|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
6.1.2006 11:35:27   
Pajaca
BlankaT po moje bi blo pa fajn, da ji mal omejiš hrano, ker očitno sama nima mere.... sicer ne vem kako ti bo ratal a probaj. Pa ji pač daj max 150, pa vmes ene dvakrat kupčk....

Pri men se sploh zvečer hoče prenažrt, sam ga pol kar mojmu poturim, da me ne voha, pa ma nekak dost... sam sem pa pogruntala, da mam sama očitno premal sploh zvečer.... včeri je najprej 45min jedu, pol pa še 80ml popapal po flaši... tko da očitno bo treba zvečer dodajat..... JUPI!!! Mami vesela, bo lahko šla kmalu kam ven.

Drgač pa smo bli včeri na kontroli kolkov in je vse ok in ni treba več na široko povijat. Tamal je kar zrastu odkar nima več tistga paketa na riti. Pa mal so ga zvagal in je Pajacek res ogromen ima 4800g, doma sem ga zmerla pa ma 57cm.... ojoj taka je bila Pajacka pri 3m.... ni čudno da me hrbet skoz boli.

Uživajte v tem snežnem dnevu, jaz grem peglat....

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Decembrke 2005
6.1.2006 11:40:32   
mml
Arielca vse čestitke user posted image user posted image user posted image  in želim ti lepo junijsko poroko, sicer pa upam, da boš povedala v naslednjih tednih kaj več o načrtih in pripravah...meni so poroke ful super user posted image .

Kar se moje zatrdline v dojki tiče je bilo že včeraj zvečer po toploh oblogah bistveno boljše user posted image  in je danes tipen le še minimalen vozliček, tako da bom še malo nadaljevala z gretjem.

Za nami je še ena dokaj mirna noč...no vsaj do 5, ko se je Manca zbudila in jedla, je bila mirna...zaspala je ob polnoči in potem jedla ob 5., potem jo je pričelo nekaj črvičit, tako da jo je najprej crkljaluser posted image , no ko je šel v službo sem s tem nadaljevala jaz do pol osmih, potem sva pa obe zasapli do 9., sedaj pa po dojenjui spet spi, tako da lahko jaz malo surfam po internetu user posted image .

Zunaj dežuje...bljak, tako da danes verjetno ne bo nič s sprehodom user posted image .

Prijeten dan vsem

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Decembrke 2005
6.1.2006 11:57:51   
tinkamiška
arielca, čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
glede mleka...a si poskusila spit sezamov čaj? baje zelo pomaga, če ti zmankuje mleka: 2 čajni žlički sezama daš v 2 dcl vrele vode in pustiš vret 20 min, potem pa spiješ in poješ tudi sezamova semena vroku 2-3 dni pa pride mleko. poskusiuser posted image


ac tudi moja punčka počne isto, samo nama je zdej ratalo podirat kupčke in je veliko boljše, ne poliva toliko.

mava pa problem, da noče spat sama, mi zaspi v naročju, ko jo pa dam v košarico, se po 15 min zbudi in joka dokler je spet ne vzamem v naročjeuser posted image včasih se hoče potem spet dojit in potem se nama podre ves reduser posted image

a ma katera kakšen predlog? tudi ponoči noče spat sama in jo imam zdej zraven sebe v posteljiuser posted image kaj sploh lako naredim?

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Decembrke 2005
6.1.2006 12:42:33   
kofetek2010
arielca - iskrene čestitke user posted image user posted image

Pajaca - kje sta bila na UZ za kolke? user posted image  sem ta teden preklicala kar nekaj ZD in najhitrej bi prišla na vrsto v Barsosu (samoplačniško!) 20.februarja user posted image  na odpustnici iz porodnišnice ji piše v starosti 6 do 8 tednov, sem že razmišljala, da bi jo odpeljala v MB na UZ, saj tam ni treba nič naročat in nič čakat user posted image

drgač me je pa moja tamala danes ful presenetla, ja zaspala včeraj nekaj čez 23 uro in se zbudila zjutraj ob 06:15 user posted image  mlekarno mi je pa skor razneslo user posted image  na eni se je dojila, iz druge pa je tako teklo, da sva celo pleničko zmočili, ni in ni hotelo nehat tečt user posted image  

v torek imava posvetovalnico, me prav zanima kako je napredovala user posted image  (po domačem tehtanju je imela pred nekaj dnevi 4,2 kg, kar je kar lepo, saj sva prišli iz porodnišnice s 3360 g)
taka težko kategornica, kot je bil sin, zihr ne bo - on je imel pri 1 mesecu že 5,5 kg user posted image  (rodil se je 3.970 g in v porodnišnici ni skoraj nič izgubil, saj sva šla domov s 3.860 g) je bil bolj priden jedec user posted image

moja tud spi zraven mene user posted image  sem si jo tako navadla, saj se po CR nisem bila sposobna parkrat na noč vstajat in je bilo najbolj enostavno, če je kar pri men user posted image  
če se fajn naje potem sploh ni problem in lepo spi dalje, ko jo odložim na posteljo, če pa je še lačna potem se po 10 minuteh zbudi in tečka dokler je spet ne priklopim user posted image  a da je zvečer mir, dobi dodatek, spije med 30 in 50 ml in je mir user posted image

in kako kile? user posted image  
moje v enem mesecu še niso šle čisto nič dol user posted image

lep vikend, čeprav ni sonček napovedan user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Decembrke 2005
6.1.2006 14:04:11   
Pajaca
Uz smo delali v kr porodnišnici.... sam mal prek vez, tko da ne vem kako bi drgač not pršla, pa na napotnico..... poklič še sem, če še nisi.

