|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 19:12:22   
Anonimen
Bi bila precej uzaljena, ce bi vedela kako taksne otroke kot je tvoj poimenuje moj dragi. Nema veze


Ja, to me pa res zelo zanima user posted image  in ne vem zakaj bi bila užaljena, če bi vedela user posted image  kaj pa je tvoj dragi , da bi morala biti užaljena, če bi vedela, kako poimenuje otroke user posted image  tole me je pa res nasmejalo user posted image  Hvala, Seven.

Pa se oglašam zato, ker je bil in je še naš podobno "vzgajan" kot od anonimne. Sori, anonimna, ker ti vpadam v besedo.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 19:45:57   
Seven*
Ko odgovarjas na temo na forumu potem odgovarjas doloceni osebi. V tem primeru pise (odgovor clanu Seven). Mogoce res nisi namreno meni pisala, ce nisi, potem se opravicujem..

Mogoce se bo kaksna od Stajerk oglasila in napisala svoje mnenje..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 19:49:31   
Seven*
Al bina. Samo za tebe.. Bigwhale jim rece FIKUS. Pa je kar dober po srcu, ampak hec mora biti. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 20:16:37   
Anonimen
Ja no, in zakaj bi človek moral biti zaradi tega užaljen user posted image  Saj fikus je pa res čist lepa rastlinica...če jo dobro vzgajaš, ti dolgo in hvaležno vrača.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 20:18:47   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Malo me čudi, da se nobena RR iz vaših srečanj ni postavila v bran. Mislim, da je po takem res hudo.



user posted image Ne vem, zakaj bi se bilo treba komu postavljati v bran? Hudo? S kom? Z Jakobom??? Je eden najbolj prijaznih otrok, kar jih poznam.

O tem, kako drugi ljudje vzgajajo otroke, pa že dolgo ne sodim več. Moj je bil tudi "fikus", dokler mu ni nekaj v glavi naredilo klik je postal, hm, ne vem kaj, ampak vse drugo kot to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 20:29:13   
Magi*
jaz sem pa prebrala v kar nekaj knjigah, da je normalna stopnja v razvoju, da dojenček meče stvari (in tudi hrano) po tleh. s tem si nabira izkušnje o tem, kako neka materija izgleda, kakšna je na otip, se odbije ali ne, se razmaže ali ne... kot drugo mi pa ni jasno, kako ste uspeli, da vam je otrok sedel pri mizi, ko se je hranil po flaškiuser posted image  naša sicer flaške nikdar ni imela, je pa bila še leže, dokler je bila na tekoči hrani. hočem reči, da smo jo posadili v stol za hranjenje šele po 6. mesecu. futrati se itak nikoli ni pustila. gosto hrano je sprejela precej pozno in to šele takrat, ko jo je začela sama v usta nosit. to pa pomeni tudi ogromno packarije, saj se noben ne rodi virtuoz na viliciuser posted image . tako, malo razmišljanja o tem pridkanem sedenju pri mizi. otroci so mali raziskovalci in to moramo spodbujati, ne pa zatirati (nikakor ne trdim, da kdo izmed vas to počne, da ne bo pomote). seveda to še vedno ne pomeni, da naša lahko počne, vse kar si zmisli. daleč od tega. ampak packarije in kolovratenje v stolčku sodijo k dojenčku, ki spoznava hrano, okolje...

še nekaj: jaz si doma privoščim več svobode kot zunaj (npr v gostilni). zatorej tudi od otroka ne morem zahtevati, da doma sedi, kot bi imel kol v riti. meni je povsem logično, da otroka poučimo tudi, da je dom gnezdece, kjer se lahko sprosti, naredi tudi kako neumnost, se zdivja. pravila obnašanja se pač prilagajajo okolju in situaciji.

predvsem pa hočem svojega otroka vzgojiti v človeka, ki bo pošten, delaven, toleranten in bo znal razmišljati s svojo glavo. če mi bo to uspelo, sem na konju.

sicer je pa nek angleški psiholog (se posipam s pepelom: sem pozabila kateri) rekel, da je pri vzgoji otrok pomembno le eno: DOSLEDNOST. da ni važno, ali ga garbate ali mu vse dopuščate, samo da ste pri tem dosledniuser posted image user posted image user posted image .



