|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
6.12.2005 23:14:07   
Joe
Na tvoje dvome, Seven, dodajam nekaj svojih in pravim: "Saj ne morem vedeti, če bo moja vzgoja zares najboljša, a na podlagi vseh razlogov, kar sem si jih do danes uspel zamisliti, se odločam za takšen pristop, kot sem ga že večkrat nakazal."

In vam povem, slike iz preteklosti, na katerih so otroci in žene (ja, zakonske) z očmi zatrtih ali ubitih duš, ne mislim puščati svojim pravnukom. Verjamem, da ima pri omenjenemu zatiranju veliko tudi načelno prepričanje, kako se je potrebno obnašati v raznih okoljih.

Zakaj npr. v slovenskih cerkvah še solo kitara z zborčkom mladihzveni prisiljeno, v gospel črnskih cerkvah pa je prava luč?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
6.12.2005 23:15:47   
Jančika_
Tudi jaz lahko govorim le zase: oglasila sem se zato, ker ni bilo prvič, da je bil ne glede na naslov teme kar naenkrat na tapeti Jakob. Že prejšnjič (se ne spomnim več, v kateri debati je bilo) sem razmišljala, da bi napisala, kakšen je v resnici (vsaj če ga vidiš enkrat na par mesecev).

V vzgojo, ki jo izvajata njegova straša, se ne morem spuščati, ker ju nisem dostikrat videla v akciji, a očitno morata nekaj početi prav, ker je Jakob resnično prijazen fantek. Iz takih debat pa vedno zgleda, da je najhujši razgrajač daleč okoliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
6.12.2005 23:18:57   
Anonimen
OMG, jaz sploh ne vem kdo je Jakob, niti kdo je njegova mama, tako da ta tema je zares zašla nekam,...
user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 128
   [Brisano sporočilo]
6.12.2005 23:27:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
6.12.2005 23:31:17   
JASNA D
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Sicer pa, eni otroci so kot glina, ki je "lahka za oblikovanje", drugi so kot kamen, ki ga je dosti težje izklesati. Iz obojega pa lahko naredimo krasne unikate, ki so povšeči nam in celo drugim.



To pa sploh ni res (moje mnenje, da ne bo pomote). A potem imaš na koncu izdelek, ki ga želiš, če si le pravilno klesal ali gnetel? Tam do pubertete mogoče še uspe komu, potem se pa izdelku scufa, pa imaš uno zeleno sluz, ki čisto sfuzlana leti po sobi sem in tja, kaj je že bila?


Splišni - mogoče sem se malo nerodno izrazila, point je v tem, da eni otroci po nekaj NE-jih odnehajo, drugi pa ne, na primer. Zdajle se spomnim, da je VIV nekje zapisala, da je njena Mirna po nekaj Ne-jih recimo odnehala. Pa se ne spomnim, kaj je dete počelouser posted image . Se pa globoko strinjam, da nam lahko še tako "zlat" otroček v puberteti ali kasneje v življenju poruši vsa naša pričakovanja, želje in norme.

Pa še zate Gina, če se ne motim - jaz Jakoba nisem niti omeila, ker moram priznati, da se niti ne spomnim, kdaj sem ga nazadnje videla. Mislim, da je bilo preden je začel obiskovati vrtec, torej letos spomladi. Nimam pojma kakšen je sedaj, razen toliko, kot ostali, ki berejo poste od Seven ali BW. Svoje poste sem še enkrat prebrala in "pametno ugotovila", da sem opisovala svoje otroke, ne Jakoba.

Vmes pa sem videla Seven, pa verjemi, da sem ji ob vsaki priliki precej grobo povedala, s čim se z njo ne strinjam. Pa ona meni tudi. Zaradi tega se še nisva sprli in mislim, da se tudi ne bova. Niti nimam namena se z bilo kom kregat, se preveč slabo počutim po prepirih ali zamerah.

