa zadnje case bolj slabo. Vsaj js, ki spim zraven nje. 😅 ponoci kar nekaj krili z rokami in nogami, premika glavo, je nemirna in se tezko spi zraven. Upam da je to v sklopu spalne regresije in bo kmalu minilo. 😅 Poleg tega se mi se tavelik zbuja in sm ze kr fino utrujena. Si ne predstavljam kako je, ko odspis 5 ur v kosu trenutno. 😅  Drugace je tudi bila prvic cepljena, hvala bogu vse ok.😊 Zdej ima 6500g in 61cm. V enem mesecu se je zredila za dobro kilo. Se ji vidi da je ratala prava hruska. 🤣 Lasje pa gredo tudi njej dol, kmalu bo brez. 😅Pa jih je tudi kar dosti imela. Sine jih je imel se vec, pa so mu vsi ostali. Ta bo pa zgleda nove dobila. 😁 in pa tudi meni grozno izpadajo. Vsepovsod so, se na dudi od tamale sm jih nasla. Grozno. Po prvem porodu mi niso. Zgleda bom zdej drugic vse pokasirala in nadoknadla. 😅   Sicer pa kar se tice zobkov... tud moja se noro slini in tisci roke v usta. Ampak to so faze. Cez mesec, dva bodo tiscali se noge, ko bodo ugotovili da jih imajo. Skoraj ne verjamem da bi bili pri tvoji zobki, poguglaj zobni biser, mogoce je to? Se dostikrat zamenja za zobke. No, ni pa seveda nemogoce, tudi pri 3h mesecih jih dobijo. Sin je dobil prva dva pri 8ih mesecih, upam da tudi pri tamali ne bodo prevec prehitevali. 😅  Drugace se se se ne obrne na trebuh. Ne manjka ji pa dosti. Ampak nima pretiranega interesa do nicesar. Ce ji dam lok nad glavo se zacne histericno dret, videt ga ne more. V gugalniku zdrzi mogoce kaksne 10 min. 😅 Na tleh zdrzi, ce sm zraven in se ukvarjam z njo. 😅 Bi bila pa na rokah in gledala okrog, to pa. In ze skoraj sedela bi rada, ni sans da je v lezecem polozaju, se ji zmesa. 😅 Skratka kar pestro no. Hvala bogu je tavelik zdrav in hodi v vrtec, da se ji lahko dopoldne max posvetim. Ampak zdaj razsaja ogromno vsega, bomo videli kako dolgo bo se zdrzal. 😁 cez 1 mesec bom pocasi zacela z GH, okrog 6 meseca, nic prej. Zdej ji dam vcasih zlico pred usta, pa se nic ne ve za kaj se gre 😅  No evo, malo updejta na hitro, se veselim vajinih odgovorov. 😁  Aja snowflake, kar se tice uhajanja urina... js sm imela med nosecnostjo kar precejsnje tezave s tem, je pa zdej po porodu hvala bogu izzvenelo. A si kaj probala s Keglovimi vajami, da bi si malo okrepila? Posiljam vama in vajinim minijem poljubcke in pozdravcke 😘


(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 555
   RE: Oktoberčki 2023
30.1.2024 18:27:20   
Sonchek23
Zdravo punce! 🙂 
Najprej vsem iskrene cestitke ob rojstvu malih zakladkov! Sama sem vas brala ze od samega zacetka, potem pa mi ni vec zneslo in sem na vse kar malo pozabila. Da se predstavim… imamo 2 mala skrata, starejsa hodi v 1.razred in je ponosna starejsa sestrica, oktobra pa smo dobili se fantka, ki je ravno dopolnil 3 mesece. Zaenkrat smo vsi zdravi, mali je imel sicer ob rojstvu diagnosticiran benigni mioklonus, ki pa je k sreci ze skoraj povsem izvenel. Se bom z veseljem pridruzila se kaksni vasi debati 🙂 
Lep vecer se naprej! ❤️

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 556
   RE: Oktoberčki 2023
3.2.2024 16:52:27   
fracek
Zdravo punce.
Zelo vesela, da sta se javili tudi Vrtnica in Sonchek in da se imate lepo 🥰 Oglasita se se kaj. Tudi jaz bi rada veckrat kaj napisala, pa se toliko stvari dogaja, da predolgo traja, pa me 100 stvari prej zmoti 😅
V glavnem smo ok, pravzaprav je res postalo krasno zdaj, ko vsak dan nekaj novega izumlja. Pa kako me cekira, pa sarmira, pa jamra, pa se smeji, pa roke gleda, tlaci v usta, zdaj je opazila tudi noge. Tak je lepa, da bi jo kar pojedla. @Jackie, mojo je tudi kar napihnilo 🤣, licke ima tak okrogle. Dedi je vceraj rekel, da je debela 🤣 ampak ni, res pa je kar lepo dobila gor glede na zacetno tezo. Prvi mesec se je zredila 1 kilo, drugi pa kilo in 100g, velika pa je 59,9.
Na cepljenju sva vprasala, ce bi lahko presli na navadno Nan formulo, pa je P rekla, da brez problema. Takoj naslednji dan je zacela rumeno nazaj kakat, pa veliko pogosteje, vcasih tudi 3x dnevno. Se je pa kaki krcek spet pojavil, ampak nic hujsega. Bolj mi je bedno to, da se ji je to hrkanje/hropenje pa kar poslabsalo in vztraja na vsakodnevni bazi. Nekaj dni sem pomirjena, si recem, da je bila ze 2x poslusana, pljucka cista, kisik v krvi je bil tudi ok, ampak me vsake tolko casa spet zacne preganjat. Danes pa je ze po dveh obrokih polila, zdaj drugic za ene 3 zlice. Navadno formulo dobiva 11 dni, lahko da se je zacelo to poznat. Ena stvar boljsa, druga navzdol. Se mi zdi, da en teden ne more minit brez nekih "komplikacij". Se bolj me jezi, ker nikoli nisem bila neki komplikator, odkar imam otroka, pa nekak ne morem zamahnit z roko in rect kaj bo, pa bo , se bo ze zlizala😅