Pri nas drgač tamal lepo spi v svojem košku, vsake tolk ma en preblisk, da bi pr men spal, sam sem ga sposobna tud 10x prestavt nazaj v košku, k jaz ne morem spat če je zraven mene. Kar naj se navad na svojo postlo. Edino zvečer hoče zaspat pri men v postli, sam gre pol v koš. Mi pa gre že to na živce, da se je navadil zaspat zvečer pr men, morva zdaj pospešeno delat na tem, da ga Pajac daje spat, da ne bo čist od mene odvisen. Drgač je pa dajanje otrok spat prava nočna mora. Oba hočta zaspat pri men in pol je vse skup ena groza, sploh k tamala tok skače, da sam čakam kdaj ga bo zmestila.....

Kile pa..... hm tkole 10 jih je šlo dol..... še 10 do moje neidealne teže, pol pa dieta pa še 5kg dol spravim in grem lahko na morje.... tko da mam kar precej dela še do poletja..... no ja če bo šlo 10kg dol bom že vesela, tistih 5 bom pa tud dol še spravla. Sam da naša babi dojame, da niso več prazniki in neha pečt stvari zame..... sem ji dons rekla, naj raj neha k morjo it kile dol in ne gor..... sem pa mislim da v tem mescu dala dol 2 kg..... v porodnišnc pa 8..... ajej........ sam svoje nenosečniške hlače bi rada dala čimprej gor....

Zdej pa po Pajacko, da mal v vrtcu zatežim k jo navajajo, da je oči ati in je otrok čist zmešan že in sploh ne ve kako in kaj, unim kozam se pa ne da nič dopovedat. Sem razmišljala da bi ji dala tiskat majco z napisom: Moj oči je najboljši oči na svetu..... mogoče bodo pol dojele????

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Decembrke 2005
6.1.2006 17:17:48   
NRMM
Čeer želim tudi iz našega konca!

Maruša se carta pri atiju jaz pa lahko bluzim malo po rr. Danes sem si prvič po porodu (13 dni nazaj) privoščila 1 urni izhod od doma user posted image user posted image pasaaalo zelo. Malo sem pred tem nahranila, potem pa je zaajala, ati pa je kuhal user posted image user posted image user posted image .
Naša pupika je pridna, no vsaj včeraj in danes je bila user posted image . Zaspali smo okoli pol polnoči in se zbudili ob pol 6 zjutraj user posted image user posted image , sem jo podojila, previla in še enkrat podojila in je nazaj zaspala, v tem času sem si lahko v miru privoščila zajtrk, pranje glave, tuširanje, popila kavico in še povrh vsega zaspala poleg mojih dveh cartik, no in potem ob 10 pozvoni..........kdo drugi kot kartonažna (patronažna), kdo si jo zmislu, pa tako fino smo še vsi trije spali user posted image .

No potem je sledilo dojenje (mleka tudi pri nas še za kakšnega telička, na eni strani Maruša na drugi pa plenička tako kot pri jani) in dooolgo pričakovani izhod user posted image .

Kar se tiče kartonažne user posted image user posted image user posted image user posted image , danes ji je narobe oblekla pleničko (imam plenice Racman), pa to tja padeš, hehehe pa naj bi to službo opravljala že 30 let. Pa smo potem rajši ritiko obrnili, kot pleničko user posted image user posted image user posted image user posted image .

Moji šivi so zacelili user posted image user posted image , prav nič več ne bolijo, večinoma jih tudi ni več user posted image , čišča je minimalna, kmalu bo konec user posted image user posted image user posted image , zadnji cajt, ker te ''pamperske'' (vir) so too much.

Nič moram it, moj molzni strojček se oglaša. Se oglasim še kaj na tej strani.

Lepo bodite in prijetno noč ter vikend!

L.p.
Irena

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Decembrke 2005
6.1.2006 19:25:01   
arielca
Ojla,

Moja sončica je danes stara 1 mesec user posted image user posted image user posted image !!!! Noro, kako čas hiti. In vsak dan je nekaj posebnega in vsak an jo imam rajši...

Danes sem šla prvič sama malo na teren, ker sem morala k zlatarju zmanjšati zaročni prstan. Moj lubi se je mučil, da bi dobil res najmanjšega (ker imam ful tanke prste), ampak tudi tai je bil prevelik. Minimalna številka za prstan za odrasle je 56, moj prstanec pa je številka 48. Me je zlatar ful počastil s komplimentom, da imajo nekateri petletniki debelejše prste user posted image user posted image user posted image . Sicer pa priprave na poroko potekajo. Zaenkrat imava določen in potrjen kraj, datum in uro poroke, ostalo se morava še dogovorit, ampak vsaj v obrisih se nama sanja, kaj hočeva.