_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 20:42:37   
Moyca_
tudi jaz imam dva mala in jima že sedaj ne pustim delat vsega. Z malim smo bili že ogromno na dopustih v hotelu in so me vedno motili takšni otroci. Oprosti če si plačam dopust, ne rabim poslušat pri večerji kričanja.
Če se je naš kdaj drl, sem ga odnesla ven in ko se je moj najedel sem šla jaz.
Treba jim je pokazat mejo

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 20:45:23   
JASNA D
Verjetno bom kar dolga, lahko preskočite....

Za uvod nekaj dejstev:
  • Temo spremljam od prve minute, ko se je znašla na forumu
  • Seven poznam osebno
  • Sama imam 2 otroka, stara sta 14 m in 26m - se pravi razlike je manj kot 13 m ali dobro leto
  • bila sem na dopustu na morju z enim in noseča ter z obema (2 krat letos), nikoli v hotelu - vedno v apartmaju ravno zaradi "trenutno aktualnega problema te teme"
  • oba otroka sta izjemno živahna (to ni le moja osebna in subjektivna ocena, marveč ocena okolice v kateri živimo, vključno z ljudmi, ki ju čuvajo redno ali občasno)
  • oglasila se nisem, ker sem bila včasih takšna kot začetnica te teme (mislim da matejka), danes pa zelo dober približek Seven
  • S Seven nama je skupno tudi to, da nama veliko pomagata očeta najinih otrok
  • hvala bogu, naši otroci nimajo težav z zdravjem in so se rodili brez bolezenskih težav

Kot je razvidno iz zgoraj nanizanih točk, se nisem oglasila, ker sem kot "ženska", torej potencialana mama, v svojih 20 - bila ogorčena nad obnašanjem nekaterih otrok oz. njihovih staršev v podobnih situacijah, kot jih opisujete (restavracijam, bazen, trgovina in še kje). Rojstvo oz. spočetje 1. otroka naju je z možem presenetilo, nikakor pa naju ni "presenetilo" rojstvo otroka, ker sva se v času nosečnosti "laično izobraževala iz izkušenj in literature". Teorijo obvladava vsaj za oceno dobro 3, praksa pa je nekaj povsem drugega. Imam 2 zahtevna mulčka. Njuna "zahtevnost" je zopet po ocenah naju z možem ter okolice....bla, bla (isto kot zgoraj) posledica dvojega:
1. najine (ne)pravilne vzgoje
2. karakterja

Tiste, ki redno in že nekaj časa spremljate RR poznate moje zgode in nezgode, zato jih tu ne bom ponavljala. Tako kot pravi Seven - so otroci, ki jim tudi 1586. NE ne zaleže, fizični odmik stvari ali od stvari, tudi ne, razlaganje v nedogled na (vsaj trudiva se) na nivoju toliko starih otrok tudi ne. V najhujših izpadih sem posegla celo po "drastični" metodi z mrzlo vodo, pa je bil učinek še slabši. Tudi po riti jih je dobil. Pa po rokici tudi. Ne dovolim pa tepeža po glavi ali vlečenja za ušesa. Kar se glave tiče, ga pocukamo za ta sladke, kadar na primer grize, ščipa, lasa in podobno. Seveda sledi kratka in jedrnata, predvsem pa odločna "razlaga" zakaj se kaj ne sme. Rezultat - vtičnice niso več zanimive, hrana le redkokdaj zaide namerno na tla, pečica ni več aktualna, plezanje na mizo se še občasno "zgodi". Ima pa druge finte. In tudi te bodo s časom izvenele kot posledica najinega vztrajanja ali pa se bo "froc" enostavno naveličal in si našel kaj novega. Ta zadnji odstavek se nanaša na VELIKEGA BRATA.