(odgovor članu Sonchek23)
Neposredna povezava do sporočila: 557
   RE: Oktoberčki 2023
3.2.2024 16:55:41   
fracek
@Jackie, kako pa je pri tvoji pupi to hropenje? Je nehalo? Napisala si, da sta nekam hodili zaradi refluksa, pozabila termin, mi poves kaj vec o tem, kaj tam pocnejo?

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 558
   RE: Oktoberčki 2023
3.2.2024 17:05:27   
fracek
Astrid je trenutno zelo rada v gugalniku, tudi 3/4 ure se zamoti. Pod lokom ji je tudi se kar zanimivo, trenutno pa ne kaze neke teznje po obracanju, so roke in noge prevec zanimive 😊 Kravice jo dam past malo skoraj vsak dan, en dan je prav pogruntala, da se da z rokami tudi pomagat in je noro visoko dvignila in drzala, se smejala zraven. Naslednji dan pa spet tiscala glavo v tetrico in boli njo, samo jamrala zraven hehe. Nic nekaj ne forsiram, na tleh tako nimava zaenkrat nekaj prostora, da bi jo dajala, tako da delava akrobacije na postelji, je se kolko tolko trdi jogi, da se da. 
Vmes sem kupila se usesni termometer Brownov, ker nasi merit pod pazduho, ko traja sto let, misija skoraj nemogoce. Se mi zdi super nalozba. Bi kupila tudi ta Nosiboo aspirator, pa me je malo sezula cena. Bom se pocakala 😅 Zdaj nagledujem avtosedeze, ker bo lupinico, ce bo dalje tako rastla, cez kaksen mesec prerastla. Priporocate katerega posebej? 
Aja Jackie, jaz sem se potem ko si napisala, pridruzila Oktobrckom na FB. Je taka bolj tiha in miroljubna skupina, tako da bom se ostala, vcasih se kaj uporabnega zvem 😁 evo, pa mi je uspelo dokoncat. Bravo mami ❤️

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 559
   RE: Oktoberčki 2023
3.2.2024 18:44:42   
Sonchek23
Zivjo! 🙂 
Fracek kot iz zgornjih postov razberem tvoja puncka tudi poliva? Tudi nas je ogromno polival, tudi v loku je sel cel obrok ven, groza 🤦‍♀️ je pa delno dojen, vmes sva imela aptamil AR kot dodatek po katerem je sicer bilo bolje, ampak ga je povsem zaprlo in je dobil hude krce. Zdaj kot dodatek dobiva Nan Comfortis, poliva se, vendar sva dodala nekaj “ukrepov” proti polivanju - kupila sem klinast vzglavnik tako da spi na klancini, med hranjenjem obvezno 2-3x kupcka podreva, pa cim dlje po hranjenju v pokoncnem polozaju, cca 20 min. Sem pa tudi jaz v skupini na FB Oktobrcki 2023, nisem kej dosti aktivna, ampak je fino kaksno uporabno stvar kdaj izvedet 🙂 

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 560
   RE: Oktoberčki 2023
6.2.2024 15:45:43   
*snowflake*
Ojla punce, da se na hitro malo javim, dnevi tečejo prehitro, z dvema otrokoma...nič kaj časa nimam zase. Zdaj ko oba trenutno spita, ne vem kako dolgo, bom napisala na hitro malo upd_ate. Preselili smo se, na Dolenjsko. A je še katera od tukaj? Jaz sem drugače domačinka in imam blizu družino in to mi veliko pomeni. Sicer je pa naporna selitev, sploh k ne vem kje mam kej in še dolgo bo tko😅 
Moje uhajanje urina gre počasi na boljše, ampak res počasi, tako da imam upanje. Lasje mi isto grozno izpadajo, se sprašujem že, če bom kmalu plesasta🤣 ampak ja, to je v sklopu hormonov, tudi po prvem porodu je bilo isto. Sicer smo zdravi, no, moje zdravje malo peša, verjetno zaradi stresa. Starejši je super brat, res pozoren in vsak dan ima raje svojega bratca. Mali je pa ratal zahteven. Spi praktično samo na meni, ponoči se veliko zbuja, hrani se pa čudno za moje pojme. Papca samo ko je lačen, in bog ne daj, da ga kaj zmoti, sicer bo nehal in pozabil na hrano. Tudi če ga prestavljam, se odriva. Če mora vmes podreti kupčka, je isto konec.. len je glede tega🤣🤣 isto je najraje po rokah, se pa tudi sam kaj zamoti kdaj.. obrne se že vedno iz trebuha na hrbet, obratno ne. Pride samo do bočnega položaja. Še vedno mi pa joka skoraj pred vsakim spanjem. V glavnem, mi je kar naporno.. je pa lep za pojest in cukr taak🥰 v ponedeljek gremo k novi pediatrinji z obema na en pregled pa upam, da bo vse ok..
Upam, da sem na vse odgovorila, ker sem že mal pozabila...En lep pozdrav vsem in dobrodošla sonchek😊😊Lepo vas je brat 😀