Drugače je vse brez posebnosti. Dojiva se brez boleči, z dodajanjem 3x na dan, ker imam premalo mleka. So se pa pojavile težave z zaprtjem, saj sem šla danes po dolgem času na WC in me je NORO bolelo pa še kri je bila zraven, tako da bom jutri zjutraj poskusila še donat in vodo namočnenih sliv, pa bom videla kako bo. Upam, da bodo poporodne težave kmalu minile. Ker sem imela že mastitis, vročino in zdaj še težave z zaprtjem user posted image user posted image user posted image . Vsaj šivov ni več in me ič ne boli pa tudi čišča je res MINIMALNA...

Sladke sanje in mirno noč!


_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Decembrke 2005
6.1.2006 20:08:05   
NRMM
Prej pozabila........ user posted image ARIELCA iskrene čestitkeuser posted image , le stopi v naš klub poročenih, da vidiš, kako slabo se nam godi user posted image user posted image .



_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Decembrke 2005
6.1.2006 21:46:11   
XXYY
Živjo še od mene!

Tudi midve z Laro sve v sredo prišle domov. Ko bo kaj več časa, bom tudi jaz napisala kaj več o poteku mojega poroda. Samo to, da se je naša Lara rodila 8 dni po PDP in to na silvestrovo ter baje, da je bila zadnja v letu 2005.

Drugače sve vredu. Samo nama še dojenje ne leži kaj dobro. Skos bi bila na prsih, ampak sploh ne prime cici ampak jo samo cuclja in potem se razburi, ker ne priteče nič mleka. Joj,. groza. Včasih sploh ne vem kaj naj naredim, ko jo podojim in se malo pocarklja na cici in zadrema zravn, Ko pa hočm odstranit cico, pa takoj začne jokat. Ne vem, več kaj naj naredim.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Decembrke 2005
6.1.2006 22:27:46   
ac
Ovčka, potem si pa rodila na moj PDP. Moji Sari se je pa mudilo na svet, tako, da mi je osvetlila življenje že 8.12. Ravno danes sem nesla na CSD vlogo za dopust za nego in varstvo otroka, pa imam, ker se je Sara rodila v 36. tednu nosečnosti, za 1 teden podaljšan dopust (se tretira kot nedonošenček). Me je pa ravno prej spravljala malo ob živce, ker je nikakor nisem mogla uspavat, karkoli sem naredila, je jokala.

Povejte mi - a so vaši otročički pridni, ko so zbujeni? A jih imate v posteljici, pa gledajo naokrog in so tiho? Jaz svojo namreč, samo da gleda, moram stalno nosit po rokah in še to ni zadosti, da jo samo držim, ampak jo moram stalno gugat sem ter tja, da ne joka. Še najbolj pa pomaga ležalnik, katerega seveda moram stalno gugat. Sem mislila, da jo bom npr. imela zraven sebe na kavču in se malo z njo ukvarjala (se pogovarjala, ji pela, jo božala), pa to zadošča samo za dve minutki, potem jo je pa spet treba nosit sem ter tja. Potem pa ne vem - a naj jo pustim, da joka, al naj jo še naprej razvajam... Kako ve vzgajate svoje sončke (al je za to še prezgodaj, pa jih lahko mal crkljamo)?

Ovčka - a ti glede dojenja niso nič svetovali v porodnišnici? Jaz (zaenkrat) s tem nimam problemov, tako da ti žal ne morem nič svetovat.

Lepo se imejte čez vikend! Mi gremo jutri k enim starim staršem na Gorenjsko, pojutrišnjem pa k drugim starim staršem na Dolenjsko. Upam, da za Sarico ne bo prenaporno (čeprav uživa (beri: spi) v vožnji z avtom (seveda, ker se trese in guga)).


(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Decembrke 2005
6.1.2006 23:43:13   
BlankaT
Arielca iskrene čestitke in dobrodošla v kljub user posted image user posted image user posted image . Pa obveščaj nas kako potekajo priprave, sem tudi jaz ljubiteljica porok.

Tinkamiška tudi jaz sem imela podoben problem kot ga imaš ti, glede spanja user posted image . Pa mi je sestra v porodnišnici svetovala, da naj ji dam planičko, ki sem jo imela prej na sebi pod njeno glavico, da bo moj vonj še vedno prisoten in je delovalo user posted image user posted image . Naša mala je spala naprej.

Ovčka a si probala z dudo, pri nas deluje.

Naša Maja se še vedno nažira, sem probala z manjšimi obroki, pa ne deluje user posted image user posted image . Malo bolje je, ker med hranjenjem podirava kupčke vendar pa skoraj vedno na koncu bruho in to skoraj v loku user posted image . No 19.1. imava prvi pregled in bomo videli kaj bo rekel pediater. Patronažna je rekla, da ni nič narobe, če bruha, dokler lepo jemle na teži. Tako, da me je malo pomirila.  Punce kaj pa kakšen čaj dajete svojim malčkom? Jaz ji občasno dam, še posebno takrat, ko ima na glavico rahlo jamico (to bi naj bil znak, da je user posted image  žejen, vam lahko iz izkušenj povem, da to drži).