Se pa strinjam z Marogico in Gino glede neobjektivnosti. Kakor hitro nekoga poznaš tudi "nevirtualno", objektivnost odpade. Moja neobjektivnost je v tem, da nisem bila toliko groba v postih, kot sem na 4 oči, kadar se s Seven slišiva ali vidiva, sicer pa to sama dobro ve.

Zase in za Seven pa upam trditi samo eno - prekleto težki časi nas še čakajo. To, kar je bilo do zdaj, je le uvertura v glavna dejanja. Ravno danes sem Seven povedala, da je čedalje težje, ne lažje. Vsaj meni. 

Prav je, da se razvijejo take debate in mnenja, da nam dajo misliti, če že drugega ne. Jaz sem se zaradi takih stvari in stvari v preteklih 2 mesecih že precej spremenila glede "vzgoje". Na boljeuser posted image user posted image user posted image .

Jasna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
6.12.2005 23:50:17   
BigWhale
Hm... Bom sel kar po vrsti... Od druge strani naprej, ker pac tole berem samo obcasno... :)
Anonimnim ne bom odgovarjal, ker tisti, ki si ne upa necesa povedati drugim nekaj v obraz je en navaden prdec v vetru... Aonimost dopuscam samo tistim, ki puscajo sporocila v forumu Spolnost. :P

----
Karmy,
> a se hecaš? take mečeš vn da se morm kar zasmejat... ...nekaj je teorija, nekaj je praksa... enoletnik ne razume stvari?
> huh... potem če ne bi razumel stvari, potem te ne bi izsiljeval.. a veš kaj to pomeni, ali tvoji senzorji še ne zaznajo tega?
> ah sej bos opazila...sooner or later

Ti si tista, ki mece ven take, da se je za smejat. Prosim, pokazi mi s konkretnimi primeru in z ustrezno podkrepljenimi citati, da se motim, kar se tice razvoja mozgan in ucenja. Lahko tudi kako fejst napredno simulacijo nevronskih mrez vkljucis v svojo razlago. Izvoli prosim, dokazi mi, da se praksa razlikuje od teorije.

Mene moj eno in pol letnik ne izsiljuje. Probava pa uveljavljati svojo voljo, priblizno tako kot ti sedaj, samo da on to pocne z dretjem, ker pac se ne zna govoriti.

Se enkrat, izvoli in mi pokazi kje se teorije razlikuje od prakse, kaj enoletni otrok razume in cesa ne. Seveda stvari varirajo, ker so enoletni otroci razlicni ampak neke skupne tocke pa lahko potegnes. Prosim, za podrobno razlago in utemeljitev, da enoletnik razume vecino stvari, ki se mu jih pove in da ni vse skupaj bolj bazirano na pogojnih reflexih in posnemanju.

Torej, na konkretnem primeru, dokazi mi, da moj Jakob, ko si slece hlace in odpne body, ter se vsede na kahlo, dejansko ve, da ga tisci srat in ne posnema svojih starejsih prijateljev iz vrtca. V dodatno pomoc je se dejstvo, da se ni se nikoli podelal v kahlo in da je vedno sedel na njej priblizno eno sekundo in pol.
Karmy, ce mi ne bos znala odgovoriti, potem se drugic zadrzi in ne trapaj in ne klobasaj....

----
ZARA,

> Mogoče takrat ko bo imel sekiro v hrbtu

Tebi sem ze povedal, da si funkcionalno nepismena. Tvoj konstruktiven prispevek v tej debati je do sedaj enak nic. Spakiraj kufre in pojdi gledat mehiske nadaljevanke. Bo bolje za vse nas.

----
albina,

Hm, gre se zato, da se otroku tezko dopovedo stvari, ker jih pac ne razume. Pac preizkusa kje so meje, to vsi pocnejo. Popuscas mu dokler se ti zdi smiselno. In enoletni otrok, pac ne razume zakaj doma ni tako zelo hudo narobe, ce vrze kak kos hrane s kroznika na tla, v restavraciji pa ne. Ja, doma mu bom vedno pustil, da kak kos hrane vrze na tla psici. Zato ker tudi sam to pocnem (ce se kdorkoli misli vtakniti v to, da se psa pri jedi ne hrani, naj zapre svoja prelepa usteca, pomisli na to kako mu je bilo pri dozivljanju prejsnjega orgazma in gre dalje).