(odgovor članu Sonchek23)
Neposredna povezava do sporočila: 561
   RE: Oktoberčki 2023
6.2.2024 15:52:08   
*snowflake*
Aja, fracek, glede lupinice..to traje vsaj do enega leta, če ne več.. težko jo kar preraste. Jaz sem sedež pri prvem kupila komaj pri 15 mesecih. Ne vem. Ne bom pametna, ampak mogoče malo povprašaš kako je s tem.. mislim pa, da eno leto sigurno lupinica..je najbolj primerna za dojenčka. 

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 562
   RE: Oktoberčki 2023
13.2.2024 8:32:47   
fracek
Hej hej.
Snowflake, kako je bilo na pregledu? Hvala glede lupinice, sva zelo hitro kupila rabljen vozicek in lupinico, ker se je ravno ena prilika ponudila tu blizu, zato se takrat nisem prevec poglabljala v to. Sem sla potem, ko si mi napisala pogledat in pise gor do 10 kg, pa malo prebrat, kako in do kdaj. Bova pa verjetno vseeno kupila cez kak mesec avtosedez, zaenkrat se mi je ta Joie 360 spin nekako najbolj prikupil, ima tudi dobre ocene glede varnosti in je od rojstva do nekje 18 kg. Ampak bova se malo razmislila. Lupinice nimava ravno najboljse, ker ko malo pogledam okoli pri pediatru, je nasa kot v ficotu, vecina pa v bmw-jih 🤭 gre se predvsem za varnost seveda, za izgled mi dol visi.
Sonchek, pri nasi ni nekega pogostega polivanja, razen na zacetku, ko sva kupila formulo proti zaprtju. Tisti dan, ko sem pisala, je bil izjemoma nek cuden in je po 3 obrokih polila, naslednji dan pa spet nic. Se tu in tam zgodi se vedno, praviloma pa ne. Protirefluksne ukrepe pa izvajam tudi ze dolgo, sva imela tudi ta vzglavnik, ampak sva nato raje podlozila z rjuho malo nizji naklon, ker je ves cas tako lezla dol, zalaganje pa tudi ni vec pomagalo, je razbrcala. 
Mala je postala opasna. Okoli treh zacne brcat kot nora, z glavo levo in desno s takim susom, da samo gledam in se cudim. Zdaj traja to ze kar nekaj dni konstantno, itak se cisto precno zbudi, noge prek na najino posteljo, ker nimava stranice gor. Posteljica je lesena in imam na eni strani zvito odejico, da se ne zaleti z glavo, na moji strani pa je spuscena malo nizje od najine postelje, tako da jo jogi ustavi. Glavo najrajsi nekam tisci v rob, da sem bila eno noc cela paranoicna, da se ne bi zasusila. Ko takole brca ponoci, se ponavadi ne zbudi, vcasih pa tudi odpre oci. 
@Jackie, ti dodajas se drugo tekocino (vodo, caj)? Nasa (mlada) P vztraja, da ni potrebe, tasca in svakinja, pa mi vsakic govorita, da je verjetno zejna. Danes sem ji ponoci dala 30 ml prekuhane vode za spit kar v posteljici, itak je spila, saj celo noc ne hranim. Ni se pa nic umirila. Zato razmisljam, ce bi ji pac dala za jest, kar se mi pa po eni strani zdi butasto, ce se ne razbudi, da se po skoraj enem mesecu spet vrnema k nocnemu hranjenju. Kaj ti menis? Aja, da se pojasnim, najino dojenje se je koncalo, prav tako crpanje. Astrid ni bila vec zainteresirana za drugo kot za cartanje, izcrpala pa si tudi nisem vec kot 30 ml, tako da sem na neki tocki sama sebi rekla, naj se ze sprijaznim in grem dalje. Sem bila par dni kar zalostna, ampak ce ne gre, pac ne gre. Spakirala crpalko in nastavke in cao pero. Torej voda/caj ja, ne? Koliko in kdaj? Med obroki? Ponoci? 


(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 563
   RE: Oktoberčki 2023
13.2.2024 8:37:33   
fracek
Ima katera kaksen nasvet za solidno zlozljivo podlogo za na tla, da ne stane celo premozenje in je dovolj dobra za igranje na tleh?
Aja, moram pa jo pohvalit naso decvo, da ji koncno lahko normalno nosek scistim in kapnem fiziolosko. Odrasca 🤗🥰