Maja je bila včeraj stara 3 tedne, ampak davčne številke pa še do danes nismo dobili, tako, da jo grem v ponedeljek osebno po njo. Papirje za otroški dodatek in zdravstveno izkraznico sem že oddala. Vendar mi odločbe za otroški dodatek ne morejo izdati dokler jim ne dam njeno davčno številko user posted image .

Midve že imava nekakšen ritem in sicer je že nekaj večerov zaporedoma zaspala ob 23 in se zbudila ob 6 ali 7 user posted image user posted image user posted image . Čez dan pa se hraniva na 3-4 ure.

Maja ima levi kolk 1B, desnega pa 2B, tako, da imava strogo široko povijanje, kontrolo pa imava 1.2. v MB bolnišnici. So nama že kr v porodnišnici dali datum.

Šivov ni več imam pa tudi jaz probleme z hemeroditi user posted image . Imam občutek kot da rojevam user posted image . Tako, da sem si nabavila vlažilne robčke in je sedaj nekoliko bolje. No, kar pa se tiče kg, pa sem tudi jaz prišla z -10 kg in do sedaj sem izgubila še dodatni 2 kg, naprej pa bomo videli.

Ne boste verjele moja kila (pruh) je izginil user posted image user posted image , mogoče pa le ne bom rabila na operacijo.


Lep vikend vam želim.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Decembrke 2005
7.1.2006 4:18:29   
Anonimen
Dobro jutro tudi od mene.
Glede spanja ste pa ocitno vse na boljsem od mene. Podnevi spi maksimalno 4 ure, ponoci pa vecinoma po cca. 3 ure, 4 pa redkokdaj. Ne glede na to, koliko poje in popije / komarckov caj /. No, ampak saj sem nocna ptica, pa mi tako zelo hudo spet ni. Papcamo vecinoma samo umetno mleko Milumil 1, ki ga spije v enem obroku 130 ml, ce je pa po podiranju kupcka se lacen, pa se 30 ml. Prav lepo se redi in naslednji teden, 12., imava prvi pregled. Ydaj ima okrog 3,7 kg, potem bomo pa videli. Laski mu nic ne izpadajo, smeji se pa ze od rojstva, tako, da mu ocitno ni hudega. Glede na to, da sivov nisem imela in glede na to, da takorekoc ne dojim, komaj cakam se na svoj pregled, ki bo 20.01., da dobim svoje Stediril nazaj, potem pa v akcijo... user posted image user posted image user posted image  Nekaj sem sicer govorila, da bom sla z ene porodniske v drugo, pa sem si premislila. Bomo se malo pocakali na puncko... Na UZ kolkov se nismo se nic narocali, ampak bom pa razmislila, ja. Ocitno bo kar Barsos na vrsti. Jana, koliko je pa cena? Tam okrog 5 jurjev? A je to to?
Dokumente skorajda imamo, vsaj zdravstveno in davcno, kdaj bodo pa na CSD zrihtali, pa verjetno se sami ne vedo. Riti birokratske! Tudi tozbo za izpodbijanje ocetovstva sem ze oddala.

(odgovor članu BlankaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Decembrke 2005
7.1.2006 15:58:53   
kofetek2010
Kerensa - glede UZ glej moj zgornji post, za ceno pa sploh nisem vprašala user posted image

Ovčka - mal ji pomagaj in z roko stiskaj dojko, tako da ji bo teklo v usta in bo morala požirat

naša je danes stara 1 mesec user posted image   in vidi se, da je vsak dan večja, sedaj že 10 minut leži v zibelki, posluša in gleda vrtiljak in igračke, ki jih ima na zibelki, včasih ji uspe celo katero sklatit z ograje user posted image  
kadar je budna in smo ostali pri hranjenju jo dam v lupinico in na stol, tako da nas opazuje kako mi mljaskamo user posted image  
2 do 3x na dan je budna po celo uro, takrat jo za kakšnih 15-20 minut počuva veliki brat, mi2 pa si v miru privoščiva kofeuser posted image , všeč ji je, če ji kdo prepeva ali se z njo pogovarja (je že začela nazaj jezikatuser posted image ), pa tudi glede nošenja sem in tja nima nič proti, to nošenje je pri nama bolj ekskurzija, saj spoznava opremo v stanovanju, še posebej so ji všeč slike in luči user posted image

pije Plantex čajček in preventivno ji dodajam kapljice proti krčem iz Lekarne Škofljica, baje so OK - no krčev nima user posted image

vožnjo v avtu obožuje, saj spi in se ne pusti motit user posted image  pa v vozičku je tud mir, dokler se ne ustavi, potem pa začne najedat in je treba hitro rito poguncat user posted image

obožuje namakanje v čebričku in bi bila notr dokler bi jo pustila, zato se dere, ko jo vzamem ven, a se kar hitro pomiri, tako, da lahko nadaljujeva z mazanjem in oblačenjemuser posted image