> Otroka se vzgaja do tretjega leta, do šestega leta prevzgaja in potem imaš, kar pač imaš.

No, tukaj se precej precej ne strinjam s tabo. Otroka se na nek nacin vzgaja dokler ne umres. Oziroma dokler ne postanes tako sklerozen, da potem otrok znova vzgaja tebe... ;) Cloveski mozgani so narejeni tako, da se ucijo celo zivljenje. In ucenje je vzgoja. :) Ne pa samo do sestega leta, lepo te prosim no. Jaz tamalmu ne mislim pri sestih letih razlagat kako se kondome uporablja. ;)

---
BAGI,
> Draga anonimna, prosim, če mi lahko obrazložiš točko 1, ker mi absolutno ni jasno, kaj imam za vzgajat nekaj tednov
> starega novorojenčka.

Ja kako ne ves??? Na kahlo ga zacnes dajat!!! ;))
---
lutka,
> Punce naj vas potolažim, jaz imam dva taka razgrjača stara 18 mesecev, ki se jima še sanja ne kaj pomeni besedica NE

Ej, ne sekiraj se... Jakobu se ze od kar se plazi, ce ne se prej oba s Seven dereva NE in NE SMES. A edina beseda, ki zna in, ki jo veckrat rece, je JA. ;))
----
Joe,
Hm, ljudje te ne razumejo, pisi manj dvoumno in bolj preprosto... ;) V tem je srz problema. Po mojem. ;)
----
Splisni,

> Tega konec koncev ni nobenega zanimalo, debata sploh ni bila o Jakobu, ampak o vzgoji.

Ja, nekateri, ki jim funkcionalna pismenost dela probleme tega ne razumejo. Jaz pa sploh o vzgoji ne pisem ampak o tem kaj je enoletni otrok sposoben razumeti in cesa ne, tega pa nekateri sploh ne razumejo. Jakob je pa pac primer, ker je bil ravno takrat star eno leto, ko se mu je dopovedovalo kaj lahko in cesa ne sme. Se mu pa to se zdaj dopoveduje in se mu bo celo zivljenje, tako kot se tudi nam se vedno. S to razliko, da se nam poda tudi konkretna obrazlozitev, ki jo nekateri celo razumejo. Enoletnik pa ne razume zakaj mora biti tiho in pri miru cele pol ure.

Naj mi nekdo izvoli dokazati nasprotno.














_____________________________

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 0:09:31   
Joe
A Frutko pa si kar spustil?!?

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 0:14:31   
Aleksandrin
Zakaj pa mi tvoj link v podpisu ne dela?

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 0:53:29   
Pithlit
K mu je server crknu.

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 0:54:54   
baguSka
U matr kaj vse sm prebrala, namest da bi spala.user posted image

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 6:08:38   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: BigWhale

ZARA,

> Mogoče takrat ko bo imel sekiro v hrbtu

Tebi sem ze povedal, da si funkcionalno nepismena. Tvoj konstruktiven prispevek v tej debati je do sedaj enak nic. Spakiraj kufre in pojdi gledat mehiske nadaljevanke. Bo bolje za vse nas.


Škoda, k si tako študiran ( z vilico v glavi  in Wikipedijo na kolenih )...itak si prepameten za vse, tako da...kaj čem dolgovezit...kdor me hoče razumet , me razume...kdor me noče, me ne...zate sem pa zate itak vesela, da me ne...pa saj to že veš...

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 6:19:59   
ZARA
Aja, še to...zihr se boš prov prepotentno obregnil ob  "Wikipedijo na kolenih"....

Zdej grem pa gledat kdaj so mehiške...