Mala sekica pa ga že svira po svoje. Danes je začela 3. teden vrtca. V tem času se je iz "normalno" živahnega enoletnika spremenila v pravo malo "vragico". Zaradi vrtca zelo protestira in je včasih nemogoča. Čeprav ne hodim v službo (ker sem jo izgubila z 2. nosečnostjo - vendar zavestno), moram reči, da me v popoldanskem času, to je od 14. ure, ko dvignem ta malo iz vrtca do 21. ure, ko gre ta mala ponavadi v miževo deželo, izmozgata - pa ne fizično - psihično.

Da ne bom napisla romana, bom raje nadaljevala v točkahuser posted image user posted image user posted image :
  1. priznam, da nisem požrla vse pameti tega sveta
  2. priznam, da sem premalo vztrajna in premalo dosledna
  3. priznam, da mi popustijo živci, ko v teoriji popolni mamici nikakor ne
  4. priznam, da sem zagrešila še cel kup drugih napak pri vzgoji svojih mulcev zaradi prvih treh točk
  5. trudim se popraviti zamujeno
  6. poiskala sem pomoč oziroma mnenje pristojnih ljudi
  7. strinjam se, da smo nekateri starši včasih res preleni, ko ne bi smeli biti
  8. iz lastnih izkušenj vam povem, da je razlika vzgajati otroke, ki so si po starosti eden za drugim, kot pa otroke, ki so narazen malo več (verjetno ni treba na tem mestu filozofirati o tem, da na primer 4 ali več letniku lažje dopoveš, da naj počaka nekaj minut, da nahraniš, previješ, umiješ.... dojenčka)
  9. nikakor se ne smatram za slabega starša ali celo za starša, ki je pri vzgoji pogorel na celi črti (to so mi hvalabogu potrdili tudi "objektivni" subjekti - ne žlahta ali prijatelji
  10. tudi jaz sem nekoč popenila v restavracijah, na bazenih, v trgovini oz. bila jako pametna - moj otrok pa tega ne bo počel - če bi samo vedele kako pogrizen jezik imam

Rezime - razumem tiste, ki vas takšni otroci oz. starši motijo, razumem tiste, ki ste svoje otroke uspele vzgojit v "otroke sprejemljive v okolici", razumem Seven. Ker Seven osebno poznam, ker ste jo milo rečene nekatere grdo "napadle" (mislim na to, da se delate norca in na izrazoslovje, ne na vaša stališča), ker vem, v kakšni godlji je, sem se oglasila. Drugače bi vsaj enkrat "pametno molčala" in se ne izpostavljala.

Drage mamice in očki ter potencialne mamice in očki - le čevlje sodi naj kopitar.

Verjamem, da se da tudi v naši situaciji (mala razlika, živahen karakter, najina nedoslednost.....)  vzgojiti sprejemljive otroke. Je pa res, da bova morala bolj "trdo prijeti" za starševskim delom. Enako velja po mojem mnenju tudi za Seven in BW - ampak to je moje mnenje, kolikor pač poznam njuno situacijo. Sama sem Seven na 4 oči povedala (v živo, ne preko foruma), s čim se jaz pri njeni vzgoji ne strinjam, vedno le dobronamerno. Vem, da Seven to ve, ni pa nujno oz. ne pričakujem od nikogar, da se z mano strinja. V primerjavi s Seven pa imam 2 ogromni olajševalni okoliščini:
  1. stare starše in prijatelje, ki mi lahko kdaj popazijo na otroka in jim popolnoma zaupam
  2. otroke, ki niso imeli nobenih zdravstvenih težav.

Toliko za sedaj.

Jasna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   [Brisano sporočilo]
5.12.2005 20:46:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 21:36:53   
Anonimen
Eh, Seven, zaradi anonimk se ne sekiraj. Me vemo, kako je na stvari in da Jakob ni takšen, kot si ga predstavljajo ostali. Ni nevzgojen. Je bil pač v fazi, ko nateguje meje in preizkuša, kaj se bo zgodilo. Tudi moj David je dajal to skozi (in zaenkrat še daje). Da o tem, kako se je obnašal v hotelu, sploh ne govorim, čeprav je bil drugod vedno priden.

Nikar ne dvomi v svoje vzgojne ukrepe. Samo ti poznaš Jakoba, samo ti veš, kaj pri njem zaleže in kaj ne. Jakob je čisto normalno razvijajoči se otok - pa tudi lepo vzgojen.