uživajte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Decembrke 2005
8.1.2006 10:59:40   
Taja Nagaja
Pozdravljene!
Pa so tudi meni omogočili dostop do interneta. Končno nisem več odrezana od sveta. Moja Bina se je rodila 16. decembra ob 1.15 uri,štiri dni pred PDP,  tehtala je 2740g, obseg glavice je imela 32 cm, velika pa je bila 48cm, vse tri Apgar-je imela 9. Porod je trajal dve uri, v porodni sobi pa smo bili le pol ure in že je bila na svetu, vse je potekalo zelo hitro. Uspeli so me tudi prerezati in zašiti, toda sedaj je vse že zaceljeno, tudi čišča je že minimalna.
Prizati moram, da sem že večkrat prebirala nasvete na RR, bili so mi v veliko pomoč saj je bila moja patronažna bolj klepetulja kot pa kaj drugega. Pri nas je bila trikrat in mi je rekla, da mi pripada še en obisk v tem času, pa sem ji rekla če ni nujno ji ni treba priti. A sem bila nesramna? Rekla je, da se bo še enkrat oglasila, ko bomo Bini začeli dodajati hrano. Tudi prav, bom že prenesla. Misli pa, da bom več koristnih nasvetov dobila na RR. Tako kot sem jih že kar nekaj v zvezi z dojenjem. Mislim, da bi morale biti patronažne izučene babice ali pa vsaj malo bolj izobražene v tej semeri. Mogoče pričakujem preveč.

Vsem želim lep nedeljski dan in obilico otroških nasmehov.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Decembrke 2005
8.1.2006 13:44:25   
arielca
bino, iskrene čestitke in dobrodošla med nami user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Jaz sem patronažno že precej skritizirala in lahko rečem, da mi nikakor ni bila v pomoč. Čeprav sem prvič mamica, sem skoraj vse, kar je povedala, vedela že prej in mi je bila v pomoč edino pri prvem kopanju. Sicer ima pa mojo in user posted image  mobitel številko pa tudi domači telefon, a še nikoli ni poklicala, ampak se kar prikaže na vratih. In če je mala previta, nahranjena in spi, jo je treba zbudit, da jo stehta,... Ma brezveze. V sredo imava z user posted image  pregled in patronažna je napovedala, da jo pred tem pride še enkrat stehtat. Potem pa upam, da je konec z obiski.

Pozabila sem poročati tudi o svojih kilogramih: pred porodom sem imela +9,5 kg, zdaj imam še 2 kg viška. Nekatere cunjice že spravim nase, nekaterih pa še ne, ampak me niti najmanj ne skrbi. Medenica se pred porodom tako ali tako razširi in potrebuje kar nekaj časa, da se vrne v prvotni položaj.

Z mojo sončico se še vedno dojiva in malo dodajava, tako da je zdaj bolj zadovoljna in predvsem sita. Drugače je pa izjemno pridna in upam, da tako ostane (že trkam na les).

Želim vam lep preostanek nedelje, čeprav je vreme ful tečno! user posted image

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Decembrke 2005
8.1.2006 20:07:29   
mml
Bino vse čestitke tudi z moje strani in dobrodošla na "decembrskem čveku"user posted image user posted image user posted image user posted image
Pri nas nič dramatično novega, danes smo bili prvič na potepu in kavi v mestu in je bilo prav prijetno user posted image .
Kakšnega posebnega reda še nimamo, kar se nočnega spanja tiče je pa tudi odvisno od dneva do dneva, enkrat spi skupaj 6 ur, drugič pa komaj 4. Podnevi praviloma spi 3 do 4 ure, če nima krčev, sicer pa ne spi in takrat jaz malo obupujem nad vsem skupaj user posted image  in se sprašujem, če me mogoče daje depresija, ker ne čutim tiste velike in nepopisne materinske ljubezni, ampak mi gre user posted image  prav pošteno na živce. Manca se zadnje dni veselo nasmiha user posted image , ampak to predvsem plišastemu psu, ki ga imamo na previjalni mizi...mami in očku pa nakloni nasmehe bolj poredko user posted image .
Kar se tiče mojih kil...jih je bilo pred porodom 12kg plusa...sedaj sem na plus 3,5kg in pašem v večino svojih prednosečniških oblačil, samo malo bolj na tesnouser posted image . Upam, da bodo šle kile še lepo dolj, če bom nadaljevala z dojenjem...

Mirno noč in lep pričetek tedna (menda bo bolj sončen user posted image )

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Decembrke 2005
9.1.2006 9:41:30   
Taja Nagaja
Dobro jutro, danes bo najbrž je lep in sončen dan.