Case closed.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 7:21:28   
BigWhale
Joe, se opravicujem. Se bom drugic bolj potrudil. ;)

Link v mojem podpisu ne dela, ker je domena lubica.net on-hold. Pithlit bo ze vedel kaj to pomeni, vsaj upam da bo. ;) So mi pa rekli, da bo ze vceraj delalo, pa ne. Grozilne maile sempa ze pisal danes zjutraj. :P
----
Aja, pozabil sem odgovoriti Jasni, ko je rekla, da clovek postane neobjektiven, ce cloveka pozna v zivo. Dalec od tega, vsaj pri meni. Predolgo casa se ukvarjam z internetom, da bi to omajalo mojo objektivnost. Si vsem upam povedati tudi v zivo to kar si mislim. Se ne zadrzujem.





_____________________________

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 8:30:47   
JASNA D
BW - glede objektivnosti - jaz sem povprečna uporabnica RR ženskega spola in še vedno trdim, da imata Marogica in Gina glede (ne)objektivnosti kar prav. Verjamem pa, da ti nimaš dlake na jeziku in prav je tako. Ženske smo ženske, med sabo zelo različne, v svoji biti pa še vedno ženske. Poglej, ne strinjam se vedno z vsemi trditvami, ki jih postavljajo osebe, ki jih poznam tudi osebno in ki jih imam rada (celo s svojo mamo se ne strinjam vedno). Lahko bi bila ena navadna pi***, kot reče moj mož, in bi anonimno jako pametno povedala - ne Seven, ne delaš prav, po mojem mnenju. Pa nisem in ne bom. Saj na koncu koncev tale anonimnost ni tako hudo anonimna, ali pač? Tudi jaz raje vidim, da mi povejo direkt, brez okoliševanja, brez anonimnosti. Pa čeprav so to včasih stvari, ki bolijo ali se enostavno z njimi ne strinjam. Neobjektivnost se lahko kaže tudi v načinu povedanega, mar ne? Jaz redkokdaj koga "šparam", pa me je že fejst teplo.

Kakorkoli že, debata je o vzgoji, ne o objektivnosti. Jaz priznam svoje grehe, kar je nepotrebno in celo neumno, ker s tem postane človek ranljivejši. Zaradi RR in zaradi tega, ker nisem anonimna niti v mojih najbolj "pasjih" komentarjih, sem imela že nemalo težav. Ampak raje odkrita in neanonimna, kot pa navaden zajc, skrit za anonimnostjo pa še hinavski po vrhu.

Predlagam, da vsak pomete pred svojim pragom, mi pa si raje pomagajmo ali vsaj konstruktivno debatirajmo, kot pa da se obkladamo s sodbami. Jaz imam zelo veliko za pomest. Ravno pri vzgoji.

Jasna

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 12:10:12   
Anonimen
Čakam, da bo prišlo do pretepauser posted image user posted image user posted image user posted image .

Bom še svoj piskerček pristavila. Moj tekst se ne navezuje na nobenega uporabnika RR-ja, ker nobenega ne poznam, da bi lahko ocenjevala njegove starševske sposobnosti.

V osnovi obstajajo tri vrste staršev:
- tisti, ki imajo tako veliko avtoriteto, da otroku ničesar ne dovolijo, samo prepovedujejo in tako zlomijo otrokovo osebnost.
- velika večina staršev se trudi po svojih najboljših močeh in ubere eno srednjo pot, večino stvari delajo prav, kdaj ga tudi poseruser posted image , ker smo pač vsi ljudje in se tudi motimo. Otrokom postavljajo meje, vendar jim še vedno dopuščajo toliko svobode, da razvijejo svojo, samostojno, odgovorno osebnost, ki je sposbna več ali manj razmišljati s svojo glavo.
- malo staršev (a se mi zdi, da vse več) pa je takih, ki vzgojo prepuščajo otroku samemu, torej mu dopuščajo čisto vse, mu ne postavljajo mej, mu ne razložijo, kaj je prav in kaj ne in se z otrokom dejansko niti ne ukvarjajo. Torej ga posedejo pred TV in ga pustijo, da je sam s sabo cel dan, mu odprejo omaro in pustijo, da razmeče cunje po celi sobi, preden se odloči, kaj bo oblekel, če udari sosedovega otroka, se delajo, kot da se ni nič zgodilo, namesto otroka delajo seminarske naloge, mu kupijo vse, kar si otrok zaželi...
Kje je prava pot? odvisno od staršev. Vsak ima svojo filozofijo in se bo te tudi držal, posledice (dobre in slabe) bo nosil otrok.