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 564
   RE: Oktoberčki 2023
13.2.2024 11:25:03   
Sonchek23
Zivjo vsem! 🙂 
Da se midva malo javiva… zadnje tedne je pri nas kar akcija 🙈 mali je postal zelo zivahen, sicer ponoci lepo spi. Osvojil je obracanje s trebuscka na hrbet, obratno pa se ne gre. Kdaj boste kaj ponudile gosto hrano? Js se nagibam okrog 5.meseca, to bo konec marca, a se mi zadnje case dogaja da spremlja vsako potezo ko mi jemo in vcasih prav zacmoka zraven… je pa res da ze navajen zlicke ker mu dajem po zlicki kapljice, verjetno tudi zato se toliko bolj sledi nam ko jemo. Fracek, js sm imela pri prvi podlogo, ki sem jo kupila dokaj poceni nekje na spletu, se ne spomnim vec strani, je pa identicna zdaj v baby centru (freeon igralna podloga) in stane 50€… zdaj pri malem pa sem dobila ene kartice aktivnosti od Mali migec, in res uziva ob teh “vajah”, zato sem narocila airex blazino (corona). To je pa blazina 1a!! Ce bi to vedela pri prvi bi se ze takrat odlocila zanjo, ampak takrat sva se ravno selila v hiso in sva gledala na vsak evro 🙈 je pa res vrhunska, tudi za odrasle, jaz klecim zraven na kolenih komot, pa nimam kolen v najboljsem stanju 😄 Lepo se imejte vse in uzivajte v toplih dneh ki prihajajo! ❤️

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 565
   RE: Oktoberčki 2023
13.2.2024 20:21:14   
JackieO
Sonchek dobrodosla! Upam da ti bo prijetno v nasi druzbi. 😊 
@snowflake tud js sm se Dolenjska. 😁 Mogoce sva pa kej blizu. 😉 Ceprav je precej raztegnjena. Kako str drugace? Najbrz dogaja na polno z obema a ne?
Tudi pri meni je pestro, tavelik je pokasiral vnetje uses in je doma. Tko da kar zurka morem rect. 😁🤯
@fracek js sm pr sinkotu dodajala caj, ker je bolj tezko kakal, pri tamali pa nic, ima super prebavo, tko da dokler ne uvajam GH najbrz ne bom nic. Tako da se sama odloci kako in kaj. Potrebe ni, skodi pa tud ne. 😅 To miganje in brcanje cez noc je tud moja imela obdobje. Sem misla da bo ven poletela, res se je tezko spalo zraven. Pa se je pol kr naenkrat umirilo. Gre pa spat zdej med 7 in 8, potem se pa zacne premetavat okrog polnoci, enih in jo flaska pomiri, pa potem okrog 5ih, 6ih. Potem pa se potegne do kake 7ih, 8ih. Cist solidno. Ce tako ostane bo cist ok. Zdej tud lepo zaspi zvecer in potem ponoci (trkam), tako da ni panike. Se pa res zdej ze ogromno odziva, smeji naglas, ugotovila je da ima glasilke in je ratala res glasna, skratka, se vidi da je ze velika punca. Na praznik je bila stara ze 5 mesecev. 🥹  Kar se tice lupince, sina smo prestavili okrog 7, 8 meseca, bomo sproti vidl kako bo pr tamali. Tud v kosari v vozicku se trenutno ne protestira. Upam da se zdrzi kaksna 2 meseca, da se otopli in se potem preseliva v sportni del. 😉  Imamo pa mi Joie I spin 360 za tavelikega in je super in ja, mislim da ima eno boljsih ADAC ocen. Js sm ga narocila na neki nemski spletni strani, je bil najceneje. Ce zelis ti lahko pogledam kje, mogoce je se vedno. 😉  
GH bom js uvajala pri 6 mesecih. Sploh ker je bila prej rojena, pa lih se ji je prebava lepo uredila, ne vidim niti potrebe da bi prej. Pri sinu sm zacela pri 5,5 mesecih.  

Evo toliko na hitro... se se javim kaj, samo da se stvari malo umirijo. 😊 Objem vsem 😘