Pri nas smo težko preživeli noč, saj je mene začelo praskati po grlu in sem težko požirala. Bina je do enih zjutraj lepo spala potem pa zamenjala dan za noč in prav čukasto gledala, meni pa so se oči kar zapirale. Včasih se nama zgodi, da zaspi na meni. A mislite da je to narobe, saj tudi mene kmalu zmanjka. Res pa je, da imam podložene blazine levo in desno od mene, tako da se jaz ne morem obrniti, prevrniti na stran. Kadar mojo Bino kaj šraufa ji pomaga le da jo nosim, če je pa zelo hudo ji paše, da leži na trebuščku na meni, potem jo zmanjka v minuti. Danse ob petih zjutraj pa sem zaspala še med dojenjem, vem da je prvih petnajst minut lepo pila potem pa sem se zbudila čez pol ure in je bila še vedno priklopljena, vlekla pa ni več. Ob osmih pa sem jo zbudila, ker bi ona podnevi spala. Podnevi jo budim na tri ure. Zadnje dni pa se mi dogaja, da je po dojenju naspidirana skoraj dve uri, potem pa jo zmanjka. Razmišljam, da bi jo podojila preden jo zmanjka, saj drugače zaspi za dobre 45 minut in jo jaz že zbudim. Kaj ve mislite?
Mamica sem prvič in zato precej neizkušena. sedaj pa grem klicat svojo zdravnico, da mi pove, kaj lahko vzamem za grlo in svojo odpornost.
Pozdravček vsem Bino
P.S. Želim vam kakšen lep sprehod. Midve ne bova šli ven, dokler se jaz ne pozdravim, da ne bom še kaj dugega fasala.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Decembrke 2005
9.1.2006 19:13:10   
Pajaca
Moje mnenje.... zakaj budiš otroka???? Pusti naj spi, se bo že zbudila ko bo lačna. A ni bolše da je na 4 ure kot na 3???? Če pač se ne napoka preden zaspi pa se ne. Pa valda da je podnevi kdaj tud 2 uri zbujena.

Kar se pa tiče nočnega dojenja in zmanjkanja v postli..... jaz ponoči dojim sede, ker pač mi ni do tega da se otrok navadi spati pri meni in ker pač se ne naspim če spi zraven mene. Tako pač traja tiste 20-30min ga dam v posteljo in spi naprej. Saj lahko da ti je fino če spiš skupaj z otrokom v postelji, a mogoče te bo kmalu začelo motiti in mogoče ti pač tudi ne bo fino da boš samo ti tista ki lahko da zvečer otroka spat, ker pač si postala njegova duda.


(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Decembrke 2005
9.1.2006 20:19:30   
NRMM
Čer iz našega konca!

Pa smo se še danes mi pridružili klubu ''brez dodatka ne gre'', da zraven dojenja tudi dodajamo. Parkrat se mi je zgodilo, da je vsaki 3 dan jokala, ko da jo iz kože slačiva, vmes dva dni pa bila ko angelček, papala, spala, papala, spala tudi ponoči. Danes pa spet jovo na novo deeeereje v orto user posted image . Popoldne sem nekak skliznila od doma, da sem prišla do DM, po stvari zase, za vsak slučaj sem pa kupila tudi aptamil 1 in glej ga zlomka naše dete je pojedlo poleg dojenja 1/2 ure še 60ml dodatka in sedaj je vse tiho in pridno aja v svoji postlci user posted image , zaspala takoj po kupčku, tako da očitno samo z domačo mlekarnouser posted image  ne bo šlo zaenkrat, glavno je da je mala sita no pa, da ne joka tudi user posted image .

Kdaj ste šle prvič z vašimi user posted image  zun? Meni je kartonažna rekla, da pred 4 tedni ne user posted image , ker je preveč frišni luft. Ta teden se morava naročiti za posvetovalnico v drugem tednu, izbrati pediatra in to je vse, kar nama še manjka, ostalo papirovje je urejeno.
A ja kako pa z čajčkom za user posted image ? In spet kartonažna pravi pred enim mesecem nič, pa bi nam prav prišlo, ker našo cartiko večkrat kolca, navadno takrat, ko zizo pospravim in, da se mi ne muči preveč, ji dam da še parkrat potegne, s čajčkom bi bilo to enostavneje in krčkov tudi ne bi bilo, ko so.

Ah ja ni nam lahko user posted image .......lepo bodite še naprej, se tipkamo kaj!

L.p.
M&I&R



_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Decembrke 2005
9.1.2006 21:14:04   
Pajaca
Prvič ven ko je imel slabih 10 dni. Prvič čaj tud takrat enkrat. Patronažne sploh ne ubogamo, ker je itak čist smotana in neumna in ima čist smotane ideja. Prvič mi je rekla, da niti pod razno naj ne dam otroku zvečer dodatka, naj se eno uro joka pa jo pol nahranim.... HALO a naj pustim svojga otroka lačnega? Sem letela po hipp in je bil mir.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Decembrke 2005
9.1.2006 22:45:01   
kofetek2010
Pajaca - sva že dve, ki je ne ubogava user posted image  eh, moja je bila itak samo 2x pa še to zaradi lepšega user posted image  tolk kot je vedla ona, vem jaz tud user posted image

dodajamo po potrebi, pije Plantex s kapljicami, hodimo na okrog, pustimo dete spat in je niti pod razno ne zbujamo,...

bino - naša obožuje spanje na trebuščku, zato sva oba njena začasna posteljicauser posted image  jaz si jo ponoči tud dam nase, da podre kupčka in če predolgo podira, potem obe skupaj zaspiva user posted image  jaz sem z njo tako spala že v porodnišnici in mi ni nihče nič težil

mml - vse imamo kdaj kak slab dan in nam grejo naši tamali na živce, a vedi, da bo vsak dan boljše in ne sekiraj se user posted image  prehitro zrastejo in potem bomo pogrešale, da jih lahko cartkamo in lubčkamo kadar me hočemo in kolkr me hočemo user posted image  