Osebno me otroci v gostilni ne motijo, tudi če tekajo sem in tja ne, dokler ne postane to nevarno za njih, osebje in druge goste. Npr. nesprejemljivo mi je, če natakar nosi posodo polno vrele juhe, med nogami se mu pa motovilijo otroci. Takrat morajo posredovati starši, ne natakar. Večina staršev bi posredovala, se pa znajdejo tudi taki, ki ne bi in bi bili smrtno užaljeni, če bi jim kdo kaj sugeriral.

Big Whale, kar si napisal glede stopnje razvoja otrokovih možganov in načina učenja pri enem letu in pol je čisto res. Vendar se tudi skozi pogojne reflekse učimo, stopnja učenja napreduje, od Pavlovega refleksa do abstrakcije, ki se razvije okoli 12. leta.
Otrok pri enem letu in pol ne bo razumel, če mu bomo na dolgo in široko razlagali, kaj je prav in kaj ne, bo pa razumel, če mu bomo večkrat ponovili, da nečesa ne sme. Tako se bo naučil pomena besede ne. Če te prepovedi ne bo slišal oz. bo ob isti situaciji enkrat pristotna, drugič pa ne, potem, ne bo vedel, kaj beseda ne pomeni (bo zmeden in se bo temu primerno tudi obnašal). Lahko temu rečemo tudi izsiljevanje ali trma. Otrok se pri taki starosti uči po sistemu poskusov in napak. Torej bo isto stvar večkrat probal in na koncu potegnil nek zaključek. Zato je treba biti že pri tej starosti konsistenten pri vzgoji.
Saj na isti način se nauči tudi psa, da ne sme npr. skakat in kako se prinese palčko, le da otroci hitro preidejo na višje stopnje učenja, psi pa ne.

(odgovor članu JASNA D)
  Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 13:31:41   
karmy
Ti si tista, ki mece ven take, da se je za smejat. Prosim, pokazi mi s konkretnimi primeru in z ustrezno podkrepljenimi citati, da se motim, kar se tice razvoja mozgan in ucenja. Lahko tudi kako fejst napredno simulacijo nevronskih mrez vkljucis v svojo razlago. Izvoli prosim, dokazi mi, da se praksa razlikuje od teorije.

Mene moj eno in pol letnik ne izsiljuje. Probava pa uveljavljati svojo voljo, priblizno tako kot ti sedaj, samo da on to pocne z dretjem, ker pac se ne zna govoriti.


--------

huh...a te ne izsiljuje? ah pol ne vem kaj delaš...se slepga delaš user posted image

zelo se razlikuje praksa in teorija...pokaži mi eno mamo, ki dela in vzgaja otroka po knjigi in vse pali kar reče knjiga? knjiga je samo olepšava... kar te čaka v realnosti, je pa druga zgodba... pol ne bi meli hiperaktivnih otrok, trmastih otrok, in druge posebnosti če bi knjige obveljale svoje, kar pišejo v reklamah, se ti ne zdi?

da se ne bi oglasila, bi pa mogla bit  že kar pod rušo da ne bi... kdo klobasa, ki misli da je knjiga oh in sploh...naj te tvoja pusti in bodi z malim en teden...in sam.. ne ne...2 tedna... pa boš vidu kuk boš jo rotil da pride nazaj user posted image

tiste ki smo ful time mame, vemo kako je to.. in vsak otrok izsiljuje... in že zelo zgodaj začne... ampak tvoji senzorji še niso tega zaznali...sej bo..boš vidu...sej boš opazu...haha user posted image