(odgovor članu Sonchek23)
Neposredna povezava do sporočila: 566
   RE: Oktoberčki 2023
16.2.2024 16:32:21   
*snowflake*
Ojla punce. Jaz imam noro, imeli smo pregled, starejši je opravil sistematiko ob treh letih, vse ok..dojenčka je pa tudi pogledala in je bilo vse ok. No, naslednji dan je dobil vnetje oči, tako da je dobil tobrex, in danes je še zbolel z bruhanjem in vročino. Ja, to je pa zdravstveni dom. Čist sem bila zmedena, žalostna, tako majhen in bolan. Spet smo šli k zdravniku, dali vodo, kri, dobil za vročino svečke in zdaj spi na meni. Hvala bogu je nehal bruhat in se doji. Vmes pa samo spi. Ta vročina ga je čisto zmucla. Zdaj spremljamo kako in kaj bo, upam, da bo šlo na bolje, da ne pristanemo v kaki bolnici. Tega pa res ne bi rada. Virozo je dobil lahko samo iz zdravstvenega doma, sicer smo samo doma in veliko na zraku. Kakorkoli, tako majhen, pa že drugič bolan in 2x vnetje oči. Ah... upam, da so vaši sončki zdravi in da uživate. JackieO, se je pozdravil sine? Ta vnetja ušes so zelo naporna. Sta imela moja oba pred kratkim.. 
Fracek, jaz imam tudi ta avtosedez za večjega, joie I spin in je top. Men je vrhunski. In ko bo pri 4ih letih rabil novega, bo mlajši podedoval tega. Res je dober. Ne vem pa katerega še bom kupila od 4 let dalje.. smo pa tako kot ti praviš, kupili nekaj na hitro, ker je prišla priložnost, voziček in lupinico pri prvemu. In ko sem kupovala avtosedez, nekje okrog enega leta, ko sem vse to prebrala in raziskovala, me je skoraj kap. Iz vidika varnosti mislim. Pri drugem nisem niti razmišljala. Sem kupila varno lupinico, novo. Pri rabljeni ne veš niti koliko je stara, ali je bila udeležena v prometni nesreči...itd... tako da te razumem.. sej ne moreš vedeti. So pa nam svetovali, da avtosedez, ki ni lupinica, daš takrat, ko otrok že sedi. To je pa odvisno od otroka kdaj se usede sam. Naš se je ful pozno, zato smo tudi lupinico zamenjala za avtodedez malo po enem letu. Res je odvisno od dojenčka do dojenčka in kako rastejo... moji so bolj drobni in ne preveliki. Garantiram pa, da boš z joie I spin zadovoljna.
Gh bom sama uvajala pri 6 mesecih, razen, če bi karkoli bilo takega...
Aja, smo pa dobili navodila, da moramo povečat oleovit d3 na 4 kapljice en dan dan in 3 kapljice drugi dan..da ima mehko glavico. Karkoli to že pomeni. Ne vem. To je opazila danes, ko ga je pregledovala bolnega.
Glede blazine pa.. sama sem pri prvem uporabljala kar tiste mehke sestavljanke, črke, zdaj pa že en mesec tudi razmišljam o tej blazini, ki jo je omenila Sonchek. Zanimivo, da točno o tej. Je kar draga, malo čez 100 eur, pa se nakupa še nisem lotila, ampak mislim, da se bom do konca meseca, ko sem ravno dobila nakazilo :)Res jo hvalijo vsi.
Kar se tiče tekočine prekuhane vode in/ali čaja kot dodatek, tudi meni govorijo doma, tašča, mami... da je otrok žejen in bla bla. Jaz tega ne poslušam, ker delam po svojem občutku. Otroku večkrat ponudim dojko in če je zejen/lačen pač si vzame, sicer ne. Sem mu pa danes zjutraj, ko je zbruhal vse, kar je vnesel vase, ko smo šli k zdravniku, dala žličko prekuhane vode, zaradi potencialne dehidracije... tako kot je rekla JackieO, naredi kot čutiš. Odločitev je tvoja. 
In še JackieO, mi smo prav v prestolnici dolenjske :) ste kje blizu?
Bodite lepo vse z vašimi sončki in ostanite zdravi🥰

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 567
   RE: Oktoberčki 2023
20.2.2024 21:21:01   
JackieO
Snowflake mi smo pa bolj ribnisko okolje. 😁 Skoda da nismo blizje. 😊 Kako ste drugace? Kako je mali, je boljse? Je pa tudi moja  imela vnetje oci prejsnji teden, par dni kar grdo, ampak mi je uspelo s fiziolosko v red spravit. Pa tud ne vem kje je dobila, razen, ce je tavelik iz vrtca prinesel, ampak on vnetja ni imel.
Drugace, ko ste debatirale glede podloge za na tla... mi imamo airex (corono) in je res top. Lepo se ocisti in se vedno je taksna kot je bila, pa se tavelik se zdaj igra na njej in ni ravno nezen. Ni poceni, je pa vredna vsakega centa. Upam da me kdaj prime, ko je ne bosta vec rabila, da kej potelovadim na njej. 🤣🤣
Drugace sva pa imeli prejsnji teden pregled pri pediatrinji, da je preverila ce bi slucajno potrebovala razvojno, glede na to da je bila malo prej rojena pa je po Denverju vse kot mora biti, gibalno pa tudi. Veselo se obraca na trebuscek, nazaj se pa se ne zna in potem nonstop sitnari, da jo obrnem. In kokr grem stran se spet obrne in ponovi vajo. Tud 10_x_ v minuti 😅 Ima pa 63 cm in 7040g, tako da je vse nadoknadla in sm jo lepo poredila. 😅 Je pa zacela zelo opazovat, ko jem, zadnjic sm imela narezano jabolko za tavelikega in sm ji malo dala, da je pocuzala. Noro, kaksno sceno je delala, sm morala prav pazit, da mi ne odgrizne stran, tko je vlekla. 🤣🤣 tk da ko bo 6m bom zacela malo probavat kako bo slo. Ceprav odkrito povedano se mi ne da najbolj. Najlepse je potem k ze vse jedo, tole uvajanje mi je kar mucna zadeva. Sploh na zacetku s to dolgocasno zelenjavo. 😅 
Drugace da ne boste pozabile izpolniti prijavnic za v vrtec, ce jih boste dale. Pri nas je rok do konc marca. Hitro bo 🥹 se mi zdi da sm sele za tavelikega izpolnjevala, zdaj pa ze kar za njo. Pa se mi zdi da sm sele zvedla da sm noseca. 🥹 noro.
Kako se imate kaj drugace? Ze planirate kaj dopust? Js sm nam morje ze rezervirala, najbrz bomo pa sli se aprila v toplice, da vidimo kako se obnese z dvema malckoma. 😁
Punce vam in vasim minijem posiljam objem, pa le javite se kaj. ❤️