NR - če ni pod 5 st. lahko gresta komot ven, sploh, če je lep, sončen dan in ne piha user posted image  najprej za 5-10 minut in to vsak dan podaljšujeta user posted image

jutr imamo posvetovalnico, bomo vidli kako in kaj user posted image

in še vprašanje za vse tiste bolj pozne decembrke: A vam je še vedno dolg čas in ne veste kaj bi počele? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Decembrke 2005
10.1.2006 10:49:02   
NRMM
Jutro vsem, čeprav bolj pozno.

Po včerajšnjem dodatku smo spali ponoči ko bubice user posted image . Maruša je zaspala ob 8 zvečer in spala do pol 3 zjutraj user posted image , potem sem jo podojila in sva spali do pol 8, se podojili, ravno pri koncu dojenja je priletela kartonažna (še mal pa bo ob 6 zjutraj pred vrati user posted image ), zdaj pa od pol 9 spet aja v ležalniku user posted image .
Sem ji povedala glede dodajanja in pravi, da dodajanje zvečer ni nič hudega in da kao nekje po 3 tednih nastopi kriza pri mleku in, da ni nujno, da bodo dodatki vedno potrebni. Naj govori kar želi, ko bo moje zlato lačno bo dobilo dodatek pa kriza v domači mlekarni gor ali dol.
Naši Maruši se pri jokanju začnejo kao gnojiti očke zelo. Ima katera podoben problem? Komaj ji folgava čistit očke, ko pa ne joka pa sploh ni problema ima skozi čiste in da omenim spet našo kartonažno, sploh še ni slišala za to, da bi lahko bilo kaj drugače z očkami, ko otrok joka ali pa ko ne.
Tako kot si rekla jana73, tudi naša kartonažna ne ve kaj več kot jaz in kmalu bom tudi jaz začela delat po svoje, drugače, ne bo to ok, sploh kar se čaja tiče. Za ven je pa zdaj itak prehladno, tako, da bomo najbrž res dočakali 4 tedne predno bo zajela svežega zrakeca.

Mml ne sekiraj se zaradi tega, kar se ti dogaja. Pri vseh je enako. Ko se otroček nebogljeno joče in ji ne znam pomagati, me iztiri popolnoma user posted image  in jo kar dam atiju, da se spravim mal k sebi in potem je vse ok user posted image .

Bino tudi naša rada aja na trebuščku ampak samo pri atiju user posted image , pri meni ne, očitno ji paše, da jo atijeve kocine pikajo v glavico user posted image user posted image . Ampak ati ne upa zaspat poleg nje in bedi, dokler kupček ne pade, v tem času pa mami veeselo aja user posted image .

Pajaca in jana73 malo bi pa lahko ubogali kartonažno, sej ne hodi zastojn naokoli user posted image user posted image ! Dobro da je ni vsak dan, tako kot so hodile včasih.

Cartajte svoje user posted image  in naj vam dnevi ne minevajo prehitro.


_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Decembrke 2005
10.1.2006 11:11:05   
mml
Živjo še iz našege zamegljenega konca...upam, da imate drugje sonček in uživate v čudovitem zimskem vremenu user posted image .
 
NR naša patronažna je bila kar uporabna in brez velikih besed in pametovanja...kar se sprehodov tiče je rekla, naj začnemo okorg 10. dne tako za 5 do 10 minut, potem pa vsak dan 5 minut dalj do pol ure, ko lahko podaljšujemo po 10 minut od ene ure, potem pa ni več pomemebno koliko časa. Kar se mraza tiče je rekla, da naj ostanemo notri, če bo pod -10, sicer pa pleničko čez obraz (enojno med 0 in minu 5 in dvojno pod minus 5). Tega se nekako držimo in je čisto OKuser posted image .  Kar se oči tiče je tudi pri nas podobno (gnojijo se, če veliko joka)...sicer bolj na desni strani. Če je res hudo parkrat sperem s kamilčnim čajem in je potem bistveno boljše.

Do včeraj sva hodili na sprehod tako, da sem Manco imela kar v naročju, tako gre ene 45 minut, potem pa meni zaspi roka. Včeraj pa sva aktivirali voziček in je zaspala še preden sva prišli ven, kjer sva testirali voziček po snegu in je šlo OK. Seveda se zje budila v trenutku, ko sva prišli v garažo in se voziček ni več tresel user posted image .
Danes smo dobili še zdravstveno kartico, tako da mislim, da imamo zaenkrat vse dokumente urejene. Lepega dne se moramo it še slikat za osebno, če nas ravno priem, da bi šli v tujino user posted image . Naslednji torek imamo pregled v posvetovalnici, upam, da bo vse OK. Glede na tehtanje na domači tehtnici se lepo redi in tudi sicer zgleda kot povsem zdrav in zadovoljen otrok (razen seveda, ko ima krče user posted image ), no odšteti moram še mozoljčke in lise po obrazu, ki pa se v zadnjih dneh že izboljšujejo user posted image . Zaenkrat se polno dojiva in še ni potrebe po dodatku, predvsem ponoči uspe spati tudi do 5 ur, podnevi pa 3 do 4, tako da sem kar spodobno naspana (že trkam, da ne bo danes ponoči kakšna veselica user posted image )
 
Jana73 prav hudo dolgčas mi ni, je pa res, da če Manca nima krčev, spi kot medvedek, tako da mi v teh obdobjih ostane nekaj časa, ki ga intenzivno prelenarim, ker si rečem, da se nikoli ne ve, kaj bo po naslednjem dojenju user posted image .