Hvala bogu, da ne vzajamo vsi po istem kopitu. Si znate predstavljat, kako dolgočasen bi bil potem svet???

Opazke o vzgoji otrok so zelo boleče. Tudi zame, ampak kadar pa o tem govori kdo, ki še nima svojih otrok, samo zamahnem z roko.

Zakaj? Ker sem bila tudi sama včasih takšna. Še prekleto živo se spomnim, kako smo z mojim možem in še enim parom sedeli v hotelski restavraciji, gledali takšnega otroka, se čudili, zakaj starši sploh rinejo v hotel z otrokom, ko itak vedo, da tja ne sodijo, motil nas je vsak otroški krik... in pika na i je bila, ko smo začeli obirat eno sveže pečeno mamico, ki je dojila, kako je lena, ker večino časa prespi in nič ne dela, vse pa mora naredit njen partner...

Kako hudičevo me je tepla šiba, ko sem sama postala mamica. O neprespanosti ne bom govorila, dajala me je pa kriva vest, ker sem vedela, kako drugi prijatelji (torej par, s katerim smo bili na počitnicah) misli o meni. Ko pa sta enkrat prišla k nama na obisk (David je bil star 1 mesec), bila pri nama 3 ure, sedela in hotela klepetat, bit pametna, na koncu pa je še on izjavil, da bo najin otrok skrbel za njegovo rit in delal za njegovo penzijo, ko bo star, mi je pa poknil film in sem z njima prekinila stike.

Samo dajem primer za vse tiste, ki nimate svojih otrok, kako se stvar spremeni, ko ste sami enkrat v podobni situaciji.

Anonimka... user posted image user posted image  tebi pa le to, da tvoj post o naših srečanjih in nezavzemanju za Seven ni fer in zelo nesramen. Marsikatera izmed nas je zaposlena in nima več časa viset na RR, da bi lahko odgovarjale na vse poste.

Seven, ti pa da veš, da stojimo za tabo!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 21:38:57   
Gina
Saj ne morem verjet, kam je tema zašla.

Nihče ne govori o otrocih, ki malo špancirajo po gostilnah in so primerno "vljudni"= ne tulijo prav na glas, se ne tepejo in ne skačejo sosedu v krožnik ali mečejo vanj kaj. Nihče ne govori, da bi morali biti otroci čisto pri miru in sedet kot Mona Lize. Govorimo o tem, da je razlika ali otrok mirno hodi okrog, ali pa zganja kraval po gostilni, pa o tem, ali normalno skoči v bazen in je živahen, ali se dere in šprica čisto vse, vključno z brisačami naključnih obiskovalcev.... Nehajmo se sprenevedat. Nihče ne misli nič špartanskega.

Edina razlika med nami je v tem, da imamo mejo, kje se nam zdi še ok, čisto drugje. Potem je pa še razlika, če je ena mamica hudo zmatrana od dveh majhnih otrok, ji je še težje vsako sekundo sledit, kaj otrok dela. V končni fazi je tako utrujena od vsega, da si misli "pejt se solit", naj malo skače naokoli, jaz ne morem več, ga bodo že nekako prenašali, saj je otrok. Ampak v bistvu naredi sebi slabo uslugo, ker bo njen otrok vse življenje samo vedno bolj sitnaril in zahteval svoje, pa obnašati se tudi ne bo znal, medtem ko bo tisti, ki so mu že kot malemu postavljali neke normalne meje, že prej ugotovil, da se vsega ne sme. Ampak enkrat bo otroka itak treba naučit bontona, ali pa imajo starši vedno večje probleme. Tako je in nič drugače.