_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 13:33:26   
karmy
veste punce, men se zdi da BW spada med tiste ljudi ki mislijo: ne ne moj otrok pa ni tak...ne ne moj otrok pa tega ne dela...user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 17:35:50   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Joe
Analogni primer prehitremu posploševanju o vzgoji: včasih se opazi neprevidna vožnja voznika v avtu pred nami. Navadno butnemo: "Glej ga, kakšen bebec/norec/...!" Kaj pa, če se mu mudi v porodnišnico z ženo? Domov, ker si je otrok kaj naredil? Če je enostavno ta dan utrujen in izmozgan preko vsake mere in želi le priti domov? Če pobira kamenček pri pedalkah? Če se je soočil z največjo čustveno ločitvijo v življenju (in je na tem, da se ustavi in ugasne avto, pa ravno ne najde počivališča)? Če ...?
Vse te razloge se odpravi z eno samo posplošitvijo: "Takole fura (dodajam: ta trenutek), torej je idiot."


Statistično se izkaže da je sklep največkrat pravilen. Tako posploševanje je čisto življensko, kot npr. če vidiš človeka pred avtomatom za točenje Zale, si misliš, da je žejen in ne da rabi gorivo, da ga odnese v fuzijsko elektrarno.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 17:35:58   
Pithlit
Ops... se opravičujem za dezinformacijo. Sem bil len pa se mi ni dalo poglabljat. No, zdej že dela.

Zdej grem pa kamin zakurit. Da bomo lahko tamalo na roštilj vrgli, če ne bo pridna. Vzgoja³ user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 18:19:06   
Aleksandrin
user posted image

(odgovor članu Pithlit)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Starđem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 18:44:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pithlit
Zdej grem pa kamin zakurit. Da bomo lahko tamalo na rođtilj vrgli, če ne bo pridna. Vzgojał user posted image



Kako so nekateri nezreli, to ne moreš verjet,...in kaj bi naj to? bilo smešno? user posted image  

< Sporočilo je popravil matejka81 -- 7.12.2005 18:46:08 >

(odgovor članu Pithlit)
  Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 20:33:00   
frutka_
Glej, Matejka81. Na noro vprašanje dobiš nori odgovor. Seveda se lahko elegantno slklicuješ na ...to je samo moje mnenje in bla, bla, bla...ter na še bolj butasto saj ne mislim osebno in bla, bla, bla...Ampak je osebno, ali še nisi ugotovila?! Osebno pa zato, ker kamorkoli greš so otroci dokaj nezaželjeni. Greš v trgovino in se otrok malo bolj glasno pritožuje pa si že deležen pogledov "sotrpinov", ki so prišli "le" v nakup. Greš v kavarno (sicer redko, ampak greš pa le) in ti kelner reče, da ni lepo, če dojiš v javnosti. Greš v hotelsko restavracijo in so otroci spet nadloga, ker nekomu ne ustrezajo decibeli. Greš  v park in mali pleza na drevo pa že kličejo policijo. Mali se ima fino na igrišču, morda poje kakšen kamenček in to je seveda naravnost nedopustno...pa daj nehaj no! Če si samo predstavljaš koliko prepovedi in nestrpnosti je okrog otroka! Pa ne mislim, da moraš otroku dovoliti vse, ampak za take neumnosti mi nikoli ni bilo mar. Zato sem tudi tako reagirala, ker me totalno moti ko ljudje (po možnosti taki kot ti, ki niti nimajo otrok!) prihajajo do naravnost smešnih zaključkov ala moj pa že ne bo takšen in meni tega ne bo delal...ampak tudi vzgoja zataji in nikoli ne reci nikoli! Tvoje mnenje zunanjega opazovalca je čisto drugačno kot mnenje mamice, ki uživa ob pogledu na zadovoljne(ga) otroke(a).  In ni mi čisto jasno kako si delaš načrte o prihodnosti, ker sem si jih seveda pred sinom tudi jaz(in si jih še zmeraj, se razume) ampak nikoli nisem opazovala vzgoje ljudi pri sosednji mizi in tudi ne na bazenu ter sklepala o njihovi vzgoji na podlagi nekih enkratnih opazovanj pri večerji-kosilu-malici. Poskusi se zamotiti s kakšno dobro knjigo, zdaj še imaš čas.
Kot razumem si študentka oz. absolventka in se navdušuješ nad idejo da bi bilo fino imeti otroka, ki bi bil urezan po tvojih merili...ampak fak! Življenje ni potica in ni nujno, da dobiš najboljši kos!