Tko spet sem se na dolgo in široko razpisala, moja mama je za moje osnovnošolske spise vedno govorila, da so zanimivi kot kuharski recepti user posted image , tako da upam, da vas ne zazibam v preglobok spanec.
Upam, da se bo kaj zjasnilo v ljubljanskem kotlu, da bo sprehod lepši.
Sicer pa lep in prijeten dan vsem

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Decembrke 2005
10.1.2006 11:17:18   
Taja Nagaja
NR-tudi moji Bini so se učke že dvakrat zagnojile, pa sem ji svoje mleko  nakapala v obe in je bilo v enem dnevu dobro. Lahko ji kapneš tudi fiziološko raztopino.

Midve sva se včeraj čez dan dojili malce pogosteje in potem nama je zvečer uspelo, da je spala več kot tri ure skupaj.user posted image Moja ima najbrž zamenjan dan za noč. Tako je že od rojstva. Podnevi bi spala, ponoči pa žurala. Zato so mi v porodnišnici svetovali, naj jo zbujam vsaj na tri ure podnevi, ponoči pa ne. No, pa si sama vzame čas in me ponoči budi. user posted image Danes sva se podojili ob treh, potem pa bi se princeska igrala, nosila... Razmišljam, da je mogoče še lačna, tako da jo bom poskusila to noč podojiti najprej iz ene nato še z druge strani. Res pa je, da jo moram že na eni strani odstaviti, podreti kupček in nadaljevati, ker hoče vmes zaspati. Iz istega razloga jo tudi od drugega tedna dojim sede, ker se mi zdi, da jo imam bolj pod nadzorom. Do sedaj sva se dojili z nastavkom, zaradi mojih ploskih bradavic, sedaj pa se navajava brez. Mogoče jo tudi to daje, saj je baje tehnika dojenja drugačna pri nastavkih. Bomo videli.
Kar pa se tiče patronažnih sester pa imamo podobne izkušnje, ali pa so se vse skupaj šolale...user posted image Po mojem, bi morale namest patronažnih sester hoditi na obiske izučene babice, v nekaterih krajih imajo to srečo. Moje najbrž ne bo kaj kmalu, saj mi je rekla naj jo pokličem. Jaz je že ne bom. Klepetam pa že rajši s kom drugim, pa tudi kopam jo rajši v čebričku.

Kako pa se vi kopate?






(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Decembrke 2005
10.1.2006 11:27:59   
arielca
No, da vas malce pokomentiram...

1. NASVETI PATRONAŽNE
Naša je (bila) totalno neuporabna. Ima Brinina babica več izkušenj in ta domači nasveti so še vedno zakon!!!!

2. DOJENJE
Sploh ne bom izgubljala besed. Meni so tut pametovali naj jo kar pristavljam in pristavljam, kar je pomenilo, da je non stop visela na meni, ko sem jo odstavila pa hud jok in stok. Potem sem ji dala flašo in je spila 100 ml, kar je zame dokaz, da pri meni ne dobi dovolj. Poleg tega sem imela mastitis, vsak drugi dan zatrdline in do krvi spokane bradavice user posted image . Najprej sem jokala, ko sem ji dala dodatek, zdaj sem se pa skulirala. Dojenje vsekakor ni enako ljubezni do otroka in zagotovo je najbolj pomembno, da je mala sita, a ne?

3. ČAJČKI
Jaz ji dajem Platex čaj, včasih tudi samo prekuhano vodo, ker je dodatek hrana in mislim, da user posted image  rabi tudi tekočino.

4. SPREHODI
Mi smo šli prvič ven, ko je bila stara 2 tedna in zdaj gremo vsakič, ko je lepo vreme. Včeraj smo bili na Bledu, danes sva sami doma in se bova potepali po okolici. Če le ni mraza, ni panike. Naša patronažna je sicer rekla, da se na sprehod hodi 'po potrebi'. Karkoli že to je...

Sicer smo OK. Kakšnega hudega ritma tudi pri nas še ni. Mala sicer spi od polnoči do šestih, ima pa dneve, ko se tudi ponoči zbuja na 3 ure. Aja, je pa nikoli ne zbujam. Če spi, spi. In takrat ji verjetno nič ne manjka. Poskušam jo pa navajai na spanje v košku, tako da redkokdaj zaspi na meni ali v veliki postelji.

Naj bo dan poln optimizma in dobre volje!!! Pa še zunaj sije sonček!!!!!! Gremo ven!!!!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?