In ja,res je težko. Obupno težko. Jaz sem včasih jokala od hudega. Imela sem dva majhna otroka z majhno razliko v letih - ne ponižujte tistih, ki jih še nimajo - razmišljajo v pravi smeri in upam da ne bodo obupale vmes. To, da smo imeli malo razlike med otroki, je NAŠ PROBLEM, zato se me nismo znašle. Pa še vedno mi je hudo, ko moram ukrepat. Zelo mi je hudo, ampak moram, če hočem, da se moj otrok zna vsaj približno obnašat v družbi. To bo pa rabil za vse življenje, saj bo v družbi živel. Vsi to rabimo, drugače bi izumrli, ker bi se pobili med sabo.
In ni res, da vsi, ki imamo otroke, nehamo razmišljati v smeri, da morajo imeti otroci meje, da se morajo znati vsaj približno vesti. Vsi nekje na sredi včasih izgubimo živce, vsem včasih ne rata, vsi imamo slabe dneve in dobre dneve, vsi se včasih počutimo krivi, ker moramo nekaj ukrepat, vsi smo včasih malo nemočni pri kaki stvari.....ampak če sešteješ 1+1 je važno to, da stalno slediš tisti poti, ki si si jo zadal. In če tako delaš, ni hudič, da ti enkrat ne rata. In ni se nam treba zato zagovarjat, če nam vmes ne rata kaj....važno je le to, da jasno vidimo cilj. To pa je važno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 21:41:24   
Teni_



Madona, vidim, da je naša Teja najbolj nevzgojen otrok na tem svetu. Verjamem, da pri skoraj dveh letih razume kaj pomeni ne in kaj naj naredim, če ne uboga??? Naj jo nasekam, da bo plava??? Ze skoraj dve leti ponavljam: to se ne sme pa tisto se ne sme. Ja, pa po riti je ze tudi dobila. Ne zaleze pa nič. Ja, tudi hrana leti kdaj po tleh, pa dobi po roki, pa 1000X povem, da se to ne dela in zakaj ne. Mater, zgleda, da sem najslabša mama na svetu, ker si moj otrok ne da nič dopovedat in se mi smeji v faco. Joj,joj. Se bo treba zamislit.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 22:01:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Gina user posted image user posted image user posted image .

Matejka 81, ravno takele, kot si ti, ki mislijo, da so vso pamet sveta pojedle in pametujejo drugim o vzgoji imajo po navadi najbolj nemogoče mulčke. Starševstvo je težka in zahtevna stvar, ne govori kaj bi ti in kaj nebi ti, dokler nisi sama v takšni situaciji.
Pri rosnih 24 letih, kot jih imaš (predvidevam, da je 81 tvoja letnica rojstva) je pa še malo preuranjeno tolči staro penzionistično lajno, mi smo bli pa drugačni, bolj pridni, lačni, se ti ne zdi.

Pa ne odobravam norenja po restavraciji, samo ne upam si reči, da moj pa tega ne bo, ker tega ne vem.




Veš, kaj forumi so zato, da se izražajo mnenja, če ti moje mnenje ni všeč, ga pač ignoriraj (marsikatera mamica, bi rekla, da mladina le ni tako razpuščena, kot trdijo, da smo, da nam je samo, do norenja, in divjih zabav, ko bi prebrala moje poste) vem, da še nimam otrok, in vem, da je vzgoja otrok garanje, ne sodi me po letih, ker marsikdo , ki me pozna, ve, da sem precej zrela za svoja leta. Mislim, pa da se imam pravico zgrožati, nad podivjanimi mulčki (ki naj še enkrat povdarim, niso sami krivi, da so podivjani), ki jih starši ne morejo kontrolirati.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 22:02:45   
Anonimen
Nihče ne govori, da bi morali biti otroci čisto pri miru in sedet kot Mona Lize. Govorimo o tem, da je razlika ali otrok mirno hodi okrog, ali pa zganja kraval po gostilni, pa o tem, ali normalno skoči v bazen in je živahen, ali se dere in šprica čisto vse, vključno z brisačami naključnih obiskovalcev.... Nehajmo se sprenevedat. Nihče ne misli nič špartanskega.