(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 568
   RE: Oktoberčki 2023
5.3.2024 20:40:21   
fracek
Hej hej punce. Se se jaz na hitro javim. Vcasih se mi zdi, da diham na skrge, tedni pa kar letijo, jaz ne vem no, kako je to mogoce??? 4 meseci so tudi za naso decvo ze. Pravi mali clovek je postala, vsak dan znova se ji cudim. Je pridna, ce ne bi bila prvic mama, bi verjetno rekla, da (se) sploh ni zahtevna. Kontrole zdaj ni imela nobene, zaenkrat smo tudi se vsi bili zdravi, razen atija, ki je imel angino, ampak na sreco nisva nic fasali od njega. Veliko sva zunaj, s tega vidika sem hvalezna, da je bila zima spet klavrna. V kosari se zaenkrat zadovoljno spi, vmes se kdaj zbudi in gleda, potem pa jo kmalu spet zmanjka. Malenkost sem ji dvignila vzglavje, da malo vidi ven. Se vedno je rada v pocivalniku/gugalniku, tako da se zamoti vcasih za celo uro. Zraven rok so v ustih tudi ze noge, slini se se vedno kot polz, zob seveda ni na vidiku, si imela prav Jackie 🤭 Vceraj se je prvic sama dala past kravice in vse bolj kaze tendenco, da bi se na trebuh obracala. Ce se ji ne da, pa se kotali z enega na drugi bok. Par dni je prdala z jezikom in pljuvala slino, kaze mi jezik, dol pades vcasih, kako je smesna 🤭🥰 Laski so se ze skoraj vsi menjali, samo na sredini je ostala dolga irokeza, ati pa ji je vceraj porezal dolge zalisce, tistih par lasekov, da bo za spomin 🤣, v resnici pa so mu sli na zivce hehe. Prebava je ok, za vodo/caj se nisem odlocila, edino vcasih ji dam kaksno zlicko vode, da vadima uporabo zlice za cas, ko bo slo zares. GH se tudi sama ne bom uvajala, ce res ne bo potrebno vsaj tam do 5,5 meseca. Bomo vidli. Po pravici povedano, to tudi meni ne bo najljubse opravilo. Cel postopek za 2 zlici 😅 ampak ja, vse ob svojem casu. Definitivno pa bo lepo videt, ko bo prvic okusala nove stvari/ali pa tudi ne 🤣 Sicer se mi zdi, da se lepo redi, ampak jesca pa ni nekaj. Par dni ze kaze, da gre navzgor, potem pa spet navzdol, pa spet nikam ne zgine mleko v flaski. Pa se obraca, pa cucelj ven, pa not, pa gleda okoli, meni pa ze svic dol tece. 
Za valentinovo je ati resil mojo dilemo glede podloge, je namrec domov privlekel eno iz BC, pa Nosiboo go je dobila, jaz pa smokije 🤪 no, aspirator sem baje jaz tudi dobila. Ocitno je, kdo je po novem najljubsa zenska v njegovem zivljenju 🤭❤️
Avtosedez pa se je tudi tako hecno obrnilo. Narocila sva joie in se isti dan preklicala, ker nama je prrijatelj ponudil, da nama da svojega Cybex sirono, ki je bil uporabljen 6x, ker zivijo v tujini, tam nimajo avta, parkrat so sli samo domov vmes. Sicer ne bi rabljenega kupila pod nobenim pogojem, ampak tukaj pa res vem, da ni nic spornega in sedez je prakticno nov. Kupila sva se prenosno posteljico bolj za uporabo kot stajico, ko bo malo vecja, da jo bova lahko odlozila, vzela pa jo bova tudi na morje. Jooooj Jackie, jaaaa, midva imava ze od lani rezervirano spet isto ... malo bo dalec, ampak sva optimisticna, ceprav mi je brat rekel samo, vso sreco 😅
Kako ste kaj ostale? Bom raje hitro zakljucila, pa se kateri drugi dan kaj napisem. Vlogo za vrtec sem pa jaz oddala ze decembra 😥 ker so mi rekli, da moram cim prej. Se mi je zdelo tako kruto 🥶
Se na hitro o meni - lasje mi se kar izpadajo, pocutim se za en drek, pa malo imam krizo obcasno 🤪❤️


(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 569
   RE: Oktoberčki 2023
7.3.2024 12:19:41   
Sonchek23
Hej punce! 
Sem ze zadnjic zelela napisati post pa mi je potem vse skupaj zastekalo… Evo da se javimo 🙂 Stari smo skoraj 4 mesece in pol, in se mi zdi da je iz dneva v dan bolj pestro. Starejso imam od vceraj doma, ker je malo prehlajena, drugace pa pravi zivc 🙈 Od kar hodi v 1.razred je zdaj prvic zbolela 👍 se lansko leto v vrtcu je bila non stop bolna… no saj glede malega mi pride to zelo prav da ne pobere vseh viroz 🙂 drug teden zacneva s plavanjem… ze komaj cakam, ceprav imam malce treme, no niti ne treme ampak strahu da bi popil prevec vode, baje se ucis tudi potop otroka pod vodo, kar me je res strah ceprav jim zaupam in tudi veliko starsev je zelo zadovoljnih s tem programom plavanja za dojencke. Se je pa danes tudi prvic obrnil iz hrbta na trebuh! 🥰 obratno zna ze nekaj casa, tole danes pa mu je povzrocalo samo tezave ker ni mogel dati rokice naprej… Mi gremo letos na morje blizu Trogirja. Upam da bo pot in vse vredu, takrat bo imel ravno 8 mesecev 🙂 Smo pa zaceli tudi z uvajanjem goste hrane, in mi je obenem zacel zavracati dojenje in steklenicko, ceprav zdaj vztrajava in nama ratuje da pojé en obrok goste hrane za kosilo, ostalo pa flaska. Z dojenjem bova pocasi zal prenehala, ker se zadnji mesec oba samo se matrava. Sem kar zalostna, nikoli nisem mislila da mi bo tako tezko zakljuciti to obdobje 🙈 Ampak saj bo! Novi izzivi nasih nadebudnezev so pred vrati ❤️Spali smo do zdaj kar super, prakticno ze 2 meseca celo noc, zadnjih 14 dni pa groza. Spi od 20:00 do polnoci v kosu brez tezav, potem se pa zacne zbujati vsakih 10-20 min in tako vse do 5-6.ure zjutraj ko zaspi spet v kosu za 2 uri. Bo ze bolje 🙂 Lepo se imejte in uzivajmo danes dan ko imamo se lepo vreme! 🥰