Odgovarjala sem izključno tebi Matejka, ker se mi vsi RR otroci zdijo luštni in prav vsak posebej je čudovit. In morda je kateri izmed otrok ki si jih opazoval od RR mamice. Valda bom stopila v bran otroka, ker jih raje hvalim kot grajam (slednje je seveda veliko lažje). Dvomim pa v tvojo hipotezo, da se staršem ne ljubi vzgajati otrok, ker sem mnenja da se vsak trudi po svojih najboljših močeh. Tudi seven in tudi Gina s svojimi pobalini in pobalinko, jaz frutka, Jasna D...vsak posebej na svoj način in ni na tebi, da sodiš kakšni starši smo, ko pa te izkušnje niti nimaš v sebi.
Pa brez zamere, saj izražam le svoje mnenje na forumu. Hihihi...to vedno rada napišem, ker sem potem kao oprana krivde.

Za vse mamice user posted image in za tiste ki še boste user posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 20:41:24   
Anonimen
po možnosti taki kot ti, ki niti nimajo otrok!

JIH ŠE NIMAM! NE JIH NIMAM; AMPAK JIH ŠE NIMAM!!!

Pa naj nekaj povem, sem fuuuul PROTI tepenju otrok in podobnega, zato se mi zdi, da tisto kar je napisal Pithlit bolano! Ne smešno, ne sarkastično ampak bolano kakorkoli je že bilo mišljeno.

Sem pa ZA, da se nekateri starši malo bolj zanimajo in ukvarjajo z svojimi otroci. Če ti nimaš probleme z svojimi bodi SREČNA in se ne oglašaj!! In bla bla bla očitno znaš samo to povedat!
Povej enkrat kaj konkretnega in če sem tebi stopla na žulj povej, če sem pa komu drugemu pa mi bo sam povedal!!!


(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 20:58:57   
Anonimen
Kot razumem si študentka oz. absolventka in se navdušuješ nad idejo da bi bilo fino imeti otroka, ki bi bil urezan po tvojih merili...ampak fak! Življenje ni potica in ni nujno, da dobiš najboljši kos!


Kje sem že napisala, da bo otrok moral ustrezat mojim merilom???????????????????????
Preberi par postov nazaj kaj sem napisala, da se popolnoma zavedam, da je vzgoja težka zadeva, in da se bom morala prekleto potruditi, da mi bo uspelo. Zato ne obračaj mojih besed!
Mislim pa da so vse mamice na R&R forumu dovolj "velike" da znajo za sebe odgovarjat. Nobene pa osebno ne poznam tako, da o nobeni ne morem trdit kako vzgaja svoje otroke in kaj je z njimi "narobe". Dala sem le primer, in res ne vem zakaj za vraga sem ti tako stopila na žulj, sem morda kje omenila tvoje ime? Sploh te ne poznam.
Hvalabogu samo za take mamice kot so Gina, Marogica, Al Bina,... in še katera bi se našla na tem forumu.

No to je moj zadnji post, vi se pa lahko stepete če hočete. Ker ste tako ali tako čisto zašle s teme.
Jaz bom pa poskrbela, da bo moj otrok vzgojen lepo in da bo prav tako imel ogromno svojega prostora, (ker sem PROTI zatiranju otoškega, PROTI tepežu,...sem pa ZA to, da se otroku da čimveč vrednot staršev (starševska vzgoja) da ne bodo razpuščeni. In sem mnenja, da neke meje morajo biti!

Toliko od mene v tej temi!
Čao.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Staršem se ne ljubi vzgajati otrok
7.12.2005 21:10:34   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: matejka81
Jaz bom pa poskrbela, da bo moj otrok vzgojen lepo in da bo


Vedno je bolje uporabiti izraz poskusiti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?