Gina, še enkrat ti lahko rečem, samo čestitkeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 22:10:08   
Anonimen
Imela sem dva majhna otroka z majhno razliko v letih - ne ponižujte tistih, ki jih še nimajo - razmišljajo v pravi smeri in upam da ne bodo obupale vmes.


ja, hvala, še enkrat, ker vse ostale mamice na tem forumu očitno ne sprejemajo medse, takšnik, ki jih še nimamo user posted image . In jih očitno naša mnenja sploh ne ganejo. ampak tiste ki ste tako burno odreagirale naj povem, da nisem mislila vas osebno(ker vas niti ne poznam), pač dala sem primer, ki se je res zgodil, zato me ne rabite napadat. Pa nič nimam proti zvedavim malčkom, seveda raziskujejo svet in jih marsikaj zanima, zadnjič sem šla po mestu in je ena mala deklica vidla balone pred neko trgovino na enem stojalu , njena mamica je pa šla nekoliko naprej in mala je stegovala ročice, in seveda sem ji jaz dala dol en balon. Sploh nimam kaj proti zvedavim otrokom, smo bili včeraj tudi na kosilu v restavraciji in se je skozi našo sobo sprehajala ena deklica, luškano ni kaj. Kaj se je pa dogajalo v predhodno opisani situaciji, ko so muci lezli dobesedno pod mizami tistim, ki so jedli, starši pa še kr nič, no na to bi pa se jaz zamislila.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 22:10:24   
Ro-La
Saj ne vem kaj naj napišem....tudi naš mulc vzganja norčije v restavraciji, pa kaj, če koga moti, se lahko ravno tako kot jaz, odstrani z mesta dogajanja.

In ne vem, zakaj bi se mogla postavljat komu v branuser posted image , v življenju so pomembnejše stvari kot drugim soliti pamet.


Pometite pred svojim pragom.

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 23:02:26   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaH




Madona, vidim, da je naša Teja najbolj nevzgojen otrok na tem svetu. Verjamem, da pri skoraj dveh letih razume kaj pomeni ne in kaj naj naredim, če ne uboga??? Naj jo nasekam, da bo plava??? Ze skoraj dve leti ponavljam: to se ne sme pa tisto se ne sme. Ja, pa po riti je ze tudi dobila. Ne zaleze pa nič. Ja, tudi hrana leti kdaj po tleh, pa dobi po roki, pa 1000X povem, da se to ne dela in zakaj ne. Mater, zgleda, da sem najslabša mama na svetu, ker si moj otrok ne da nič dopovedat in se mi smeji v faco. Joj,joj. Se bo treba zamislit.





MojcaH, da te potolažim, naš je star 4 leta, pa ... raje ne bom o tem, pa tudi v debato se ne bom vključila. Pravzaprav trenutno ne vem, ali naj se zjočem, ker sem tako slaba mati, ki je s svojo vzgojo zafurala enega otroka (drugo očitno vzgajajo drugi starši, kaj pa vem ... je namreč čisto nasprotje brata), ali naj se zjočem nad nivojem komunikacije na tem forumu.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 23:21:45   
Anonimen
mojcaH in nejcko, ta tema ni namenjena osebno vama (vaju ne poznam, zato ne morem čisto nič reči) opisan je dogodek, ki se je zgodil (kar sem napisala že ene 10 krat) zato vama ni treba tako odreagirat, ker vaju noben ne napada,...želela sem le da o tem steče pogovor, ne pa da se zdaj tukaj en drugega obtožujemo (obtožujete), vsak vzgaja otroke po svoje pa če je to komu drugemu prav ali ne, se strinjam, tudi jaz bom znorela, če se bojo sorodniki vtikovali v mojo vzgojo ali pa sosedje, prijatelji kdorkoli, zanima me pač mnenje, kaj si mislite na to temo, ne zanima me kakšni starši ste osebno vi, samo kaj si mislite o odnosu staršev, ki svoje malčke pustijo divjati po trgovinah, restavracijah, itd. jaz sem svoje mnenje, povedala, otrok še nimam, verjamem, da bom, doživela marsikaj (od metanja po tleh, do vzganjanja ipike, izsiljevanja za igrače in podobno,)upam, da bo takrat še ta forum "živel" bom napisala kaj na to temo takrat. Zdaj me pa zanima, dogajanje skozi oči opazovalca, ne takoj sebe postavljat v to vlogo. user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
5.12.2005 23:23:03   
Joe
Tole je pamflet in ga karseda mirno vzemite na znanje.

Protiargumenti so mi znani in me v seštevku ne prepričajo. Zame jih ne pišite.