(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 570
   RE: Oktoberčki 2023
7.3.2024 15:16:41   
*snowflake*
Drage punce, lepo vas je brat. Sem vesela, da uživate, rastete in razumem tudi slabe dneve, ko bi se najraje v zemljo udrl. Mislim, da vse doživljamo zelo podobno.
Mi bomo v ponedeljek 5 mesecev, joj kam gre ta čas.. ravno danes sem poslala vlogo za vrtec 🤦‍♀️
Malo upd_ate še od nas.. bili smo bolni, imeli gripo, jaz, mali in starejši. Je bilo kar pestro. Sicer smo pa veliko zunaj, uživamo, se družimo. Za starejšega v novem kraju še vedno nisem dobila vrtca, tako da ga imam doma. Pa sej je kar ok, čeprav zelo naporno. Mi je pa všeč, da se malo več družimo. Vidi pa se, da pogreša prijatelje. Nimaš kej..se trudim da ima veliko socializacije. JackieO, ja, tisti vaši konci so pa res malo daleč od nas, škoda. Vi ste v redu?

Drugače pa, blazino Airex sem nabavila in je top!! Mali zdaj kar veliko zdrži že pokonci, zelo je firbčen, veliko se sam zaigra na blazini z igračami, veliko se smeje, manj joka, oziroma joka samo, ko je kaj narobe ali ko je utrujen, ampak ne dolgo. To so res veliko spremembe za nas, ker je prej kar dosti jokal. Prej se je skoraj že obrnil na trebuh, zdaj se mu pa kar ne ljubi nič probat, ima obdobje, ko je raje na hrbtu in se igra 😀 res je faca. Sploh ko se smeji na ves glas. GH še ne jemo, ne bom začela prej kot pri 6 mesecih. Tudi meni se to obdobje kar upira. Ta uvajanja so bedna..tak da sem tu na istem🤣 še vedno se izključno dojiva tako da sem zelo srečna, da nama je uspelo! Nočno spanje pa... ne bom kej dosti komentirala, ker je hecno.. spi dobro, ko sem jaz zraven (spi ob meni), sicer se pa joka. Čez dan pa spi tudi sam. Se pa v drugem delu noči tudi on veliko zbuja, neki premetava, spi nemirno in potem sem skos budna in gledam al je lačen al kaj mu manjka. Posledično se nič dosti ne naspim. Sej bo pravijo. To je še znosno, no. Upam, da bo šlo na boljše in nič na slabše.. 😀 v vozičku naredi kako kitico, ampak je raje pokonci, da gleda, tako da ga kar v nosilko že dam, ko gremo na sprehod in se v vozičku začne dolgočasiti pa tudi tako ga dam doma v nosilko, ko bi rad bil pri meni, jaz pa npr moram kaj starejšega rihtat, delat za jest itd.. vem, da ni ravno dobro, ampak mi rešuje življenje vmes..pa nimam ga nikoli več kot pol ure notri.
Update glede mene je pa tako, da tudi meni še vedno izpadajo lasje, ampak gre počasi na boljše, pa menstruacijo sem dobila. Tega pa res nisem pogrešala. Po prvem porodu sem jo v 7.mesecu, zdaj pa že v 4. Meh.. haha.. že kaj razmišljate o kontracepciji? Jaz nekaj razmišljam o mireni, ma nisem prepričana. Ful nisem za te kontracepcije, ne vem.. kaj ve menite??
Morje smo tudi že rezervirali, bo imel 9 mesecev takrat, komaj čakam. Isto pa imamo ene toplice v aprilu v mislih, tako kot vi JackieO 😀 v katere grete? Sama še ne vem..so  pa nam všeč Olimje, v Bohinju ene in Moravske. Bomo še videli.
Toliko od nas zaenkrat. Bodite lepo in uživajte, pomlad prihaja in čas, ko bomo lahko še več zunaj 😉