JOŽETOVE SENTENCE:

Otroka vzgajam.
Ne dresiram ga.

Če otrok preizkuša meje, ocenim situacijo sproti in vem, da bo Vasji vzelo več časa, kot če bi mu jaz vedno enako branil, a hkrati vem (oz. verjamem), da se bo slejkoprej naučil razlikovati pomembne okoliščine in nepomembne podrobnosti. To je moj višji cilj, ki ga kak protest drugih ljudi ali Vasje ne odtehta.

Moja deca bo vedela, kaj je prav, na podlagi pridobljene presoje in ne vbitega vrednostnega sistema. Pričakujem, da bodo v najstniških letih vzpostavili lastni vrednostni sistem, ki bo pobral dobre točke mojega in dodal nova spoznanja, katera meni manjkajo. Najbrž mi že, saj nisem Bog.

Nihče ne bo miril moje dece, če se bo to meni zdelo škodljivo. Sklicujem se na svojo razsodnost in ta ni enaka neki levi pameti, zato ne poskušajte generalizirati tega pravila kar povprek. Na tej točki sem in bom poskušal ostati "wie ein Löwe".

Moja deca ne bo zamorjena zaradi načetih živcev tistih, ki hočejo v družbi jesti v popolnem miru. Znam presoditi, kaj so kaprice odraslih in kaj kaprice otrok.

Evropa se stara in če bodo načeteži hoteli jesti zunaj tudi v srednjih in poznih letih, bodo potrebovali današnjo deco. Ko bodo ležali na postelji, bodo potrebovali današnjo deco. Ko bodo hoteli pozimi na pločnik, bodo potrebovali današnjo deco.

Naj mi ne bluzijo ljudje, ki sami po lastni krivdi niso naredili vsaj treh otrok, ker živijo na ramenih tuje dece. Če so naredili vsaj 3 otroke, pa so ti iber zatrti oz. zadrti (dve izmed večih končnih oblik enakega procesa), naj mi ne bluzijo več kot 20% pri vsakem (toliko jim priznam).

Veliko večino otroke imam rad, pa precej manj odraslih, in za slednje imam dobre razloge.



(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
6.12.2005 7:40:07   
Anonimen
In če si na ta svet spravil otroka, si bog, če pa dva, po možnosti še z majhno starostno razliko potem: Aleluja!  user posted image  Ves svet ti poje slavo in hvalo!

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
6.12.2005 7:59:09   
Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: Joe

Veliko večino otroke imam rad, pa precej manj odraslih, in za slednje imam dobre razloge.



Je mogoče eden izmde razlogov ta, da se iz otrok razvijejo odrasli?


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
6.12.2005 8:29:15   
Teni_



Matejka, moj odgovor niti ni bil namenjen tebi, ampak bolj odgovor temu, o. tistim, ki pišejo, da je Jakob nevzgojen in tako naprej. Glede tistega kar si napisala: se strinjam, da meje morajo bit in niti ne vem, koliko so bili tisti otroci stari, zato tudi nisem komentirala.



(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
6.12.2005 9:10:11   
lutka
Punce naj vas potolažim, jaz imam dva taka razgrjača stara 18 mesecev, ki se jima še sanja ne kaj pomeni besedica NE user posted image user posted image

Na momente se mi zdi, da se mi bo zmešalo od besede NE, NE SMEŠ, PUSTI......

Pred nekaj dnevi smo šli na obisk k dobri prijateljici.  Hvalabogu, da je to res ta prava prijateljica, ker drugače bi nas verjetno lastoročno zanesla iz hiše.

Najprej sta oba namočila roke v vedro polne milnice, ki ga je imela na tleh, potem je Matic razbil pepelnik v isti sekundi, ko sem kregala Matica pa je Žiga na tabureju, ki ga imajo v obliki psa, utrgal oko user posted image user posted image . Kljub temu, da sem skakala od enega do drugega sta delala bedarije. Zato sem ju želela oblečt in odit domov, pa mi kolegica ni pustila.
Obrazložila mi je da to so samo stvari, ki se jih da nadomestit, otoka sta pač otroka, ki ne moreta sedet pri miru in gledat v zrak. Naj povem še to, da sta imela na tleh 1001 igračo, ki pa ju niso še malo ne zanimale.