(odgovor članu Sonchek23)
Neposredna povezava do sporočila: 571
   RE: Oktoberčki 2023
15.3.2024 8:44:58   
JackieO
Zivjo punce, upam da ste dobro in uzivate v teh soncnih dnevih (koncno!). 😊  Snowflake, glede vasega spanja, tudi nasa se skoz nekaj premetava. Pa je ze lepo spala 4,5,6 ur v kosu, zadbje casa ji ga pa dogaja. In posledicno tud js ne spim zraven, ker se skoz zbujam in gledam kaj je. Lacna ni, ker niti pol flaske ne pojé, tko da nevem. Najbrz se spet kaksno obdobje. Mogoce je v zapozneli spalni regresiji. 😅 Zdej je bila ze 6 mesecev stara, js imam se manj kot pol leta porodniske. 🥹 Sm tudi oddala vlogo za v vrtec.. joj, pa se mi zdi da sm jo sele za tavelikega izpolnjevala. 🥹  Kar se tice kontracepcije... js imam ze od prvega pregleda Kyleeno, to je isto kot Mirena. Glede na to da sem dobila menstruacijo tocno 6t po porodu in da sm v drugo res hitro zanosila, nisem upala tvegat. 😊 Sem pa na zacetku 3 mesece res nonstop krvavela, kar je bojda normalno, tudi do pol leta. Zdaj so se cikli kar nekako unesli v moj sistem, tko da zdej je ze kar ok. Tako da ti svetujem, ce mogoce pocakas da je poletja konec in si potem das, da ne bos celo poletje krvavela. 😉
Drugace sva vceraj imeli 2. cepljenje in sistematiko, ima ze skoraj 8kg in 65 cm. Tako da je ratala kar konkretna punca. Glede na prezgodnje rojstvo, je ze vse notri spravila. 😅
Ta teden sva zaceli z GH, ampak nekega hudega navdusenja ni, se obnasa kot da bo bruhala in vse vn pljuva. 😅 Bom probala se s kaksnim sladkim krompirjem in ce ne bo nic boljse, bom se kak teden pocakala. Je pa drugace precej zivahna punca, cisto nekaj drugega kot sine, tako da je zanimivo malo primerjat. Na trebuscek se nonstop obraca, nazaj se zmeri ne zna in potem cvili, da jo js obrnem. Vidim da bi se rada plazla, pa ne ve kako. Sicer ji pokazem, pomagam, ampak se ni nekega efekta. 😁  Se zmeri jo imam v kosari, pa bom tud to morala pocas spremenit, ker mi itak spi samo pol ure v vozicku ponavadi, ostalo bi pa rada gledala okrog. Sem cakala na toplejse vreme, tako da pocasi bo najbrz treba. 
Gremo pa drug mesec na mini dopust v toplice, da vidmo kako se obnese z dvema pajacema kam it.😅
Evo, toliko na hitro se iz moje strani. Pozdravcki in lupcki vsem 😘

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 572
   RE: Oktoberčki 2023
15.3.2024 8:58:42   
JackieO
Aja fracek....tudi moja ima irokezo. Je kot konjicek s konjsko grivo 😅 So ji tudi zaceli ze novi laski poganjat, samo ta irokeza je se ostala. Pa zadaj plesa, ker riba z glavo. Smesna je. 😅

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 573
   RE: Oktoberčki 2023
15.3.2024 12:46:07   
JackieO
Snowflake, mi gremo v Terme Olimia. Smo bli ze lani s tamalim in nam je blo vsec, je res vse prilagojeno otrokom. Tudi takim minijem, kot so nasi septembrcki in oktobrcki. Imas prostor za pocitek z res velikimi "posteljami", mini bazencke z mivko, skratka ni da ni. Sicer so karte res drage ampak ok, otroci imajo zastonj, pa mi itak za vec kot 3 dni ne gremo. 

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 574
   RE: Oktoberčki 2023
18.3.2024 18:16:16   
fracek
Hej hej. Pozdravcke vsem tudi od mene, lepo vas je brat. Vidim, da ste ze vse z mislimi pri toplicah in morju 🥰 juj, kak bi pasale zdaj ene toplice in masaza pa malo savne 🤩 Sonchek, kako je na plavanju? Uzivata?
Moja babolina tako raste, da joj, vecino ze na 74 stevilki. Vsepovsod jo je polno, tako se obraca po posteljici, ki je majhna, da je vcasih zvita kot da bi eksorcizem kdo izvajal na njej. Z nogami se odriva od ograjice in ceblja pa obvezno vsaj ena roka v usta. Obacat se je zacela na polno na trebuh, manj na hrbet, ampak ko hoce, tudi to brez tezav. Pa Jackie isto kot tvoja, ni vec dovolj bit na trebuhu in gledat, zdaj bi se ze rada nekam prebila. Ce ji nastavim roke pod podplate in jo naredim v zabico se odriva po trebuhu naprej. Ce ji kaj ne uspe, se pa razkuri do konca. Komaj se zadrzim vcasih, da se ne smejim na polno. Uzivama na sprehodih, se ze kam tudi peljema, tako da premiki niso vec stresni kot na zacetku, ko se je tako drla. Se malo manj oblacil bo gor za vlacit, pa bo se tolko boljse 🙃 mislim, da je to zdaj res eno krasno obdobje, se ati se je cisto vklopil in ga je nehala panika grabit za vsako malenkost, tako da je veliko lazje. 
Kontracepcije pa jaz (se) nimam, pa tudi ne vem, ce jo bom. Se mi zdi skoraj neverjetno, da bi se mi zgodilo. Ceprav pa moram rect, da toliko ovulacijske sluzi ne pomnim, da bi kdaj imela. Ocitno je porod malo postavil stvari na drugi tir, pa ce bi bila mlajsa, bi pa mogoce se kaj bilo 🤭

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 22 [23] 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 22 [23] 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?