Smo pa ljudje takšni, da eni toleriramo več, drugi manj, tako kot je napisala Gina. Šele sedaj ko imam dvojčka sem se naučila, da sem tudi do drugih otrok dosti bolj potrpežljiva, kot sem bila prej, ko sem imela Manco, ki je bila pravi user posted image

Ne vem če se mi zdaj to vse skupaj ne maščuje user posted image

lp


_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
6.12.2005 10:01:02   
wawa
UF saj sem rabila celo stoletje da sem vso tole kolobocijo prebrala......ok jez nekaj pametovala ne bom moj mali cefizel je star 16 dni in o kako vzgoji še ne govorimo...

Bom pa napisala nekaj drugega, res je da otroci nebi smeli biti moteči za druge in divjati po restavraciji, vendar pa so še veliko hujše posledice nevzgoje na starše in njihovo življenje.....ZAKAJ???

Imam 13 let mlajšo sestro in ko jo je mami imela je imela vse preveč dela da bi se pretirano ukvarjajla z njeno vzgojo oziroma z očetom nista imela nekih skupnih vnaprej dogovorjeni pogledov na to. Ko je bila mala, je bila sonček simpatična, vse si je dovolila ampak ker je bila tako preseneto ljubka (da ne bo pomote je še sedaj)  je ni nihče kregal, "saj otroku je vendar potrebno pustit njegovo veselje in saj je še premajhna za to" je govorila mami. No in tako je mala spala pri njej v postelji, bila pokonci dokler je želela......in minilo je dolgih 8 let, takrat pa so se začele kazati krute posledice ne vzgoje. Mala se je odgovarjala, nobenega spoštovnja nima, ne ve kaj se sme in kaj ne, ve kako nekoga hudo prizadeti in to z užitkom počne, mami je bila že vse naslednje(krava, koza, baba, prfuknjena, nora......) , še vedno je ponoči hodila k njima v posteljo, spat ni šla do 10 in čez,.....In mami je spet naredila kapitalno napako, grozila ji je s kaznimi za katere se je sama zavedala da jih ne bo nikoli izpolnila, in jih tudi ni, s tem je mali jasno pokazala, da njena dejanja nimajo nikakršnih posledic in s tem je konec vsega.
Stanje danes je naslednje: stara je 13 let spoštuje samo mene, ki sem ji jasno pokazala kje so moje meje (naprimer je priznam da sem jo pošteno usekala, ko mi je pri 5 vrgla pomarančo v glavo), in nikogar drugega. Dela natanko to kar hoče, doseže vse kar hoče ne glede na želje in čustva drugih, lahko gleda nekoga v obraz in ga užali.....Moja mami je živčna, popolnoma nobenega svojega življenja nima.....je le sužnja svoje hčere. In to ne vidim samo jaz ampak VSI ostali okrog nje, ki ji v njeno dobro skušajo dopovedat, da mogoče pa le še ni prepozno, da začne sebe spoštovati in zahtevati od svojega otroka da jo spoštuje.

Ne me imet za grdo da tako govorim o svoji sestri, imam jo nadvse rada in kadar je normalna je pravi inovativni sonček, kar je bila že od rojstva in kar je razlog za vse to. 12 let ko sem živela doma z njo predvsem pa zadnjih 5 let, sem se trudila da bi ji pomagala, da bi ji dopovedala.....brez uspeha. Želim vam povedat le to da otrok raste hitreje kot mislite, in ne govorite predolgo da je še premajhen da bi stvari razumel, ker boste vse prehmalu ugotovili da je vaš premajhen otrok star 10 let, s tem pa bo otroku nastala večja škoda kot ne. Upam da bom sama sposobna to opazit pri sebi.

Lep dan vsem!!!

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
6.12.2005 10:35:46   
L&F&B
Joe, z vsem, kar si napisal, se strinjam in tudi pri nas se držimo teh ciljem. Se pa izjemoma podpisujem pod tuj post zgolj zato, ker jaz teh misli ne znam ubesediti tako jasno.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?